פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1011
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

הדס
06/04/2014 17:46
שלום יש לי מספר שאלות בקשר למקום עבודתי ...
1. אני עובדת כשנתיים וחצי בסוכנות דואר ולא שילמו לי פנסיה,מה עלי לעשות?לתבוע מהמעסיקה ישירות או שצריך תביעה בכדי שהיא תשלם את הריביות והפיצויים המגיעים לי עקב אי התשלום לפנסיה? והאם אני אצטרך גם לשלם מכיסי את מה שצריך בדרך כלל לשלם או בגלל שהיא לא שילמה שנתיים וחצי אני פטורה מתשלום?
2. אני כרגע בחודש שביעי וחלק מהעבודה זה לחלק דואר בתאים הצמודים לסניף,קשה לי מאוד להמשיך להתכופף ולחלק את הדואר וכאמצעי עזר אני מוציאה כסא החוצה ובעקבות זאת גם לוקח לי יותר זמן והמעסיקה לא מוכנה שאני אמשיך להוציא כסא מפני שזה לוקח לי יותר זמן האם זה הרעת תנאים? והאם אפשרי להתפטר בגלל זה ולקבל פיצויים?
סליחה על האורך ותודה מראש אשמח לקבל תשובות ...
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 18:48
בשל שאלות הרבות הנך מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
הדס
06/04/2014 18:50
האם זה כרוך בתשלום???
עו"ד אריק שלו
07/04/2014 08:40
היועץ ללא תשלום.
יוליה
07/04/2014 08:21
שלום
אני עובדת בעבודה 11 חודש
ורק אחרי 8 חודשי עבודה נפתחה לי קרן פנסיה
כמו כן אחרי בדיקה נוספת גיליתי שלקרן פנסיה לא נכנס כל הכסף שהורידו לי מהמשכורת בשבילה וגם המעסיק לא הפקיד לשם את כל הכספים.
ובנוסף לזה התחילו לגבות ממני עבור הקרן פנסיה אחרי 8 חודשים והקרן נפתחה רק אחרי 9.5 חודשים
מה ניתן לעשות בקשר לזה
עו"ד אריק שלו
07/04/2014 08:40
שלום,

באפשרותך להגיש תביעה לבית הדין לדיני עבודה.
מעיין
06/04/2014 22:51
שלום רב
לפני כשנה 1.5 יצאתי לשמירת הריון אחרי שעבדתי 3.2 שנים במקום עבודתי לאחר הלידה הארכת יאת חופשת הלידה עד כה (הילד כבן 9 חודשים עוד כמה ימים) אני מתכוונת לחזור לעבודה ב1.5 כשנה אחרי.

התנאים שהיו לי ניתנים לי באופן קצת שונה ז"א עבדתי 3 וחצי ימים בשוע עם ילדים כעט המנהלת רוצה להכניס לי גם שעות מטבח פעם בשבוע בטענה שאין לה מקום אחר לשים אותי בו.

כרגע אני שוב בהריון וחוזרת במטרה לקבל דרגה לקטן לשנה הבאה. המנהלת לא אומרת במפורש שלא רוצה שאחזור אבל בהחלט שולחת רמזים עבים בעניין חזרתי (לשכנע אותי שלא אחזור)

-כמו למה לך לחזור לא יהיו לך שעות לדרגה
-לא בטוח שנוכל לקבל את הילד לכאן שנה הבאה (כנראה שתהיה ועדת קבלה) \
- את בהריון יהיה לך קשה תחשבי על זה
באופן מובהק מראה לי עד כמה לא כדאי לי לחזור כי אני משבשת לה את הליכי העבודה שהתנהלו עד עכשיו
אפילו אמרה לעובדת שעדיין לא בטוח שאחזור (כי אולי מהשכנועים שלה אתחרט)
האם מותר לה לעשות לי את זה ??
אני יודעת שכשאחזור היא תנסה "למרר" את חיי ולעשות לי "עבודת פרך" על מנת שאעזוב
גם השתמשה בעבר במשפט
- אני לא אפטר בנות אלא אגרום להן להתפטר מעצמן (ע"מ לא לשלם פיצויים)

לפי החוק הבנתי שכיום לכל עובד מגיעים פיצויים גם עם הוא עוזב את העבודה
האם זה נכון??
אני יודעת שאפשר לקבל פיצויים עד 9 חודשים אחרי הילדה בטענה שאני נשארת בבית כדי לגדל את הילד
אבל אם עברו תשעה חודשים
וארגיש שבאמת לא אוכל לסבול את הישארותי במקום העבודה האם אני יכולה להתפטר ולקבל פיצויים כרגיל??
אשמח למענה
לדעת מה מגיע לי על פי חוק והאם המנהלת נוהגת כראוי בכך ששולחת משפטים כדי להבהיר לי כמה לא כדאי לי לחזור
נכון לעכשיו אין לי הקלטות של השיחות האלו אל הקלטה אחת של שיחה ראשונה שמנסה לסדר לי את הסדר יום ולהשאיר לשקולי את החלטותי אם לקבל את המשרה שניתנה לי או לותר עליה מה שאומר הורדת שעות במשרה (שזה יהיה בהסכמתי בסוף)
עורך דין ארז כהן
07/04/2014 08:19
יש לך זכאות להתפטר לצורך טיפול בילד עד גיל 9 חודשים ולקבל פיצויי פיטורים.
אין חוק שנותן פיצויים בכל מקרה של התפטרות.
סברינה
06/04/2014 23:21
שלום לכם!
אני עבדתי בגן שנה ולאחר 3 חודשים פניתי למנהלת הגן וביקשתי ממנה להתחיל להפקיד לפנסיה הקיימת שלי כספים לפי החוק. רק לאחר חצי שנה הופקד לחשבון כסף ולאחר עזיבתי התברר שהופקד לחשבון רק ארבעה חודשים או שלושה חודשים וכל השאר לא הופקד כשפניתי ליועצת מס של המנהלת היא הודיעה לי שהמנהלת מוכנה להפקיד אך ורק את התשלום הבסיסי ללא הפיצויים רציתי בבקשה לדעת האם זה חוקי ואם לא האם יש איזשהו חוק כתוב שאני יכולה לבוא אליה ופשוט לתת לה אותו ולהוכיח לה שהיא טועה ובגדול!!! אודה לכם על עזרתכם…..
עורך דין ארז כהן
07/04/2014 08:17
הדבר אינו חוקי.
על המעסיק לבצע את מלוא ההפרשות בהתאם לצו ההרחבה לפנסיית חובה, לרבות הפרשות לפיצויים.
אסף
06/04/2014 19:39
שלום,
אני עובד במשרה מלאה בחברה גדולה, החל מתאריך 1.7.2013. בחוזה שלי כתוב שמגיעים לי 10 ימי חופשה בשנה, כפי שקובע החוק.
בסוף שנת 2013, עמדה לזכותי יתרה של 21.5 שעות חופשה (יום חופשה מחושב לפי 9.1 שעות) אותם צברתי ל 2014 (ע"פ נהלי החברה מותר לצבור ימי חופש).
במהלך חודש ינואר קיבלתי הודעה לפיה בשל צעדי התייעלות החליטה החברה לקחת 4 ימי חופש מכלל העובדים (36.4 שעות). בתלוש של חודש פברואר, ראיתי שאכן קוזזו לי 36.4 שעות - ה 21.5 שהיו לי, ועוד 14.9 שעות שנצברו בחודשים ינואר ופברואר. כלומר - בשנת 2014 אני לא מקבל 10 ימי חופשה ע"פ חוק.
בנוסף, חצי יום חופש שלקחתי בחודש ינואר, קוזז לי בחודש פברואר מעבר ל 4 ימים, וכתוצאה מכך אני במינוס של חצי יום חופש..

האם המהלך הזה של קיזוז ימי חופש למי שמקבל רק 10 ימים בשנה הוא חוקי?
לטענת החברה הכל נעשה כחוק. מה עלי לעשות?
תודה!
עורך דין ארז כהן
07/04/2014 08:15
הדבר אינו חוקי.
כל עוד הנוהג היה כי החופשה ניתנת לצבירה לא ניתן היה לקזז ימי חופשה מבלי להודיע על כך מראש ולאפשר לעובדים לנצל את ימי החופשה שלהם.
ערן
06/04/2014 22:13
האם עוזרת בית העובדת פעם בשבוע ביום שלישי כ-5 שעות בכל פעם בעבור 200 ש"ח , זכאית לאותם 200 ש"ח גם עבור יום שלישי שהוא השנה פסח בו אינה עובדת כלל?
בילאל
06/04/2014 17:26
שלום לכם

אני עבדתי שנה ושלושה חודשים בתור עבוד ניקיון בשביל חברת חוסן לאומי מכרמיאל. בזמן העבודה הייתי עובד בכל מיני אתרים שונים, לפעמים עבדתי 12-13 שעות ביום או כמה שביקשו ממני לעבוד. השכר שקיבלתי היה תמיד לפי שכר מינימום ולא שילמו לי שעות נוספות או תוספת חגים וזכויות אחרות של העובדים בניקיון. פיטרו אותי בחודש ינואר 2014 בגלל ויכוח עם המנהל עבודה. הוא פשוט אמר לי: לך הביתה ותמצא מקום עבודה אחר.

אני הלכתי בעיקר בגלל הפגיעה בכבוד שלי מול אנשים אחרים. מצאתי עבודה אחרי אולי יומיים בחברת ניקיון אחרת בצפון. מה שכן, לא שימו לי פיצויים ולא נתנו לי משכורת אחרונה. הלכתי לסניף של החברה בכרמיאל אבל הם סגרו.

השאלה איך אני יכול לקבל את הזכויות שלי מהחברה על פיצויים ותשלומים אחרים שמגיעים לי?
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 17:36
מדובר בהתנהגות בלתי חוקית בעליל.
ניתן לפנות למשרדנו לצורך ייעוץ פרטני וסיוע בנושא.
בילאל
06/04/2014 18:11
תודה לעורך דין על התשובה!

יש לכם משרד באזור הצפון?
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 18:48
התשובה היא כן.
מאיה
06/04/2014 17:16
שלום, אני עובדת כמטפלת באמצעות בעלי חיים, כחלק מתנאי העסקתי הייתה תוספת של 300₪ שנחשבה כתוספת כללית עבור שיחות טלפון למטופלים. בחודש האחרון שמתי לב שתוספת זו הושמטה ממשכורתי וכשהלכתי אחורה ברצף המשכורות גיליתי שמדובר בשלושה חודשים האחרונים.

האם העובדה שלא הייתי ערה לשינוי פוגעת בזכותי לדרוש את ההחזר?

תודה רבה מראש.
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 17:40
הנך רשאית לדרוש את התוספת רטרו עבור 3 חודשים.
כמו כן, מדובר בהלנית שכר.
יש לכתוב מכתב דרישה למעסיק לתשלום כספים שלא שולמו כדין.
אולגה
06/04/2014 17:15
שלום,

מקווה שתוכלו לעזור לי כי שאלתי בפורום אחר אבל שם כנראה יש רק שאלות ולא ממש נותנים תשובות...

אני נמצאת בחודש הרביעי להריוני. אני מועסקת כעובדת במלון דרך חברת כוח אדם. אני עובדת במקום כבר 6 חודשים. לפני מספר ימים הודעתי לכוח אדם במלון שאני נמצאת בהריון, הם קראו לי אליהם לשיחה ואמרו לי שזה נכון שהם לא יכולים לפטר אותי אבל מעתה אני אעבוד רק יומיים בשבוע (שישי ושבת). השאלה היא האם זה חוקי לפגוע לי בהכנסה בצורה כזאת? חשוב לציין שאני עובדת בלי חוזה אלא רק דרך כוח אדם.
תודה!
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 17:34
אולגה שלום,
התשובה היא לא.
חל איסור על המעסיק לפגוע בתנאי העסקה שלך לרבות הפחתה בהיקף משרה. המעסיק שמפר את חוק עבודת הנשים חשוף לתביעה משפטית.
הנך מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
י.ב
06/04/2014 17:09
בראי חוק שכר מינימום לאנשים עם מוגבלויות, אם אדם נכה התחיל לעבוד ורק כעבור 3 חודשים הוגשה בקשה להתאמת שכר נמוך מהמינימום, מה יהיה גורלם של 3 החודשים הראשונים לעניין השכר, אם להתחשב בהלכת רוט ?

עכשיו נכון שהלכת רוט הייתה לפני ביצוע תקנות התאמת השכר אבל האם התקופה לפני הגשת הבקשה היא למעשה אותה סיטואציה שעמדה בפני ביהמש בקשר להלכת רוט- היינו האם גם היום ניתן להקיש לפי חוק שעות עבודה ומנוחה כפי שעשה השופט אז...
אדי
06/04/2014 13:01
שלום.

אני עובד שכיר כמאבטח של חברת שמירה אבידר במפעל נשר.

כשהגעתי לעבודה התנאים היו כאלו שיש לי הסעה מהבית ואני חתום ל-9 חודשים בחוזה בנשר. משום מה נשר לא רצו אותי וחברת אבידר הציעו לי 3 מקומות עבודה שהתנאים בא שונים ולא מתאימים לי כי אין הסעה ואין לי איך להגיע לשם.

אמרתי את זה ואז הם אמרו לי שעוד חודש יפתח מקום חדש ליד הבית שלי. אז ככה, אני יושב בבית חודש ואף אחד לא פיטר אותי אני בעצמי לא יכול להיתפטר כי נשאר לי עוד חודש בחוזה. האם אני זכאי לתשלום כלשהו בזמן שהם לא הביאו לי עבודה? תודה.
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 15:49
כל עוד מדובר בחופשה כפויה ואין המעסיק מנצל ימי חופשה שצבורים לזכותך אזי הנך זכאי לתשלום שכר.
סבטלנה
06/04/2014 14:16
עבור 2 ימי מחלה המעסיק משלם לי רק על היום השני 50% (זה מובן לי ואני יודעת שזה החוק) אך מוריד לי מיתרת ימי המחלה שצברתי יומיים! האם זה חוקי??
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 14:55
התשובה היא כן.
המעסיק פועל כדין.
שולי
06/04/2014 13:49
אני עובדת במקום עבודה כ5 שנים ושמעתי מעובדים שהמנהל אמר להם שברגע שעובדת מסויימת תחזור מחופשת הלידה הוא מתכוון לפטר אותי, עוד כחודש. לי הוא לא אמר כלום.

האם עליי להתכונן איך שהוא? כמה זמן עליו להודיע לי מראש? מה הזכויות שלי?

תודה
שולי
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 13:58
שלום,

כמובן שעליו לתת לך הודעה מוקדמת בהתאם לחוק הודעה מוקדמת. אם ברצונך לברר יותר לעומק לגבי זכויותיך באפשרותך לפנות לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אור
06/04/2014 11:55
אין אף אחד בתפקיד מקביל עלי, יש אנשי מכירות,מתכנתים וכו', משך כל התקופה העלאו לכמעט כולם יותר מפעמיים, נכון שמעולם לא פניתי לבקש.
אור
06/04/2014 11:29
שלום רב, אני עובדת שנתיים וארבע חודשים כעוזרת מנכ"ל, גילי 60, משך כל התקופה לא קיבלתי העלאה בשכר, מפריע לי רק העובדה שנכראה לא חושבים על זה מפני שאני צריכה להגיד תודה שיש לי מקום עבודה בגיל זה, האם זו אפליה? עובדים אחרים מקבלים העלאות שכר. הדבר מפריע לי מאוד היות ואני מתפקדת במשרה של 100%+. מה לדעתך עלי לעשות? תודה.
אור
עורך דין ארז כהן
06/04/2014 11:36
אין חובה בחוק להעלאת שכר, אך אם מדובר בהעלאה גורפת של השכר ליתר העובדים בתפקיד מקביל אז ייתכן ויש בזה סוג של אפליה.
שואלת
06/04/2014 10:47
שלום
אם אני עוזבת את מקום העבודה לטיפול בילד ולאחר כשלושה חודשים ממועד ההתפטרות אתחיל לעבוד שוב - פשוט יכול להיות שאעבור לגור קרוב יותר להורים שלי באופן שיאפשר לי לעבוד שוב (אפילו יותר שעות) ושהתינוקת תהיה אצל הסבתא.
האם יישללו ממני את פיצויי הפיטורין?
תודה רבה
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 11:00
שלום,

לכאורה, נראה כי אין סיבה לשלול ממך את הפיצויים.
שואלת
06/04/2014 11:24
חג שמח
יוליה
06/04/2014 10:16
שלום
יש לי מספר שאלות
אני עובדת במקום עבודה 10 חודשים
לפי החוק אני יודעת שאני צריכה להודיע לו 10 ימים לפני העזיבה
אבל רציתי לצאת איתו בסדר ולהודיע לו חודש מראש
נתתי לו מכתב ורשמתי בוא שאני עוזבת ב3.5
היצוא לי לעבוד במקום חדש ב29.3
1.אני יכולה לשנות את דעתי ולעזור לפני מה שכתבתי לו במכתב
2.יש לי ימי חופש אני יכולה לנצל אותם מה29.4 עד ה3.5 וזה היה עדין היה נחשב לימי עבודה מוקדמת?
3.אני עדין נחשבת לעובדת בחג הפסח האם מגיע לי גם שי לחג
4.מה אני צריכה לקבל כשאני מתפטרת מהעבודה?

תודה :)
עורך דין ארז כהן
06/04/2014 10:27
יש לפעול בהתאם למכתב.
ניתן לנצל ימי חופשה כאמור.
מגיע לך שי לחג.
בסיום העבודה תקבלי גמר חשבון של חופשה והבראה ושחרור קופת פנסיה.
יוליה
06/04/2014 10:32
תודה אל תשובתך המהירה
אביב
06/04/2014 09:52
שבוע טוב,מבדיקה שעשיתי של חלק מדוחות הנוכחות שלי,ראיתי שיש תאריכים ששעות ההגעה והיציאה שלי שונו. מה אני יכול לעשות בנידון?
עורך דין ארז כהן
06/04/2014 10:26
יש לפנות בהתראה בנושא למעסיק על מנת שהדבר לא יחזור כך שלא תהא פגיעה בשכרך.
אנה
06/04/2014 09:36
בוקר טוב,
לפני 3 חודשים התפטרתי מעבודתי לטובת גידול הילד,
קיבלתי את כספי הפיצויים שלי.הגשתי לביטוח לאומי בקשה לדמי אבטלה ונאמר לי מהביטוח לאומי כי אליי לפנות למעסיק שלי כדי שזה יימלא את פרטי השכר והימים שעבדתי אצלו.
שאלתי היא האם מקום עבודתי יכול לסרב לחתום לי על המסמכים?????? מדובר בגוף גדול וביוקרטי מאוד, אני נורא חוששת לגשת אליהם , האם יכול להיות מצב כזה ואם כן מה לומר להם?
עורך דין ארז כהן
06/04/2014 10:26
יש לתת למעסיק למלא את הטפסים ובמקרה של סירוב יש לרשום זאת על גביי הטופס ולהגיש לביטוח לאומי.
תומר
06/04/2014 09:05
היי לכולם,

ישנו היבט מעניין וסופר חשוב בחישוב השעות הנוספות שלא מצאתי לו פתרון חד משמעי באף אתר / מסמך / פורום וכיוצא בזה.
חוק היסוד ברור: בשבוע עבודה של 6 ימים, מותר להעסיק עובד כל יום במשמרת של 8 שעות. כל שעה מעבר לכך- תיחשב כשעה נוספת. בשבוע עבודה של 5 ימים, ספירת השעות הנוספות תתחיל משעת העבודה ה-9 בכל יום. החישוב הכולל מבוצע על בסיס יומי או שבועי, ובפירוש לא על בסיס חודשי.

עכשיו, נשאלת השאלה: מה קורה במצב בו יש ״התנגשות״ בין החישוב היומי לבין החישוב השבועי? איזה חישוב נלקח בחשבון? זה המיטיב עם העובד, או שלא?

דוגמא:
עובד עושה משמרות של 9.5 שעות במשרה מלאה, כלומר - בימים א׳-ה׳. שימו לב שאם נחשב את השעות הנוספות שמגיעות לו על בסיס יומי - נגלה כי הוא מרוויח כל יום 0.5 שעות נוספות - כפול 5 ימים בשבוע: 2.5 שעות סה״כ.
ואולם, אם נחשב זאת על בסיס שבועי - נגלה כי הוא עובד 47.5 שעות בשבוע. על פי החוק, כל שעה מעבר ל-43 שעות שבועיות תיחשב כשעה נוספת. על כן, בחישוב מסוג זה - יש לו סה״כ 3.5 שעות נוספות בשבוע.

איזה חישוב צריך לקחת בחשבון, 2.5 או 3.5 שעות נוספות?
לא מצאתי פתרון בשום מקום, אודה לעזרתכם

שבוע טוב
עורך דין ארז כהן
06/04/2014 10:25
החישוב הוא יומי ולאחר מכן נבדק ברמה השבועיות.
בדוגמא שתיארת יש לעובד 0.5 ש"נ ביום.
וביום חמישי 2.5 ש"נ שבועיות (כי לאחר 7 שעות השלים 43 שעות עבודה).
סה"כ לשבוע: 4.5 שעות נוספות.
מורן
03/04/2014 16:36
שלום,
אני התפטרתי ממקום עבודתי לאחר 3 שנים ו-3 חודשים מכיוון שאני רוצה לחפש עבודה של פחות שעות כדי שאוכל להוציא את בני מהפעוטון.
הודעתי על התפטרותי לפני תום 9 החודשים שהבנתי שניתן להתפטר בכדי לקבל פיצויים.
הבוס שלי אמר לי שלא מגיעים לי פיצויים כי אני לא מתפטרת כדי לגדל את הילד שלי אלא עקב חיפוש עבודה אחרת עם פחות שעות. הוא אמר שאת הכסף שהוא מפריש לי לפיצויים כל חודש אני אקבל אבל זהו.
האם אני אמורה לקבל את ההפרש החסר או שהוא צודק?
תודה רבה
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 09:20
שלום,

לפי הדין זכותך להתפטר ולקבל את פיצויי הפיטורין. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אלי
06/04/2014 09:16
את בהחלט יכולה לקבל פיצויים גם אם התפטרת על מנת לטפל בילד ואינך מסתירה כי את מחפשת עבודה "קלה" יותר במסגרת שעות קטנה יותר, שתתאים לרצון שלך לגדל את הילד ולהיות איתו יותר. דברי עם עורך דין שיכתוב מכתב לבוס שלך ותקבלי את מה שמגיע לך.
יפית
03/04/2014 17:32
שלום... אני עובדת במשרדי ההנהלה של רשת סופרים מסויימת . אני עובדת שם כמעט 3 חודשים בתפקיד של פקידה היום המנהלת קראה לי ואמרה לי שיש עודף בנות במשרד ולכן היא רוצה להעביר אותי לעבוד בסניפים עבודה שממש לא באה בחשבון מבחינתי אם לא אסכים לקחת את העבודה יפוטר חשוב לציין שזה בגלל שיש מישהי שחוזרת מחופשת לידה (ככה הבנתי מהבנות מהמשרד )אבל כשהתקבלתי לעבודה לא נאמר לי שזו משרה זמנית. האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 09:10
שלום,

אם לא הסכמת על כך תחילה אזי לכאורה מדובר בהרעת תנאים.
סיגי
06/04/2014 09:02
גם אני עובדת ברשת סופר מרקטים ואוי העבירו מסניף לסניף כבר פעמיים בשנה אחת בגלל תחלופה של עובדות שחזרו ויצאו לחופשת לידה. לא אמרו לי בקול רם: "יפטרו אותך אם לא תעברי" אבל זה די ברור שאם לא נקבל את המעבר אפשר לפטר אותנו, הרי מעבירים עובדים בגלל צרכים של הרשת! בקיצור, אם העבודה חשובה לך (ואצלנו בצפון לא קל למצוא עבודה) פשוט תעברי ותמשיכי לעבוד בסניף אחר... העיקר שלא מעבירים אותך לעיר אחרת.
נטע
05/04/2014 17:54
לפני הלידה האחרונה עבדתי במקום עבודתי משרה מלאה עד ליום הלידה. כשחזרתי כעבור שנה, הוסכם שאני חוזרת ל 40% משרה (לפי רצוני להיות עם הילד עוד בבית), כך שעכשיו אני עובדת יומיים בשבוע - לא ימים קבועים. מה קורה במצב של מחלה? האם אני צריכה לקבל מהרופאה שבוע מחלה שלם כדי שישלמו על היומיים שאני לא אגיע?
שאלה נוספת - אני שוב בהריון - חודש 7. צברתי 70 ימי מחלה. מקום עבודתי בהחלט יכול להחשב כמקום עבודה בסיכון לאשה בהריון. האם אני יכולה לנצל את ימי המחלה על מנת לקחת חודש+חופש לפני הלידה? (כמובן אם הרופאה תיתן לי), ומהצריך להיות כתוב באישור המחלה הנ"ל?
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 08:41
שלום,

את ימי המחלה את תקבלי עבור הימים שאת אמורה לעבוד בהם בפועל.
צלילה
05/04/2014 22:57
שלום, אני עובדת בחנות בגדים לילדים רשת גדולה מאוד בזמן עבודתי צברתי 9 ימי חופשה בתשלום האם אני יכולה לקחת את ימי החופשה מתי שאני רוצה ? אי שהמעביד שלי יכול להגיד לי שאין כוח אדם ולכן לא יוכל לקחת את הימי חופשה שלי בנוסף אני מעוניינת להסביר שבמצב שאני נמצאת בחנות אין לי הזדמנות לקחת את ימי החופשה כי אני עובדת בחנות של משמרות ואני מתחלקת עם עוד עובדת אחת בין שתי המשמרות שיש אשמח לתשובה
עורך דין ארז כהן
06/04/2014 08:40
מועדי החופשה נלקחים בתיאום עם המעביד ובהסכמתו.
אוריאל
05/04/2014 11:57
שלום רב אני עובד במישמרות כולל שבתות בדפי הנוכחות של העובדים לא מצויין שאנחנו עובדים בשבת בשנתיים האחרונות יש לי לפחות 9 חודשים שעבדתי ברצף ללא מנוחה שבועית יש לי הוכחות דפי נוכחות כולל סידורי עבודה של שבת.למשל על יום שישי לילה שעבדתי 12 שעות משלמים 25 שעות של 150 אחוז ועל שבת בוקר משלמים 18 שעות של 150 אחוז הסיבה שאין מנוחה שבועית היא חוסר בכוח אדם כי עד לפני שנתיים כן היה מנוחה שבועית לפי החוק.רוב השכר שלי מיתבססת על שעות נוספות ושבתות לפני שלושה חודשים היתחלפו אצלי מנהלי מחלקות ומאז המנהל החדש מיתנכל אלי במכוון והוא לא נותן לי לעבוד בשבת בכוונה וזה ממש פוגע לי במשכורת אני גרוש אם שני בנות והסברתי לא את המצב אבל הוא מיתעלם והוא אמר לי בעל פה שאני מחוייב לעבוד 30 יום בחודש וזכאי לקבל רק יום מנוחה אחת על פי החוק ביקשתי מיכתב פיטורין הוא מסרב בטענה שאם אני רוצה ללכת אז תלך בלי מיכתב המפעל מביא עובדים זמניים לעבוד רק בשבת ואני שעובד מעל ארבע שנים מופלא לרעה רציתי לדעת מה האפשרויות שעומדות בפני גם בקשר לרצף ימי העבודה וגם לגבי מה שקורה עכשיו אציין גם שאנשים לא מחזיקים מעמד אצלנו בעבודה ובגלל המפעל מגייס עובדים חדשים בשכר יותר גבוהה מי של הוותיקים תודה רבה
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 08:39
שלום,

לכאורה מדובר בהרעת תנאים. אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אלון
04/04/2014 15:46
עובד הודיע לי על שהוא מתפטר אחר 5 שנים, הוא נתן לי הודעה מראש של 30 יום.
אני לא רוצה לנצל את כל ה30 יום כלומר אני רוצה לשלם לו מה אני צריך עד היום (שבוע לאחר ההודעה שמסר) ולסיים את היחסים מבלי לשלם שכר על עוד ימים
האם אני חייב לשלם לו על 30 יום שלאחר ההודעה גם אם אינני מעוניין שיתן אותם?
עורך דין ארז כהן
06/04/2014 08:39
אם אתה מוותר לו על ימי ההודעה מוקדמת אז תהיה חייב בתשלום שכר בגין אותם ימים.
גור
04/04/2014 16:20
היי,
אני גר במרכז ועובד 6 שנים.
אני מעוניין לעבור לאילת בכדי לקבל את הפיצויים.
האם עלי להתחיל במעבר לפני שאני מודיע שאני מתפטר? לחתום על חוזה שכירות?
או שאני יכול להגיש מכתב פיטורים, במכתב לרשום שאני מתכנן לעבור לגור בדרום, ורק לאחר שאני מתפטר לעבור אחרי חודש/חודשיים...

תודה.
עורך דין ארז כהן
06/04/2014 08:38
עלייך לתת הודעה מוקדמת של חודש ימים לפני ההתפטרות.
רק לאחר שתוכיח התיישבות של 6 חודשים תהיה זכאי לפיצויים.
לאה
06/04/2014 00:53
במקרהו עובד החליט לעזוב את עבודתו מכל סיבה שהיא, האם המעסיק רשאי להשתמש בהפרשות שהוא והעובד הפרישו במהלך השנים לקרן הפנסיה, לצורך תשלום פיצויים?
עורך דין ארז כהן
06/04/2014 08:37
ההפרשות של העובד לתגמולים הן שלו לצורך פנסיה ולא ניתנות לשימוש המעסיק לתשלום הפיצויים.
המעסיק רשאי להשתמש רק ברכיב הפיצויים בקופה לטובת העובד.
עו"ד אריק שלו
06/04/2014 08:37
שלום,

לא. מדובר ברכיב נפרד.
משכורת
הדר
04/04/2014 11:18
התפטרתי מהעבודה שלי בתור מארחת במסעדה,
לא הגעתי למשמרות שהיו לי כבר
עכשיו הבוס מסרב לתת לי את המשכורת על השבועיים שעבדתי אצלהם
האם זה חוקי?
עו"ד אריק שלו
04/04/2014 12:31
שלום,

המעסיק צריך לשלם לך בעבור עבודתך.
ימית
04/04/2014 10:15
חליתי וקיבלתי שבוע ימי מחלה. ברצוני לברר האם המעסיק שלי מחוייב לשלם זאת או ביטוח לאומי?
עו"ד אריק שלו
04/04/2014 10:35
שלום,

בהנחה ויש לך ימי מחלה צבורים אזי המעסיק צריך לשלם לך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ