פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 157
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אריאל
08/03/2020 14:42
צהריםי טובים עורך דין נכבד,

התחלתי לעבוד בחנות תחפושות לפני כ3 שבועות.
כל יום בערב הייתי צריכה לשאול מתי לבוא ביום למחרת וככה המשמרות עבדו. כל בוקר הבעלים היה עובר בחנות ומביא לי מפתחות לפתוח אותה ולפעמים גם נותן לי לחכות שם יותר משעה שהוא לא היה מוכן לשלם עליה. לפני יום הבחירות אחרי משמרת שאלתי אותו מתי לבוא והוא נעלם. הוא חסם אותי בוואטספ, חסם אותי בטלפון ואי אפשר ליצור איתו קשר בכלל. אמא שלי התקשרה אליו והתנהלה שיחה הזויה- הוא לא דיבר יפה, טען שהברזתי לעבודה ושהפרתי תנאי חוזה שלא חתמתי על שום דבר! הוא חייב לי כמה אלפי שקלים על העבודה. קבענו שב1 לחודש אקבל את השכר. יש לציין כי לא הוחתמתי על טופס 101. אני אובדת עצות, מפחדת ללכת לחנות ולהתעמת איתו.

מה לעשות?
מלינה
08/03/2020 14:37
יש לי שאלה קצת מוזרה,
אני עובדת שנה ו8 במקום עבודה הנוכחי שלי ואני סופגת בתקופה האחרונה התנכלות, ריבים והשפלות מצד המנהלים שלי ואני ממש רוצה לעזוב, הבעיה שאם אעזוב, אוכל לחתום אבטלה רק אחרי 3 חודשים.

השאלה האם זה נקרא הרעת תנאים? האם אני חייבת להוכיח את זה?

ואיזה עוד פתרונות עומדים לפני כדי לעזוב וישר לחתום אבטלה (לוקח זמן למלוא עבודה ואני ממש סובלת כרגע)
יעקב משה
08/03/2020 10:01
האם מעביד יכול לכפות ימי חופשה על עובד לפי נוחות המעביד כשמראש הותנה, בעת הקבלה לעבודה, שהעובד ייקח ימי חופשה בכל ימי חג הפסח וחג הסוכות ?
איגור
05/03/2020 10:28
שלום לכולם.
אישתי עובדת בבית מלום כפקידת קבלה. היום בבוקר הודיע הנהלת המלון שהמלון נסגר לזמן בלתי ידוע עכב בהלת הקורונה. מה הזכות של העובדים במצב כזה?
תודה.
אילנית
05/03/2020 10:12
אני עובדת במקום כ10 שנים והחתמת הנוכחות עד כה התבצעה ע"י החתמה טלפונית מהטלפון הנייד שלי . באופן פתאומי הוחלט לשנות זאת ( ללא ידעתי ) וכעת ההחתמה הינה החתמה בטלפון נייח . השינוי נעשה עבור חלק מהעובדים ולא כולם . העבודה שלי כוללת יציאות מחוץ למשרד ( הפתרון היה שמה שאינו מוחתם ,יכתב בכתב יד ויעבור לאישור הממונים) .
האם יש בכך הרעת תנאים ?
עדי
05/03/2020 10:08
בוקר טוב.. רוצה לספר על חווית שירות נהדרת בביטוח לאומי רמת גן אצל בחורה בשם מיכל ממחלקת אמהות.

לפני כשנה באפריל 2019 פוטרתי מעבודתי ושילמו לי חודש הודעה מוקדמת. במהלך החודש הזה הקלטתי להריון ופחדתי שזה יהווה בעיה לקבל דמי לידה. ניגשתי למיכל לפני מס' חודשים וסיפרתי את הסיפור. היא בדקה עם רופא הביטוח הלאומי ואמרה לי להגיע אליה אחרי הלידה ושיאושרו לי דמי הלידה (כי יכולתי להשאר לעבוד בחודש הזה של ההודעה המוקדמת וזו בחירה של המעסיק לשלם לי ושאשב בבית). היום הגעתי אליה הבוקר, חודש אחרי הלידה. הזכרתי את הסיפור והיא אישרה במקום את דמי הלידה.

חוויית שירות כזו חיובית ממוסד כל כך שנוי במחלוקת הייתי חייבת לפרסם ולטעת בכם תקווה שיש אנשי שירות אדיבים בכל מקום...
הדר
05/03/2020 09:07
הי, עובדת בעבודה מסודרת, והבוס פתאום התקשר אלי, והודיע לי שהם עושים קיצוצים בחברה.
כחלק מזה, הוא טען שהם מורידם את השכר של המשכורת כבר מהחודש הנוכחי (מה שאומר שבעצם עבדתי מספר ימים בלי ידעתי, על שכר נמוך יותר ממה שמגיע לי)

בנוסף, אם אני לא מסכימה לזה, ככל הנראה זה יגיע לפיטורים. האם הם מחויבים לתת לי תקופת זמן מראש או שהם יכולים מהיום להיום לפטר בלי התראה מוקדמת.

תודה מראש
אלברטה
04/03/2020 18:34
עבדתי ב-2019 רק 4 חודשים כעצמאית, ספטמבר אוקטובר, נובמבר, ודצמבר. הכרזתי שהרווחתי 8500 ש"ח על כל חודש - קיבלתי חשבון מטורף של דמי ביטוח לאומי ובריאות על סמך התשלום החודשי הזה. האם אחריי שאגיש דוח שומה שנתי ל2019 במס הכנסה, הם יעשו חישוב מחדש לפי 12 חודשים (שאני אני מקבלת חודשית רק 2833) וברור שגם דמי הביטוח הלאומי החודשיים יהיו נמוכים הרבה יותר ובשנתי אני אמורה לשלם פחות מהארבעה חודשים האלו ששחטו אותי?
חנן
04/03/2020 17:46
עבדתי במקום העבודה האחרון שנה בדיוק.הגשתי התפטרות ממקום העבודה ב 14.1, ומקום העבודה שיחרר אותי מימי הודעה מראש שהם חודש ימים, ולמיטב ידיעתי משמעות הדבר שימים אלה מומרים לתשלום בפועל.

הם שילמו לי עד סוף ינואר בלבד ללא כל תשלום בחודש פברואר.

יש מקום לתביעת הלנת שכר?
ג'וי
04/03/2020 13:23
אני מלצרית בסניף של רשת מסעדות (אצל זכיין)

יש עובד בצוות המלצרים שכשהוא עצבני עלי הוא צורח ומנופף עם הידיים, לא מקלל או מאיים מילולית אבל מדבר מאוד לא יפה ובצעקות ותנועות מפחידות כאלה עם הידיים (אני אחראית על המשמרת כשמנהל לא נמצא) ״את אפס את כלום מי את בכלל״ ומשפטים כאלה תוך כדי צעקות השתקה ותנועות ידיים מלחיצות

החלטתי שאני לא מוכנה לעבוד איתו כי לא הגיוני שאפחד לדבר איתו במהלך המשמרת (נגיד מבקשת להכניס את החלב למקרר הוא עלול להתעצבן שפניתי אליו וזה יגרור לצעקות אז אני שותקת)

כמובן שמדבר עלי עם אחרים וכאלה אבל זה לא הנושא

התוצאה היא שאני מפסידה משמרות ומקבלת את השיחות נזיפה על זה ש״אני צריכה לדעת להתמודד עם כל מני סוגים של אנשים״
ולא הוא..

האם יש משהו חוקי שאפשר לעשות על מנת להמשיך בשגרה שלי בעבודה ובכל זאת שהוא לא יעבוד איתי?
יש חוק שמגן על עובדים במצב כזה?
פשוט להתפטר ולוותר על עבודה שסבבה לי בה בגללו?
אלעד
04/03/2020 12:47
מאוד מקווה שתוכלו לסייע לי בהחלטה ולייעץ לי מנסיונכם.

עבדתי בסוף מאי ותחילת יוני במקום עבודה (לתקופת ניסיון כזו כי זו הייתה עבודה קצת שונה ממה שעשיתי ורחוקה ממקום מגוריי, רציתי לראות שזה משתלם), את התלוש קיבלתי חודש אחרי בקשות ותחנונים והוא היה על חודש יולי.
לא חשבתי שזה בעייתי עד שניגשתי לביטוח לאומי וביקשו שיהיה מצוין בדף שם על החודשים שעבדתי.
פניתי למנהלת בסוף דצמבר 2019 וביקשתי ממנה לתקן את התלוש. מאז ועד היום היא פשוט ממשיכה לדחות אותי בטענות לא ברורות.
בהתחלה היא אמרה שהיא צריכה לברר זאת מול מחלקת השכר..אחרי זה אמרה שקיבלה מהם הנחיה שלא אפשרי לתקן את התלוש ושצריך לשלוח לי מכתב רשמי עם השעות שבהן עבדתי. בהתחלה היא אמרה שתשלח אותו במהלך השבוע..וזה כבר חודש+ שאני לא מקבל אותו- כשהייתה פעם במהלך השבוע שהיא ציינה שכשתהיה לה תשובה היא תשיב לי.
ואז כשיהיה המכתב היא תשלח לי.

ביקשתי מחברה שתברר מה קורה עם זה כי היא עבדה שם- לדבריה המנהלת צריכה לדבר עם העוד של החברה כדי לדעת מה מותר לה לכתוב או משהו.
אבל חודשיים שאין מענה??

אז האופציות שלי הן:
-לנסות להתקשר שוב למחלקת שכר ולהתחנן שיעזרו לי או יפנו אותי ללשכת מנכל בתקווה שיש עם מי לדבר שם בכלל
-לתבוע בתביעות קטנות (זה ריאלי בכלל?)
- לעזוב את הכל, להוציא עליה עצבים ולחסום

כאילו..חוץ מביטוח לאומי יש גם עניין של מס הכנסה..אני צריך שהחודשים שבהם עבדתי ידווחו כמו שצריך.
אז אני לא בטוח אם זה כל כך נכון לוותר על זה.

מקווה שתוכלו לסייע, אני ממש מיואש
תודה!
מור
04/03/2020 12:45
סיימתי לימודים לא מזמן ולאחרונה גיליתי כי מנהלת המקום מדברת עם מעסיקים פוטנציאליים בתחום ואומרת להם שלא יעסיקו אותי אצלם, בצירוף של שקרים על התנהגותי (כל זאת כי היא לא התחברה אליי בפן האישי).

יש פה פגיעה בזכות שלי להתפרנס בכבוד, היא מעלילה עליי עלילות ויש לי הוכחות מצולמות ומוקלטות לכך שמה שהיא אומרת פשוט לא היה ולא נברא- הכל פרי דמיונה.

בנוסף לכך- היא נכנסה לקבוצת הווצאפ הכיתתית, ושם, לעיניי כל התלמידים התחילה להכפיש אותי ולצלוב אותי על לא עוול בכפי. גם לכך יש הוכחות (לבסוף היא הבינה שהיא טועה, אך לא טרחה לבקש סליחה בקבוצה ולכן- ישנם אנשים בקבוצה שאולי עדיין חושבים שכן עשיתי מה שהיא טוענת).

אשמח לדעת מה אני יכולה לעשות הלאה.

תחום העיסוק הוא די אינטימי באיזור מגוריי והיא פגעה בשם הטוב שלי כבר במספר מקומות עבודה לפי מה שהבנתי.

תודה
ברבר
04/03/2020 12:44
שלום, מכר שלי מסיים העסקה בחברה שלו עם ותק מ-2009 ועובר כעת לחברה אחרת. הוצא לו סיום העסקה או ניוד זכויות. האם זכאי לפיצויים מלאים גם אם לא פוטר? מ-2010 קיימת לו פוליסת ביטוח מנהלים. האם זכאי לפיצויים מלאים משנת 2010 במסגרת סיום העסקה. מזכיר שלא מדובר בפיטורים. אשמח לעזרה וסדר בדברים
ספי
04/03/2020 11:40
היי,

שאלה לעורכי דין בנושא עבודה.

התחלתי לעבוד במקום מסויים
בתאריך 02.04.2019 התפטרתי היום ותאריך סיום העבודה שלי יהיה 10.04.2020.

האם אני זכאית לקבל דמי הבראה מכיוון שיהיו לי 12 חודשי עבודה מלאים ועוד כמה ימים?

(מקום העבודה שלי נותן את ימי הבראה חודש לאחר תחילת העבודה כלומר התחלתי באפריל אז במאי אני צריכה לקבל).
תודה
אירה
04/03/2020 08:45
אני עובדת במקום עבודתי מ 1 לדצמבר בחברת ביטוח מוכרת ולפני כשבוע ניתנה לי אופציה לבחור שי לחג לכבוד פסח וכנראה אסיים לעבוד שם במהלך החודש מרץ האם אני עדיין זכאית לקבל את השי? לא מדובר בנופש!

אציין שבחוזה לא מצויין שום סעיף לגבי תקופה העסקה וקבלת שי לחג .

אשמח למענה מקצועי
אור
04/03/2020 08:42
היי שאלה לגבי ענייני עבודה.
אני עובדת בחברה שמשלמת שכר גלובלי בחודש- הייתי בחופשת מחלה עקב ניתוח (15 ימי מחלה) כעת נודע לי מהמעסיקה שלי שכל הימי מחלה ירדו לי כולל שישי שבת (פעמיים בכל התקופה סהכ 4 ימים) מפני שאני מקבלת תשלום גלובלי. מעבר לכך מציינת שהחברה עובדת רק חמישה ימים בשבוע מא׳-ה׳ ולכן מגיעה השאלה איך ניתן להוריד לי ימי מחלה על שישי שבת שהעסק אינו עובד בימים האלה? ולמה מורידים לי 15 ימים במקום 11? האם זה חוקי?

אודה לעזרתם
גלי
04/03/2020 08:41
היי ,

עובדת בעבודה עם משמרות (כולל שבתות, חגים ולילות ) ימי מחלה על שבת וחגים לא נחשבים ולא מקבלים עליהם תשלום.

(נניח שקיבלתי ימי מחלה על ימים שישי עד שני - אז מתחילים לחשב מיום ראשון את הימי מחלה. כלומר שישי שבת לא נספרים או נחשבים, יום ראשון לא אקבל שכר ועל יום שני אקבל 50% . למרות שבתכלס יום שני הוא היום המחלה הרביעי )

האם זה הגיוני?
ליאת
04/03/2020 08:39
עובד פוטר ממקום עבודתו לאחר 16 שנות עבודה.
במהלך התקופה קיבל שכר לפי שעה.

בחלק נכבד מהתקופה המעסיק הפריש לקרן הפנסיה תשלום פיצויים ע"ס 8.33%.

כעת המעסיק צריך להשלים את הפער עבור התקופה שלא הופרשה לקרן הפנסיה.

מהו השכר הקובע לתשלום פיצויים?
פנינה
04/03/2020 08:37
בוקר טוב,

אני חושבת שהשאלה שלי מרפרפת לתחום הקניין רוחני / זכויות.

אני מעצבת גרפית שכירה ובימים אלו אני מחפשת את מקום העבודה הבא שלי. כחלק מהעניין שולחת בנוסף לקורות חיים פורטפוליו אותו אני משתדלת לעדכן באופן תדיר כך שייבטא את יכולותיי המקצועיות.

לאחרונה עבדתי תקופה מאוד קצרה (תקופת ניסיון של כחודש) בחברה כלשהי כשבסופו של דבר לא המשכתי לעבוד שם.
לא היה בנינו חוזה מפורט אלא יותר מסמך קצרצר עם מס' סעיפים בודדים המפרטים את אופי התפקיד, היקף המשרה ומחויבותו של המעסיק לשלם את חובותיו על פי חוק.

שאלתי היא:
האם אני רשאית לשלב בתיק העבודות שלי עיצובים שעיצבתי במסגרת התפקיד תוך מתן קרדיט ו/או פירוט שהעיצובים הנ"ל נעשו במסגרת עבודתי באותה חברה?
תודה
אדיר
03/03/2020 11:32
הייתי מעוניין בחידוד ההבדל בין בונוס מטרה ובין עמלה לאיש מכירות שנגזרת מאחוז המכירות ..לפי הבנתי הראשון לא נכלל בחישוב פיצויים לעובד והשני כן אם מהשקל הראשון .השאלה שלי היא מה קורה כאשר מחברים את שניהם ..כלומר יוצרים מדרגות הגעה ליעדים כשככל שמדרגת סך המכירות גבוהה יותר העובד גוזר מתוכה אחוז גבוה יותר אך אם לא הגיע למדרגה הראשונה לא קיבל כלום.איך החוק רואה הפרשה לפיצויים במקרה כזה האם חלה הפרשה לפיצויים כרכיב בשכר או שלא.

תודה .
מירב
03/03/2020 10:19
האם עובד שנמצא בחופשה בחו"ל ביום הבחירות זכאי לתשלום
איילה סלם
01/03/2020 16:08
שלום ,

אשמח לעזרתכם .

התחלתי עבודה חדשה בתאריך 4/11/2018
ילדתי בתאריך 25/9/2019 והארכתי את החופשת הלידה שלי עד לתאריך 9/2/2020 , הינני עובדת במשרה מלאה .

עד איזה תאריך אני זכאית לשעת הנקה ?

תודה מראש על העזרה.
ענבר
01/03/2020 10:29
היי

צריכה ללדת בקרוב (כל יום) לקחתי ימי מחלה כבר לפני חודש וחצי, ומתכננת לחזור רק ב 1.11 (נובמבר) אני עובדת שכירה באותו מקום כבר שש וחצי שנים.

אז כך,

1. נכון שהם מחויבים לשמור לי על המשרה?

2. בספטמבר אהיה חצי שנה בחופשת לידה ושאלתי אם אני צריכה לחתום על חל"ת? הם אמרו לי שאין טופס כזה. מספיק שאני אומרת להם וזהו. איך זה הגיוני? הם יכולים לטעון שלא ביקשתי דבר כזה אם אין מסמך.
איך זה הולך?

3. שאלתי מה אני צריכה לביטוח לאומי, הם אמרו לי שאני רק אחרח הלידה מעבירה טפסים שילדתי והם מסדרים מול ביטוח לאומי, הגיוני?

4. גם בחל"ת הם מחויבים לשמור לי על כמות ימי המללה והחופש שנשארו לי מרגע הלידה. נכון?

זה לא שאני חוזרת והכל מתאפס.
תומר
01/03/2020 10:14
שלום רב,

בחודש ינואר 2020 עבדתי:
9 משמרות של 8 שעות
בחברת מוצרי חשמל קטנה/גדולה שמשמשת כ-ספק לחנויות, הנמצאת במתחם תל חנן בעיר נשר.
שכר לשעה : 40 שח
נסיעות יומי : 13.5 שח

**כמובן שחתמתי על טופס 101 וחוזה מסודר**

לצערי הרב נפלתי בחברה פח, בחברה רמאית שלא מוכנה לשלם לי חצי מהמשכורת כבר מ- 10/2, הכסף שחסר לי זה סכום של: 650 שח.
החוסר פגע לי בחשבון בבנק, במוניטין בחשבון, וגרם לי לעוד יותר מינוס. ואני אסביר :

אחרי תחנונים למשהו שמגיע לי נתנו לי צ'ק משכורת עם תלוש רק שבוע לאחר ה- 10/2 שזה כבר עבירה על החוק!!
והם נתנו לי בצ'ק ולא בהעברה בנקאית כמו שהבטיחו.

כשבאתי לקחת את הצ'ק גיליתי מהתלוש שחסר לי 16.5 שעות × 40 שח לשעה + 13.5 ש"ח נסיעות.

מיד באותו רגע חזרתי למקום ישבתי עם המנהל עברנו על הדו"ח שעות שיש אצלי, ושעשיתי רישום לעצמי, וגם יש אצלו רישום תואם, ושנינו הגענו למסקנה שהם טעו בתשלום - וחסרים לי 16.5 שעות + נסיעות , סה"כ = 650 שח שאני חייב אותם!!!

מאותו שבוע לאחר ה- 10/2(בערך מה- 15/2 עד ה- 17/2 שקיבלתי משכורת ראשונית עם חוסר) אז מאותו יום אני עובר מסכת ייסורים רצינית מול המנהלים, לא קיבלתי את הכסף שחסר לי עד היום הזה, יש לי עשרות תחנונים שלי אליהם, והכל הכל מתועד בהודעות ואולי אפילו יש לי איזה שתי שיחות מוקלטות.

אני ממש מתחנן לכסף שלי וכל פעם הם דוחים אותי או יותר נכון עובדים עליי שהכסף יהיה מוכן היום, יהיה מוכן מחר, יהיה מוכן השבוע, וזה פשוט לא קורה!! הם ממש מתחמקים!! אני רודף אחריהם אוטוטו כמעט חודש והכל מתועד אצלי!! זה פשוט לא הגיוני!! נתתי להם שוב ושוב פרטי חשבון בנק, ואז הם משנים את דעתם לצ'ק ואז הם שוב עובדים עליי שזה יהיה בהעברה בנקאית ואז שוב דוחים אותי ושוב ושוב..

ולאחרונה הבעלים עצמו פנה אליי בהודעה ואמר לי בצורה מאיימץ שאני אפסיק לשלוח הודעה ולהטריד אותם אחרת הם יחסמו אותי, ושוב... הכל מתועד אצלי בהודעות ושיחות. זה פשוט קטסטרופה! אני פשוט רוצה את הכסף שלי, אני הוצאתי הרבה מאמצים נפשיים, אפילו חרדות נהיו לי מזה בגלל שהמצב הכספי שלי גם ככה לא משהו אז כל שקל חשוב לי. מה עושים??

**חשוב לי להגיד שלאורך כל הדרך דיברתי דיי יפה, חלילה לא קיללתי, נתתי להם overrr של זמן - מה שבנאדם אחר לא היה נותן ופשוט היה מאיים ותובע! אבל הם ממש ממש עברו את הגבול, פעם אחת זרקתי להם עורך דין והם לא נבהלו לא ניראה לי שעניין אותם, פשוט הוציאו לי את המיץ.
בני
01/03/2020 10:14
שלום,

חתמתי על חוזה עבודה החל מה16.3 וכתוב בחוזה שכל אחד מהצדדים רשאי להפסיק את העבודה על פי המעוגן בחוק וכו'. האם אוכל לבטל את העבודה בטרם התחילה? אם כן, איזו התראה עלי לתת?

כלומר עדיין לא התחלתי לעבוד - האם שמורה לי הזכות להתפטר כביכול ואם כן, מה התנאים בהם עלי לבצע את הליך הפיטורין?

תודה
נתנאל מ.
01/03/2020 10:10
שלום לכולם,

אשמח לדעת מה לעשות במצב כזה:

נתתי משמרות בעבודה ביום רביעי האחרון בתאריך 26.02.20, לשבוע הבא, המשמרות אושרו.

לאחר מכן, שהייתי במשמרת החליטו על נהלים חדשים כמו: שאפשר להיות לבד במשמרת (דבר שלא היה בעבר), קיצוץ שעות המשמרת ועוד.

החלטתי להגיש מכתב התפטרות.

לאחר שהמנהל שלי קיבל את מכתב ההתפטרות, נדהמתי לגלות שהשמיטו לי את המשמרות *שכבר אושרו* עד שהתפטרותי תיכנס לתוקף.

האם זה חוקי לבטל לי את המשמרות שכבר אושרו ושאני מחיוב לתת עד ליום שבו ההתפטרות שלי נכנסת לתוקף?

האם זה חוקי להשמיט לי את הימים שכבר אושרו?

מדובר בשכר שלי ואני עדיין עובד שם...
אלעד
01/03/2020 10:09
שלום.

בן אדם שעובד בפרויקט הגנ"ש כבר 4 שנים (3 וחצי שנים בחברה אחת ובחצי שנה האחרונה בחברה אחרת שנאלץ לעבור אליה), החליטו להעיף אותו מהיישוב שאותו הוא מאבטח בקביעות במשך 4 שנים ללא התראה מוקדמת ובפתאומיות מוחלטת בגלל אי הבנה שנוצרה כתוצאה מעליה לעמדה, וכרגע הוא מחוסר עבודה כבר שבוע וחצי בגלל גחמות אישיות של המפקח שמתנכל למאבטח באופן אישי.

החברה המעסיקה, זימנה אותו לשימוע בשבוע הבא וטוענת שהיא לא פיטרה אותו אלא אם הוא רוצה הוא יכול לעבור ליישוב אחר מה שפוגע בתנאי העסקתו ובפרנסתו כי הוא היה רגיל לעבוד ביישוב x ובתנאים שלו ועכשיו משחקים בו.

האם יש פה עילה לתביעה כלשהי ששווה לגשת אליה?
האם אפשר להסתמך על החוק שאומר שאם אין התראה של חודש מראש אז המעסיק יהיה חייב לשלם משכורת ע"פ ההמוצע ב3 חודשים האחרונים?

תודה מראש
נדב
01/03/2020 10:04
שאלה בדיני עבודה:

אני עובד שעתי בבית ספר בימים ושעות קבועים.

(אני לא מורה ולא מועסק דרך משרד החינוך, אלה על ידי חברה פרטית המפעילה את המוסד)

בשבוע הבא חג פורים נופל על שני ימי העבודה שלי ובית הספר סגור.

האם ניתן לחייב אותי לקחת ימי חופש ולא לספוג את הירידה בשכר החודשי?

האם המקום צריך להתייחס לימים אילו כשבתון (כיוון שהם לא מאפשרים לי להגיע לעבודה)?

תודה מראש לעונים.
רותם
01/03/2020 09:53
שבוע טוב.
שתי חברות חזרו מאומן - אוקרינה.

שתיהן עובדות שכירות במקומות שונים.

שתיהן קיבלו הודעה כי לא יוכלו להגיע לעבודה בשבועיים הקרובים עקב עניין הקורונה.

למיטב ידיעתי אוקרינה לא ברשימת המקומות שהחוזרים מהם צריכים לשהות בבידוד בגלל נגיף הקורונה

מה אפשר לעשות נגד זה? האם יכולים לחייב אותן להישאר בבית? אם כן , מי משלם ?
דנה
01/03/2020 09:50
היי

שאלה לעורכי הדין שלכם.

מה אומר החוק לגבי הפליה על בסיס גיל בקבלה לעבודה?
אם שאלו אותי בת כמה אני ולאחר שאמרתי את הגיל כתבו לי תקשיבי יש בעיה עם הגיל
הצוות פה צעיר לכן זה לא רלוונטי
האם אני יכולה לתבוע את אותו מעסיק ?
ומה הדרך הכי טובה לטפל בזה דרך בית משפט תביעות קטנות או לקחת עורך דין לצורך כך ?
אשמח לדעתכם המקצועית .

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!