פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 943
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חוזה
אורלי
12/08/2014 06:15
האם זה נכון שאדם שחתום בחוזה מול חברה קבלנית ורוצה לעבור לעבוד בעבודת מדינה התחייבות לחוזה מול החברה הקבלנית מתבטל ללא תענות וקנסות מצידם??
RE: חוזה
פרדי
12/08/2014 09:34
לא, זה לא נכון. אלא עם המדובר על תפקידים בטחוניים מסויימים.
נטלי
11/08/2014 09:52
שלום.אני עובדת בבנק והחלקתי בעבודה בגלל שהייתה שלולית מיים על הרצפה ולא ראיתי אותה.נסעתי ישר למוקד במונית,שם עשו צילומים ואין שברים.אני בחופש מחלה.השאלה האם ניתן לתבוע את המעביד? האם ניתן לקבל פיצויים? (שילמתי על מוניות כי לא יכלתי ללכת,מבזבזת ימי מחלה,לא הולכת לחדר כושר וכמובן סובלת מכאבים).תודה מראש.
עו"ד אריק שלו
12/08/2014 09:17
שלום,
כל עוד אין נזק, לא ניתן לתבוע את המעסיק.
שיר
11/08/2014 22:03
היי,

אני עובדת בפינת חי במעון פרטי לאוכלוסיה מיוחדת. הנעליים שלי נשחקות בעבודה באופן קבוע (אני שוטפת רצפה, הולכת על קקי של בע"ח) ובנוסף הרצפה אצלנו בפינת החי עשויה בצורה מעט רעועה (חלקים עם חול, חלקים עם קש, חלקים עם בלטות וכדומה.).

במשך שלוש וחצי השנים שאני עובדת שם כבר נהרסו לי מספר נעליים וכבר קניתי שני זוגות של נעליי עבודה שעולות כמעט 500 שח לזוג.

שאלתי את המעבידה שלי לגבי כסף להנעלה - והתשובה שקיבלתי היא שאני מקבלת דמי הבראה ובדמי ההבראה יש סעיף של ביגוד על סך 60 שח.

חיפשתי מעט באינטרנט ולא הבנתי אם יש סעיף כזה בדמי הבראה. מעבר לזה גם לא מבינה אם הסכום שאני מקבלת הוא נכון כיוון שאנחנו מעון פרטי ולא חתומים על שום הסכם קיבוצי או משהו בסגנון.

אשמח אם תעזרו לי להבין - האן מגיעים לי דמי הנעלה נוספים חוץ מדמי ההבראה שאני מקבלת? האם יש סעיף בדמי ההבראה להנעלה כמו שהמנהלת שלי טוענת וכמה אני אמורה לקבל דמי הבראה.

תודה רבה על הפורום שלכם !!
עו''ד אריק שלו
12/08/2014 08:56
שלום,
על המעסיק לספק לך ביגוד בהתאם לצרכי העבודה.
דמי הבראה נועדו לצורך אחר.
אסף
11/08/2014 22:05
שלום,

במהלך השנתיים האחרונות צברתי 44 ימי חופש.

בעקבות המצב הבטחוני בחודש האחרון שבו הופעלו עליי לחצים נפשיים קשים, אני מעוניין לנצלם לחופש כחופש ארוך של כחודש וחצי.

ביקשתי מהמנהל, לאחר הסבר על המצב שלי, תאריכים פנויים מהרגע ועד אוקטובר. קיבלתי בתגובה רק שבועיים מתוך השלושה חודשים שבהם אוכל לקחת חופש.

האם זו החלטת המנהל בלבד? אין לי זכות בתור עובד לבקש חופשה ארוכה לאחר שצברתי את ימי החופש? האם אני יכול לבקש אישור מרופא או פסיכולוג שאני זקוק לחופשה ארוכה?

כמו כן, הבנתי כי אני מחוייב לקחת 7 ימי חופשה רצופים בשנה. בשנת 2013 לקחתי יום חופשה אחד בלבד, האם אני יכול לחץ על החברה בעקבות הפרת החוק משנה שעברה?

אני באמת שצריך חופשה ארוכה וצברתי ימים רבים בשבילה, איך זה שאני מנוע מלנצלה?

תודה ולילה טוב
עו"ד אריק שלו
12/08/2014 08:54
שלום,
המעסיק רשאי לא לאשר לך חופשה ארוכה שכזאת.
בכל אופן באפשרותך לקבל אישור מחלה מרופא מקצועי כאשר הדבר נדרש.
יוסף
12/08/2014 06:32
אני עצמאי ועובד כנהג מונית. רוב שעות היום אני מבלה מחוץ לבית , בכבישים בערים שונות. רציתי לדעת האם אני יכול להכיר בארוחות שאני נאלץ לאכול בחוץ כהוצאה? ואם כן, מה שווי הארוחות ליום?
עו"ד אריק שלו
12/08/2014 08:53
שלום,
אנא פנה לייעוץ בענייני מס.
שי
12/08/2014 06:45
אני עובד באבטחה.. בבוקר התחלתי להרגיש לא טוב וככל שהזמן עבר זה רק הלך ונהיה יותר גרוע רציתי לעלות לבית חולים אבל המעסיק שלי אמר לי שאין לי מחליף.. האם מותר לו?
עו"ד אריק שלו
12/08/2014 08:52
שלום,
ניתן להעידר מהעבודה כאשר יש אישור רפואי בהתאם.
קטי
12/08/2014 08:07
שלום, המעביד שלי משלם דמי הבראה על בסיס חודשי, בזמן חופשת הלידה (6 חודשים ) לא קיבלתי דמי הבראה, האם אני זכאית לתשלום רטרטאקטיבי? ואם כן עבור כל התקופה או רק חלק? אני עובדת בחברה קצת יותר משלוש שנים.

אודה לתשובה, תודה מראש.
עו"ד אריק שלו
12/08/2014 08:51
שלום,
תקופת חופשת הלידה ושמירת ההריון נכללות בחישוב הזכאות לדמי הבראה.
ד.א
11/08/2014 15:00
צהריים טובים לכם

אני מקווה שתוכלו לסייע לי להבין את הסיטואציה הבאה:

עובד שכיר היה מעוסק דרך חברת אירועים פרטית. כיום נכנס שותף חדש לחברה והוציאו תלוש חדש שבו מופיע ח.פ. חדש ושם אחר (שילוב של שמות 2 השותפים) ורוצים למסור ללקוח פיצויי פיטורין + זכויות סוציאליות, שזה למיטב הבנתי החלפת מעסיקים, ולהעסיק אותו מעתה והלאה דרך החברה החדשה.

רציתי לשאול אם נכנס שותף חדש ומקימים חברה חדשה האם אפשר לכפות על עובד לנתק את רצף העבודה ולקבל את פיצויי הפיטורים, דמי הבראה ושאר הזכויות?
חן
11/08/2014 09:32
שלום רב,

אני אם לילד בן שנה וארבעה חודשים שייכנס למסגרת רק ב 1.9.
עובדת במשרה מלאה חמישה ימים בשבוע (היום החופשי שלי הוא יום שישי).
בעלי עובד גם כן במשרה מלאה חמישה ימים בשבוע, היום החופשי שלו הוא יום חמישי (הוא בחר היום הזה, מסיבה שתוסבר בהמשך).

אמא שלי היא זאת ששומרת על הילד בימים ראשון עד רביעי וביום חמישי, היום היחיד בו היא עובדת, בעלי שומר עליו .

בתחילת החודש בעלי גוייס בצו שמונה (לוחם בחטיבה מובחרת) "לתקופה ממושכת" (לדברי המפקד שלו) ולכן מאז שגוייס ועד להודעה חדשה אני נאלצת להעדר בימי חמישי מהעבודה כדי לשמור על הילד.

ברצוני לדעת,
האם מגיע לי תשלום עבור ימי חמישי בהם אני נעדרת (יום עבודה מלא/חלקי) או שהימים ינוכו על חשבון ימי החופש שלי?
הרי הסוגייה נוצרה עקב המצב הביטחוני (בעלי ששומר על הילד נמנע מלשמור עליו כי גוייס)?

אודה לתשובה!
פולי
10/08/2014 15:58
קודם כל ברצוני להודות לכל המתנדבים המקסימים והמקצועיים אשר לא מפסיקים את פעילותם בתחום ההתנדבות למען הצדק!

ושנית, יש לי שאלה חשובה למביני עניין בתחום פיצויים בעבור עובדים בשל השגחה על בני זוג נכים. אני לא מצליחה להשיג את משרד הכלכלה מזה מס' ימים והזמן אוזל. אבי נשוי לאימי נכה (70% נכות), אנו תושבי אשקלון הדרומית המוגדרת כאזור 40 קילומטר מסוכנים. אבי לא עבד חודש ימים ויש ברשותו אישורי מחלה (אותם הוא יעביר למעסיקו ומשם לביטוח לאומי לבדיקת זכאות לפיצוי בעבור אישורי מחלה נטו), אך... המעסיק הואילו בטוב ליבו לבדוק באם קיים חוק כגון חוק השגחה על ילדים מתחת לגיל 14, אך במקרה שלנו - השגחה על בת זוג נכה. כלומר, אני מעוניינת לדעת באם יש חקיקה בחוק לגבי פיצויים בשל מצב בטחוני בשטח עוטף עזה - בתקופה בה העובד לא יכול לעבוד ומוכרח להשגיח על בת זוגתו הנכה (70%), והאם קיים הצורך במינויו לאפוטרופוס בעבור אימי (אישתו). אשמח באם תענו לשאלתי הנ"ל, אם כי אבי נמצא במצב כלכלי נואש וזקוק לעזרתכם בנושא. אשמח לקישור לחקיקה בנושא, אם כי אני לא הצלחתי לאתרו. בברכה ובכבוד רב, פולי.
dDDFD
11/08/2014 20:41
אני שליח על קטנוע עשיתי תאונה חזיתית עם רכב בשבוע שעבר בזמן העבודה ולצערי אני אשם בה, פינה אותי אותי אמבולנס למיון וקיבלתי 10 ימי מחלה , היום הגעתי לקחת תשכר של חודש שעבר וגיליתי שאני לא יקבל אותו 6000שח. הוא אומר שזה על הקטנוע שנהרס בתאונה ועל השתתפות האצמית של הביטוח השאלה שלי אם הוא יכול לעשות דבר כזה?
מאיר המהיר
11/08/2014 22:01
אני עובד בשליחויות כבר כמה שנים ועבדתי בלא מעט חברות שליחויות באזור מרכז. אח שלי, המעסיק שלך מנסה לעשות עליך סיבוב. אסור לו להוריד לך שקל מהמשכורת ואם הוא לא עשה ביטוח לקטנוע שלו, זאת לא בעיה שלך. בכל מקרה אסור לגעת במשכורת שלך. אל תוותר על זה ואל תתקפל.
dDDFD
11/08/2014 22:27
תודה על התגובה.
יש ביטוח חובה וצד ג.
למי אני צריך לפנות שיעזור לי במקרה שלי? עו"ד? להסתדרות?
מאיר המהיר
11/08/2014 22:51
תפנה רק לעורך דין אם המעסיק לא משלם לך. מכתב אחד והוא ישלם לך צ'יק צ'ק. אני רואה שיש כאן באתר מלא עורכי דין מכל הארץ.
יוסי
11/08/2014 17:16
שלום רב
בחוזה העבודה שלי כתוב לי אני צובר בונוס של אלף שקל על כל חודש שאני עובד ולאחר שנתיים אני אקבל את הסכום שנעמד על 24 אלף שקל
החודש הייתי שנתיים וחודש בחברה ולא קיבלתי במשכורת האחרונה שאת הסכום המדובר התחלתי לעבוד ב01/07/2012
חשוב לציין שאת המשכורת קיבלתי רק את התוספת של הבונוס שכתובה לי בחוזה לא קיבלתי
קטע מהחוזה :
"1. שכר כולל:
1.1. בתמורה למילוי תפקידו בחברה, החברה תשלם לעובד משכורת חודשית בסכום של ******* ש"ח (להלן: "המשכורת החודשית") אשר תשולם לעובד בהתאם לתנאי התשלום המקובלים בחברה. המשכורת הכוללת כוללת בתוכו גם תשלום עבור הוצאות נסיעה כנדרש בחוק.
השכר הינו תשלום חודשי גלובלי הכולל עבודה בשעות נוספות המהווה תמורה מראש עבור העבודה במסגרת השעות הנוספות.
1.1.1 בונוס ע"ס 1000 ש"ח יועבר לעובד על פי התנאים להלן:
1.1.2 במהלך השנתיים הראשונות, יועברו 1000 ש"ח בכל חודש לצבירה
ויהוו סכום נצבר אותו יקבל העובד בתום תקופת התחייבות בת שנתיים.
1.1.3 במידה והעובד לא ישלים את תקופת ההעסקה כמתחייב הן אם ביוזמתו והן אם ביוזמת המעסיק, הסכום הנצבר עבורו יבוטל והוא אינו זכאי לקבלו."
נאמר לי שהבוס בחו"ל וחוזר רק שבוע הבא ויודיעו לו שיחזור רק יטפל בזה שבוע הבא
אני לא חושב שאני צריך לחכות שבוע או יותר למה שמגיע לי לפי החוק
האם זה נחשב עלנת שכר או משהו אחר ? והאם אני צריך לקבל פיצוי כספי?ואיך אני צריך לפעול ?
תודה רבה יוסי
עורך דין
11/08/2014 17:26
אתה אמור לפנות אל המעסיק ולבקש את הבונוס שמגיע לך לפי חוזה העבודה. אם אחרי הפניה שלך אל המעסיק (ועדיף בכתב ובצורה מכובדת ומסודרת) לא תקבל את מה שמגיע לך, תוכל להתפטר בדין מפוטר עקב הפרת חוזה והרעת תנאים. בכל מקרה, מוטב לקבל יעוץ משפטי אישי באמצעות עורך דין העוסק בתחום שיבחן את החוזה שלך בדקדקנות קודם לביצוע פעולות כלשהן.

בהצלחה!
יוסי
11/08/2014 17:34
תודה על התשובה המהירה.
האם אני צריך לחכות עוד שבוע על שהבעלים יחזור ?
עורך דין
11/08/2014 18:43
אחרת עם מי תדבר? אני מבין ממך שהבעלים הוא האחראי על נושא התשלומים, לכן בהחלט רצוי שתדבר איתו.
יוסי
11/08/2014 19:05
יש מישהו שמטפל בזה אבל האישור בא מהבעלים
השאלה שלי האם זה נחשב להלנת שכר והרעת תנאים?
תודה יוסי
עורך דין
11/08/2014 20:38
בשביל להכריע ולתת תשובה מלומדת בנושא הרעת תנאי עבודה יש צורך בחינת חוזה העסקתך ואין די בייעוץ מעל גבי פורום. אני ממליץ לפנות לקבלת יעוץ אישי וממוקד באמצעות עורך דין.
לי
11/08/2014 08:46
שלום לכולם נדרשתי לעבוד משמרת לילה בשבת משעה 19 בערב עד 7 בבוקר 12 שעות עבודה משמרת לילה של שבת שילמו שעתיים ראשונות 175% ו6.5 שעות 200% עד כאן הכל בסדר השאלה היא האם על השעות הנוספות 3.5 שעות צריכים לשלם 2 שעות של 225% ו 1 שעה של 250% כי על ה3.5 שעות נוספות שילמו לי כמו שעות נוספות רגילות 125% ו 150 מהמחיר לשעה הרגיל שלי זאת אומרת שקיבלתי 3.5 שעות של יום רגיל ולא 3.5 של שבת לילה
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 17:09
שאלתך לא ברורה.
יצוין, כי במשמרת לילה יש לשלם שעות נוספות לאחר 7 שעות עבודה. במידה ומדובר בעבודה ביום שבת, אזי בגין שעתיים הראשונות יש לשלם 175%, ומעבר לכך 200%.
אין להעסיק עובד מעבר ל-12 שעות עבודה ביום.
לי
11/08/2014 17:38
מדובר על שעות לילה בשבת בלבד לאחר שעבדתי 8.5 שעות מיום ראשון עד יום חמישי 43 שעות סהכ האם החישוב הזה נכון שעות לילה 2 של 175 ו 6.5 של 200 עוד 3.5 שעות צירך לפרק ל2 של 2 של 225 ו 1.5 של 250 אצלנו במפעל יש היתר לעבוד ממשרד העבודה
רונית
11/08/2014 09:35
חזרתי לעבודה אחרי שישבתי בבית במשך תקופת המבצע עכשיו חזרתי וגם הודעתי שאני בהריון אך המעסיק שלי אמר שעקב המבצע יש לו ירידה חדה בעבודה ושכרגע הוא בצימצומים ולכן הוא לא יכול להמשיך להעסיק אותי האם אפשר לפטר אותי?
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 17:19
התשובה היא לא.
פיטורים של אישה עקב הודעה בדבר היותה בהריון מנוגדים לחוקי העבודה, ואסורים בתכלית האיסור.
הנך מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
שאול
11/08/2014 12:04
לפני כחצי שנה התחלתי לעבוד במחסן,עד היום לא קיבלתי הסכם עבודה (מה סוכם איתי,שעות עבודה וכיוצא בזה) לפני כשבועיים פניתי בכתב למנהל שלי וביקשתי לקבל מסמך שמפרט את תנאי העסקתי, עד היום לא קיבלתי מענה. האם זה חוקי? ואם לא,האם מומלץ לי לתבוע אותו רק אחרי שאעזוב/אפוטר?
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 17:12
הדבר לא חוקי.
המעסיק מחויב למסור לעובד הודעה על תנאי העסקתו לא יאוחר מחודש ימים מתחילת העבודה.
פיצויים
ירדן
11/08/2014 15:30
במקום העבודה ממנו פרשתי עקב גיל עבדתי עם הפסקה של שנתיים.(עזבתי ולאחר מכן חזרתי לאותו מקום).האם הפיצויים המגיעים לי יחשבו גם לגבי השנים שלפני עזיבתי ?
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 17:00
התשובה היא לא.
ניתוק יחסי עובד מעביד מעל 6 חודשים, מאפסת את הוותק.
עורך דין
11/08/2014 16:48
לא.

רצף הזכויות נשמר רק במקרה של הפסקת עבודה לתקופה של 6 חודשים או פחות מכך.
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 17:01
ניתנה תשובה.
יוליה קוגן
11/08/2014 16:47
שלום. אני עבדתי כברמנית במסעדה בבאר שבע כ5 חודשים, בחודש האחרון עבדתי רק שבוע ימים ואז התפטרתי. זה היה באפריל 2014. מאז ועד היום לא קיבלתי שכר על עבודתי (כ800 שייח). מנהל של מסעדה טוען שלא עבדתי כלל, הצגתי בפניו את הנוכחות , שרושמים דרך אפליקציה בסמרטפון. אבל הוא לא מאמין לי ואומר שאין במסעדה רישום שעבדתי....מה אני יכולה לעשות?
תודה
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 16:55
יש לפנות למעסיק במכתב דרישה ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
יואל
11/08/2014 16:35
שלום רב,
שאלה בדבר דמי אבטלה:
אני בן 44 ועבדתי כ- 12 שנים במקום מסודר.
לפני כ- 3 שנים נאלצתי לצאת לחל"ת על בסיס רפואי ובמשך 3 שנים אלו עדיין הוגדרתי כעובד באותו מקום עבודה אך ללא משכורת.
במקביל לכך, בתקופה זו קיבלתי כספים עקב תביעת אובדן כושר עבודה.
לפני כחודש סיימתי רשמית את עבודתי באותו המקום שבו עבדתי וקיבלתי מכתב על סיום עבודה.
בפניה לביטוח לאומי נודע לי שאני לא זכאי לדמי אבטלה וזאת כיוון שב- 18 החודשים האחרונים אין לי משכורת ממקום העבודה.
האם ניתן לעשות משהו בנדון ההחלטה הנ"ל?
תודה מראש,
יואל
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 16:54
אכן תקופת האכשרה של המוסד לביטוח הלאומי לצורך קבלת דמי אבטלה, הינה עבודה במהלך 12 חודשים ב-18 חודשים האחרונים.
מוטב לבדוק באתר של המוסד לביטוח הלאומי באם הנך עומד בתקופת האכשרה כאמור בהתאם לקריטריונים של המל"ל.
ילנה
11/08/2014 09:17
שלום. התחלתי לעבוד במקום חדש. ב 10.8 הייתי אמור הלקבל משכורת ראשונה עבור חצי חודש והכסף לא נכס. לדעתי עקב טעות. השאלה האם זה בסדר מבחינתי לסרב לעבוד עד שהכסף לא יכנס לבנק? לדעתי בגלל שזו משכורת ראשונה ואין בחברה עובדים שכירים אחרים אז הם צריכים להוכיח לי את היכולת התשלום שלהם. אם לא אלך לעבוד בימים הקרובים או עד שהנושא יפטר מה יהיו ההשלכות?
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 16:47
יש לפנות למעסיק במכתב דרישה לתשלום השכר ובאם אין ברירה להגיש תביעה לבית הדין האזורי לעבודה.
אני
11/08/2014 12:40
אני עובדת בארגון גדול,במקצוע בו נחתם חוזה קיבוצי על 4 פעימות של העלאת שכר.שולמו 2 פעימות החל מ2011.
הארגון היה על סף פירוק (בחסות המדינה ) ועד העובדים חתם על הסכם הבראה שפרטיו לא הובאו לידיעת העובדים ,בו הקפיא את כל תוספות השכר. זאת לאחר שהיו אמורות לצאת לפועל 2 הפעימות האחרונות,האם מותר לועד העובדים? עד מתי ניתן להקפיא הסכמים?
עובד
11/08/2014 14:16
ועד העובדים הוא שמייצג את העובדים ומוסמך לפעול בשמם ומטעמם, בניהול משא ומתן ובכל ענייני העבודה. סביר שאם החברה עמדה לפני פירוק, עדיף היה לוועד להקפיא תוספות שכר ולשמור על החברה פעילה. בכל מקרה, את יכולה לבקש וזכותך המלאה לראות כל הסכם שאליו הוועד הגיע בשמך ובשם שאר העובדים.
אורית
11/08/2014 10:53
אבי בן 70 ויש לו עוד חודש וחצי ניתוח להחלפת ברך.הוא סובל מכאבים איומיםוהוא עובד נקיון בחברה מפבואר 2013.איו לו הרבה ימי מחלה והחופש.הרופא המליצץ חופש עד הניתוח.ויש לנו פגישה עם רופא תעסוקתי. האם הרופא התעסוקתי יכול להוציא לחופש? מה זה אומר? האם הוא יהיה בחופש ללא שכר?אם יקבח שכר מי ישלם ביטוח לאומי.....
זאב
11/08/2014 13:14
פניה אל רופא תעסוקתי היא הדרך הנכונה. לפי ההמלצות שלו, אבא שלך יוכל לקבל התר למנוחה או עבודה ללא מאמץ ועוד. אחרי שאבא יראה רופא תעסוקתי תדעו בדיוק מה עושים... בשביל זה בדיוקיש רופא תעסוקתי והוא כותב וממליץ על הנחיות למעסיק.
עפרי
10/08/2014 22:25
שלום רב!

אני עובדת בגן ילדים בקיבוץ מופרט לחלוטין. כשהתראיינתי לעבודה נאמר לי על ידי האחראית על החינוך הרך כי ישלמו לי עבור שעות עבודה נוספות.

זאת כיוון והמסגרת עובדת בשעות 7-16:30 (9 וחצי שעות ביום).כשהתחלתי לעבוד התברר לי דרך העובדים כי שעות נוספות במסגרת הקיבוץ מוגדרות החל מהשעה ה-9 ולא ה-8.

כלומר משלמים לי שכר בסיס עבור 9 שעות ביום ורק עבור חצי שעה שאחריי השעה ה-9 משלמים לי 125% משכר הבסיס.

האם זה חוקי ותקין?

הסבירו לי שכיוון ויש לנו אפשרות לקחת יום חופש במהלך השבוע וכך לעבוד 5 ימים בשבוע ולא 6, זה למעשה סוג של "קיזוז". אך השכר לי הוא שעתי ולא גלובלי..לא הבנתי מה הקשר ליום החופש השבועי. בנוסף, אני לא לוקחת יום חופש שבועי על בסיס קבוע וכך עובדת לעיתים 6 ימים בשבוע.

מה אז...? אשמח להסבר משפטי..תודה רבה רבה ושבוע טוב
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 08:52
שלום,
שעות נוספות משולמות לאדם העובד 5 ימים בשבוע מהשעה ה-5.
זארה
אירית
11/08/2014 08:18
בוקר טוב

המשכורות של תאגיד האופנה זארה לא הופקדו לחשבונות של העובדים נכון להיום בבוקר - אני מבינה שזאת בעיה ולי יש בעיה עם הבנק עכשיו. מה אפשר לעשות לפי החוק?
RE: זארה
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 08:50
שלום,
החוק קובע כי יש לשלם שכר עד ה-9 לחודש העוקב.
RE: זארה
שמואל
11/08/2014 08:22
אני עובד בפול אנד בר וזה בדיוק אותו סיפור , לפי מה שקראתי פה זה הלנת שכר ואם ישלמו לנו עד לש בוע הקרוב מגיע לנו 5 אחוז תוספת למשכורת, אם זה ימשלך עוד שבוע אז 10 אחוז.
אבל אשמח לקבל תשובה מעורך דין או מישהוא ממוחה בעיניין.
שירית
10/08/2014 19:42
האם אני זכאית לתשלום שעות נוספות בגיןיום עבודה שמיני תשיעי ברציפות וכל הלאה? לא ניתן יום מנוחה שבועי או חלופי.
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 08:48
שלום,

חוק שעות עבודה ומנוחה קובע כי על מעסיק חובה להוציא את עובדיו ליום מנוחה, לפחות אחת לשבוע. הדבר אינו חוקי.
אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אא
10/08/2014 19:18
האם יש חובה על המעסיק לשלם דמי ביגוד שנתיים מדובר במעסיק שהוא בית חולים פרטי
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 08:47
שלום,
דמי ביגוד ניתנים מכוח הסכם קיבוצי. אם את חתומה על כזה אזי את צריכה לקבל דמי ביגוד.
שיר
10/08/2014 21:13
שלום,
עבדתי במשך חודש בסופר בעיר בה אני גרה במשמרות של 7 שעות שמתוכן הייתה חצי שעה הפסקה. היום קיבלתי את המשכורת הראשונה (של חודש יולי) והתברר לי שמורידים את זמן ההפסקה ממספר השעות, כלומר שלא מקבלים תשלום על ההפסקות. רציתי לשאול האם הדבר חוקי, ואם לא מה אפשר לעשות בנדון.
תודה.
עו''ד אריק שלו
11/08/2014 08:45
שלום,
הדבר חוקי כל עוד אינך בכוננות בהפסקה.
אליה
10/08/2014 22:27
שלום לך,

עבדתי באפריל (4) יום אחד ובחודש יוני (6) יום אחד ושילמו לי היום. ביקשתי פעמים רבות מהאחראית לטפל בנושא אך היא דחתה או לא עשתה עם בקשתי מאומה.

הסכום עבור 2 ימי העבודה עומד על 600 ש"ח ואני מעוניינת לקבל תלושי משכורת אחד על אפריל (4) ואחד על יוני(6) - (בשביל ביטוח לאומי), אבל אחראית השכר מסרבת להוציא לי תלוש על החודשים בנפרד וציינה שהיא מוציאה תלוש על יולי (7) שבו יהיה כתוב שהתלוש הוא עבור ימי העבודה באפריל (4) וביוני (6)

האם תלוש הכולל 2 חודשים זה קביל בביטוח לאומי?

בנוסף, הייתי מעוניינת לתבוע פיצוי על הלנת שכר. בהנחה שהשכר הוא סה"כ 600 ש"ח, על כמה עומד שיעור הפיצוי אם אתבע אותם?

תודה מראש על המענה
ערב טוב!

אליה
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 08:45
שלום,

אכן המעסיקה צריכה להוציא לך תלוש עבור חודשיים.
ישראל
11/08/2014 08:16
בוקר טוב לעורכי הדין בפורום!

אני עובד בחברה שנתיים וחודש וכעת התפטרתי והנני מעוניין לעזוב בהקדם האפשרי. תשעה חודשים ראשונים הועסקתי ע"י חברת כ"א אדם שהוארכו לעוד ששה חודשים ואח"כ הפכתי לעובד חברה.

כאשר אני מתפטר היום כיצד מתחשב לעניין הזמן שבו בפועל אני יכול לעזוב את העבודה. מלפני שנתיים או מלפני עשרה חודשים שהפכתי לעובד חברה?

תודה מראש.
עו"ד אריק שלו
11/08/2014 08:44
שלום,
הוותק מצטבר.
עדי
10/08/2014 18:34
שלום אני עובדת בעמותה בדרום שהיא מלכ"ר רציתי לדעת אם אני אמורה לקבל על ימי העבודה שלא הגעתי ,חשוב לי לציין שיש לי 4 ילדים מתחת לגיל 14 היום נאמר לנו בגלל שאנחנו מלכ"ר אנחנו לא אמורות לקבל שכר על הימים שהחסרנו ??
יוני
11/08/2014 08:06
אם את גרה בטווח של 40 ק"מ מסביב לעזה, אז ההחלטה לגבי תשלום משכורות לעובדים שלא יכלו לעבוד בגלל מבצע צוק איתן תקפה לגביך. לא היתה שום החרגה בהחלטה לגבי מלכ"ר או משהו דומה.
עוד צעיר
10/08/2014 17:54
שלום
הגשתי כתב תביעה נגד מעסיק ואני מעוניין לשנות את הסכום מבלי לשנות את העילות. טעיתי בחישוב גובה הסכום כולו. הדיון יהיה בחודש ינואר שנה הבאה. נמסר כבר למעסיק כתב התביעה. האם עולה כסף תיקון כתב תביעה והאם יש לשלוח את התיקון יחד עם בקשה או קודם בקשה בלבד? מה רצוי? אשמח להסבר מעו"ד של הפורום היקר והמלומד. תודה רבה
עו"ד אורנה שמריהו
11/08/2014 07:15
שלח בקשה לתיקון טעות סופר היה והיה לך טעות חשבונית בלבד.
חחח
10/08/2014 22:47
מסכן הלקוח שלך.... עורך דין שמייצג לקוח ושואל בפורום איך מתנהלים בבית הדין לעבודה? הלקוח שלך יודע שאין לך מושג? סיפרת לו לפני שלקחת כסף על הייצוג שלו? מאחל לך וללקוח הצלחה למרות שההתחלה לא משהו... בכלל

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ