פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 163
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מינה
30/01/2020 09:26
שלום

עבדתי בחצי השנה האחרונה בעמותה ולפני כחודש הודיעו לי על סיום העסקתי, ללא כל התראה מראש.

כעת התבקשתי לחתום על ויתור על שימוע כדי שיוכלו להוציא לי את מכתב הפיטורין הרשמי.

כאשר שאלתי מהי משמעות השימוע הוסבר לי כי בשימוע החברה שוטחת בפני העובדת את טענותיה, לעובדת ישנה האפשרות להגיב ובסיום השיחה נקבעת ההחלטה על המשך או סיום ההעסקה - הליך שלא זכיתי לו כיוון שפשוט הודיעו לי שלא אמשיך בעבודתי וכל ניסיון שלי לטענות נגדיות נענה בכך שההחלטה כבר התקבלה וכבר מחפשים לי מחליפה.

במהלך השיחה היום, כאשר הובן בצד השני שלא פעלו כחוק, נאמר לי שאפשר לעשות שימוע עכשיו, אך אפשרות זו לא רלוונטית כיוון שכבר פוטרתי (יש לציין שסיום ההעסקה הרשמי הינו ב6.2) ומחליפתי נכנסה לתפקיד.
לסיום נאמר לי שאני יכולה לבדוק אפשרות לתביעה או להמשיך הלאה בחיי.

מפאת עוגמת הנפש הרבה שנגרמה לי ולנוגעים נוספים בדבר במהלך התהליך לא כל כך מתחשק לי להמשיך הלאה בחיי. אין בי יצר נקמה אבל הייתי רוצה שזכויותי ימומשו.

אשמח לדעת האם קיימת עילה לתביעה, האם שווה לפתוח בהליך ומהן משמעויותיו הנרחבות? עד כמה עליי להציג הוכחת נזק? כמו כן, עד כמה יש לי סיכוי לזכות?
נופר
30/01/2020 09:18
היי.
עובדת במעון 8 חודשים.
לאחרונה חליתי וקיבלתי חופשת מחלה שישי-שני כולל.
אני בתמימותי חשבתי שישולם לי על 1.5 ימי עבודה( היום השלישי והרביעי), אבל רואה החשבון בעבודה אומר שהוא לא מחשיב לי את שישי שבת מפני ששישי זה היום החופשי שלי בדרך כלל.
באמת לא מחשבים את היום החופשי ואת שבת כיום מחלה??

זה תקין שהוא נותן לי רק על חצי יום בלבד?
שלום
29/01/2020 13:37
ב''ה

שלום, לאחרונה הילדים שלי היו חולים מספר ימים (יש לנו שלוש ילדות מתחת לגיל שש) בדרך כלל אישתי נשארה איתם בבית כי בעבודה שלי אין להם מחליפים (למרות שהסיבה האמיתית היא שזה לא מתאים להם לעבוד על מציאת מחליף) וממש לוחצים אותנו לא לקחת חופש, בחודש האחרון נאלצתי לקחת יום חופש אחד כדי להישאר אם הילדה החולה לאחר כמה ימים ילדה אחרת היתה חולה ולא נתנו לי לקחת חופש כי הודעתי להם על זה בשמונה בערב וגם בכל מקרה אין מחליפים כך טען הבוס אמנם הודעתי להם באמת בשמונה בערב אבל זה היה הזמן שהתחיל להיות לילדה חום (מה שהרבה פעמים קורה כי בערב הגוף חלש יותר)
לא היה לי ברירה ובסוף אישתי נשארה עם הילדה למרות שהיא חיסרה כבר הרבה מהעבודה באותה תקופה
כעבור כמה ימים הילדה עוד פעם לא הרגישה טוב הפעם זה התחיל בשש בערב לאישתי נגמרו ימי חופשת המחלה של ילד והייתי חייב להישאר עם הילדה אך שוב מסרבים בכלל לבדוק את העניין אומרים לי אין מחליפים ובשעה כזאת זה בעיה שלך, אמרתי להם שזכותי לא להגיע והבעיה של מחליף היא שלהם, בזה הסתיימה השיחה, מכיוון שלא רציתי להגיע לפיצוץ עם הבוס דיברתי איתו שוב ואמרתי לו שאני מוכן לעשות משמרת לילה ומי שאמור להיות בלילה יחליף אותי ביום שלמחרת, הוא שלח לי מספר אני דיברתי עם השומר של הלילה והתחלפנו במשמרת (השומר רצה שהבוס יאשר לו את ההחלפה והבוס כלל לא היה זמין עד שהסיפור הועבר לקב''ט ואז הבוס יצר קשר ואישר את ההחלפה)
כעבור יומים קיבלתי מהבוס מכתב על שינוי מקום עבודתי (אותו בוס אחראי עלי כחודשיים בלבד לפני זה היה מישהו בן אדם אמיתי וכל העבודה היתה באוירה אחרת לגמרי)
למעלה משנה עבדתי במוסד חינוכי בשעות הבוקר בתפקיד זה אני זכאי לקבל משכורת על חופשים כגון חגים החופש הגדול וכו'
ואז מודיעים לי (ביום חמישי) שהחל מיום ראשון הקרוב אני עובד במקום אחר בשעות ערב או לילה
למחרת שלחתי לבוס (בוואצאפ) מכתב בו אני מבקש לתקן את הרעת התנאים שנעשתה לי והם 1: שינוי זמן העבודה 2: שינוי בשכר שכן במקום החדש איני זכאי לתשלום על ימי החופש והחגים (כמו חול המועד וחנוכה)
בהתחלה הבוס טען שזה לא הרעת תנאים מכל מיני סיבות מגוחחות אחר כך הוא טען שזה לא הרעת תנאים כי זה החלטה של הקב''ט (גם סיבה מגוחחת)

אני רוצה להגיש מכתב פיטורים ולהיות זכאי לקבל פיצויים וכו' כמפוטר אך לא בטוח בכמה דברים
1: באיזה דרך צריך להגיש התראה לבוס על הרעת תנאים זאת אומרת האם הודעת ווצאפ במסמך PDF בו פירטתי את הרעת התנאים אכן נקראת התראה על הרעת תנאים?
2: חוזה העבודה היה לתשעה חודשים (שאר תוכן החוזה לא ידוע לי עד היום כי מסרו לי לחתום עליו ואז הם כתבו את שאר הפרטים) לאחר חודשיים של עבודה בשעות הערב עליה סיכמנו כשהגעתי לעבודה ביקשתי לעבור לבוקר כי ערב היה לי לא אפשרי
השאלה האם זה שיותר משנה עבדתי בבוקר נחשב חזק יותר ממה שאולי מוסכם בחוזה העבודה(שאני לא יודע מה תוכנו) שאני יעבוד בכל משמרת שיבקשו ממני במיוחד שבכל מקרה החוזה כבר לא בתוקף
כך שבמקרה הזה שינוי המשכורת וזמני העבודה יחשבו באמת כהרעת תנאים מוחשית
או שהדבר לא יחשב הרעה מוחשית כי בחוזה סוכם אחרת?
3: האם אני יכול להתפטר בעקבות שלילת הזכות שלי לקחת ימי מחלת ילד גם ללא התראה בבוס?
4: כרגע בשביל לא לאבד את זכויותי אני נאלץ להגיע לעבודה בשעות הלילה כי החוק אומר שצריך להמשיך לעבוד למרות הרעת התנאים עד לסוף זמן ההתפטרות
האם אני באמת חייב לעבוד בלילה או בערב או שהדבר נחשב כהפרת תנאים בוטה במיוחד שלא עליה דיבר החוק ואינני מחוייב לעבוד עד סיום התפטרותי אלא בשעות הבוקר בלבד?
5: האם הפסקת עבודתי בשעות הבוקר יכולה להיחשב כפיטורים והצעת המעסיק לעבוד בשעות הערב או הלילה תחשב כהצעת עבודה חדשה שלא קשורה לעבודתי הקודמת?
אודה לכם על תשובות לשאלות הנ''ל ובאם שאלות 3-5 הם מורכבות ויקח זמן לענות עליהם או שלא פשוט לענות עליהם אשמח אם תענו לי קודם על שאלות 1 ו2
תודה!
משה
29/01/2020 13:03
אני עובד דרך חברת קבלן של מחשוב במשרד ממשלתי בירושלים,
התקבלתי לעבודה ב10.10.19 - ימי העבודה היא ראשון עד חמישי מ8 עד 17
ב16.1 קיבלתי שיחה מהמשרד של החברה ונאמר לי שאני מוזמן לשימוע לפני פיטורים (מול סמכ"ל חברת הקבלן)
הודיעו לי על השימוע ביום חמישי וקבעו לי שימוע ליום ראשון 19.06 (3 ימי התראה - ללא מכתב התראה או הסבר על מטרת השימוע ומבלי שנאמר לי שמותר לי להביא עו"ד או כל נציג מטעמי - גיליתי את זה בדיעבד אחרי הפגישה)
ושם הוא אמר לי שאני מועמד לפיטורים בגלל חוסר הגעה.

העניין הוא שאני חולה אסטמה ואלרגיות ויצא שנעדרתי בין 3-5 ימים בחודש (יומיים על חשבון ימי מחלה חודשיים מהמערכת והשאר "מחלה ללא תשלום" כי הייתי צריך להישאר בבית על כדורים מאוד חזקים שבין היתר מנעו ממני שינה ותפקוד תקין. יש לי אישור על המחלה ויש לי אישורים לכל אותם ימים שלא הגעתי לעבודה.

מחיפוש קצר באינטרנט, מצאתי שאסור לפטר עובדים שמחסירים הגעה בשל מחלה עם אישור מרופא. השאלה היא, האם מותר להם לפטר אותי בגלל חוסר הגעה בנסיבות האלו?

אשמח לעזרה ויעוץ - הנושא חשוב לי מאוד,

תודה מראש.
יונתן
29/01/2020 13:03
בחוזה העבודה שלי עלי לתת 90 ימי התראה לפיטורים מיוזמתי זה הדדי גם כלפי המעסיק מצידו.
במידה ואני נמצא במצב בו אני בהרעת תנאים בעבודה.
האם מותר לי להתפטר לאלתר בתנאי מפוטר ולתת התראה על פי חוק 30 יום.
כלומר יצא שגם המעסיק לכאורה וגם אני מפרים חוזה...
אשמח לתשובה.
תודה
חנה
29/01/2020 10:08
במאי 2019 בעקבות שביעות רצונה של ההנהלה העלו לי את השכר בסיס ל6500 לא כולל שעות נוספות והעבירו את החוזה שלי לשעתי
בספטמבר 2019 בגלל היותי שנה בחברה העלו לי את השכר בסיס ל7000 לא כולל שעות נוספות. עד מאי 2019 השכר שלי היה 5500 + 1000 שקל והחוזה שלי היה גלובלי.
כשהתלוננתי על השכר שלי מול הביצועיים שלי זימנו אותי לשיחה לתיאום ציפיות בו לא התנגדתי לחזרה לגלובלי אך ביקשתי שהשכר יהיה בהתאם. אתמול נודע לי שללא הסכמתי (לאחר שדיברתי עם המנהל והוא לא אמר לי את סכומי הכסף אלא רק החזרה לגלובלי) הורידו לי את השכר בסיס שוב ל6500, 500 שקל יהיו למכסה של 14 שעות נוספות ונתנו לי תוספת הזויה לנסיעות ובמקום 213 משלמים לי 500 למרות שבשיחה ההיא מול ההנהלההבהרתי להם שאינני מעוניינת ואינני זקוקה לתוספת נסיעות. וכך הם כביכול משלמים לי את אותו הסכום של 7000 ברוטו אך השכר בסיס שלי ירד וכך גם ירדו התשלומים של החברה על זכויותיי הסוציאליות כי כל מה שהמעסיק מפריש הינו אחוזים מהשכר בסיס ולא כל השכר כולל.

האם מדובר בהרעה בתנאים? אני מעוניינת עוד היום לתת להם מכתב התראה לפי פיטורים בו אני מודיעה שיש הרעה בתנאים ולתת להם הזדמנות לתקן את זה. במידה וכן, כמה זמן אני צריכה לתת להם לתקן את ההרעה?
ורד
29/01/2020 10:07
שואלת לגבי חברה הנמצאת על הספקטרום האוטיסטי..
עבדה כמה חודשים ברשת גדולה עד שגילו שהיא אוטיסטית ופיטרו אותה ...( בתואנה ששכחה למלא מסמך) ובוודאי שהמסמך אינו קריטי, תירוץ לשמו...( היא בכלל טוענת שמילתה והמנהל באותו הרגע חיפש תירוץ).
לא היה שימוע רק פיטורין באותו המעמד.
גם לא הוסבר לה המשמעות של הצעקות שחטפה באותו הזמן והיא המשיכה להגיע לעבודה...
בוכה אבל מגיעה ועובדת עד שהסתבר שהשעות אותן המשיכה לעבוד נחשבות " כתרומה"...
האם ישנו חוק המגן עליה?
שרה
29/01/2020 09:59
משהו שמציק לי מידי פעם כשנזכרת:

עבדתי לפני כמה שנים בבר-מסעדה בתפקיד מלצרית.

אחרי כמה ימים של עבודה היה ערב אחד קשה במיוחד עם המון לקוחות והיה עומס גדול.

מנהל המסעדה כינס את כל המלצרים אחרי המשמרת (השעה 4 בבוקר) ואמר עכשיו כל אחד יוציא מהטיפים שלו 50 שח ויתן לשטוף הכלים שעבד מאוד קשה.

כולם הוציאו בלי למצמץ ואני אמרתי שאני לא מעוניינת להוציא, בעיקר כי הגישה היתה כקביעת עובדה... ולא כהצעה.

המנהל אמר לי הרווחת יפה והוא מרוויח שכר זעום אבל עבד ממש קשה ומגיע לו, אם לא תתני את ה- 50 את מפוטרת.

אמרתי שאם הוא חושב שכל כך מגיע לו שהמסעדה תשלם לו מכיסה ושזה לא פייר שהוא כל כך נדיב על חשבון המלצרים... ושלא אתן. אמר לי אל תגיעי מחר.
ואכן כך היה.

אני מניחה שאותו אחד כבר לא מנהל היום את המקום וזה לא יהיה רלוונטי לעשות עם זה שום דבר וגם אין לי כח וזמן מיותר לזה, אבל מעניין אותי האם היה מותר לו לדרוש דבר כזה.

מיותר לציין שבעלי המקום מעולם לא הוציאו שקל על שכר למלצרים כי תמיד הטיפים עברו את שכר הבסיס (בהרבה).
אלה
29/01/2020 08:27
שלום רב,
האם מותר להראות תלוש שכר של אדם למישהו אחר מבלי ליידע את האדם שתלוש השכר שייך לו?
אילי
28/01/2020 16:49
שלום
האם אדם שחלה בדלקת מפרקים פסוריאטית ולא עובד
יכול לגשת לרופא תעסוקתי?
יערה
28/01/2020 14:58
אני עצמאית הרבה שנים, יש לי תחום עיסוק ייחודי בארץ ובמהלך השנים פיתחתי את תחום הידע הזה וגם פיתחתי כמה ביטויים גרפיים המבטאים מסרים מסויימים.

בשנת 2017 עבדתי בחברה כלשהי כפרילנסרית פעם בשבוע, ובמסגרת העבודה הזו איפשרתי לעשות שימוש בשני ביטויים גרפיים (לא לוגו) שפיתחתי טרום העבודה הזו. בתוך/מתחת לביטויים הגרפיים כתוב "כל הזכויות שמורות ליערה בשן חכם".

לפני כחודש התחלתי לעבוד בחברה אחרת, מתחרה לחברה הראשונה, והפעם כשכירה בחצי משרה במטרה לעבוד בה מספר שנים. אני רוצה לאפשר לחברה החדשה לעשות שימוש באותם ביטויים גרפיים, ושאלתי היא האם אני יכולה לבקש/לדרוש מהחברה הראשונה להפסיק לעשות שימוש באותם ביטויים, ואם כן, באיזו עילה?

יש מצב ששימוש בביטויים האלו נותן לחברה הראשונה יתרון על פני מתחרים אחרים, וכעובדת בחברה מתחרה, אני רוצה לבטל את היתרון הזה.

בעבודתי החדשה בחוזה יהיה כתוב במפורש שהביטויים האלו ניתנים להם בהשאלה כל עוד אני עובדת בחברה, כך שלהבא אמנע את הסיטואציה הזו, השאלה היא האם ניתן לדרוש מחברה להפסיק לעשות שימוש בחומר שנעשה טרום העבודה איתה.

תודה מראש
שרה
28/01/2020 10:50
יש לי מכתב מרופא הממליץ לי לשמור על התינוקת ולא לחזור לעבודה כיוון שיש לה הפסקות נשימה בבכי.
האם אני יכולה לקבל על כך תשלום מביטוח לאומי?
או להוציא ימי מחלה מהמעסיק?
אני שכירה וגם עצמאית
תודה
ד.ת
26/01/2020 15:39
אני עובדת כבר חמש שנים באותו מקום עבודה. החוזה שלי מתחדש פעם בשנה (משמע אני והבוס חותמים בכל שנה מחדש על החוזה). אני בהריון ואמורה ללדת באמצע יולי. החוזה הנוכחי שלי מסתיים ב-1 ליולי. השאלה היא האם המעסיק מחויב במקרה כזה לשמור לי את המשרה ולהחזיר אותי לאחר חופשת הלידה לעבודה (גם במקרה שאני בוחרת להאריך את חופשת הלידה ב-60 יום כפי שהחוק מאפשר). המון תודה מראש!
שון
26/01/2020 14:11
צהריים טובים עורך דין יקר,

אם עשיתי תאונת עבודה שהיא בעצם גם תאונת דרכים, את מי תובעים את ביטוח לאומי או את הביטוח של הרכב? או גם וגם? האם המשרד שלכם מטפל בתביעות כאלה?
שרון
26/01/2020 13:03
צהריים טובים לעורכי הדין

יש לי 2 שאלות בנוגע לסעיפים בחוזה עבודה שחבר שלי קיבל:

1. סעיף אי תחרות שבו כתוב שאסור לעבוד בחברה מתחרה במשך שנתיים מרגע עזיבתו ואם יעבור על סעיף זה יגבו ממנו סכום של 20 משכורות אחרונות ברוטו.

2. בחברה יוצאים לחופשות מאורגנות מראש כולל ערבי חג וגישור בין חגים ושהעובד מסכים לכך כי ירדו לו ימי חופשה בימים האלה.

האם הסעיפים האלה לגיטימיים? ניתן להתמקח על זה? זה לא שהוא מחפש לעבוד בחברה מתחרה אבל האפשרות של לתבוע על 20 משכורות אחרונות מלחיצה
קטי
26/01/2020 13:01
שבוע טוב ומבורך
אני עובדת בצהרון כיתות א עד ג.
צעקתי לעבר ילד בדאגה שאכל פרוסת לחם שנפלה על ריצפה רטובה והמשיך לאכול. רציתי שיחליף את הפרוסה בחדשה.שלא ירגיש מחויב לאכול את הפרוסה המלוכלכת הילד לא הבין את כוונתי הטובה טיפה נעלב ואחכ הבין בחיוך שהייתי לטובתו והנהן כשהסברתי את עצמי.
אמא מהבולה של אחת התלמידות שנכחה באירוע ולא יודעת להבחין בין התעללות לאכפתיות עשתה בלגן בצהרון והתעמתתי איתה. המנהל השעה אותי כדי לא להפסיד אותה כלקוחה והשעה אותי מהעבודה. היא גם העבירה שקרים לאמא של הילד שצעקו על בנה. אני בתור אמא הייתי מודה לסייעת על הכוונה הטובה ומרגיעה את ילדי שלא באו לפגוע בו. האמא מאיימת להגיש עליי לתלונה למשטרה ולעשות בלגן בווטסאפ של ההורים ( מצטערת שרציתי להציל את הילד מחיידקים...הייתי צריכה לתת לו לאכול את פרוסת הלחם המלוכלכת..בציניות כותבת ) .הולכת לפנות לשירות לייעוץ לאזרח. אך מה בינתיים ניתן לעשות כדי שאוחזר לעבודה? אני בהשעייה כי המנהל מפחד מהאמא.

תודה, שבוע טוב!
גדעון
24/01/2020 10:13
שלום רב
אני עובד חודשי, שכיר, שעובד בשכר בסיס + פרמיה במכירות ציוד מהמשרד והשטח (לסוציאליות משולם לי עבור הבסיס + הפרמיה).
מבקש תשובה למספר שאילות הקשורות לדיני עבודה , שעות עבודה, הפסקות מנוחה ושעות נוספות:
1. שעות עבודה חודשית – אני עובד בכול יום מי 8.00 ועד שעה 17.00 חמישה ימים בשבוע ויום שישי מי 8.00 ועד 12.00.
שזה בחודש של 31 יום שווה ל 223 שעות ועם שעות התקן בתלוש השכר הם 182 שעות יוצא שאני עובד יותר 41 שעות בחודש (מה עם החוק של 42 שעות שבועיות ).
שאלתי:
2. האם המעביד צריך לשלם שעות נוספות ( כיום לא משלים לי שעות נוספות) ?
3. המעביד מדי חודש בתלוש השכר משלם לי 1,500 שקל לפי סעיף בשכר "שעות נוספות גלובלי על חשבון מכירה" .
אבל מקזז את 1,500 שקל מהפרמיה שלי מדי חודש בחודשו (לפי דעתי זה "עבודה בעיניים") למשרד העבודה להראות להם שמשלם שעות נוספות אך בפועל מקזז לי אותם מהפרמיה (כמובן שלא רואים את הקיזוז בתלוש) תשלום/קיזוז זה של 1,500 שקל בתלוש השכר מבוצע החל ממשכורת מאי 2018 . ?
4. האם המנוחה ביום של 45 דקות הם על חשבון העובד או המעביד לפי השעות שאני עובד ?
5. אני גם עובד במכירות מחוץ למשרד האם מגיע לי אשל וכמה כאשר אני בעבודה מחוץ למשרד ?
6. הפסקת עבודה ביום שישי – אם אני יבקש מהמעביד להפסיק לעבוד ימי שיש גם אז שעות העבודה החודשיות שלי בחודש של 31 יום הם : 207 , שעות התקין החודשיות בתלוש השכר הם 182 שעות גם אז יוצא שאני עובד 25 שעות יותר ?,
7. הודה לתשובותיכם
ת.מ
23/01/2020 14:05
בחורה שמחלימה מסרטן, חזרה לעבודה ביולי ל 50% משרה באישור רופא תעסוקתי. מקבלת שכר מלא וצבירה של מחלה/ חופשה וכו' לפי 100%.

המשכורת מורכבת משכר בסיס + בונוס (הבונוס נקבע לפי מכירות של כלל המחלקה, היא לא מבצעת מכירות, כולם מתוגמלים באופן שווה).

היום הודיעו לה כי החל מחודש אפריל הבונוס ישולם לפי היקף המשרה שתעבוד בפועל (כלומר מאחר ועובדת 50% תקבל רק חצי מהעמלות).

האם זה חוקי?

תודה מראש לכולם!
שם פרטי
23/01/2020 06:24
עבדתי בתיכון 25 שנה רק קומפלימנטים קיבלתי על עבודתי,ועזבתי כתוצאה מכעס שהיה לי על המנהלת. העבירו אותי לחטב,לאחר שיחת בירור עם המנכ"ל . התחלתי שם באוקטובר כעובדת חדשה. כל מערך העבודה שונה. נשלחתי לעבוד כמנהלת חשבונות ומצאתי את עצמי עובדת כמזכירה ונאבקת בין לבין לבצע את עבודתי בהנהח. זהו חודש של חגים ורק שבועיים של עבודה. במקום שהמזכירה הקיימת תלווה אותי בעבודה היא לא הפסיקה להשמיץ אותי בפני המנהלת. התוצאה שהמנהלת שיתפה את האחראי עלינו בעירייה שהחליט שמאחר שאין לו מקום לשבץ אותי, הוא יזום וועדת בירור ושם ייחרץ גורלי. בינתיים המנהלת הכירה אותי ואת המסירות והחריצות שלי, וביקשה לבטל את הוועדה. המנכל לא הסכים. זומנתי לוועדה ואז הבנתי שזה היה מגמתי שהוא לא הסכים. המנהלת לשעבר שרצתה לסגור איתי כי נפגעה מעצם עזיבתי את המשרד המנכל נתן לה טרמפ ואפשרות נקמה בי. אז ככה:
במכתב הזימון אלי כתוב שזה וועדת בירור על התפקוד שלי במשרד החדש. המנהלת הישירה וגם האחראי שיזמו את הישיבה ביקשו לבטל אותה. יש כאן הרעת תנאים של עובד מעצם השינוי בתפקיד מעצם שלא מקבלת תוספת מזכירות מעצם שאני עובדת בלחץ מתמיד. אין לי זמן לאכול. וגם אני רואה ביישום האינטרס של המנכל לרצות את מנהלת התיכון פגיעה בשמי הטוב ובנוסף ההעתקים בתיק האישי פוגעים באפשרות שלי לקבל קידום. הוא הכתים את שמי הטוב. לדעתי העניין שלי עם מנהלת התיכון הוא עניין אחר. לדעתי הוזמנתי במכתב שקיבלתי לוועדת בירור בנושא העבודה החדשה. מאחר שזה היה מגמתי ולא ענייני למכתב הזימון יש פה רמייה והטעיית ורמיסת עובד-ש25 שנה נחשב למסור וחרוץ וגם המנהלת הנוכחית אמרה את זה בפורום כולם וגם לי אישית וגם שלחה לי בהודעה את הבקשה לביטול הוועדה. השאלה שלי האם יש פה קייס לתביעה משפטית רמייה הטעיית עובד, הכפשה, פגיעה בשם הטוב שלו, פגיעה עתידית למצוא או לקבל תפקידים אחרים מתאימים ועגמת נפש.
רונית ת.
22/01/2020 15:45
פוטרתי מהעבודה לאחר חזרה מחופשת לידה ועכשיו אני חותמת בלשכה.

התחלתי ללמוד קורס מסויים כשבסופו של דבר בעז"ה אתחיל לעבוד כעצמאית.

היום הפקיד שלח אותי למשרה - אני לא מעוניינת כרגע כי אני רוצה לפתוח עסק כפי שרשמתי.

האם עליי לומר לו זאת? ואז האם הוא צריך להתחשב בזה ולא לשלוח אותי לעבודות?

הבנתי שכשאתחיל לקבל כסף כעצמאית הסכום הזה ירד מגובה סכום הדמי אבטלה כך שלהבנתי זה מקובל.

שאלה נוספת, כשמילאתי את הטופס לקבלת דמי אבטלה היתה שאלה "האם אני לומדת הכשרה מקצועית"? סימנתי שלא מכיוון שהבנתי שהכשרה מקצועית הכוונה לקורס שהוא רק דרך הלשכה. האם זה נכון?
יובל
22/01/2020 15:28
היי, צהריים טובים.

אני עובדת במקום מסוים כשנתיים וחצי.

ומאז מתמיד בשעות שבת, כאשר לא הייתה תחבורה ציבורית, קיבלתי אישור (לא רק אני אלא כל העובדים), להגיע/לחזור עם מונית לעבודה/מהעבודה, להביא קבלה למנהלת, ולקבל החזר כספי במזומן.

לאחרונה הוחלט ברשת לאסור על העניין, ובשל כך אין לי איך להגיע או לחזור בשעות שבת.

אני חיילת והמשמרות בשישי ובשבת הן הפרנסה היחידה שלי.

לאחר שיחות עם הרשת ועם מנהלת האזור לא נמצא פתרון.

האם זו הרעת תנאים? אני זכאית לפיצויי פיטורין?

תודה מראש
לינוי
22/01/2020 11:25
שלום, שואלת בשביל חברה.
היא עובדת בתור מטפלת בגן ילדים, יצאה לחופשת לידה ועתידה לחזור עוד כמה חודשים (תיקח חודשיים הארכה ללא תשלום)
לפני שיצאה לחופשת לידה עבדה 36 שעות שבועיות , 5 ימים בשבוע מהשעה 8:00 ועד 16:30. היה לה יום חופשי בשבוע מוגדר וקבוע מראש.

בשיחה מול מנהלת הגן בה הודיעה לה על הארכת החופשה , אמרה לה מנהלת הגן כי שתחזור לא תהיה באותו התפקיד (לא תקבל את הקבוצה בה טיפלה מכיוון שהילדים התרגלו כבר למחליפה) ותהיה על תקן מחליפה באותן 36 שעות שבועיות. עוד הוסיפה שלא יהיה לה יום חופשי ותעבוד בשעות שונות ממה שעבדה לפי הצורך (לדג' החל מהשעה 10:00 ועד 17:00).

האם זה חוקי ?
אשמח אם תוכלו להפנות אותי לסעיפים בחוק המראים אחרת.
מתי
21/01/2020 18:22
שלום רב,

יש לי כספי פיצויים שנמצאים בחברת הפנסייה. בדקתי מולם והם אומרים שמעולם לא קיבלו טופס 161 מהמעביד, מה שאומר שעליי לקבל אותו בעצמי, או לשלם 35% מס בעת משיכת הכספים.
(רק לוודא, הם כן קיבלו לאורך השנים את הטופס ממעבידים אחרים)

פניתי אל המעביד לשעבר וזאת הייתה התשובה:
"
לא הצלחתי לאתר אותך בתוכנת השכר שלנו ,
ולכן אני מניחה שעזבת לפני שנת 2013 .
אנחנו לא שומרים למעלה ממה שהחוק מחייב ולכן מתנצלת שלא אוכל לעזור לך.
"

יש לי מה לעשות בנידון?

תודה
שירי ל.
21/01/2020 15:45
עד חודש מאי היא עבדה במוזיאון העיצוב בחולון, במשרת סטודנט. בחודש מאי הבניין שבו עבדה נשרף, ומאז היא לא עובדת. בהתחלה החתימו אותה על ימי חופשה, אבל עכשיו הם בכלל לא מדברים איתה.

השאלה היא האם מגיע לה פיצויים כלשהם? המעסיק, מביטוח לאומי או מגורים אחר?
אלונה
21/01/2020 15:17
צהריים טובים
בעבר שאלתי פה שאלה בעניין תלוש המשכורת - לא מופיעים לי בכלל ימי העדרויות (לא מחלה ולא חופש) אלא רק תעריפים.
נאמר לי שזה לא תקין בכלל.

פניתי למקום העבודה ודרשתי שיסבירו לי מדוע זה לא מופיע לי בתלוש -
הסתבר שבשנת 2019 היו לי 5 שעות חופש לניצול (התחלתי לעבוד בתחילת נובמבר) לא אמרו לי שום דבר על כך, הזינו לי אותן וקיבלתי תשלום.
נאמר לי שיש תוכנה כלשהי בעבודה שדרכה אני יכולה לבדוק כמה ימי מחלה וחופש יש לי ואני צריכה לבקש מהמנהלת שלי שתראה לי כיצד נכנסים לתוכנה.
לא הוסבר לי למה זה לא מופיע לי בתלוש עצמו אלא רק התעריפים עצמם, למרות ששאלתי כמה פעמים. התעלמות אלגנטית.

זה הגיוני שבגלל שיש תוכנה שדרכה אני יכולה לעקוב אחרי ימי העדרויות, אז זה לא מופיע לי בתלוש כלל?

ועוד שאלה קטנטנה,
אני אמורה לקבל מלגה לאחר חודשיים, יש על כך סעיף בחוזה, ולא קיבלתי כלום. גם על זה לא ענו לי..
הגיוני שאקבל אותה חודש הבא?

תודה:)
בתאל
21/01/2020 15:10
היי,
קצת הסתבכתי עם נושא של חל''ת / חל''ד.

אמורה ללדת בערך עוד חודש - חודש וחצי, בתחילת חודש פברואר, יהיו לי שנתיים במקום העבודה הנוכחי שלי.
הבנתי ש15 שבועות הם בתשלום.

כמה זמן, מעבר לזה, אני יכולה להשאר בבית ללא תשלום?

מתי אני צריכה להודיע לבוס שלי שאני רוצה להשאר בבית מעבר לחל''ד?

תודה לעונים
שי
21/01/2020 14:07
אהלן, לא קיבלתי שני תלושי שכר אחרונים במקום העבודה הקודם כבר יותר מחצי שנה למרות פניות חוזרות ונשנות שלי, לאחרונה התקשרתי שוב ללא הועיל- אין שום עדכון מצידם, ציינתי בפניהם היום שאם לא אקבל אצטרך לפנות באפיקים אחרים, קיבלתי תשובה של "אל תאיים" וכדומה... לפחות שתי שיחות הוקלטו אם צריך הוכחה(שאר השיחות לבקשת התלושים היו מזמן ולא נשמרו לצערי)
איך אני יכול להתקדם?
אור
21/01/2020 14:06
שאלה..
אישה שרצתה להתפטר מעבודה לטובת גידול ילדה (בת 9 חודשים) נאמר לה שאם תעשה זאת זה ייחשב כהתפטרות ושלא תקבל את כל הפיצויים וגם שהיא צריכה לתת להם עוד חודש עבודה אחרי ההודעה .. אני אציין כי אם לא תעזוב מידיית אין לה סידור לילדה בשעות הבוקר ..האם ההתנהלות של העבודה שלה תקינה אם כן מה יכולה לעשות? תודה לעונים..
לירון
20/01/2020 18:04
יש לי שאלה לגבי מקום העבודה שלי...
אני עובד כטכנאי רשת בחברה תקשורת גדולה, ורכב העבודה שלי נלקח ממני לפני 5 ימים. יש לציין שהרכב הוא כלי עבודה, והוא מגולם מהמשכורת שלי כשווי למס. לא הודיעו לי על שימוע/פיטורים. יחד עם זאת נמסרה לי הודעה להגיע כל יום למשרדי החברה, עם תחבורה ציבורית ולהשאר שם עד להודעה חדשה. השאלה, האם זה הרעת תנאים במקום העבודה ? והאם זה חוקי ?
חן
20/01/2020 16:06
דוורית בשנות ב50 עובדת 27 שנים בדואר ישראל. עכשיו רוצים להעביר אותה לאזור חלוקה גדול ועמוס יותר במכתבים ללא שימוע. סובלת משחיקת סחוס בעקבות העבודה עם אישור רפואי והוראה מרופאה תעסוקתית שהיא יכולה להמשיך בחלוקת דואר אבל נדרשת לרדת מהמהירות והעומס שנדרשת כיום.
מה ניתן לעשות בנושא?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!