פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 149
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ר.פ
21/05/2020 20:21
המעסיקה מבקשת ממני מכתב על שאין לי תביעות נגדה האם אני חייבת להביא לה
ברוך
21/05/2020 20:20
אני עובד ברשות מקומית שעתיים ביום בשעות הבוקר שהם 25% משרה בתפקיד מסויים, ולאחר מכן 6 שעות 75% משרה בתפקיד אחר באותה רשות ובאותו המשרד משעה 17:00 עד השעה 23:00 ומקבל תוספת של 20% בגין משמרת שנייה השאלה היא האם אני זכאי בגין השעה השישית שהיא בין 22:00 ל - 23:00 לתוספת משמרת שלישית 50%. התחלתי לעבוד בשנת 1995 לפני התיקון לחוק ב 2009 האומר שצריך מינימום שעתיים עבודה במשמרת שלישית.
אסתי
21/05/2020 15:10
בהריון, מחר נכנסת לשבוע 34 בעזרת ה'.

הרופאה הביאה לי הפניה לרופא תעסוקתי בעקבות רגליים נפוחות, ורידים בכפות הרגליים וכאבי גב, אני עובדת במעון בתינוקיה.

ב18/05 הרופאה נתנה לי 13 ימי מחלה עד לסוף החודש.
ביום רביעי יש לי תור לרופא תעסוקתי.

השאלה שלי היא ממתי מתחילים לספור 30 ימי מחלה מהתור אצל הרופאה או מהתור לרופא תעסוקתי? ואיך זה הולך כל התהליך?
דניאלה
21/05/2020 10:50
אני עובדת כוח אדם כבר שלוש שנים

מקבלת תשלום גלובלי (זאת השנה השלישית שלי),

החוזה הוא ל5 שנים עם אופציה להארכה כל שנה

חוזה פשוט שני דפים חברה לא כל-כך התאמצה לכתוב חוזה נורמלי .

עקב הקורונה יצאתי לחל״ת ועכשיו קבלתי הודעה מכתב פיטורים .

סיבות פיטורים לא נובע מחוסר מקצועיות או משמעת

כוח אדם לא קבל חוזים מול תעשיה אווירת אז כוח אדם החליט שהוא מפטר את כל הצוות (5 אנשים )

מה החוק אומר? אני חתומה בחוזה של שנה. יכול לפטר לפני תום החוזה כי לכוח אדם אין לו חוזה מול חברה שמעסיקה אותי ?
איילת
21/05/2020 10:48
היי

בחברה שאני עובדת היו ערב הקורונה 60 עובדים בדיוק. למרות הקורונה, בודדים המשיכו לעבוד. הרוב הוצאו לחל"ת. בשבועיים האחרונים בערך 15 עובדים חזרו לעבודה בהיקף משרה מצומצמת יותר, אבל חזרו. אני עדיין בחל"ת והיום בבוקר הודיעו לי בטלפון ובדוא"ל שאני מוזמנת לשימוע לפני פיטורים - נכתב שהשימוע יתקיים באמצעות ZOOM ולא במשרדי החברה. שלחו לי במייל מסמך מהחברה עם הסיבות לשימוע, כאשר הנושא נסוב סביב צמצומים בשל נזקי הקורונה.

רציתי להבין האם זה חוקי לערוך שימוע לעובדת לפני פיטורים באמצעות ZOOM והאם העובדה שאנשים עובדים במשרדי החברה לא מחייבת את המעסיק לזמן אותי לשימוע, אם כך בחר, במשרדי החברה?
רחל
20/05/2020 20:45
ברצוני לברר האם זה חוקי שבעל העסק שהוציא לח"לת עובד ,וכבר פתח את העסקיכול לחייב את העובד להישאר בחל"ת עד חצי שנה .
איילת
20/05/2020 19:28
התפטרתי מהעבודה שלי ..עבדתי שנה ושמונה חודשים .. לאחר מכן התחלתי מקום חדש ופיטרו אותי אחרי שבוע ..האם אני זכאית לדמי אבטלה ?
מורן
20/05/2020 13:39
במידה ומקום עבודה עובר על חוקי עבודת נשים

1.לא מחזיר עובדת לעבודה לאחר חל"ד, כחודשיים לאחר שביקשה

2. כשבסוף מציע שיבוץ הוא כולל משמרת אחרי צהריים, למרות שלפני הלידה עבדה רק בוקר ומעכשיו החזרה לעבודה כולה בעבודה אחה"צ.

איזה סעד קיים לעובדת?
רון
20/05/2020 12:09
אישתי עובדת למעלה משנתיים, במשרד.

יש לה מחלה כרונית מוכרת וידועה למנהלה, אשר מגבילה את יכולתה להתנייד, ונושא הנגשת המשרד עלה פעמים רבות במהלך עבודתה, אולם לא נעשה דבר עד לתחילת סגר הקורונה, והמעסיק הסתפק בהבטחות לטיפול בנושא "כשיתאפשר".

עם תחילת הסגר, אישתי הוצאה לחל"ת ונקראה לחזור לעבודה בתחילת השבוע הנוכחי.

בשיחה עם מנהלה, לפני החזרה לעבודה, בתשובה לשאלתה, ענה המנהל הישיר שלה שאכן בוצעו שיפוצים במשרד ושלא תדאג, כי "יהיה בסדר".

ביום ראשון אישתי חזרה למשרד, ואז גלתה שהשינויים שבוצעו למעשה הרעו את התנאים ובפועל אין לה אפשרות פיזית להגיע לעמדתה, או לצאת ממנה ולכל צורך ועניין מצב הנגישות במשרד הורע עוד יותר משהיה.

תשובת המנהל שלה כשפנתה אליו היתה שהיא מתלוננת סתם ושבכל מקרה תמיד לאנשים יש תלונות (!)
לאחר מפגש עם מנהלו הישיר של מנהלה, והמשך ההתעמרות מצד שני המנהלים, אשתי הודיעה להם שאין בכוונתה להמשיך לעבוד שם, בשל איבוד אמון מוחלט במערכת ובהנהלה.

שאלותי הן:

1. האם ניתן לטעון כי לא חזרה אחרי החל"ת, על אף שבבוקר החזרה "גיהצה" אצבע? והאם יש יתרון כלשהו למי שלא חזר מחל"ת, על פני דיווח על חזרה ואז התפטרות?

2. האם לגיטימי מצד המעסיק, במצב שכזה, באם ההנהלה תחליט להיות לעומתית, לדרוש את 30 ימי ההתראה מראש, ומה האפשרויות שלנו, בהתחשב במגבלת התנועה שנוצרה?
שילה
20/05/2020 10:00
עובדת משרה מלאה - בהיקף 100%.

המנהלת מורידה אותי ל 6 שעות ואומרת לי .לפי הצורך אם אין עבודה לא יכולה לתת לך 8 שעות.אבל להביא חדשות ולתת להם בין8 ל7 שעות זה בסדר. השאלה שלי אם לפי תלוש משכורת זה כמו חוזה ? כי היא אומרת אף אחד לא קבע לך 8 שעות עובדת 4.וחצי שנים ובא להם לקצץ עדיף לתת לחדשה שכר מינימום מאשר לי.
לולו
20/05/2020 09:49
איך עובד דמי חופשת לידה אם מקבלים דמי אבטלה?
אני בחודש 6 בהריון - מצפה ללדת בעזרת השם בסוף אוגוסט. שמו אותי על חל"ת בסוף מרץ ורק קיבלו אישור לשים אותי על חל"ת למשך חודשיים. עכשיו התקופה תסתיים, ואין להם כסף לשלם לי את המשכורת אז האפשריות הן לחזור במשרה מלאה בשכר ממש ממש נמוך (33% ממה שאמורה לקבל) או פטירה. בגלל שאני מקבלת יותר מזה מדמי אבטלה, לא שווה לי לעבוד משרה מלאה לקבל גרושים אז בא לי שיפתרו אותי.

אם עבדתי יותר משנתיים שם, בחודשיים האחרונים הייתי בחל"ת ואז אני אהיה בכלל בלי עבודה ומקבלת דמי אבטלה, איך נחשב הדמי חופשת הריון? לפי התלושים ממרץ ולפני זה?

המון תודה!
חנה
20/05/2020 09:48
בעקבות הקורונה לא חזרתי לעבודתי בגן ילדים כסייעת הודעתי להם על כך שלפי הוראות משרד הבריאות חל איסור על חזרה לעבודה כשיש מחלות כרוניות, הודעתי למעסיק על כך כמובן ולא התנגד, אבל הוספתי לו עוד דבר והודעי שאני בהריון ושאני אבקש שמירת הריון בע"ה (הריון בסיכון גבוה). כל זה התקבל ואמר שהוא מעדיף שאקבל שמירה כי זה לא הוא שמשלם על כך. התפתח דבר נוסף שכנראה הגן עומד להסגר ושלחו לי הזמנה לשימוע ביום ראשון הקרוב בזום.

השאלה שלי היא כך, האם אפשר לפטר אותי לאחר שהם יודעים שאני בהריון, הבנתי שהחוקים סביב זה ממש מסובכים ושאם כבר הם צריכים לקבל אישור מיוחד ממשרד התמ"ת כדי לפטר עובדות בהריון (אגב הגננת גם בהריון והיא גם הגישה שמירה).

עכשיו לא בטוח בכלל שהשמירה תתקבל ע"י ביטוח לאומי, ואם לא אז אין לי שום משכורת ואהיה זכאית לקבל פיצויים על זה שהגן נסגר, הבנתי שלאישה הריונית זה פיצויים כפולים
איציק
19/05/2020 23:37
היי ערב טוב, יש לי שאלה קטנה..
בעקבות הקורונה מזמנים עובד (בן 60 פלוס) לשימוע.. במידה ומחליטים לפטר אותו האם ניתן לעשות משהו? הבנתי שיש כל מיני תקדימים לנושא ובמידה והוא מפוטר החברה חייבת להוכיח שהוא עושה נזק לחברה (חובת ההוכחה עליה)
האם ניתן לעשות משהו בזמן השימוע?

אודה לתשובות
רותם
19/05/2020 23:35
שאלה- מקרה בו עובד הוצא לחל"ת לפני חודשיים. המנהלת הישירה התקשרה ושאלה האם העובד יכול לבוא לעזור יומיים מבלי לחזור מחלת אלא לקבל ימי חופשה לאחר מכן.

האם זה חוקי מה שמקום העבודה עושה? האם זה חוקי מה שהעובד עושה? ומה קורה במידה והעובד אכן מגיע- הביטוח תופס במקרה של תאונה למשל?
משה
19/05/2020 22:10
אשמח לדעת אם זה תקין.
תודה לעונים
מיקי
19/05/2020 18:05
עובדת שעתי 7 שנים הדרכות בבתי ספר כשבתי הספר הופסקו קיבלתי חלת חוזה העבודה שלי עד 1.7.2020 לפני מספר ימים קיבלתי עוד מכתב להמשך חלת עד סיום החוזה שלי למרות שהקורסים מתקיימים.
כך הם נמנעים מלתת לי פיצויים וכל מה שמגיע לי מהפסקת העבודה .
האם זה חוקי ומה ניתן לעשות אם לא??
עובד ניקיון
19/05/2020 17:51
שלום,
אני עובד ניקיון מזה כשנתיים במלון ובעקבות מחלת הקורונה, ב15.3, הוצאתי לחל"ת.
המעסיק שלי דחה את מתן אישור החל"ת הדרוש לשם קבלת דמי האבטלה עד היום (19.5). כלומר במשך למעלה מחודשיים לא קיבלתי את דמי האבטלה (וייקח כנראה עוד זמן עד שיאשרו את התביעה ואקבל אותם) רק בגלל שהוא לא נתן לי את הטופס.
האם מגיע לי פיצוי כלשהו על כך ?
אני רוצה לציין שהוא לא סרב לשלוח לי את הטופס פשוט כל פעם הוא נתן לי תירוץ אחר מדוע זה מתעכב - הכול מתועד בשיחות הוואטסאפ - אני שולח לו תזכורת והוא עונה לי "כבר שולח" וככה זה נמשך ממרץ ועד היום.

תודה מראש
אירינה
19/05/2020 16:59
שלום רב
אני חולת טרשת נפוצה כ10 שנים.יש לי מגבלה רפואית.יש לי 55% נכות רפואית ואי כושר עבודה 74%.אני עובדת במקום עבודה יותר מ11 שנה.עד גילוי מחלה עבדתי במשרה מלאה ואחר כך ירדתי לחצי משרה.בתחילת משבר קרונה הוציאו אותי לחופשה ללא תשלום והיום 19.05 קיבלתי הזמנה לשימוע לפני פיטורים עקב משבר קרונה.
מה זכויות שלי בנושא זה?מה אומר חוק לגבי פיטורים אנשים נכים?
תודה
זהבית
19/05/2020 14:14
עובדת שכירה שואלת האם יכולה לעבוד אצל מעסיק אחר בתקופת חלד מוארך (11 שבועות הנוספים לחל"ד )
מאור
19/05/2020 13:51
שלום
אני עובד כסוכן מכירות של חברת ביטוח משכרותי מורכבת משכר בסיס ומעמלות מכירה עקב הקורונה יצאתי לחלת כשחזרתי המעסיק החליט שחלק מהמכירות בוטלו והוא מקצץ לי אותם מהשכר בסיס שגם ככה לא קיים כי רק היום חסרתי לעבוד האם לפי חוק זה מותר ?????
תודה לעונים
בתיה
19/05/2020 09:44
האם יש אפשרות לתבוע את הביטוח לאומי?

אני עבדתי מגיל צעיר (לפני גיל 18), התשלום לביטוח הלאומי ירד כחוק מהשכר. בגיל 62 נשלחו אלי טפסים לבקשת דמי אזרח ותיק. לאחר תקופה קבלתי מכתב שלא מגיע לי כלום מאחר וחסרים לי 18 חודשי עבודה ושכל התקופה שלפני גיל 18 לא נכנס לוותק אף על פי שהורידו לביטוח לאומי מעל הזמן החסר...

האם ניתן יהיה לדרוש את דמי אזרח ותיק?
זוהר
18/05/2020 15:31
מתקרבת לסיום חופשת הלידה שלי, עובדת בביה"ח (עובדת מדינה)

אני חוזרת לעבודה אך חוזרת לעבוד משמרות... אין אופציה רק לבוקר כרגע.

ידוע לי שניתן להתפטר לצורך גידול הילד עד גיל 9 חודשים ואז לחתום אבטלה מיידי עקב זה שהעבודה הנה לפי משמרות.

זו לא השאלה,
השאלה שלי היא כזאת... אני כרגע אחזור לעבודה במשמרות אבל יש לי 2 ילדים קטנים בבית והבן שלי יהיה בן חצי שנה, אם אני חוזרת ולא מסתדר לי מבחינת סידור לילד...האם ניתן להתפטר לאחר חזרה לעבודה?
הילה
18/05/2020 15:01
שלום,
שמי הילה שמואלי ואשמח מאוד לייעוץ.
ביום שלישי שעבר הייתי בדרכי מהעבודה הביתה (הקפצתי בחורה מהעבודה).
אל הכביש קפץ כלב שבעליו היה ללא רצועה כלומר יצא לטייל עם הכלב ללא רצועה בניגוד לחוק.
הכלב רץ לכיווני והיה עלי לסטות ממסלולי כדי לא לפגוע בו.
בעקבות הסטייה פגע רכבי בעץ ובעל הכלב ברח יחד עם הכלב.
לאחר כמה דק בני משפחתי מצאו אותו ולקחו ממנו פרטים, בזמן זה הוא אמר להם "חבל שהיא לא דרסה את הכלב במקום לעשות תאונה".
אני פוניתי באמבולנס לבית החולים לבדיקות וכעת אני בחופשת מחלה עם כאבי גב צוואר וכתפיים.
הייתי שמחה לדעת אם יש טעם לתבוע את בעל הכלב בעלות התיקון של הרכב שעומדת על סך 12 אלף שקלים.
בנוסף, הייתי שמחה לדעת אם תביעת תאונת עבודה תקפה ורלוונטית כאן.

תודה מראש לכל העונים!
אמלי
18/05/2020 14:59
היי שאלה !
אם קיבלתי חלת מה06/04עד ה06/06 והמעסיק שאל אותי היום אם אני חוזרת מחר כי מחר חוזרים ללימודים ואני עובדת בעמותה שעובדת עם בית ספר (סייעת). האם אני מחוייבת לחזור או שיכולה להישאר בבית עד סיום החלת ואז לחזור מבלי שיפגעו לי התנאים שלי?

מיותר לציין שכסף מביטוח לאומי עדין לא ראיתי אבל השיקולים בריאותיים יותר.
נטלי
18/05/2020 14:56
אני נמצאת כרגע בחל"ת ואני בהריון, אמורה לחזור ביוני לעבוד, אבל אמרו לי שיכול להיות שיהיה צמצום בשעות עקב משבר הקורונה.

בנוסף אני סובלת מהקאות כל ההריון (היפרמזיס) כעת יש שיפור, אך לא בטוח שבכלל אצליח לעבוד.אני עובדת כמדריכת שחייה עם ילדים, בבריכה מקורה. אני אמורה ללדת בספטמבר. השאלה שלי, אם לא אעבוד ביוני, יולי ואוגוסט עד הלידה בגלל שאני לא מסוגלת ואין לי מספיק ימי מחלה, האם זה יפגע לי בדמי הלידה?

אני אני יכולה להמשיך את החל"ת, לנצל את כל ימי האבטלה שמגיעים לי ואחרי זה פשוט להשאר בחל"ת בלי תשלום עד הלידה, והאם הדבר יפגע בדמי הלידה שלי? ואם הרופא שלי ימליץ לי על שמירה, האם אני צריכה קודם להיות 30 יום בבית ולא במסגרת חל"ת על מנת שיאשרו את השמירה?

תודה
יולי
18/05/2020 13:31
שלום , אני בהריון ועובדת בחברה שכרגע נמצאת בפירוק . עוד מעט החברה תפטר את כל העובדים שנשארו בעבודה . מרבית העובדים כבר פוטרו . מה ההליך לגבי כשאני בהריון ? מה הזכויות שמגיעות לי מביטוח לאומי וכו' ? איזה קצבה או אבטלה אני יכולה לקבל עד ללידה ומה קורה לאחר הלידה אם אני לא חוזרת לעבוד ונשארת לטפל בתינוק ?איזה קצבה אני יכולה לקבל אז ? זקוקה לעזרה בבקשה . תודה מראש .
שני
18/05/2020 09:06
התייעצות,

אני בהריון צריכה ללדת עוד חודשיים.

לפי החישוב לדמי לידה 15 מתוך 22 חודשים - עבדתי ולכן אני זכאית. אממה, דווקא בחצי שנה לפני הלידה לא עבדתי.

בחודש רביעי מצאתי עבודה זמנית עבדתי חודש אחד והוציאו אותי לחלת בגלל הקורונה , המעסיק דיווח שחזרתי אך בפועל עוד לא החזירו אותי ככה שביטוח לאומי ביטל לי את האבטלה. (העבודה על פי החוזה היא על תקן צורך של הארגון אין לי ימים ושעות קבועות ככה שמבחינתם זה בסדר שנגמר לי החלת ועדיין אני בבית בלי עבודה בלי קשר לקורונה, אבל זה פוגע בי

השאלה שלי היא - האם בתביעה לדמי לידה כשאלד בעה, ביטוח לאומי יוכל לקחת תלושים קודמים ולהתחשב?
דנה
18/05/2020 08:53
אשמח להתייעץ.
הוצאתי לחל"ת ב 19.3 (ל 90 ימים).

לאחר היציאה לחל"ת גיליתי שאני בהריון (כרגע שבוע 14). המעסיק לא מעודכן (יודעת שלא חייבת לעדכן עד חודש חמישי) והמשרד כולו בחל"ת כשתאריך החזרה לא ברור.
אני זכאית ל-50 ימי אבטלה בלבד כי עבדתי 10 חודשים ולא 12.

אצל המעסיק הנוכחי יש לי וותק של 4 חודשים בלבד.
על מאי אקבל תשלום חלקי בלבד (נותרו לי 19 ימי זכאות מתוך 50).

אחרי 19 הימים האלה אני פשוט לא זכאית לתשלום?
האם יש משהו שכן יגן עליי? יש משהו שאני אמורה או יכולה לעשות בנידון?
תודה רבה ⁦
טליה
18/05/2020 00:22
בשל הקורונה המעסיק הוציא אותי לחלת, לאחר שעבר חודש המעסיק אישר לי להאריך את החלת לחודש נוסף.
לאחר שבוע המעסיק הודיעה שהוא מעוניין לבטל לי את הארכת החלת, האם לאחר שהמעסיק הודיע שמאריך לי את החלת ל 15/6 מותר לו להתחרט לאחר שבוע ולהודיע כי הוא מבטל את הסיכום ושאחזור מיידית לעבודה? חשוב לציין שבשל אישור המעסיק לא הוכנסו הילדים ף למעונות באותו חודש כמו כן לא מצאתי סידור חלופי לצהרון שבוטל.
אודה לתשובה
אבי
17/05/2020 23:39
אם אתם מחפשים עבודה מהבית, אצלנו באתר תקבלו גישה לאלפי הצעות עבודה מהבית בכל התחומים! אתר אפטיל וורקס - עבודה מהבית, וכל זה בעלות של 200 שקלים תשלום חד פעמי, לפרטים שלחו הודעה בוואצפ 052-6540924 או למספר 050-9557487

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ