פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1007
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שי
15/04/2014 14:09
עבדתי ביום ראשון האחרון כמלצר (בפעם השנייה בחיי) באולם
לא קיבלתי שולחנות וכל מה שעשיתי זה לעזור לאחרים.
כאשר רציתי להוציא מנות לאחד השולחנות, שמתי 4 מנות על המגש. אחת העובדות ביקשה ממני מנה דחופה לאורח מכובד ולקחה אותה (לאחר שהסכמתי לה). כאשר הושטתי את ידי לקחת מנה נוספת ולשים אותה על המגש השף התחיל לצרוח עלי לצאת בלי המנה הרביעית, (היד שלי כבר היתה מושטת לעבר המנה)ואני החלטתי לקחת את המנה בכל זאת ולצאת עם ארבעת המנות שנותרו לי לחלק בשולחן, השף ראה את זה נתן לי מכה בכף היד וצרח שוב כמו מטורף ״אמרתי לך לצאת, מה לא מובן? תעוף עם המנות מהמטבח כבר״ , הרב מלצרים ראה את זה והתחיל גם הוא לצרוח עלי ולקלל אותי ״*** אמא שלך״ ועוד כל מיני דברים כאלה. אני התעצבנתי כשהוא קילל אותי והחזרתי לו גם קללה. הוא בתגובה המשיך לקלל והוסיף ״עוף הביתה אתה לא עובד פה יותר״ ושוב עוד קללות מול כל העובדים שהיו שם במטבח. הגבתי שוב ומיד החל להתקרב אלי הרב מלצרים כאילו הוא הולך לתת לי מכות, עד שמישהו נעמד ביני לבין הרב מלצרים ועצר אותו(היו הרבה תנועות ידיים). מבוייש נפול פנים (וגם עצבני - וחשוב לציין שאני לא מתעצבן בקלות בכלל!) ממה שנעשה לי - פשטתי את המדים של העבודה, התלבשתי, לקחתי את הפלאפון שלי ושל חברה שלי(לוקחים לנו את הפלאפונים לפני תחילת הערב) עליתי לרכב עם חברה שלי שגם עבדה שם וראתה את המקרה והלכתי.
ברצוני לדעת מה אפשר לעשות בנידון? האם שווה להגיע לתביעה משפטית?
בנוסף האם הוא חייב לשלם לי שכר מלא על היום הזה( משלמים גלובלי לערב) ? (עבדתי משעה 5 עד 23:30 לערך)
האם הוא חייב לשלם לי גם נסיעות (עוד 30 שקלים)
וחברה שלי שעזבה יחד איתי בלי שהרב מלצרים פיטר אותה, האם גם היא צריכה לקבל שכר על ערב זה ? או שבגלל שהיא התפטרה אז לא? או שכר חלקי?
תודה מראש. וחג שמח לכולם!
מעסיק
14/04/2014 09:24
יש לי עובד שהתקבל לעבודה לפני כשנה וחצי, סוכם עימו שיעבוד משמרות של 7-8.5 שעות כאשר ההגבלה היחידה שניתנה על ידו היא שאינו יכול לעבוד בימי רביעי וחמישי בבוקר.
כיום, ללא הסכמתי, הוא לא יכול/מעוניין לעבוד 4 פעמים בשבוע בוקר והוא דורש לקבל את מלוא המשמרות בערב.

לעובד זה נעשתה שיחת שימוע מסיבות אחרות לגמרי לפני שבועיים. למרות זאת הוחלט להשאירו במערכת ולסמן תקרית זו כאזהרה.
למרות זאת, השבוע נקבעה לו משמרת בוקר שלא כפי בקשתו והעובד החליט להגיע למחצית המשמרת וללכת בשעה שמתאימה לו ללא אישורי.

1. האם יש לקיים שיחת שימוע נוספת לעובד לפני פיטורין למרות שנערכה שיחה כזו רק לפני שבועיים?
2. האם עובד זה זכאי למלוא הפיצויים למרות שהפר נהלים, עזב את מקום העבודה במהלך משמרת ללא אישור, ואינו מסכים לעבוד משמרות כפי שנקבע ביום קבלתו לעבודה.
עו"ד אריק שלו
14/04/2014 11:58
אכן יש לקיים שימוע כדין טרם פיטוריו.
יש לשלם לו את מלוא פיצויי הפיטורים, שכן שלילת פיצויי פיטורים נעשית במקרים חריגים ביותר, כגון: גניבה, הונאה ואלימות.
אורן
14/04/2014 11:29
שלום אני עובד במקום עבודתי כארבע שנים משמרות כולל שבתות בשנתיים האחרונות עבדתי ללא מנוחה שבועית יש לי תשעה חודשים כאלה זאת ועוד בדפי הנוכחות שלנו מעולם לא ציינו שאנחנו עובדים בשבת כרגע אני נימצא בתאונת עבודה ואני מיתכוון לימשוך את זה עד הסוף כדי לקבל את הפיצויים שלי ברצוני לדעת האם אני יכול להגיש תביעה על הנסיבות שתיארתי
עו"ד אריק שלו
14/04/2014 11:51
מוטב לפנות לייעוץ משפטי טרם התפטרות בדין מפוטר.
פנה למשרדנו לצורך בירור מעמיק והכוונה בהתאם.
קובי
13/04/2014 21:35
שלום.

אני עובד כטכנאי בחנות כשנה וחצי.

בתלוש האחרון (שקיבלתי בחמישי האחרון) ראיתי שחסר בין 5% ל10% לפי החישוב שלי.

באתי לבוס ושאלתי אותו, הוא אמר שהוא החליט להתחיל להוריד לי 20 דקות כל יום על זמן האוכל.

מדובר בכ5% הורדה בחודש וזה יוצא שכר של יום עבודה.
זה לא היה לפני, משהו חדש, סוג של מתנה לחג אני מניח.

האם חוקי? ואם כן (או לא) האם זו עילה להרעת תנאים?

אודה לתשובה.
תודה וחג שמח.
עו"ד אריק שלו
14/04/2014 08:30
ניתן להגיד שאכן מדובר כאן בהרעת תנאים , אך יחד עם זאת יש לבדוק את הנסיבות לעומק, כי החוק דורש הרעת תנאים משמעותית.
קובי
14/04/2014 09:51
תודה רבה!

אך האם 5% לא נחשב משמעותי?
עו"ד אריק שלו
14/04/2014 11:48
ניתן להגיד שכן.
אלי
14/04/2014 09:18
אם אין לי יתרת ימי חופשה בתשלום, והמעסיק לא מאפשר לעבוד בחול המועד ומוציא את כל החברה לחופשה. האם המעסיק חייב לשלם עבור חופשה שכפה עלי בחול המועד או שרשאי לזקוף לחובתי את ימי החופש ולהכניס אותי ליתרה שלילית?
עו"ד אריק שלו
14/04/2014 11:47
אסור להכניס את העובד ליתרת ימי מחופשה שליליים.
באם אין לרשותך ימי חופשה צבורים ,אזי הנך זכאי לתשלום שכר כדין.
קרן
13/04/2014 17:10
שלום ,
רציתי לדעת אני עבדתי שנה וחצי .
עבור כמה ימים של הודעה מוקדמת המעביד צריך לשלם לי?
מחכה לתשובתכם.
תודה מראש,
קרן
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 17:21
שלום,
עבד בשכר שעתי או חודשי?
מיתר
13/04/2014 17:18
שלום שמי מיתר ועבדתי בגן שנה ושלושה חודשים בחודש ינואר השנה היו לי כאבי גב שהקרינו לרגל שמאל באותו יום בגן המשכתי לעבוד כרגיל עם כאבים חזקים מאוד למחרת לא הגעתי לעבודה.

למחרת בבוקר קיבלתי טיפול ראשוני לכאבים הכאבים רק התגברו ונהיו יותר קשים לאחר בדיקות מעמיקות התגלה שיש לי פריצת דיסק ולא יכולתי במצבי לחזור לעבודה הפיזית.

עדיין לא הגשתי תביעה לביטוח לאומי על כל הנושא הזה. רופא תעסוקתי החליט שאני לא יכולה לחזור לעבודה כזו. המעסיקה קיבלה אישור שאני לא יכולה לחזור.

האם היא חייבת לתת לי את פיצויי הפיטורין?
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 17:20
שלום,

בנסיבות מסוימות המעסיקה צריכה לתת לך פיצויי פיטורים. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
קרן
13/04/2014 16:24
המעביד לא רוצה לשלם עבור הודעה מוקדמת עקב אי מתן חפיפה חודש לעובדת קיימת בחברה .אני עבדתי שם שנה וחצי האם המעביד יכול להחליט שהוא לא משלם על הודעה מוקדמת כי לא ביצעתי חפיפה של חודש? מחכה לתשובתכם
תודה מראש.
קרן
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 16:42
שלום,

מהנסיבות שתיארת נראה כי למעסיק אין את הזכות לשלול ממך את ימי ההודעה המוקדמת.
אח של צחי
13/04/2014 13:56
צהריים טובים

אח שלי עבר לגור עם חברתו במקום שמרוחק יותר מ 40 ק״מ ממקום העבודה, וזאת בעקבות חתונה שתוכננה בסמוך למועד המעבר. בעקבות אירוע מסויים ובלתי צפוי החתונה נדחתה בחצי שנה ובזמן הזה אחי המשיך לעבוד ולגור עם בת זוגו / ארוסתו. המעסיק סיפק לאחי רכב צמוד ושילם הוצאות על הדלק ללא הגבלה לצורכי עבודה וצרכים פרטים.

בשבוע שעבר המעסיק הוגיע לאחי כי הוא מאפשר לו לנסוע רק 50 ק״מ בחודש על חשבונו עם הרכב. האם בגלל השינוי הפתאומי הזה אחי יכול להתפטר ולקבל פיצויים בגלל הרעת תנאי עבודה?
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 14:53
שלום,
בנסיבות מסוימות ניתן לראות בכך התפטרות בדין מפוטר. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
האזרח
13/04/2014 14:01
שלום לכם

אני עובד שכיר שעובד במקום העבודה בו הרכב נחוץ לצורך ביצוע נסיעות עבודה במהלך היום. אני מגיע לעבודה וחזרה ממנה עם רכבי הפרטי ומקבל בסוף כל חודש דמי נסיעות בגובה חופשי חודשי ותשלום עבור החזקת רכב עבור הנסיעות שאני עושה במהלך היום.

רציתי לשאול האם בנוסף לתשלומים שאני מקבל אוכל לדרוש מהמעסיק שישלם לי גם הוצאות נסיעה ריאליות עבור הנסיעות שאני עושה מהבית לעבודה ובחזרה מעבר לגובה חופשי חודשי שאני מקבל?
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 14:16
המעסיק אינו מחויב בכך אלא אם כן סוכם אחרת בין הצדדים.
חיים
13/04/2014 13:44
היי

אני עובד כמוכר בחנות באזור מרכז. מחר יש לי משמרת בוקר בחנות. אני יודע שמחר זה ערב חג ולכן צריך לעבוד חצי יום, אבל אצלנו אין דבר כזה בחנות. רציתי לדעת מאיזה שעה לפי החוק המעסיק אמור לשלם לי עבור שעות חג, שכן אני מסיים לעבוד בשעה 18:00 ויש לי שעה וחצי נסיעה הביתה בתחבורה ציבורית, שאני לא יודע אפילו אם התחברוה הציבורית עובדת עד שעות כאלה. מקווה שתוכלו לענות לי.
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 14:05
מרגע כניסת החג ואילך, הנך זכאי לתוספת של50% בגין שעות חג.
סהר
13/04/2014 13:19
עובד במכון גאוקרטוגרפיה לסקרים של אבי דגני. בשנה שעברה לפני פסח אמרו לי שאני עובד רק חמישה חודשים ולכן לא אקבל תלושים בגובה 100 שקלים ורק אחרי שנת עבודה אחת. השנה אני כבר שנה וחמישה חודשים במקום והמענה היה שאני צריך לעבוד שנתיים כדי לקבל... האם ניתן להגיש תלונה על ההתנהגות של המכון הנצלני הזה
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 13:24
שלום,

לא ניתן להגיש תלונה שכן המעסיק אינו מחויב לתת מתנה בחג.
ליפשיץ אביבה
13/04/2014 13:13
שלום!! רציתי לשאול אם יש סיכוי לתבוע בגין נזקים מוסריים לפיטורים פסולות את חברת שופרסל . פיטרו אותי ללא צדק בלי סיבה בחג פורים יום לפני יום הולדת שלי ולקראת חג פסח שיש לחץ בעבודה. עבדתי קופאית סך הכל בחברה עם הפסקות קרוב ל 20 שנה. פתאום מחליטים שאני לא מתאימה לעבודה כקופאית. בגלל שלא מכרתי מוצר קופה בכמות שהמנהלת רצתה וגם לא רצו לעשות כרטיס אשראי ויזה שופרסל לקוחות אצלי. היתה הצעה לעבור תפקיד כזה שאני לעולם לא אסכים שופרסל online וסדרנות שלפי גיל שלי לא מתאים לי זה הכל שאני אסרב ואלך לבד. פעמיים קיבלתי פרמיה של קופאיות (רק אני מכל הקופאיות) פרמיה קיימת רק מינואר 2014. במכתב של מנהלת בשימוע כתוב גם שלא חייכתי בקופה ללקוחות ואני כן. פעמיים דרשה שאני אבוא גם לשמוע וגם למחרת לקבל החלתה שלה על חשבוני שזה כסף רב מנתניה להרצליה הלוך וחזרה באותם ימים כבר לא עבדתי.
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 13:18
שלום,

ראשית נדגיש כי חלק מהפררוגטיבה של המעסיק הוא לפטר את עובדיו. כמובן שעליו לפעול טרם הפיטורים לפי הדין על כל המשתמע מכך. אם ברצונך לקבל מידע מעמיק יותר אנא צרי קשר עם המספר המופיע מטה.
לימור
13/04/2014 12:53
לאחרונה נחתם הסכם קיבוצי במקום העבודה שלי לפיו כל העובדים מקבלים קביעות פרט לקבוצה קטנה של עובדים שהממונים עליהם לא מרוצים מתפקודם.

בחודש יוני הקרוב אמורה להתקבל החלטה אישית לגביי כל עובד אם לפטרו או להעניק לו קביעות. אני אחת מאותם עובדים מוחרגים.

העיניין הוא שעוד בטרם ההחלטה על מתן אי הקביעות עבורי, ידעו בחברה שאני עוברת טיפולי פוריות. כעת אני בהיריון (הם עדיין לא יודעים זאת) והמנהל שלי עדיין לא מרוצה מתפקודי.

השאלה היא האם מותר היה להחריג אותי מההסכם הקיבוצי למרות שהיה ידוע כבר בזמנו על הטיפולים.?
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 12:57
לימור שלום,

בנסיבות המתוארות, מוטב לפנות לייעוץ משפטי פרטני - משרדנו עומד לרשותך.
אדלר
13/04/2014 12:14
אני מעסיקה מטפלת לבני 4 פעמים בשבוע,שני,שלישי,רביעי - 3 שעות ויום שישי - 4 שעות.
אני משלם לה כל שבוע.
המטפלת מבקשת שאשלם לה בגין פסח (יום שלישי) ובשבוע הבא (יום שני) האם עלי לשלמה?
מה אומר החוק?
אני אמור לשלם לה ביטוח לאומי? ואם היא לא רוצה?, מה לגבי פנסיה וכו', האם יש לך אפשרות לענות לי באנגלית?
תודה וחג שמח,
אדלר
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 12:48
היא זכאית לתשלום בגין ימי חג באם היא עובדת מעל ל-3 חודשים.
כמו כן, הינה זכאית להפרשות פנסיוניות לאחר 6 חודשי עבודה, או לאחר 3 חודשי עבודה רטרו במידה והיתה לה קופה פעילה קודם לכן.
יהודה
13/04/2014 12:26
שלום רב ,

עבדתי בחברה שלא אציין את שמה ימים בודדים הייתי בקורס ואחרי כמה ימים לא המשכתי והפסקתי בצורה הדדית כך סוכם . עבר חודשיים מאז ולא שילמו לי על הימים שהייתי. אומנם אני חתמתי על חוזה התחייבות אך סוכם בהדדיות שאני לא אמשיך אחרי ממש ימים ספורים .

פניתי למנהלת שקיבלה אותי לעבודה ואמרה שישלמו לי . הגיע ה10 לחודש לא נכנס הכסף , דיברתי איתה היא אמרה שאיבדו את המסמכים שלי עם הפרטים שלי הטופס כרטיס עובד . שלחתי להם . עבר עוד חודש ולא נכנס הכסף . דיברתי איתה אמרה שהיא תבדוק . עבר עוד שבוע היא לא עונה לי בכלל

מה לעשות,?
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 12:45
יש לפנות במכתב דרישה למעסיק ובאם אין מנוס להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
דפנה
13/04/2014 12:13
מה ההבדל בין פיטורים ולהתפתר ממקום עבודה שאים בו כבוד ומשפילים עובדים? אני שמעתי שיש חוק חדש שגם אם אתה מטפתר גם מגיע לך פיצויים ותודה על עזרתכם
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 12:44
דפנה שלום,

הנך מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך בירור מעמיק יותר של הנסיבות והכוונה בהתאם.
אילנה
10/04/2014 09:09
שלום
אני עובדת משמרות. בערב חג פסח וביום החג עצמו אני אמורה לעבוד משמרות ערב משעה 14:00 עד 22:00. הבוס אומר שכדי לקבל את יום החג אני אצטרך לבוא לעבודה בערב החג 14:00 עד 18:00 ואז לקבל ממנו את שאר שעות המשמרת, וכן עלי להגיע ביום החג בשעה 19:00 עד 22:00 כדי לקבל ממנו את שעות החג משעה 14:00. האם זה נכון?

האם באמת עלי להגיע למשמרת ביום החג בשעה 19:00 כדי לקבל את שאר השעות? אם אני בחוק זכאית לקבל "מתנה" את שעות החג מבלי שהגעתי לעבודה, למה שלא אקבל את החלק היחסי של המשמרת שנופלת בחג מבלי פיזית להגיע בצאת החג? האם המעסיק צודק? תודה
שירן
13/04/2014 10:37
מצטרפת לשאלה: אני מלצרית ואמורה לעבוד ביום שלישי, זה יום חג. המשמרת שלי מהשעה 14:00 ועד לשעה 21:00. בדרך כלל משלמים לי 25 שח לשעה + טיפים. מה אמור להיות התשלום על שעות עבודה בחג לפי זה?
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 11:25
עובדים המחוייבים לעבוד ביום המנוחה השבועי או בחגים, זכאים לתוספת שכר של 50% לפחות משכרם הרגיל עבור כל שעת עבודה.
בטי
10/04/2014 09:57
שלום רב. לצערי פוטרתי החודש מעבודה שבה עבדתי כמעט 5 שנים :( במקביל ובלי קשר, לפני כשנה הפכתי להיות עובדת עצמאית פטורה יחד עם העבודה כשכירה. העיסוק הוא עיסוי ויש ברשותי תעודת לימודים ממוסד מוכר וידוע, אך לא תואר. סהכ השעות שלמדתי - 455 שעות לימוד אקדמאיות. האם התעודה הזו, מחייבת את לשכת התעסוקה במציאת עבודה למעני בתחום הזה בלבד? או שיכולים לשלוח אותי לכל תחום שהוא והיא אינה נחשבת תעודת מקצוע מוכר? תודה רבה (אני בת 29)
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 11:20
יש לבדוק זאת מול לשכת התעסוקה.
רפי
13/04/2014 10:47
רציתי לדעת איפה ניתן לקבל את הזכויות שלי כעובד בחברת עפר, האם מגיע לי,ביגוד,הנעלה,אוכל,ושעות עבודה
עו''ד אריק שלו
13/04/2014 10:58
יש לבדוק בהתאם לצו הרחבה/הסכם קיבוצי שחל באותו ענף.
דניאל
13/04/2014 09:30
שלום,
בחודש מרץ השנה ביצעתי 10 ימי מילואים מלאים רצופים,
סיימת את השירות ב-27.3.14 והגשתי את הימ"מ לחשבת השכר.

כאשר קיבלתי את תלוש המשכורת גיליתי כי המשכורת נמוכה מהרגיל וכי המעסיק לא שילם לי עבור התקופה בה הייתי במילואים.מה הדין במקרים כאלה? ידוע לי כי המעסיק חייב לשלם את השכר בזמן ולאחר מכן להעביר לי את ההפרשים שהוא מקבל מביטוח לאומי.

אני עובד שעתי ועובד למעלה מחצי שנה במקום העבודה.
תודה, דניאל
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 10:06
מדובר בהלנת שכר.
יש לפנות במכתב דרישה למעסיק ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
עומר
13/04/2014 09:37
שלום וחג שמח!
רציתי לוודא: אני עובד בקיוסק שפועל גם בימי שבת ובימי חג ושמעתי כי במידה ואני נאלץ לעבוד ביום החג של פסח, יום שלישי הקרוב, מגיע לי תשלום של 250%. האם זה כך?
תודה רבה.
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 10:02
התשובה היא לא.
עובדים המחוייבים לעבוד ביום המנוחה השבועי או בחגים, זכאים לתוספת שכר של 50% לפחות משכרם הרגיל עבור כל שעת עבודה.
דלית
11/04/2014 00:36
שלום, יש לי שאלה לגבי קרן הפנסיה שלי.
כשהייתי בשירות לאומי עבדתי ולאחר 6 חודשים פתחו לי קרן פנסיה, וכבר באותו חודש הפסקתי לעבוד.
כשסיימתי את השירות התחלתי לעבוד בעבודה מועדפת (מלצרות במלון, חשוב לציין שזה רשת מלונות מאוד אחראי ודואג לעובדיו) דרך חברת כוח אדם. באתי למזכירת מ"א של המלון והצגתי לפניה את אישור קרן הפנסיה שלי שפתחו לי בעבודתי הראשונה. (חשוב לציין שלא הבנתי מאומה על קרן פנסיה וכל הקשור לזה, רק ידעתי שהמעסיק מפריש לי כדי שיהיה לי קבצת פנסיה כשאגיע לגיל הפרישה), אבל היא אמרה לי שזה לא רלוונטי כיוון שאני לא נקראת עובדת המלון. לאחר 3 חודשים הפכתי להיות עובדת של המלון וכבר לא של כוח אדם. מיד כשזה קרה, חזרתי למזכירת מ"א של המלון, והיא אמרה לי שזה לא רלוונטי כיוון שצריך לעבוד מס' חודשים. גם לאחר מספר חודשים באתי אליה והזכרתי לה את בקשתי להמשיך באותה קרן שנפתחה עבורי, אבל כל הזמן ציינה שעדיין לא מגיע לי בכלל.
כעבור 6 חודשים במלון (לא כולל ה3 דרך כוח אדם), סיימתי את שעות המועדפת והחלטתי להתפטר.
כעת, לאחר שחלפו להן שנתיים, שבהן לא עבדתי כלל, (כיוון שאני סטודנטית ועושה מספר מלגות), הגיע לידיי "הפנסיה שלך-מדריך קצר ופשוט לנשים", אז החלטתי לקרוא קצת ולנסות להבין.
אז קראתי קצת ולפי מה שהבנתי, (תקנו אותי אם אני טועה), המלון היה אמור לשלם לי קרן פנסיה החל מהיום הראשון שהתחלתי לעבוד בו? או שזה בסדר איך שהמזכירה של המלון פעלה ודחתה את בקשתי? האם רק לאחר 6 חודשים המלון היה צריך להפריש לי לקרן הפנסיה?
אמנם זה קרה בעבר, אבל אשמח לדעת את התשובה.
דלית
13/04/2014 09:35
ביוני הקרוב יושלמו כבר שנתיים שלא עבדתי במלון, ובכלל.
סה"כ עבדתי במלון 9 חודשים (3 כוח אדם ו-6 מלון), כמו שסיפרתי.
המשכורות שלי בממוצע היו 3700 ₪ ברוטו.
שאלתי היא האם זה עדין רלוונטי לדרוש זאת? והאם שווה לי כל הטרחה והאי-נעימות איתם בשביל הפרשה דיי קטנה?
עורך דין ארז כהן
13/04/2014 08:23
אכן היית זכאית להפרשה לפנסיה מחודש העבודה הראשון.
זכותך לדרוש זאת מאת המלון או להגיש תביעה בנושא.
נדב
10/04/2014 15:46
שלום,

התחלתי לעבוד במסעדה מסוימת בתל אביב לפני כחודש וחצי.

אני מניח שכולם יודעים שבתחום הזה יש מן הסכם לא כתוב שהמשכורת מגיעה מטיפים ויכולה להשתנות מיום ליום.
יחד עם זאת, בתקופת ההכשרה במסעדה הספציפית שאני עובד בה, מקבלים סכום קבוע לשעה.
עבדתי במספר משמרות בימי שישי ושבת שבהם למיטב ידיעתי מגיע לקבל 150 אחוז. אבל קיבלתי את הסכום הקבוע שבמקרה גם לא מגיע לשכר המינימום בשכלול של תוספת שבת. רציתי לדעת אם מדובר בפגיעה בזכויות שלי כעובד או שבגלל התחום האפור של ענף המסעדנות ושהכסף מגיע מהטיפים אין לי מה לעשות בנידון.

ובנוסף, כאשר קיבלו אותי לעבודה הבטיחו לי בפירוש שהשכר שלי לשעה בזמן ההכשרה יהיה כ35 שקלים לשעה ובפועל מה שאני מקבל הוא 30 שקלים לשעה.

אשמח לעצה לגבי מה שאפשר לעשות או מה שלא אפשר לעשות במצב הזה
שיר
13/04/2014 09:27
היי

גם אני מלצרית ואני לקחתי מעסיק קודם שאחד מבתי הקפה הגדולים של תל אביב לבית הדין לעבודה בגלל התנהלות דומה. לא שילמו שכר מינימום, לא נתנו תוספת לשעות נוספות ושעות שבת, לא שילמו נסיעות ועוד... הרבה בעלי עסקים מצליחים בתל אביב חושבים שזאת זכות גדולה למלצר לעבוד אצלהם בעסק ולכן משתינים (סליחה על הביטוי) על הזכויות שלנו!

אל תוותר. תיקח עורך דין ותגיש תביעה. בית הדין לעבודה יפסוק לטובתך במאה אחוז!

פסח שמח
טל ח.
10/04/2014 17:59
שלום רב,

אני עובד בחברה בעלת צביון דתי,
לכן יוצא שבחול המועד של סוכות ופסח אנחנו לא עובדים בהגדרה.
כמו כן, גם בפורים שאצל כולם זה יום בחירה, אנחנו לא עובדים בהגדרה.

מה שברצוני לדעת זה כמה יורד לי מהחופש על כל יום חופש שהחברה החליטה עליו. (יום חופש מלא\ חצי יום\?)
כוונתי היא ליום כמו פורים....

תודה מראש
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 08:37
במידה ומדובר על ניצול של יום חופשה צבור, אזי מדובר ביום חופשה מלא.
עזרא
10/04/2014 21:41
שלום רב.
עבדתי במשך כחודשיים בחברת תקשורת והתפטרתי מהחברה .
בתחילת עבודתי שם חתמתי על חוזה שבמידה ואני מתפטר הם יכולים לקנוס אותי בסך 2500 שח. מיותר לציין שאת החוזה לא ניתן היה לקחת הביתה והייתי חייב לחתום שם ומייד. שאלתי היא האם הקנס הזה הוא חוקי? מכיוון שלא קבלתי שם הכשרה מיקצעות האלה הדרכה על העבודה עצמה
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 08:36
במידה והנך מתפטר בכפוף להודעה מוקדמת כחוק ספק אם הם רשאים לקנוס אותך על זה.
לוטוס
09/04/2014 23:02
היי,שאלה נוספת שלי :ימי החופשה שלי מחושבים בהתאם לאחוז המשרה כך שיוצא חצי יום בחודש.אם אני עוזב אחרי 5 חודשים משמעות הדבר שבמקום 5 ימי התראה מספיקים 2-3 ימים?
עו''ד אריק שלו
13/04/2014 08:33
אין קשר בין ימי הודעה מוקדמת לבין ימי חופשה שנתית.
בכל אופן על המעביד לפדות ימי חופשה שנצברו לעובד בעת סיום יחסי עובד מעביד.
יונית
10/04/2014 21:44
אני עובדת כבר ארבעה חודשים במקום עבודה ולפני שובעיים גיליתי שאני בהריון והודעתי למנהלת שלי. היא כאילו שמחה ואמרה שיעזרו לי, אבל לפני יומיים קיבלתי מכתב זימון לשימוע לפני פיטורים, בטענה שאני לא מספיק מקצועית. קראתי שאחרי חצי שנת עבודה אסור לפטר אישה בהריון, אבל אני עובדת רק ארבעה חודשים, אז מותר לפטר אותי כשאני בהריון?
עורך דין ארז כהן
13/04/2014 08:26
אין צורך בקבלת היתר לפיטורייך אך אסור לפטר אותך בשל היותך בהיריון משום שהדבר מהווה אפליה במקום העבודה.
באם יש לך חשד כי יש קשר בין הודעת ההיריון לפיטורייך צרי קשר עם משרדנו.
עו"ד אורנה שמריהו
13/04/2014 08:25
צרי עימי קשר בדחיפות, ככל הנראה פיטוריך נובעים בשל ההיריון, לאור סמיכות הזמנים, ולכן, אסורים הם לאור חוק שוויון הזדמנויות בעבודה.
שמואל
10/04/2014 21:50
שלום רב,

לאחרונה התגלה קונפליקט בין החוזה האישי עליו אני חתום לבין הוראות החוק כאשר החוזה מקנה לי יתרון על פני החוק היבש עבור זמן ההודעה המוקדמת הדרושה לצורך פיטורין.

המעסיק טוען שדובר בעל פה בעת מעמד החתימה על ביטול אותו סעיף, מה שיש בו אמת חלקית אך בכל מקרה אותו סעיף לא בוטל.

שאלתי האם ישנו מצב כל שהוא שהוראות החוק הן הקובעות ולא החוזה האישי.

כל טוב
שמואל
עו"ד אורנה שמריהו
13/04/2014 08:26
במקרה דנן, הוראות בסעיף הסכם העבודה, הם אלה שקובעות.
מישהו
11/04/2014 00:15
שלום!עזבתי את עבודתי והבוס מאיים שלא יביא לי משכורת בזמן אם לא אתן לו דוח כלשהו שהוא ביקש..
האם מותר מבחינה חוקית לעקב את המשכורת?
עו"ד אורנה שמריהו
13/04/2014 08:23
על פי חוק, על המעסיק לשלם לך את שכרך במועד שנקבע, קרי עד ה 9 לכל חודש.

ולכן, היה ושכרך יעוכב, תהיה זכאי לתשלום הלנת שכר עבודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ