{if 0} {/if}

עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 102
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלה
07/01/2021 11:14
אני סיימתי לעבוד ב18.11.2020
טרם קיבלתי טופס 161 ומסמכי שחרור פיצויים.
האם זה נחשב הלנת שכר ותוך כמה זמן הייתי אמורה לקבל את כל הניירת.
תודה
אלי
07/01/2021 09:50
שלום לכולם,
לפני כ 3 שבועות הודעתי שאני מתפטר. כשבוע לאחר מכן התחילו לשלוח לכולם חוץ ממני "טיזרים" על מתנת סוף שנה שהובהר לי שלא אקבל. כולם קיבלו במשכורת הנוכחית מענק קורונה וגם את זה הבהירו שלא אקבל וכנראה שגם את הבונוס השנתי לא אקבל כי זו מדיניות החברה. האם אפשר לטעון על אפליה?

תודה לעונים
מיכל
07/01/2021 08:35
עובדת בהריון בשבוע 11 וטרם הודיעה למעסיק שלה על כך. עובדת מעל לשנתיים וחצי באותו מקום.
המעסיק הודיע לה היום שהוא מוציא אותה לחל"ת של חודשיים מכיוון ואין פרויקטים חדשים באופק.
האם ניתן להוציא אישה בהריון (כאשר המעסיק טרם יודע והיא טרם צריכה להודיע על כך)?
באתר כל זכות מצוין כי לא ניתן, אלא באישור מראש ממשרד העבודה אבל מניחה שזה כאשר המעסיק יודע כי העובדת בהריון.
תודה רבה.
יסכה
06/01/2021 20:37
הי,
עובדת שעתית שהייתה רגילה לעבוד משרה מלאה, וחזרה לעבוד לפי ההספק שהיא יכולה (כרגע כ-50%)- האם מגיע לה שעת הנקה?
תודה!
הגר
06/01/2021 11:41
שלום
עובדת במקום עבודה שנחשב חיוני ועובדים כרגיל -
לא מוציאים לחל"ת בסגר הקרוב.
בבית 2 תינוקות ללא מסגרות עקב סגירת הגנים.
המעסיק לא מסכים להוציא לחלת ואין לי מספיק ימי חופש או מחלה!!
מה עושים במצב כזה? במיוחד שלא ידוע באמת כמה זמן יהיה הסגר
(מעדיפה להתפטר ולקבל אבטלה - האם כדאי?)
תודה
אלכס
06/01/2021 09:23
אני ואישתי עובדים חיוניים, יש לנו שני ילדים מיום ראשון לא יהיה ביהס וגנים.
*האם אישתי יכולה לדרוש שיוציאו אותה לחל"ת כדי לקבל אבטלה ולהיות עם הילדים בסגר.
* האם המנהלת שלה יכולה למנוע ממנה שהיא תהייה עם הילדים בבית בגלל הסגר?
*אם אישתי תסרב לצאת לעבוד בטענה שיש סגר ולילדים אין ביהס האם המנהלת יכולה לפטר אותה?
שרית
05/01/2021 17:23
היי, אני אחרי חודש אחרי חלד עדיין לא חזרתי לעבודה, עכשיו עם כל הסגר וזה שהילדים יהיו בבית רציתי לבקש מהמעסיק שלי שיוציא אותי לחלת. עדיין צריך אישור מהממונה להעסקת נשים?
מה הסיכוי שיאשרו אם אני העובדת היחידה שהוא מוציא לחלת?
דורי
05/01/2021 17:20
במשך שנה שירתתי בקבע עם משכורת ברוטו של 10 אלף ש"ח.

לאחר מכן המשכתי שנתיים נוספות עם משכורת ברוטו של 15 אלף ש"ח.

העלייה במשכורת מקורה בהעלאת דירוג. לפי חוזה העלאת הדירוג, ההעלאה נחשבת קבועה רק לאחר שירות של 7 שנים, מה שכמובן לא התקיים אצלי. עם זאת, במשך השנתיים האחרונות קיבלתי משכורת ברוטו של 15 אלף ש"ח, ע"פ הדירוג החדש ובהתאם לחוזה.

בעת השחרור צה"ל היו צריכים לעשות השלמת פיצויים (במשך השנים הפקידו 6% ולכן היו צריכים להשלים 2.33%) לפי חישוב של משכורת אחרונה כפול שנות העסקה.

את השלמת הפיצויים עשו כאשר לקחו בחשבון את המשכורת של ה-10 אלף ש"ח כמשכורת קובעת. כדי לעשות את זה, בתלוש האחרון שקיבלתי מהם הם הורידו לי את המשכורת חזרה ל-10 אלף ש"ח יום אחד לפני השחרור, במטרה שהמשכורת ערב השחרור תהיה 10 אלף ש"ח ולא 15 אלף ש"ח.

עם זאת, המשכורת האחרונה שקיבלתי בפועל היתה 15 אלף ש"ח.

האם המהלך שהם עשו חוקי?
תודה רבה!
עדן
05/01/2021 12:54
היום הגעתי לעבודה בשעה 11:00 (כשבסידור העבודה המשמרת שלי הייתה עד השעה 23:00).

במהלך המשמרת, לקראת השעה 14:00 התעורר ויכוח ביני לבין עובדת אחרת בתפקיד זהה לשלי כשבסופו של דבר מנהל המשמרת התערב ומבלי לשמוע את הצד שלי בסיפור פשוט בחר להעיף אותי הביתה.

זה לא פעם ראשונה שמעיפים עובד הביתה ואני לא היחידה שנקטו מולה באמצעי זה.

שאלתי היא, האם מגיע לי השכר של אותו יום העבודה?
אני עובדת בשכר שעתי ובמשמרות.

אודה לעזרתכם!
מלני
05/01/2021 12:52
אשמח לעזרה של עורך דין מומחה

סיימתי חופשת לידה ב-17.12 והמשכתי חל"ת על דעת עצמי לעוד 3 חודשים .

הבנתי מחברה שעשתה את התהליך כי ניתן לקבל דמי אבטלה מביטוח לאומי על ימים אלו שאשב בבית מאחר ויש פרצה בעקבות הקורונה האומרת שבמידה ואני עובדת מעל 8 שעות או במשמרות אני זכאית לקבל אבטלה ללא צורך בהתפטרות מהעבודה. ולאחר מכן לחזור לעבוד כרגיל .

פניתי לביטוח הלאומי בטענה הזו והם טוענים שחא קיים דבר כזה .

לא נשמע לי הגיוני כי חברה שלי גם כן עברה אעתם תהליך והמון בירורים ובסוף באמת אושר לה ללא צורך בפיטורים.

אשמח לעזרתכם, מה לומר להם? איך אוכל לקבל את מה שמגיע לי?
תודה מראש
מיטל
04/01/2021 22:32
אנימעובדת באותו מקום כבר שלש שנים,
המעסיק פנה אלינו ביקש לשנות את סעיף הודעה מוקדמת מ 30 יום ל 60 יום
מה החוק אומר לגבי זה?
האם אני יכולה לסרב?
הודיה
04/01/2021 14:40
במידה ואני עובדת אצל מעסיק אחד באופן קבוע (משרד החינוך) + מעסיקים נוספים לפי תקופות/ פרוייקטים האם אני צריכה מהמעסיקים הנוספים מספר תלושים בשביל לקבל מהם דמי לידה?
לצורך העניין המעסיק- העירייה נותנת לי תלושים ביוני, יולי, אוגוסט, דצמבר ואפריל (לפי הקייטנות שיש) אם מחשבים רק 3 תלושים אחורה למשל יהיה לי רק תלוש אחד מהם... כי לא עובדת ברצף כל השנה.
כנל לגבי פרוייקטים נוספים כמו למשל קרנות שנותנות מימון לתגבור לקראת בגרויות/מבחני מיצ"ב או לגבי עבודות חד פעמיות המוגדורת כשכר מרצים.
עמית
04/01/2021 14:34
היי,

יצאתי לחופשת לידה לפני שבוע, אני לא מעוניינת לחזור למקום העבודה הקודם ואין לי סיבה מוצדקת שמבטלת את תקופת ההמתנה לדמי אבטלה. אני רוצה להתפטר כבר עכשיו כדי ש-90 הימים של ההמתנה יתחילו להיספר.

יש לי מספר שאלות:

1. האם יש משמעות לזה שאני מתפטרת עכשיו מלבד העובדה שאני צריכה לשלם בעצמי ביטוח לאומי ופנסיה?

2. האם עליי להצהיר על האבטלה מרגע ההתפטרות או רק לאחר 90 ימים (מרגע הזכאות לדמי אבטלה)?

3. האם במהלך תקופת האבטלה מחפשים לי עבודה (במקצוע ספציפי כקלינאית תקשורת) או שאני יכולה להצהיר מראש שהתפטרתי לצורך גידול הילדה ולנצל את 100 הימים להם אני זכאית?
א.א
04/01/2021 14:32
הי שלום , אני צריכה עזרה , התפטרתי לצורך גידול הילד ומהיום הראשון התחלתי לקבל אבטלה , באותה תקופה נכנסתי להיריון ואני ממשיכה לקבל אבטלה , עד עכשיו הכל טוב ויפה , הבעיה מתחילה מזה שאני שבוע 17 להיריון ואובחנתי עם סימפיזיוליזיס מאוד קשה , אני לא ישנה בלילה וביום לא יכולה לתפקד , האם אפשר לשלוח לביטוח לאומי טפסים שאמשיך לקבל אבטלה בלי לשלוח אותי לעבודה ? מה אפשר לעשות עם זה ? ההליכה מאוד קשה בשבילי שלא נדבר על דברים בסיסיים ביום יום .
אשמח לעזרה
דניאל
04/01/2021 14:15
שלום,

אני עובדת זמנית (חתמתי על חוזה זמני בתחילת העבודה).

התחלתי לעבוד ב1.11.2020. כרגע אני בחודש שמיני ובהמלצת רופא צריכה לצאת לשמירת הריון עד הלידה.
להבנתי אני צריכה לשבת לפחות 30 ימים רצופים בבית ללא הכנסה על מנת להיות זכאית לשמירת הריון. לא בטוח שאספיק להיות את התקופה הזו בבית.

האם זה חוקי לבקש ממקום העבודה הנוכחי שיקצר את חוזה העסקה על מנת שאהיה לפחות זכאית לאבטלה עד ללידה?
סיוון
04/01/2021 14:11
בעלי קיבל מכתב זימון לשימוע לפני פיטורים. אמרו לו שלא חייב להגיע ויכול לרשום את טענותיו במכתב חזרה. הוא מצידו אין לו בעיה שיפטרו אותו...השאלה אם מספיק לרשום מכתב קצר שאינו מסכים לטענות אך מקבל את החלטתם וזהו? או שיש אפשרות שדבר כזה יפגע בו ?
טל
04/01/2021 14:08
מהנדס עובד בחברת הייטק גדולה אך מועסק דרך חברת השמה, האם יש הבדל אם זה חברת השמה, מיקור חוץ או קבלן? (אם כן איך ניתן לדעת מהי ההגדרה של החברה בה הוא מועסק ? מדובר בחברה גדולה המציגה את עצמה כמובילה מבין חברות ההשמה בישראל ובעולם).
המהנדס התחיל כסטודנט ולאחר מכן נקלט כמהנדס דרך חברת ההשמה (עם שינוי תנאי השכר), ניראה שאין תקנים בקרוב בחברת הייטק הגדולה והעסקה תימשך דרך חברת ההשמה שלתחושתו עושה הכל כדי לחסוך עליו - גם אם זה לפגוע בזכויות.

ולהלן סוגיות שישמח לחוות דעתכם בפגיעה בזכויותיו:

אף פעם לא קיבל שי לחג ושפנה אליהם נאמר שהחברת הייטק אמורה לספק(קיבל רק פעם אחת שי זעום מחברת ההייטק עצמה שערכו נמוך משמעותית מהשי שקיבלו עובדים ישירים) - מכל זכות: עובדי קבלן המועסקים במגזר הציבורי זכאים לשי לחג אם במקום העבודה שבו הם מועסקים מקבלים העובדים האחרים (שאינם עובדי קבלן) שי לחג.

האם מהנדס נחשב עובד מחשוב ויכול להיות מועסק מעל 9 חודשים? מכל זכות: פי החוק, אסור להעסיק עובד באמצעות חברות כוח אדם למעלה מ-9 חודשים (למעט עובדי מחשוב). לאחר 9 חודשי העסקה, המעסיק מחוייב

בחברת ההייטק התקבל יום חופש על חשבון החברה בצום חג גדליה לכלל העובדים אך המהנדס לא קיבל את זה ו"אולץ" לצאת ליום חופש על חשבונו כי הוא מיקור חוץ - שלטענתם זה רק תחת עובדי חברת ההייטק ולא מחוייבים להשוות תנאים.

החברת השמה עשת טעות ולא הפרישה פנסיה במשך חצי שנה (כי הניחה שקרן הפנסיה שלו לא הייתה פעילה למרות שזה היה טעות) - דבר תוקן בדיעבד אך לא פיצו או הוסיפו ריבית או משהו.

יש הרבה הטבות לעובדי חברת הייטק, כמו הנפקת ציוד משרדי לבית, שי וכו'. באיזו מידה מיקור חוץ צריך להשוות אם בכלל? איפה הגבול?

תודה רבה לכל העונים
דנה
04/01/2021 12:30
היי, אם אני מתחילה עבודה חדשה במשרה מלאה ועברו 10 חודשים מאז הלידה אז לא מגיעה לי שעת הנקה נכון? תודה!
עומר
03/01/2021 20:35
המעסיק לא שילם במשך 3 חודשי עבודה והחלטתי לא להגיע יותר ולתבוע על סכום שלושת החודשים שלא שולמו.
האם במידה בעל העסק יוכיח שאין לו יכולת לשלם
בית המשפט יתיר לו להחזיר סכום מועט כל חודש/שבוע?
פיטורים
קרן
03/01/2021 19:30
אני עובדת בבנק. לפני מספר חודשים ביקשתי לעבור תפקיד וסורבתי בתוקף. אחרי 5.5 שנים החליטו לפטר אותי. בעוד אנשים עם חוזה דומה לשלי, ואף מוקדם יותר, קיבלו הארכה לעוד שנה. נימקו לי שההחלטה בעקבות הקורונה ובגלל מצבת כ"א. בפועל ביחידה שלי רק אני מפוטרת. יש מה לעשות עם זה?
אדר
03/01/2021 18:51
שמי אדר ואני עובדת כקופאית וסדרנית במינימרקט כמעט חצי שנה.
כל חודש, ישנן בעיות עם המשכורות שלי ושל העובדים איתי, כולל אפליה מובהקת ונוראית כלפי עובדים.
-בתור התחלה, הן אף פעם לא מגיעות בעשירי. לפעמים יומיים שלושה אחרי ולפעמים שבוע. דבר שני, הן לוקות בחסר, מכמה סיבות. הראשונה היא שהמעסיק לא משלם לנו הפסקות, למרות שבמשמרת של 8 שעות אנחנו נמצאים לבד בחנות ואסור לנו לצאת מעבר להפסקת סיגריה בפתח המקום, וגם אותה לזרוק או להניח בצד כשלקוח נכנס. (העבודה פיזית אם זה רלוונטי, במשמרות בוקר אנחנו מקבלים סחורה.) יש שירותים במקום, אבל העובדה שאנחנו לבד גורמת לאנשים לאבד את הסבלנות ולדפוק לנו בדלת, בקושי אפשר להתפנות כמו בן אדם.
-המקום פתוח 24/7, המעסיק לא משלם תעריף לילה בטענה שהוא משלם 200% בשבת (מיותר לציין שגם בזה הוא לא עומד תמיד).
-המעסיק גם לא משלם נסיעות, למרות שלא כל העובדים גרים קרוב. בשני הסגרים, עובדת לילה נאלצה לשלם מכיסה כל יום מוניות מכיוון שלא היו אוטובוסים בשעה שהיא אמורה להגיע.
עד כה, הפרה של רוב זכויותנו כעובדים שכבר מעצבנות, נכון? אז הסיבות הבאות יביאו אתכם לתדהמה.
בקופה יש לנו מערכת של שעות, מכניסים קוד עובד והשעון מתקתק. אממה, לא משנה כמה אנחנו עובדים והכל מתועד, המעסיק עלול להוריד שעות עד לסך של 14 ימי עבודה מכלל השעות שעבדנו. למה? אין לי שמץ של מושג. אבל שמתי לב שהוא עושה את זה לעובדות הרוסיות המבוגרות בעיקר. ולעוד עובד מהעדה הרוסית שלא יכל לשאת את זה ועזב. לא יודעת מה עובר לו בראש כלפיהן, כאילו הן אזרחיות סוג *** בשבילו כנראה, אבל במשכורת האחרונה, הוא חצה כל גבול.
אנחנו מקבלים 32 לשעה, ארבעה עובדים, על 3 משמרות ב24 שעות. עובד חדש, (אריתראי עם ויזה אם רלוונטי), קיבל את המשכורת הראשונה שלו, ופשוט רציתי לבכות. בעוד שאנחנו מקבלים 32 לשעה, ברוב חוצפתו המעסיק העז לשלם לו שכר מינימום, 29.12 לשעה. עובד מצויין, עושה בדיוק את אותה העבודה כמו כולנו- קופאי ופורק סחורה (כשהוא עובד בוקר ולא לילות).
בקשות חוזרות ונושנות לטפל במקרים הללו הופנו למעסיק (שהספקתי לפגוש סך הכל שלוש פעמים) על ידנו, העובדים, ועדיין, רובו הגדול של הסכום עדיין לא הוחזר לאף אחד מן העובדים.
מתנצלת על האמוציות שהכנסתי בפוסט הזה, שכן קשה להתעלם כשלא מכבדים את הזכויות שלך ושל חברייך.
אשמח לדעת, למי אני פונה במצב הזה? מה אני יכולה לעשות וכמה לדעתכם יעלה כל הסיפור הזה של להתאגד משפטית ולהגיש תביעה נגדו? (אני שואלת כי גם ככה הן חוששות לאבד את העבודה בתקופה הלא פשוטה הזאת, ואם זה לא יצא להן משתלם הן לא יעשו את זה, למרות שחייבים לעצור את הגניבה לאור יום שמתרחשת כאן.)
תודה על ההקשבה
לאה
03/01/2021 18:46
לפני 3 שבועות התחלתי עבודה חדשה שבה נאמר לי בראיון שהמשרה היא מלאה !! אך בפועל מה שקורה שעובדים 3-4 ימים בשבוע. (יומית =8 שעות) דיברתי עם המנהל שאמר לי שכרגע אין אופציה למשרה מלאה וזה יתאפשר רק בעוד שבוע שבועיים (מורח אותי).
אני אשמח לדעת האם זה חוקי בכלל ? והאם יש אופציה לחייב אותם או לתבוע ...
נ.ב- בחוזה עבודה משום מה אין סעיף של היקף משרה אך יש תיעוד במייל משיחה שלי עם החברה שהעסיקה אותי כשבאתי אליהם בטענות על היקף המשרה .
תודה מרא
שירן
03/01/2021 18:45
שואלת עבור אמי ... מורה במשרד החינוך
עבדה בעבר הרחוק והתפטרה לאחר לידת בנה
בהתאם לכך ביקשה לפדות את פיצויי פיטוריה .
לאחר שנים חזרה לעבוד במשרד החינוך - כעת מכשהגיעה לגיל פנסיה מבקשת למצות את זכויותייה
אך נענתה כי במשיכת פיצויי פיטוריה דאז, לאחר הלידה מיצתה גם את זכויןת הפנסיה שלה .
*הציגו בפניה מסמך בו היא דרשה את פיצויי הפיטורין שלה לאחר לידת ילד לא מוזכר שום עניין לגבי הפנסיה .
למיטב ידיעתי אין קשר בין פיצויי פיטורין לבין קרן פנסיה
האם אני טועה ?!
במידה ואינני טועה -למי אפשר ו/או צריך לפנות ?
חנה
03/01/2021 12:56
אני מתגוררת בקרית שמונה ועובדת במקום עבודה עונתי. לפני חודשיים חזרתי מחל"ת של 7 חודשים. בסוף העונה 31.03.21 אני מתכוונת לעבור לפתח תקווה להיות קרובה לילדה שהתחתנה ולנכדים בעתיד. כשחזרתי מחל"ת המישרה שלי ירדה ל 75%. אם אתפטר פיטוריי יהיו כדין פיטורים לפיצויים ולאבטלה?
אבי
03/01/2021 09:27
אני עובד הייטק בתאגיד גדול דרך חברה חיצונית, לפני תחילת העבודה הייתי בקורס אצל החברה שמעסיקה אותי כחלק מהחוזה (הקורס חינם ואני מתחייב לשנתיים לעבוד דרכם). בחוזה אין סעיף של שעות נוספות אבל קיבלתי שכר עבורם. עקב משבר הקורונה התאגיד החליט להפסיק לשלם עבור שעות נוספות. האם זה נחשב להרעת תנאים? האם זה משהו שאני יכול לדרוש ועל סמך זה להשתחרר מהחוזה?
מתלבט
03/01/2021 00:10
שלום רב,
אני עובד בעבודה תקופה קצרה ויצאתי לחל"ת בסגר הזה,האם אני יכול להתפטר במהלך התקופה הזו?
אני יודע שצריך הודעה מראש אבל עד כמה היא רלוונטית אם יש סגר?האם אצטרך להשלים ימי עבודה לאחר שיגמר הסגר?
האם אני יכול לחפש עבודה אחרת בזמן החל"ת?
תודה.
דפנה
02/01/2021 07:52
עבדתי שלושה ימים בשבוע אצל המעסיק שלי וביצעתי מילואים לפני חודשיים. קיבלתי את השכר רק עבור חלק מימי המילואים (הימים שעשיתי מילואים במקום לבוא לעבודה) ואת חלק מהכסף עדיין לא קיבלתי. התפטרתי מהעבודה, האם אני רשאית לדרוש את הכסף מהמעסיק? לחכות שהמעסיק יקבל מביטוח לאומי ויחזיר לי את הכסף עוד כמה חודשים כשאני כבר לא עובדת אצלו?
שירן
31/12/2020 23:38
דרושים לעבודה מהבית, בקלדנות, בהעתק הדבק והזנת תוכן, פרטים אצלי בוואצפ 058-7338281 אני זמינה גם בשעות המאוחרות
שליו
31/12/2020 18:09
שלום רב,
האם אני זכאי לתשלום הודעה מוקדמת לאחר שרופא תעסוקתי קבע שאני לא יכול להמשיך לעבוד.
תודה,
יעל
31/12/2020 14:39
שלום,
אני עובדת בבית ספר חינוך מיוחד חרדי. מתוקצב על ידי משרד החינוך ותחת אופק חדש.
אני שכירה ועובדת יום בשבוע בשעות קבועות.
ב"צום גדליה" סגרו את בית הספר בשעה 13:00 בגלל הצום, השעות הרגילות שלי הן עד 16:30.
בתלוש משכורת פתאום ראיתי שהורידו לי שעות על היעדרות בגלל שיצאתי מוקדם.
האם חוקי?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
כתבות והודעות בפורום
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!