פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - חברת אבטחה והתפטרות
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
01/05/2014 18:42
יש לי שאלה קטנה,
אני עובד כמאבטח בבית חולים אסף הרופא, עברתי קורס שנקרא "מוס"ח א- מוסדות חינוך" - 6 ימים - וחויבתי בתקופת עבודה של שנה עם קנס של 3500 במקרה של התפטרות.

עם זאת, בפסק דין שניתן ע"י בית הדין האזורי לעבודה בירושלים פסק-דין בתיק דמ"ש 57859-10-10 לנדאו דניאל נגד בן בטחון (1989) בע"מ נקבע כי:

"בית-הדין האזורי קיבל את תביעת עובד להשבת תשלום בגין עלות קורס המאבטחים שנוכה משכרו האחרון, בקובעו כי יש לראות בקורס מאבטחי מוס"ח בגדר "השתלמות מקצועית" כהגדרתה בסעיף 18 להסכם הקיבוצי בענף השמירה. סעיף זה להסכם הקיבוצי קובע כי ההשתתפות בהשתלמות תהא על חשבון המעביד ולא תנוכה השתתפות כלשהי מהעובד. בנסיבות אלו נפסק כי הסכם העבודה האישי שנחתם עם התובע חסר תוקף שכן הוא סותר את הוראות ההסכם הקיבוצי (וצו ההרחבה), שמקנות זכויות קוגנטיות לעובד אשר לא ניתנו לויתור או להתניה."

האם המשמעות היא שהמעסיק לא יכול לנכות משכרי את עלויות הקורס? שכן קורס מוס"ח א' נחשב להשתלמות לפי סעיף 18 לצו הרחבה, וניכוי שכזה נוגד הוראות אלו?

אשמח לקבל תשובה בנושא, תודה

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ