פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 876
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

הילה
02/02/2015 16:51
היי,

מקווה שאצלכם בפורום אוכל לקבל מענה - שאלתי בפורום אחר ולא התייחסו אלי...

קיבלתי מכתב פיטורין לתאריך 31.1.15.

יום לפני (30.1.15) נפצעתי בעבודה - חתך עמוק עם תפרים, המנהל היה עדי.

בעת המקרה המנהל במקום עבודתי מילא לי טופס 250.
רציתי לשאול האם המעסיק יכול להוות לי בעיה בקבלת המקרה "כתאונת עבודה"?

חשוב לציין שאני עובדת שנה ו-4 חודשים , ובנוסף האם "תאונה העבודה " פוגמת לי בקבלת הפיצויים עקב הפיטורין?

לעזרתך אודה,

הילה.
עורך דין
02/02/2015 18:04
שלום הילה

לא הבנתי האם התקיים שימוע, והאם ה-31 לינואר הנו מועד הפסקת עבודתך לפי תום ימי ההודעה המוקדמת שלהם את זכאית לפי חוק. בכל מקרה, לא ניתן לפטר עובד בזמן ימי מחלה. אני מציע שתתקשרי עם עורך דין על מנת לבדוק את הזכויות שלך לאור תאונת העבודה וכן לאור הפיטורים.
מירב
02/02/2015 17:33
שלום

ברצוני לדעת. אני חיילת התחלתי לעבוד ברשת בית הקולנוע גלובוס מקס. הרשת מחייבת אותי לעבוד מדי סופש באופן קבוע, אף על פי זאת שבחוזה העבודה שעליו אני חתומה, שם כתוב אני מחוייבת לסופש אחד בחודש.
אני נותנת להם באמצע שבוע (א-ד) לפחות יומיים.
ועוד בסופש (ה-ש) יומיים לפחות, כאשר ברוב בפעמים מכריחים אותי לתת גם שישי וגם שבת. האם תקין???
כשאני רוצה בכלל לתת רק שבת. או רק שישי ואם אדבר אז ישר יפטרו אותי. אני רוצה לבדוק את העניין

ושאלה שנייה, האם המעביד יכול לשלם לי במוצש שכר רגיל ולא 150?
יש קשר אם עבדתי שישי ערב/בוקר ואני עובדת גם למחרת במוצש לגבי תשלום?
חייבת עזרה
אני ושאר העובדים חוששים שמא מנצלים אותנו
אין לי אוויר לנשום צבא עבודה בית באף עבודה שעבדתי לא אמרו לי שישי ושבת אלא תמיד אמרו שאסור להעסיק עובדים גם שישי וגם שבת.....
חייבת תשובה עזרה דחופה תודה!!!
עורך דין
02/02/2015 18:02
שלום מירב

משאלתך בת השורות הספורות עולות כמה וכמה הפרות חמורות ביותר של זכויות עובדים - עליך ועל שאר העובדים לפנות בהקדם לקבלת ייעוץ משפטי באמצעות עורך דין העוסק בדיני עבודה והגנה על זכויות העובדים, לצורך טיפול מהיר והפסקת הניצול שלכם.
ע.ד
01/02/2015 17:29
אני בהתנהלות מול המעסיק לשעבר לקבל את המשכורת שלא שולמה לי והוא החליט להתנקם בי.

הוא מצא במחשב שעבדתי עליו מספר מסמכים שהורדתי מהמייל הפרטי בעת ההפסקות שלי ומאיים לתבוע אותי על שגרמתי לו נזקים עקב "התעסקותך בעניינך הפרטיים" (שטויות כמובן).

שאלתי היא האם יש לי מה לחשוש מזה?

נ.ב-עקב כך שהוא לא סיפק לי מייל ששייך לעבודה, חלק מניהול העבודה שלי התבצע דרך המייל הפרטי שלי.
עורך דין
02/02/2015 16:56
שלום לך

המעסיק לא יכול למנוע מעובד לקבל את שכרו בזמן, ואי תשלום שכזה מקים לך עילה להגשת תביעה משפטית כנגד המעסיק. פנה בהקדם להתייעצות עם עורך דין על מנת להבין את המצב ואת דרכי הפעולה האפשריות.
שרון
02/02/2015 12:11
אני עובדת 6 שנים במקום עבודה כמה ימי חופש מגיעים לי בשנה?
עורך דין
02/02/2015 16:48
שלום שרון

לעובד עם ותק של 6 שנים מגיעים 18 ימי חופשה בשנה, אלא אם את כפופה להסכם קיבוצי המשפר את התנאים האלה.
עידו
01/02/2015 17:27
אשמח להתייעץ פה בנושא תלוש משכורת. עבדתי חמישה חודשים כעובד זמני ובתלוש האחרון שמתי לב לניכויים לא הגיוניים המהווים כ 20% מהברוטו. אני חושב שהניכויים היו חלק מהחזרי הנסיעות (לא בטוח). כיוון שאיני מבין יותר מידי בנושא אוכל לבקש עזרה ממישהו שכן?

יש לציין שאני חייל משוחרר.
עורך דין
02/02/2015 13:50
שלום עידו

קשה עד בלתי אפשרי להסביר ניכויים כאלה ואחרים מתלוש המשכורת שלך מבלי לראות את התלוש ממנו בוצעו הניכויים, תלושי שכר קודמים ואת חוזה העבודה שלך. פנה לחשבת שכר או עורך דין על מנת לבצע בדיקה מעמיקה בנושא.
מאלק
01/02/2015 20:34
מחר אני מוזמן לשיחת שימוע, ואת האמת קראתי קצת באינטרנט לגבי העניין הזה, מסתבר שאני יכול להביא מישהו מטעם הארגון שאני חבר בו, שזה ההסתדרות החדשה, הבעיה היא שאין מצב שנציג מטעם ההסתדות יספיק לתפנה לי בזמן קצר, כי השיחה נערכת מחר בשעה 4 בצהריים, וקיבלתי את המכתב מהמנהל שלי רק היום בצהרים בסביבות השעה 4-3

מה עושים במקרה הזה?!
עורך דין
02/02/2015 08:18
שלום מאלק

זכותך המלאה לבקש לדחות את השימוע שכן אין כל הגיון בקיום בזימון עובד לשימוע ביום שלמחרת. הפסיקה קובעת כי יש לתת לעובד זמן ראוי להתכונן לשימוע וכמובן שזכותך המלאה להגיע בליווי עורך דין מטעמך. תן למעסיק מכתב רשמי ובו אתה מבקש לדחות את השימוע למועד שייתן לך זמן להתכונן.

הקדם לפנות לעורך דין במצב הדברים.
ענבל
01/02/2015 20:52
שאלה בדיני עבודה אחרי פיטורים...

עבדתי בחברה כחצי שנה בחודש שעבר הודיעו לי על קיצוצים בחברה ועקב כך פוטרתי (בעל פה) נאמר לי שמגיע לי שבוע התראה מראש ביקשתי שלא להגיע ימי ההתראה בפועל ולקבל כל מה שמגיע לפי החוק 1.מגיע לי תשלום עבור ימי ההתראה ?
2. מכתב פיטורים בכתב?
עורך דין
02/02/2015 08:16
שלום ענבל

אם פוטרת ובקשת שלא לעבוד בתקופת ההודעה המוקדמת לא תקבלי עבורה שכר. ולגבי מכתב פיטורים, כמובן שמגיע לך לקבל מכתב שכזה לפי חוק.

כמו כן, הקפידי על תשלום פדיון ימי החופשה שלך.
טל
01/02/2015 22:49
שלום רב. אני עובד במשך 6 שנים במכירות כאשר המשכורת שלי מחושבת לפי שכר בסיס ובונוסים על מכירות. כמו כן, המשכורת שלי משתנה מחודש לחודש. אני עומד לקראת פיטורים וברצוני לדעת איך יחושבו לי הפיצויים לפי חוק? בנוסף ברצוני לדעת אם לאחר השימוע לפני פיטורים מגיע לי תשלום על חודש עבודה? ואיך גם הוא מחושב?
תודה
עורך דין
02/02/2015 08:11
שלום טל

בגדול, החישוב של פיצויי הפיטורין נעשה לפי חודש משכורת עבור כל שנת עבודה. במקרה שלך, חשוב לבחון את מרכיבי השכר הקובע לפי תלושי המשכורת וחוזה העבודה שלך, לכן מומלץ בהחלט לפנות לקבלת ייעוץ משפטי - כמובן אם הפיטורים מהעבודה קרבים.
אבי
01/02/2015 23:49
שלום למנהלי הפורום.
אשתי נפטרה לא מזמן לאחר מחלת הסרטן שפקדה אותה.
הגשתי לחברת כלל בו הייתה מבוטחת בביטוח פנסיה תביעה לתשלום קיצבת שארים.
ברם אשתי לפני פטירתה הוכרה כנכה 100% ע''י ביטוח לאומי וקיבלה מהם קיצבה במשך 8 חודשים. + קיצבה לשירותים מיוחדים.
מחמת עיסוקינו במחלה ובטיפולים לא עסקנו בטיפול בתביעה כנגד חברת הביטוח לאובדן כושר עבודה.
לפנייתי בנושא לחברת כלל נעניתי כי לא ניתן לתבוע אובדן כושר עבודה לאחר פטירת העמית.
האמנם לא ניתן לתבוע אובדן כושר עבודה על אותם חודשים בהם אשתי הייתה מחוסרת יכולת לעבוד ומוכרת ככזו ע''י ביטוח לאומי?
תודה מראש על תשובתכם.
עורך דין
02/02/2015 08:09
שלום אבי

ראשית הרשה לי להשתתף בצערך על פטירתה של אשתך. שנית, עליך לבקש לעיין בתנאי הפוליסה שכן אני לא מכיר את תנאיה. סביר לעניות דעתי כי חברת הביטוח צודקת והפוליסה משלמת עבור אובדן כושר עבודה רק בעת שהמבוטח חיי. מאידך, יתכן מאד והדבר לא כתוב בתנאי הפוליסה שאז תוכל לתבוע את המגיע לך.

במקרה הצורך, פנה לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.
מכתב
יוני
02/02/2015 06:57
בוקר טוב, שמתי למנהל שלי מכתב בקשה של הזכויות שלי,בין אם זה הרעת תנאי העבודה ובין אם זה ההפרשה של כספי הפנסיה שלא שולמו כל השנה. ציינתי במכתב שאם תוך 30 הדברים לא יפתרו אני אתפטר בדין מפוטר, הדברים לא הסתדרו ועזבתי. האם אני צריך להוכיח שמסרתי לו את המכתב הנ״ל? האם הוא יכול למנוע ממני פיצויי פיטורים בגלל שעזבתי בעצמי?
RE: מכתב
עורך דין
02/02/2015 08:06
שלום יוני

אני מניח שנתת למעסיק מכתב התרעה כפי שציינת ובהמשך מכתב התפטרות. שני אלה יעמדו לזכותך במקרה ותגיעו לשלב של תביעה בבית הדין לעבודה, שאז המעסיק יצטרך להוכיח שהוא לא קיבל את המכתבים. ולשאלתך השניה,

המעסיק יכול טכנית שלא לשלם לך פיצויי פיטורים אלא שאז תוכל להגיש נגדו תביעה לבית הדין לעבודה. בכל מקרה, ולפי המעט שכתבת - כנראה שזהו הנתיב הבלתי נמנע לאור קיפוח זכויותיך לאורך שנה או יותר.

הקדם לפנות לשיחה אישית עם עורך דין בנושא.

בהצלחה
סעיף 14
אלמוני
01/02/2015 19:29
סעיף זה מחייב את המעסיק להפריש בסה"כ 17.5% אחרי חצי שנה (במידה ואין לי פוליסה קיימת), האם זה אומר שעבור ששת החודשים האחרונים אני לא צובר כספים לפיצויים ?
כלומר אם למשל עבדתי 9 חודשים זה אומר שאקבל פיצויים רק עבור 3 חודשים ? או שכספי הפיצויים נצברים מתחילת העבודה ורק הגמול לפנסיה אחרי חצי שנה ?

תודה !
אפרת
29/01/2015 10:11
שלום רב, האם היקף משרה משפיע על משהו? ימי חופש/פנסיה וכו', היקף המשרה שלי הוא 100% ושוקלים להעביר אותי ל80% משרה מבלי לגעת בשכר! רק מבחינת השעות.
עורך דין
01/02/2015 19:28
שלום אפרת

היקף המשרה משפיע על דברים רבים כמו צבירת ימי חופשה, ימי מחלה ועוד...אני מציע לך להתייעץ עם עורך דין בטרם תתני את הסכמתך או שתסרבי להצעה, על מנת לוודא שהזכויות שלך לא יפגעו עקב הקטנת היקף המשרה, הגם ששכרך לא אמור להפגע מהמהלך.
דור
29/01/2015 10:29
האם קצין אשר הושעה (עם מסמך משפטי) זכאי לקבל משכורת / חצי מהמשכורת אותה היה אמור לקבל?
עורך דין
01/02/2015 19:26
שלום דור

קצין צבא כפוף לחוק השיפוט הצבאי ולא לדיני העבודה. לכן, עליך להתייעץ עם עורך דין הבקיא בתחום.
רון
29/01/2015 10:36
שלום, אני עובד בתחנת דלק כבר חמישה חודשים.
התחנה פועלת מ6 בבוקר עד 22 בלילה- ללא לילות וללא שבתות.
כך התחנה פועלת מתחילת עבודתי שם.
לאחרונה המנהל שלנו הודיע שהתחנה חוזרת לעבוד בשבת כמו שעבדה לפני שנתיים.
שאלתי היא האם אני מחוייב להתחיל לעבוד בשבת?
בחוזה עבודה שלי מצויין שיום המנוחה השבועי שלי הוא שבת.
עורך דין
01/02/2015 19:25
שלום רון

אינך חייב לעבוד בשבת לאור החוזה העבודה שלך. כך בחשבון שהמעסיק עשוי לפטר אותך ולמצוא עובד אחר שיסכים לעבוד בימי שבת.

בהצלחה
דיאנה
28/01/2015 19:02
היי

אשמח לשאול שאלה לגבי פיטורי עובד.

אם אני רוצה לפטר עובד שעובד אצלי כמה חודשים בין 3 ל4 חודש עקב זה שאין לי עבודה כרגע כי הפרוייקט שעובדים בו עומד להסתיים, איך אני אמורה לעשות זאת חוקית ??
ידוע לי שאני חייבת לעשות שימוע לפני ומה הלאה??
עורך דין
01/02/2015 19:24
שלום דיאנה

עליך לזמן את העובד לשימוע ותת לו זמן להתכונן. במהלך השימוע עליך לנהל פרוטוקול. להעלות בפני העובד את הסיבה שאת רוצה לפטרו ולתת לו הזדמנות כנה לשכנע אותך שלא לפטרו. בתום השימוע עליך לקחת זמן ולחשוב על הדברים. אם תחליטי לפטרו הכיני לו מכתב פיטורים מסודר ומנומק. עליך לשלם לעובד פדיון ימי חופשה ולשחרר עבורו את קרן הפנסיה בחתימה על טפסים מתאימים. יש לתת לעובד הודעה מוקדמת לפי חוק.

בהצלחה
כ.י
29/01/2015 10:18
שלום! איך מגישים בקשה לקבלת דמי לידה? יש לי 2 מקומות עבודה שאני עובדת בהם כשכירה לפי. בנוסף, הילד שלי בפגייה כבר 7 ימים ועוד צפוי המשך והבנתי שמעל 15 ימים מגיע לי תוספת עבור חופשת לידה. האם לחכות לסוף האשפוז או להגיש את הבקשה עכשיו?
עורך דין
01/02/2015 19:21
שלום לך

את יכולה להגיש בקשה לקבלת דמי לידה - הפרטים והטפסים ניתנים להורדה מהירה באתר האינטרנט של המוסד לביטוח לאומי. בהצלחה ומזל טוב!
יפית
30/01/2015 16:36
הארכתי את חופשת הלידה. ולאחר חודש החלטתי להתפטר. הגשתי מכתב פיטורין לצורך טיפול בילד. מתי אני זכאית לדמי אבטלה?
עורך דין
01/02/2015 19:19
שלום יפית

90 יום המתנה אחרי חופשת הלידה. זה המועד הקבוע בחוק הביטוח הלאומי. את יכולה להגיש בקשה מסודרת למוסד על מנת לנסות ולקצר את משכה של תקופה זאת.
נורית
31/01/2015 06:38
הבן שלי חייל משוחרר, עובד במסעדה כחודשיים. לפני כשבוע קיבל התקף אפנדיציט, נותח וקיבל 14 ימי מחלה. מבחינת החוק, מגיע לו רק 3 ימים ובזה יצא שהוא מפסיד 11 ימי תשלום. מה עושים במצב כזה?
עורך דין
01/02/2015 19:18
שלום נורית

אם המדובר על 14 ימי מחלה בלבד אין מה לעשות מעבר לשימוש בימי המחלה הספורים שבנך צבר מאז שהתחיל לעבוד.
אדווה
29/01/2015 20:03
שלום,
לפני כשנה ושבועיים התחלתי לעבוד כמחליפה לחופשת לידה בתור מזכירת בית ספר. עשו לי הסכם עבודה לתקופה קצובה של 9 חודשים ולאחר מכן האריכו את החוזה.

לפני כ-3 שבועות המזכירה הקודמת חזרה והודיעו לי שהיום יהיה היום האחרון שלי (29.1.15). קיבלתי מכתב הודעה על סיום העסקה ולטענתם בגלל שיש לי הסכם לתקופה קצובה לא מגיע לי פיצויים אלא רק את הפיצויים שמופרשים (הרחבה).

הם אומרים שיתנו לי סכום קטן בנוסף לפיצויים המופרשים ולא יתנו לי פיצויי פיטורים. האם ע"פ חוק מגיע לי פיצויי פיטורים גם אם יש לי הסכם לתקופה קצובה?
עורך דין
01/02/2015 19:16
ערב טוב אדווה

במקרה שלך, כאשר חוזה עבודה לתקופה קצובה המעסיק צריך לשלם פיצויי פיטורים, אלא אם לאחר תום החוזה המעסיק הציע לך להמשיך לעבוד ואת לא רצית בכך. מעבר לכך, יש צורך לערוך שימוע מסודר בטרם קבלת החלטה אודות אי חידוש החוזה לתקופה קצובה.

בהצלחה
אנה
01/02/2015 13:55
ברצוני לברר לגבי ספר מומלץ על זכויות עובדים ודיני עבודה, מסוג המתאים לעסק חדש המעסיק עובדים חדשים ורוצה לעשות זאת בצורה חוקית ומסודרת. כמובן שהגרסה חייבת להיות עדכנית כמה שיותר. תודה רבה מראש!
עורך דין
01/02/2015 14:02
שלום אנה

אם את מחפשת ספר מעניין על דיני עבודה, שמתאם למעסיקים למי שאינו עורך דין, הייתי ממליץ לך על ספר של עורכת הדין הילה פורת, שבהחלט מתאים למי שרוצה "לעשות דברים נכון". מעבר לכך, יש לא מעט ספרים אחרים העוסקים בתחום.
אנה
01/02/2015 15:37
תודה על המענה המהיר.
לפי הבנתי הספר של עו"ד הילה פורת הוא מדצמבר 2012. האם עדיין נכון להשתמש בו?
על אילו עוד ספרים תוכל להמליץ לי?
עורך דין
01/02/2015 15:41
שלום אנה

שאר הספרים שאני מכיר מיועדים לציבור עורכי הדין ולא למעסיקים שאינם בקיאים בחוק. הספר של הילה פורת הוא היחיד שנאי מכיר וכתוב בצורה ברורה וקלה להבנה, ומתאים לשימוש מעסיקים.
אסף
01/02/2015 14:23
האם עובד שמגיע לעבודתו באמצעות אופניים חשמליים זכאי לאיזה שהוא תשלום בעבור דמי נסיעה?

אם הוא לפעמים (!) העובד נעזר בהם לצורכי הגעתו לעבודתו, ובשאר הזמן מגיע לעבודתו באמצעים אחרים (רכב / תחבורה ציבורית).?
עורך דין
01/02/2015 15:39
שלום אסף

המעסיק לא צריך לשלם לך דמי נסיעה אם אין לך הוצאות עבור הנסיעה בפועל. בכל המועדים שבהם יש לך הוצאות עקב נסיעה בתחבורה ציבורית, בהחלט מגיע לך לקבל תשלום לפי הקבוע בחוק.
שיראל
01/02/2015 15:17
שלום
אני עובדת בחברת אבטחה.

רציתי לדעת לגבי חלק מהמשמרות שאנחנו מקבלים במהלך השבוע.

מדובר במשמרת שנקראת אצלנו "משמרת מפוצלת". לפני שאני יסביר על המשמרת אני יקדים ואומר כי אצלנו עובדים עם נשקים וכי חלק מהמאבטחים מפקידים את הנשק בעבודה.

אני למשל את הנשק שלי מפקידה בסניף ראשון לציון.
ואת המשמרות שלי אני יכולה לעשות בראשון, בירושלים, בראש העין, בבית שמש וכו'.

עכשיו ניתן דוגמה למשמרת מפוצלת שהייתה לי בשבוע האחרון.

את המשמרת שלי התחלתי בירושלים בשעה 06:00 וסיימתי ב11:30.

לאחר מכן יצאתי "להפסקה" שבא הייתי צריכה להספיק להגיע לחלק השני של המשמרת שהתחילה ב14:00 בבית שמש והסתיימה ב20:00.

מדובר בסה"כ ב11:30 שעות.

עכשיו מה שרציתי לדעת בקשר למשרת זה האם זה חוקי לתת משמרת כזאת בידיעה שבשביל להפקיד את הנשק ולצאת להפסקה אני צריכה לחזור לראשון לציון להפקיד אותו שרק הנסיעה לכיוון 1 היא עניין של שעתיים וחצי ומשם לחזור להמשך משמרת בבית שמש זה עד נסיעה של שעה וחצי.
בסה"כ 4 שעות, וההפסקה שלי היא רק שעתיים וחצי.

לציין שעל הכספת שלי רשום בגדול שיש איסור לצאת מתחומי העבודה עם הנשק וכי מדובר בעבירה פלילית למי שיוצא.,
זאת אומרת שאני לא באמת מנצלת את ההפסקה. והעבודה "מכריחה" אותי להישאר בתחום הסניף ללא תשלום.

האם זה חוקי ?

ועוד שאלה קטנה , יש ימים שאני עובדת בפתח תקווה לדוגמה ומשם רוצה לנסוע לחבר שלי שגר בעיר ,אבל איני יכולה כי אני צריכה לחזור לראשון להפקיד את הנשק , האם אני עדיין ברשות העבודה ומחוייבים לשלם לי על הזמן הזה?
עורך דין
01/02/2015 15:31
שיראל שלום,

לפי העולה משאלתך, הזמן שמוגדר כהפסקה הינו זמן עבודה לכל דבר ולפיכך מגיע לך תשלום עבור שעות נוספות כקבוע בחוק. חשוב שתביני כי עקב העובדה שהמעסיק מכתיב לך מה לעשות בסוף משמרת, קרי להחזיר את הנשק לעיר ראשון לציון, הרי ששעות העבודה שלך מתחילות בפועל כשאת אוסף את הנשק מראשון לציון ומסתיימות כאשר את מחזירה אותו לשם ולא לפני.
גיל שובל
01/02/2015 14:28
שמי גיל שובל סיימתי את עבודתי ב-18.12.2014 באמצעות הודעת המעסיק וקבלת מכתב פיטורים. המעסיק לא העביר את 4 חודשי כספים ביטוח מנהלים וכמו כן מכתב לשיחרור כספי הפיצויים. פניתי אל המעסיק ומי מטעמו כגוון מנכל ..הנהלת חשבונות ..לצערי אין כל התייחסות או היענות כלשהי . חלפו למעלה מ- 40 יום ולמרות פניותיי בהודעות מייל או טלפוניות משיבים פניי ריקם . פונה אני אליכם לקבלת יעוץ משפטי.
עורך דין
01/02/2015 14:56
שלום גיל

לא ממש הבנתי אם התפטרת או שפוטרת מהעבודה, בכל מקרה - אתה צריך לפנות לעורך דין שיוציא מכתב רשמי למעסיק בשמך, בדרישה לקבל את כל מה שמגיע לך ללא דיחוי.
דוד
31/01/2015 22:08
שבוע טוב
שאלתי
כאשר מעסיק מזייף דוחות נוכחות של עובד
האם יש התייחסות בהוראות החוק על כך שמעסיק מזייף דוחות נוכחות של עובד ?
האם בית הדין לעבודה נתן את דעתו בסוגיה זו ?
מהם הוראות החוק בעניין ?
האם יש הטלת קנס על המעסיק ?
האם העובד אמור להגיש תלונה ? במידה וכן למי ?
אשמח לקבל את המידע בעניין זה
עורך דין
01/02/2015 14:27
שלום דוד

זיוף הוא עבירה פלילית וניתן להגיש תלונה במשטרה, שאמורה לפתוח בחקירת המקרה. אם לעבוד נגרם נזק כלכלי כתוצאה מזיוף הדוחות והתנהלות המעסיק, הרי שלעובד קיימת זכות מלאה לפנות אל בית הדין לעבודה ולהגיש תביעה כנגד המעסיק.

בכל מקרה, מומלץ לפנות קודם כל ולפני הכל לשיחה אישית עם עורך דין.
עמוס
01/02/2015 07:59
שלום רב ,
קרוב משפחה שלי חייל משוחרר נתקל בבעייה וישמח לקבל את עצתכם המשפטית .
הוא החל לעבוד בתחנת דלק . בטרם החל לעבוד למען ההגינות הוא הבהיר למעסיק שבכוונתו להתחיל ללמוד בעוד מספר חודשים (כשתחל שנת הלימודים) מה שיאלץ אותו לעבוד משמרת אחת או שתיים במקום שלוש או ארבע משמרות בשבוע . המעביד הסכים וכך היה .
בכל שבוע , הוא הגיש את המשמרות כפי שהנוהל היה במקום .
במשך כחצי שנה לא הייתה כל בעיה עם הסידור הזה גם כאשר החלה שנת הלימודים .
בחודש השני של לימודיו ,הגיש שוב את המשמרות אך הבחין שאין הוא משולב בהם , פעם אחר פעם ללא כל הסבר . משראה שהדבר חוזר על עצמו פנה לסדרן וזה הסביר לו שהתחלף מנהל שלא מוכן להסדר ולכן לא יוכל להמשיך לעבוד במקום , אך הוסיף הסדרן שינסה לסדר זאת .
לאחר כשבועיים קיבל הבחור מכתב שבעצם הופנה לחברת הביטוח שבה הם מתבקשים לשחרר לעובד את כספי הפיצויים ותגמולים .
עד כאן הסיפור שלו . הבחור שאינו בקיא בדיני עבודה לא יודע מה לעשות . מאחר והוא בנה על העבודה הזו להשלמת הימים עבור עבודה מועדפת ועכשיו הפסקת העבודה הרחיקה ממנו את האפשרות הזאת .

דבר נוסף כל הליך הפיטורין לא מובן לו ודבר אחרון אין לו מושג על איזה כספי פיצויים או תגמולים מדובר מאחר והמעסיק לא הפריש כלל כספים לביטוח מנהלים או פנסיה .
תודה
עורך דין
01/02/2015 14:25
שלום עמוס

אכן, ככל הנראה המדובר על פיטורים בהליך שאינו חוקי. המלץ לקרוב המשפחה שלך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי, על מנת לבדוק האם קיימת אפשרות להגיש תביעה לבית הדין לעבודה והאם הגשת תביעה כדאית מבחינה כלכלית.
אפרת
01/02/2015 08:02
אני מבקשת לוודא משהו בקשר לחוק הפנסיה:

עבדתי במקום 4 חודשים כעובדת שכירה לפי היקף משרה מלאה, כאשר למיטב ידיעתי לאחר שלושה חודשים על המעסיק להפריש לקרן הפנסיה שלי רטרוקאטיבית.

האם גם במקרה כזה (שוב - עבודה לטווח קצר, אך לא משהו שסוכם מראש) על המעסיק להעביר תשלומים לקרן הפנסיה עבור הזמן שעבדתי?
עורך דין
01/02/2015 14:19
שלום אפרת

המעסיק צריך להפריש לך כבפים לפנסיה אחרי שלושה חודשים ורטרואקטיבית רק אם במועד תחילת עבודתך עבורו, היתה לך קרן פנסיה פעילה. אם לא, ההפרשה הנה רק אחרי 6 חודשים ולא רטרואקטיבית.

בכל מקרה, ללא קשר משך העסקתך ולטיבה, ההפרשות לפנסיה הנן הפרשות חובה.
ליאת
01/02/2015 14:14
לאחר חופשת לידה התפטרתי ממקום העבודה והתחלתי לעבוד במקום אחר בשעות נוחות יותר ופחות חצי שעה מהמקום הקודם.
לא הודעתי על כך למעסיק הקודם.
כעת המעסיק רוצה לשלול ממני פיצויים בטענה שלא יידעתי אותו על כך שאני עוברת למקום אחר ולא נתתי לו הזדמנות להוריד לי את שעות העבודה. האם זה עילה מספקת לשלילת פיצויים??
עורך דין
01/02/2015 14:17
שלום ליאת

אני מבין שאת שואלת על התפטרות לצורך טיפול בילד. במקרים אלה, על מנת לקבל פיצויי פיטורין, עליך להוכיח כי שעות העבודה נוחות משמעותית ופחותות, על מנת שניתן יהיה להבין באופן מובהק כי את אכן פנויה יותר על מנת לטפל בילד... אם המעסיק האחרון מסרב לשלם לך פיצויי פיטורין, זה בדיוק הזמן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי על מנת שזכויותיך לא יפגעו.
חן
01/02/2015 08:03
שמעתי לאחרונה שהעלו את שכר המינימום למגזר הפרטי החל מה1.4.15 כרגע אני בחופשת לידה אך כשאחזור בע״ה אבקש שתסבירו לי - אני מקבלת בדר״כ מעל שכר המינימום שעומד היום, שאלתי היא האם יעלו לי בכל זאת את השכר השעתי?

תודה מראש

ואם אני לא עובדת משרה מלאה האם זה קשור..?
עורך דין
01/02/2015 14:14
שלום חן

העלאת שכר המינימום במשק אינה כוללת כל חובה להעלאות שכר לכלל העובדים, אלא רק למי שהשתכר שכר מינימום. זה אומר שאם הרווחת יותר, אין למעסיק כל חובה לשנות את שכרך.
שירי
01/02/2015 13:49
בעלי עובד בענף הבניה. החל מ-6:45 כבר מגיע למעסיק בחלק מהמקרים פורק או מעמיס סחורה ומידי פעם מפנה אשפת בניה, מבצע איסוף של עובדים נוספים.

את יתר הזמן עד 7:30-8:00 זהו זמן נסיעה (לפעמים גם יותר תלוי במיקום גאוגרפי).

שאלתי היא האם מגיע לבעלי תשלום בגין שעות נוספות?
בכל המאמרים ובגוגל מצאתי שכן, אך אני חייבת את הסעיף בחוק המגבה את טענותיי. אודה מאודדדדד למי מכם שיעזור לי בהקדם.
עורך דין
01/02/2015 14:06
שלום שירי

התשובה לשאלתך חיובית. שעות העבודה של עובד שכיר הנן מרגע הגיעו למקום העבודה, ועד לרגע שהוא יוצא ממנו ומסיים את את יום העבודה. אם במהלך יום העבודה העובד צריך לנסוע ממקום למקום, הרי ששעות אלה הנן שעות עבודה לכל דבר ועניין וברור כי המעסיק חייב לשלם עבורן.
חן
01/02/2015 13:51
הי,

אני עובדת שעתית ומקבלת דמי הבראה חודשיים, האם במהלך חופשת הלידה אני זכאית לדמי הבראה? אם כן, על פי איזה חישוב והאם אפשר להגיש על זה הפרשים לביטוח לאומי?

תודה מראש על העזרה בפורום המצויין שלכם!
עורך דין
01/02/2015 14:03
שלום חן

בת'ופת חופשת הלידה רצף הזכויות שלך נשמר ונמשך ולכן יש לך זכאות לקבל דמי הבראה עבור תקופה זאת. סביר שהמעסיק ישלם את דמי ההבראה בחודשי הקיץ, כמו שקורה ברוב מקומות העבודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ