פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1022
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלונה
18/03/2014 14:05
שלום,

ביום 23.02.2014 התחלתי לעבוד בחברה קארדאטא מאגרי מידע (ישראל) בע"מ בעבודה מהבית. חתמנו על חוזה דרך האימייל, נתנו לי שם משתמש בסקייפ ועבודה הייתה דרכו.

ביום 09.03.2014 לא שולם לי שכר וגברת שאני עבדתי איתה הפסיקה להיכנס לסקייפ, ניסיתי לתפוס אותה בטלפון אך נשארתי ללא מענה, למרות זאת המשכתי לעבוד, ביום 10.03.2014 דברתי עם מישהו במשרד שאמר לי שהייתה תקלה והמשכורת תשולם ב 15 לחודש ואם אני רוצה יותר פרטים נתן לי מספר של הנהלת חשבונות.

שם אמרו לי שהייתה תקלה בבנק ולכן הכסף יכנס או ב14.03.2014 או ב 16.03.2014. ביום 12.03.2014 הצלחתי לתפוס בטלפון את הגברת שנתנה לי עבודה בפועל, והיא אמרה לי שהיא לא נכנסת לסקייפ ולא נותנת עבודה חדשה בכוונה עד שלא תיכנס משכורת. אך שאני אמשיך לעבוד וירשום את כל השעות.

ביום 16.03.2014 המשכורת לא שולמה. בהנהלת חשבונות אמרו לי שיכול להיות שאני אקבל שכר של פברואר ומרץ ביחד אבל יבדקו את העניין הזה, וגם יבדקו מה קורא עם המנחה שלי ולמה היא לא נכנסת לסקייפ ויחזרו עלי יותר מאוחר. לא חזרו עלי.

ביום 17.03.2014 לקחו ממני יותר פרטים ועוד פעם אמרו לי שיחזרו עלי יותר מאוחר, אף אחד לא התקשר,ולא ענה לטלפון כשניסיתי לתפוס אותם. אותו יום גברת מסקייפ מחקה אותי מרשימת חברים שלה.

18.03.2014 עוד פעם דברתי עם הנהלת חשבונות התברר שעד עכשיו לא בדקו מה קורא איתי. שאלו עד איזה תאריך בפועל עבדתי, ואמרו שאני אקבל שק מזומן לבית תוך 7 ימים. בקשר לזה שמחקו אותי מסקייפ זה נירא לו מוזר שיבדקו ויחזרו עלי.
עורך דין ארז כהן
18/03/2014 14:13
תפני למעסיק במכתב דרישה ואם אין ברירה תגישי תביעה בבית הדין לעבודה.
שני
18/03/2014 13:57
שלום,
היום התפטרתי מעבודה בעקבות כך שהבוס מעשן באופן קבוע במשרד, זה משרד פתוח ואין דלת וריח עשן הסיגריות מגיע אליי באופן קבוע, הערתי לו כבר פעם אחת בנושא והוא אמר שהוא יפסיק והוא לא הפסיק, הוא המשיך לעשן, היום מצאתי אותו עם סיגריה ביד מול כל העובדים ומצאתי את עצמי צועקת עליו, לאחר מכן הוא אמר לי שאני מפוטרת בעקבות זה, איימתי עליו שאני יכולה לתבוע אותו והוא אמר נדבר יותר מאוחר, יותר מאוחר החלטתי להתפטר והוא אמר שמחכה לי שיחת שימוע, במקום שיחה הוא הביא לי מכתב ואמר "אני לא רוצה שתעבדי כאן יותר", השאלה אם יש משהו שניתן לעשות בנידון
עורך דין ארז כהן
18/03/2014 14:13
חל איסור על עישון בשטח ציבורי כגון מקום העבודה, שלא בחדר המיועד לכך.
כמו כן, ניכר כי מדובר בפיטורים שלא כדין.
הנך מוזמנת ליצור קשר עם משרדי.
סהר
17/03/2014 17:00
כשאני הייתי חולה חודש שעבר הייתי במינוס של שלושה ימי חופשה והמעסיק שלי איפס לי את זה והוריד לי מהשכר ללא ידיעתי סכום מצטבר של 2050 ש"ח שזה כולל את חופשת המחלה שלי בסה"כ 6 ימים והוא טוען שהוא חייב לי יום אחד בלבד שהוא יחזיר אותו בחודש הבא יום עבודה שלי שווה ל 341 ש"ח
עו"ד אריק שלו
18/03/2014 09:40
לא ברורה סיבת ההורדה.
בכל אופן, אסור למעסיק להכניס את העובד ליתרת ימי חופשה שליליים.
מעיין
17/03/2014 15:35
היי התחלתי לעבוד בעבודה הנוכחית לפני כ-3 חודשים שבראיון עבודה הובטח לי ולעובדת נוספת שלאחר 3 חודשים נקבל העלה בשכר כול אחת בנפרד.
והיום נשאלה המנהלת האם נקבל את העלה שהובטחה היא אמרה שלא בטוח כי יש בעיות כספיות ושהיא לא הבטיחה העלה היא אמרה אולי
מה עושים במצב כזה???
צריכה תשובה דחופה...
עו"ד אריק שלו
18/03/2014 09:38
באם אין התחייבות בכתב תהיה לך בעיה ראייתית להוכיח את טענתך.
בכל אופן מוטב להגיע להבנות עם המעסיק.
סולי
17/03/2014 19:08
היי

אני מחפשת עבודה בתחום מאד ספציפי שבו אני מתמחה. נתקלתי במודעת דרושים של חברה מוכרת, המחפשת עובד/ת בדיוק בתחום שלי. אחת מדרישות המשרה היא מגורים אך ורק באזור מרכז. רציתי לדעת האם זוהי דרישה הגיונית וחוקית, כי לי זה מריח כמו אפליה לא חוקית של תושבי הפריפריה... אני מתאימה לתפקיד כמו כפפה ליד ואין לי בעיה לנסוע לעבודה ולעמוד בכל הדרישות - למה שייפלו אותי מראש בגלל מקום מגורי? אבקש התייחסותכם לעניין.
ערן
18/03/2014 09:05
לדעתי האישית זוהי אפליה אסורה בין עובדים בקבלה למקום העבודה. אם תיקחי עורך דין שהוא תותח בתחום תוכלי לתבוע את החברה ולקבל פיצויים, במיוחד ברוח התקופה, והכל בתנאי שתצליחי להוכיח את אשר כתבת.

המצב שתיארת דומה למצב שבו חברה תנסח מודעת דרושים שתציין כי הם מחפשים עובדים מרמת גן ולא מקבלים עובדים מתל אביב. אין הבדל. זה נשמע אבסורד ולא ממש חוקי. אם יש לך זמן לזה תוכלי לזכות בפיצויים לדעתי.
גידי
17/03/2014 20:47
שלום רב. עבדתי כמלצר כשנה ו-8 חודשים ופוטרתי לאחר מכן. המעסיק נתן בתלוש גמר החשבון: פיצויי פיטורין, הבראה, אי הודעה מוקדמת וחלף פנסיה.
את פדיון החופשה הוא חפף עם ימי ההודעה המוקדמת.
סך כל הפיצויים והסכומים הנ"ל היו בגובה של סביבות ה-12,000 ₪. עכשיו עברה כבר שנה וחצי מאז וגיליתי כי אסור היה לו לחפוף את החופשה עם ההודעה המוקדמת. בנוסף גיליתי כי גם הגיעו לי תשלומים בגין ימי חג - שלא שולמו.
העניין הוא שחתמתי במתן גמר החשבון על כתב ויתור.
שאלתי היא האם יש סיכוי ולזכות במצב שאחליט לתבוע על פדיון ימי החופשה ודמי חגים?
עו"ד אריק שלו
18/03/2014 08:47
ניתן לפנות תחילה במכתב דרישה למעסיק ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
ארי
17/03/2014 23:59
עבדתי כמהנדס במשך 18 שנה.
יש לי גמול השתלמות א' ו- ב'.
פרשתי.
כעת אני עובד בעירייה/רשות מקומית בדירוג מנהלי דרגה 6.
האם ניתן לקבל את שני הגמולים גם במקום העבודה החדש?
עו"ד אריק שלו
18/03/2014 08:45
יש לבדוק זאת לפי הסכם עבודה/הסכם קיבוצי והוראות התקשי"ר.
דורי
17/03/2014 18:02
שלום,אני נהג באגד והייתי עובד בסניף מסויים שבו עובדים מעל השעות המותרות על פי חוק והתלוננתי על זה וקיבלתי הגלייה לסניף אחר ששמה בקושי יש עבודה ואני עובד לפעמים 6 שעות ביום ומורידים לי בימי חופש באופן אוטומט את ההפרש ליום שלם, בפורים בקשתי לצאת ליום חופש והתרעתי על זה בכתב והמנהל סרב לתת לצאת לחופש,מפאת שאני נוהג לקיים סעודת פורים ביום החג וגם אני שותה ביום זה כיד המלך,אין באפשרותי לעבוד ולכן ביקשתי יום מחלה במקום חופש,אך המנהל התעצבן וצעק עליי ושלח לי מיסרון שבו הוא "מאוכזב ממני ושהוא כועס",ומה שקורה בפועל כעונש הוא לא משבץ אותי לעבודה,מה עליי לעשות?
עו"ד אריק שלו
18/03/2014 08:40
שלום,

מדובר בחופשה כפויה ועל המעסיק לפדות לך ימי חופשה צבורים לזכותך במידה וישנם או לחילופין לשלם לך שכר עבודה.
שי
17/03/2014 17:19
שלום,
רציתי לדעת, אני טכנאי רנטגן בבית חולים גדול בארץ, מועסק כתורן חוץ עם תנאים של עובד מדינה אבל ללא תקן. ידוע לי שעובד מדינה רשאי לקבל חופשה של שנה ללא תשלום ומקום עבודה מובטח אחרי שנה. אני זקוק לחופשה כזו, האם אני כתורן חוץ ללא תקן רשאי לקבל זכות זו?
תודה
עו"ד אריק שלו
18/03/2014 08:36
שי שלום,
יש לבדוק זאת לפי הסכם עבודה/הסכם קיבוצי והוראות התקשי"ר.
מורן
04/03/2014 09:18
היי,
אני עובדת כמדריכה בחדר כושר
בהסכם עבודה שחתמתי עליו היה סעיף:

שמירת סודיות
העובד מתחייב לשמור בסודיות כל מידע שקיבל בעת עבודתו בחברה ולהימנע מתחרות
בעת עבודתו בחברה ושנה לאחר סיום הסכם זה.

חדר הכושר לא מקנה לי שום מידע סודי ואת כל עבודתי רכשתי בזמן הקורס שביצעתי בלי קשר לחדר כושר הספציפי הזה.
האם זה בסדר להחתים אותי על סעיף כזה?
ומי הם המתחרים של אותו חדר כושר?

תודה מראש.
מורן
עו''ד אריק שלו
04/03/2014 09:39
מורן שלום,

מדובר בסעיף אי תחרות ושמירת סודיות, ואין מניעה לחתום על סעיף זה.
אך, סעיף אי תחרות צריך להיות סביר ומידתי.
מורן
14/03/2014 07:18
והאם סעיף זה הוא אכן סביר ומידתי?
כי ע"פ ההסכם אין עליי לעבוד בשום חדר כושר מתחרה באיזור גם שנה אחרי הפיטורים..?
תודה רבה!
(ד"א חדרי כושר פרטיים לא נחשבים מתחרים של המקום נכון?)
מורן
14/03/2014 07:33
אני מדגישה, במקום עבודתי לא הושקעו בי שום משאביםו/או תקופת הכשרה, לא למדתי שום דבר חדש במקום העבודה שאוכל לנצל לטובת עבודה במקום אחר..
מורן
18/03/2014 06:45
מחכה לתשובה
סהר
17/03/2014 16:23
המעסיק שלי הוריד לי מהשכר ימי חופשה שלא בידיעתי רק כשנכנסה המשכורת ידעתי על זה היות והסכום שנכנס היה נמוך מהשכר שלי כשפניתי להנהלת חשבונות הם הודיעו לי שזה הוראה של הבוס , גם כשאמרתי להם שזה לא חוקי הם בשלהם מושכים אותי ולא מתייחסים .
מה אני אמור לעשות ? האם זה חוקי לעשות זאת? אם לא האם זה נחשב להלנת שכר?
לתשובתכם המהירה אודה
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 16:47
שלום,

מה זאת אומרת הורידו לך ימי חופשה?
סהר
17/03/2014 17:06
אני מקבל שכר של 7500 ש"ח לחודש גלובלי חודש שעבר הייתי חולה והבאתי אישור מחלה על ארבעה ימים שגם אותם בקושי רב נתנו לי כי הם כל יום התקשרו שאני יחזור לעבודה אפילו חולה היות שאני עובד חמישה ימים בשבוע הם מחשבים לי את ימי החופשה לפי 10 יום בשנה ולא 12 יום גם שהם דורשים מאיתנו לעבוד ימי שישי בחגים ללא תוספת של שעות נוספות ואו ימי חופשה כי הם רושמים בתלוש 22 ימי עבודה למרות זאת
ענבל
17/03/2014 16:15
עבדתי משך חודש בחנות פרטית כלשהי. קיבלתי הבטחה שאת הצ'ק של המשכורת אני אקבל ב1 לחודש (הזה) פוטרתי מהעבודה כארבעה ימים לפני מועד התשלום. מהיום בו הובטח לי מועד המשכורת בעל הבית מוצא תירוצים למה הצ'ק לא קיים.

בימים האחרונים בעל הבית לא עונה לשיחות שלי או להודעות שאני משאירה לו. במידה ואני לא אקבל את המשכורת לי מחר תהיה לי בעיה עם חברת הסלולר שאני מנויה בה כמו כן עם החזר ההלוואה שלי מהבנק ותוכנית החיסכון שולם נפדים ב-18 לחודש וכמו כן צ'ק השכירות שלי שיוצא בכל 20 לחודש.

רציתי לדעת איך אני יכולה לטפל בעניין ואם אני יכולה לתבוע על כל נזק שנוצר לי בעקבות אי תשלום המשכורת. תודה.
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 16:47
שלום,
באפשרותך להגיש תביעה לבית הדין לעבודה לצורך מימוש זכויותיך.
התפטרות
לינוי
17/03/2014 14:48
שלום!אני עובדת במשק בית אצל כמה בתים,על בית עם וותק שונה .אני עוברת מקום מגורים וברצוני להתפטר האם מגיע לי את כל התנאים כולל פיצויים פנסיה וכו׳.
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 15:16
פיצויים מגיע לך רק אם עברת ליישוב חקלאי או אזור פיתוח וגרת שם מעל חצי שנה, ובתנאי שיש לך וותק של שנה בעבודה.
פנסיה מגיעה לך לאחר 6 חודשי העסקה.
פיצויים
שושי
17/03/2014 14:30
בעקבות מעבר לעיר אחרת התפטרתי והייתי זכאית לפיצויים לאחר חצי שנה. היום קיבלתי את הפיצויים לאחר חצי שנה רק שהם מחולקים לשלושה תשלומים להחודש חודש הבא ולאחריו...כשהתקשרתי ושאלתי מדוע הפיצויים הגיעו בתשלומים אמרו לי שזה חוקי. האם הייתי אמורה לקבל את הפיצויים בתשלום אחד או שבאמת ישנה האופציה חוקית למעביד לשלם לי בתשלומים?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 15:15
ניתנה תשובה לשאלה זו.
זיופים
אלון
17/03/2014 13:40
שלום
גיליתי שעובד שלי זייף אישור מחלה בחצי שנה האחרונה. הוא לא היה הולך כלל לרופא והיה מוציא כל פעם שבוע ימי מחלה. כמובן ששילמתי לו דמי מחלה בהתאם לחוק.
מה אני יכול לעשות?
תלונה במשטרה? תביעה? לפטר ללא פיצויים?
מה יהיה עונשו?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 14:19
ניתן לנקוט בכל אחת מהסנקציות שתיארת אך מוטב יהיה להזמין את העובד תחילה לשימוע על מנת לשמוע את גרסתו לנושא ולהציג את ראיותייך לעניין.
שושי
17/03/2014 14:13
האם זה חוקי לקבל תשלום פיצויים (לאחר חצי שנה) בתשלומים, או החוק אומר בתשלום אחד.
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 14:18
יש לשלם את הפיצויים בתוך 15 יום מסיום יחסי עובד מעביד בתשלום אחד אחרת הסכום נושא פיצויי הלנה של 20% לחודש.
שרון
17/03/2014 13:20
יש לי פוליסה לקיצבה שהפיצויים הם חלק ממנה , החברה בה אני עובדת העבירה את המשרדים וקשה לי להגיע
האם הם יכולים למשוך את כספי הפיצויים אליהם?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 13:31
אם מדובר במרחק המהווה הרעה בתנאים הרי שאת זכאית לפיצויי פיטורים.
בכל מקרה, הפיצויים אינם ניתנים להחזרה למעסיק.
עמית
13/03/2014 20:27
חוזה העבודה שלי מכיל הרבה נתונים שמפרים את ההסכם הקיבוצי ואת צו ההרחבה. האם זה אומר שהחוזה לא חוקי עקב הסעיפים הלא חוקיים?
עו"ד אריק שלו
14/03/2014 08:53
רוב חוקי העבודה הם חוקים קוגנטיים, היינו חוקים שלא ניתן להתנות עליהם, אזי החוזה ששולל ומפר את הוראות חוקי עבודה הינו חוזה לא תקין.
עמית
15/03/2014 10:28
אחד הסעיפים בחוזה אומר שאין באמור בחוזה זה כדי לנגוד כל הסכם קיבוצי או צו הרחבה. (זה מנוסח אחרת,אבל החוזה לא מולי כרגע) אז אני מבולבל : האם החוזה עדיין אינו תקין וככזה אין לייחס הכתוב בו חשיבות כלשהי? ואם החוזה עדיין תקף,מה הטעם להוסיף סעיפים שנוגדים את ההסכם הקיבוצי/צו ההרחבה אם בהמשך הם מציינים שלאותם סעיפים בעייתיים אין תוקף? אני חייב להבין.
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 12:40
חוזה העסקה אישי אמור להטיב עם העובד ולא לגרוע מזכויותיו, ברגע שחוזה העסקה גורע מהסכם קיבוצי אזי לכאורה הסעיף נוגד את הדין.
עמית
16/03/2014 09:05
RE: RE: חוזה עבודה עמית 01/01/1970 02:00
אחד הסעיפים בחוזה אומר שאין באמור בחוזה זה כדי לנגוד כל הסכם קיבוצי או צו הרחבה. (זה מנוסח אחרת,אבל החוזה לא מולי כרגע) אז אני מבולבל : האם החוזה עדיין אינו תקין וככזה אין לייחס הכתוב בו חשיבות כלשהי? ואם החוזה עדיין תקף,מה הטעם להוסיף סעיפים שנוגדים את ההסכם הקיבוצי/צו ההרחבה אם בהמשך הם מציינים שלאותם סעיפים בעייתיים אין תוקף? אני חייב להבין.
בוקר טוב שבוע טוב וחג פורים שמח!!!! אפשר לקבל תשובה בבקשה?
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 12:40
נתנה תשובה.
עמית
17/03/2014 11:43
היי,

שמי עמית. הינני בן 26, אזרח עולה מארה"ב, מזה שנתיים חי בארץ. במהלך שנה ושבעה חודשים עבדתי כנהג בחברת הובלות גזים. כחלק מחובותיי האזרחיות, גויסתי לצה"ל לפני כחודש וחצי.

ברגע שהובהר לי כי יהיה עליי להתגייס לצבא למשך שישה חודשים וניתן לי תאריך גיוס, העברתי את הפרטים לבוס שלי למעלה מחודש לפני הגיוס.

הבהרתי לבוס שלי כי אאלץ להתפטר מאחר ועליי להתגייס ובנוסף העברתי לו מכתב התפטרות מסודר המבהיר את סיבת ההתפטרות. ידוע לי כי לפי חוק פיצויים מגיע לי לקבל את הפיצויים לפי פיטורין.

פניתי לבוס שלי במשך כחודש לפני שסיימתי את עבודתי בבקשה לקבל את המגיע לי ונדחתי על ידו בטענה שזה יטופל.. שוב ושוב יצרתי קשר עימו והוא טען שאקבל זאת במשכורת האחרונה.

כמובן שלא קיבלתי שום פיצויים במשכורת. יצרתי קשר עימו מספר פעמים הוא טען שהנושא בטיפול ונכון לשבוע האחרון הוא לא עונה יותר לטלפונים שלי. אני זקוק לפיצויים הללו כמו אוויר לנשימה מאחר ואני חייל נשוי, ללא תמיכה כלכלית המשתכר נכון להיום מהמעט שהצבא נותן לי.

אשמח להבין מכם מה אני צריך לעשות על לקבל את המגיע לי לפי החוק.

בתודה מראש, עמית
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 11:58
אכן הנך זכאי לפיצויי פיטורים.
הנך מוזמן ליצור קשר טלפוני עם משרדי לסיוע בנושא.
דוד
17/03/2014 11:41
שלום רב,

יש לאמי שהיא סעודית מטפלת ישראלית המועסקת עי משרד כח אדם מזה שנתיים ומקבלת סה"כ 31 שעות שבועיות.

אני מעסיק אותה באופן פרטי ומשלים לה את השכר לגג של 4500 + 100 שח לשבוע + 300 ש"ח לשבת או חג. ממוצע של כ 3600 שח לחודש.

מתחילת ינואר העובדת חלתה ועברה ניתוח להוצאת גדולים ונמצאת בחופשת מחלה וכנראה גם לא תמשיך לעבוד. הבנתי שזכותה לקבל עבור השנתיים 36 ימי מחלה מהמשרד וגם ממני.

1. האם אני צריך לשלם עבור ימי המחלה את כל מרכיבי השכר החודשיים?

2. האם אני צריך לשלם עבור 6 ימי ההבראה 371 ש"ח ליום או רק השלמה למה שהמשרד משלם לה?

3. האם התשלום החודשי לבטוח לאומי צ"ל עבור כל הסכום שאני משלם או רק השלמה לגובה שכר מינימום ואם כן על איזה מרכיבי שכר יש לשלם??

אודה על תשובה מהירה כי אני עובד עצות ולא בטוח כיצד עלי לנהוג לפי החוק. בתודה דוד
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 11:58
אין חובה לשלם את דמי הכיס ושעות השבת לימי מחלה.
דמי הבראה צריך לשלם לפי התקרה ולא כפול.
ביטוח לאומי יש לבדוק מול המוסד עצמו.
אורית
17/03/2014 11:28
שלום שמי אורית, אני התחלתי לעבוד בעבודה. שבראיון שהייתי נשאלתי איזה שכר אני מעוניינת עניתי לשאלה שאני רוצה שכר של שש אלף ברוטו בחודש, לאחר מכן אמר לי כאן עובדים חודשית ואז אותו מעסיק הוציא מחשבון והתחיל לפי השכר שביקשתי להגיד לי כמה ארוויח עבור שעת עסקה. כלומר דובר על שכר שש אלף על חמישה ימי עבודה ו7 שעות ביום השאלה היא כזאת אם באותו שבוע שביקשו ממני ביום מסויים לא להגיע האם חל עליו לשלם לי על כך ובמידה ואותו מעסיק שאינו נמצא בארץ או בכנס האם הוא צריך לשלם לי במידה והמשרד סגור תודה ויום טוב אורית
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 11:56
על ביטול ימי עבודה ע"י המעסיק יש לשלם שכר עבודה או פדיון ימי חופשה.
pnin
17/03/2014 11:13
בוקר טוב, רציתי לדעת האם לקופאית בסופרסל שלי שילדה מגיע לעבוד רק משמרת בוקר מאחר ואם היא עובדת משמרת אחר הצהרים ערב לא תראה את בתה.
באם יש חוק משרת אם שמאפשר לה לעבוד רק משמרת בוקר?
תודה רבה
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 11:55
אין חוק בעניין זה אך יש לאפשר לה שעת הנקה במשך 4 חודשים מאז חזרתה באם היא עובדת במשרה מלאה.
ג'רי
17/03/2014 08:01
האם מעסיק שמחתים את כל העובדים שחברה שלו על אותו חוזה למעשה מחתים אותם על חוזה אחיד? האם אין חוק שקובע שצריך לעשות חוזה לכל עובד באופן אישי ואסור להחתים את כולם על אותו חוזה?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 08:33
כל עוד החוזה הינו חוקי ושומר על זכויות העובדים אין כל מניעה כזו.
ציפורה
17/03/2014 11:53
ואם החוזה האחיד מלא עבירות שנוגדות את החוק? האם יש כאן עילה לתביעה ייצוגית של עובדים שכבר עזבו או כאלה שעדיין בחברה? בחברה בה בני עובד,לא משלמים את כל הזכויות שבחוק ואף מחזיקים עובדים באיום של הפעלת סעיפי קנס!!! לתשובתכם המהירה אודה.
תומר
16/03/2014 21:03
כמה זמן לאחר הגשת כתב התביעה ותשלום האגרה מתבצע השימוע והאם כבר באותו שימוע ניתנת ההחלטה?
עורך דין ארז כהן
17/03/2014 08:43
שימוע נעשה ע"י המעסיק ואינו קשור להגשת התביעה לבית הדין לעבודה.
שמעון
17/03/2014 11:49
נראה לי שהבחור התכוון לשימוע שנעשה בבית הדין לעבודה ולא לשימוע שנעשה על ידי המעסיק.
נאור
17/03/2014 09:32
שלום ובוקר טוב

אני עובד במשך שישה חודשים באבטחה ברכבת ישראל וברצוני לעזוב את מקום העבודה. אך, במהלך ההכשרה חתמנו על חוזה, חד צדדי, לתקופה של 18 חודשים ובמידה ואני מעוניין להפר את החוזה עליי לשלם 17,000₪. ישנם עוד מספר תקלות כמו: שעות עבודה, הפסקות, זמן מנוחה בבית. אני מעוניין לעזוב את מקום העבודה בהקדם האפשרי. האם יכול להיות באמת שאצטרך לשלם כזה קנס מטורף?
שי
17/03/2014 11:47
בוקר טוב נאור,יש לי כמה כיוונים בשבילך : 1) צו ההרחבה בענף השמירה,סעיפים 18.5 וסעיף 30. 2) חפש באינטרנט את המקרה של ״דניאל לנדאו נגד חברת ׳בן ביטחון׳ ״,גם הוא היה מחויב לתקופת העסקה וגם הוא עזב לפני תום החוזה שלו, החברה קנסה אותו,הוא פנה לבית הדין לעבודה וחייבו את החברה להחזיר לו את הכסף. 3) חפש פה בפורום מקרים דומים, תקרא מה נאמר שם. בהצלחה אחינו,וחג פורים שמח!!!
רם בן יעקב
16/03/2014 19:07
שלום
אני מקבל שכר גלובלי [בהסכם קיבוצי אני חושב]
הברוטו שלי מורכב מבסיס 5000 ושעות נוספות[קבוע בתלוש] ועוד כל מיני וגם מדמי הבראה [פעם בחודש
ז"א שדמי ההבראה שלי הם חלק מהברוטו!
האם זה חוקי?
בהסכם העבודה שלי אני חתום על כך שאני מקבל את דמי ההבראה בתשלום חודשי
אך אין שום איזכור לכך שזה חלק מהברוטו.
תודה
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 08:37
אין מניעה שתשלום עבור דמי הבראה ישתלם על בסיס חודשי, אך הדבר צריך לקבל ביטוי בתלוש שכר.
רם בן יעקב
17/03/2014 10:27
RE: דמי הבראה עו"ד אריק שלו 01/01/1970 02:00
אין מניעה שתשלום עבור דמי הבראה ישתלם על בסיס חודשי, אך הדבר צריך לקבל ביטוי בתלוש שכר.

תודה
אבל השאלה הייתה אם זה חוקי שזה בתוך הברוטו?
מור
17/03/2014 09:59
שלום רב
אני עובדת במקום העבודה שלי במשרה מלאה, 8.5 שעות ביום מזה כ5 שנים.
בהריוני הראשון לפני כשנה ושעה חודשים הומלץ לי לעבוד חצי יום החל מהחודש השישי להריוני וכך עשיתי.
יצאתי לחופשת לידה של כ8 חודשים.
בחזרתי לעבודה נתקלתי בקשיים של כל אמא- ילד קטן שמתחיל גן וחולה בלי סוף.. ימי מחלת הילד שלי נוצלו במלואם בחודשיים הראשונים לעבודה.
לצערי אין חודש שאני מצליחה להגיע למכסת השעות שלי ואני מחסירה המון ימים בעבודה, לפחות 3 ימים בכל חודש.
בוצעו לי שיחות בנושא בהן הובהר לי שעם כל האמפטיה למצבי- המצב לא יכול להימשך כמו שהוא..

לאחרונה גיליתי שאני בהריון נוסף, כחצי שנה לאחר חזרתי לעבודה, עם תאומים.

מאחר ואני לא יכולה להסתיר את דבר ההריון סיפרתי למעסיקים שלי והם היו המומים ולא ידעו איך להגיב לזה.

אני יודעת ואין לי ספק שלא יפטרו אותי במהלך ההריון
אבל אני בטוחה שינסו להתנער ממני לאחר מכן השאלה היא האם מותר לפטר אותי על רקע של העדרות מהעבודה לצורך טיפול בילדים חולים...
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 10:07
שלום,

לא ניתן לפטר עובדת בהריון. בכדי לפטר אותך המעסיק צריך לקבל אישור ממשרד הכלכלה.
שואלת
17/03/2014 10:00
שלום רב

אני עובדת בסניף של קופת חולים מסויימת מזה 10 שנים
הוחלט בהנהלת הקופה להעבירנו סניף כאשר מחלקתנו תהיה בתוך מרתף ללא חלונות.

אני חולת אסטמה ורציתי לדעת מה זכויותיי במקרה ואני מחליטה לא לעבור איתם עקב המחלה מה ביכולתי לעשות אם בכלל.

אשמח על עזרתך
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 10:06
שלום,
בנסיבות מסוימות תוכלי להתפטר בדין מפוטר ולהיות זכאית לפיצויי פיטורים. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מירי
17/03/2014 09:51
שלום
האם יום בחירה הוא חובה בכל משרד?
אני עובדת במשרד עורכי דין ואמרו שאין לנו ימי בחירה
תודה
קשת
17/03/2014 09:30
בוקר טוב

שלום , בעלי עובד שכיר כנהג בתחבורה ציבורית, כל חודש מורידים לו שעות מהמשכורת ללא סיבה. החודש הקודם הוא עבד ולא שילמו לו משכורת בכלל. הוא מועסק בחברה כבר 3 וקמצ שנים והם אומרים שלר נותנים לו עבודה כי יש ירידה בעונה הזאת. זה אף פעם לא היה ככה בעבר. מה הזכויות שלו?
עו"ד אריק שלו
17/03/2014 09:33
שלום,

לכאורה ניתן לראות בכך הרעה בתנאי העסקתו. אנא פני לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ