פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 213
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליאת
03/03/2019 08:03
היי,

בנושא דיני עבודה

- גיסי בן ה 17 עובד ברשת מזון מהיר ממאי 2018. הוא אף פעם לא קבל תלושי משכורת למרות פניות חוזרות ונשנות למנהליו. החודש אני התערבתי ופניתי למנהליו, משלא נעניתי, פניתי להנהלת הרשת, והם שלחו לי את כל תלושי העבר.

עכשיו משקיבלנו את התלושים, קשה מאוד לערוך בדיקה שלהם לאור העובדה שהם מאוד ישנים...

הבנתי שניתן לתבוע פיצוי עבור כל חודש שלא קבל תלוש בזמן. מישהו יודע לייעץ לי מה ההליך והאם שווה תהשקעה? האם חיבים להיות מיוצגים עי עורך דין ואם לא- האם יש לזה סיכוי מול רשת גדולה?

אני לא רוצה להיות קטנונית אך הניצול הזה של בני נוער שלא מודעים לזכויותיהם פשוט מרתיח! תודה.
יעל
03/03/2019 08:00
אני עובדת גם כשכירה וגם כעצמאית (עוסק פטור). בשנים הראשונות של העסק לא שילמתי ביטוח לאומי בשל הכנסה נמוכה. בשנת 2016 הכנסתי כעצמאית גדלה ורו"ח שלי אמר שעלי לשלם לביטוח לאומי, במקביל נכנסתי להריון כשהלידה צפויה ליוני 2017. רו"ח התעכב והגיש בסמוך ללידה את הבקשה לפתיחת תיק בביטוח לאומי. ביטוח לאומי פתחו את התיק לאחר הלידה. למרות ששילמתי על שנת 2016-2017 ביטוח לאומי מסרב לשלם לי דמי לידה.

אמשמח לשמוע חוות דעת של עורך דין מומחה בדיני ביטוח לאומי.

תודה!
נטלי
03/03/2019 07:58
מה עושים במצב כזה שלפתע מתברר כי מקום העבודה הקודם שאותו אדם עבד שם כמעט שנה והיום עובד במקום חדש 3 חודשים על פי תלושי שכר מופיע וכתוב בנכויי חובה "מגדל מקפת" וכשמתקשרים היום לברר לגבי התוכנית והתיק הביטוחי במגדל מתברר שאין בכלל תוכנית כזאת ולא הייתה במהלך השנה האחרונה למרות שירד כל חודש בתלושי שכר עבור הפנסיה! האם ייתכן שהמעסיק גנב כל חודש יותר מ 300 שח (סכום הפרשת העובד) לכיסו ולא פתח תוכנית לפי מה שהחוק קובע?!
ניב
03/03/2019 07:56
עובד באבטחה, יש שלוש משמרות של 8 שעות ביממה. החישוב שכר הוא 8 שעות נקי למרות שאנחנו מחוייבים להגיע 15 דקות לפני לתדריך בטיחות ובסוף משמרת לוקח משהו כמו 15 דקות גם כן עד שאני יורד מהמשמרת ויכול ללכת הביתה.

המעסיק נתן לנו תשובה שהשכר שעתי שלנו משכלל גם את הדקות האלו... הגיוני?

חשוב להגיד שאנחנו כן מחתימים כניסה ויציאה בשעון עבודה אך החישוב שכר הוא נטו שיבוץ משמרות שבועי לפי 8 שעות משמרת
שרי
03/03/2019 07:51
שלום, אשמח להתייעצות.
עבדתי בחנות במשרה חלקית במשך שנה, החל מ12/2017, שהחליפה בעלים (המנהלת העבירה את העסק על שם בעלה).
ב1/2019 בוצע מעבר מחברה אחת לשניה ובתלוש האחרון שולמו דמי הבראה וימי חופשה אבל ללא פיצויים. עם המעבר לחברה החדשה בוטל לי הוותק ולאחר חודשיים של עבודה (באותו מקום, אותה העבודה ללא כל שינוי חוץ משם החברה) המנהל החליט לפטר אותי, הוא הודיע לי על הפיטורין 2 דקות לפני שהייתי צריכה לרוץ לאוטובוס הביתה. לא בוצע שימוע ולא קיבלתי מכתב פיטורין. יום למחרת, כששאלתי לגבי פיצויים, נאמר לי שכבר קיבלתי הכל בקרן פנסיה (בפועל אין מסמך שמראה את זה). נאמר לי בגלל שבוצע מעבר של חברה, יש הרבה טופסולוגיה וביורוקרטיה לכן זה נפל בין הכיסאות ואני אצטרך להיות סבלנית כמה שצריך. בנוסף, הוא הציג את הדברים כאילו שאני עזבתי, וכשאמרתי לו שפיטרו אותי ולא עזבתי מרצוני, הוא אמר שזה לא משנה. לפני יומיים שלחתי הודעה לגבי כך שלא קיבלתי מכתב פיטורים ולא עונים לי. מה עלי לעשות? ואיך אני יכולה לבדוק שבאמת שילמו לי את כל הפיצויים בקרן פנסיה או שיש עוד הפרש שצריך לשלם?

תודה רבה.
בת אל
28/02/2019 20:31
לאחר כמה זמן עפ"י החוק זכאי עובד לקבל קביעות??
עובדי רשות
ליאור
28/02/2019 12:57
שלום,

אשמח לתשובות בנוגע לדמי לידה:

1. אם התפטרתי מעבודתי וסיימתי לעבוד (אחרי שנה ו-8 חודשים) בחודש אוקטובר, ומסתבר שהייתי בתחילת הריון (מאז לא הצלחתי למצוא עבודה חדשה ואני כבר בחודש 5 ככה שלא מקבלים אותי בשום מקום...)- האם אהיה זכאית לדמי לידה? (עתידה ללדת בסוף יוני).

2. אם כן אצליח למצוא עבודה במשרה חלקית (הריון בסיכון שלא מאפשר לי לעבוד במשרה מלאה), והשכר ירד כמובן, האם על פיו יחושבו לי דמי הלידה?

3. אם עשיתי נסיון לעבוד במקום חדש ועבדתי בו רק שבוע (עוד לא קיבלתי תשלום עבורו), האם המשכורת המועטת שאקבל תפגע לי בחישוב דמי הלידה/בנסיון עכשיו לקבל דמי אבטלה? (אם כן אוותר על הכסף...)

תודה!
כוכי
28/02/2019 12:54
דיני עבודה , ביצעתי עבודה של פרופסור וקיבלתי שכר של פועל פשוט לאחר הגדרת תפקיד מעמיקה , יצאתי להכשרה קורס סמלים שזה הרף שהיה חסר לקבלת תגמול כספי שכולן בתפקיד זה קיבלו
אמה מה ... לאחר הקורס רטרו 3 חודשים אחורה
תגמול כספי את כל השנים של העבודה הקשה לא זיכוי
פניותיי נענו לא היה קורס , אין תגמול .
מישהו בדיני עבודה מבין את הסוגיה הזו ואיך ניתן לפתור אותה ?!
א.ב
28/02/2019 12:51
אני בהריון שלישי
הריון ראשון שמירה בגלל צירים מוקדמים ואורך צוואר קצר ילדתי שבוע 39+5
הריון שני שמירה לאותו סיבה הריון הסתיים בשבוע 28+5 בלידה שקטה בגלל היפרדות שליה (ניתוח בהול) והתינוק לא שרד
הריון שלישי היון אני שבוע 22+ ללא שמירה וללא המלצת שמירה מרופא הנשים שלי (הריון בסיכון גבוהה ) יש צירים אבל אין התקצרות בצוואר הרחם .
אני עובדת באותו מקום עבודה מ חודש 04 שנת 2017
כמה חודשים המנהל מטרטר אותי
קבלתי לפני שבועיים חופש מחלה למשך 10 ימים
חזרתי לעבודה אתמול ופתאום יש פקידה חדשה
והיום המנהל מודיע לי שהוא משנה את שעות העבודה שלי (לא היה שעות קבועות אבל היה מקובל להתחיל בשעה 07:30 ולסיים ב 15:30)
היום מודיע לי שאני לא יכולה להתחיל לפני השעה 08:00 ולסיים ב 15:00 . (השיחה מוקלטת) ביקשתי חוזה או מסמך כלשהו שכן הוא משנה ולא הסכים לתת לי . והוא אומר שאם אני מגיעה ב 07:30 הוא לא ייחשב לי את החצי שעה .
הילדה שלי בת שנתיים וחצי והיא רשומה למשפחתון מ 07:00 עד 15:00 ואני לא יכולה לשנות את השעות עכשיו או התשלום .
ואת האמת שאני לא מעוניית להמשיך באותו מקום העבודה ( כבר מרגישה שנעלבתי מאוד)
מה אני יכולה לעשות חוקית?
(אני זקוקה כספית לכסף עד מועד הלידה 27.06.19)
ליה
28/02/2019 11:34
שלום, אני עובדת בהוסטל באשדוד ומתגוררת במרחק נסיעה של חצי שעה ברכב וביקשתי שיתנו לי תשלום נסיעות מלא ליום של 22.60 ש"ח שזה מכסה בקושי את הנסיעה מהבית לעבודה ובחזרה.
אבל במסגרת התפקיד של ההוסטל יש גם ליווים של דיירים וזה אומר שצריך לסוע איתם באוטובוסים ואני מוציאה סכום נוסף מהכיס שלי על זה.
אני מקבלת כ500 שח נסיעות וזה כולל רק את הנסיעות שלי לבית וחזרה.
המנהלת אומרת שמכניסים בנסיעות כאילו 128 שח לרב קו בתוך העיר על הנסיעות בתוך העבודה שזה אומר שזה בא על חשבון הנסיעות שלי לבית( אני גרה מחוץ לעיר) שזה יצא לי פחות 22.60 שח בגלל שיש את הנסיעות שהן במסגרת העבודה.
האם זה חוקי שהנסיעות שלי לבית נפגעות בגלל הנסיעות במסגרת העבודה?
תודה
רועי
28/02/2019 08:49
שלום
קיבלתי את האישור על גמולי ההשתלמות לאחר שעזבתי את מקום העבודה.
האם אני זכאי לקבל את התשלומים?
עבדתי שם 3 וחצי שנים. אושר לי גמול השתלמות א׳ מהיום הראשון של העבודה וכמול השתלמות ב׳ מחצי שנה לפני שעזבתי את מקום העבודה.
נועה
27/02/2019 23:20
שלום
המקום בו אני עובדת החליט על פיטורים גורפים של כל הצוות ואני מעוניינת לברר את חוקיות ההליך שנעשה.
28.1 קיבלנו מכתב זימון לשימוע כשסיבת השימוע היא "חילופי בעלים".
ב29.1 נעשתה שיחת השימוע בה הוסברכי המקום יעבור תהליך של החלפת בעלים.
ב 4.2 קיבלנו מכתב הפסקת עבודה
במכתב נכתב כי התקופה בין ה 30.1 ועד ה28.2 הינה תקופת ההודעה המוקדמת.
היום, ה27.2, נאמר לנו כי העברת הבעלות המדוברת טרם בוצעה בפועל וכי התהליך עדיין בשלבי חתימות וכו ולמעשה אנחנו יוצאים לתקופת אבטלה החל מה1.3.
הדיבורים היו שחלקנו נועסק מחדש עי הבעלים החדשים אך כמובן לא הייתה כל הבטחה לכך.
שאלותי הן:
1. האם תקופת ההודעה המוקדמת יכולה לכלול בתוכה את הימים שלפני קבלת מכתב הפיטורין בפועל?
2. האם היות וסיבת הפיטורין הייתה העברת בעלות ומכיוון שהמקום לא הועבר עדיין ישנה עילה לתלונה כנגד מקום העבודה?
תודה רבה
גליה
27/02/2019 14:09
פוטרתי מהעבודה ב 3.1 ולא התייצבתי ללישכת העבודה עד ה15.1 מסיבה שהייתי בדיכאון מהפיטורין ולא יכולתי לקום מהמיטה מצער.

לכן לא אקבל על הימים האלה יש דרך שאוכל לסדר את זה?
האם הפסדתי מתוך החצי שנה של האבטלה את הימים האלה?

תודה.
אלי
27/02/2019 13:02
שלום,אני גר באילת והועסקתי באילת . המעסיק לא שילם לי משכורת,באיזה בית דין אני אמור להגיש תביעה,באיזה צורה(ישירות,במכתב) ?
תודה
דליה
27/02/2019 11:12
היי,
רציתי לדעת איך מחשבים את התשלום לשעות ההריון
מהו הזמן הנכנס באישור האם מרגע היציאה לעבודה עד לסיום הבדיקה?
האם מרגע ההגעה למרפאה ועד היציאה ממנה?
או האם מרגע היציאה מהעבודה כולל זמן הבדיקה ועד ההגעה חזרה לעבודה/לבית?
אודה לעזרתכם
נעמה
26/02/2019 12:44
קיבלתי אישור מהרופאה לחופשת מחלה לשבועיים שלפני הלידה. במקום העבודה ביקשו ממני לכתוב להם מה היתה הסיבה למחלה.

כתבתי להם שהיו לי כאבים בהליכה, כאבי גב בזמן ישיבה, התעייפות ועוד.

3 שבועות אחרי הלידה, מקבלת מהם מייל:
בקשתך הועברה לוועדת שכר האחרונה ולא אושרה ע"י המנהל, היות ולא מאושר יציאה מוקדמת לחל"ד ע"ח ימי מחלה.

חוקי מצדם? יש מה לעשות?
עורך דין
27/02/2019 09:56
שלום נעמה

אין זה מעניינו של המעסיק מה היא הסיבה לאישור המחלה והמדובר על צנעת הפרט. אין למעסיק כל זכות לדרישה כזאת ואם יש לך אישור מחלה עליו לכבד אותו.

בהצלחה ורק בריאות
דבי
26/02/2019 13:28
אני חייבת לשתף אתכם בחוויה שקרתה לי לאחרונה בראיון עבודה בחברת סטראט אפ מוכרת מאוד. הראיון התחיל באיחור של כמעט שעה. בארה"ב למשל, כאשר התראיינתי לעבודות - מעולם לא קרה שחל עיכוב כזה. זה פשוט לא קורה.

אני אכתוב את זה באופן שונה - יש להרבה מראיינים בארץ חוצפה וזלזול, שמעולם לא חוויתי בשום מקום אחר בעולם. זה מתחיל בכך שרבים מהם לא טורחים כלל לעדכן אותך בתוצאות הראיון. וזאת למרות שיש חוק בנושא. זה ממשיך כמובן ביחס מאוד מזלזל במהלך הראיון ובאופן כללי, אין הערכה לזמן ולמאמץ שהוקדש בשביל להגיע לראיון.
עורך דין
27/02/2019 09:55
שלום דבי

תודה על השיתוף. אכן מקרה מקומם ולצערנו יש לא מעט מקרים דומים משני הצדדים... אני באופן אישי שמעתי על לא מעט מקרים של מחפשי עבודה שקובעים ראיון עבודה ופשוט לא מגיעים מבלי להודיע.

חבל.
דרור
26/02/2019 16:09
עבדתי שנה שעברה בעבודה חד יומית דרך חברת כוח אדם. עבדתי 14 שעות וכשביקשתי לדעת (יום אחרי דרך סמס) על כמה ישלמו לי אמרו לי 10, אמרתי להם שעבדתי 14 אז אמרו לי שישלמו לי על 12 ושזה מה שהם יכולים. התעקשתי ולאחר דיון הם רשמו שישלמו לי על 14.בפועל שילמו לי רק על 12. כך מופיע גם בתלוש.
בנוסף העבודה הייתה לא במקום מגורי אז לפני שהסכמתי לעבודה שאלתי אם הם מכניסים את השכר לבנק והם אמרו שכן. לא ניכנס לי השכר וכשהתקשרתי לברר אם יש מצב שהוציאו לי בטעות צ'ק הם אמרו שאין מצב וסירבו לבדוק. רק לאחר פעמיים נוספות בהם התקשרתי וביקשתי שיבדקו לי אם הוציאו לי צ'ק ושוב הם אמרו שאין מצב הסכימו לבדוק והתברר שיש צ'ק שמחכה לי בסניף שאינו בעיר מגוריי.
כאשר שאלתי למה לא שילמו לי על כל השעות ואם אפשר להפקיד לי את השכר לחשבון נעניתי בצעקות וניתוק הטלפון בפנים.
איך אני יכול לפנות אליהם כדי לקבל את השעתיים שלא שילמו לי והאם אני יכול לעשות משהו בקשר לעובדה שהוציאו לי צ'ק במקום להפקיד בחשבון.
עורך דין
27/02/2019 09:54
שלום דרור

באפשרותך להגיש תביעה לתשלום שכר עבודה בבית הדין לעבודה.

בהצלחה
זוגיות
יוליה
26/02/2019 17:22
אני ובת זוגתי הכרנו בעבודה ועדיין עובדות שם ביחד מאז שגילו מתנכלים לנו ומבקשים להתנייד אם לא יפטרו
עורך דין
27/02/2019 09:53
שלום יוליה

את מתארת מקרה חמור מאד. פני בהקדם האפשרי לקבלת ייעוץ משפטי פרטני מעורך דין המתמחה בדיני עבודה. הטלפון המופיע בחלק העליון של עמוד זה יכול לחבר אותך לשיחה עם עורך דין באוזר מגוריך.

בהצלחה
עינב
26/02/2019 17:34
שלום,
אני פוטרתי מעבודתי והייתי מובטלת מאמצע חודש ינואר עד אמצע חודש פברואר לשנת 2019. נרשמתי ללשכת התעסוקה דרך האתר ויש לי מכתב פיטורים אך לרוע מזלי הייתה שביתה במשך חודש שלם שבה לא קיבלתי תשלום דמי אבטלה ואפילו לא הצלחתי לחתום פעם אחת בלשכה. כמובן אציין שנאלצתי לקחת הלוואה ונכנסתי למינוסים בבנק.
האם ניתן לתבוע דמי אבטלה עבור התקופה הזאת? לאחר תשלום עקבי לביטוח לאומי ומסים שנלקחו ממני באופן קבוע הייתי מצפה שיהיה לי קייס במצב כזה..
תודה מראש!
עורך דין
27/02/2019 09:52
שלום עינב

בשעה טובה, השביתה בלשכת התעסוקה הסתיימה וכעת תקבלי את כל המגיע לך לפי חוק, וזה כולל את כל הכספים שנמנעו ממך בשל השביתה.

בהצלחה
יערה
26/02/2019 18:43
היי,
עבדתי 11 שנה אצל אותו מעסיק. הארכתי את חופשת הלידה מעבר ל 15 השבועות. כלומר נשארתי עם הילד חצי שנה בבית (חל"ת), חזרתי לעבודה והתפטרתי לאחר חודשיים.
כיצד מחושב השכר לפיצויים היות והייתי בחל"ת?
האם ייקטן השכר לחישוב הפיצויים עקב הארכת חופשת הלידה (חל"ת)?
עורך דין
27/02/2019 09:50
שלום יערה

האם חוזה העבודה שלך קובע כי מגיע לך לקבל פיצויי פיטורים גם במקרה של התפטרות? היה וכן, מומלץ לאחר תקופה של 11 שנים, לפנות לחשבת שכר או יועץ מס לצורך חישוב פיצויי הפיטורים שלך בצורה מדוייקת.

בהצלחה
עילי
26/02/2019 20:34
אישתי עובדת בחברת היי טק במשך חמש וחצי חודשים ולפני שלושה חודשים נכנסה להריון ולא ידעה עדין את מעסיקה ושבועיים לפני שהגיעה לחצי שנת עבודה פוטרה ללא שימוע כלל
וללא שום תלונות מצד מעסיקה בנוגע לעבודתה.ברצוני לדעת אם יש לי מה לתבוע את החברה ומה בערך סכום הפיצויים שעלי לדרוש מהם?
עורך דין
27/02/2019 09:46
שלום עילי

במצב הדברים המדובר על פיטורים שלא כדין שכן קיימת חובה לקיים שימוע לפני פיטורי עובדת. אם וכאשר תחליטו להגיש תביעה בשל האמור, הפיצוי יגזר מנסיבות הפיטורים, התנהלות המעסיק ושכרה של אשתך עובר לפיטוריה. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בטרם הגשת תביעה כנגד המעסיק בכל מקרה.

בהצלחה
תומר
27/02/2019 09:20
שלום למכובדי (שואל בשביל חבר)

הוא עבד בחברת שמירה 7 חודש שלא הביאו לו כלל תלושיי שכר ולאחר תחנונים מצידו (בואצ אפ) הביאו לו לאחר 5 חודשים תלושים רטרואקטיבי ואת החודשים הנוספים עד סיום העסקתו לא קיבל מהם אגב זה היה שיטתי אף שומר באתר לא קיבל תלושים.

הוא הבין שיש חוק התלושים.

אם המעסיקים לאחר 5 חודש הביאו לו תלושים רטרואקטיבי פוטר אותם מפיצוי בהנחה והחבר תובע או שבגלל ההפרה הבוטה החבר יכול לתבוע בגין ההפרה (שלא הובא לו תלושים 5 חודש) או שבהנחה שיש תביעה הוא יוכל לתבוע רק עבור איי מתן 2 תלושים אחרונים שלא קיבל עד רגע זה.
עורך דין
27/02/2019 09:44
שלום תומר

לא בכל מקרה רצוי להגיש תביעה. אם חברך כבר קיבל את כל התלושים שהיו חסרים, לא בטוח ששווה לפתוח בהליכים משפטיים. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לפני קבלת החלטה אחרת.

בהצלחה
דור
25/02/2019 09:24
שלום,

חברה עובדת בקניון, שמקנה 3 שעות חניה ללא תשלום. בשל מצוקת חניה באזור, היא נאלצה להיכנס מידי פעם לחניון הנ״ל ולצאת ממנו תוך 3 שעות (עד אשר ימצא פתרון).

לפני כשבוע לערך, היא יצאה קצת אחרי 3 שעות מהחניה (ביודעין ובמוכנות לשלם את העלויות, שהם במקרה הזה רק כמה שקלים), אך גילתה שהמכונה חוסמת את יציאתה. כשניסתה לברר למה היא לא יכולה לצאת, עלה מנהל הקניון בקשר והחל לאיים עליה שהיא חייבת לו כסף.

היא עלתה אליו פיזית למשרד, מלווה באבטחת הקניון כאחרונת הגנבים ושם נאמר לה שהיא תחוייב בקנס בסך ₪380, עבור זה שהיא לא שילמה חניה, (היא לא אמורה לשלם מלבד כמה שקלים בסיטואציה הנ״ל בטח לא סכום כזה).

הוא הפחיד וצרח עליה באיומי עורך דין (דמיוני). הוא לא נתן לה לחתום על כלום ולא היה מוכן לשמוע דבר, חוץ משתלום בעודו כולא אותה בחניון!

גם כשציינה כי אין ברשותה את הסכום הנדרש, הוא שלח איתה מאבטחים לכספומט!

היא נאלצה לשלם את הסכום הנ״ל, ע״מ שתוכל לצאת לחופשי.

האם הדבר חוקי? אשמח לעזרה.
עורך דין
26/02/2019 12:25
שלום דור

ההתנהלות המתוארת בפנייתך אינה מקובלת ואינה חוקית בעליל.

בהצלחה
אלמוג
25/02/2019 09:14
צריכה עזרה בנוגע למילוי מסמכים לפני שמירת הריון.

1. בחלק שצריך למלא המעסיק - האם אני צריכה ללכת למקום העבודה פיזית או שאפשר להסתמך על פקס/מייל?

2. אני עובדת עם ילדים במקצוע פרא-רפואי, מה שמשפיע על יכולתי להמשיך לעבוד (הרבה תזוזות, ישיבה על שטיח וכו'). האם צריך או כדאי לצרף מכתב מרופא תעסוקתי? או שזה יותר רלוונטי למקצועות פיזיים או שחשופים בהם לרעלנים?

תודה רבה רבה על העזרה!
עורך דין
26/02/2019 12:10
שלום אלמוג

1. אפשר להסתמך על פקס או מייל בהחלט.
2. את בהחלט יכולה להביא מכתב של רופא תעסוקתי הממליץ להפסיק את העבודה לאור אופיה. זה רק יעזור.

בהצלחה
ורד
25/02/2019 09:14
היי,

אשמח קצת לסדר בבלאגן הבירוקרטי:

אני החלטתי לא לחזור לעבודה אחרי חלד, ולחתום אבטלה.

אני מגישה מכתב התפטרות, ורוצה לבקש ביטול המתנה של 90 יום.

האם אני קודם מגישה את הבקשה לביטוח לאומי ואז הולכת לחתום או ההפך?

בכלל, איך ואיפה מגישים את הבקשה הזאת?
תודה!
עורך דין
26/02/2019 12:08
שלום ורד

יש באתר זה כתבות מפורטות וברורות המסבירות על מימוש הזכויות שלך לאחר חופשת לידה ומוטב לקרוא אותן. במקביל, מומלץ ליצור קשר עם המוסד לביטוח לאומי ולבקש מידע משלים.

בהצלחה
מורן
25/02/2019 09:07
שלום רב

שואלת עבור חברה ואשמח לתשובה רק מעורך דין שמבין בעניין.

קשישה העסיקה עובדת זרה מעל שנה ונפטרה.

ידוע למשפחה שדין פטירה כדין פיטורין ולכן במקרה שכזה נדרש לשלם שכר ברוטו נוסף בגין אי מתן הודעה מראש בסך 5300 שח אלא אם מצאה העובדת מעסיק חדש ומקבלת את שכרה ממקום העבודה החדש.

מיד עם סיום עבודתה עם המנוחה מצאה העובדת עבודה חדשה והחלה לעבוד עם מעסיק חדש לתקופה של 7 ימים ואז הודיעה על התפטרות .

כעת דורשת העובדת הזרה מהמשפחה של הנפטרת לשלם לה את אי מתן ההודעה מראש בטענה שאינה עובדת .

האם חלה חובה מצד המשפחה לשלם לה ? שכן היא יכולה לעזוב מקומות עבודה על ימין ועל שמאל. האם למשפחה יש אחריות למולה עד אשר תמצא עבודה שתשביע את רצונה ואת הסטנדרטים הגבוהים שמציבה ?
עורך דין
26/02/2019 12:05
שלום מורן

על המשפחה של הנפטרת לשלם לעובדת את כל המגיע לה, כולל חלף הודעה מוקדמת ופיצויי פיטורים במקרה המתואר.

בהצלחה
רחל
25/02/2019 09:06
שלום,
אני עובדת יותר מ-3 שנים במשרה חלקית ברשת חנויות. היקף המשרה משתנה (העבודה במשמרות).
לאורך הזמן הצטברו לי כמות מכובדת של ימי חופשה. בחודשים האחרונים אני מבקשת לפדות את חלקם בתשלום מדי פעם בימים שאני לא משובצת לעבודה, כמובן באישור המנהלת הישירה שלי.
בפועל, פעמים רבות אני רואה שחשבת השכר של הרשת לא פדתה את הכמות שביקשתי (לדוגמה פודה רק 1 מתוך 3 שחתמתי עליהם( בטענה שלא עבדתי מספיק ימים באותו חודש.
רציתי לדעת האם ההחלטה שלה חוקית? על טופס הבקשה לחופשה כתוב "ימי החופשה ישולמו לעובד במידה ויש לו ימי חופשה צבורים לזכותו".
תודה רבה לעונים.
עורך דין
26/02/2019 12:04
שלום רחל

אם התכוונת לכך שלא משולם לך שכר עבור ימי חופשה שהמעסיק אישר, הרי שצריך לתקן זאת. מצד שני, אם התכוונת לפידיון ימי חופשה בשווה כסף, אין למעסיק חובה חוקית להסכים לכך, אלא בתום יחסי עובד מעביד.

בהצלחה
נטלי
25/02/2019 09:04
שלום,יש לי שאלה לעו"ד המתמחה בדיני עבודה: בעבודה שלי נערך לי שימוע ביום ראשון שעבר. ביום רביעי נתנו לי תשובה. בתשובה נכתב שהוחלט לבחון את תפקודי במהלך 45 יום הבאים,זאת אומרת תקופת ניסיון. האם יש לי זכות להתנגד לקבלת את תקופת ניסיון ואני יכולה לבקש מכתב פיטורים, בלי שזה יחשב כהתפטרות?
עורך דין
26/02/2019 12:03
שלום נטלי

יש לך זכות לדרוש כל דבר רק שלמעסיק אין כל חובה להסכים לדרישתך במקרה המתואר.

בהצלחה
נאע
25/02/2019 09:04
שלום,
אני עובדת שכירה כמוכרת בחנות למוצרי שחייה וכו' כ3 שנים.
השבוע המנהלת אמרה לי שאני צריכה ללכת לקורס שחייה על מנת לשפר את יכולותיי המכירתיות.

אינני מעוניינת להגיע לקורס הזה.
האם מעסיק יכול לחייב עובד ללכת לקורס? פתאום אחריי 3 שנים
עורך דין
26/02/2019 12:02
שלום לך

המעסיק לא יכול לחייב אותך לעבור קורס אלא אם הסכמת לכך מראש במסגרת חוזה העבודה שלך.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!