פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - עילה לתבועה - בדיקה
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
06/02/2020 09:32
שלום, כותבת כדי לוודא שאכן יש כאן עילה לתביעה.
אני חיילת משוחררת בת 22, עובדת בעבודות בתחום המסעדנות על מנת לממן את עצמי.
יותר מידי פעמים מעסיקים לא מחתימים על 101, מלינים שכר ושלל עברות נוספות.
קרה מקרה שבו שוב חיפשתי עבודה עם שכר הוגן, התחלתי לעבוד בבר באזור חיפה בדצמבר בו נאמר לי שיש 4 התלמדויות. עבדתי במשך ארבעת ההתלמדויות וקיבלתי שקיות טיפים על מחצית משכר המינימום, ונאמר לי שאת החצי השני אקבל בתלוש משכורת בעשירי לינואר במייל והעברה בנקאית. לאחר ההתלמדויות התפטרתי כי ראיתי שההתנהלות מבולגנת ולא הייתי מעוניינת לעבוד במקום כזה.
‏לא קיבלתי בעשירי לא תלוש ולא העברה, והמתנתי.
‏ב30 לינואר יצרתי קשר עם אחמשית של המקום ושאלתי אותה אם אפשר לבוא לאסוף צ'ק, והיא ביקשה ממני לבוא למלא טופס 101 על 2019 כמו שעבדתי. כמה דק' לאחר מכן דיברה עם בעל המקום ואמרה לי למלא את הטופס כאילו עבדתי בינואר 2020 ושאקבל את ההשלמה ב10 בפברואר.
‏רציתי לקבל את הכסף ואיבדתי סבלנות ולצערי חתמתי על ה101 כמו שהם ביקשו על 2020.
‏נכנסתי לעומק הדבר והבנתי כמה ההתנהלות הזו הייתה לא תקינה, אם זה ביטוח לאומי שלא שולם על דצמבר, ביטוח רפואי וכמובן הלנת השכר.
‏למערכת הממוחשבת הכניסו אותי רק במשמרת השלישית שלי כך שאין שום תיעוד ל2 המשמרות הראשונות. והבעלים אף שאל אותי כמה שעות עבדתי כדי לעשות לי העברה בנקאית ובמזל תיעדתי את זה במדויק.
אשמח לדעת כיצד עלי להתקדם מכאן, כי זה היה הקש ששבר את גב הגמל שלא הצליח למצוא מקום עבודה ראוי והוגן.
‏תודה.

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!