פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 161
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חנן בר און
12/02/2020 08:14
שלום רב,
אני עובד חודשי .
במקום עבודתי משלמים דמי מחלה ע"פ החוק.
חישוב המחלה כולל ספירה של כל ימי המחלה קלנדרית ללא התחשבות בימים שאינם ימי עבודה כגון שישי שבת.
חישוב ערך יום עבודה = שכר חלקי 22.
לדוגמה :
שכר 12000
אישור מחלה מ-15/01 עד 25/01 מיום רביעי עד יום שבת בשבוע שלאחריו
מכסת ימי מחלה שחויבה - 11 ימים
ערך יום עבודה :545.45=12000/22
סכום שירד מהשכר = 1090.9

האם החישוב הנ"ל חוקי ?

ראיתי שעבור עובדים בשכר חודשי ישנן 2 פרשנויות לחוק:
1. לא לחייב ימי מחלה על ימים שאינם ימי עבודה אבל כן להחשיב אותם בספירת הימים, בדוגמה הנ"ל השכר יחוייב ביום וחצי -818.18 (רביעי וחמישי) ומכסת ימי המחלה תחוייב בימי העבודה בלבד - 7
2. לחייב עבור כל הימים קלנדרית אבל אז ערך יום עבודה הוא שכר חלקי 30. בדוגמה הנ"ל יחוייבו 11 ימי עבודה והשכר יחוייב ב-800 ש"ח
12000/30 = 400 ליום עבודה X 2 ימים = 800
משה
11/02/2020 20:51
שלום רב

אני צריך יעוץ של עורך דין לענייני עבודה.

אני צריך לעזוב את מקום העבודה שלי עקב מעבר דירה, נשארו לי לחוזה חודשיים וחצי מתוך שנתיים.

1.בחוזה עבודה שלי כתוב שצריך לתת התראה של 60 יום מראש. האם זה חוקי?

2. הגעתי לעבודה דרך חברה חיצונית ובתמורה המעסיק שילם להם 7000 ש"ח.לפי החוזה עבודה שלי אם אני עוזב לפני תום השנתיים אני צריך להחזיר את הסכום.
האם ככל שעובר הזמן צריך להחזיר סכום מופחת בהתאם לזמן הנותר?
א.ר
11/02/2020 19:47
שלום, עבדתי בחברה כלשהי במשך יותר משנתיים (עבודה במשמרות). הודעתי להנהלה שעקב מעבר לעיר אחרת בעקבות לימודים אקדמיים ככל הנראה לא אצליח לעבוד באותה תדירות, ואולי גם לא בכלל, אבל אני לא מעוניינת להתפטר מאחר וכן אוכל לעבוד בחופשות. לפני מספר ימים קיבלתי הודעה שמאחר ואני לא מגישה משמרות אני ״איאלץ להתפטר״ (כדי שלא יצטרכו לשלם לי פיצויי פיטורים). שאלתי מדוע לא מפטרים אותי אם לא מתאים להם (וגם הבנתי שהובטח לעובד אחר שגם הוא מתכוון לעבור עיר, שהם יפטרו אותו כדי שיקבל פיצויים). יש לציין שקיבלתי את ״מכתב הפיטורים״ בהודעה בה צוין שאם לא אשלח מכתב פיטורים הם יראו אותי כמתפטרת. בנוסף, כשבועיים לפני כן, קיבלתי מהם שיחה טלפונית בה המנהל אמר שינסה לבדוק אם יוכל למשוך את זמן הפיטורים כי כן התחייבתי לעבוד בתחילת מרץ עם סיום המבחנים. השאלה שלי האם מדובר במצב חוקי? ואם כן, ולמרות שהם רואים אותי כמתפטרת ועל אף שלא פוטרתי, מגיעים לי פיצויים כלשהם? תודה רבה
רוי
11/02/2020 19:45
ערב טוב.
לפני שמונה חודשים עברתי תאונת עבודה (אחזקת מבנים), ישבתי חודשיים וחצי בבית ולאחר החלמה חזרתי לעבודה.
הרופא התעסוקתי נתן לי אישור לחזור לעבודה אך ללא אישור לעבוד בעבודות צבע כי נפגעתי בעבודת צבע עכב נשימת מדלל מינרלי.
מנהל העבודה לא סיפק לי ציוד מגן למרות שכן דרשתי ולאחר שהרגשתי שאני נחנק ומאבד אוויר הפסקתי את העבודה למרות איומים בפיטורים וכ'ו...
היום עברתי בדיקת ריאות (תורים ארוכים לצערי) והרופא אמר דבר כזה, אין פגיעה בריאות למרות שבבדיקות הראשוניות כן היה חשש אבל נראה שפיתחתי אלרגיה לחומרים שאני עובד איתם. חשוב לי לציין שעבדתי כבר לא פעם עם החומר הזה ולא הגבתי ככה אף פעם.

התקשרתי למנהל האיזורי של החברה שאני עובד בה וסיפרתי לו מילה במילה את מה שאמר לי הרופא והתגובה שלו היתה כזאת.
"אתה רוצה לתבוע אותנו? כי אם אתה לא תובע אותנו אז אני לא צריך להחזיק אותך אצלנו בחברה"

עניתי לו שלא הייתה לי כל כוונה לתבוע אותם ואם הוא שוקל לפטר אותי הוא מוזמן.

האם יש משהו לעשות בנידון?
רחל
11/02/2020 19:44
שלום כולם,
אני תובעת מעסיקה לשעבר על כך שלא שילמה לי. עליי לבצע מסירה אישית לנתבעת. רציתי לוודא כמה דברים בעניין.
האם אני יכולה למסור לבעלה בכל כתובת? אם הוא מסרב זה נחשב שהנתבעת סרבה?להשאיר את מכתב המסירה אצלו?
האם אני יכולה ללכת למקום ההתנדבות שלה? מקום העבודה של בעלה?
האם אני יכולה להגיע ולהתקשר אלייה שתצא? אם היא מסרבת לצאת זה נחשב מסירה או שעליי לבוא עוד פעמיים?
האם אפשר לצלם בוידאו את המסירה?
הנתבעת חסמה אותי ואימה עליי בבעיטה לפנים.
תודה רבה!
טינה
11/02/2020 19:40
היא עובדת בחברה גדולה כבר מעל שנה .

לפני פחות מחודשיים הביאה מכתב מרופא תעסוקתי שאינה יכולה להמשיך לעבוד (בגלל בעיות בריאותיות שהחמירו), לאחר שיחה עם משאבי אנוש היא ומקום העבודה הגיעו להחלטה שהיא תצא לחופשת מחלה -לא הוגדרה תקופת זמן ,ובמידה ותצליח תחזור לעבוד אחרי חופשת המחלה. נאמר לה במשאבי אנוש שאין צורך בחופשת מחלה והטופס מרופא תעסוקתי מספיק (שזה החופשת מחלה שלה לתקופת זמן שאינה מוגבלת) .

ב1 לינואר קיבלה שכר של חופשת מחלה ותלוש שיצא כמובן בזמן.

ב1 לפברואר לא קיבלה לא שכר ולא תלוש ולאחר בירור טוענים שלא הביאה אישור חופשת מחלה ולכן מבחינתם אין צורך בתלוש ובימי מחלה.

כרגע הם עוד בודקים את העניין ונאמר לה על ידי המנהל שלה שמנסים לעזור בנושא.

אציין שנגמרו לה ימי המחלה בעבודה, ב1 לינואר רשום בתלוש שכן קיימים ,כיוון שהתחילה שנה חדשה

אשמח לעזרה בנושא, עד מתי הם יכולים למשוך אותה בעניין הזה ,האם זה נכון מה שנעשה מצידם כי על פי ההרגשה מושכים אותה כל פעם מחדש

תודה מראש
פוטרתי
בתאל
11/02/2020 19:39
היי, עבדתי עד היום 11.2.20 מתאריך 21.8.19
פוטרתי עקב חיסורים (מחלה) ואיחורים.
אני בהריון תחילת חודש רביעי
מבחינת החוק מותר לפטר אותי?
והאם יש עילה לתביעה?
יש לציין שבחופשת מחלה ביקשו ממני להגיע לעבוד כרגיל מה שלא קרה והטרידו אותי בלי סוף בטלפונים בעודי במחלה.
אשמח לעזרה דחופה, תודה מראש
ל.ק
11/02/2020 10:11
שלום,
עובד בן 62 שעבר תאונת עבודה (נפילה מסולם בגובה 2 מ') והפציעה שלו לא גרמה נכות משמעותית ב"ה, הוא רוצה לצאת לפנסיה מוקדמת, האם אפשרי? הוא עובד במקום פרטי ולא ציבורי וכרגע נמצא בחופשת מחלה עקב התאונה
אשמח אם תשלחו לי תשובה למייל
נדב
11/02/2020 09:37
שלום,

אני עובד שכיר בחברה ישראלית וצפוי לקבל אחוזי בעלות בחברה בחו״ל - אני אבצע בארץ חלק מן העבודה במיזם.

בשלב ראשון לא צפויים כל דיווידנדים או הכנסה אחרת מהחברה בחו״ל.

כיצד עליי לנהוג בהקשר של דיווח לרשויות המס בארץ, מה כולל הדיווח? והאם ניתן לדחות את הדיווח לשלב בו יתקבלו הכנסות כלשהם מהחברה בחו״ל?

תודה
יסמין
11/02/2020 09:35
בנושא צבירה לפנסיה. אני עובדת שעתית שגם מקבלת
לעתים שעות נוספות 125%ו-150%.

השכר משתנה
כל חודש לפי השעות שעבדתי.

מקום העבודה מחשב לצורך תשלומי הפנסיה מהמעסיק
רק את השעות הרגילות (שעות יסוד)
ולא לוקח בחשבון שעות נוספות 125%ו-150%.
האם זה תקין?

הדבר כמובן גורם לכך שמקום העבודה מעביר תשלומי פנסיה מופחתים למקום העבודה.

אגב, זה נכון גם לגבי קרן השתלמות.
חנה
11/02/2020 09:33
שאלות הקשורות לחופשת לידה: ילדתי לפני 3 שבועות ומתכוונת להיות בחופשת לידה במהלך כל 2020 כולה. הייתי עצמאית עד עכשיו (עוסקת פטורה).

כל עוד שהתיק שלי במס הכנסה נשאר פתוח, עדיין אצטרך לדווח ב2021 על 2020 אבל מפני שלא יהיו לי הכנסות והוצאות כמעט, מקובל לשלם דמי שירות נמוכים יותר אצל הרואה חשבון? שאלה נוספת, האם כדאי לי פשוט לסגור את התיק שלי - עדיין לא יודעת אם אמשיך לעבוד כעצמאית אחרי חופשת לידה.

תודה מראש!
אלינה
11/02/2020 09:00
לי הגיעו מים עד נפש. שונאת את העבודה שלי למרות שהיא מאוד נוחה מבחינת המיקום (עובדת מהבית) ומבחינת השכר. לקבל שכר של כמעט 7000שח באשקלון בתור פקידה זה המון. אם לחפש תחליף אז זה רק במרכז בת"א ואני מפחדת. מפחדת שלא אוכל להתמודד עם התפקיד החדש (תוך 6 שנים שאני עובדת כאן, הצליחו להוריד לי בטחון עצמי מתחת לאדמה), מפחדת מהנסיעות ובכלל מהמקום החדש, אנשים חדשים, רגילה לשבת בבית. אשמח לטיפים ממה להתחיל ואיך להתמודד עם הפחדים
ליהי
11/02/2020 08:28
אני עובדת במקום הנוכחי קצת יותר משנה, כאשר החוזה הראשוני שעליו חתמתי היה לשלושה חודשים - כדי להחליף מישהי שיצאה לחופשת לידה. מאז האריכו את ההעסקה שלי כמה פעמים, בכל פעם לתקופה של כמה חודשים (קיבלתי מכתב ממשאבי אנוש, אבל לא החתימו אותי על חוזה חדש).

את ההארכה האחרונה אישרו בגלל שקולגה אחרת יצאה לחופשת לידה ואני מחליפה אותה. יכול להיות שלא יוכלו להאריך את ההעסקה פעם נוספת ואני אצטרך לעזוב, אבל רציתי לדעת מה הנוהל במצב כזה.

זה נחשב פיטורין לכל דבר? האם אני אצטרך לעבור שימוע? האם אני זכאית לפיצויים?

תודה!
מוטי
10/02/2020 15:10
שלום
איך ניתן לחסוך בתשלומים שמנוקים מהשכר החודשי למס הכנסה?
הבנתי שחוץ מכל מיני נקודות זכות וכד'
אם מעבירים לקרן פנסיה עוד סכום, ניתן להזדכות על זה
איך ניתן לקבל מידע נוסף בנושא, ועד כמה ניתן להזדכות?
תודה רבה
יאנה
10/02/2020 14:31
היי, אני עובדת בחברה מיוני 2018.

חלק מהתנאים הוא קבלת כסף עבור דמי ביגוד פעם בשנה בחודש ספטמבר.

התחלתי את העבודה מיוני 2018 עד נובמבר 2018 במשרת סטודנט ומאז אני עובדת במשרה מלאה.

בספטמבר האחרון לא קיבלתי את כספי הביגוד. נמסר לי כי העניין בבדיקה.

מאז אני שומעת רק ''הנושא בבדיקה'' או ''חודש הבא זה ייכנס'' ושום דבר לא נכנס כמובן.

רוצה לציין שאני מודעת לחוק משנת 2018 שמקום עבודה לא חייב לספק את התנאי הנ''ל , אבל גם עובדים שהגיעו הרבה אחרי קיבלו את הכסף הזה.

מה ניתן לעשות?
עומרי
10/02/2020 14:23
אני עובד במוקד סקרים ואני מקבל שכר פר סקר כך שיוצא שאני מרוויח מעל למינימום. בתלוש שכר, השכר מחולק לשכר בסיס ולבונוס, כלומר, כל מה שהרווחתי כמינימום והשאר הוא בונוס.
אתמול החליטו להוסיף שלבונוס מתווסף סעיף של אפקטיביות והחליטו להחיל את זה על השכר של חודש ינואר (רטרואקטיבית) מבלי להודיע מראש, עד היום מדד האפקטיביות היה אקסטרה בונוס. כתוצאה מכך גם השכר שלי וגם של עובדים אחרים נדפק וכל הבונוס שהיינו אמורים להרוויח בוטל. האם זה חוקי להודיע אחרי שהחודש נגמר ויום לפני המשכורת שמודל השכר משתנה ולהחיל אותו רטרואקטיבית?
שני
10/02/2020 14:22
עבדתי במכון מסוים בשנים 2014 עד 2016. כעת אני צריכה מהם אישור שלא קיבלתי תשלום עבור מעונות לילדיי בתקופת עבודתי אצלם. פניתי למכון, הם הפנו אותי לאדם שאמור לספק לי אישור זה, וכשאני פונה אליו, הוא אומר לי שבתקופת עבודתי שם, מכון זה לא היה בבעלותם ולכן לא יוכל להוציא לי אישור זה. הוא אומר שעליי לחפש את הבעלים שהיו בזמנו והוא יספק לי את האישור. הוא לא ידע להפנות אותי לבעלים שהיו באותה תקופה. הייתכן שעליי להפוך את העולם כדי לדעת מי היו הבעלים באותה תקופה ולהמציא ממנו אישור? האם מי שרכש את המכון אינו זה שאמור כעת לספק לי את האישורים? האם יש איזשהוא חוק שיש לספק לי אישורים רטרואקטיביים במידה ואני צריכה (במידה ולא יהיה לי את האישור, אפסיד הרבה כסף שאני יכולה לקבל)? תודה
זהבית
10/02/2020 12:59
שלום,
האם זה חוקי שמעסיק יוריד מימי החופשה של העובד במקום לנכות שכר על ימי מחלה?
לדוגמה- עובד שנעדר בעקבות מחלה 4 ימים, במקום לנכות מהשכר יומיים של עבודה- לנכות ימי חופש. חוקי? תקין?

(המעסיק לא משלם ימי מחלה מהיום הראשון אלא עפ"י החוק)

תודה מראש!
דשה
10/02/2020 09:31
בוקר טוב שאלה

אני עובדת קרוב ל-3 שנים במקום עבודה תפקידי סגן מנהל. חזרתי לפני חודשיים מחופשת לידה. הגיע מנהל חדש ופשוט שלל אותי מרגע הראשון שהגעתי .

הוא כל פעם מנסה לגרום לי לרדת מהתפקיד כי ישלו עובד שלו שהוא רוצה אותו בתור סגן .

אני בהריון הודעתי ל2- מנהלי אזור ישר איך שגיליתי כי הבנתי שהמנהל שלי יגרום לי לררדת מהתפקיד. היה לנו כמה שיחות איתו ומנהלי אזור כי כל פעם הוא מחפש אותי זה הגיע למצב שאני כל יום בוכה בגללו.

ביום חמישי אחרון זה היה השיא הוא קרא לי לשיחת הזהרה לפני שימוע ! ואמר את כל הדברים שאני לא מתאימה לתפקיד , כי כל פעם שזה מגיע שאני צריכה להיות במשרד ולעשות את הקשור לתפקידי הוא נותן לעובד שלו לעשות הכל . אפילו באותו יום הוא לקח אותו לבנק ואמר לי שצריכים להכיר אותו שם כדי שיתנו לו פריטה במקרה והמנהל לא יהיה בסניף.

והוא פשוט עובד רגיל ולא מעבר לזה ואני נשארתי בסניף.

ואחרי השיחה שלי הוא נתן לעובד הזה את המכתבים שלי לקרוא והעובד הזה יודע על השיחה הזאת (יש מצלמות בטלפון וראיתי הכל) וזה ממש ממש לא היה צריך להגיע לזה שעובדים רגילים יודעים על כך.

אני הוצאתי מחלה ולא רוצה לחזור לעבוד בתנכים כאלה שכל היום הוא מתעלל בי.

אני בהריון לא קל בכלל עם סכרת ובעיות בגב.

מה לעשות ? זה שהוא הראה את המכתב שלי לעובד זה עבירה על החוק?

אני לא מוכנה יותר כל יום לחזור מעבודה בוכה תעזרו לי בבקשה מה לעשות .
לירון
09/02/2020 12:37
שלום רב, אני עובדת במשרה מהבית עם תלוש משכורת והכל מסודר 11 חודשים.

אני במחלה בשבוע האחרון ובזה הרגע המעסיק החליט לפטר אותי בהודעת וואטספ בטענה שהמועדון בגרעון , בעודו יודע שאני במחלה עם ימי מחלה. הוא אמר שעפ"י החוק הוא חייב לתת לי 10 ימים והם מתחילים בזה הרגע (שאני במחלה ) איך אני יודעת מה החוק ? האם זה מותר לו? מה עליי לעשות?
שי
09/02/2020 11:44
שלום לכולם
אני רוצה לקבל עזרה רבה וממוקדת עבור תביעה שאני רוצה להגיש בגין אי תשלום שכר לפני כ- 4 שנים.

עבדתי במשרד ממשלתי לתקופה קצרה ומכיוון שהשעון לא עבד בתקופה זו אמרו לי לכתוב על פתק את השעות ולהעביר למשאבי אנוש. בנוסף, כשנכנסתי לתפקיד עדיין לא הייתי רשום המערכת, וזאת לאחר חודש וחצי של מיונים ותהליך ביורוקרטי של קבלה לעבודה.

לפיכך, יש לי כמה שאלות:

מה ההליך?

מה נדרש ממני כדי להגיש את הבקשה לתביעה?

האם צריך ייצוג של עורך דין בתביעה כזאת?

מה התוצאות האפשריות? האם צריך למלא טפסים?

אילו פרטים אצטרך לדעת כדי לתבוע?

תודה לעוזרים!
גל
09/02/2020 11:39
עובדת בחדר בקרה בחברת אבטחה מסוימת כשנה וחצי, מתוכן 3 חודשים כמאבטחת וכל השאר כאחמ"שית\בקרה.

זומנתי לפני כחודש לשימוע בין היתר בגלל אכילה בבקרה. אני סוכרתית אז אני לא מרגישה רעבה כל הזמן, אבל כשאני כן אני חייבת לאכול אחרת אני מרגישה לא טוב וזה משפיע עליי במהלך היום ולא תמיד ניתן להחליף אותי בבקרה מסיבות שונות. הסברתי את הדברים האלו למנהל אך הוא לא קיבל אותם. בסופו של דבר הושעתי מתפקיד אחמ"שית\בקרה למשך 10 ימים עם שכר זהה אך עבודה כמאבטחת (שמירה בעמדות כאשר לא שמרתי בעמדה למעלה משנה).

זומנתי השבוע לשיחת שימוע נוספת, שוב בין היתר על אכילה בבקרה, כאשר עובדים אחרים גם כן אוכלים בבקרה אך אף אחד מהם לא זומן לשימוע.

חייבת לציין שאין איסור מפורש על אכילה בבקרה. לפעמים המנהל הכללי (מעל המנהל שלי) מעיר על כך, אך לא ברמה משמעתית (דוגמת שימוע).

האם מותר למנהל לאסור על אכילה במקום מסוים למרות שלא סיפק סיבה ברורה לאיסור? אני טועה לחשוב שזה גובל בהתעמרות? אני מרגישה שהוא מחפש את הטעויות שלי למרות שאני בן אדם לא בעייתי בכלל. הוא עושה שיחות בירור רק כדי לצאת מידי חובה ואז מזמן אותי לשימוע (בפעם הקודמת הזמין אותי לשימוע על דברים שהיה לי הסבר אליהם והוא פשוט לא קיבל אותם למרות שהיו לי הוכחות). הוא פותח מצלמות כדי לבדוק מה אני עושה ובגלל שראה במצלמה שאכלתי - זימן אותי לשימוע פעם שנייה תוך חודש!
נריה
09/02/2020 11:37
היי אשמח לעזרה, אני עובדת בעבודה בטחונית דרך חברת קבלן (חברת אבטחה)
החוזה שלי הוא שנה (מתוכם עבדתי 6 חודשים) והתקבלתי למשטרה. סכום הקורס שעשיתי בתחילת החוזה הוא 10,625.

יש לי 2 שאלות -

1. אם אני עוזבת למשטרה אני עדיין צריכה לשלם קנס?
2. אם אני צריכה לשלם קנס מה הוא הסכום לפי החודשים שעבדתי?

תודה רבה
ידידיה
09/02/2020 11:20
העסק בו אני עובד עובר למבנה חדש בעוד מספר שבועות. המבנה החדש הוא עדיין אתר בנייה. בנוסף אנו מחזיקים באישור עבור פינת החי שלנו מספר בעלי חיים שיכולים כמובן להזיק על ידי שריטה ונשיכה - כמו כל בעל חיים.

אמש, מנהל העסק שלח לכולם את כתב ויתור אחריות של העסק במקרה של פגיעה או כל פציעה שהיא! הוא כתב שאף אחד לא יכול להגיע למבנה החדש ללא חתימה על כתב הויתור.

האם זה חוקי לחייב אותנו לחתום? (לא ברור לי למה אין להם ביטוח עבור דברים כאלה)

האם כדאי לחתום?

במידה ומישהו חתם ובכל זאת נפגע האם העסק אכן מכוסה לחלוטין ולא ניתן לתבוע אותם?

תודה!
דור
09/02/2020 11:19
שלום.

השאלה שלי בנושא ביטוח לאומי.

אני עובד בתור עוזר מתרגל במוסד אקדמי.

המוסד האקדמי משלם לי ביטוח לאומי, קרן פנסיה (והאמת שאני לא זוכר בכלל מה יש בחוזה שחתמתי עם המוסד האקדמי, אבל תקופת החוזה זכור לי שהיא למשך שנה).

אני עובד קצת שעות בחודש (בערך 10~ שעות).

ויש לפעמים חודשים שאני לא עובד במוסד האקדמי.

בחודשים שאני לא עובד כתוצאה של חופשות סימסטר למשל,

מי צריך לשלם ביטוח לאומי?

תודה.
יפה
09/02/2020 07:15
אני בת 58 עובדת כבר למעלה מ.. 35 שנים , מבוטחת
במבטחים הותיקה וצברתי כבר 70% פנסיה .

אני מעוניינת בצאת בקרוב לפנסיה מוקדמת .
אני מניחה שעד שאגיע לגיל הפנסיה ( 62) יעלה גיל הפנסיה לנשים ל.. 64 ולכן מעוניינת לנצל את נקודת הזמן הזאת עוד לפני שעולה גיל הפנסיה ליציאה לפנסיה .

אני יודעת שעם יציאתי המוקדמת אפסיד אחוזים מהפנסיה.

כמה אחוזים אפסיד אם אצא היום בגיל 58 ?

מה אתם מיעצים לי לעשות במצבי ?

אני עובדת במפעל פרטי ואין סיכוי שיוציאו אותי לפנסיה מוקדמת .
שרון
06/02/2020 12:07
שלום,

שואלת עבור אחותי - אשמח למענה של עורך דין לענייני עבודה.

אתמול היא חתמה חוזה במקום עבודה חדש עם תחילת עבודה לעוד חודש. היום היא הלכה למעסיק שלה והודיעה על עזיבה, והוא כדי לשמר אותה הציע לה קידום משמעותי.

היא רוצה להישאר בחברה הנוכחית ולקחת את הקידום, אך היא חתמה כבר אתמול על החוזה. האם המעסיק שאצלו היא חתמה יכול לתבוע אותה? מה המשמעות של ביטול החוזה?

תודה.
שירן
06/02/2020 09:33
רוצה לברר בבקשה לגבי ימי מחלה שהצטברו משנים קודמות ועקב פיטורים וחזרה האם אני זכאית למימוש לצבירה משנים קודמות כי זה חודש פברואר?
בנוסף עבודה חדשה כחודשיים (רשות מקומית)כמה ימי מחלה מגיעים לפי החוק(לפי שעות שעבדתי) כי כתוב לי 1.5?ימי מחלה ויש לי גבס?
תהילה
06/02/2020 09:32
שלום, כותבת כדי לוודא שאכן יש כאן עילה לתביעה.
אני חיילת משוחררת בת 22, עובדת בעבודות בתחום המסעדנות על מנת לממן את עצמי.
יותר מידי פעמים מעסיקים לא מחתימים על 101, מלינים שכר ושלל עברות נוספות.
קרה מקרה שבו שוב חיפשתי עבודה עם שכר הוגן, התחלתי לעבוד בבר באזור חיפה בדצמבר בו נאמר לי שיש 4 התלמדויות. עבדתי במשך ארבעת ההתלמדויות וקיבלתי שקיות טיפים על מחצית משכר המינימום, ונאמר לי שאת החצי השני אקבל בתלוש משכורת בעשירי לינואר במייל והעברה בנקאית. לאחר ההתלמדויות התפטרתי כי ראיתי שההתנהלות מבולגנת ולא הייתי מעוניינת לעבוד במקום כזה.
‏לא קיבלתי בעשירי לא תלוש ולא העברה, והמתנתי.
‏ב30 לינואר יצרתי קשר עם אחמשית של המקום ושאלתי אותה אם אפשר לבוא לאסוף צ'ק, והיא ביקשה ממני לבוא למלא טופס 101 על 2019 כמו שעבדתי. כמה דק' לאחר מכן דיברה עם בעל המקום ואמרה לי למלא את הטופס כאילו עבדתי בינואר 2020 ושאקבל את ההשלמה ב10 בפברואר.
‏רציתי לקבל את הכסף ואיבדתי סבלנות ולצערי חתמתי על ה101 כמו שהם ביקשו על 2020.
‏נכנסתי לעומק הדבר והבנתי כמה ההתנהלות הזו הייתה לא תקינה, אם זה ביטוח לאומי שלא שולם על דצמבר, ביטוח רפואי וכמובן הלנת השכר.
‏למערכת הממוחשבת הכניסו אותי רק במשמרת השלישית שלי כך שאין שום תיעוד ל2 המשמרות הראשונות. והבעלים אף שאל אותי כמה שעות עבדתי כדי לעשות לי העברה בנקאית ובמזל תיעדתי את זה במדויק.
אשמח לדעת כיצד עלי להתקדם מכאן, כי זה היה הקש ששבר את גב הגמל שלא הצליח למצוא מקום עבודה ראוי והוגן.
‏תודה.
פזית
06/02/2020 09:31
בוקר טוב

אשמח לתשובתכם

נפלתי במקום העבודה יש לי שבר במרפק האם לדווח תאונת עבודה או לקחת חופשת מחלה רגילה שהמעסיק ישלם?
מה הזמן שהמעסיק חייב למלא ב.ל 250?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!