פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 877
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

שירי
01/02/2015 13:49
בעלי עובד בענף הבניה. החל מ-6:45 כבר מגיע למעסיק בחלק מהמקרים פורק או מעמיס סחורה ומידי פעם מפנה אשפת בניה, מבצע איסוף של עובדים נוספים.

את יתר הזמן עד 7:30-8:00 זהו זמן נסיעה (לפעמים גם יותר תלוי במיקום גאוגרפי).

שאלתי היא האם מגיע לבעלי תשלום בגין שעות נוספות?
בכל המאמרים ובגוגל מצאתי שכן, אך אני חייבת את הסעיף בחוק המגבה את טענותיי. אודה מאודדדדד למי מכם שיעזור לי בהקדם.
עורך דין
01/02/2015 14:06
שלום שירי

התשובה לשאלתך חיובית. שעות העבודה של עובד שכיר הנן מרגע הגיעו למקום העבודה, ועד לרגע שהוא יוצא ממנו ומסיים את את יום העבודה. אם במהלך יום העבודה העובד צריך לנסוע ממקום למקום, הרי ששעות אלה הנן שעות עבודה לכל דבר ועניין וברור כי המעסיק חייב לשלם עבורן.
חן
01/02/2015 13:51
הי,

אני עובדת שעתית ומקבלת דמי הבראה חודשיים, האם במהלך חופשת הלידה אני זכאית לדמי הבראה? אם כן, על פי איזה חישוב והאם אפשר להגיש על זה הפרשים לביטוח לאומי?

תודה מראש על העזרה בפורום המצויין שלכם!
עורך דין
01/02/2015 14:03
שלום חן

בת'ופת חופשת הלידה רצף הזכויות שלך נשמר ונמשך ולכן יש לך זכאות לקבל דמי הבראה עבור תקופה זאת. סביר שהמעסיק ישלם את דמי ההבראה בחודשי הקיץ, כמו שקורה ברוב מקומות העבודה.
ליז
01/02/2015 12:41
שלום רציתי לשאול
נשארתי עם ביתי בשבוע שעבר יומיים בשל מחלתה
ביום השלישי בעלי נשאר איתה ואני הלכתי לעבודה
ביום הרביעי חליתי גם אני (ונשארתי עם בן נוסף) עד סוף השבוע בבית
האם חופשת המחלה יכולה להיחשב לאחת?
כלומר שעל היום הרביעי לכל הפחות אקבל תשלום מלא?
תודה רבה מראש!
עורך דין
01/02/2015 13:59
שלום ליז

חופשת המחלה אינה אחת ולכן אין סיבה שתחשב כאחת, למרות שברור וזה יהיה לך יותר נח. החוק קובע כי חופשת המחלה הנה בכפוף להצגת אישור של רופא וחישוב הימים נעשה בהתאם להמלצות הרופא.
מילגרוס
01/02/2015 11:12
מה עושים כשהמעסיק גנב לי שעות ויש לי הוכחות על כך?
הוא מסרב לשלם לי את החוסר בשעות עבודה שמגי עלי... מה עושים?

מאיפה מתחילים תביעה נגד המעסיק ...
עורך דין
01/02/2015 13:57
שלום לך

לפני הכל, פני לשיחה אישית עם עורך דין על מנת שתוכלי להבין מהן האפשרויות העומדות לפניך. הדרך אל בית הדין לעבודה תמיד פתוחה, אבל לא בכל מקרה צריך למהר ולתבוע.
שירן
29/01/2015 19:57
אני חייבת לשתף אתכן במה שקרה לחברה שלי ....חברתי עברה את כל השלבים בחברת שליחויות גדולה כלשהי (לא אחשוף את שמה) כאשר במהלך האחרון לאחר הראיון גילתה שהיא בהריון וממש שמחה.... שחברת הביטוח התקשרה להודיע לחברה שלי שהיא התקבלה לעבודה והם רוצים אותה ליום ניסיון כדי לבדוק האם העבודה מתאימה לה , חברתי שהתקשתה להסתיר את שמחתה על גילוי ההיריון רצתה להיות שקופה עם החברה ובטלפון עם המנהלת משאבי אנוש ציינה שרוצה להתחיל ברגל ימין ללא כל סודות וסיפרה להם שגילתה לפני כמה ימים שהיא בהריון (למרות שבתכלס היא ממש לא חייבת...) המנהלת משאבי אנוש המשיכה בשלה וציינה שהיא כן רוצה שהיא תבוא וזה לא משהו שאמור להביא מכשול בעבודה אלא להיפך בירכה אותה במזל טוב ! חברתי מאוד שמחה וכמובן שהגיעה ליום ניסיון שבו ישבה שעתיים צפתה בעבודה , לאחר מכן מילאה טפסים והבטיחו שיחזרו אליה לגבי תחילת עבודה....

עבר מאז שבועיים אף אחד לא חזר לחברתי , מה גם שחברתי מנסה להשיג את המנהלת משאבי אנוש והיא כמובן מסננת אותה... בקיצור יש כאן עילה לתביעה נכון? הרי ברור שלא קיבלו אותה רק בגלל שהיא בהריון והיא לא יכלה להגיד זאת בטלפון אז העדיפה לעשות זאת מאחורי גבה בדרכי סינון ואי חזרה אליה....

האם יש עילה לתביעה ???. חשוב לציין שחברתי כבר חתמה על טפסי 101 והביאה פרטי חשבון האם אין זה אומר התחלת עבודה ורקע של אפליה על סמך היריון בלבד? תודההה לעונים
עורך דין
01/02/2015 10:54
שלום שירן

על פניו יש מקום להגשת תביעה לפי חוק שיוויון הזדמנויות בעבודה. את צריכה להסביר לחברתך כי עליה לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני אצל עורך דין, על מנת לבדוק את נסיבות המקרה ולהחליט האם לתבוע. תביעות מאין אלה אינן פשוטות להוכחה, אך במידה וחברתך תוכל להוכיח את השתלשלות הדברים כפי שציינת, המעסיק יהיה בבעיה...
דוברת
29/01/2015 19:49
שאלה: ביקשתי מלפני חודשיים חופש מהעבודה שלי והמעסיק שלי אישר לי זאת ללא כל בעיה. ביום השני של החופש דרש ממני המעסיק להגיע לחתום על נשק שביום הזה נדרש ממני לעשות יום שלם של מטווחים וכל מיני אישורים האמנם משלמים לי על זה.

הבהרתי להם שאני נמצאת הרחק מביתי ואין לי יכולת להגיע לעשות את זה מפאת המרחק הרב ולמרות כך המעסיק כופה עליי להגיע למרות הכל.

1. האם יש לו הרשות לכפות עליי שאני בחופש?
2. הבהרתי להם מהיום הראשון שאני דתייה לכל ואיני עובדת בחגים וחופשי חול המועד ובכל זאת הוא אינו מכבד את זה. האם הוא יכול לפטר אותי על כך בהתראה כל כך קצרה???
עורך דין
01/02/2015 10:45
שלום דוברת

1. אם אושר לך יום חופשה המעסיק לא יכול לדרוש ממך דבר באותו היום.

2. המעסיק אינו יכול לכפות על עובדת דתיה לעבוד בשבתות או בחגי ישראל, במיוחד אם שיתפת בכך במועד קבלתך לעבודה. אם תפוטרי בעקבות כך תקום לך זכות תביעה כנגד המעסיק.
ס.א
29/01/2015 19:46
השאלה שלי כזאת:

האם זה חוקי לא לקבל אישה לעבודה רק בגלל שהיא בהריון?

אני התקבלתי לעבודה בעל פה קיבלו אותי עוד לא רשמו אותי במערכת. הייתי בתצפית בעבודה יומיים וביום השלישי שכבר הכינו לי סידור והדגישו על כל הפרטים שאני צריכה לשים לב אליהם במשמרת, אז שדיברנו על ילדים ושאלו אם אני בהריון ועניתי בחיוב הם לא אהבו את זה.

אמרו שעבודה יכולה לגרום להפלה (אני אחות והתקבלתי לבית אבות פרטי ששמה כל מה שעושים רק האחות נותנת תרופות).

אז אמרו לי שיש חולה כבד למרות שכל העבודה הזו עושות מטפלות ובכל ימי הלימוד שלי לא הזכירו שום מטופל כבד והדגישו רק על תרופות וניירת.

אחר כך קראה לי המנהלת עם מבט שזה לא מוצא חן בעינייה וממה שהבנתי שהם כן יסרבו אותי לאחר שנודע להם שאני בהריון כי בהתחלה הכל הלך טוב וחלק ורשמו אותי בסידור, אמרה לי שהיא תחזור אלי בתשובה יום ראשון
עכשיו השאלה שלי מה אפשר לעשות? האם זה חוקי? אם לא קיבלו אותי האם אני יכולה לתבוע אותם?
עורך דין
01/02/2015 10:42
שלום לך

על פניו עולה משאלתך כי המדובר על מקרה חמור של אפליה המנוגדת לחוק ומקימה לך זכות להגיש תביעה כנגד המעסיק. בתי הדין לעבודה מתייחסים למקרים אלה בחומרה רבה ועובדות שהגישו תביעות דומות בשנים האחרונות זכו לפיצויים משמעותיים ביותר.

אני ממליץ לך ליצור קשר עם עורך דין על מנת לבדוק את עובדות המקרה ולקבל החלטות לגבי הגשת תביעה אפשרית.
עובד שעבד בחברה מתפטר מהעבודה אחרי שלוש שנים העסקה בחברה, כתוצאה מבעיה רפואית וניגש לניתוח.

אותו עובד משקר בזמן הראיון לפני תחילת העבודה ומשקר לחברת הביטוח בנושא הבעיה הרפואית הקיימת כבר שנים רבות לפני העסקתו בחברתנו, עכשיו אותו עובד לא שב לעבודה מרצונו החופשי ללא הודעה למעסיק וללא אישור מהרופאים שאינו מסוגל לעבוד כתוצאה מהניתוח ותובע את החברה לפיצויים.

מה באפשרותנו לעשות?
עורך דין
01/02/2015 10:40
שלום גיל

לא הבנתי משאלתך מדוע העובד הגיש תביעה נגד החברה. מה היא עילת התביעה שלו? בכל מקרה, אם הוגשה כנגדך או כנגד החברה תביעה, הרי שצריך להתמודד מולה ואת זה עושים באמצעות פניה לעורך דין מטעמך. הקדם לעשות זאת שכן יש פרק זמן המנוי בחוק ולפיו עליך להגיש כתב הגנה.

בהצלחה
שי
01/02/2015 09:29
בוקר טוב

אני עובד שכיר כמעט שנה בחברה ואני מעונין להתפטר 3 החודשים הראושנים היו דרך קבלן כח אדם ואז נכנסתי כעובד מפעל האם ה 3 החודשים הראושנים נחשבים לי בתוך השנה או שאני אמור לעובד שנה שלמה דרך החברה ? וואם אני מתפטר מרצוני האם אני יהיא זכאי לקבלת זכיות במלואן הסיבה שאני לא מסתדר אם העובדים העובדה נהייתה ממש קשה לי תודה רבה
עורך דין
01/02/2015 10:37
שלום שי

סביר בהחלט ששלושת החודשים הראשונים להעסקתך נחשבים כחודשי עבודה לכל דבר לעניין הוותק שלך אצל המעסיק. לגבי התפטרות, הרי שמלבד קרן הפיצויים לא יהיו לך כל זכויות אחרות, אלא אם תוכל להתפטר בדין מפוטר עקב הרעת תנאי עבודה מוחשית. לפני שאתה מקבל החלטות, פנה לשיחה עם עורך דין על מנת לבחון את הנושא לעומק.
שלום וברכה,

אני מורה במקצועי כרגע אני בחופשת מחלה כשישה חודשים ע"י רופא תעסוקתי. האם השכר שאני מקבל ע"ח ימי מחלה צריך להוריד ממנו מס הכנסה ? ואם כן איזה אחוז ? תודה, גיל
עורך דין
01/02/2015 10:35
שלום גיל

מכל שכר יורד מס הכנסה לפיט מדרגות מס הקבועות בחוק, ותלויות בגובה ההכנסה שלך.
ורדית
29/01/2015 19:43
יש לי שאלה בנושא חזרה לעבודה לאחר חופשת לידה.

ממקום עבודתי מבקשים שאחזור לאחר סיום חופשת הלידה למשך חודשיים ולאחר מכן אפוטר. כמובן שאני לא מעונינת לחזור במצב כזה אך אני לא רוצה להתפטר לצורך טיפול בילד כי אז לא אוכל לחתום מיידית בלשכת התעסוקה למיטב ידיעתי צריך להמתין 90 יום- האם זה נכון?....

יש לי כ-28 ימי חופשה אך הבנתי שאיני יכולה להמיר אותם לחופש ואז יוותר לי רק חודש ימים של עבודה ובחודש השני אצא לחל"ת. ממקום עבודתי נמסר לי שאני חייבת בפועל לחזור לחודשיים לפני הפיטורים ולא אוכל לנצל חופשה וחלת במקום חזרה לחודשיים.

מקוה שאני ברורה מספיק. אשמח להבהרות ופתרונות בנושא.
דחוף לי.
עורך דין
01/02/2015 09:02
שלום ורדית

אם המעסיק הודיע לך מראש שיפטר אותך בתום התקופה שבה את מוגנת מפיטורים, יש כאן בעיה חוקית. אני ממליץ שתפני להתייעצות עם עורך דין כבר בשלב הזה בו את נמצאת בשביל לתכנן את צעדיך בחוכמה.
נופר
29/01/2015 19:41
שאלה קצת ארוכה עבור ידיד: מועסק בשכר גלובלי. על פי החוזה עובד בימים א׳-ה׳, וכל יום שישי שני. בעת חתימת החוזה הסביר לו המעסיק שימי שישי כרגע לא מיושמים ואין לו צורך להגיע. בחודש שעבר נשלח ליום עיון והחודש ראה בתלוש שניכו לו על כך יום חופש. כששאל את המעסיק השיב לו שיום החופש נלקח בגלל יום העיון.

ידיד שלי התווכח איתו שאם היה יודע שיום העיון יעלה לו ביום חופש - לא היה יוצא אליו כלל. המעסיק כעס על כך ושינה את
דעתן במהלך השיחה, הוא אמר שיום החופש נלקח בגלל שידידי לא עבד בימי שישי (למרות שלא נדרש לכך) עוד הוסיף המעסיק כי כעת הוא מעוניין לקחת לו רטרואקטיבית את כל ימי השישי בהם לא עבד. האם חוקי??? ההתנהלות של המעסיק מתחת לכל ביקורת.
עורך דין
01/02/2015 09:01
בוקר טוב

חוזה העבודה הוא שקובע את מסגרת העבודה. אם עובד לא נדרש לעבוד ביום שישי אין כל סיבה להוריד לו יום חופשה. גם יום עיון במסגרת העבודה לא אמור לרדת מימי החופשה הצבורה. התנהלות המעסיק בעייתית במקרה שתיארת.
עובד
29/01/2015 19:15
שלום,
במידה והמעסיק שלי מחליט לפטר אותי ומגיעה לי הודעה מוקדמת של חודש, האם אני חייבת להגיע במהלך תקופת ההודעה לעבודה או שאני יכולה לבקש במקום דמי הודעה מוקדמת ולא לבוא (לאור המצב והסיבות שהובילו לפיטורים)? כלומר, האם כמו שהמעביד רשאי להגיד לו שאינו מעוניין שאעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת גם אני רשאית להגיד שאיני מעוניינת.
עורך דין
01/02/2015 08:58
בוקר טוב

עליך להגיע לעבודה בתקופת ההודעה המוקדמת ואם תחליט שלא להגיע, המעסיק לא יהיה חייב לשלם לך שכר עבור תקופה זאת.
שרון
31/01/2015 18:00
אני מורה המקבלת שכר לפי שעה. עובדת 3 בקרים ו 2 ערבים.
בשנה שעברה הפסדתי 16 ימי עבודה בשל חגים - כי המקום סגור גם בחגים יהודיים וגם בחגים מוסלמים ונוצרים, ובפסח סגור שמונה ימים.
המעביד אומר שלא מגיע לי תשלום על חול המועד ולא על חגים לא-יהודיים (אני יהודייה). כך יוצא שיחזיר לי רק 6 מתוך 16 שהפסדתי. האם המעביד צודק?
פנסיה
29/01/2015 23:13
הגעתי למקום עבודה חדש עם פנסיה פתוחה . ואחרי 3 חודשים עזבתי את העבודה ואמרו לי שלא יפרישו לי פנסיה כי סיימתי לעבוד . האם המעסיק חייב להפריש לי פנסיה אחרי 3 חודשים למרות שעזבתי?
מני
29/01/2015 19:51
שלום רב,

כל חודש מופרש לי מהמשכורת סכום לטובת הפנסיה, אני מנסה לחשב כמה % בדיוק מופרש לי ואני לא מצליח לעלות על הנוסחה, זה אמור להיות 5% לפי החוק אבל כל חודש יוצא לי משהו אחר.

האם ההפרשה היא על הברוטו או הנטו? האם זה בניכוי החזרי הנסיעות או לא? האם בניכוי שעות נוספות או לא? האם בניכוי פדיון ימי חופש?

עשיתי את הברוטו בניקוי החזרי נסיעות אך כל חודש אני מקבל % הפרשה שונה, פעם 5.8%, פעם 4.6%, פעם 5.06%, פעם 5.07% וכו'

אשמח אם תעזרו לי

תודה
יוסי
29/01/2015 19:55
שלום לך

אני לא עורך דין אבל אני רואה חשבון והשאלות שלך פשוטות יחסית למי שמכיר את החוק.

אתחיל בתשובות בהתאם לסדר ששאלת:

1) אחוז ההפרשה שמנוכה ממך הוא 5.5% לפי חוק. לא 5% (בשנת 2013 זה היה 5% והשתנה ב-2014).

2) ההפרשות הסוציאליות הן רק על שכר הבסיס בלבד. לא כולל שעות נוספות, נסיעות, בונוסים וכדומה.

3) ההפרשות הסוציאליות הן מהברוטו ולא מהנטו. הרי לכל אדם יש נטו שונה בשל סיבות אישיות... האם תהיה אפליה?
הדס
29/01/2015 17:35
עובד X נעדר מהעבודה, לתקופה של 3 חודשים עקב תאונת דרכים פרטית.

לפני התאונה הוא היה אחראי על 10 תחומים בעבודתו, בהעדרו התפקידים שלו חולקו בין שאר העובדים, אך עם חזרתו לא קיבל חזרה את התפקידים שלו, למרות בקשות נשנות וחוזרות (ניתנו לו בחזרה רק 2 תחומי עיסוק).

האם הדבר תקין? או שמא מדובר בפגיעה במשרה? במידה ולא תקין כיצד עליו להתנהל מול המעסיק, בהנחה שברצונו להישאר במקום העבודה הנוכחי?

כעת אחד המנהלים רומז לו כי "לא נראה לו שהנוכחות שלו מצדיקה משרה מלאה" .
תודה
עורך דין
29/01/2015 17:37
שלום הדס

על פניו עולה כי מדובר בהרעת תנאי עבודה. מעבר לכך, לעניות דעתי ניתן וצריך לבדוק אם אפשר להוכיח שההרעה נעשתה בגלל הפגיעה של העובד בתאונת הדרכים, שכן אם כך הדבר, המדובר על אפליה מחמת מוגבלות רפואית בניגוד לחוק שיוויון הזדמנויות.
אלעד
29/01/2015 17:32
חבר קיבל החזר ממקום העבודה שלו עבור שכר דירה בשנתיים האחרונות על סמך טפסים שהגיש למשאבי אנוש, היום לאחר שנתיים מתקשרת אליו האחראית מהמשאבי אנוש וטוענת שקיבל 600 ש"ח לערך יותר בהחזר החודשי ולכן עליו להחזיר את הכסף רטרו' כיוון שההחזר שהוא קיבל תואם משרה מלאה והוא עובד במשרה חלקית.האם חוקי? הרי הוא מצידו הגיש את כל הטפסים הנכונים,כבר קיבל את הכסף ועשה בו שימוש, וזו טעות אנוש של המשאבי אנוש..תודה מראש.
עורך דין
29/01/2015 17:35
שלום אלעד

ישנה פסיקה בעניין דומה מבית הדין לעבודה, שלפיה עובד שקיבל במשך תקופה ארוכה שכר גבוה יותר ממה שהיה צריך לאור טעות של מקום העבודה, לא חייב להחזירו בשל הסיבה שהחזר הסכום כעת, לאחר זמן רב, ישנה את מצבו לרעה ויפגע בעקרון ההסתמכות שלו. אמנם לא מדובר פה בסכום כסף גדול, אבל על פניו הרציונאל דומה : חלפו שנתיים, העובד הסתמך על סכום כסף זה, עשה בו שימוש, וניתן לטעון למצב של מעין "מניעות" של מקום העבודה לגבי סכום כסף זה שניתן לעובד בטעות.
נועם
29/01/2015 17:27
האם למעסיק מותר לקבוע ימי תקן בחודש לפי מספר קבוע מראש לכל החודשים, כאשר ידועה שבמהלך השנה ישנם חודשים שאינם מגיעים למספר הנקבע מראש?

שמתי לב בהשוואה בין החודשים בהם עבדתי רצוף אשר מספר הימים מתחת למספר התקן והחודשים עם אותו מספר או מעל, קיבלתי ימי חופש שונים.

אני לא אמור לקבל את אותו סכום של ימי החופש / מחלה בחודשים שעבדתי רצוף?
עורך דין
29/01/2015 17:31
שלום נועם

התקן הוא לרוב עבודה בהיקף משרה מלאה, קרי 186 שעות בחודש, ישנם ענפי עבודה שבהם ישנם הסכמים קיבוציים ספציפיים ובהם התקן יכול להיות נמוך יותר. ככל ועבדת באופן רצוף במסגרת משרה מלאה, אתה זכאי לימי חופשה מלאים בגין אותה שנה.
שירה
29/01/2015 17:23
חזרתי מחופשת לידה בת חמישה חודשים לפני שבוע. לפני הלידה עבדתי 6 ימים מתוכם אחד חופשי. לפני שחזרתי מנהלת העבודה דיברה איתי על המשרה ואיזה יום חופשי אני בוחרת. בחרתי שישי ואמרתי לה שאני מעוניינת לעבוד חמישה ימים מלאים.

אחרי כמה ימים היא מתקשרת אלי, ואומרת לי שמאחר ובחרתי בשישי שאני צריכה לוותר על עוד יום, בהתחלה רצתה יומיים אבל התפשרה על יום. כי היא לא יכולה להביא מישהי ליום אחד בשבוע.

שאלתי היא האם מותר לה לשנות לי את המשרה? יש מה לעשות? או שזה אבוד?! זאת אומרת שהיום אני עובדת ארבע ימים בשבוע שהמשרה שלי היא על שכר שעתי. מה עושים?!
עורך דין
29/01/2015 17:25
שלום שירה

לפי החוק אסור לשנות לך את היקף המשרה במשך 60 ימים לאחר חזרה מחופשת לידה, ללא אישור תמ"ת. את יכולה להגיש תלונה למשרד התמ"ת וכמובן שאת יכולה לשכור עורך דין שיפעל לצורך מיצויי הזכויות שלך לפי חוק עבודת נשים.

ערב טוב ובהצלחה
נאור
29/01/2015 11:46
שלום,
עזבתי מקום עבודה לפני כשנה ומסיבות כאלה ואחרות לא בדקתי את הנושאים האלה...

התפטרתי ועברתי לעבודה אחרת, עבדתי משרה חלקית 3 פעמים בשבוע 6 שעות ביום עקב היותי סטודנט.

מסיבות שלהם הם שילמו לי את יתרת ימי החופש חודש לאחר קבלת השכר האחרון.

שני דברים שהייתי רוצה לברר:

א) לגבי ימי חופש הם טענו שהחישוב שלהם הוא ממוצע שכר חודשי לחלק לחודש עבודה מלא, כאמור עבדתי משרה חלקית כ12 ימים בחודש ויצא שקיבלתי כחצי מיום עבודה לכל יום חופש. האם דבר כזה יכול להיות?

ב) בעקבות כך שהם שילמו לי חודש אחר כך וכבר עבדתי במקום עבודה אחר, גבו לי מס הכנסה 50 אחוז באותו תלוש, כשדיברתי איתם על זה (המעסיק) נאמר לי פנה למס הכנסה. אם הם לא היו דוחים את תשלום הימי חופש לא הייתי משלם מס ביכלל, מה ניתן לעשות לגבי זה?
עורך דין
29/01/2015 17:22
שלום נאור
לפי מה שתיארת החישוב של ימי החופשה בוצעה בהתאם להיקף המשרה שלך ולא נראהנ שיש כאן בעיה חוקית.

לגבי שאלת מס הכנסה - פדיון ימי החופשה חייב בניכוי מס - לעניין גובה הניכוי רצוי שתפנה למס הכנסה לתיאום מס.
רינה
29/01/2015 12:02
שלום אני עובדת במקום עבודה 4 שנים וב 07.10.2014 ילדתי ויצאתי לחופשת לידה ...
עכשיו אני שוקלת להתפטר והישאר עם התינוקת בבית ולא לחזור לעבודה.
האם אני צריכה לתת הודעה מוקדמת עכשיו כשאני עדיין לא חזרתי לעבודה או שאני חייבת לצאת בכל מקרה לצאת לעבוד חודש בכדי שלא יתן לי קנס כספי?
מה עושים במצב כזה?
תודה על הסיועה
עורך דין
29/01/2015 17:15
שלום רינה

להתפטר בדין מפוטרת תוכלי עד ילדך יגיע לגיל 9 חודשים. וכן, יש לתת הודעה מוקדמת של חודש ימים בכל מקרה.
עמי
29/01/2015 12:57
שלום רב
אשתי ואני היינו שכירים בשרות המדינה, אך במשרדים שונים.
אשתי יצאה לפרישה מוקדמת לאחר 35 שנות עבודה ואני פרשתי מספר שנים לאחריה.
במשך מספר שנים קבלנו כל אחד את קצבת הזקנה בהתאם לוותק שצבר.
בחודש מאי 2014 החליט ביטוח לאומי לאחד זאת והנמוק היה
הפחתה בהתאם למצב המשפחתי.
אשתי הייתה אמורה לקבל2297 שח אולם נוכו לה 1053 ₪

מה עלי לעשות

בברכה
פרסטר עמי
עורך דין
29/01/2015 17:14
שלום עמי

סביר כי המוסד לביטוח לאומי פועל לפי חוק, אך תמיד תוכל לפנות ולשוחח עם מוקד השירות של המוסד, לשאול ולקבל אסמכתאות בנושא קצבת הזקנה.

מספר הטלפון שלהם: 6050*
לילי
29/01/2015 15:19
שלום,
אני עובדת בחברה גדולה להשכרת רכבים. לאחרונה ביצעתי טעות בספירת מזומן שקיבלתי מלקוח, כך שחסרים 100 ש"ח (על הקבלה מופיע 1700 ש"ח, בפועל קיבלתי 1600 ש"ח). המעסיק שלי דורש ממני להשלים את החסר במזומן. הבנתי מחברי לעבודה שהדבר אינו חוקי, אך בכל זאת כדי לסיים את הפרשה מהר וכדי למנוע אי נעימות ביקשתי שינכו לי את הסכום משכר העבודה. המנהל שלי לא הסכים ואמר שבגלל שמדובר בהפקדת מזומן הוא חייב לקבל את הסכום במזומן. כמובן שהוא גם לא יכול להוציא לי קבלה על הסכום הזה כי אני בסך הכל משלימה כסף לקבלה שכבר קיימת...
האם עליי לשלם את הסכום הזה בכלל? ואם כן, האם עליי להסכים לשלם במזומן? אני פשוט רואה בזה פתח לניצול חוזר במידה ויקרה לי מקרה דומה בעתיד.
עורך דין
29/01/2015 17:10
שלום לילי

במידה ולא הסכמת לכך במפורש בחוזה העבודה שלך, המעסיק אינו יכול לנכות את הסכום משכרך ובטח שלא לדרוש אותו ממך במזומן.
עדן
29/01/2015 15:49
התחתנתי לפני כמה חודשים ועברתי כם בן זוגי למושב חצב מקום מגוריו
כביקשתי להתפטר ממקום עבודתי בראשון לציון מוקד של 012 אמרו לי שאיני זכאית לקבלת פיצויים בגלל שהמרחק הוא פחות מ40 ק"מ רציתי לדעת אם אני זכאית לפיצויים לגבי האפשרות של מעבר למושב חקלאי כי ככל שידוע לי מושב חצב הוא מושב חקלאי אם בעבודה טוענים שלא
אשמח לעזרה, תודה
עורך דין
29/01/2015 17:06
שלום עדן

החוק אכן מאפשר להתפטר בדין מפוטר במקרה של מעבר דירה מיישוב שאינו חקלאי ליישוב חקלאי - כזה שרוב תושביו עוסקים בחקלאות.
ניצן
29/01/2015 10:07
אחרי כמה חודשי עבודה במסעדה (זכיינות), הזכיינים סגרו את המקום כיוון שאין להם כסף, אך עוד לא פשטו רגל. אחרי חודשיים של דיבורים ודיבורים עם כל העולם ואישתו, כולל הבעלים של הרשת ועוד פעם שיחה עם הזכיינים, הם הודיעו (הזכיינים) שהם מתכוונים לפשוט רגל (אחרי חודשיים של ״אפלה״).

השאלה שלי היא האם אני צריך לתבוע אותם לפני שהם פושטים רגל בשביל לקבל את הכסף (או לפחות חלק) מביטוח לאומי, או שמבחינתי גם אם התהליך של פשיטת רגל ייקח חודשיים, אני עדיין זכאי לקבל את כל הכסף מביטוח לאומי גם אם לא עשיתי שום פעולות לפני פשיטת הרגל?
יואל
28/01/2015 22:40
שלום,
עבדתי 3 חודשים כמורה, בבי"ס, (ספטמבר-נובמבר 2014).
המעביד שילם שכר עבור 2 חודשים באיחור (הלנת שכר).
המעביד ניכה מתלוש השכר קרן השתלמות ופנסיה - אך לא העביר בפועל לקופות.
המעביד, לא שילם רכיבי שכר עפ"י הסכם העבודה.
המעביד, "צמצם" את שכר הבסיס - ב-15% - על דעת עצמו.
עקב הרעת התנאים המוחשית, נאלצתי להתפטר והעברתי להנהלת התיכון מכתב סיום העסקה כחוק, ובו פירטתי את תשלומי השכר שהמעביד חייב לי.
כיום נודע לי שהוגשה בקשה לפירוק בית הספר, ונפתח תיק אצל כונס הנכסים.
אשמח לקבל הנחייה להשבת החובות שמסתכמים בכ- 12,000 ש"ח
תודה,
שחם יואל
שני
28/01/2015 21:20
הגשתי מכתב התפטרות למנהלת ונדרשתי להישאר תקופה של שבועיים לאחר ההגשה. יש לי ימי חופשה לנצל, האם אני יכולה לנצל את הימי חפשה הללו בשבועיים האלו במקום לבוא למשמרות?
ריקי
28/01/2015 18:13
שלום רב,

בעוד כחצי שנה אני יוצאת לפנסיה (שכירה). אני לא חשה בטוב וקשה לי לצאת לעבודה. ברצוני לדעת האם אני זכאית לאבטלה לפני הפרישה לפנסיה.
כן, אם אבקש פנסיה מוקדמת על רקע בריאותי. האם המשכורת תשולם לי עד יציאתי לפנסיה, או שאתחיל לקבל פנסיה?

לתשובתכם אודה
מאיר
28/01/2015 16:38
אני עובד במאפיה 3שנים ,עד כה העסק היה עוסק מורשה, משנת 2015העסק הפך להיות חברה בע"מ ,ויחד עם זאת ההנהלה דורשת מכל העובדים לחתום על חוזה עבודה ,בצרוף לתופס 101,כשכל השנים האלה העסיקו אותי ללא חוזה עבודה, וכרגע מגישים לי חוזה עם תנאים מפולפלים ונוקשים!השאלה שלי האם אני יכול לסרב או להתפטר או להתמקח , כי הם מאיימים שיעקבו משכורות לעובדים שלא יחתמו, אשמח לתשובה תודה רבה
עורך דין
28/01/2015 16:44
שלום מאיר

אסור לעכב משכורות של עובדים מכל סיבה שהיא. אם לא החתימו אותך על חוזה עבודה במשך 3 שנים, המעסיק עבר על החוק. כנראה שהוא הבין זאת וכעת מבקש לתקן את מעשיו. אתה בהחלט לא צריך להסכים ולחתום על חוזה עבודה שבו תנאים שונים מאלה שהורגלת אליהם לאורך 3 השנים בהם אתה מועסק במאפיה.
מאיר
28/01/2015 17:36
תודה רבה לך! נב על סעיפים שאין בהם שנוי בתנאים כמו :"כל עובד חייב לציית לכל הוראה של המנהל הישיר כל שתהיה".
או:"העובד חייב להודיע 30יום מראש לפני יציאה לחופשה." כל הכבוד לכם אני מודה לכם על הענות המהירה. מאיר

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ