פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 138
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלכס
21/07/2020 09:51
בוקר טוב,

אמא שלי בת 68 עברה תאונת עבודה / תאונת דרכים בתחילת שנה. הנושא כבר בטיפול של עורך דין.

היא עבדה ב 2 עבודות. לעבודה השנייה שבדרך ממנה נפגעה היא לא רוצה לחזור בעתיד בכל מקרה, גם אחרי החלמה מלאה.

2 מעסיקים חתמו על טופס נכה נזקק, שהיא לא עובדת ואין באפשרות להציע לה עבודה שמתאימה לה בגלל מצב בריאותי שלה. יש גם מכתב מרופא תעסוקתי ל 2 המעסיקים, שאמא לא יכולה במצב שלה לעבוד בעבודה פיזית כולל עבודת ניקיון. כמובן חברת ניקיון לא יכולה להציע עבודה שהיא לא ניקיון.

המכתבים נשלחו למעסיקים.

שאלה:
אמא רוצה להתפטר מעבודת ערב. לפי חוק היא אמורה לתת הודעה מוקדמת. אבל איך ניתן לתת הודעה מוקדמת של חודש אם היא לא מסוגלת לעבוד גם בפועל וגם לפי מכתב רופא תעסוקתי?
תודה
י. חצבני
21/07/2020 09:50
בוקר אור ומבורך.
התפטרתי מעבודתי בתאריך 15.10 העבודה הייתה בראשון לציון ואני התפטרתי כיוון שעברתי דירה לאשדוד .
היום ראיתי בוויז במקרה שהקילוטרים מביתי באשדוד לראשלצ הוא 30 קילומטר.
האם יש מה לעשות על מנת שאקבל את הפיצויים עקב מעבר דירה מעל 30 קילומטר לפי חוקי העבודה בישראל? האם הקורונה משנה משהו?
יי
20/07/2020 19:16
עובדת במקום אופנה ואיפור .. המזגן מזמן לא עובד .. מה אפשר לעשות ?? תודה מראש
עדי
20/07/2020 15:30
שלום לכולם

תאירו את עיניי... אני עובדת בשתי עבודות. אחת בתור מורה למחול בסטודיו והשנייה בגן תקשורת שאליו חזרתי ואני ממשיכה לעבוד ללא יציאה לתקופת חל"ת בקיץ או כל דבר דומה.

לסטודיו חזרתי מחופשת לידה לפני חודש (בדיוק אחרי שלושה חודשי החופשה).

לצערי נסגר הסטודיו בשל הקורונה החל מהיום. החוזה שלי הוא עד ה31/7. משמע, אני אמורה לצאת לחלת שבועיים. היום קיבלתי מכתב של סיום חוזה העסקה.

משמע, אני לא זכאית לדמי אבטלה על הזמן שנותר עד סיום החוזה? הרי לא רשמו במכתב שאני בחל"ת אלא, הקדימו את סיום החוזה.
טניה
20/07/2020 15:29
שלום לכולם,
מישהו יודע להגיד בוודאות עכשיו עם הקורונה, אני נמצאת בחופשת לידה ושוקלת לפרוש מעבודה לצורך טיפול בילד, האם מגיעה לי אבטלה של 100% למשך שנה, כפי שמפרסמים לאחרונה? או שזה רק לאנשים שהוציאו אותם לחל״ת וכו׳?
במסגרת החוק הישן, אני יודעת שאצטרך לחכות 90 יום, האם משלמים רטרואקטיבית? האם נותנים באמת לאמהות לשבת את כל האבטלה בבית או שתמיד מנסים לדחוף לעבודה?
מה קורה לגבי אבטלה במידה ואני אקדמאית, האם אז הם גם יכולים לשלוח אותי לכל עבודה או שהם יחפשו משהו מהתחום שלי?
לי
20/07/2020 15:29
אני כעת חותמת אבטלה ללא קשר לקורונה

אני זכאית ל67 ימים ועד כה שולם לי על 45 יום, זאת אומרת התשלום הקרוב באוגוסט יהיה האחרון על 22 ימים שנותרו מהמכסה.

ב29.09 אהיה בת 28 וכתוב לי במידע אישי שהמכסה משתנה לי ל100 ימי זכאות מתאריך זה.

האם זה אומר שלמעשה במידה וב29.09 עדיין אהיה לא מועסקת אני זכאית לקבל דמי אבטלה על 33 הימים הנותרים?
בתאל
20/07/2020 10:47
אשמח להתייעצות
הודיעו לי אתמול על פיטורים, זימנו לשיחה (עשו שיחות אישיות לכלל העובדים לגבי שיבוצים והעדפות לשנה הבאה) ואמרו לי שיש לי אפשרות לקבל את הפיטורים או לערער על כך ולבקש שימוע
האם הדבר חוקי? לא בכל מקרה חייבים לזמן אותי לשימוע ולהגיש לי פיטורים בכתב?

ואם אני מקבלת את הפיטורים כפי שהם ומוותרת על שימוע, יש לי מה להפסיד?
רפי
20/07/2020 05:48
אני עובד בחברה 10 שנים לאורכם השכר השתנה ממינימום והוכפל, אני חתום על סעיף 14 בקופ"ג והמעסיק מפריש 8.33 לפיצויים אולם אין לי חוזה עבודה שבו מוסכמים התנאים לעניין הפיצויים. במקרה שהמעסיק מפטר אותי האם מגיע לי השלמה לפי שכר אחרון כפול ותק או רק מה שיש בקופה?
מדוע
19/07/2020 16:12
קבלתי פריצת דיסק בעבודה מה אני יכול לקבל על זה
סטודנט
19/07/2020 14:30
היי
התחלתי לעבוד לפני כשבועיים וחצי באחד המשרדים בתור סטודנט, המשרה לא תואמת את כישורי מפני שאני עובד בעבודה שלא קשורה ללימודים שלי
מעוניין להגיש קורות חיים במכרזים פומביים למשרדים אחרים
האם יש חובת דיווח מצד המשרדים למשרד שבו אני עובד עכשיו? או שיש חיסיון כמו בגופים פרטיים?
טל
19/07/2020 14:21
שלום,
אני מקבל חל"ת מהמדינה, לפי התנאים של הממשלה. אך שכר המשולם לא מספק, ולכן אני מחפש גם עבודה שתייצר לי יותר הכנסה.

מצאתי מקום, ולא חתמתי בנתיים על כלום, למעט צילום ת.ז שלי. באתי למקום ליום חפיפה, וראיתי שהמקום לא לטעמי ואין לי עניין בו.

כעת המנהלת הישירה אומרת שאת השכר אקבל ותלוש יצא.

כידוע לי, אם יהיה דיווח למס הכנסה וביטוח לאומי - אפסיק לקבל את החל"ת שלו אני זכאי.

ניסיתי בשכנוע לבקש ממנה הצהרה שאת השעות שהייתי בחפיפה אני מוכן לתת בהתנדבות... אך תשובתה אינה סופית.

רציתי לדעת אם ללא חתימה של טפסי 101 היא יכולה להנפיק לי משכורת רק על פי צילום ת.ז.? ואם כן, איך אוכל למנוע מצב כזה של חשש להפסקת האבטלה שאני חותם עליה כעת

תודה לכולם.
ורד לוי
19/07/2020 09:16
לום רב
הנני עובדת משרד החינוך במשך השנה. בחודש יולי לקחתי עבודה נוספת מטעמם כרכזת קייטנות הגני העירייה למשך חודש.
לצערי לאחר שבועיים נאלצתי להכנס לבידוד היות ששהיתי בחברת אחת מהגננות שנמצאה חיובית.
ברצוני לדעת האם אני אמורה לקבל החזר/פיצוי כספי עבור התקופה בה לא אעבוד במסגרת העבודה הנוספת שגם היא משולמת דרך משרד החינוך?
בברכה ורד
ק.ל
19/07/2020 09:13
בעבודה שלי חלק מהעובדים עובדים מהמשרד וחלק מהבית (בעקבות הקרונה).
לאחרונה התחילו לחייב את העובדים שבסיכון להגיע למשרד אחת לשבוע- מאחר שלא עומדים במכסה המינימלית של העובדים במשרד.
אני מטופלת בטיפולי פוריות ואמורה לעשות בדיקת הריון השבוע (אמן חיובי).
הבנתי שהריון בשליש הראשון והשני מוגדר להריון בסיכון בתקופה זו.
האם המעסיק אכן יכול לחייב אותי להגיע למשרד? הרי אם אני בסיכון- מי יתן את הדין אם חלילה יקרה משהו?
חייבת לציין שאמרו שעובדים בסיכון שלא יגיעו לעבודה אחת לשבוע לא תינתן להם האפשרות לעבוד יותר מהבית.. (זה חוקי בכלל?!)
תודה מראש
שני דהאן
19/07/2020 09:06
אני עובדת מזה 10 חודשים כמנהלת מוקד בחברה גדולה וידועה שעושה שינויים ארגונים
במסגרת השינויים הציעו לי לרדת למשרת אחמ"ש עם תנאים ושכר נמוך יותר ממה שקיבלו אותי לעבודה או לחילופין שיפטרו אותי במקביל אני בטיפולי פוריות האם יכולים לבצע לי את הירידה בשכר?
ורד לוי
19/07/2020 09:03
לום רב
הנני עובדת משרד החינוך במשך השנה. בחודש יולי לקחתי עבודה נוספת מטעמם כרכזת קייטנות הגני העירייה למשך חודש.
לצערי לאחר שבועיים נאלצתי להכנס לבידוד היות ששהיתי בחברת אחת מהגננות שנמצאה חיובית.
ברצוני לדעת האם אני אמורה לקבל החזר/פיצוי כספי עבור התקופה בה לא אעבוד במסגרת העבודה הנוספת שגם היא משולמת דרך משרד החינוך?
בברכה ורד
אוריה
19/07/2020 08:47
בעלי עובד במקום מסוים במשך שנה וחצי. במרץ האחרון, המנכל הוציא את רוב העובדים לחל"ת אבל את בעלי החליט להשאיר. במאי, החזיר את כל העובדים אבל את בעלי הוציא לחל"ת בטענת הקורונה, והביא עוד שתי עובדות במקומו (לתפקיד שלו). לאחר חודש של חל"ת בעלי חזר לעבודה אבל גילה שהעמדה שלו תפוסה. הוא מגיע לעבודה כרגיל אבל אין לו מחשב לעבוד עליו. לפני החל"ת עשו לו שימוע והחליטו להשאיר אותו.
בעקרון הוא מוכן שיפטרו אותו, אין עבודה ובינתיים המעסיק מחזיק אותו בחברה בלי שום סיבה שנראית לעין... יש משהו שאפשר לעשות? מצד אחד חבל לעזוב מקום עבודה בתקופה כזאת, מצד שני הוא מגיע ומעביר 9 שעות בחוסר מעש. המלצות?
תודה רבה מראש!
רבקה
19/07/2020 08:44
נדבקתי בקורונה במקום העבודה שלי, בעקבות כך הייתי מבודדת (ומחוסרת עבודה) 34 ימים.

עוד לפני שנדבקתי, הודעתי על פיטורים - כך שהייתי חייבת להתפטר מהעבודה עוד בזמן שחליתי.

קיבלתי פיצויים כחוק וכרגע מרגישה מצויין.

מיותר לציין שהבידוד השאיר אותי ללא עבודה ועם צורך של השלמת התנסויות בתואר שלי מכאן ועד הודעה חדשה, כך שבהחלט יצאתי בהפסד.

מישהו יודע מה הדין לגבי תביעה של תאונת עבודה? ואם זה בכלל רלוונטי במקרה הזה, למרות שכבר עזבתי את העבודה בה נדבקתי?

[ואם אני תובעת אותם ויוצאת זכאית- הכסף יוצא מהכיס של המעסיק שלי או מביטוח לאומי?]

אשמח לייעוץ בנושא כי אני ממש לא מכירה את התחום.
תודה!
ענבל
19/07/2020 08:41
היי.
בתחילת השבוע עברתי הטרדה מינית מילולית ע"י המנהל הישיר שלי.
הטיפול הועבר למנהלת משאבי אנוש בעבודה+מנכל"ית החברה אשר היא גם האחראית הישירה של הטרדות מינית במקום העבודה.
לאחר שיחה מול אותו מנהל אשר לא כללה אותי (בחרתי לא להיות חלק מהשיחה), הובהר לו שמדובר על הטרדה מינית והשיחה גם נרשמה לו בתיק האישי בעבודה.
הוחלט על הפרדת כוחות אשר אני הועברתי למיקום אחר בעבודה למרות שאני עדיין עובדת ישירה שלו, אך לא תיהיה התקשרות ישירה איתו, עד אשר ימצאו פיתרון של העברה שלי למחלקה אחרת לבקשתי.
אשמח לדעת מבחינת החוק מה הזכויות שלי.
האם במידה ואני מחליטה להתפטר, עליי עדיין לתת התראה של חודש? (אני עובדת במקום שנתיים וחצי).
האם עליי לציין במכתב הפיטורין את הסיבה הנ"ל?
האם במידה ואני מתפטרת אני זכאית לכל הפיצויים?
ובכלל מה יתר הזכויות שלי במצב כזה...
אשמח למענה.
תודה מראש.
הגר
19/07/2020 08:37
צריכה עזרה לגיבוש כתב תביעה נגד המעסיק הקודם שלי.
אחרי שספגתי איחורים במשכורות, אי הפקדת פנסיה בזמן (לאחר שנה וחצי ולא במיידי כי הייתה לי קופה פעילה) וחוב לפנסיה עד יום זה.

לאחר חזרתי לעבודה מתקופת חל״ת גיליתי שהמשרדים נעולים ושהבוס יאחר, טורטרתי לביתי שנמצא ביישוב אחר על מנת להביא מפתח ולבסוף הוא נזכר שהוא החליף צילינדר ולא ענה לי לטלפון.

ויום למחרת איחר בחצי שעה ויבש אותי בחוץ, הכניס אותי לשיחה והודיע לי שהוא מבצע לי שימוע במקום בזמן שאני בהלם ומגמגמת.

לאחר השימוע נשלחתי לבית באמרה שחבל שאסבול שם חודש נוסף (שבועיים לפני היציאה לחל@ת היו ביננו דין ודברים על היחס שלו ועל זה שהוא מביא אותי לבכי עם ההתעללות והצרחות שלו על דברים שלא קשורים אליי בכלל) והייתי צריכה לחכות כמו כלב מושפל בחוץ במשך חצי שעה.

אמרתי לעצמי, הגר תחליקי יאללה נסיים את זה יפה ותשאירי לה׳ את ההתחשבנות עם אנשים רעים וכוחניים כאלו.

אבל אני מוצאת את עצמי מתחננת שישלמו לי את החוב לפנסיה, ישחררו לי את כספי הפיצויים ויוסיפו את החלק שלהם בפיצויים וכמובן את דמי ההבראה.

במהלך הכמעט חודשיים האחרונים התקשרתי, שלחתי מיילים, התחננתי! והוא בשלו חש שהוא עושה לי טובה וכשלהוד רוממותו יבוא לשלם לי הוא יעשה זאת.

די, נמאס לי להיות נחמדה, נמאס לי לשתוק ולא לעמוד על שלי.

אני מחפשת עורך דין שיעזור לי לנסח כתב תביעה כנגדו בבית הדין לעבודה ולהבין מה הסכום שאני יכולה להגיש כנגדו.

אולי דרך הכיס הוא יבין איך לא מתייחסים לעובדים.
ג.א
19/07/2020 08:35
אני מלצרית/בריסטה ברשת בתי קפה כבר 8 ומשהו חודשים.
היום בבוקר הבוס שלי אמר לי שבסוף המשמרת הוא רוצה לדבר איתי אבל לא הסכים לומר על מה.
משהו הריח לא טוב אז הקלטתי את השיחה.
הוא פיטר אותי בטענה ש״זה משהו אישי שלי, הדינמיקה ביננו לא עובדת״
כשאמרתי לו שאני עובדת מעולה ועובדה שקידמת אותי לנהל משמרת לפני הקורונה הוא חזר ואמר שזה נטו קשור לדינמיקה ביננו (אנחנו לא רבים קאסח כן? זה לא משהו חריג)

אמרתי לו שאני מבקשת שישבץ אותי ב2-3 משמרות שבוע הבא כדי שאוכל להתארגן על עבודה חדשה ושהוא לא יכול לתת לי התראה כלכך קצרה, הוא לא היה מוכן. הוא אמר ״אני לא רוצה שתעבדי שבוע הבר ויכול להיות בלי קשר שחוזרים למתכונת של take away בגלל הסגר, קיצר לא נראה לי אבל אעדכן״
ממש התחננתי בפניו ואמרתי לו שכמו שהוא יודע עברתי ניתוח בתחילת החודש שמנע ממני לעבוד ושאני חייבת את המשמרות האלה כי זה ההבדל בין אוכל לרעב והוא לא מוכן.

אני קוראת באינטרנט שיש חוק שמחייב אותו להעסיק אותי בתקופה שבין ההודעה על פיטורים לפיטורים (אין תקופה כזאת כי הוא הודיע היום והמשמרת האחרונה בשבת) או לשלם על התקופה.

איך אני מבררת כמה הוא מחוייב להעסיק אותי/לשלם לי? איך מממשים את הזכות?
אני ממש מרגישה נואשת אבל אין לי ברירה אלא לצאת מגעילה ולשלוח לו צילום מסך של הזכויות שלי ואיום.
מזכירה שהכל מוקלט.
זו רשת ולא עסק פרטי.
אבי
18/07/2020 21:09
היי. התחלתי לעבוד בנובמבר 2019. באוגוסט 2020 לא אקבל דמי הבראה. האם שנה אחרי אקבל גם על החודשים של שנה לפני? תודה
ziva levy
18/07/2020 13:01
שלום,
ברצוני לשאול כמה זמן יכול מעסיק לדחות תשלום הבראה וביגוד עקב משבר הקורונה?
האם יש חוק שמגביל את המעסיק בדחיית התשלום?
אשמח לתשובה.
שמעון
17/07/2020 20:44
שלום,
רציתי לדעת האם חוקי במסגרת שעות גמישות למנוע מצב בו עובד הגיע למספיק שעות על מנת לקחת יום חופש על חשבון שעות אלו.

לדוגמא- לעבוד שלושה ימים 12 שעות - לצבור 9 שעות נוספות. ולהשתמש בהם לצורך יום חופש.
האם חוקי שהמעסיק ימנע מהעובד לעשות זאת, ויחייב את העובד לחתום חופש במקום?
אסתר
17/07/2020 09:04
אני מגיעה למקום העבודה בתחבורה ציבורית ופעמיים בשבוע במונית. המעסיק משלם חופשי חודשי 213 ש"ח.
האם רשאי המעסיק להוריד את סכום התשלום על פי ההנחה שמקבל אזרח ותיק? או שניתן להמשיך ולקבל את הסכום הרגיל של החופשי חודשי מאחר ונוסעת גם במונית?
אביב
16/07/2020 22:42
היי. שמי אביב
מאוגוסט 2019 אני עובד בקופיקס שכר מינימום לפי שעה.
אני במקביל נכה ומקבל קצבת נכות כללית של כ3000 שח בחודש.
בעקבות המצב הנפשי הקשה שהייתי בו הביטוח הלאומי הכיר בי כנכה 100% דרגת אי כושר.
בגלל ההתמודדות הנפשית שלי לא עבדתי 6 שנים מה שיצר לי חוב של 24 אלף שקל
שהם 2 עיקולים שהוצל"פ הטילו על חשבון הבנק.
בגלל העיקול שיש לי אז כשהתחלתי לעבוד אז הסברתי למעסיק את המצב וביקשתי את השכר במזומן. וכך היה עד עכשיו. כמובן הכל בצורה חוקית עם תלוש שכר מדוייק. אני יודע שחובות צריך לשלם בגלל שרק בשנה האחרונה הצלחתי להשתקם נפשית קיבלתי סיוע משפטי כדי לסדר את החוב בהוצלפ והסדר זה אמור להתממש בשבועות הקרובים. אך לפתע הבוס שלי החליט שהוא רוצה לתת לי את המשכורת (2711 ש"ח) בצ'ק כשהוא יודע לחלוטין על העיקול ואפילו שיתפתי אותו לא מזמן שיש לי עו"ד שבקרוב יסדר לי הסדר לחוב. ביקשתי ממנו שלפחות יביא לי את המשכורת בצ'ק שיהיה על שמי אך שלא יהיה למוטב בלבד כדי שאוכל לפרוט את הצ'ק. הוא אמר לי בסדר. חיכיתי מה10 לחודש יולי ועד היום 16 ליולי. ואחרי כל זה הוא כתב לי צ'ק למוטב בלבד בידיעה שאינני יכול לפדות את המשכורת שלי ככה.

רציתי בבקשה לשאול. האם יש לי זכות לקבל את המשכורת שלי במזומן ביד ולא להפקדה לחשבון שסה"כ המשכורת היא 2700 שקל. האם יש לי זכות לבקש ולקבל מהמעסיק את המשכורת בהמחאה שהשם שלי כתוב עליה אבל ללא קרוס וללא למוטב בלבד?
השב · מחק
דפנה
16/07/2020 19:25
שלום,
שאלה לגבי סיום עבודה בגין מצב בריאותי .
קיבלתי מכתב מרופא תעסוקתי שאיני בכושר עבודה להמשיך בעבודתי הנוכחית, ועל המעסיק לסייע לי במימוש זכויותי.
1 האם עליי לכתוב מכתב התפטרות?
2 האם על המעסיק לשלם לי פיצויים ואת כל מה שמגיע לעובד שכיר בסיום עבודתו?
3 מה לגבי הודעה מראש?
תודה למשיבים ‼
ענבל
16/07/2020 17:17
שלום,
עבדתי 10 חודשים לפני שיצאתי לחלת כבר 4 חודשים.
מצאתי עבודה חדשה ויכולה להתחיל ביום ראשון.
המעסיק מתחום התיירות לא צריך מבחינתו הודעה מוקדמת
השאלה אם אני מפסידה שכר של שבועיים?
הוא טוען שבתקופת חלת אין תשלום שלצהודעה מוקדמת.
על מה עוד עלי לשים דגש?
תודב
חן
16/07/2020 14:43
היי,

בשעה טובה ילדתי לפני שבוע, נכנסתי להריון הנוכחי במהלך חופשת הלידה בתשלום ובמהלך כל ההריון הנוכחי לא עבדתי, הודעתי למעסיק שאחזור רק אחרי חופשת הלידה הבאה.

הבנתי שזה נקרא הריון עוקב.
אני זכאית לדמי לידה כמו בלידה הקודמת?

ואיזה מסמכים אני צריכה להגיש לביטוח לאומי, והאם המעסיק צריך למלא את החלק שלו? או מספיק שאני אמלא ויהיה להם את כל השאר מהלידה הקודמת כי כלום לא השתנה.

הם עושים בעיות עם דברים כאלה?

הצפתי בשאלות אני לא כל כך מבינה בזה.. אשמח להסבר ממי שמבין
גדי
16/07/2020 10:27
מקום העבודה שלי פיטר אותי ונתן לי התראה של 30 יום מראש.

אני עובד בחברה הזו כעובד אאוטסורס / פרוייקטים
וסיימתי אצל הלקוח את הפרויקט האחרון שלי ב 14.7.20
תאריך סיום ההעסקה שלי בחברה שלי הוא. 23.7.20
כלומר ישנתם 9 ימים ברוטו שכביכול אין לחברה שלי עבודה לתת לי.

הם מאלצים אותי לקחת את הימים האלה כימי חופש על חשבוני.

האם מותר להם להכריח אותי לעשות זאת?
אם לא אשמח לטיעון אותו ניתן לרשום להם, כיוון שהם ממש מתעקשים על זה.

תודה על כל עזרה
נטע
16/07/2020 10:21
האם מותר למקום עבודה לא לשלם כסף לעובד עבור יום עבודה (7 שעות כולל הפסקה) כיוון שזהו יומו הראשון בעבודה (במקרה היה בהתלמדות כל היום אבל זו לא הבעיה) וכיוון שעדיין לא הוכנס למערכת רישום השעות, וגם אם היה זה באיזשהי מידה של הסכמה מצד העובד בתחילה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ