{if 0} {/if}

עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 120
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

לרה
21/09/2020 14:49
אז ככה, כמו כל המדינה יצאתי לחל"ת ב15 למרץ, הייתי בחלקת עד חודש יוני (1.6 חזרתי לעבודה) באמצע יוני קיבלתי מכתב פיטורים מהמעסיק סיימתי את החודש ויצאתי לאבטלה.
עבדתי כולל החל"ת שנה שנה וחודשיים.
המעסיק שלי טוען שאני לא זכאית לפיצויים בגלל החל"ת, לטענתו החל"ת לא נחשב כתקופת עבודה ולכן אין לי שנת עבודה רצופה ואיני זכאית לפיצויים.
השאלה שלי האם זה אכן נכון, ומה לגבי תשלום הפנסיה שלי וכל השאר?
המעסיק נעלם ולא עונה לי.
תודה רבה ושנה טובה
מאיה
21/09/2020 14:48
שלום,

אני עובדת שכירה במקום עבודה רק אני ועוד עובדת,
המנהלת שלי ציינה בפניי שרק עובדת אחת מבין שתינו תשאר ותעבוד במתכונת יותר מצומצמת והשנייה תצא לחל"ת.

ציינתי בפניה שאם עובדים במתכונת מצומצמת אני מעוניינת לצאת לחל"ת.

נכון לעכשיו - המנהלת פותחת את המכון ונשארת שם ככל הנראה כדי לוודא את כמות האנשים שמגיעים ובינתיים אני והעובדת השנייה בבית ללא תעסוקה , בנוסף , היא העלתה בפניי את האופציה לפרוע ימי חופש ולעבוד לסירוגין יחד עם העובדת השניה משמרת היא משמרת אני !
עושה רושם שמורחים אותנו - כי הרי הם מקבלים מענק מהמדינה על כל עובד שמשאירים.

האם זה חוקי להשאיר אותי בבית בלי לתת לי תשובות?
בלי להוציא לחלת? פשוט לחכות שיעדכנו אותי ואני מפסידה ימי עבודה?
אבי
21/09/2020 14:46
שלום , אתמול רכב נכנס בי שרכבתי על הקורקינט בדרך מהעבודה - הבנתי שזאת גם תאונת דרכים לפי החוק וגם תאונת עבודה ויש לי זכויות.

יש לי רשיון רכב ואופנוע כבד מכיר את החוקי התנועה היטב , כנראה הנהג היה עסוק בנייד כי פשוט עמד במקום והתחיל נסיעה פיתאום לכיוון מדרכה בשביל להכנס לתוך מבנה ופשוט עלה עלי...

אשמח לקבל המלצה על עורך דין שיוכל לסייע לי בתיק מול הביטוח (הנהג מסר לי תעודת ביטוח רשיון רכב ורשיון נהיגה)
חלת
שכיר
21/09/2020 08:14
הוצאתי לחלת ואין לי 6 חודשים עבודה האם מגיע לי דמי אבטלה ?
חוה לרנר
20/09/2020 23:35
בהמשך לפורום לגבי שעת הנקה- ציינתם כי העובדת זכאית לבחר את השעה ביום שבה היא מעוניינת -
"נוסח החוק מאפשר לעובדת שיקול דעת מלא באשר לשעה שתבחר לנצל לצרכיה היא, אם כי המעסיק יכול שלא לאשר לעובדת שעה ספציפית לאורך היום לאור שיקולים עניינים הקשורים לתפקוד העסק."

אני מחפשת אסמכתא ברורה לכך שהעובדת יכולה לבחר את שעת היציאה, מנוסח החוק לא ראיתי התייחסות לשעה הספציפית בה העובדת זכאית לממש את שעת ההנקה, אודה לעזרכתם במציאת האסמכתא לכך.
התעמרות
רחל
17/09/2020 17:38
רציתי לברר את זכויותי בנוגע לנושא של התעמרות בעבודה.
אני עובדת במשרד תקופה של כ-3 שנים.
עובדת אתי בחורה שמפיצה עלי שמועות שקריות בגין חוסר מקצועיות, גורמת לי לבידוד חברתי, למצב שלא רוצים אותי לעבודה בשל השמועות שהיא מפיצה.
היו זמנים שהיא היתה מגיעה למקום שלי עם עובד נוסף שרתמה לעזרתה ושניהם היו יורים עלי פקודות ונזיפות, וזה הגיע למצב של חרדה אמיתית כולל דפיקות לב, דיכאון וחוסר יכולת לתפקד.
אני שומעת אותה מדברת עם הבוסית שלי על פרויקט שלי, עד כמה הטעויות שלי נוראיות. ושכבר אין לה כח להעיר... (ובנוגע לפרויקט ההוא, האשמה לא היתה שלי).
כשאני הגעתי לעבודה גם אני התיחסתי בזלזול רב לעובדים מסוימים בגלל השמועות שהיא הפיצה עליהם באוזניי, עד שהבנתי מה קורה והפסקתי להאמין. כך שאני יודעת איך עובד המנגנון.
אני שיתפתי את הבוסית כבר כמה פעמים. חל אולי שיפור קל. אבל התדמית שלי בעיני הצוות כבר הרוסה.
מתיחסים אלי בזלזול, באי אמון, בכעס. מרגישה שאין לי צ'אנס.
לא רק אני מתלוננת, העובדים שנתונים תחתיה מתלוננים בשקט הרבה, אבל אף אחד לא פנה להנהלה כמוני.
אני מרגישה שאני משלמת מחיר נפשי ובריאותי, וטכנית לא יכולתי לעבור עבודה בשל הריון ומעבר דירה.

היא הורסת לי גם בפרויקטים שלי שהיא נכנסת אליהם ומעירה הערות ומדווחת על טעויות, הורסת תדמית בעיני משרדים אחרים...
המצב קשה נורא. אני מרגישה פגועה נפשית.
מה עושים?
עמליה
17/09/2020 15:39
האם הלוואת עובד בריבית מסוג פריים בלבד מחוייבת בשווי ריבית בתלוש
אייל
17/09/2020 09:47
שבוע לפני שימוע הזמנתי מתנה לחג מתוך רשימה שניתנה לכלל העובדים. באמצע קיבלתי מכתב פיטורין כאשר המתנות חולקו לעובדים יומיים לפני תום 30 ימי התראה שקיבלתי, זאת אומרת שגם הזמנתי המתנה והיא אף חולקה לכל העובדים אל מול עיניי כאשר אני עדיין עובד, אך לי לא מסרו בטענה שעדיין לא חג. האם הטענה שבזמן שאני כבר לא עובד מן המניין עדיין לא החג עצמו נכונה או שאני זכאי לה בגלל שחולקה כאשר עוד הייתי. תודה
אבטחה
יוסי
17/09/2020 06:09
שלום וברכה
אני עובד בחברת אבטחה באזור הצפון חתמתי על חוזה לשנה עם החברה ורציתי לדעת אם אני עוזב לאחר 7 חודשים האם הם יכולים לקנוס אותי ואם כן האם בסכום המלא

שאלה נוספת
אני חתמתי החוזה על תפקיד מאבטח ששכרו היא 37.8 לשעה האם מותר למעביד להעסיק אותי חד פעמית כתפקיד שומר ולהוריד לי את השכר ל34.9
מקס
16/09/2020 16:38
אני עובד במחלקת אחזקה בעיריה מזה כשנה וקצת, התלוננתי לממונה בטיחות על כך שמכריחים אותנו לעבוד נגד נהלי בטיחות תוך סכנת חיים ממשית ומאז אני סובל מהתאמרות מצד מנהל המחלקה ולאחרונה גם פוטרתי עקב כך.
מה עלי לעשות???
אתי.א.
16/09/2020 15:32
שלום רב,

לאחר שיחה קולקטיבית (של מנהלת משאבי אנוש) שבה נאמר כי יפחיתו 10% מהשכר + 2 ימי עבודה בחודש,
היא הוציא לי מכתב "הסכם להורדה זמנית בשכר עבודה".

בשיחה הקולקטיבית לא צוין שההפחתה הינה ל- 4 חודשים ,
להפתעתי, במכתב צוין שההפחתה ל- 4 חודשים ספטמבר-דצמבר,
אני לא יכולה לספוג קיזוז של 10%- 4 חודשים ברצף,
אני מוכנה לחודש אחד (כי חשוב לי לשמור על מקום העבודה שלי),

מה עלי לעשות ?

לתשובתכם אודה,

אתי אדן
ליטל
16/09/2020 15:23
אני עובדת בימי א-ה קבוע.
החג נופל על שישי שבת וברור לי שאני לא מקבלת תשלום על ימים אלו כיוון שאני לא עובדת בימים אלו בכל מקרה.
אבל השנה החג ממשיך גם ביום ראשון, האם על יום ראשון מגיע לי לקבל תשלום?
המעסיק שלי החליט להוציא לחופש ביום חמישי לפני החג את כל העובדים, רוצה לברר האם זה על מנת שלא ישלם את יום ראשון שכלול בחג?
ט.כ
15/09/2020 14:56
בן הזוג עבד במוסך , עד כה לא הייתה בעיה עם כניסת של המשכורת , החודש הזה עקב התפתטרות בחודש שעבר מרגיש שהבעל עסק מתנכל לו .
המשכורת עדיין לא נכנסה , נוסף לזה הרכב טופל במוסך שבו עבד ובן הזוג ביקש שטר מכר של המנוע שקנה והחליף .. אמר שיקבל אבל עדיין לא קיבל , הרכב עבר 8,000 ק"מ מאז ..
בעל העסק ואשתו מנתקים בפנים , אומרים שיחזורו ולא חוזרים
מה ניתן לעשות ?
חשוב לי להבהיר כי עד ההתנהלות הזאת הם היו אחלה ולכן לא מעוניינים לתבוע אם אין צורך אבל הזלזול וההתעלמות במיוחד כשהחג בפתח ואין משכורת מקוממים מאוד שזה מרגיש שצריך צעד קיצוני להעיר אותם לקבלת יחס
מוריס
15/09/2020 14:53
שלום אני עובד בעבודה קבועה מעל 6 שנים המעביד לא רוצה לפטר אותי ולשלם את רוב הפיצויים אחרי כל התנאים שהעמיד לי. אני מחוייב להודיע לו הודעה מוקדמת?
ואם אני לא מודיע ועוזב את עבודה לא מגיע לי הכסף שהצטבר עד עכשיו בקופה?
מארי
15/09/2020 14:31
במהלך השנה וחצי האחרונות עבדתי בחברה מסויימת.
כנהוג בחברה, בחצי שנה הראשונה החל מ-31.3.19 ועד 30.9.19, עבדתי תחת חברת כוח אדם ולאחר חצי שנה, החל מה1.10.19 נקלטתי כעובדת חברה באותו מקום העבודה.

ב-7.9.20 קיבלתי מכתב זימון לשימוע. ב-9.9.20 התקיים השימוע ובסופו אמרו שיודיעו לי בהקדם על החלטתם.

בתאריך 14.9.20, קיבלתי מכתב פיטורים במייל שבו מצויין כי לאחר שיחת השימוע הוחלט על סיום העסקתי בחברה החל מיום 15.9.20.

הוסיפו כי גמר חשבון ייערך לי בהתאם לחוק לרבות פדיון הודעה מוקדמת.

בנוסף צויין במכתב כי הם מאשרים שתקופת ההעסקה שלי בחברה היא מ-1.10.19 ועד 15.9.20.

• האם הוותק שלי מחברת כוח אדם נחשב כחלק מתקופת העסקתי בחברה וכל הזכויות שמגיעות במצב כזה תקפות לגבי? האם היה צריך לציין במכתב תאריך תחילה בהתאם?

• לפי המכתב, האם אני אמורה לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת? טלפונית נמסר לי כי עלי לסיים את היום וממחר אינני עובדת יותר.

תודה רבה מראש על התייחסותכם
ר.מ
15/09/2020 14:28
אני עובדת בסוכנות ביטוח השכר מורכב מבסיס+עמלות המשולמות שוטף 30, לדוגמא המכירות של אוגוסט יכנסו ב10.10
ביום ה7 לחודש ניגשתי למנהל שלי הודעתי על התפטרות, אני עובדת מינואר ותיכננתי לתת לו את כל ימי ההודעה המוקדמת לפחות, הוא לא ראה זאת בעין יפה ואיים לתבוע אותי על אי-תחרות, הראה לי שחתמתי על סעיף שבמידה ואני מתפטרת אסור לי לעבוד שנה בתחום (מה שכבר הבנתי לא תקף במידה והוא לא נותן לי תנאים מיוחדים), עכשיו שלח לי הודעה שהוא החליט שהוא מוציא אותי לחל"ת ממחר ועד סוף החודש, תקופת ההודעה המוקדמת "בשל הקורונה" (הוא לא הוציא אף עובד חוץ ממני)
אשמח לדעת-
1. האם לחתום על המסמך שהוא הוציא אותי לחל"ת?
2. האם הוא יכול להוציא רק אותי לחל"ת והאם אני יכולה לחתום אבטלה בזמן הזה?
3. האם אני זכאית עדיין לקבל במשכורת של ה10.10 את העמלות על מה שמכרת עד סיום ההעסקה שלי?
ד.ב
15/09/2020 14:02
עובדת בהריון שעבדה למעלה משנה בחברה מסויימת דרך קבלן, הוצאה לחל"ת של חודש (באישור משרד התמ"ת) ובזמן החל"ת התמיינה לאותה חברה והתקבלה לעבודה כעובדת חברה רק בתפקיד אחר, תהיה זכאית לחופשת לידה של 26 שבועות?

*הוותק של העובדת מתחיל להיספר מחדש לפי משאבי אנוש אבל ממה שראיתי באתר כל זכות עובדת זכאית לחופשת לידה של 26 שבועות במידה ועבדה שנה ברציפות אצל אותו מעסיק או באותו מקום עבודה...

תודה מראש על המענה
זיו
15/09/2020 13:59
היי,
הייתי נמצאת בחוזה של שנה ו3 חודשים עם חברת כוח אדם.
בעקבות הקורונה נאלצתי להתפטר מעבודתי 3 חודשים לפני סיום החוזה שלי. החברה קנסה אותי בעקבות הפרת החוזה.
חשוב לציין שציינתי במכתב שסיבת העזיבה שלי את העבודה היא בעקבות נגיף הקורונה. אשמח לדעת אם יש עילה לתבוע את סכום הקנס ולקבל הצעות לייצוג.
תודה והמשך שבוע טוב:)
יוספה
15/09/2020 13:50
חמי עבד 44 שנים במקום עבודתו. לאחר כמה שנים שבהן עבד כובד רגיל נחתם עמו חוזה העסקה כעצמאי, אלא כי בפועל עובד לכל דבר. יום עבודה מלא , 6 ימים בשבוע, אם צריך חופש הודיע וביקש מראש, היה חלק אינטרגלי ממערך העבודה. לימים הפך למנהל סניף בחברה- גם אז תחת חוזה כ"עצמאי", עם שכר משודרג יותר.
כעת, בגיל פרישה, חטף מחלת הסרטן ואירוע מוחי ולכן נאלץ להתפטר. האם זכאי בנסיבות לסכומי כסף- כגון פיצויי פיטורין, פנסיה, חישוב דמי הבראה- וזכויות נוספות שמעולם למעשה לא קיבל. אני סבורה שכן. מה הדין החל? והאם ייתכן שביהמ"ש יחשוב שיש להשיב למעביד סכומים? הוכנס תנאי גדרון לחוזה.

אודה לתשובתכם
הלית
15/09/2020 12:37
ביקשתי מעוזרת הבית שתגיע פעם בשבועיים במקום פעם בשבוע כפי שהיה בשנים האחרונות. כמובן שאני משלמת לה פחות. האם זה נחשב הרעת תנאים ?
ניר
14/09/2020 19:58
שלום רב,
במידה ועובד שעתי עובד בשבוע מסוים שעות נוספות. אם התחלף באמצע השבוע חודש חדש, עדיין מתקיימת צבירת שעות נוספות? לדוגמא: אם עבדתי בשבוע מסוים 10 שעות כל יום, ביום החמישי כבר הגעתי ל-50 שעות (8 שעות נוספות לאחר 42 שעות שבועיות) אך יום חמישי זה כבר ה-1 בחודש הבא. בתלוש של החודש הבא אני אקבל שעות נוספות בגין יום חמישי או שזה מתאפס כי התחיל חודש חדש?
תודה מראש על התשובה.
בן עמית
14/09/2020 12:45
האם מגיע למאבטח בחברת שמירה תשלום ביום כיפור עבור שעות המנוחה שבהם נכפה עליו להישאר בעבודה היות ואין תחבורה ציבורית והבעייתיות בנסיעה ברכב (או שאין רכב)?

לצורך העיינין התחלתי לעבוד ב15 עד 23 בערב יום כיפור וב07 בבוקר למחרת אמור להתייצב למשמרת נוספת..האם אני זכאי לתשלום עבור שעות המתנוחה?
נטלי
14/09/2020 09:08
היי אשמח להסבר
אני עובדת בתור אחות (מזה 3 שנים כמעט)בביח
יצאתי לשמירת הריון בתחילת דצמבר 2019 וילדתי במאי
החודש קבלתי תמריץ אך הכל קוזז
קבלתי הסבר ממדור שכר כי נוצר לי חוב עקב הפרשות לקופת גמל ופנסיה וכי המס עך המשןכרת משתנה בחופשת לידה ושמירה
המס האחרון על המשוכרות 47%
בסופו של דבר כל התמריץ קוזז והציעו לי לפנות לתיאום מס
אשמח לשמוע להסביר ואת ההגיון מאחורי זה
האי היתי מקבלת משכורת בזמן השמירה
איך נוצר חוב
ולמה המיסוי משתנה?
מה אפשר לעשות?
דניאל
14/09/2020 09:08
היי,
לפני הלידה הייתי בחלת, ב25.8 הסתיימה החופשת לידה בתשלום, יכול להיות שבאופן אוטומטי ממשיכים לי את האבטלה? כי נכנס לי סכום קטן
לא דיווחתי כלום לביטוח לאומי אבל כנראה שאתפטר לצורך גידול הילד, אני צריכה לעדכן אותם או פשוט להשאיר את המצב כמו שהוא?
תודה
חן אברהם
14/09/2020 08:23
הנני עובדת מס שנים כמזכירה בחברה במשרה מלאה .
לפני כשנה הציעו לי בחברה שעל כל 10 לקוחות שאצרף לשירות מסויים שהחברה מספקת אתוגמל ב10 שעות נוספות .
אולם לאחרונה שמתי לב כי התגמול הינו 100 אחוז בעבור ה5 שעות הראשונות , 125 אחוז בעבור 3.5 שעות ו150 אחוז בעבור 1.5 הנותרת.
אשמח לתשובה האם הדבר תקין ?
אישה
13/09/2020 18:08
הי, רציתי להתייעץ איתך בנוגע לזכויות נשים בהריון.
יצאתי לחלת בחודש אפריל ונכנסתי להריון בחודש יוני. טרם חזרתי לעבודה.
האם המעסיק מחויב להחזיר אותי לעבודה לאחר ידיעתו על ההריון (אני רוצה לחזור לעבודה) או שהוא יכול לפטר אותי?
כל צוות המשרד חזר לעבוד חוץ ממני.
אשמח לתשובה,
ועדכון בנוגע לתשלום עבור הייעוץ.
תודה והמשך ערב טוב.
מנשה
13/09/2020 12:39
בכדי להגיע לעבודה אני צריך לפחות 3 אוטובו,ים וגם לא מגיכ כי אין אוטובוס מהצומת לישוב, מרחק כ3 ק"מ.
יש לציין זה לא חברת אוטובוסים אחת, 2 או 3 חברות.
איך מחשבים החזר
גחטן כרמלה
13/09/2020 11:52
בס"ד 13.9.20

שלום רב,
אני עובדת 33 שנים ברשות המקומית יהוד מונוסון כמנהלת חשבונות, לאחרונה החלו בחוקים חדשים שלא היו כמותם בכל שנותי. א. את ימי הבחירה של תשעה באב וטז בתמוז לא אישרו כימי בחירה אלא לקחו מימי החופש, ב. סמינרים שעומדים לרשותנו מטעם שחר און, הפסיקו לאשר בתירוץ שזו החלטה של השלטון המקומי. ומחייבים את ימי החופש .
ברצוני לדעת מה החוק לגבי ההתנהלות החדשה של עיריית יהוד כח אדם.
רקפת
13/09/2020 08:40
אני עובדת סוציאלית בעמותה ומקבלת שכר על פי צו ההרחבה של העובדים הסוציאלים.
אתמול הודיעו לי ממקום העבודה שבטעות חישבו לי ותק לא נכון (למרות שבתלוש מופיע נכון) וקיבלתי כל חודש 600 שח יותר בטעות מה שאומר שמעכשיו מורידים לי את זה ורוצים שאשלם להם רטרוקטיבית על שנתיים וחצי....(25000 שח).

אני בהלם.

כמובן שביקשתי פגישה לראות את הדוחות ועל מה מדובר. אבל האם יכולים לדרוש סכום כזה רטרואקאיבית? זה המון כסף...

מציינת שלא יכולתי לדעת על הטעות כיוון שבתלוש הכל מופיע כפי שצריך מבחינת ותק והכל ומדובר על תוספות מצטברות במרכיבים השונים שאני גם ככה לא מבינה בהם. לדברי המעסיק, הטעות היתה במחשבים של חברת חילן המכינה את התלושים והתגלתה במקרה.

תודה מראש
א.ק
13/09/2020 08:36
המנהלת שלי שולחת לי הודעה לאחר משמרת שלי כי חסרים בקופה כ-450 שקלים.

עכשיו ברור שזה דבר לא תקין אבל המנהלת שלי לא נותנת לעובדים לספור את הקופה ולכן רק אחת לשבוע הקופה נספרת ביום שישי אחר הצהריים.

זאת אומרת שהחוסרים יכולים להיות טעות שלי או באותה נשימה טעות של אחת העובדות האחרות במהלך השבוע.
האם יש לה איזושהי יכולת לקחת את החוסרים מהמשכורת שלי? למרות שהיא לא יודעת אם הם נוצרו במשמרת שלי או במשמרת של עובדת אחרת?

אציין כי מדובר במקום עבודה שאין בכוונתי להמשיך לעבוד בו וכבר הודעתי על כך למנהלת כך שבכל מקרה המשכורת של החודש תהיה האחרונה שלי.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
כתבות והודעות בפורום
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!