פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 999
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

טל
04/05/2014 11:51
מעדתי בעבודתי ונחבלתי.
לא יכולתי לחזור לעבוד והייתי בחופשת מחלה כמעט 3 חודשים עד ליום בו החליט המעסיק לפטר אותי בטלפון וזאת לאחר שאני עובד בחברה כ-9 חודשים בטרם תאונת העבודה.

האם היה על המעסיק לשלם לי חופשת מחלה על כל התקופה שבה הייתי חולה? האם זה נכון כי היה אמור לשלם רק עבור 30 יום?
האם יכול מעסיק לפטר אותי בטלפון ללא שימוע ובזמן מחלה?
עברו 4 חודשים מאז הנפילה. היום אני מרגיש יותר טוב אך לא מצאתי עדיין עבודה.
תודות!!!!
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 11:54
שלום,

לכאורה הדבר אינו חוקי. אנא פני לייצוג משפטי - צשרדנו עומד לרשותך.
michal
04/05/2014 10:47
אם נעדרתי במהלך יום עבודה ל-5 שעות של בדיקה (ואני עובדת במשרה מלאה ), האם הבוס שלי צריך לשלם לי על כל החמש שעות או שיש מגבלה יומית לשעות בדיקה
עורך דין ארז כהן
04/05/2014 11:18
אין מגבלה.
את זכאית ל-40 שעות בדיקה במהלך ההיריון בתשלום מלא.
עידן X
03/05/2014 14:21
אני עובד בבר במסעדה , כבר פעמיים שהמעסיק שלי שלח אותי הביתה לאחר פחות -3 שעות עבודה (במקום 9), בטענה שאין בי צורך כי אין הרבה לקוחות.

דבר המשפיל בפני עצמו, וגורם לך להרגיש כמו סתם עובד זול, לעבודה אני מגיע בזמן ,מפנה ומתכנן את היום שלי כדי להגיע למשמרת הזו, מכין ארוחה יום קודם לכן במיוחד בשביל אותה משמרת , ולבסוף מטאטאים אותי החוצה.

השאלה היא האם זה חוקי לשחק בצורה כזו בעובדים? , הדבר חוזר על עצמו יותר מידי פעמים ולעובדים נוספים.

בברכה ,
עידן.
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:34
שלום,

המעסיק מחויה לשלם עבור משמרת שלמה ברגע שאת עומד לרשותו והגעת לעבודה למשמרת מלאה.
עידן
04/05/2014 10:59
RE: קיצור משמורת לפי צורך המעביד עו"ד אריק שלו 01/01/1970 02:00
שלום,

המעסיק מחויה לשלם עבור משמרת שלמה ברגע שאת עומד לרשותו והגעת לעבודה למשמרת מלאה.

תודה רבה על תגובתך. האם זה מעוגן בחוק? וכיצד אוחל למצוא את הסעיף הנ״ל?
רות
04/05/2014 10:19
שלום רב,

אני עובדת בשני מקומות עבודה אבל מקבלת משכורת אחת כי אני עובדת דרך חברת כח אדם

לפני החג קיבלתי תלושים עבור חצי משרה אחת בלבד ונאמר לי שלמחצית השניה- הבוס לא ביקש להעביר לי תלושים ולכן לא קיבלתי.
(שווי תלוש לחצי משרה הוא 230 ולמשרה מלאה הוא 455)

בתלוש משכורת כתוב שווי מתנות 364 ש"ח ופיצוי שווי -128 ש"ח.

על איזה מהסכומים יורד לי המס?
אני רוצה לדעת אם הם לא חישבו לי במשכורת את השווי של התלוש למשרה מלאה-) למרות שלא קיבלתי אותו) אלא חישבו רק חצי משרה..

תודה!
רות
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 10:25
שלום,

אנא פני לייעוץ בענייני מס.
עמותה
shushu
04/05/2014 09:50
אהלן רציתי לדעת לאור צו ההרחבה בנושא הניקיון
האם עמותת אלו''ט היא עמותה פרטית או ציבורית?
העסקתי הינה באופן ישיר ולא דרך קבלן ואשמח להתייחסות גם לזה
תודה
RE: עמותה
אבירם
04/05/2014 10:05
ניתן לבדוק סטטוס של עמותה דרך האתר של רשם העמותות. לאף אחד אין בראש את כל המידע הזה ומצד שני, הוא חשוף לציבור וחופשי לשימוש.
נון
04/05/2014 09:12
אני עובד במשכורת חודשית, 5 ימים בשבוע , לא עובד בשישי.
מה הדין לגבי עבודה בערבי חג ? האם הם כמו יום שישי ?
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 09:22
שלום,

הדבר תלוי בנוהג במקום עבודתך.
חיים
01/05/2014 18:48
היי, פוטרתי מעבודתי כנהג וכרגע יש לי חודש התראה. האם במהלך החודש הזה הרכב, הפלאפון או התן ביס אמורים להישאר אצלי? הרכב הוא אכן רכב עבודה אך הפלאפון הוא אישי.
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 09:01
שלום,

המעסיק אינו מחוייב להשאיר לרשותך את הדברים שציינת.
חיים
02/05/2014 11:41
אשמח לקבל מענה
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 09:02
נתנה תשובה.
י.א
01/05/2014 19:00
אני זכאית לתוספת זו כבר 25 שנה והיא הוכנסה לתלוש השורה האנכית בתלוש ,ולא באופקית ליד השכר המשולב וכו..לפני שנה זה תוקן .אני ביקשתי תיקון רטרואקטיבי,אבל נידחתי בטענה שעבדתי 40 שע במקום 42.5 למשרה מלאה-וזה היה באישור המנכל ,אני עובדת עיריה מה אומר החוק?האם אפשר לקשור את שני הדברים בכדי לא לתת לי איזה שהו פיצוי?כעת אאני נדרשת לעבוד גם 42.5 שע ,יש לי2.5 שנים לפנסיה.מה לעשות?
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:52
שלום,

אנא תמקדי את שאלתך.
יוליה
02/05/2014 18:35
שלום
עבדתי בסוכנות ביטוח שנה בתור מזכירה של המשרד.
לאחר שנה החלטתי להודיע את התפטרותי מסיבות שונות אבל הסיבה שצינתי במכתב התפטרותי היא בגלל לימודים
למרות שהיא לא נכונה. היה לי קשה מאוד בכך שיש מצלמות במשרד אשר מצלמות כל פעולה שלי (אפילו שבעל המשרד תמיד ציין בפנינו שאין מצלמות ובגלל זה לא צינתי זאת במכתב). ביום שהגשתי לו את המכתב נתתי לו התראה של חודש מראש , ובשיחה הזאת (אשר היא מוקלטת גם בניד שלי וגם במצלמה של המשרד) הוא ביקש ממני להישאר עוד מספר ימים מעבר לחודש כדי לתת התלמדות למחליפה שלי כמובן שהסכמתי וכמה ימים אחרי זה הודעתי לו שאני יעזוב ב9.5 במקום ב3.5 כדי לתת לו עוד זמן וכמובן גם שלחתי לו מייל אל כך .והתחלתי לחפש עבודה שתאריך ההתחלה שלה היה ב10.5 והיו לי כמה הצעות עבודה אשר הציעו לי להתחיל לעבוד האצלם לפני אך סרבתי להם כדי לעמוד במה שסוכם אייתו. אתמול ב1.5 בסוף היום אני מקבלת מכתב אשר כתוב בו שאין צורך שאני יגיע יותר לעבודה כמובן שזעמתי ודרשתי לקבל הסבר אל כך וקיבלתי תשובה לא הגיונית. כמובן שביקשתי שישלם לי את המשכורת עד ל9.5 כמו שסוכם וגם לא לשלם לי דמי הבראה אפילו שאי עובדת שנה אייתו והוא לא הסכים אחרי ריב ממושך אייתו יצאתי מהמשרד בדמעות בלי לקחת את הדברים שלי. היום שלחתי לו הודעה עם אני יכולה להגיע ביום ראשון כדי לפנות את המגירות שלי מדברים האישיים שלי ולקבל את המשכורת לפחות לחודש שעבדתי בו(המשכורת משולמת לנו בצק). הוא סרב וטען שהכניסה שלי למשרד אסורה והוא היה מוכן לדבר איתי אחרי שירגע מהתנהגות שלי אתמול ושאני צריכה להיזהר ממנו כי הוא יכול לתבוע אותי אל כך. מה כרגע אני יכולה לעשות? מדובר פה בהרבה כסף שמגיע לי גם המשכורת של חודש קודם וגם הדמי הבראה וגם הימים שהוא צריך לשלם לי כי הוא פיטר אותי מוקדם יותר. כסף לעורך דין אין לי כי הוא לא שילם לי משכורת.
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:51
שלום,

לכאורה מדובר בהתנהלות בלתי חוקית, אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
גלעד
02/05/2014 00:29
שלום רציתי לדעת אם אני עובד באופן חד פעמי במקום מסויים בערב יום העצמאות , האם אני צריך לקבל 200% ? או שזה לא חובה ?
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:49
שלום,
יום עצמאות נחשב לחג ועל-כן התשלום הוא לפי שעות חג.
אלה
02/05/2014 00:34
היי
האם עובדים יום מלא ביום הזיכרון לחללי צה"ל?
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:48
שלום,
ערב יום הזיכרון לחללי צה"ל הינו יום עבודה מלא.
לירן
04/05/2014 08:36
בחוזה עבודה שלי כתוב שאני מחוייב לשלם למעסיק פיצויים על ימי עבודה שלא עבדתי בתקופת ההודעה המוקדמת, שהיא 30 יום. הפיצוי הוא לא פחות מאשר גובה משכורת חודשית אחרונה, ויהא בגודל התשלום על הימים בתקופת ההודעה המוקדמת בהם לא אעבוד.

האם למעסיק מותר בכלל לעשות זאת?

מה כן מותר למעסיק לעשות במקרה כזה?

גם הניסוח של גודל הפיצוי לא ברור!
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:47
שלום,

לכאורה נראה כי מדובר בתנאי מקפח אך עם זאת, לא ניתן לקבוע זאת על סמך העובדות שניתנו.
מיטל
04/05/2014 08:39
אני עובדת בגן ילדים חמישה ימי עבודה בשבוע בשכר חודשי קבוע . באם אני מחסירה יום מסוים, מקזזים לי מהמשכורת סכום X. אציין כי היום החופשי שלי הוא ביום שלישי.

שאלתי היא, כיצד מחושבים דמי מחלה אם הייתי חולה מיום שני ועד חמישי כולל. האם אין התייחסות ליום החופשי? בפועל מה שהוסבר לי זה שהיום הראשון לא משולם היום השני שהוא הוא החופשי שלי נוכה לי 50 אחוז מהשכר היומי וכן היום השלישי וביום הרביעי קבלתי 100 אחוז.

האם זה חישוב תקין? יש לציין שבאותו שבוע עבדתי ביום ראשון וביום בשישי...

תודה
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:45
שלום,

לכאורה החישוב הוא תקין.
מסמכים
סמי
02/05/2014 22:59
התפטרתי ב 12/13,גמר חשבון בוצע לי ב 10/2. עד היום לא קיבלתי את המסמכים ״סיום יחסי עובד מעביד״ ו ״שחרור כספי פנסיה״ פניתי לכל הגורמים האפשריים כמה פעמים,כלום לא עוזר,האם בפנייתי לבית הדין לעבודה,אוכל לרשום את אי מתן המסמכים כעוד פגיעה בזכויותיי? אם כן,האם מגיע לי סעד כספי כלשהו?
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:43
שלום,

אכן מכתב לשחרור כספי הפנסיה הינו רכיב שניתן לתבוע אותו ביחד עם הכספים לשחרור הקופה.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ג.י
04/05/2014 08:34
היי,
אני בהריון ויוצאת בקרוב ללימודים שהמשמעות שלהם היא הפסד של מספר שעות שבועיות (מרוכזות ביום אחד) ואני עובדת גלובלי.

אני יודעת שאסור על פי חוק להעסיק נשים בהריון בשעות נוספות.

השאלה שלי היא האם ניתן לחייב אותי להשלים את השעות החסרות במהלך שאר ימות השבוע כיוון שאני גלובלית ושעות נוספות אצלי הן חודשיות או שהחוק מדבר על מספר שעות יומי?

שאלה נוספת - האם ניתן לחייב אותי לתקופת עבודה בתום הלימודים (זה יקרה כחצי שנה אחרי תום חופשת הלידה)?

תודה מראש
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:42
שלום,
האם סיכמת עם המעסיק על יציאתך ללימודים טרם התחלת את עבודתך שם?
אורן
01/05/2014 19:31
שלום רציתי לדעת מה קורה אם אני עובד ללא מנוחה שבועית האם השעות אמורות להיחשב כשעות נוספות אני עובד במשמרות ובשבתות.לדוגמא אם אני עובד 12 יום רצוף ללא מנוחה שבועית
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:40
שלום,

הדבר אינו חוקי שכן לפי החוק יש לתת לעובד יום חופש במהלך שבוע עבודה.
יוסי
02/05/2014 15:23
שלום,
החברה בה הועסקתי מכרה את הפעילות. הבעלים פיטר עפ"י חוק עם הודעה מוקדמת אך מתנה את קיום ההודעה בהתניות, אילוץ להגיע כל יום למרות שאין פעילות מ- 8 ועד 17 ועד לסיומו וזאת במטרה להתיש ולגרום לעובד לוותר על ההודעה המוקדמת. אודה לדעתכם
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:39
שלום,

באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
דביר
03/05/2014 13:24
בחוזה העבודה שלי רשום על סעיף פיצויי פיטורים-

" מוסכם במפורש כי הפרשת המעביד לחשבון בפיצויי פיטורים במסגרת הביטוח הפנסיוני תבוא במקום תשלום פיצויי פיטורים(וזאת ע"פ סעיף 14 לחוק) ...
המעביד מוותר מראש על כול זכות להחזר כספים אשר יצטברו בחשבון הפיצויים. מנגד, העובד מוותר על השלמת פיצויי הפיטורים בהתאם לנתוני הפרשות המעביד לחשבון פיצויים (קרי: תקופה ההפרשה, היקפה, ושיעורה)"

השאלה החשובה שלי היא-

אם המעביד מפריש לקרן הפיצויים רק 6% האם למרות סעיף זה, האם אני זכאי להשלמה של פיצויים במידה ואני מפוטר?
האם יש שוני בזכאות שלי להשלמה מסוימת במידה ואני מתפטר או אני מפוטר?
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:38
שלום,

הינך זכאי לתשלום עבור אותם כספים שהמעסיק הפריש לך לקופת הגמל בכפוף לסעיף 14.
סיגל
03/05/2014 13:36
שלום. אני עובדת כשנה וחצי כ8 שעות + שעות נוספות (ליפעמים) המעסיק הודע לי ליפני כשבוע שצריך להשאר עד סוף היום שהעבודה ניגמרת ז"את מעבר לשמונה שעות .
עד שהעבודה ניגמרת ז"את לסיים בשעה שמונה ואף יותר ( בערב)
שאלתי . האים זה הרעת תנאים . ואים אני מיתפטרת האים מגיע לי פצויים + מיכתב פיטורים. עוד שאלה האים חישובי פצויי פיטורים נותנים לשנה עגולה או גם בעבור חצי שנה נוספת. וכמה זמן הודעה מוקדמת צריכים לתת לי או ההיפך.

נ. ב. אני עובדת כמזכירה
תודה רבה
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:37
שלום,
אם את מתפטרת בגלל הרעת תנאים אזי יש צורך להוכיח זאת.
אם את מתפטרת אינך זכאית למכתב פיטורין.
הודעה מוקדמת ניתנת בהתאם לחוק הודעה מוקדמת. לבירור מעמיק יותר אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
ד.א
03/05/2014 12:14
במקום עבודתי אני זכאי ל22 ימי חופש בשנה.
החצי הראשון של השנה המשכורת שלי במשרה מלאה הינה 30,000 ש"ח ובחצי השני של השנה המשכורת שלי הינה 7,000 ש"ח. איך מחושב התשלום עבור ימי החופש להם אני זכאי?
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:35
שלום,

תשלום עבור יום חופשה הינו יחסי ועל כן יש לעשות את חישוב אחוז המשרה.
איתמר
04/05/2014 02:03
שלום רב!
אני עובד במושב ומתגורר בעיר הסמוכה למושב.
אין תחבורה ציבורית מוסדרת למקום העבודה.
מאחר ובתחילה היה לי סידור, לא נחתם הנושא בחוזה העבודה.
כיום אני נאלץ לנסוע במונית, עלות הנסיעה היא כ- 50 ש"ח ליום הלוך ושוב.
כמה המעסיק אמור לשלם לי?
תודה!
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:33
שלום,

מעסיק מחויה לשלם לך עד גובה של 26.40 ש"ח ליום עבודה.
שרונה
04/05/2014 08:16
שלום. המעסיק שלי פתח לי קרן פנסיה רק לאחר שלושה חודשי עבודה, וכעת לאחר חמש שנות עבודה פוטרתי. הוא טוען שמכיוון שאני חתומה בחוזה על סעיף 14, אין הוא מחוייב להחשיב גם את השלושה חודשים הראשונים לחישוב פיצויי הפיטורים. האם נכון?
עו"ד אריק שלו
04/05/2014 08:31
שלום,

האם הייתה לך קרן פנסיה פעילה לפני עבודתך אצל אותו מעסיק?
מיכאלה
03/05/2014 18:18
פוטרתי מעבודתי לפני כחודש (שעבדתי בו כשנתיים )ולאחר מכן התחלתי לחתום בלשכת התעסוקה כדאי לקבל דמי אבטלה מביטוח הלאומי אבל מלשכת התעסוקה שלחה אותי לעבודה מסוימת שאני נמצאת שם כבר שבוע ולא מעוניינת להמשיך שם מסיבות אישיות האם אני יוכל להמשיך להיות זכאית לדמי אבטלה למרות שאני עוזבת את המקום מרצון??
או שמה נשללו ממני כול זכות לדמי אבטלה
יהודית
02/05/2014 18:10
חזרתי לעבודה לאחר 4 חודשים מיום הלידה . לאחר כחודש עבודה המטפלת עזבה אותי במפתיע ונאלצתי לצאת שוב לחל"ת. האם מבחינת החוק זכותי עדיין לנצל חל"ת? עד מתי?
איצקו
01/05/2014 18:42
יש לי שאלה קטנה,
אני עובד כמאבטח בבית חולים אסף הרופא, עברתי קורס שנקרא "מוס"ח א- מוסדות חינוך" - 6 ימים - וחויבתי בתקופת עבודה של שנה עם קנס של 3500 במקרה של התפטרות.

עם זאת, בפסק דין שניתן ע"י בית הדין האזורי לעבודה בירושלים פסק-דין בתיק דמ"ש 57859-10-10 לנדאו דניאל נגד בן בטחון (1989) בע"מ נקבע כי:

"בית-הדין האזורי קיבל את תביעת עובד להשבת תשלום בגין עלות קורס המאבטחים שנוכה משכרו האחרון, בקובעו כי יש לראות בקורס מאבטחי מוס"ח בגדר "השתלמות מקצועית" כהגדרתה בסעיף 18 להסכם הקיבוצי בענף השמירה. סעיף זה להסכם הקיבוצי קובע כי ההשתתפות בהשתלמות תהא על חשבון המעביד ולא תנוכה השתתפות כלשהי מהעובד. בנסיבות אלו נפסק כי הסכם העבודה האישי שנחתם עם התובע חסר תוקף שכן הוא סותר את הוראות ההסכם הקיבוצי (וצו ההרחבה), שמקנות זכויות קוגנטיות לעובד אשר לא ניתנו לויתור או להתניה."

האם המשמעות היא שהמעסיק לא יכול לנכות משכרי את עלויות הקורס? שכן קורס מוס"ח א' נחשב להשתלמות לפי סעיף 18 לצו הרחבה, וניכוי שכזה נוגד הוראות אלו?

אשמח לקבל תשובה בנושא, תודה
ד.כ
22/04/2014 13:17
היי

אני עבדתי במסעדת רפאל של השף רפי כהן במשך כמעט שנתיים. בחודשים האחרונים המצב במסעדה הפך להיות גהנום עבורי ועבור כל העובדים. הלנת שכר, איומים, צעקות, ביטול משמרות, משפטי שדה לעובדים ועוד... לא רק אני, אלא עובדים רבים חוו את היחס מרפי כהן עצמו והמצב במסעדה נהיה נורא. עובדים פוטרו ואחרים עזבו בגלל הלחץ והתנאים הנוראיים. אני המשכתי לעבוד למרות שלא קיבלתי משכורת כבר הרבה זמן. בסוף השבוע האחרון המסעדה נסגרה בהפתעה. ראיתי שרפי כהן טוען שהתיה מעילה בכספים אבל מה שנוצר כרגע הוא מצב אבסורדי מבחינתי ומבחינת עובדים אחרים שנותרו בלי משכורות.

אשמח לקבל מכם הסבר האם יש דרך לפעול על מנת לקבל את הכספים שמסעדת רפאל הגדולה חייבת לנו...אפילו במצב שהמסעדה סגורה...

מה עושים?
אוהב את רפי
01/05/2014 16:35
תאכלו את הכובע כל הבכיינים! מסעדת רפאל נפתחה היום אחרי פחות משבועיים שהיתה סגורה וחזר הלפעילות מלאה במתכונת מלאה עם צוות עובדים, מלצרים, טבחים ומנהלים אחראיים וטובים. כל מי שניסה לכלכך על אחד השפים הכי גדולים בארץ ועל מסעדה מפוארת כמו רפאל יכול לאכול את הכובע.

בנתיים לא שמענו על אף עובד שהגיש תביעה נגד המסעדה. רק בכיינים אנונימיים הכל מיני פורומים ובפייסבוק...

האמת תנצח!
יערה
02/05/2014 23:06
נדמה לי שמהשם של זה שהתכנה ״אוהב את רפי״ אפשר להוריד את ״אוהב את״,מה שמשאיר לנו את השם....... רבותיי,אין עשן בלי אש,חבר שלי עבד שם תקופה לא קצרה ואכל מרורים. נכון להיום מתארגנת תביעה,פרטים כבר ניתנו לחלק מהסגל שעזב ולחלק מהסגל הנוכחי,בהצלחה לכולנו.
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 13:31
שלום,

אנא פנה לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מיכל
22/04/2014 15:41
היו כתבות בעיתון הארץ, בגלובס והיום גם באתר וואלה על מסעדת רפאל של רפי כהן... הרבה עובדים נפגעו כנראה ואילו הוא, השף, חושב כנראה שהלנת שכר זה פתרון במקרה של מעילה בכספים... אם אני לא טועה, אין שום סיבה בעולם שלפיה יכול המעסיק ולא חשוב עד כמה הוא מפורסם, להלין את השכר של העובד/ת שלו.... קחו עורך דין ותתבעו אותו.

חוצפה. בטח אם מסתכלים על המחירים של הארוחות במסעדת רפאל .
ש. תל אביב
24/04/2014 18:52
מספיק לקרוא את כל התגובות והטוקבקים של גולשים בפייסבוק ובאתרי החדשות בשביל להבין שישנם עובדים נוספים וכנראה לא מעטים עם טענות קשות כלפי ההתנהלות של רפי כהן כלפיהם ובכלל...

לפי מה שהבנתי מחר יהיה ראיון בידיעות אחרונות עם רפי כהן וכנראה שיהיו תגובות של כמה מעובדי רפאל ... אין עשן בלי אש
עזבתי מזמן
24/04/2014 19:00
הי

אני עזבתי את העבודה במסעדת רפאל לפני ארבע שנים בערך. הייתי שם מלצר לתקופה קצרה וכבר אז ומהר מאד הבנתי שהעובדים כולם - צוות המטבח, המלצרים והאחמש"ים - סובלים מיחס לא טוב ומקרי הלנת שכר ... למזלי עזבתי מהר מאד.

מרחם על כולכם. גם לספוג השפלות, עכשיו גם האשמות ובנוסף לכל לא לקבל שכר ......... מרתיח!
הרב קוק
27/04/2014 17:44
לפי הכתבה של ניב גלבוע המצב של רפי כהן לא קל בכלל... הוא כנראה נכנס לתוף פרנוייה לא קלה בגלל סיבות ברורות.... בכל מקרה, לעובדים נמאס ואין כל סיבה שיסבלו את הפרנויה של רפי כהן. מסעדת רפאל נסגרה לצמיתות והיא "תפתח" שוב רק בראש של רפי כהן, שכמו שניב גלבוע כתב בעדינות ... האף שלו נוזל והוא רץ לשירותים כל רגע...

ממליץ לכל מי שמסעדת רפאל חייבת לו כסף להקדים ולתבוע את מה שמגיע, כי לפי הסימנים בקרוב כבר לא ישאר כלום
שרון
01/05/2014 22:26
שלום, האם המעסיק יכול לשנות את השכר מגלובאלי לשעתי?
עו"ד אורנה שמריהו
02/05/2014 09:04
יכול, אך שינוי זה מהווה הרעה מוחשית בתנאי עבודתך.
מירב
01/05/2014 22:24
אני מנהלת סניף ברשת כבר 5 שנים, לאחרונה החליטו להעביר אותי מסניף גדול אל סניף קטן.
מעבר לנסיעה הארוכה יותר ישנה פגיעה בבונוסים שאני אמורה לקבל.
בונוסים על סניף גדול יותר הם גדולים בהרבה מהבונוסים שאקבל על סניף קטן יותר, האם זו היא הרעה בתנאים? ובמידה ואתפטר מרצוני כי המעבר הזה הוא ללא הסכמה שלי אקבל פיצויים?
עו"ד אורנה שמריהו
02/05/2014 09:03
ראשית יש לבדוק את המרחק. שנית, היה ותראי כי עקב המעבר שכר עבודתך נפגע, אכן תוכלי להתפטר בגין הרעה מוחשית בתנאי העבודה, אך קודם לכן, תצטרכי להתריע על כך בפני המעסיק.
יוני
02/05/2014 00:07
המעסיק החדש בקש ממני ציק לצורך הביטחון כאילו ביטחונות מעובד האם זה חוקי ואם לא האם מגיע לי פיצוי
עו"ד אורנה שמריהו
02/05/2014 09:01
בטחון על מה? לא חוקי ואין המעסיק יכול לדרוש ממך צ'ק בטחון.
נילי
30/04/2014 23:40
שלום
עבדתי בנקוי משרד כ-7 שנים,פעם בשבוע לשעתיים.לאחרונה המעסיק שלי שהינו בעל המשרד הכניס שותפים למשרד שהחליטו שהשכר שלי גבוה מדי ואוכל להמשיך רק אם אסכים לחצי מהסכום,כלומר הרעת תנאים.האם מגיעים לי פצויים? ואם כן,אז כמה פצויים מגיעים לי ואייך אני מחשבת אותם?המשכורת שולמה לי בצ'ק בכל חודש ללא תלוש משכורת .
התחלה וסיום העבודה מתאריך ה-13/3/2007-2/2/2014
יש לציין שלא הוצאו לי פצויים,לא פוטרתי באופן רשמי ויש לי תחושה שאפילו אם מגיעים לי פצויים,הם לא יינתנו לי בקלות .למי אני פונה אז לעזרה,לעורך דין? לתביעות קטנות?
נילי
02/05/2014 00:04
תודה על תשובתך אך שכחתי לשאול האם יש חוק התיישנות לגביי דרישת פצויים מהמעסיק,או שאני יכולה לדרוש אותם בכל זמן? תודה
עורך דין ארז כהן
01/05/2014 08:28
אכן מדובר בהרעה מוחשית בתנאים ומגיעים לך פיצויי פיטורים.
החישוב הוא של שכרך האחרון במכפלת שנות העבודה.
במידת הצורך ניתן לפנות לבית הדין לעבודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ