שלום, יש לי שאלה לגבי קרן
הפנסיה שלי.
כשהייתי בשירות לאומי עבדתי ולאחר 6 חודשים פתחו לי קרן
פנסיה, וכבר באותו חודש הפסקתי לעבוד.
כשסיימתי את השירות התחלתי לעבוד בעבודה מועדפת (מלצרות
במלון, חשוב לציין שזה רשת מלונות מאוד אחראי ודואג לעובדיו) דרך חברת כוח אדם. באתי למזכירת מ"א של המלון והצגתי לפניה את אישור קרן הפנסיה שלי שפתחו לי בעבודתי הראשונה. (חשוב לציין שלא הבנתי מאומה על קרן פנסיה וכל הקשור לזה, רק ידעתי שהמעסיק מפריש לי כדי שיהיה לי קבצת פנסיה כשאגיע לגיל הפרישה), אבל היא אמרה לי שזה לא רלוונטי כיוון שאני לא נקראת עובדת המלון. לאחר 3 חודשים הפכתי להיות עובדת של המלון וכבר לא של כוח אדם. מיד כשזה קרה, חזרתי למזכירת מ"א של המלון, והיא אמרה לי שזה לא רלוונטי כיוון שצריך לעבוד מס' חודשים. גם לאחר מספר חודשים באתי אליה והזכרתי לה את בקשתי להמשיך באותה קרן שנפתחה עבורי, אבל כל הזמן ציינה שעדיין לא מגיע לי בכלל.
כעבור 6 חודשים במלון (לא כולל ה3 דרך כוח אדם), סיימתי את שעות המועדפת והחלטתי
להתפטר.
כעת, לאחר שחלפו להן שנתיים, שבהן לא עבדתי כלל, (כיוון שאני סטודנטית ועושה מספר מלגות), הגיע לידיי "הפנסיה שלך-מדריך קצר ופשוט לנשים", אז החלטתי לקרוא קצת ולנסות להבין.
אז קראתי קצת ולפי מה שהבנתי, (תקנו אותי אם אני טועה), המלון היה אמור לשלם לי קרן פנסיה החל מהיום הראשון שהתחלתי לעבוד בו? או שזה בסדר איך שהמזכירה של המלון פעלה ודחתה את בקשתי? האם רק לאחר 6 חודשים המלון היה צריך להפריש לי לקרן הפנסיה?
אמנם זה קרה בעבר, אבל אשמח לדעת את התשובה.