פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1309
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נמרוד
02/04/2013 15:23
שלום.
אני עובד בחנות בשכר שעתי אך עם משמרות קבועות בשעות קבועות.
ערב החג האחרון יצא ביום שני, שזהו יום שבו אני עובד קבוע בשעות הערב, לכן נבצר ממני לעבוד.
על ימי החג המעביד שלי משלם לי כמובן, מכיוון שמדובר ביום חופש מלא, אך האם הוא חייב תשלום גם עבור ערבי חג כאלה, שיוצאים על המשמרות הקבועות שלי?

תודה!
אלמירה חן
02/04/2013 19:29
נמרוד שלום
אם אתה עובד במשמרת שניה אז ערב חג נחשב כחג
אבל אז מוצאי חג זה יום עבודה שלך

בהצלחה
נמרוד
02/04/2013 20:42
תודה על התשובה!
אך מה אם החנות איננה פתוחה במוצאי החג?
אין לי אופציה לעבוד גם אם ארצה.

תודה!
עובדת שכירה
02/04/2013 16:23
הי שאלה. הייתי חולה בפריצת דיסק בצוואר כחודש ימים יש לי פתק מהרופא והגשתי למעסיק. הסתבר שאין לי מצבור של ימי מחלה ולכן אינני זכאית לקבל שכר למרות שהייתי בימי מחלה. אני עובדת במקום שנתיים וחצי מה עלי לעשות?
אלמירה חן
02/04/2013 20:04
שלום
תבקשי ממעסיק מכתב לבטוח לאומי
שמעסיק שלם כל ימי מחלה ואין להם יותר יתרת זכות ובטוח לאומי ימשיך לשלם יתר ימי מחלה
המון בריאות
ליבי
02/04/2013 11:51
אימי קשישה ומעסיקה מנקה בביתה פעמיים בחודש בכל פעם 5שעות .
אימי משלמת לה ביטוח לאומי ומהרגע שהחלה לעבוד גם דמי חופשה והבראה
עתה נודע לנו שיש לשלם עבור קרן פנסיה למנקה.

1. כיצד הדבר מתבצע ?
2. האם על המנקה להשתתף בעלות ? (בנושא של הביטוח הלאומי היא התנגדה לשלם את חלקה)
3. מה עושים במידה והיא מתנגדת להשתתף גם בקרן הפנסיה?

היא גובה 40 ש"ח לשעה +נסיעות ועובדת 10 שעות חודשיות
אודה על הייעוץ והעזרה
אלמירה חן
02/04/2013 19:58
ליבי שלום
חוק מחייב אחרי 6 חודשים להפריש לפנסיה חובה
5% עובד + 5% מעביד + 5% פיצויים
זה חוק ועובדת לא יכולה לסרב לשלם את חלקה
בהצלחה רבה
לודה
02/04/2013 09:15
שלום

אם לא היה לי חוזה עבודה ושולם לי שכר גלובאלי בהתאם לתפקידי כסגנית באחד סניפי רשת חנויות בגדים, איך אוכל לדעת מתי עברתי בסך שעות שלי בחודש את השעות האלה ומגיע לי כבר שעות נוספות?

האם יש קביעה חד משמעית של סך שעות גלובאליות בחודש בהתאם לשכר הגלובלי או שזה משתנה בהתאם למעסיק?
אלמירה חן
02/04/2013 10:18
לודה שלום
את צריכה לחשב שעות נוספות שלך ולקזז שעות גלובליות
זה הפרש לשכר

בהצלחה רבה
מנסה להבין
02/04/2013 10:57
אני לא יודעת מהן השעות הנוספות. אין לי מושג מה הן סך השעות הגלובאליות לפי חוק ומתי מתחילות הנוספות????
אלמירה חן
02/04/2013 19:54
לודה שלום
חישוב שעות נוספות לעובד 5 ימים בשבוע = 8.36 שעות
לפי עבודה של 6 ימים אחרי 8 שעות

דברי איתי בטלפון 050-7177155
עליזה
02/04/2013 10:50
אני עובדת בחברה כבר שנתיים וחמישה חודשים. בשנה הראשונה להעסקתי ברשת לא מומשה זכותי לזכאות לדמי הבראה , וכמה ימי מחלה שהשהות בבית באישור הרופא הייתה יותר מיומיים, ברשת טענו שככה זה לגבי דמי ההבראה ושבשנה הבאה אני יקבל את כל הזכאות עבור כל אותה התקופה.

בסוף השנה השנייה כן קיבלתי את דמי ההבראה אבל רק על אותה השנה (השנה השנייה)
לכן פניתי לפני כמה חודשים להנהלה הרשת ובנוסף כתבתי מכתב להנהלת חשבונות ועדיו לא קיבלתי תשובה.
אלמירה חן
02/04/2013 19:50
עליזה שלום
את יכולה להגיש תביעה
בהצלחה רבה
לינדה
02/04/2013 11:56
אני כרגע בחופשת לידה שאוטוטו מסתיימת. עבדתי כעובדת ניקיון במפעל בדרום כארבע שעות ביום. רציתי לשאול אני רוצה להתפטר לצורך טיפול בילדה. האם התפטרות מצידי תאפשר לי לקבל פיצויים? והאם אני יוכל לקבל דמי אבטלה ללא תקופת המתנה של 90 יום? אודה לתשובתך המהירה.
אלמירה חן
02/04/2013 19:49
לינדה שלום
את יכולה להתפטר תוך שנה ולקבל פיצוי פיטורים ואת זכאית לדמי הבטלה

מזל טוב
נדב
02/04/2013 10:58
שלום רב, לפני שנה הובטח לי בעל פה מעבר לתפקיד אחר במחלקה, כולל קידום שכר. השינוי תוקשר לכל מנהלי המחלקות האחרות. הכניסה לתפקיד התעכבה ובמהלך התקופה יצאתי לחופשת לידה והמנהל שהבטיח את התפקיד התחלף.

המנהל הנכנס מבקש שאעבור מבחני מיון לתפקיד כדי לתת לי הזדמנות לקבל את מה שהובטח לי. האם חוקי? האם לא קיים הסכם בעל-פה בין עובד למעביד?

תודה רבה!
אלמירה חן
02/04/2013 19:38
נדב שלום
כן י זכות מלאה למעביד לשלוח אותך למבחנים

בהצלחה רבה
רותם
02/04/2013 12:06
שלום
אני עובדת במקום עבודה שנה וחודש. אם מפטרים אותי אני אקבל פיצויים גם אם אמצא עבודה חדשה?
אלמירה חן
02/04/2013 19:37
רותם שלום
כן גם פיצוי פיטורים וגם תשלום הודעה מוקדמת

בהצלחה
ירדן
02/04/2013 13:38
היי

אני עובדת שכירה אצל מעסיק 1 כבר למעלה מ-13 שנים. אני נמצאת כבר ארבעה חודשים בחופשת לידה, בשיחה עם המעביד לפני מספר ימים ציינתי שבכוונתי לנצל את מלוא חופשת הלידה, 26 שבועות, המעביד אמר שזה לא מקובל עליו והוא מצפה שאחזור לעבודה באופן מיידי מאחר וזקוק לי בעבודה, לא הגענו להסכמה או החלטה בנושא.

היום קיבלתי מהמעביד זימון לשיחה בנושא מועד חזרתי לעבודה, מה עליי לעשות? האם יהיה נכון לפתוח את הנושא לדיון? האם המעביד יכול ללחוץ עליי לסיים את החופשה לפני הזמן למרות שהבהרתי שאני מתכוונת לנצל את מלוא החופשה?

אילו זכויות יש לי לפי החוק ומה יכול המעסיק לעשות אם אני רוצה לממש את הזכויות שלי?
אלמירה חן
02/04/2013 19:35
ירדן שלום
זה זכותך מלאה שחוק נותן לך את זה
יש לך אפשרות להתפטר כדין פיטורים
אך את יכולה גם לפנות לת.מ.ת (יש שם מחלקה במיוחד לחופשת לידה) שיתנו לך הגנה מלאה מול מעסיק

מזל טוב
חני מנדלוביץ'
02/04/2013 15:36
אם פוטרתי במחצית חודש פברואר ללא הודעה מוקדמת, קיבלתי משכורת על חצי חודש עבודה ועל אי הודעה מוקדמת, אך מתי אני אמורה לקבל את הפיצויים שטרם הועברו לידי?
איזה אחוז מתוך כלל הפיצויים מועבר לכספי הפנסיה? אחרי כמה זמן שלא קיבלתי את כספי הפיצויים זה נחשב לפי החוק להלנת פיצויי פיטורים?
אלמירה חן
02/04/2013 19:27
חני שלום
מעסיק חייב לשלם לך פיצויים תוך 14 יום מסיום העבודה.
חישוב פיצויים מחשבים לפי שכר לפיצויים כפול ותק
חלק את מקבלת מק. גמל והשלמה ממעסיק

בהצלחה רבה
דפני גורן
02/04/2013 16:17
שלום,

אני עובדת בחברה כבר יותר מחמש שנים. במהלך השנים לא משלמים לי ימי הבראה, דמי מחלה, חופשות, ובכל הימים שאני מסיימת לעבודה מאוחר וכבר אין אוטובוסים לא משלמים לי על מוניות ואין הסעה מסודרת מהעבודה.הערתי לבוסים שלי כמה פעמים וביקשתי בנימוס לקבל את מה שמגיע לי. עד היום לא קיבלתי כלום. רציתי לדעת אם אני מתפטרת, האם אהיה זכאית לקבל פיצויים ותשלום על קיפוח סדרתי ואי תשלום זכויות שמגיעות לי ולכל עובד ... (שזה מה שהבנתי מקריאה באתר הנפלא שלכם)
אלמירה חן
02/04/2013 19:24
דפני שלום

יש לך עילה מאוד טובה להתפטר כדין פיטורים וגם להגיש תביעה לקבל את כל זכויותך.

בהצלחה רבה
זהבה
02/04/2013 19:21
אני אזרחית עובדת צהל בעקבות דוח מקנזי אוחדנו עם משרד הביטחון קיבלתי תפקיד חדש שאינו מתאים להשכלתי כל תחנוני לעבור לתפקיד אחר שקיים לא הועילו בטענה שצריכים אותי כאן כלומר פקידות!!

בתפקיד הקודם עבדתי במקצוע וקיבלתי ציונים טובים מאוד אך הוא בוטל.

הבסיס עובר לפתח תקווה אני לא נוהגת וקשה לי האם אני זכאית לפיצויים אני עובדת 30 שנה! האם ניתן לקבל פרישה מוקדמת?

ארגון עובדי צהל לא עונה לבקשתי לקבל יעוץ ותמיכה האם אני יכולה לפעול לבד או שאני חייבת לפעול באמצעות עורך דין?
מיי
18/03/2013 21:57
שלום רציתי לשאול לגבי ימי חופשה בחופשת הלידה- אני אסביר את עצמי
עבדתי משרה מלאה במקום עבודתי כ 4.5 שנים ילדתי בספטמבר האחרון ולאחר החופשת לידה התפטרתי (בסוף דצמבר). המעביד שלי טוען שאני לא זכאית לתשלום ימי חופשה על 3 החודשים של החופשת לידה הכוונה זה לא נצבר בוותק.... האם הוא צודק?
תודה רבה
אלמירה חן
19/03/2013 08:49
מיי שלום
ממש לא.... את זכאית לימי חופשה, הבראה , קופת גמל וגם ותק מקצועי

מזל טוב ובהצלחה רבה
מיי
22/03/2013 16:48
אפשר לשלוח לי את החוק שאומר כך
כי הבוס שלי עומד על שלו...
תודה רבה רבה
אלמירה חן
23/03/2013 19:00
תשלחי לי איימל שלך
מיי
02/04/2013 16:27
שלום הוא לא נותן לי לרשום את המייל שלי
מיי
02/04/2013 16:30
ziporcal שטרודל yahoo נקודה com
תודה רבה רבה
אלמירה חן
02/04/2013 19:21
מיי שלום
שלחתי לך באיימל
בהצלחה

טלפון שלי 050-7177155
הנהלת האתר
02/04/2013 16:30
שלום לך,

לא ניתן להעלות לפורום כתובות דואר אלקטרוני מטעמי אבטחה.

הנהלת האתר.
אמא טרייה
02/04/2013 17:00
שלום, ילדתי לפני 4 חודשים ומאחר ושעות עבודתי הן 11:00-18:00 הודעתי למעסיק בעל פה בתום חופשת הלידה שלא אחזור לעבודה, האם אוכל לבל דמי אבטלה? האם במכתב התפטרות שאעביר למעסיק יש צורך לציין שסיבת העזיבה היא שעות העבודה? אשמח לתשובה..תודה!
אלמירה חן
02/04/2013 19:10
שלום רב,
את יכולה להתפטר תוך שנה ללא סיבה ולהיות זכאית לפיצוי פיטורים וגם לדמי אבטלה

מזל טוב
רונן
02/04/2013 18:58
שלום למנהלים של הפורום לזכויות העובד!

ברכות על הסיוע הרב שאתם נותנים לקהל העובדים בישראל. אני מניח שזה מצריך המון השקעה וכל הכבוד לכם על כך.

המקרה שלי ברשותכם: אמא שלי מועסקת כ-13 שנה במקום עבודתה כפקידת שרות בכירה. היא שכירה במסגרת משרה מלאה כל השנים ולעיתים עובדת גם שעות נוספות.

עקב התנהגות מעסיקיה והרגשתה כי אינה מתוגמלת כראוי החליטה להפסיק למלא את מקום מנהלה בעת היעדרותו ולהתמקד בעבודתה בלבד. זאת אומרת שהיא לא מגדילה ראש יותר מרצונה כפי שכולם התרגלו שהיא עושה.

יש לציין כי בעבר נהגה להחליפו. האם ניתן להכריחה להחליפו? האם ניתן לפטרה ללא פיצויים באם תמשיך בסירובה למלא את מקום המנהל הישיר שלה בעת שהוא אינו נמצא בעבודה? האם החקו מגן עליה?
אלמירה חן
02/04/2013 19:09
רונן שלום
העובד יכול לא לעשות שעות נוספות(מעסיק לא יכול לחייב את העובד)
ומעסיק לא יכול לפטר עובד ללא פיצויים (רק במקרים מאוד חריגים) שזה המקרה הפעם

בהצלחה רבה
חגי
02/04/2013 18:52
שלום שמי חגי

אני עובד במשרת מכירות בחדר כושר פרטי. במסגרת עבודתי קיבלתי שכר מינימום שעתי + 1% על עמלות מכירות למנויים.

לפני כ-4 חודשים הוחלף המנכ"ל במקום והעלה לי את השכר לפי תוספת של 2 ש"ח לשעה לפי שנות וותק בעבודה, יש לי ותק של 3 שנים אז השכר עלה נכון להיום ל-29 ש"ח לשעה.

לפני שבועיים הוחלף שוב המנכ"ל ואתמול הודיעו לי שצורת השכר משתנה. שכר הבסיס שלי ירד ל 1250 ש"ח לחודש- במסגרת עבודתי בחצי משרה (משרה מלאה 2500 ש"ח). ומהיום אקבל 2% על עמלות מכירה ולא 1%.

לדעתי זו פגיעה משמעותית בשכר, עד היום הייתי מקבל משכורת בסיס של 2800 ש"ח פלוס מינוס במסגרת חצי משרה.

אני לא יודע מה לעשות והאם מצב זה הוא מצב של הרעת תנאים ומה עושים הלאה...
אלמירה חן
02/04/2013 19:00
חגי שלום

כן, זה הרעת תנאים ואתה יכול להתפטר כדין פיטורים ולקבל כל זכויותך

בהצלחה רבה
שגיא
02/04/2013 16:43
אני עובד שכיר בחברה כלשהי במשך חמש שנים וחודשיים. במשך כל השנה הראשונה של העבודה לא קיבלתי דמי הבראה לפי החוק. רציתי לשאול אם מגיע לי החזר רטרואקטיבי של דמי ההבראה שלא שולמו לי על השנה הראשונה להעסקה שלי והאם התשלום אמור להיות כולל ריבית והצמדה כי אחרי הכל עברו לא מעט שנים וזה מצטבר להרבה כסף. במידה ואכן מגיע לי לקבל הצמדה / ריבית איך עושים חישוב של הסכומים שאני אמור לקבל?
אלמירה חן
02/04/2013 18:58
שגיא שלום

אתה זכאי לתשלום רטרו לפי תעריף חדש ליום 371 ₪ ואתה רשאי לבקש פיצוי מיוחד.

האם אתה בטוח שכל שאר תנאים סוציאלים אתה מקבל לפי החוק???

בהצלחה רבה
פיבי
02/04/2013 17:46
שלום לכולם,

קראתי את הסקירה המפורטת שלכם על דמי מחלה באתר. ענה לי כמעט על כל השאלות, למעט נקודה אחת שעדיין טרם ברורה לי. כשהיום הראשון למחלה הוא יום חמישי האם יום שישי ושבת נחשבים יום שני ושלישי, כך שביום ראשון זכאי העובד כבר לתשלום של 100% לפי החוק?

אם זה חשוב, אני עובדת שכירה במשרה מלאה, 4 וחצי שנים באותה חברה.
אלמירה חן
02/04/2013 18:55
פיבי שלום

כן

בהצלחה
ציונה
02/04/2013 17:49
היי

בעלי איבד את אחיו במלחמה. ביום הזכרון כמו בכל שנה, יש טקס זיכרון בבית העלמין הצבאי שם קבור האח. רציתי לדעת האם לפי החוק אני יכולה להשתתף באזכרה, ביום הזיכרון, ולקבל תשלום על יום עבודה? לא הצלחתי להבין את הנושא לבדי ואשמח אם תוכלו להסביר לי את הנושא, על מנת שאחליט לגבי העדרות מהעבודה באותו היום.
אלמירה חן
02/04/2013 18:54
ציונה שלום

תשלום הזה רק לקרבה ראשונה
את לא זכאית

בהצלחה
ענבל
02/04/2013 18:49
קיבלתי אישור רפואי שבו כתוב כי הרופא ממליץ לי לעבוד עד ארבע שעות ביום, וזאת עקב כאבי גב חזקים מהם אני סובלת כבר תקופה לא קצרה.

שאלתי היא, האם רופא תעסוקתי צריך לאשר זאת ע״מ שמקום העבודה שלי יכבד את האישור הרפואי, או האם יש לי צורך להגיש את הטפסים לביטוח לאומי ללא צורך בעירוב רופא תעסוקתי? כמו כן ובכל מקרה, האם שאר שעות העבודה בהן לא אעבוד ירדו ממכסת ימי המחלה שלי? מה עושים במקרה כמו שלי על מנת שלא להפגע במידת האפשר מבחינת עבודה ודמי מחלה?
אלמירה חן
02/04/2013 18:52
ענבל שלום
יש לך 2 אפשרויות
א' להמשיך לקבל תשלום מחלה
ב' לגשת לרופא תעסוקתי לקבל % נכות ולפנות לבטוח לאומי

המון בריאות
ניבה מחיפה
02/04/2013 18:46
אני בחופשת לידה מתאריך 14 בפברואר, והודעתי למעסיק שאני רוצה לחזור ב-1 בספטמבר, שזה אומר הארכה לחצי שנה (כולל החל"ד בתשלום). האם לפי החוק אני יכולה למשוך עוד חודש אחד (ספטמבר) ועדיין לשמור על הזכות לחזור לעבודה שלי? אני עובדת במקום שנתיים. הבנתי שבלי ה-14 יום, אני זכאית לחל"ת (חופשה ללא תשלום) של רבע מהזמן שהועסקתי דהיינו - חצי שנה נוספת. האם זה נכון? אשמח לקבל לינק לחוק העדכני. ואשמח להבין האם אני יכולה תכלס לחזור לעבודה ב-1 לאוקטובר 2013.
אלמירה חן
02/04/2013 18:49
ניבה שלום
מותר לך להיות בחל"ת עד שנה (בסיכום עם הנהלת החברה)
את יכולה לראות באתר שלנו
נשים- זכויות לאחר לידה

בהצלחה רבה
שירי לירון
02/04/2013 17:52
אני בהריון והמעסיק שלי קביל אישור מיוחד ממשרד התמ"ת לפטר אותי למרות האיסור לפטר אישה בהריון. אני רוצה להגיש ערעור על החלטת משרד התמ"ת, שהתקלה מעט לפני חג הפסח. רציתי לשאול תוך כמה זמן ניתן להגיש ערעור על ההחלטה, והאם ניתן לעשות זאת לבד, בכתב ובפירוט כמובן, ללא צורך בשכירת שירותיו של עורך דין המתמחה בדיני עבודה.
אדווה
02/04/2013 14:05
היי,שאלתי לגבי בירור זכויות - לשון החוק ואף תקדימים לגבי דין מתפטר כמפוטר לאחר חופשת לידה ,האם הדין חל במקרה של בקשה לפרישה ,שהינה אחרי חל"ד , כשהמבקשת הינה אחרי גיל 42 ומקום העבודה - במערכת ביטחונית? האם המשמעות הינה שבמקרה זה הבקשה לפרישה אפשרית והמשמעות שניתן יהיה לקבל גימלת פנסיה באופן מידי כיום. כמו כן שאלתי היכן ניתן למצוא את הסימוכין של לשון החוק (ואף של התקדימים בעניין. ), האם תוכל לכוון אותי היכן זה מופיע? ועפ"י הצורך אם מי ניתן למצות את הברור בנושא ?
בתודה מראש, אדווה.
הילה
02/04/2013 13:51
שלום רב

בודקת אופציה להאריך חופשת לידה ללא תשלום מעבר ל26 שבועות שמגיעים לי.

לפי החוק, אני זכאית להאריך ברבע מהוותק במקום העבודה. עד הלידה עבדתי במקום העבודה 14 חודשים. האם אני זכאית להאריך ב3 חודשים? אם כן אז זה מתחיל אחרי 26 שבועות או אחרי 14 שבועות שקיבלתי בתשלום.

תודה מראש
גלית
02/04/2013 11:52
אני מרצה במכללה משנת 2000. ב-7 השנים הראשונות הועסקתי כמורה מן החוץ, הווה אומר – 8 חודשי משכורת בשנה, ללא תנאים סוציאליים. לאחר מכן שודרגתי וב-6 השנים האחרונות אני מועסקת כחברת סגל – 12 חודשי משכורת. לפני החג התבשרתי כי עקב קיצוצים, המכללה נאלצת לקצץ בהיקף המשרה שלי, ועקב כך בכוונתה להחזיר אותי לדרגת "מורה מן החוץ".

ידוע לי שקוצצו שעות בשנה"ל תשע"ד גם למרצה אחרת (שהיא חברת סגל כמוני), אך אותה לא מתכוונים להחזיר להיות "מורה מן החוץ" (הסיבה שצוינה היא שלאחר הקיצוץ בשעות, נותרו לה יותר שעות מאשר נותרו לי לאחר הקיצוץ).

עדיין לא חתמתי על דבר. הוצע לי לקיים שימוע לאחר החג אם בכוונתי לערער על החלטת המכללה.

תודה
שגיב
02/04/2013 11:24
האם לאחר תקופה של כמעט שנתיים כממלא מקום במינוי רשמי במשרה ציבורית יכולים להחליט ע"ס וועדה של 20 דקות שאינך מתאים לתפקיד אותו אתה ממלא כמעט שנתיים ובצורה מצויינת לכלל הדעות, ולמנות מישהו אחר?

האם יש חוק שלאחר תקופה מסויימת כממלא מקום אתה זכאי לקבל את הקידום למשרה קבועה? יש לציין כי המינוי רשמי וכי הובהר לי כי אינני זכאי להטבות שכר, אבל האם אינני זכאי לקידום ? האם יש טעם לפנות לערכאות משפטיות ?
רותם
02/04/2013 11:14
שלום.
יש לי 2 שאלות:
1. אם התקבלתי למקום עבודה חדש ובדיעבד גיליתי שהייתי בהריון. האם הם יכולים לפטר אותי? יש איזה שהוא עניין עם עבודה פחות מחצי שנה?

2. אם אני מתפטרת ממקום העבודה שעבדתי בו שנה וחודשייים אני חייבת לתת להם מספר ימים?

תודה
נגה
02/04/2013 10:52
אודה לכם מאוד אם תעזרו לי בסוגיה במקום העבודה שלי,

אני עובדת במשרד החינוך שבע שנים ומקבלת פנסיה תקציבית, לפני 3 חודשים קיבלתי דוא"ל מהגזברית שמטפלת בשכר שלי כי חלה טעות כל השנים וקיבלתי בטעות פנסיה תקציבית והם משנים לי את הסטאטוס לפנסיה צוברת!

נשאלת השאלה האם יש מקום לתביעה משפטית ? והאם זה תקין שאחרי 7 שנים של צבירה לתקציבית עושים לי עוול ?!
לודה
30/03/2013 21:58
שלום... לפני כחצי שנה עבדתי כסגנית באחד הסניפים ברשת חנויות בגדים. החוזה לא קיבלתי למרות שהובטח ונמשך והתעכב. משכורת הייתה גלובלית רק שאף פעם לא ענו לי מהן השעות הגלובליות שלי ומתי זה כבר עובר לשעות נוספות. כך שלפעמים עבדתי גם הרבה שעות ובלי תשלום שעות נוספות. השעות שנקבעו לי נעו בין 9 וחצי שעות לעשר 5 ימים בשבוע ו׳ לסירוגין גם עבדתי שישי ומוצש. כאשר הרבה פעמים נשארתי הרבה מהרגיל. מה אפשר עדיין לעשות בנושא?
עורך דין רונן ...
01/04/2013 23:26
אם את עובדת גלובאלית חייב להופיע לך בתלוש השכר סעיף של שעות נוספות גלובאלי, במידה ואין זו עבירה ואת יכולה לתבוע
לודה
02/04/2013 09:00
תודה, אתה מתכוון שהסעיף צריך להופיע בריבוע של פירוט השכר החודשי?

ואם זה לא מופיע כי פשוט הם יטענו שלא היו שעות נוספות"?
אלמירה חן
31/03/2013 09:01
לודה שלום
את יכולה להגיש תביעה להפרש תשלום שעות נוספות

חג שמח
תודה
02/04/2013 09:00
תודה
מפוטרת
27/03/2013 21:52
פוטרתי לאחר 10 שנות עבודה כשכירה. התחלתי לעבוד במקום חדש ישר לאחר הפיטורין,ועזבתי לאחר חודשיים. האם אני זכאית לדמי אבטלה?
אלמירה חן
02/04/2013 08:48
שלום,
סליחה על תשובה מאוחרת(כי לא סגורה ב100%)
עד כמה שידוע לי לא זכאית
אבל יש פורום של בטוח לאומי תנסי לבדוק עוד פעם

בהצלחה רבה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ