פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1017
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלי
26/03/2014 21:24
שלום, אני עובד במפעל כבר שנה וחצי, ואתמול(25.3) בעבודה לקראת סוף המשמרת קבלתי מכתב מהמנהל ובו היה כתוב שמקום העבודה החליט לסיים את עבודתי בעקבות חוסר עבודה כללי וקושי להתאים את עצמם ללימודיי בפרט (סטודנט).
ונקבעה לי פגישה עם המנהל ועם האחראית על משאבי אנוש ליום שישי הקרוב 28.3 בשעה 9 בבוקר.

עכשיו רציתי לדעת כמה דברים,
האם זה בסדר שבהתראה כה קצרה מודיעים לי את זה? ואם יחליטו לסיים איתי מה גובה הפיצויים שאני אמור לקבל על השנה וחצי שאני עובד שם?

מלבד זאת, המעסיק לא אמור להודיע לי שבועיים מראש? נכתב לי באותו מכתב בנוסף שאני לא משובץ בעבודה עד הפגישה.
אז במידה ואני אפוטר באותה פגישה אמורים לשלם לי גם את השבועיים האלה?

צברתי גם במהלך עבודתי ימי חופשה, גם אלו מגיעים לי בצורת תשלום?

תודה מראש, אלי.
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 08:21
זו הפררוגטיבה של המעסיק להחליט על פיטורים.
הפיצויים הם שכר אחרון במכפלת שנות העבודה.
עם פיטורייך תהיה זכאי להודעה מוקדמת ופדיון ימי חופשה.
רינה
26/03/2014 23:13
שלום,

אני עובדת במשרד ממשלתי כשבע שנים בדיוק ומתפטרת בחודש הבא לטובת עבודה אחרת בחברה פרטית.

1. כמה זמן לפני ההתפטרות אני חייבת לדווח למעסיק על כוונתי להתפטר? האם זה אמור להיות בכתב? מה אני נדרשת עוד לעשות?

2. מה מגיע לי?

ימי מחלה וחופשה שצברתי, דמי הבראה שאני אמורה לקבל ביולי, פיצויים וכו'

3. אם אני לא מתפטרת עכשיו, אלא יוצאת לח"לת, ואחרי סיום החלת החלטתי להתפטר, האם משתנה משהו מסעיף 2?

4. דמי הבראה: בעבודתי הנוכחית יש לי 10 ימי הבראה. האם כשאני מתפטרת ועוברת למקום עבודה אחר, ימים אלה נשמרים או שאני מתחילה מההתחלה? דהיינו מתחילה בעבודתי החדשה עם 5 ימי הבראה?

תודה מראש
עורך דין ארז כהן
27/03/2014 08:20
חודש ימים בכתב.
אלו אכן הזכויות המגיעות לך.
חל"ת אינה צוברת זכויות כך שאין הבדל.
את מתחילה מהתחלה, אלא אם כן מקום העבודה החדש שומר לך על הוותק.
רונית
26/03/2014 16:29
בתאריך 10.2.14 הגיעה לראיון עבודה עובדת, לאחר ראיון עבודה הוחלט על תחילת עבודה בתאריך 12.2.14 .
היום הודיעה העובדת שהיא בחודש הרביעי, כלומר בעת ראיון עבודה לא גילתה על הריונה.
מה החוק אומר?
אודה על תשובתך המלומדת ודחופה.
עו"ד אריק שלו
26/03/2014 17:42
שלום,

ע"פ הפסיקה לא חובה להודיע במהלך ראיון העבודה על היותה של המתראיינת בהריון.
רונית
26/03/2014 16:31
מבלי לדעת על נושא הריונה, היתה כוונה לפטרה בימים הקרובים מפני שאינה מתאימה לתפקיד, היא גם לא הודיעה שסובלת מקשב בריכוז, הדבר המשפיע מאוד על סוג עבודתה.
זאויה
26/03/2014 16:55
אני עובדת במעבדה כימית
המנדף לא עובד
העובדים ממשיכים לעבוד והמנהל סוגר עינייים על זה
ואם אפשר עדיין להימצא במעבדה אם המנדף לא עובד?
עו"ד אריק שלו
26/03/2014 17:41
שלום,
אנא בהרי את שאלתך.
רונית
26/03/2014 17:30
שלום רב,
מהי ההפסקת צהרים, באם יש כזו, לעובדת שעובדת 7 שעות יומיות משך 5 ימים בשבוע.
עובדים במשרה מלאה 9 שעות - 5 ימים שבוע זכאים ל-45 דקות ליום.
תודה,
תשובה
שני
26/03/2014 16:48
למה אתם מסננים חלק מהשאלות?
התפטרות
אלון
26/03/2014 11:55
שלום רב,
ברצוני לשאול כמה זמן מותר להשאיר אותי במקום עבודה לאחר הודעה על התפטרות. מה הוא הזמן המקסימלי ?
עו"ד אריק שלו
26/03/2014 16:07
בהתאם לחוק הודעה מוקדמת.
תגמולים
ברונו
26/03/2014 13:02
שלום . התפטרתי מהעבודה אחרי 10 שנים לטובת עבודה אחרת / נאמר לי וידוע לי שפיצויים אכן לא מגיע לי . רציתי למשוך את כספי התגמולים בלבד ולשלם את ה 35% מס יצרתי קשר עם חברת מבטחים בקשו ממני אישור סיום עבודה מהמעסיק ! המעסיק סרב וטען שמי שמתפטר מרצונו לא מגיע לו למשוך גם את כספי התגמולים ! ואני אמרתי להם אני לא רוצה את קופת הפיצויים אני רוצה רק התגמולים והם המשיכו לסרב לתת לי אישור סיום עבודה האם זה חוקי ?!
עו"ד אריק שלו
26/03/2014 16:07
שלום,

אנא פנה לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
דניאל
26/03/2014 14:06
אני עובד במסעדה ששייכת לרשת מסוימת, ולפחות פעמייים בחודש קוראים לנו לישיבות צוות, הישיבה עורכת כשעתיים, עליהן אנחנו לא מקבלים שכר. האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
26/03/2014 16:06
שלום,

לכאורה אתה זכאי לתשלום עבור הזמן שאתה נמצא לרשות המעסיק.
אורי
25/03/2014 08:18
גמר חשבון בוצע לי ב 10/2/14. עד היום לא קיבלתי את מסמך ״הפסקת יחסי עובד מעביד״ ואת הטופס ״שחרור כספי פנסיה״. המעביד שלי מסרב לשלוח לי אותם,הוא דורש שאבוא למשרד בשעות הבוקר על מנת לקבלם ביד. מבחינתי זה אובדן של שעות עבודה!!! האם זה חוקי?
אורי
26/03/2014 11:19
טופסולוגיה אורי 01/01/1970 02:00
גמר חשבון בוצע לי ב 10/2/14. עד היום לא קיבלתי את מסמך ״הפסקת יחסי עובד מעביד״ ואת הטופס ״שחרור כספי פנסיה״. המעביד שלי מסרב לשלוח לי אותם,הוא דורש שאבוא למשרד בשעות הבוקר על מנת לקבלם ביד. מבחינתי זה אובדן של שעות עבודה!!! האם זה חוקי?
???
אסף
25/03/2014 17:58
שלום רב,
רציתי לדעת אם הסעיף הבא שמופיע בחוזה עליו חתמתי הוא חוקי:
"...מוסכם בזאת מפורשות, כי במשך 12 חודשים מיום שיחסי העבודה בין העובד לבין החברה יגיעו לסיומם - מכל סיבה שהיא וללא קשר לנסיבות סיומם - מתחייב העובד לא לקיים כל קשר שהוא עם לקוחות החברה ו/או ספקיה ולא לפנות ולא לבצע בעצמו כל עבודה עבור לקוחות החברה, לא לקבל מלקוחות החברה או כל אדם אחר, חברה או גוף אחר, כל תפקיד, הזמנה, הצעת עבודה או עסק..."
עו"ד אריק שלו
26/03/2014 08:36
שלום,

חוזים כאלו נבחנים ביחס לחוק יסוד חופש העיסוק של העובד אל מול הזכות הקניינית של המעסיק והפררוגטיבה שלו.
לא ניתן להעריך האם הסעיף חוקי שכן כל דבר נבחן ע"פ נסיבותיו.
נתן
26/03/2014 07:38
עובדת זמנית שמחליפה עובדת שיצאה לחופשת לידה מקבלת שכר לפי שעות מילוי מקום ולא שכר גלובלי .
האם זה חוקי ? האם היא לא זכאית לתשלום בחופשות ?
עו"ד אריק שלו
26/03/2014 08:33
שלום,

כל עובד זכאי לקבל דמי חגים וחופשה.
אורית
25/03/2014 22:32
אני מסיימת לימודי הסבה להוראה, ובשלב ראיונות לקראת עבודה. נאמר לי בבתי ספר שמורים חדשים לעיתים מועסקים על ידי הרשות המקומית ולא על ידי משרד החינוך. האם הדבר נהוג בכל בתי הספר?
אשמח לדעת אילו השלכות נובעות מכך, על מנת שאוכל לקבל החלטה מושכלת.
הלנה
25/03/2014 20:04
נפלתי בעבודה וכתוצאה מכך שברתי את הברך. כמעט שלושה שבועות הייתי בחופשת מחלה ולפני fשבועיים חזרתי לעבודה עם מכתב מהרופא שלתקופה של חודש לפחות אני אוכל לבצע רק עבודה משרדית . חשוב לציין כי העבודה שלי היא עבודה פיזית. היות וכרגע אני מבצעת עבודות משרד, השכר שלי נפגע משמעותית, עוד אציין כי אני עובדת פר שעה ולא גלובלי. כיצד אני רשאית לקבל פיצוי-מהמעסיק או מביטוח לאומי להשלמת שכר אם בכלל. תודה והמשך יום טוב
נדב י
25/03/2014 12:06
עבדתי במקום 6 ימים כל יום 9 שעות ביום הראשון עבדתי בלילה וסגרתי איתו לפי 40 שח לשעה וכל שאר הימים על 30 שח לשעה. מורידים כל יום חצי שעה הפסקה הגיע העשירי ולא קיבלתי משכורת. היום בבוקר קיבלתי רק 897 שח במקום 1615 שח לא כולל נסיעות!

מה אפשר לעשות? זאת גם הלנת שכר וגם לא כיבדו את ההסכם שהיה איתי למרקות שאין הסכם כתוב...
עו"ד אריק שלו
25/03/2014 17:49
שלום,
הדבר כמובן שאינו חוקי. באפשרותך להגיש תביעה לבית הדין לדיני עבודה לצורך קבלת זכויותיך.
נופר
25/03/2014 12:06
אני עובדת כיום באופטיקנה. כהשלמת הכנסה החלטתי לעבור בעוד עבודה , הצעתי את עצמי בסניף איי לק . המנהלת אמרה לי שהיא משלמת על התלמדות 25 שח לשעה . התחלתי להתלמד וללא חתימה על חוזה כ4 משמרות . והמנהלת החליטה שאני לא מתאימה. . היא לא מוכנה לתת לי את השכר שמגיע לי בטענה שכל עןד לא קיבלתי אנשים זה לא התלמדות והיא לא מוכנה לשלם לי. הגעתי לסניף עצמו ודרשתי את השכר אמרה לי לא מגיע לך אבל אם כת חושבת שמגיע לך תחתמי על טופס 101 . חתמתי . ועכשיו כעבור חודש היא מתחמקת ממני בטלפונים. מה אוכל לעשות?
עו"ד אריק שלו
25/03/2014 17:48
שלום,

באפשרותך להגיש תביעה לבית הדין לדיני עבודה.
עודד
25/03/2014 13:01
בחודש ינואר יצאתי לשתי תקופות של מילואים. הגשתי למעסיק את אישור המילואים ישר עם חזרתי אך טרם קיבלתי ממנו את הכסף. כשדיברתי עם מנהלת החשבונות של המעסיק היא אמרה שזאת בעיה של ביטוח לאומי והם מעכבים את התשלום. פניתי בטלפון למוסד לביטוח לאומי והם אמרו שזאת בעיה של המעסיק והוא אמרו לשלם לי. כסף לא קיבלתי...

מי אחראי לתשלום עבור התקופה הזאת לפי החוק?
עו"ד אריק שלו
25/03/2014 17:43
שלום,

המעסיק אמור לשלם לך, ולקבל את הכסף מביטוח לאומי.
צילה
25/03/2014 13:25
איזה חוק מתייחס להפלייה בעבודה שלא על רקע הסיבות המפורטות בחוק לשיויון הזדמנויות.
עו"ד אריק שלו
25/03/2014 17:39
שלום,

חוק שוויון הזדמנויות מכיל בתוכו את ההפליות האסורות.
מוטי
25/03/2014 16:11
המעביד החליט שאני לא רשאי להגיע לעבודה לאחר שקיימתי איתו שיחה בנוגע לאחד מהעובדים שמתנכל אליי. העובד המדובר, שעליו, התלוננתי, כן רשאי להגיע למשמרות אבל אני לא.
האם מותר לעשות זאת?
עו"ד אריק שלו
25/03/2014 17:38
שלום,

לכאורה הדבר אינו נראה תקין. אנה פנה לייעוץ משפטי מעמיק יותר. משרדנו עומד לרשותך.
תום לב
רעות לוי
25/03/2014 00:00
שלום רב ,
בעודי עובדת בחברה גיליתי שמחפשים לי מחליפה , אני יודעת שהמעסיקים מגששים אבל עדיין לא נמצאה לי מחליפה . שאלתי היא , האם העובדה שהבדיקה של האופציות להחליף אותי גם אם עדיין לא נמצאה לי מחליפה וטרם ביצוע שימוע אינה בעצם עבירה ?
איך יתבצע שימוע אמיתי אם מחפשים לי מחליפה ?
האם יש עילה לתביעה בגין תום לב ?
תודה
עו"ד אריק שלו
25/03/2014 08:33
שלום,
כחלק מהפררוגטיבה של המעסיק היא לפטר את עובדיו. עם זאת יש לעשות שימוע כדין בהתאם לכללים שנקבעו בפסיקה.
רעות לוי
25/03/2014 16:32
מה זה בדיוק אומר ?
לא ענית על השאלה , האם זה תקין שלפני שנערך לי שימוע חיפשו לי מחליפה זה ?
הרי שימוע נערך שלא בתום לב .
אקויטי
25/03/2014 13:52
שלום רב

החברה בה עבדתי הגיעה לפירוק.
לא הסכמתי להצטרף לתביעה שיזמה החברה מאחר וזה דרש ממני ויתור על 15% מפצויי הפיטורין.
כעת אני ניגש למפרק שיחתום לי על תביעתי, הוא טוען שאינו מכיר אותי ושהוא לא חייב לי דבר.
האם יש לו זכות לכך?
הוא מונה למפרק, זה לא מתפקידו?
הוא יכול לדרוש ממני תשלום עבור אישורו?
בתודה
עו"ד אריק שלו
25/03/2014 16:02
שלום,
אנא פנה לייצוג בעניין תאגידים.
זכויות
אורית
25/03/2014 12:38
שלום,
חזרתי מחל"ת לפני שלושה חודשים. התקיים מטעם העבודה שלי סמינר של יומיים (אשר אינו מתוגמל כלל מבחינת שכר- אני מקבלת שכר גלובלי) אליו לא יצאתי בשל היותי אם מניקה וגם מכיוון שהייתה לי בדיקה חשובה מאוד עם הילד. לאחר תרעומת מצד המנהלת שלי על כך שאינני מבטלת את התור היא הנחתה אותי שלא להגיע כלל כי זה חסר טעם ושאקח את זה כימי חופש. היות ואני מכירה אותה על סמך אירועים עם עובדים אחרים שהיו ואינם. האם היא יכולה לפטר אותי על סמך זה? האם כאם מניקה ובכלל אם לילדים קטנים אין לי זכויות שמגינות עליי?
דודי
25/03/2014 10:29
יש לי עובד שעושה בעיות ומזלזל, האם פרט למעילה וגניבה, במקרים כמו שלי, ניתן לפטר מבלי לשלם פיצויים? אם אני מזמן אותו לשיחה ואומר לו שהוא מזלזל ומתרשל וגם נותן לו מכתב אזהרה, בו א ני מבקש שישתפר וכי הוא פוגע בנו, ולאחר כל אלה הוא ממשיך, האם אוכל לפטרו מבלי לתת פיצויים ? מה אתם ממליצים לעשות במקרה כזה?
קובי
25/03/2014 10:06
ליד ביתי נפתח סניף של רשת כמעט חינם.
לאחר תקופה בה עבדתי 3 חודשים הוסב הסניף (עם כל הבלגן והשינוי שהיה עם ההחלפה והחילופי מנהלים או מנכלים אני לא יודע)
בכל אופן המצב הוא כזה שבאינטרנט לא מצאתי לאן אוכל לפנות
ואילו הסניף כרגע מוגדר כסניף של רשת יינות ביתן.
אני צריך להדפיס שוב מספר תלושים
תודה מראש לעוזרים.
ע.מ
25/03/2014 09:29
שלום רב,

במהלך לימודי המשפטים עבדתי כשנתיים במסגרת טרום סטאז' כמזכירה משפטית במשרד עו"ד פרטי, במרץ האחרון התחלתי את ההתמחות באותו המשרד.

רציתי לדעת האם לגביי השנתיים שקדמו להתמחות מגיעות לי זכויות כלשהן? הרי שבתום התמחות מסתיים חוזה העבודה והמעביד לא חייב בתשלום פיצויי פיטורין, אך מה לגביי השנתיים שקדמו לכך?

אודה לתשובתך.
כפיר
24/03/2014 22:31
שלום' אשמח לעזרה והכוונה מקצועית לפני שאגיש תביעה.
עבדתי במשך כ- שנה בבית מלון מוכר בתאריך4.3.2014 הגיש לי המנהל האחראי עלי מכתב פיטורים בעקבות החלטתה של המנכ"לית המלון. במכתב נרשם כאמור שזה בעקבות 2 שימועים שהיו לי. והשימועים היו כך:
האחד: לקוחה השאירה מס' טבעות ועזבה את המלון ואחת העובדות החליטה לקחת את הטבעות לעצמה- העובדת פוטרה ואני הואשמתי שהייתי נוכח במשמרת וכביכול אפשרתי לה לעשות זאת על אף שלא ידעתי שאילו היו כוונותיה.
השני: מנהל הרשת החליט שבכל יום שבת הוא לוקח מהמלון זוג אופניים. באחד המשמרות שלי ביום שבת הודיעו לנו מראש שאין לתת לאף לקוח את האופניים ( אף על פי שאופניים עומדים לרשות הלקוחות בלבד) אלא רק למנהל הרשת. וכאשר זה הגיע המפתח לא התאים לצרור וכשקראו למנהל התחזוקה הוא לא הצליח למצוא מפתח נוסף - באו אלי בטענה שהייתי אמור מראש לבדוק את תקינות האופניים עוד לפני שהמנהל רשת הגיע בדיעבד דבר שהוא לא מתוקף תפקידי כפקיד מה גם האם אצטרך להבא לבדוק שהמפתחות פותחות את כל חדרי המלון? בקשה שהיא לא הגיונית בעליל. על סמך שני שימועים הללו החליטו לסיים את עבודתי.
בנוסף העבודה לוותה בקללות חוזרות ונשנות מטעם המנהלת כגון: מה אתה חמור? תעוף לקבלה! אני אשבור לך את הראש על הטעויות שאתה עושה - מיותר לציין שלקוחות היו במלון בנוכחות דברים אילו וגם יתר העובדים.
נקודה שלילית ואחרונה- נסיעות שולמו לא כדין בימי שבת כאשר מונית לביתי עולה כ- 60 שקלים שולם לי לפעמים כ- 20 שקלים ולפעמים כ- 60 שקלים דבר זה נעשה בשרירות על אף שדווח שמונית לביתי עולה יותר ומבחינת המלון זה נעשה באופן שרירותי ביותר לפני בכ- 20 שקלים ולפעמים בכ- 60 שקלים.
אוהלה
24/03/2014 19:42
במהלך רוב חול המועד (חנוכה וסוכות) לא נתנו לי עבודה. המנהל גם לא פדה לי ימי חופשה על חשבון הימים שלא נתנו לי עבודה. לפני חודש עשו לי גמר חשבון. בגמר החשבון שילמו לי את כל יתרת ימי החופשה שהיו לי. האם כיום אני יכולה לדרוש תשלום רטרואקטיבי על ימי החופשה הכפויה של חול המועד סוכות וחנוכה?
דאסבידניה
24/03/2014 18:27
עובד של בעלי ללא ת.ז. כחולה קיבל עכשיו אישור "איחוד משפחות".

האם עכשיו בעלי יכול להעסיק אותו ולא דרך התמ"ת כמו עד כה?
כי באישור כתוב לו שיכול לעבוד, אבל "טו בי און דה סייף סייד" אני מעדיפה לשאול פה.

האם כשיעבור לעבוד אצל בעלי ויקבל ממנו תלוש (ולא מהתמ"ת), דבר זה יחשב כפיטורין המזכים את העובד בפיצויים?

כי תכל'ס גם היום הוא מועסק אצל בעלי, אבל דרך התמ"ת שמוציא את התלוש אבל בעלי משלם את המשכורת והנילוות לשכר

תודה
אוריאל
24/03/2014 17:32
היי

אני שוקל להגיש ערעור על פסק דין של בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב. רציתי לשאול האם בעת ערעור על פסק דין לבית הדין הארצי יש צורך להפקיד ערובה כמו שמפקידים בעת ערעור לבית המשפט המחוזי, או שהחוק הזה לא תקף בענייני עבודה?
אווה
24/03/2014 09:55
שלום,

אני עובדת במלכ"ר פרטי, שבו נהוג לשלם בגין ימי מחלה מהיום הראשון. אני בהריון, והחל משבוע 37 (ה- 6.3.14) יצאתי לחופשת מחלה (לא רצופה).

עפ"י תלוש המשכורת שלי מחודש פברואר יש לי יתרה של 17 ימי מחלה לזכותי. מהו המספר המקסימלי של ימי מחלה שזכותי לנצל במהלך חודש מרץ (עבדתי במהלכו 5 ימים, ויום אחד היה חופשת חג הפורים)?

האם קיימת מגבלה על מספר הימים בגינם על המעביד לשלם לי? האם אני אמורה לפנות בשלב כלשהו לביטוח לאומי?

אשמח לתשובה. תודה, אווה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ