פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1032
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דורון דוד
04/03/2014 12:51
שלום
האם התשובה שלך נכונה גם אם נשמר לי הוותק במקום החדש?
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 13:51
כן, בתנאי שתתנגד למעבר בין החברות ותתפטר מעבודתך בנסיבות אלו.
רמי
04/03/2014 10:46
כאשר עבדתי בשמירה הייתי עובד כ 9 שעות שלוש פעמים בשבוע וכ 12 שעות פעמיים בשבוע,בימי שישי הייתי עובד בין 12 ל 13 שעות. האם זה חוקי?
חדווה
04/03/2014 10:55
אתה לא ציינת אם אתה מוגדר כעובד של חמישה/שישה ימים בשבוע,אז נלך לפי שישה ימים,לפי השעות שכתבת,יש לך כעשר שעות נוספות מראשון עד חמישי,ביום שישי יש לך כתשע שעות נוספות. סה״כ 19 שעות נוספות בשבוע,שזה נוגד את החוק.
עו"ד אריק שלו
04/03/2014 10:53
אסור להעסיק יותר מ-12 שעות ביום ויותר מ-15 שעות נוספות בשבוע.
רמי
04/03/2014 11:49
אני כבר לא עובד שם,אני יכול לבקש פיצוי רטרואקטיבי מהמעסיק? ואם כן,כמה?
עו"ד אריק שלו
04/03/2014 12:03
הנך רשאי לתבוע רטרו בגין שעות נוספות שלא שולמו לך כדין.
לאחר 8 שעות עבודה ברמה היומית, ולאחר 43 שעות ברמה השבועית.
בגין שעתיים ראשונות תוספת של- 25% משכרך הרגיל, ומהשעה השלישית ואילך 50%.
מעסיק
04/03/2014 10:42
עובד שלי קיבל הודעת פיטורים מסודרת כולל הודעה מוקדמת לפי החוק כמובן. לאחר מכן העובד היה חולה למשך שבוע ימים וקיבל דמי מחלה + דמי הודעה מוקדמת למשך 3 שבועות נוספים כפי שצריך. רציתי לדעת האם אני רשאי לקזז את ימי המחלה מתקופת ההודעה המוקדמת או שלא? כלומר האם ימי מחלה דוחים ימי הודעה מוקדמת כך שאני בכל מקרקה חייב 30 ימי הודעה מוקדמת?
עו"ד אריק שלו
04/03/2014 10:51
לא ניתן לחפוף בין תקופה בה היה מצויי העובד בחופשת מחלה לבין תקופת הודעה מוקדמת.
עדי
04/03/2014 09:47
שלום רב,
אבקש את עזרתכם בסוגיה הבאה-אני כרגע 3 וחצי חודשים לאחר לידה, לפני כשבועיים עדכנתי את המעבידה שלי שאיני חוזרת לעבודה כי אני רוצה להישאר עם בתי בבית. הגעתי למקום העבודה והבאתי לה את מכתב הפיטורין-הכל ברוח טובה. לפני כשבוע התקשרו אלי ממקום העבודה ואמרו לי שאני חייבת להם 1088 ש"ח.
הם טוענים שבמהלך ה3 חודשים המעביד מפריש 5% מהמשכורת לביטוח של הראל גלעד ו5% שהעובד צריך לשלם גם את החלק הזה הם שילמו במשי וכעת אני צריכה להחזיר להם על זה את הכסף. בדקתי מול חברות שיצאו לחופשת לידה ואף אחד לא שילמה כלום, בדקתי מול חברת הביטוח בכל מקום(ביטוח פנסיה,בריאות) וכולם אמרו פה אחד שאין לי צורך לשלם את זה כי החובה על המעביד לשלם זאת במשך 3 החודשים. התייעצתי גם עם רואה חשבון וגם שם נאמר לי את אותו הדבר-הסיברו שרק במידה והחלטתי להאריך את החופשת לידה רק לאחר החודש הרביעי חל עלי תשלום. כעת הם פונים אלי עם עורך דין שאני כן צריכה לשלם-מה עלי לעשות?
בתודה מראש על עזרתכם!
עו''ד אריק שלו
04/03/2014 10:19
תחילה נציין כי עבור התקופה בה קיבלת דמי לידה, המעסיק מחויב בהפרשות עבור חלק מעביד ואין הוא רשאי לדרוש כספים אלו בחזרה.
כמו כן, באם המעסיק ניכה משכרך האחרון בעד שני חודשי עבודה, בגין הפרשות פנסיוניות חלק עובד אין הוא רשאי לדרוש הפרשות אלו בחזרה.
מצ"ב תקנה 4 לחוק עבודת נשים שמסדירה את הסוגיה.

4. תשלומים לקופת גמל בתקופה שבה העובדת או העובד זכאים לחופשת לידה
(א) נהגו הן המעביד והן העובדת או העובד לשלם תשלומים לקופת גמל - ישלם
המעביד את התשלומים החלים עליו כאמור בתקופה שהם זכאים לדמי לידה, ויעביר לקופת
הגמל את תשלומי העובדת או העובד באותה תקופה.
(ב) לגבי תשלומים החלים על העובדת או העובד -
( 1) המעביד ינכה, ככל הניתן, מהשכר האחרון שישלם לעובדת או לעובד
לפני יציאתם לחופשת לידה, סכום שלא יעלה על שיעורי התשלומים לקופת
גמל החלים על העובדת או העובד בעד שני חודשי עבודה, וזאת נוסף על ניכוי
התשלום לקופת גמל החל על העובדת או העובד בעבור החודש שבעדו משתלם
השכר האמור;
( 2) את יתרת התשלומים החלים על עובדת או עובד בתקופת חופשת הלידה
אשר לא נוכו כאמור בפסקה ( 1), ישלמו העובדת או העובד באמצעות מקדמות
על חשבון שכר עבודה שישלם להם המעביד לצורך זה; בפסקה זו, "מקדמות על
חשבון שכר עבודה" - כמשמעותן בסעיף 25 (א)( 7) לחוק הגנת השכר, התשי"ח-
.1958
(ג) המעביד ישלם את התשלומים החלים עליו, בכל חודש, במהלך התקופה שבעדה
זכאים העובדת או העובד לדמי לידה ויעביר לקופת הגמל את תשלומי העובדת או העובד
באותה תקופה במועדים שבהם היה משלם את התשלומים האמורים אילולא חופשת
הלידה.
עדי
04/03/2014 10:45
תודה רבה רבה רבה לך על ההקשבה ועל עזרתך בנושא :)
פזית
04/03/2014 09:00
שלום רב, עבדתי במקום עבודה כחודשיים כשהיה בינינו הסכם בעל-פה לגבי השכר והשעות , למרות זאת ציינתי בכתב את השעות אך לא את מלוא החודש. זכור לי וידוע לי שעבדתי את כל הימים ואת כל השעות. המעסיק פיטר אותי ללא הודעה מוקדמת ובהודעת מיסרון שעל כך תבעתי אותו בתביעות קטנות ויש לנו תאריך דיון. אך המעסיק החליט לא לשלם את מלוא השכר בטענה שלא עבדתי את מלוא החודש וזה מה שסוכם בינינו. האם אני יכולה לתבוע אותו על הלנת שכר למרות שאין הסכם כתוב ושעות נוכחות,בנוסף לתביעה שקיימת? תודה
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 09:14
את יכולה לתבוע פיצויי הלנת שכר בבית הדין לעבודה.
קובי
03/03/2014 18:56
עזבתי את מקום עבודתי לפני מעל לחצי שנה ועדיין לא השלימו לי הפרשות לפנסיה ופיצויים בגובה של 50 אלף שח, כאשר סכום זה מייצג כשנתיים רצופות של עבודה באותו מקום. המעסיק מתעלם מפניות שלי בכתב ובטלפון. אמנם יש לי עבודה אחרת, אבל 50K זה לא סכום שהולך ברגל. האם זה השלב לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה או שיש מה לעשות קודם להגשת תביעה ?
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:46
ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ פרטני בנושא.
עו"ד אריק שלו
04/03/2014 08:45
קובי שלום,
הנך מוזמן לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
דור מ
03/03/2014 18:59
שלום ,

אני דור בן 22 והתחלתי לעבוד עד לא מזמן נהג משאית בחברת שיווק כעובד שכיר. בלי לחשוב חתמתי על חוזה שהמעסיק הביא לי שהיה רשום בו שאם אני עושה תאונה אני משלם את הנזק עשיתי נזק קטן בשער של בית חולים ועכשיו המעסיק רוצה לתבוע אותי בסכום של 2000 שקל פלוס על מה שקרה למשאית - זה יוצא כמעט חצי מהשכר שלי! עכשיו אני רוצה לדעת אם יש לי זכויות בעיניין והאם אני חייב לשלם לו בגלל החוזה שחתמתי עליו...
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:44
אם חתמת כי אתה אחראי לנזקים ברכב אז הנך נושא באחריות, אך ניתן לנסות להגיע עם המעסיק להבנות בנושא.
טופס 161
אלה
03/03/2014 19:35
היי,
עבדתי במקום קרוב ל-4 שנים והתפטרתי. הבנתי שאני זכאית לכספי פיצויים שהמעסיק הפריש לי במהלך כל שנות עבודתי. כבר למעלה מחודשיים אני ברדיפות אחרי המעסיק שידאג לי לטופס 161 על מנת שאוכל לשחרר את הכספים הללו והוא כל פעם מתחמק בתשובותיו ואף לא מגיב להודעות וטלפונים. בימים האחרונים שלחתי לו מכתב שניסחתי בעזרת חברה (עו"ד במקצועה) שידאג לי לטופס בהקדם, אחרת אפנה לבית הדין. כמובן, שגם למכתב זה לא קיבלתי שום תגובה.

מה עליי לעשות כעת?
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:43
ניתן לפנות לבית הדין לעבודה בבקשה לצו עשה או להגיש תלונה באגף האכיפה במשרד התמ"ת.
פיטורים
ראובן
03/03/2014 18:55
אני עובד בחברה כ-13 חודשים. לאחר 11 חודשים הודיעו לי בעל-פה , ללא כל מסמך שפיטרו אותי בחודש - 10 והעסיקו אותי בחברה אחרת מחדש. התנאים נשארו אותם תנאים פרט לוותק שהשמיטו לחלוטין.
האם הדבר חוקי? מגיע לי פיצויי פיטורים?
עו"ד אריק שלו
04/03/2014 08:43
ככל הנראה נעשה כאן מהלך בכדי להימנע מתשלום פיצויי פיטורים.
על פניו הדבר לא חוקי.
חסויה
03/03/2014 19:42
לפני כחודש נעשתה לי הרעת תנאים בעבודה ומתפקיד בכיר וקבוע לאורך שנים של מזכירות בכירה ופקידות כללית וקלדנות, ניסו להוריד אותי לתפקיד של עובדת ייצור:
לעמוד ליד מכונות CNC ולעשות אריזות וברקודים והדבקת אטיקטים והכנת שקיות וי.סי.אר כחולות עם מכונת יד. ולספור ולמיין כל מיני חלקים גדולים וקטנים ולשים אותם בשקיות וקרטונים. ולהכין ארגזים. ולהדביק. ולגזור ניילונים קשים.
ועדיין מנסים לעשות לי את זה כנגד רצוני ובידיעתם. וגם אין שום מסמך/ הצהרה חתומה מההנהלה שאני צריכה לעשות את זה. וזה לא מצויין גם בחוזה ובתנאי ההעסקה שלי בכלל.

כמו כן, לא הייתי מעוניינת להתפטר מרצון מהעבודה כי אני מועסקת שם קרוב ל- 9 שנים בערך ויש לי גם תעודות ואסמכתאות מלימודים וקורסים שלמדתי ועברתי בהצלחה רבה. ויש לי גם ידע. כל זה בנושא של מזכירות, קלדנות ופקידות בכירה 1+2
ברצוני לדעת בבקשה מה עליי לעשות במצב כזה? ומהן זכויותיי? והאם זה צודק כל העניין הזה?

פרטים נוספים על העסק:
העבודה שאני מועסקת בה היא מפעל לעיבוד שבבי ופלסטיק וזה עסק משפחתי. ויש לנו 3 מנהלים ו- 15 עובדים סה"כ (כולל המנהלים). והעסק עצמו (מקום העבודה שלי) רשום וחבר גם בהתאחדות המלאכה והתעשייה.
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:42
במקרה של הרעת תנאים את זכאית להתפטר כדין מפוטרת תוך זכאות לפיצויי פיטורים.
לצערי אין זכאות לכפות על המעסיק את התפקיד הקודם, אך ניתן לנסות להגיע עימו להבנות בעניין.
רובי
03/03/2014 20:13
שלום.
שמי רובי ואני עובד בחברה מזה כשנתיים וחצי.
לאחרונה שמתי לב שאיני מקבל פנסיה וכששאלתי את המנהל מה עם הפנסיה שלי הוא אמר "יהיה לך".
נוסף על כך, אני כבר מספר חודשים לא מקבל שכר.
מה עושים?
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:41
הנך זכאי לפנות למעסיק בדרישה בנושא השכר והפנסיה ואם אין ברירה להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.
חן
03/03/2014 19:34
ערב טוב לעורכי הדין !!

בכל שנה המעסיק שולח לנו לוח שבו רשומים ימי חג ובחירה וכתוב שכל עובד זכאי לנצל 2 ימי בחירה. השאלה שלי היא האם ימי הבחירה הם חלק מימי החופש או שהם בנוסף לימי החופש?
בנוסף עובד במסגרת של חצי משרה זכאי ליומיים או ליום אחד לפי חוקי העבודה?
עו"ד אריק שלו
04/03/2014 08:41
על פניו מדובר כאן בימי חג לבחירה שבאים על חשבון ימי חופשה צבורים.
עובד במשרה חלקית זכאי לצבור ימי חופשה בהתאם היקף המשרה שלו.
טום
03/03/2014 20:59
האם מלצר שעובד במשמרות במקום שעובד 7 ימים בשבוע וגם בימי שבת וחגים זכאי לדמי חגים?
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:40
באם העבודה בחגים היא לא מבחירה אלא מכורח אז ניתן לטעון לזכאות עבור יום החג עצמו.
פופו
03/03/2014 22:12
שלום רב, אני עובדת כקופאית מזה 9 שנים ברשת מזון גדולה יש לנו סידור עבודה שבועי עליו מותר לנו לרשום בקשות מיוחדות לסידור הבא שייעשה, המנהל ביטל את זה ומכתיב עלינו את המשמרות בלי להתחשב ומונע כל החלפה במשמרות בין הקופאיות, האם מותר לו לעשות זאת?
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:40
יש להגיע להבנות עם המעסיק בעניין, בהתאם לנהלים.
מירי
03/03/2014 19:08
גנבו לי טבעת אירוסין יקרת ערך בחדר השירותים במקום העבודה.יש לי מישהי שאני חושדת בה אבל משום מה מנהל העבודה לא זימן אותה לתשאול .התלוננתי במשטרה אך הם סגרו את התיק מבלי לחקור אף אחד ובפרט את אותה עובדת.מה אני יכולה לעשות בנידון.תודה
עו"ד אריק שלו
04/03/2014 08:39
מירי שלום,

באם אין ברשותך שום הוכחה ממשית פרט לחשדות, אזי תהיה לך בעיה להוכיח את טענתך.
ככככ
03/03/2014 23:54
שלום רב!

רצית לדעת האם משכורת 13 משולמת רק אחרי 12 חודשים ראשונים בעבודה או אחרי כל 12 חודשים ?
האם זה ניקבע בחוזה עבודה אישי ?האם זה ניתן רק למנהלים או גם לעובד זוטר?
האם יש מקומות עבודה שלא נותנים לעובדים הפשוטים אבל למנהלים כן נותנים?
תודה רבה מראש
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:39
משכורת 13 ניתנת בהתאם לחוזה אישי או הסכם קיבוצי.
אין מניעה להגדיר תתי תפקידים שיהיו זכאים לכך.
עדי
04/03/2014 00:49
התחלתי לעבוד לפני שבועיים , לפני כמה ימים חליתי וקיבלתי אישור מחלה לשבוע, האם ישלמו לי על זה למרות היותי חדשה?
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:38
לא, מאחר ורק לאחר חודש את צוברת 1.5 ימי מחלה לחודש.
דורון דוד
04/03/2014 03:12
שלום.החנות שבא עבדתי נסגרה והועברתי לחנות אחרת של אותם בעלים אבל עם ח.פ שונה.האם אני זכאי לפיצויים?
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:37
אתה זכאי לפיצויים מאת החברה הראשונה שהרי הפסקת לעבוד אצלה, וגם אינך עובד באותו מקום עבודה.
רוית סיבוני
03/03/2014 18:54
אני אמורה לחזור לעבודתי לאחר חופשת לידה בתחילת חודש אפריל 2014 והיום הודיעו לי שנלקחה ממני המשרה שהיתה לי ושאני עוברת לעבוד במשרה פחות טובה שהיא לא התחום שבו התעסקתי קודם לפני שיצאתי לחושפת לידה. כמובן שאף אחד לא שאל אותי, פשוט הציבו לי עובדה. המנהל הישיר שלי בחברה אמר שלא יהיה שינוי המסגרת המשרה מבחינת שעות עבודה וכי אני ארוויח שכר זהה. אני לא ממש רוצה לעבור למשרה אחרת! מה אומר החוק לגבי מצבי?
עו"ד אריק שלו
04/03/2014 08:36
רוית שלום,

חל איסור לפגוע בתנאי העסקתך במשך 60 ימים מחזרתך מחופשת הלידה.
ניתן לפנות למשרדנו במידת הצורך.
מישו
04/03/2014 05:46
אני עובד במשמרות , באבטחה , האם יש מקרה בו המעסיק מחוייב לשאול אותי אם אני רוצה להמשיך לעבוד אחרי כמות שעות מסויימת ?

נגיד אחרי 11.5 - 12.5 שעות

או שזה פרוץ ושתכלס המעסיק יכול להשאיר אותי לעבוד עד למחרת והעיקר שאני יקבל שעות נוספות?????
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:36
אסור להעסיק יותר מ- 12 שעות עבודה ביום ועד 15 שעות נוספות בשבוע.
משה
04/03/2014 08:04
אני פנסיונר שעובד באותה עמדה בשעות הבוקר מזה כארבע שנים. המנהל שלי רמז לי שהוא רוצה להעביר אותי למשמרת צהריים/ערב או לעמדה אחרת. האם זה נחשב הרעת תנאי עבודה שבגינם אני יכול להתפטר ולדרוש פיצויים? ולגבי כספי הפנסיה,אם אחרי שאני אפוטר/אתפטר,וארצה למשוך אותם, האם אני כפנסיונר,צריך כמו כולם לשלם מס של 33% ?
עורך דין ארז כהן
04/03/2014 08:35
החלפת משמרת יכולה בהחלט להיחשב להרעה בתנאים.
משיכה בגיל פנסיה בד"כ לא מחויבת במס.
רועי בנדר
03/03/2014 15:30
התחלתי לעבוד במסעדה השבוע והמעסיק שלי לוקח את הטיפים לעצמו ונותן לנו רק תשלום של 26 ש"ח לשעה בלבד ואף אחד מהמלצרים לא מקבל טיפים למעשה... האם זה חוקי ותקין?
יניב
03/03/2014 19:58
תוכל בבקשה לציין את שם המסעדה והמיקום (תיכנס בשם בדוי)
יניב
03/03/2014 17:23
הודעתי למעסיק על סיום עבודתי בסוף החודש , הוא בא ואמר לי .. תלך מעכשיו לא צריך אותך . אבל אני לא רוצה לשבת חודש ללא עבודה .. האם זה חוקי ?! האם הוא יכול לאלץ אותי לפרוש לפני המועד שנתתי לו ?!?
עורך דין ארז כהן
03/03/2014 17:45
במקרה זה עליו לשלם לך חלף הודעה מוקדמת של חודש ימים.
א.א
03/03/2014 11:41
אני אחות בביה"ח ביקור חולים. המעביד שילם רק 50% מהשכר, כששאר הכסף מתחלק ל-2. %30 אולי ישולם ו20% הולך למלווה לביה"ח בניגוד לרצוני.

האם אני מחוייבת על פי דין להמשיך להגיע לעבודה? זה עניין שמתמשך כבר מס' שנים ולאחרונה המצב החמיר. האם בית החולים יכול לאלץ אותי לתת את הסכום הזה למלווה, למרות שאיני מעוניינת בכך?? בנוסף לכך הם לא משלמים כבר שנה קרנות פנסיה, והשתלמות. מה אני יכולה לעשות מבחינה חוקית?
עו"ד אריק שלו
03/03/2014 16:58
שלום,

נראה כי הדבר אינו חוקי. אנא פני לייעוץ משפטי מעמיק יותר. משרדנו עומד לרשותך.
ציפי
03/03/2014 16:54
אני אחרי לידה חזרתי לעבודה אחריי שלושה חודשים. עבדתי חודש ימים בלבד בחברה ואחרי חודש הקבלן שמעסיק אותי הפסיד במכרז ופיטר אותי מיידית. שולמו לי פיצויים אמנם אך הבנתי שכנראה אלה פיטורים לא חוקיים - אשמח לשמוע חוות דעת מטעם עורך דין !
עו"ד אריק שלו
03/03/2014 16:57
שלום, לא ניתן לפטר אותך טרם שחלפו 60 יום מחזרתך מחופשת לידה.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
התפטרות
ברונו
03/03/2014 16:49
שלום התפטרתי מהעבודה עם מכתב רשמי ונתתי למנהל לפי החוק תאריך סיום העבודה הודעה מוקדמת חודש מראש לפי הוותק שלי .. יומיים אחרי הוא בא ואמר לי לך הביתה אני לא צריך את ההודעה המוקדמת . האם הוא חייב לשלם לי משכורתי ?!
עו"ד אריק שלו
03/03/2014 16:56
שלום,

לכאורה, לא מכיוון שאתה הוא זה שנתן את ההודעה המוקדמת.
יניב
03/03/2014 16:27
היי

הגיע אלי חיילת שהיא חברה של חברה, וצריכה מאד עבודה. אני רוצה להעסיק אותה כשכירה אצלי בחברה, למרות שאין לה אישור מהצבא לעבודה. כמובן שאתן לא את כל הזכויות המגיעות לעובד ושכר הוגן. האם יש בעיה חוקית מבחינתי עם העסקת עובדת שהנה חיילת בשירות סדיר בצה"ל או שזאת רק בעיה שלב?
נטלי
03/03/2014 15:34
היי

יש לנו בסופר מרקט עובד שחשוד בגניבת מוצרים. אנחנו מחכים לניתוח של הסרטי אבטחה ומסקנות של חוקר פרטי ששכרנו. בנתיים אני רוצה להתקשר אליו ולהגיד לו לא להגיע לעבודה - פשוט להקפיא את העבודה שלו ללא שכר עד גמא הבדיקה.

הוא מועסק בסופר מרקט כבר שנתיים וחצי לפי החוק והכל היה תקין עד שהתברר שהוא כנראה גנב מוצרים. האם זה חוקי להקפיא את העבודה שלו בנתיים ועד שיהיו מסקנות מלאות לגבי הגניבות?
עו"ד אריק שלו
03/03/2014 15:40
שלום,

לא ניתן להוקפיא את עבודתו של עובד ללא תשלום של שכר בפועל אלא אם הדבר מעוגן בהסכם קיבוצי.
נטלי
03/03/2014 15:54
אין לנו שום הסכם קיבוצי. זה עובד שמועסק לפי שכר של 5500 ש"ח לחודש במשרה מלאה. אנחנו לא רוצים שהוא יחזור לעבודה כי הוא חשוד בגניבה. מה עושים? מה החוק כן מתיר לנו לעשות?
ענאל
03/03/2014 14:20
שלום, אני הגשתי תביעה לדמי אבטלה. עבדתי שנתיים כשכירה בחברה ואחרי חופשת לידה התפטרתי. הבעיה שקצת איחרתי לקחת את ההחלטה הזאת ועשיו חסר לי 10 ימים להיות זכאית לדמי אבטלה. בתקופה שלאחר החופשת לידה, עבדתי כמה שבועות אצל משהוא לשמור ילדים אבל המעסיקה שלי לא דיווחה אותי לביטוח לאומי. האם אפשר לעשות את זה רק עכשיו? והאם הימים האלו יכנסו לחשבון של ימי עבודה שלי לפני התביעה? זה לא יראה חשוד....? תודה
מור
03/03/2014 14:42
אני נמצאת בחופשת לידה
מסיימת אותה ב 29.4.14
הגשתי לעבודה מכתב התפטרות שאני מסיימת לעבוד בתום חופשת הלידה. אם אני מודיעה לעבודה מראש עדיין יהיה לי תק' ענישה של 90 יום לחתום אבטלה?
איך ניתן להתפטר אחרי חופשת לידה ולחתום ישר בלשכה?
עו"ד אריק שלו
03/03/2014 14:46
מור שלום,

הזכאות לדמי אבטלה אינה אוטומטית, אלא יש להראות לביטוח הלאומי כי לא התאפשר לך להמשיך לעבוד במתכונת העסקה הקיימת.
מור
03/03/2014 14:58
האם הטענה כי המשרה היא משרה מלאה ואין לי סידור לילד מקובלת על ביטוח לאומי לפי מה שאתה יודע/ מכיר?
עו"ד אריק שלו
03/03/2014 15:16
כל מקרה ע"פ נסיבותיו, אנא פני לביטוח לאומי.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ