פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 195
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שירה
26/05/2019 21:04
שלום רב , אני עובד בחברה ב3.6 אני אמורה להשלים שנה
הבוס שלי מעולם לא שילם לי פנסיה ובמשך החודשים האחרונים אני במלחמה איתו על הכסף שמגיע לי הוא חייב לי שנה פנסיה
בנוסף ב3 השבועות האחרונים הייתי חולה ובימי מחלה
היום שהגעתי למשרד הוא זימן אותי לשיחה והגיש לי מכתב פיטורין אמרתי לו שזה לא חוקי והוא צריך לערוך לי שימוע כחוק
ובתגובה הוא אמר ״ זה השימוע וזה המכתב פיטורין ״
זאת אומר הוא פיטר אותי לא כחוק
בנוסף לפיטורין לא כחוק הוא נתן חי רק שבוע הודעה מוקדמת וזה יוצא יום לפני השנה שלי
אני אמרתי לו שהוא מנסה להתחמק מתשלום הזכויות שלי ושמגיע לי פיצויים והבראה כחוק
מיותר לציין שהפנסיה שלי לא נכנסה ואני חוששת שגם אחרי שאעזוב הוא לא ישלם לי אותה
כמו כן נגבה ממני תשלום עבור הפנסיה אולם לא העובר לקרן עצמה
אני סהכ רוצה לקבל את מה שמגיע לי כחוק ולעזוב בצורה נורמלית הוא לטענתו רצה לפטר אותי לפני המחלה אבל יצא ככה שהייתי חולה
הטענה שלו לפיטורים זה שאני לא מכניסה מספיק כסף
ואני לא ריווחית לו .
איך אני ממשיכה ?
האם מגיע לי פיצוים הולם או לוותר ורק להילחם על הכספי פיצוים המגיעים לי ?
אלי
26/05/2019 20:12
היי

אני עובד במפעל במשך 12 שנים צברתי 150 ימי חופש
ו 90 ימי מחלה

הבנתי שאם מפטרים אותי את הימי מחלה אני לא מקבל בכסף
מה לגבי ימי החופש איך ישלמו לי את ה 150 ימים?

בתודה אלי
ערן
26/05/2019 17:49
אחר צהריים טובים,

שמעון הגיע לראיון עבודה בתחום התיווך בו הוצע לו שישקיע (מכספו) בלימוד קורס תיווך וייעוץ משכנתאות כשלאחר סיום הלימודים באם יצליח לסגור עסקה יתחלקו ברווחים ובנוסף יקבל החזר דמי הלימוד.

לאחר לוחמה פסיכולוגית (כהגדרת שמעון) הצליח בעל המשרד לשכנע אותו שיסגור 'כאן ועכשיו' גם ללא אפשרות להתייעצות נוספת, וכך גבו ממנו את סכום הלימוד כ-8,000 ש"ח (רוב הסכום בשיקים) והחתימו אותו על חוזה התקשרות המכילה גם סעיף ששמעון לא יכול לחזור בו ולציין כי כשביקש העתק מהחוזה התחמק בעל המשרד בטענה 'סמוך עלי שאני שומר את זה...' ולא קיבל.

כעבור מס' ימים התאושש שמעון מהעסקה החפוזה והשנויה במחלוקת והחליט כי גם באם נכנס לתחום מתאים עבורו - לא מוכן להתעסק עם משרד זה שמתנהל בצורה כזאת.

כעת (מס' ימים לאחר החתימה וטרם התחיל בהכשרה) מבקש לדעת האם יוכל לדרוש את ביטול ההתקשרות ולקבל את כספו חזרה או מאחר שחתם שלא יחזור בו - אין מה לעשות?!

האם התחמקות מהעברת העתק חוזה ההתקשרות פוגמת בחוזה?

תודה רבה!
נעמה
26/05/2019 17:41
במקום עבודתי אני והבוס הגענו להסכמה הדדית שאני עוזבת בתנאי שאקבל פיצויי פיטורין כעובדת מפוטרת, חתמנו על הסכם או מכתב התפטרות ועזבתי את העבודה. אציין שבמקביל אני בודקת מול חברת הביטוח האם הופרשו לי פיצויי הפנסיה עפ"י חוק ונמסר לי שלא!! יש לציין שכל חודש ירדו לי ניכויי פנסיה כחוק!

כיום אני ניגשת לאותו מעביד שמולו חתמתי את ההסכם על פיצויי הפיטורין, והוא לטענתו אומר שהתייעץ עם הבוס מעליו ואומר שהוא לא התכוון לפטר אותי אלא רק חתם שקיבל ממני את המסמך ותו לא. אני לא מוכנה לחזור לעבוד שם בשום מחיר ועזבתי על סמך ההסכם החתום ובידיעה גמורה שאקבל את הפיצויים.
מה אני עושה כרגע?
חופית
26/05/2019 14:12
יש עובד (שאין אדם אחד במשרד שהוא לא רב איתו) במשרד שאני עובדת בו שאמר לי פעם ''את בן אדם רע בגלל זה דברים מתעכבים לך'' עם מבט של ארס בעיניים- כשהוא יודע שאני מנסה להכנס להריון.
פניתי לבוס שלי ואמרתי לו שאני לא מוכנה שידברו אלי ככה במקום העבודה שלי.
הבוס דיבר עם העובד העובד התנצל.
שבוע שעבר העובד הנ''ל אמר לי "למה מי את? את כלום"
ואלה לא מקרים נדירים, אלה הפעמיים שזה פגע במיוחד.
מה הזכויות שלי במקרה כזה?
זואי
26/05/2019 12:04
היי
אני חודש 8 ולפני כחודש נפלתי ושברתי את המרפק והרגל
מעסיק שאני עובדת אצלו כ-5 חודשים החליט לפטר אותי הגיש מכתב למשרד הכלכלה והציג אותי במכתב שאני מבלפת את ימי המחלה שנתנו לי כדין. האם זה אומר שאני מפוטרת מהרגע שמשרד הכלכלה יאשרו את הפיטורין ? או שאני יכולה להתפטר בעצמי כי אני לא רוצה להיות קשורה למעסיק מרמה ירודה שכזו בייחוד שממציא דברי סרק עלי... האם מגיע לי פיצויים? אשמח לתשובה
מיה
22/05/2019 14:23
אני כרגע בחל"ד עובדת במקום העבודה 4.7 שנים.

אתמול קיבלתי מכתב עם שליח הבית ממקום העבודה שהוגשו מסמכים למשרד העבודה והרווחה בדבר קבלת אישור לפיטוריי בגין שעות שכביכול דיווחתי שהייתי בעבודה ולא נכחתי . כשאת השעון נוכחות לא אני עדכנתי אלא המנהל הישיר שלי ועוד דבריי שקר רבים שלא היו ולא נבראו כמו שנעשו איתי שיחןת רבות והרגשתי בושה והתנצלתי - והדבר לא נכון כלל.

השאלה שלי היא במידה והפיטורים מאושרים.

כמה זמן לוקח למשרד העבודה לערך לאשר את הדברים ?
האם אני זכאית לחודש משולם מראש?

האם צריך להעשות לי שימוע ?

האם דיני כדין מפוטרת רגיל כלומר לחתום אבטלה ופיצויי פיטורים ?

אשמח לעזרה.

תודה
עורך דין
26/05/2019 11:50
שלום מיה

אם אני מבין נכון את בהריון ואם זה אכן המצב, אל תסתפקי בדיון בפורום ופני בהקדם לפגישה עם עורך דין וקבלת ייעוץ פרטני, אם מקום העבודה חשוב לך.

בהצלחה
דורל
22/05/2019 12:33
אני עובד מוס״ח עם נשק מוסדי אצל מעסיק והמשכורת נמוכה ואני רוצה לעבוד אצל חברת שמירה אחרת גם עם נשק עבודה נוספת
מה הפתרון ?
עורך דין
26/05/2019 11:48
שלום דורל

ומה הבעיה לעבודה במקום עבודה נוסף?
אלונה
25/05/2019 19:29
שלום אני עובדת בחברה פרטית כאשר יצאתי לשמירת הריון כבר במרץ עקב זה שהמעסיק לא הצליח למציא לי מחליפה עדיין הייתי עוזרת בתמיכה עכשיו הוא מצא מישהי והוא דורש ממני להגיע למשרד לעשות לה חפיפה למרות שאמרתי שקשה לי להגיע למשרד ואין לי בעיה לתת תמיכה בטלפון . אבל הוא מתעצבן ואומר שאני חייבת לו אני באמת לא יודעת מה לעשות
עורך דין
26/05/2019 11:45
שלום אלונה

אם את בשמירת הריון אינך חייבת למעסיק שום דבר ולמעשה עצם הדרישה שלו ממך להגיע לעבודה, חצופה ולא ראויה. שלחי למעסיק מכתב וצייני כי בהמלצת הרופא ובאישור המוסד לביטוח לאומי את נמצאת בתקופת שמירת הריון.

בהצלחה
אורית נחום
26/05/2019 08:42
האם מותר לי ולבעלי לעבוד במקומות עבודה מתחרים? האם זה משהו שצריך לדווח עליו/ ליידע בראיון העבודה? האם זה נחשב ניגוד אינטרסים?
עורך דין
26/05/2019 11:39
שלום אורית

אין לכך כל מניעה חוקית.

בהצלחה
הזכויות
מיטל
26/05/2019 08:45
היי,

קראתי לעומק את הכתבות המעולות באתר שלכם ואני רוצה לשאול כמה שאלות שלא הבנתי לחלוטין מה הזכויות שלי לגבי אותם מקרים...

חזרתי לעבודה אחריי חופשת לידה ואני רוצה להתפטר למטרת גידול הילדה:

1. האם אני זכאית לחתום אבטלה?
2. עד כמה זמן אפשר להתפטר ממתי שחזרתי?
3. האם מגיע לי פיצויים? ואם כן פיצויים מלאים?
עורך דין
26/05/2019 11:38
שלום מיטל

אכן יש באתר מידע רב באשר לזכויות של נשים לאחר חופשת לידה ובמקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד או בילדה.

1. כן, בכפוף לתקופת המתנה שאותה ניתן ללבטל במקרים רבים.

2. אין קשר לשאלה מתי חזרת לעבודה ואת יכולה להתפטר לצורך טיפול בילדה בטרם ימלאו לה 9 חודשים, בכל שלב - לפי שיקול דעתך הבלעדי.

3. אכן, בהתפטרות לצורך טיפול בילד מגיע לעובדת המתפטרת לקבל פיצויי פיטורים מלאים.

בהצלחה
עומר
24/05/2019 10:39
ברצוני להתייעץ.
אני עובד במשכורת חודשית במשרה מלאה כ4 בשנים.
עד היום המעסיק נתן לי לצבור ימי חופש ונצברו לי כ 25 ימים.
עכשיו המעסיק פנה אליי בדרישהשהוא לא מוכן שיהיו לי ימי חופש צבורים.
הוא מחייב אותי לעבוד רק חצי חודש וחצי חודש להיות בחופש בקיזוז צבירת ימי חופש באופן קבוע עד ניצול כל הימי חופשה הצבורים לי.
האם ניתן לראות בדרישה זאת הרעת תנאים או שינויי תנאי העסקה ולהתפטר בדין מפוטר?
ראוי לציין שחתמתי על חוזה העסקה רק בתחילת העסקתי שהייתי עובד שעתי.כאשר הסעיף המתייחס לחובת ניצול ימי חופשה בכל שנה בוטל בהסכמה משותפת.
הודה לכם על תשובתכם.
מיכאל
24/05/2019 10:10
עובד בתפקיד ניהול ברשות מקומית .
מקבל גמול ניהול שורה בתלוש השכר.
מקבל גם שעות נוספות גלובליות שורה בתלוש השכר
גיליתי שתעריף השעה שחושבה לא כוללת את גמול הניהול
לכן בחישוב שעות נוספות גלובליות אני מקופח.
תודה רבה
מרינה
23/05/2019 15:58
התפטרתי מהעבודה כשיצאתי לשמירה בספטמבר וילדתי סוף דצמבר, אני כבר אחרי חופשת לידה
אשמח להסבר מפורט מה עלי לעשות על מנת לצאת לאבטלה לטובת גידול הילד.
האם אני צריכה למלא משהו אונליין או להגיע ללשכה והאם צריך להגיע כל שבוע? בנוסף, העבודה שעבדתי בה היא בעיקר בערבים ואפילו בסופ"ש האם יותרו לי על המתנה 90 יום? בקיצור אשמח להסבר מלא מה עלי לעשות:)
תודה מראש
רינת
23/05/2019 15:27
אשמח להסבר ולמספר שאלות.
אני עתידה ללדת לידה שניה בחודשים הקרובים בעזרת השם והפעם בעלי ואני מעוניינים לחלוק את חופשת הלידה. אשמח לדעת כיצד הפרוצדורה עובדת מול הביטוח לאומי. אני יודעת ש-6 שבועות ראשונים חייבים להיות חופשה של האם.

לאחר מכן כיצד מתבצעת התביעה מול הביטוח הלאומי?

האם כבר בתביעת האם לאחר הלידה יש לעדכן את הביטוח הלאומי בדבר היציאה של האב לחופשת לידה בהחלפה? כיצד הפרוצדורה להגשת המסמכים?
נועה
23/05/2019 15:25
אתמול שלחתי מייל למעסיקה שלי ובו מצורפים טפסים שעליה למלא בגין השכר וכו׳. כמו כן, העברתי לה אישור מחלה עבור 40 יום מהרופא (עד שהעניין יאושר בביטוח לאומי).
הבוסית התקשרה ואמרה שעל מנת למלא את הטפסים היא חייבת את הרכב חברה בחזרה. בעיני זה לא נכון משום שכרגע אני בחופשת מחלה (עד שהעניין יסודר) וכל עוד אני בחופשת מחלה הרכב צריך להשאר אצלי (מקווה לפחות ע״פ חוק). בנוסף היא אמרה שהיא צריכה את הרכב כי אני משלמת עליו שווי מס במשכורת ועל מנת לסגור את המשכורת הנוכחית היא צריכה את הרכב. לדעתי זאת לא האמת משום שבטפסים של ביטוח לאומי מדובר על 10 התלושים שקדמו להפסקת העבודה (ולא על החודש הנוכחי שהיום יצאתי לחופשת מחלה).
אודה לקצת סדר על מנת שאדע איך להתנהל מולה.
אורטל
23/05/2019 15:24
כרגע נמצאת בחופשת לידה לפני החופשה עבדתי במשרה מלאה ועכשיו ביקשתי לחזור ל50% משרה נאמר לי שצריך לשם כך אישור מהתמת למרות שאני זו שביקשה את ההורדה באחוז משרה...האם זה נכון והולם את חוקי העבודה שלנו? תוך כמה זמן מקבלים תשובה? אני אמורה לחזור לעבודה בעוד כחודש וחוששת שלא אקבל תשובה בזמן..
שי
23/05/2019 14:43
אשתי ילדה ב 16.4, וקיבלה דמי לידה 105 יום שמחושבים מה 1.4 עד 16.7 (לפי המכתב מביטוח לאומי)
אני מתכוון להחליף אותה בשבועות האחרונים של חופשת הלידה, מה 21.6 ולקבל דמי לידה במקומה (יכול רק מהתאריך הזה). מכיוון שבביטוח הלאומי חשבו את הדמי לידה 16 ימים לפני הלידה, יצא שהחופשה שלי (שמשולמת בדמי לידה) תתקצר ב 16 יום?
תודה רבה
אוריאנה
23/05/2019 13:05
בתאריך ה22/5 אני ובן זוגי פוטרנו מעבודה ברשת גדולה לאחר כ13 חודשי עבודה.
נקראנו לשיחה שהייתה נראית כשיחה רגילה, מעין "לעבור על טעויות משמרות קודמות" לקראת המשמרת, ובמהלך השיחה נוצר וויכוח , שהוביל לצעקות וצרחות ודיבור מאוד לא מכבד מצד המעביד.
דבר שהוביל לכך שהמעביד פשוט פיטר אותנו על המקום.
(מדגישה ! מטרת השיחה לא הייתה שימוע , ההחלטה על שימוע מצד המעביד ננקטה במהלך השיחה. )
ללא התרעה מוקדמת, ללא מכתב ,וללא סיבה מוסברת במפורש, פשוט נאמר לנו לא להיכנס למשמרת-וללכת.
השיחה לא התרחשה בדלתיים סגורות- אלא לעיני עשרות עובדים ולקוחות במקום ובנימה לא נעימה ומכבדת.
שאלתי היא האם יש כאן עילה לתביעה לסעד פיצויים בגין פיטורין שלא כדין / פיצויים בגין עוגמת נפש הנגרמת לנו בעקבות היחס וההתנהגות המחפירה כלפינו
ו/או בעקבות הפיטורים ללא מכתב מסודר ומפורש - דבר המונע מאיתנו לקבל דמי אבטלה באופן מיידי עד לקבלת המכתב.

חשוב לציין שזו רשת מוכרת וגדולה והשיחה כולה מוקלטת.

יש עילה לתביעה? יש טעם לנסות?
אביגיל
23/05/2019 13:03
אני מודלית עצמאית לאמנים (עוסק פטור)
סגרתי לפני יותר מחודש עם מורה בבית ספר בנתניה שיעור שאבוא לעבוד בו, שלחתי לה גם את מה שסוכם בשיחה גם בכתב ובוואטסאפ היה וי כחול מהצד שלה (לא יודעת אם זה עוזר במשהו)
היום בבוקר( יום העבודה) היא התקשרה אלי בטענה "שלא תופסת אותי כמה ימים" - אין לי שום זכר בטלפון לשיחות/הודעות ממנה. ואמרה שאין היום שיעור בסוף
התחלתי לשאול שאלות ( השיחה מוקלטת) ואז בסוף היא אמרה שהיא שכחה להודיע לי אבל אין שיעור ועכשיו אני יודעת.
אמרתי לה שזה לא מקובל עלי כי אני שריינתי את היום הזה עבורה ולא קיבלתי הצעות עבודה אחרות (אפילו שהן משתלמות יותר) מתוך כבוד אליה.
היא התחילה להגיד פשוט שוב ושוב שאין מה לעשות וככה זה
אמרתי לה שאני מקצוענית, עובדת עם קבלות ואצלי זה לא ככה- זו הפרנסה שלי וזה לא ביטול עקב כוח עליון או משהו שאי היה אפשר לצפות מראש, היא פשוט שכחה לדבר איתי..
ביקשתי לדעת מי מנהל בית הספר הזה והיא סירבה להגיד ופשוט צרחה עלי בטלפון בזמן שאני פשוט חזרתי שוב ושוב על השאלה.
בסוף השיחה בעלה לקח לה את הטלפון צרח לי " את מפוטרת" וניתק.

אני מתכננת ללכת עוד שעה לבית הספר הזה ולחפש את המנהל כדי לדרוש פיצוי.

רציתי לדעת אם יש איזה חוק כלשהו שמגן עלי/יכול לעזור לי?
רחלה
23/05/2019 13:02
אם אני יוצאת לחופש בחו"ל ובתלוש יש לי 19 יומי חופשה נצברים האם מעסיק חייב לשלם אותם במלואם? האם יש חוק מחייב מעסיק בתשלום יומי חופשה אלו?
אסביר כאשר פניתי לאחראי וביקשתי לשלם את יומי חופשה בזמן שאהיה בחו"ל נאמר לי שלא יכולים לשלם כל היומים אלו רק יום יומיים בחודש..
האם ניתן להכריח בתשלום יומים אלו?
תודה
פנסיה
שרי
23/05/2019 12:46
בשנים 2013 עד 2014 לא הפרישו לי פיצויים על מספר חודשים וזה גם לא מופיע בדוחות של חברת הביטוח וגם ביררתי איתם ואין הפקדות ביקשתי מחשבת השכר אסמכתאות ודוחות פיזור על אותם שנים והיא מסרבת לתת והיא טוענת שאת ההפקדות החסרות הם שילמו לי בתלוש האחרון בפיצויים איך אני יכולה לדעת שהם שילמו בוודאות ואני כבר לא עובדת שם מה עושים במצב כזה ולאיזה גורם עליי לפנות.
טלי
22/05/2019 23:16
אני עובדת שלוש פעמים בשבוע. מחויבת לשלוש ימים קבועים בשבוע בגלל אופי העבודה. קיימת אפשרות מדי פעם להחליף את אחד הימים במידה ויש צורך אישי או אילוצי מערכת. לאחרונה חל שינוי בעבודה שאם מחליפים יום, על היום הזה לא מקבלים תנאים סוציאליים. האם זה חוקי?

תודה
אורי
22/05/2019 20:55
אני עובדת 3 חודשים, בתלוש המשכורת מופיע משבצת שנקראת "נתונים מצטברים של קופות גמל וההשתלמות"
אאח"כ יש משבצת שנקראת שכר בסיס ומופיע בו סכום של כמה עשרות אלפי שקלים, אח"כ משבצת של כמה שנצבר לי בקרנות..
אשמח לדעת מה זה השכר בסיס.
תודה רבה.
סבטלנה
22/05/2019 20:06
מעסיקה שלי מסרבת להגיב על המכתב של הרופא תעסוקתי, כי היא לא רואה בזה מסמך. מה אני אמורה לעשות, יש לי הגבלות בעבודה פיזית וניקיון. היא אומרת ללכת הביתה במידה ואני לא אעשה ניקיון ולא ארים מישקולות. מה מעשיי במקרה זה. תודה לעונה
אנונימי
22/05/2019 17:27
שאלה קטנה, אנו קבוצת מאבטחים שעובדת במשרד ממשלה דרך חברת קבלן של אבטחה. ביום הבחירות רק 3 עובדים מתוך הצוות עבדו ביום הבחירות. האם הזכות של שאר עובדים לקבל את השכר בגין יום מנוחה עומד בהוראות השכר במשק
אנונימית
22/05/2019 16:12
אני עובדת במקום עבודה כ7 שנים בתור מאמנת כושר.
לפני שילדתי לימדתי שם 12 שעות בשבוע וכיום חזרתי חלקית ל6 שעות שבועיות .

(כביכול אמורה לחזור לכל השעות בספטמבר )

החלטתי להתפטר.

כיום אני שכירה המקבלת תלוש שכר.

במידה ואהיה מעוניינת להשאיר שעתיים בשבוע אך בתור עצמאית עם קבלות, אני עדיין אהיה זכאית להתפטר לטובת טיפול בילד ולקבל את כל מה שמגיע לי(פיצויים וכו..)

תודה
נועה
22/05/2019 15:08
שלום,

המעסיק פנה אליי בטענה כי במשך כ עשר שנים הוא הפריש לקופת הפנסיה אחוזים מוגדלים שהוא לא היה מודע אליהם.
ושלמעשה הוא הוטעה ע"י הסוכן שלו. כיום משולם 6.8% לפנסיה +1.4% אובדן כושר עבודה.
הוא רוצה להוריד את האחוז למינימום המקובל על פי החוק.

שאלתי היא האם זה לא בגדר הרעת תנאים? האם על פי חוק הוא רשאי לעשות זאת?

אודה לתשובתכם,

נועה
אנה גנקין
19/05/2019 14:30
שלום,
יש לי וותק עבודה מעל שנתיים במפעל בו אני עובדת, ילדתי לפני חודשיים ועוד חצי חודש אני מסיימת חופשת לידה וצריכה לצאת לעבודה
אני שוקלת להתפטר לצורך טיפול בילד. לפי החוק אני חייבת לעבוד עוד חודש אחרי מסירת מכתב התפטרות, השאלה היא האם זה משנה מתי להעביר מכתב התפטרות ?האם זה איכשהו משפיע ומתקזז מבחינת אותו החודש? כלומר אם נותרו לי עוד 15 יום לחזרה לעבודה ואני מוסרת את המכתב למעסיק היום אז מתי שאני אצא לעבודה ישארו לי רק עוד 15 ימי עבודה להשלמת החודש שאני חייבת לעבוד?
תודה
עורך דין
22/05/2019 10:24
שלום אנה

התשובה חיובית, יש לתת הודעה מוקדמת בכל מקרה של התפטרות וגן במקרה של התפטרות לצורך טיפול בילד. ניתן לחפוף את תקופת ההודעה המוקדמת עם חופשת הלידה ובמידה וזה כבר לא אפשרי מבחינת הימים המגיעים לך, אין הרבה ברירה אלא לשוב לעבוד הליתרת הימים או לוותר על התשלום עבור הימים.

בהצלחה
מאיר
19/05/2019 13:30
נסעתי מהבית לעבודה עם רכב של העבודה ועשיתי תאונה (לא הספקתי לבלום ונתקעתי ברכב אחר )
על מי מוטל לשלם את דמי השתתפות עצמית של הנזק?
עורך דין
22/05/2019 10:22
שלום מאיר

התשובה תלויה בסיכום שאליו הגעת מול המעסיק במסגרת חוזה העבודה שלך ובאין סיכום ספציפי בנושא, המעסיק ישא בתשלום.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!