פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 195
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלינור
02/07/2019 11:06
אני מרגישה אבודה וזקוקה למיקוד...ילדתי ב7.6 ועד אז הייתי רכזת של מועדונית בעמותה פרטית,קרוב ל5 שנים,שעות העבודה מ13:30-18:30(ועוד כמה בקרים מ11) .
"חופשת" הלידה שלי מסתיימת ב20.9 ואני מאוד רוצה לעזוב לטובת גידול הילדה ולחתום אבטלה מיד בתום שלושת חודשי חופשת הלידה ( ולא להמתין 90 יום) ,הבנתי שזה אפשרי במידה ואני עומדת באחד התנאים ,במקרה זה ששעות העבודה מאוחרות/לא מתאימות לגידול ילד (או משהו כזה) ...
האם אני זקוקה למכתב מהעבודה? ואם כן מה צריך להיות כתוב בו? ( אם בכלל ישתפו פעולה בנתינת מכתב ..)
לאן עליי לגשת ולאילו מסמכים זקוקה?
ומתי כדאי לי בפועל לפנות לעבודה ולהתפטר ?
תודה מראש על כל עצה/ תובנה מנסיון
ענבל
02/07/2019 11:05
לגבי דמי לידה- איך הם מחשבים את הסכום? החודשים האחרונים של ההריון היו לי פחות שעות ולכן קיבלתי משכורות יותר נמוכות, וזה משפיע על הממוצע..(הבנתי שהם עושים ממוצע של 6 חודשים אחורה או 3 חודשים האחרונה -ומחשבים את הגבוהה מביניהם)
האם אני יכולה לבקש שלא ייתחשבו בכלל בחודשים האחרונים ? וייקחו מתוך ה6 חודשים -3 חודשים עם המשכורות הכי גבוהות -ולהם יעשו ממוצע?
עדנה
02/07/2019 11:00
עובדת (יחידה) 7 שנים אצל מעסיק (ללא חוזה כתוב)
אף פעם לא עבדה בימי חג/ חול המועד/ לג בעומר, לא בוצע התחשבנות/ רישום של ימי מחלה/ חופשה.

החל מהשנה (לאחר שחזרה מחופשת לידה) החל להוריד (לא בשכר, רק בציון בתלוש שכר) ואמר כי בסוף שנה יעשה חישוב ואם יתברר כי לקחה יותר ימים ממה שמותר בחוק אז יוריד בסוף שנה חד פעמי מאשר כל השנה.

2 שאלות:

האם מדובר על הרעת תנאים? (לגבי ההתחשבנויות)
האם חוקי להתחשבן בסוף שנה ולנכות ימים? (יכול להגיע לפגיעה במשכורת)

תודה.
אלכס
02/07/2019 10:56
יותר מחודש מחכה לתשובה אחרי ראיון עבודה. כמובן שבזמן הזה ממשיך לחפש, הודעה בוואטסאפ למראיין נקראה ולא נענתה.

האם יש אפשרות לתבוע (אני מאמין שלכל הפחות גם תשובה שלילית מזכה אותי בידיעה ולא בהתעלמות מוחלטת כפי שנעשה נכון לעכשיו)

ואם כן אחרי כמה זמן באי קבלת תשובה ממקום העבודה אני יכול להגישה תביעה כלפי המקום?
אסתר
02/07/2019 10:51
שלום לכולם,
אשמח לתשובה.

מאבטח בבית ספר נתקף ע״י הורה. הופל על הרצפה, נחבל ופונה באמבולנס.
הרופא נתן לו חופשת מחלה לשבוע.
התוקף נעצר ע״י המשטרה.

עכשיו השאלה כיצד אפשר לתבוע אותו?
תביעה אזרחית/ תביעה קטנה
או שבכלל זכאי לפיצוי מהמעסיק על תאונת עבודה.

תודה
מוישי
02/07/2019 10:49
הורה הנעדר מעבודתו בשל מחלת ילד (יותר מ 3 ימים)אך בן/בת זוגתו הינה עקרת בית . האם העובד זכאי לדמי מחלה
אילנה
02/07/2019 10:41
שלום! שמתי לב שהמשכורת שלי במשך החודשיים האחרונים היא 28.54 לשעה. אני סטודנטית ועובדת במסגרת האוניברסיטה במסגרת משרה של 80 שעות. האם יש איזה שהיא אפשרות שזה חוקי? יש איזה שהן נסיבות בהן המעסיק יכול לתת פחות משווי השעה למינימום? קראתי וראיתי ששכר המינימום הוא 29.12, שואלת האם יש בכלל בשביל מה לדבר עם מחלקת שכר.
נטלי
02/07/2019 10:38
שלום רב,
עבדתי במקום העבודה האחרון שלי מתאריך 1.4.19 ועד 6.5.19 ופוטרתי. במקום שיביאו לי תלושי שכר נפרדים על אפריל ומאי קיבלתי רק תלוש אחד שכולל את 2 החודשים האלו. במשך חודש אני מנסה לקבל מהם 2 תלושים נפרדים ללא שיתוף פעולה מצידם (רק מורחים ומעבירים אותי מאחד לשני) בנוסף לצורך קבלת דמי אבטלה ביטוח לאומי דורש שהמעסיק יחתום על טופס 1514/ בל. וגם את הטופס הזה הם לא מעבירים אליי, אשמח לדעת האם החוק מחייב אותם להעביר אליי את המסמכים הנ"ל ובמידה וכן מה באפשרותי לעשות
שרי
02/07/2019 10:38
שלום לכולם

בדר"כ אינני נוהגת לפרסם פוסטים מהסוג הזה אבל הפעם זה עבר כל גבול ואני ממש על סף ייאוש !

לפני מספר חודשים חיפשתי את עצמי מבחינת עבודות נתקלתי בבחור שמבטיח עבודה מהבית נוחה ונגישה, בעלת משכורת מכובדת , תנאים טובים וצ'ופרים .
כאשר התחלתי את עבודתי הבנתי שמדובר פה במרמה אחת גדולה כלפי האנשים שמולם אני עובדת , וכלפיי כשכירה .

החלטתי לסיים את עבודתי לדרוש את כספי ולחפש עבודה אחרת מה שכן הבחור מסרב בכל תוקף לתת לי את שכרי , מסרב לתת לי תלושי שכר על פי חוק ( חתמתי על טופס 101 ) הוא לא טרח להגיש אותו כלל .
פניתי לבית דין לעבודה בניסיון לקבל עזרה אך נתקלתי בטרטורים שמתמשכים מעל חצי שנה , ועוד יש לפניי עבודה ( לנסוע שלוש פעמים בפרקי זמן שונים לביתו של הנתבע ) מלחמת התשה!! , פניתי לעורכי דין בנושא אך הם לא התביישו לאמר שזה מעט כסף ואינם מעוניינים לקחת את התיק .

יש מישהו שיכול לעזור ? לכוון ?

על סף יאוש כבר ומעוניינת שלא עוד אנשים ייפלו בפח הזה , גרם לי לקנות מחשב בשווי של 8000 שקלים ועוד ניצל אותי שאכניס כסף לחברה ,
בבקשה עזרתכם תודה מראש
רוני
02/07/2019 10:35
התפטרתי ממקום עבודתי לפני 4 חודשים ואת משכורת חודש מרץ לא קיבלתי למרות שיצא תלוש ללא הצ'ק. עד היום אחרי אינספור בקשות לקבל את הכסף אין תשובה. פניתי למנכ"ל והוא התעלם. מה אפשרי לעשות? הסכום הוא די קטן 500 שקלים השאלה אם שווה להשקיע בשכירת עורך דין על סכום כזה ואם לא, מה אני אמור לעשות?

תודה לעוזרים
מירי
02/07/2019 10:26
בדיוק בדרכי להחתים אבטלה...אחרי הלידה שנה שעברה הצטרכתי לחכות 90 יום..מפה לשם קיבלתי כסף רק על יום אחד כי העדפתי להתחיל לעבוד.עבדתי בשחור במהלך השנה הזאת.בבית.אני זכאית לקבל דמי אבטלה עד ספטמבר. ועכשיו שאני כבר לא עובדת אני רוצה לחזור לחתום מבלי לחכות את ה90 יום. מה שאומר שכבר אקבל מיד את הכסף. השאלה מה לענות שעשיתי כל השנה הזאת? נשארתי עם הילדים בבית? להגיד שמצאתי עבודה בספטמבר ורק רוצה לנצל את מה שנשאר לי?
אשר
01/07/2019 17:31
אישתי קיבלה שנה שעברה משכורת של 1000 ש״ח כל חודש החל מהשנה החדשה קיבלה משכורת של 6500 ש״ח וילדה בה 30.04.19 והביטוח לאומי רוצה לשלם לי 3499 ש״ח מה אפשר לעשות
חגי
01/07/2019 16:47
היי שלום שאלה
אם אני עובד במקום המספק הסעות ואני מגיע לעבודה באיחור בכלל חברת ההסעות
והחברה שבה אני עובד החליטה ביום בהיר אחד שהיא לא מוכנה לאפס לנו את הכניסה לשעה המקורית בטענה שאיחרנו
רק לציין שבעבר זה תוקן ועכשיו החליטו שהמהלך הזה לאיי תיקון בשל איחור ההסעה זה חוקי מבחינתם
האם זה אפשרי לעשות מולם משהו ?
זה חוקי העניין הזה כשהאיחור הוא לא באשמתי ?
שם רפטאר מנשה
01/07/2019 12:20
גילויי נאות כבוד השופט שלח את הצדדים לגישור (כאמור לא לפרוטוקול) על מנת להגיע להסכמה עוד הוסיף כבוד השופט במידה ולא תגיעו להסכמה הצדדים ראשים לחזור לבית הדין ,אך הגענו להסכמה תודה לאל.
שם רפטאר מנשה
01/07/2019 12:01
אני כבן 63 הוזמנתי לשימוע לניוד עובדים,עובד ארכיון ברשות מקומית, במהלך שנת 2017 התקיים דיון בפני כבוד השופט מר מירון שוורץ בית הדין לעבודה בנצרת עילית,בעקבות מחלוקת מול המעביד לגבי הגדרת תפקיד, כבוד השופט לא לפרוטוקול הציע בנדיבותו לגשת לוועדה פריטטית ולהגיע להסכמות, בחודש מאי 2017 התקיימה ישיבה של הועדה פריטטית בנוכחות יועמ"ש ומנכל הרשות ועו"ד שלטון מקומי ומנגד יועמ"ש מטעם ההסתדרות,יו"ר ועד עובדים ונציג המעו"ף מטעם ההסתדרות.
התקבלה החלטה בגינה הוציא מנכל הרשות מכתב ובו פירוט התפקיד , אחראי ארכיון ואב בית מוזיאון כאשר יוקם.
שאלתי האם רשאי המעביד לנייד אותי בטענה שהמשרה תישקל להיסגר עקב קשיים תקציביים שהרשות שרויה.
אודה לתשובה
מנשה
שם רפטאר מנשה
01/07/2019 12:14
ותק בעבודה כ 24 שנים, השימוע יתקיים ביום שני 8.7.19
אודה מאוד לתשובה.
יום נפלא
אברהם
01/07/2019 10:37
לאור המלצת השופט בבית הדין האזורי לעבודה ביקשתי למחוק את כתב התביעה ללא הוצאות לצדדים.
השופט נתן תוקף לבקשה כפסק דין ואף אישר החזרת התשלום בגין אגרת התביעה ששילמתי לבית המשפט..
לאחר החלטתו, ביקשו הנתבעים כי התביעה תדחה ולא תמחק ושאם לא כן, הם עומדים על דעתם לקבל הוצאות מבית המשפט.
לאחר כחודש קיבלתי מבית המשפט בקשה לתגובה על דרישת הנתבעים בתיק.
התיק סגור(כך מופיע בנט המשפט), קיבלתי את החזר האגרה... ואני לא מבין האם ההליך חוקי, נכון, מותר בכלל.
יש לי עניין במחיקה ולא בדחיה ובעיקר נגד הנתבע החשוב בתיק-המעסיק. דחיית שאר הנתבעים שבדיעבד מתברר כי לא בסמכות בית המשפט לדון בתביעה נגדם אינה מהווה בעיה מצידי.
מה דעתכם
דנה
30/06/2019 14:42
שוקלת להתפטר ממקום עבודתי בשביל להמשיך לגדל את הילדה בבית. כרגע הילדה בת 5 חודשים. לצערי,בגלל ההיריון, לא הייתי מסוגלת להגיע למקום עבודתי כ-3 חודשים וחצי לפני הלידה. (ילדתי ב21/1/19 ונשארתי בבית מה 11/10/18). יש לציין שעבדתי שנה ברצף במקום העבודה. איך אני מחשבת את דמי האבטלה שמגיעים לי?
עורך דין
01/07/2019 09:24
שלום דנה

באתר זה תמצאי מחשבון דמי אבטלה, באמצעותו תוכלי לחשב את בקווים כללים את הסכום שמגיע לך לקבל.

בהצלחה
מריה
30/06/2019 17:18
היי, שמי מריה ברויטמן. אני עובדת מזה כ-4 שנים בחנות מחשבים מרשת ״באג״. לפני כחודש החלטתי להתקדם ולהתחיל לעבוד בתחום אחר, ויידעתי על כך את המנהל שלי בעל-פה תקופה ארוכה מראש כדי שלא יישאר ללא עובדים. המנהל לחץ עליי לתת לו תאריך מדויק למועד סיום העבודה, אך לא ידעתי מה יהיה באמת התאריך הסופי. בגלל הלחץ שהוא הפעיל עליי אמרתי לו תאריך מסוים שלדעתי אז אסיים את עבודתי בו, אך התאריך הזה השתנה ואני מעוניינת להמשיך בעבודתי עוד כשבוע. יש לציין שמעולם לא מסרתי מכתב התפטרות רשמי, אך כעת מחייבים אותי לסיים את עבודתי בתאריך המשוער שמסרתי בעל-פה. רציתי לשאול אם זה חוקי ותקין? ובמידה ולא, האם ניתן לעשות משהו בנושא? תודה, מריה.
עורך דין
01/07/2019 09:23
שלום מריה

על פניו התפטרות נכנסת לתוקף בתום תקופת ההודעה המוקדמת, כאשר תקופה זאת נספרת מהיום שבו הודעת על התפטרות.

בהצלחה
גדי
30/06/2019 18:17
שלום לכולם.
שאלה בנושא הפרה של חוזה עבודה.

בחוזה שלי אל מול המעסיק קיימת הגדרת המשרה, בעקבות הצורך האירגוני ל2 משרות באחוזי העסקה שונים הוחלט לגייס אדם אחד ולחלק את אחוזי העסקתו.

בחוזה הפרטי שלי רשומים הגדרות התפקיד עם אחוזי המשרה. דבר אשר אינו תואם את המציאות.
מכך יצא שאני לא מרוויח את הניסיון שלשמו הגעתי לעבודה.

כלומר למשרה א' הוגדרו x% מהמשרה ואילו למשרה ב' הוגדרות 1-x מהמשרה. דבר אשר לא מתאפשר במציאות.

אשמח לדעת האם מדובר בהפרת חוזה או שמה הצורך האירגוני יכול לבטל את ההגדרה שרשומה בחוזה והוסכמה על שני הצדדים במןעד ראיון וקבלה לעבודה.
עורך דין
01/07/2019 09:15
שלום גדי

על פניו נראה כי המדובר על הפרת חוזה מצד המעסיק, אולם חסרים בשאלתך פרטים רבים ויש צורך לקרוא ולעיין בחוזה העבודה שלך בטרם נקיטת עמדה חד משמעית בנושא. פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
ולד
30/06/2019 19:37
שלום רב,
במסגרת יציאה לקורס חיצוני מהעבודה, חתמתי התחייבות לשנה. עזבתי את העבודה עשרה ימים לפני תום ההתחייבות, והמעסיק ניכה את מלוא עלות הקורס (10,000 ש"ח) מהמשכורת האחרונה שלי.

כיצד ניתן לפעול במקרה זה?
עורך דין
01/07/2019 09:13
שלום ולד

במצב הדברים, על פניו, המעסיק היה צריך לנכות את הסכום היחסי בלבד משכרך (סכום קטן בהנחה שהתפטרת 10 ימים לפני שנת ותק מלאה ותום ההתחייבות) ואם לא נהג כך, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מול עורך דין המתמחה בדיני עבודה ולבחון כיצד ראוי לפעול.

בהצלחה
רון
01/07/2019 09:03
המעסיק הוציא אותי לחופשה כפויה על חשבון ימי החופש שלי עד לקבלת החלטה בשימוע שנערך. האם זה חוקי? כמה זמן לאחר השימוע הוא נדרש למסור לי את החלטתו?
עורך דין
01/07/2019 09:12
שלום רון

נהוג להודיע לעובד על ההחלטה לפטר אותו תוך פרק זמן סביר לאחר השימוע וכן, מותר למעסיק להוציא אותך לחופשה כפויה כל עוד יש לך ימי חופשה צבורים ומשך החופשה לא מעבר ל-7 ימים.

בהצלחה
ויקי
30/06/2019 14:01
שלום לכולם, אשמח אם תעזרו לי בבעיה בקשר למקום עבודה כו אחותי עבדה.
אחותי נכנסה לעבודה ברשת ריבר, במהלך ההתלמדות שלה (שלפי דבריו של המעסיק משלמים על התלמדות) כל פעם ממש לפני המשמרת הוא היה אומר לה לא להגיע, גם כשכבר היתה מגיעה למקום. היא התפטרה אחרי תקופה כי כמעט לא עבדה. חודש אחרי כשהגיעה לקחת את המשכורת על הימים שכן עבדה אמר שלא מגיעה לה משכורת בגלל שהיתה מבריזה לו כל הזמן ממשמרות. מציינת כי יש לה הודעות ממנו שבהן אומר לה בעצמו לא להגיע למשמרת. בנוסף כשהגיעה לקחת את המשכורת, אמר כי היא חייבת לו כסף על הפעמים שהבריזה לו, ושהוא פונה לעורך דין על מנת לא לשלם לה את המשכורת, אם היא תמשיך להתעקש לקבל אותה.

מה ניתן לעשות על מנת שתקבל את המשכורת?
עדינה
30/06/2019 13:59
שלום, בפברואר 2016 פוטרתי ממקום עבודה, המעסיק לא העביר לי שכר ולא תלוש על החודש האחרון (כמה ימי עבודה בודדים), לאחר שביקשתי העביר לי שכר בלי תלוש ואחרי שביקשתי שוב העביר תלוש אבל של החודש שאחרי (מרץ 16). נוצר מצב שבו אין לי תלוש על החודש שכן עבדתי ולכן לא שולמו לי דמי ביטוח ואילו על החודש אחרי יש לי שני תלושים (גם של המקום עבודה החדש וגם של המקום שממנו פוטרתי).

בזמנו ניסיתי לפנות לחברה (גם בגלל שלא שילמו לי את כל השכר שהגיע לי) אבל לא היה מענה בשום ערוץ אז כתבתי מכתבים לביטוח לאומי בצירוף מכתב פיטורים עם תאריך ה7.2 והם קיבלו את טענותי והחוב נמחק.
לאחרונה שוב קיבלתי דרישת חוב מביטוח לאומי, על פברואר 16, לטענתם בטופס 106 של אותה שנה המעסיק כתב שעבדתי אצלו ינואר ומרץ, למרות שפיטר אותי בפברואר (יש מכתב פיטורין עם תאריך).

כרגע יש לי חוב שטופח בגלל הסיפור הזה (בלי להתחשב בטרטור שקורה כבר פעם שניה) החברה פשטה רגל לפני כשנה פלוס ונקנתה על ידי חברה אחרת.

האם יש מה לעשות בנידון?
תודה
שלי
30/06/2019 13:56
שלום,
שואלת בשביל חברה:
היא עבדה שנתיים כעובדת שעתית, בין 4-8 משמרות בחודש, וכל משמרת 4-7 שעות, האם כל יום חופש שנצבר בתקופה הזו אמור להיחשב כ 8 שעות או לפי כמות השעות הממוצעת שעבדה במשמרת?
אחת ששואלת
30/06/2019 10:47
שלום
אני עובדת מינהלית בדרוג האחיד ויש לי גמול א'
לפני שנתיים סיימתי תואר אקדמי באוניברסיטה
האם אני זכאית לקבל על סמך לימודים אלו גמול ב'?
(הלימודים- BA דו חוגי כללו חוג של BA כללי במדעי הרוח שבו למדתי קורסים כמו מימון, ניהול, כלכלה בהקבץ ניהול, וכן קורסים כמו עיצוב ממשק משתמש באתרים ומשחקי מחשב, במסגרת הקבץ תרבות הילד והנוער וקורסים במסגרת הקבץ הסייבר)
תודה
ולאד
27/06/2019 13:41
אחר הצהריים טובים,

חברה של אמי עובדת בתור קופאית ברשת מעדניות \ סופרים כ-14 שנים.

היא דיי רוצה לעזוב ולעבור למקום עבודה אחר, אבל פוחדת להתפטר בעצמה, כי מסתבר ש"לא עשו לנו חוזה כשנקלטנו והבוס אומר שמי שרוצה ללכת שפשוט ילך בלי מכתב" וכתוצאה מכך, לטענתה לא תקבל פיצויים על עבודה של 14 שנים.

זה הגיוני בכלל שלעובד אין חוזה מסודר במקום העבודה שלו ושהבוס יכול לגרום לאנשים לעזוב בצורה שבה זה נוח ומסתדר לו?

רציתי לשמוע מה דעתכם ובצד של מי החוק במקרה הנ"ל, כי לי זה נשמע סופר לא הגיוני לערבב ככה עובדים.

תודה מראש!
עורך דין
30/06/2019 10:30
שלום ולאד

עבודה במשך 14 שנים ללא חוזה עבודה מסבכת את המעסיק, שמחוייב לפי החוק למסור לעובדת כבר בתחילת העסקתה הסכם כתוב (חוזה) המפרט את תנאי העסקתה. בכל מקרה, לעניין התפטרות - יש פרוטוקול ברור בנושא ומידע רב ששווה לקרוא באתר זה.

בהצלחה
אלה
27/06/2019 15:15
אני 3 חודשים אחרי לידה והתפטרתי החודש ממקום העבודה שלי. אני רוצה לחתום אבטלה ואם אצליח לבטל את ההמתנה של ה 90 יום.
נתתי מכתב למנהלת כבר לפני שבועיים וחצי.
מאז מנסה לתפוס אותה בבקשה שתחתום על האישור מעסיק בשביל הביטוח הלאומי.
לא ענתה ולא חזרה.
היום הגעתי אליה ביקשתי את האישור והיא אומרת שאסור לה לתת לי אישור כזה כי זה יכול לפגוע בה. היא חברה בע"מ. היא אומרת שרק כעבור 9 חודשים מהלידה מותר לה לתת לי אישור כזה.

האם זה נכון?

האם ישנה דרך כן לקבל את האישור הזה או לחילופין, דרך לעקוף את הצורך באישור הזה?
עורך דין
30/06/2019 10:29
שלום אלה

פני אל המעסיק שלך בכתב ודרשי לקבל את האישורים הדרושים לך, תוך שאת מציינת כי אי העברת האישורים כאמור פוגעת בזכויות שלך. בדרך כלל, פניה רשמית בכתב פותרת את הבעיה.

בהצלחה
אורן
27/06/2019 15:15
התפטרתי לטובת גידול הילד, זכאית לדמי אבטלה רק לאחר 90 יום (בדקתי לא עומדת בקריטריונים לביטול ה90 יום האלה). השאלה האם בשביל להתחיל לקבל דמי אבטלה לאחר 90 יום יש עלי חובה לחתום בלשכה גם במהלך ה90 ימים האלה, או שהחובה היא להתחיל לחתום רק לאחר 90 יום ?
התקשרתי גם לביטוח לאומי פעמיים לשאול ולצערי הנציגים שם לא נותנים תשובות ברורות בכלל...
עורך דין
30/06/2019 10:19
שלום אורן

בתקופת 90 ימי ההמתנה אינך צריכה לחתום בלשכה.
מעבר לכך, תוכלי למצוא באתר זה כתבה המסבירה אודות האפשרות לקצר או לבטל את תקופת 90 ימי ההמתנה, לאחר התפטרות לצורך טיפול בילד - כדאי לקרוא אותה.

בהצלחה
יצקייר ליובוב
27/06/2019 21:28
קיבלתי מכתב מרופא תעסוקתי ש לפי מצב בראיותי אינה כשירה לעבודה.ומעסיק לא רוצה לפטר אותי ו לא רוצה לתת לי מכתב הפטורים.מה לעשות?תעזרו לי בבקשה
עורך דין
30/06/2019 10:17
שלום לך

במקרה שברשותך מכתב של רופא תעסוקתי הקובע כי אינך כשירה כלל להמשך עבודה, באפשרותך להתפטר בדין מפוטרת עקב מצבך הבריאותי, שאז יעמדו לך כל הזכויות של עובדת שפוטרה. באתר זה כתבה מפורטת המסבירה בהרחבה את היקף הזכות והדרך למימושה.

בהצלחה
גבי
28/06/2019 22:01
עובדת בחברה 12 שנה כמנהלת חשבנות ראשית במרחק הליכה של 5 דק' ממקום עבודתי ,הגיע לחברה מנכלית חדשה והחליטה להעביר את החברה למרחק של 25 ק"מ .אין לי גישה של תחבורה ציבורית מבית מגורי להגיע למקום החדש (נסיעה של שעה וחצי בתחבורה ציבורית ). שאלתי היא מה עליי לעשות או איך אני גורמת לפיטוריי מבלי לפגוע בזכויותיי? או מה עליי לדרוש מהמעביד שיפצה אותי
בגלל המעבר.
אודה על תשובתכם.
עורך דין
30/06/2019 10:15
שלום גבי

יכול להיות שהמדובר על הרעת תנאים מוחשית שתאפשר לך להתפטר בדין מפוטר. בכל מקרה, צריך וראוי לנהל מול המעסיק מו"מ לגבי התנאים והאפשרות לשפר אותם ולפני קבלת החלטה, יש לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

יש באתר זה מספר כתבות מפורטות בנושא.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ