פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 981
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יוליה
02/06/2014 13:09
שלום, אני כרגע בהריון ואני יודעת שמגיעות לי 40 שעות בתשלום לבדיקות הריון. אני עובדת בשתי משמרות 08.00-16.40 ומ 11.20 עד 20.00 ולכן יש לי אפשרות לעשות את הבדיקות מחוץ לשעות העבודה בכדי לא להפריע למהלך העבודה. אם יום העבודה שלי הוא 8.6 שעות ובאותו היום עשיתי שעה וחצי בדיקה + 8.6 שעות בעבודה, האם מגיע לי תשלום על הבדיקות? או שהבדיקות חייבות לבוא על חשבון שעות העבודה בשביל לקבל תשלום עליהם?
תודה רבה מראש על התשובה.
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 13:35
שלום,

השעות צריכות להיות חופפות ליום העבודה.
יוליה
02/06/2014 19:03
סליחה, תשובתך אינה ברורה לי כל כך. ואם היום העבודה שלי לא סטנדרטי, אני עובדת בין השעות 08.00 עד 20.00 במשמרות. היום אני יכולה לעשות משמרת מ 8.00 עד 16.30 ומחר אני יכולה לעשות מ10.00 עד 18.30 , המעסיק שלי אמר שאם אני עושה משמרת יומית שלמה של 8.6 שעות שאני אמורה לעשות , אי אפשר להוסיף לי עוד שעה של בדיקה. האם זה נכון?
מ.א
02/06/2014 17:29
מקווה לקבל תשובה אצלכם בפורום - שאלתי באתר אחר ואף אחד לא ידע לענות...

שלום

אני התחלתי מקום עבודה חדש ב18.5 ובו טוענים במש"א שלפי החוזה האישי שלי אין לי את הזכויות הנ"ל. בבירור קצר שערכתי אמרו לי בנות אחרות שלפי חוק עבודת נשים סעיף (7 ג 3) עובדת רשאית להיעדר 4 חודשים מתום החל"ד שעה ביום בתנאי שהיא מועסקת משרה מלאה.

ואכן כך אני עובדת 8-17.

האם חל עליי החוק ויש באפשרותי לבקש דבר כזה למרות חוזה אישי שאינו מאפשר זאת?

(הילדה תהיה בת 10 חודשים ב5.7 - הבנתי שהחוק עודכן עד לגיל הזה מבחינת שעת הנקה)

תודה
מ.
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 18:23
התשובה היא כן.
אין החוזה אישי יכול לגרוע מזכויות שמוקנות לעובד לפי החוק.
אודליה
02/06/2014 17:27
עובד הוציא ימי מחלה ובאחד מימי המחלה נסע לאירוע במרכז הארץ (עבודה באילת, עובד אילתי - אם זה רלוונטי). האם מותר? מה על המעסיק לעשות - האם בכלל זה רלוונטי מה עשה בימי המחלה שלו?

תודה
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 18:21
ככל שיש בידי העובד אישר מחלה מעת הרופא, אזי על המעסיק לשלם בגין דמי מחלה.
אך יחד עם זאת, זכותו של המעסיק לשלוח את העובד להיבדק על ידי רופא מטעמו.
ציון
02/06/2014 17:06
הודעתי על פיטוריי ולאחר שבועיים חזרתי בי . בהתחלה ראש הצוות שלי אמר לי שאין אפשרות כי הוא כבר תכנן משהו עם התפקיד שלי ( לא פירט)ולאחר מכן פניתי למנכל והוא אמר לי שמבחינתו אין שום בעיה . עידכנתי את הראש צוות שדיברתי עם המנכל והוא אמר לי שאין שום בעיה יש מספיק עבודה והוא לא רואה עם זה שום בעיה.שבוע וחצי לאחר מכן המנכל קרא לי לשיחה ואמר שלא הבין נכון אבל הראש צוות שלי החליט לא לקבל את החזרה שלי ולכן אני אשאר עד סוף החודש . שאלתי את הסיבה לדבר ולטענתו הוא אמר שאני לא טוב מבחינה מקצועית. הייתי מופתע ,אני עובד בחברה שבעה חודשים ועד לסיטואציה הנ"ל לא אמרו לי מילה אחת על תפקוד לקוי או שלא מרוצים מעבודתי. איך עליי לפעול ? האם במקרה הזה אני הופך למפוטר והאם היה עליי לעבור שימוע .תודה.
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 17:11
כעקרון ברגע שניתנה הודעת התפטרות מצדו של העובד, אזי אין המעסיק מחויב לקבל את בקשתך לחזור בך.
בכל אופן מוטב להגיע להבנות עם המעסיק.
ציון
02/06/2014 17:14
במקרה שלי קיבלתי אישור לחזור בי. ואז מצאו טיעון שלא מרוצים עבודתי . ולא שמעתי טיעון זה לפני כן.
שלי
02/06/2014 12:49
אם לבקשת המנהל התחלתי לעבוד בחנות שעדיין אין לה את האישורים הנדרשים מסתבר, והמתחם סגר אותה עד לקבלת האישורים, אני צריכה לקבל על זה שכר? הרי שהחופשה הזאת עד לקבלת האישורים לא נבעה ממני..?
פיטורים
מואן
02/06/2014 09:28
היי
אני בת 25 ופוטרתי מעבודתי ואני אקדמאית מחפשת סטאז בראיית חשבון.
הייתי כעת בלשכת התעסוקה בת"א והפקיד אמר לי שלאחר 30 ימים הוא רשאי לתת לי לעבוד בכל עבודה גם כזו שלא תואמת את השכלתי.
אם אני מסרבת האם אני לא זכאית לדמי אבטלה?
והאן זה נכון ??
תודב מראש
מ.ש
02/06/2014 09:03
אני מקבלת קצבת נכות בשיעור של 100 %, עבדתי במקום עבודתי כשנה וחצי כעובדת שכירה והתפטרתי על מנת לטפל בבתי שנולדה.

האם אני זכאית לחתום אבטלה למרות קצבת הנכות? רק אציין שהקצבה כוללת זוג + ילד ונאמר לי שאם אני מוותרת על הקצבה הזו ומקבלת רק קצבת יחיד אז יש אפשרות לחתום אבטלה.
שירי
02/06/2014 11:10
שלום רב
הייתי רוצה לדעת כיצד מחשבים ובונים שכר חודשי
האם הדרך הנכונה היא לעשות כמות שעות יומיות * חמישה ימים בשבוע * 4.3=
האם יש נוסחה מסוימת לעניין?
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 17:08
ניתן לחשב שכר חודשי בהתאם למכפלת שכר שעתי במספר שעות עבודה חודשיות, עד למכסה של 186 שעות חודשיות, היות ומעבר לשעות אלו מדובר בשעות נוספות.
ofer
01/06/2014 22:33
שלום רב,

אני פרילנסר בתחום האינטרנט וכרגע מקבל דמי אבטלה. אם אקבל עבודה מלקוח בתקופת האבטלה איך יוחלט אם יופחתו לי דמי האבטלה? במיוחד אם העבודה נמשכת מעבר לתקופת האבטלה והתשלום יהיה אחרי תקופת האבטלה ? האם עלי לדווח על מספר השעות והימים שעבדתי תוך כדי תקופת האבטלה כדי שיופחתו מדמי האבטלה ?
עו''ד אריק שלו
02/06/2014 17:03
יש לבדוק זאת מול המוסד לביטוח הלאומי.
נ.ד
02/06/2014 16:23
שלום רב
אני עובדת בקופת חולים כבר שש שנים ויש לי קביעות, לאחר שהפכתי לאמא לשניים אני מנסה להוריד אחוז משרה ל 70% במקום לעבוד 40 שעות שבועיות לעבוד 30.

הבעיה שהממונה עלי סירבה כל פעם מחדש להוריד לי את המשרה, האם זה חוקי ? איך אפשר כן לחייב אותם להוריד לי משרה, אני באמת צריכה את זה, בעלי רופא ורוב הזמן לא נמצא בבית ואניצריכה לדאוג לשני ילדיי וזה בלתי אפשרי מבחינתי עם המשרה המלאה,

מה לעשות?

עזרה בבקשה ותודה מראש
עו"ד אזי נ. כהן
02/06/2014 16:35
במקרים מסויימים רק עקב נסיבות רפואיות ובאישור רופא תעסוקתי.
שמוליק
02/06/2014 14:37
האם על ימי חופשה יש לזכות את העובד בחופש כאילו עבד רגיל
תודה
עו"ד אורנה שמריהו
02/06/2014 15:07
תלוי איזו חופשה אתה נמצא. לדוגמא - עובדת שנמצאת בחופשת לידה לא צוברת ימי חופשה.

אם אתה נמצא בחופשה ללא תשלום - אזי חופשה ללא תשלום מנתקת יחסי עובד ומעביד, ומשכך לא תהיה זכאי בתשלום.
עידו פ
02/06/2014 15:02
שלום רב.
השאלה שלי מתחלקת ל2
1) כיום אני סטודנט בחברה בה אני עובד מספר שנים בשנה האחרונה התחלתי ללמוד וירדתי ובחודשים האחרונים ירדתי ליום עבודה בשבוע, במהלך עבודתי הרצופה בחברה צברתי 28 ימי מחלה, לפני מספר חודשים נפצעתי בתאונה אישית ולא יכולתי לעבוד כ 26 יום, ביטוח לאומי הכיר בי כנפגע תאונה אישית , ומסר לי שהחברה בה אני עובד צריכה לשלם לי על ימי המחלה.
שאלתי היא , כמה ימי מחלה על החברה לשלם לי ? את כל 26 הימים , או יום בשבוע?
עו"ד אורנה שמריהו
02/06/2014 15:05
אינך אמור לקבל תשלום בגין ימים בהם לא היית עובד, משכך 1 יום בשבוע, על פי חוק.
חן
02/06/2014 12:04
בעלי עובד כנהג חלוקה,אין לו רכב צמוד.
במשך שבוע הוא שרט את הרכב פעמיים כשהשתפשף ברכב חונה.
בפעם הראשונה לא אמרו לו כלום ובפעם השניה רוצים להוריד לו כסף מהמשכורת.
האם זה תקין. ומקובל?
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 13:39
שלום,

לא ניתן לנכות לאדם מהשכר וזאת בהתאם לחוק הגנת השכר.
ארז
02/06/2014 13:05
היי

הבוקר הודיעו לנו שמחר, ערב חג שבועות, החברה מוציאה את כל העובדים לחצי יום חופש כפוי, על חשבון ימי חופשה צבורה של העובדים. אני אמרתי למנהלת שלי שאני רוצה לבוא לעבוד, ולא רוצה חצי יום חופש והיא אמרה שזה לא אפשרי כי החברה לא עובדת מחר לפי החלטת ההנהלה.

האם מותר להכריח עובדים לצאת לחופשה על חשבונם ולא להותיר לנו ברירה אחרת?
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 13:38
שלום,

לכאורה, לא ניתן להוציא עובד לחופשה כפויה בהתראה קצרה כזאת.
אייל
02/06/2014 10:45
שלום,
זה נכון שאם עובד פחות מ-3 שעות המעסיק (מוסד גדול) לא חייב לשלם החזר נסיעות . זה מקובל לפי החוק?
עו"ד אורנה שמריהו
02/06/2014 11:31
אין רלוונטיות למשך השעות בהן עבדת, היות ונסעת לעבודה וחזרת מהעבודה, ולכן, על המעסיק לשלם לך הוצאות נסיעה.
שרון צפיר
02/06/2014 10:54
שלום,
ברצוני לדעת האם לאחר שהתפטרתי האם ניתן להשאיר את מס' הטלפון שליווה אותי במשך 6 שנות העבודה (המספר ניתן לי מיד כאשר התחלתי את עבודתי )
מס' הטלפון מופיע בגנים ובתי הספר של ילדי ולצורך העניין לכל נותני השירות ומכריי.
האם המעסיק שלי ראשי לקחת את המספר .
תודה רבה
עו"ד אורנה שמריהו
02/06/2014 11:30
היות והטלפון ניתן לך לצורכי העבודה, על המעסיק לאשר לך העברת המספר על שמך.
אלה
02/06/2014 10:29
שלום רב,

אשמח אם תוכלו לסייע לי בהצעת פתרון לנושא הבא:

לפני 10 חודשים עזבתי מקום עבודה לאחר ותק של 3 שנים משום מעבר דירה לישוב המרוחק 200 ק"מ, עקב שינוי מקום עבודתו של בעלי.

לאחר 6 חודשי מגורים הוכחתי כי אני תושבת הישוב (חוזה דירה, ת.ז., טופס 106 של מקום עבודתו של בעלי) אך מקום עבודתי טוען כי משום סתירה בין שם הרחוב בת.ז. (שעידכנתי עם המעבר) לחוזה הדירה אינני זכאית לפיצויים למרות ששניהם באותו יישוב והנני משלמת ארנונה וכל תשלום אחר המעיד על היותי גרה ביישוב.
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 10:41
שלום,
לכאורה הנך זכאית לפיצויי פיטורים. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אור
02/06/2014 09:11
שלום רב,

אני בן 34 רווק בתקופת הצבא שנת 2001 עברתי אירוע טראומטי , יש תלונה במשטרה הצבאית, וכן שיחרור מהקב"ן מפרופיל 97 לפרופיל 24 נפשי.

יש הקלטה של המפקד הישיר באירוע (הפוגע) שהוא מודה שעשה מה שעשה ושאם היתה לו הזדמנות היה עושה זאת שוב (הפרת פקודה מצידי מוצדקת לחלוטין, הוא שלח בפקודה מס חיילים כדי שיקשרו אותי ברגליים ובידיים ויניחו אותי על הארץ במשך המון זמן לא זוכר כמה זמן, החיילים והחילות ציחקקו והושפלתי. ) עקב האירוע שוחררתי.

יש לציין שאבי נפטר בגלל תאונת דרכים לאחר מכן ואימי לא
מתפקדת ועם הפרעה של דיכאון וחרדה מאז שאני מכיר
אותה. שקעתי בדיכאון וחוסר תיפקוד (חודש חודשיים
עובד בקושי והשאר לא עובד עד היום)

מודה שעברו כ-14 שנה כמעט , ולא פעלתי בזמן, אך יש לציין שבשנת: 2008 אובחנתי על ידי פסיכיאטר פרטי שיש לי
הפרעת הסתגלות עם קווים אישיותיים בלתי בשילים,

בשנת 2011 אושפזתי במשך חודשיים במחלקה פתוחה
מהתמוטטות ואי יכולת לתפקד נפשית. לאחר השיחרור

אובחני בנוסף להפרעת הסתגלות גם בהפרעת אישיות
ריגשית גבולית. וכן הפרעת קשב וריכוז כיום אני מטופל בבית חולים במעון יום \ אישפוז יום כשלוש פעמים בשבוע ב4 החודשים האחרונים

שאלות:

1) האם לאחר שאתבע את ביטוח לאומי אהיה רשאי
לתבוע את משרד הביטחון? (נגיד שאין טענת שיהוי, והיה
לי עילה לתבוע גם לאחר 14 שנה ) עורכי דין אומרים שכן ויש כאלה אומרים שלא(כי אסורב על ידי משרד הבטחון להכיר בתביעה ולהכיר בי כי כבר תבעתי את בל"ל), אני כבר לא יודע מה נכון ומה לא.

2) האם יש פסיקה בחוק שמאפשרת לתבוע את משרד
הביטחון על רקע נפשי גם לאחר כמעט 14 שנה?

3) האם אני יכול לתבוע את ביטוח לאומי לבדי (הגשת
המסמכים לבד) ולזכות בזירוז הליך לקבלה לוועדה
בביטוח לאומי ללא צורך בעורך דין? (יש עורך דין שרוצה
10 אחוז מהתיק בסוף, ויש עורך דין אחר שרוצה 7 אלף
שח בסוף התיק ( 2000 שח פתיחת תיק + שתי קיצבאות
מתי שאקבל מ-15 חודשים רטרו אקטיבית +שנה נכות זמנית אם אקבל).

לא יודע לאיזה עורך דין עדיף לפנות על פי שיקול כלכלי בלבד ראשון או השני?

אני מתלבט אם להגיש לבד ולחסוך את
הכספים הללו - או שעדיף לי לקחת עורך דין שייצג אותי
כי אני צריך לזרז עניינים ושלא אהיה מטורטר ולהיות
מסורב הלוך ושוב על ידי הגוף לא פשוט והוא ביטוח
לאומי?

תודה רבה על התושובות מראש!
אור
עו"ד אזי נ. כהן
02/06/2014 10:00
התשובות הסותרות שקיבלת לעניין התיישנות התביעה נובעות מכך שיש פרשנות מסויימת לקביעת מועד היווצרות העילה ותחילת מירוץ ההתיישנות. בתיק סבוך ומורכב רצוי שעו''ד ילווה אותך מהתחלה על מנת שלא תעשה טעויות קריטיות.
קרן
30/05/2014 23:30
שלום. חשבת השכר אצלנו לא שילמה לעובדות תחתי (עובדות שעתיות) חג וערב חג. לטענתה זה בגלל שהן לא עבדו יום לפני ואם לא עובדים יום לפני מאבדים זכאות לתשלום לערב חג וחג למרות שאלו ימי עבודה שלהם ביומיום. יש לציין כי הן היו אמורות לעבוד כגננות וסייעות ביום שלפני בצהרון שבהן הן עובדות אולם בגלל שמשרד החינוך לא עובד באותו יום גם הצהרונים שבניהולנו (לא של משרד החינוך) לא עבדו ולכן הן גם לא יכלו לממש את יום העבודה הזה וגם בגלל זה לא קיבלו ערב חג וחג ובגלל שהן עובדות שעתיות גם לא קיבלו את כל תקופת החגצ מה שהשאיר להם כלום משכורת בחודש אפריל. האם זה חוקי? האם יש מה לעשות מול זה?
קרן
02/06/2014 09:47
בבקשה שמישהו מכם יענה לי. תודה קרן
טלי
02/06/2014 09:00
שלום,

זה כבר שנה שאני עובדת במקביל כשכירה בשני עבודות שונות (בתחומים שונים). היום נערכה לי שיחת שימוע לפני פיטורים (כתוצאה מבעיות משמעת). בשיחה זו עלה בטעות הנושא של העבודה השנייה. המנהל תיזכר אותי שבחוזה העסקה אני חתומה על סעיף האוסר על עבודה נוספת. האם כתוצאה מזה הוא יכול למנוע ממני קבלת פיצויי פיטורים?

תודה,
טלי
עו"ד אזי נ. כהן
02/06/2014 09:35
שלילת פיצויים אפשרית רק במקרים קיצוניים מאד של גניבה, אלימות וכיוצא בזה. אם המעסיק ישלול פיצויים תוכלי לתבוע בבית הדין.
לפרטים נוספים צרי קשר טלפונית.
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 09:25
שלום,

לכאורה זו לא עילה מספיק חמורה על-מנת לשלול ממך את פיצויי הפיטורין.
יורי
01/06/2014 20:45
אבא שלי היהעובד שכיר בנגרייה של קיבוץ עבד שנה וחצי ברציפות. באחד הימים הוא לקח מחדר האוכל בקיבוץ מספר פחיות שתייה וגלידה. הקופאית של חדר האוכל לא היתה במקום. אבא שלי סימן חלק מהמוצרים שלקח על דף נייר כנהוג בקיבוץ מתי שאין קופאית. את המוצרים שלא ידע את מחירם לא סימן. בהמשך היום ראה את הקופאית ואמר לה את כל מה שלקח והיא חייבה אותו בהתאם.

שבוע לאחר מכן נערך לאבא שלי שימוע מהיום להיום ולאחריו הוא פוטר מהעבודה. המעסיק החליט לא להעביר לו פיצויים או דמי הודעה מוקדמת, מהסיבה של "אי אמון בינו לבין העובד" ולדברי המעביד: בגלל מעשים שלא יעשו.

אבא שלי לא מדבר עברית יותר מדי טוב ולא אמר כלום. רציתי לדעת אם זאת התנהלות חוקית ואם מותר לשלול מעובד פיצויים בהחלטה כזאת.
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 08:37
שלום,

המעסיק אינו רשאי לשלול פיצויים על דעת עצמו, הדבר צריך להעשות ע"י בית הדין. אנא פני לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
רחל
01/06/2014 21:45
האם ניתן לחזור ולעבוד במקום עבודה לאחר שאדם פווטר ממנו וקיבל פיצויי פיטורין?
האם צריך לחלוף פרק זמן מסויים על פי החוק?
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 08:35
שלום,

החוק אינו אוסר על חזרה לעבודה לאחר פיטורין.
דורי
02/06/2014 07:22
כשיש רכב חברה, ואני עובד בשטח (אין לי משרד או מקום קבוע להגיע אליו..) יום העבודה שלי מתחיל כשאני עולה על ההגה או כאשר הגעתי למקום הראשון שאני אמור להיות בו? (פגישה, מכירה וכו׳)
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 08:34
שלום,
אין חוק המעגן זאת, יש צורך בהסכם מול המעסיק במצב דברים זה.
זהבית
01/06/2014 22:58
עוזרת בית מועסקת פעם בשבוע 6 שעות ומקבלת 250 ש'"ח כולל נסיעות.כמה צריך להפריש לה לצורך פנסיה ולאיזו קרן פנסיה ( אין לה שום מושג לאן להפקיד).
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 08:34
שלום,
יש להפריש לה בהתאם לחוק הפנסיה ולשכר היחסי אותו היא מקבלת.
מיקי
01/06/2014 22:30
עבדתי בחברה ומתוקף תפקידי נאלצתי לשמש כתורן הזעקות בלילות ובמוצאי שבת וחגים וללא שום תגמול על כך אלא אם הייתה קריאה.
עו"ד אריק שלו
02/06/2014 08:32
שלום,

לכאורה הנך זכאי לתגמול בעבור השעות אשר עמדת לרשות עבודתך.
באפשרותך להתקשר למספר המופיע מטה לצורך בירור מעמיק יותר.
ללא שם
01/06/2014 16:50
שלום!

פוטרתי מהעבודה לפני חודש, לאחר שהיה שימוע וללא הודעה מוקדמת או תשלום בעבור התקופה של שבועיים לאחר הפיטורים.
שלחתי למעסיק מכתב רשום + אישור מסירה בו אני מבקשת לקבל את המכתב פיטורים ותשלום בעבור התקופה של שבועיים. הם קיבלו את המכתב לפני 18 יום ועד היום לא קיבלתי מכתב פיטורים.
הייתי בביטוח הלאומי ואמרו לי שאין טעם להגיש את התביעה לדמי אבטלה ללא המכתב, הם התקשרו למעסיק והוא אמר שזה בטיפול. אך ככל הנראה הוא לא ממהר יותר מדי ולי אין שום הכנסה בנתיים וגם לא אבטלה.
הבנתי שיש אפשרות לקנוס אותו במידה ולא קיבלתי מכתב פיטורים שבוע מהיום שבו הוא קיבל ממני בקשה בכתב. תוכלו בבקשה לומר לי מה עליי לעשות?

תודה מראש!!
עו"ד אזי נ. כהן
01/06/2014 17:51
החוק קובע כי על מעסיק להעביר מסמכי סיום העסקה תוך 7 ימים מיום הדרישה או 14 יום מסיום העסקה.
בהרבה מקרים שטיפלתי ביטוח לאומי שילם דמי אבטלה גם ללא מכתב פיטורים אם שוכנע שפוטרת.
ללא שם
01/06/2014 21:46
RE: פיטורים ללא מכתב פיטורים עו"ד אזי נ. כהן 01/01/1970 02:00
החוק קובע כי על מעסיק להעביר מסמכי סיום העסקה תוך 7 ימים מיום הדרישה או 14 יום מסיום העסקה.
בהרבה מקרים שטיפלתי ביטוח לאומי שילם דמי אבטלה גם ללא מכתב פיטורים אם שוכנע שפוטרת.

בביטוח לאומי אמרו לי שהתביעה תידחה ללא המכתב, היא ביקשה ממני את המספר של המעסיק, רצתה שיפקסס לה אך הוא אמר כי זה בטיפול. היא שאלה האם פוטרתי אך כנראה שהמידע הזה לא הספיק לה.
עבר חודש מיום העסקה, 19 יום מיום הדרישה ושבוע מאז שביטוח לאומי דיברו איתו.
איך אני יכולה לגרום למעסיק לשלם לי את הקנס המגיע לי במצב הזה?
אל
01/06/2014 14:06
חיפשתי הרבה ואין תשובה ברורה לשאלה הפשוטה.

נניח יש לי משכורת 10,000 (נניח שכל ה 10 זה תחת סעיף משכורת בסיסית, ללא סעיפי משנה וכו) ואני מקבל רכב צמוד מהעבודה.

הרכב צמוד אלי גם בשעות הפנאי. בתלוש שכר לא כתוב הפחתה בגין רכב צמוד, ואין לי גילום כלשהוא.

מה שכן מופיע בתלוש זה השווי של הרכב לצרכי מס.

השאלה המאוד מאוד פשוטה:

מה הסכום הכולל לחודש שעל פיו יחושבו פיצויי פיטורין ?

הרי ברור לכל שהרכב הוא חלק מתנאי השכר, ואינו תלוי בשום גורם/בונוס/הצלחה בעבודה (מדובר על רכב צמוד במשך שנים רבות).

האם החישוב הוא עפי 10 בלבד ?

עפי 10 + השווי שהייתי מקבל מהמעביד בש"ח אם הייתי מחזיר את הרכב ? (יש סטנדרט כזה בחברה - אם מחזירים מקבלים סכום חזרה לשכר...תלוי בדרגת הרכב)
ואם מדובר שהחישוב צריך לכלול את הסכום שהייתי מקבל תמורת החזרת הרכב - איך יודעים מה הסכום הזה ? תלוי במעביד ? עפי שווי המס ? עפי מה ?

תודה.
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 17:56
לאור שאלות הרבות הנך מוזמן ליצור קשר עם משרדנו לצורך ייעוץ פרטני.
מיכאל
01/06/2014 16:19
בעבודתי מוציאים את כל העובדים לחצי יום חופש בערב חג שבועות ומנכים על כך חצי יום חופש על חשבוננו. ביקשתי לעבוד ביום זה, אך נענתי בשלילה.

האם מותר למעביד להוריד לי יום חופש ללא הסכמתי?
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 17:55
התשובה היא כן.
המעסיק רשאי להוציא את העובד לחופשה בתשלום.
איציק
01/06/2014 17:46
אני עובד הוראה, נשלח אלי מכתב פיטורין מתאריך 28/5 והגיע אלי בדואר רשום בתאריך 1/6 המעביד היה צריך להודיע לי עד התאריך 31/5 השאלה האם המכתב תקף / תקין ואם יש מה להתייחס אליו?
תודה רבה,
עו"ד אריק שלו
01/06/2014 17:54
כל מה שקשור להודעה המוקדמת מרגע שנודע לך על דבר הפיטורים, הנך זכאי להודעה המוקדמת לפי החוק.
שירי
01/06/2014 16:15
אני עובדת במשרד ממשלתי מזה 7 שנים, לאחרונה המשרד שבת. אני מועסקת בחוזה חיצוני על ידי אחת מחברות התעסוקה. כמובן שעובדי המשרד לא קיבלו שכר על ששבתו, אך האם גם אני אמורה לא לקבל שכר על שביתה שנכפתה עלי ולא באה לקדם את מטרותי?

בחברה נאמר לי בתחילה באופן כללי שאם בחוזה ההעסקה שלי לא נכתב משהו על השביתה ייתכן שישלמו על ימים אלו ואכן לא מוזכר דבר על שביתה בחוזה שלי, כשהתבהר עניין זה החברה ענתה לי שוב שלפי נהלי החברה הם לא משלמים שכר על שביתה.

האם העניין הזה חוקי? האם יש מקום לערער?

לפי מיטב הבנתי החברה לא יכולה להוציא אותי לחופש ללא הודעה מראש.. אודה לתשובתך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ