פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 944
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

דורון
10/08/2014 23:08
עד איזה תאריך בחודש צריך מעביד לשלם שכר
והאם תשלום ב10 לחודש על ידי ציק שאת הכסף רואים רק ב13 לחודש בבנק זה חוקי
ואם התשלום עד ה10 וזה לא יום שעובדים כגון שבת חג וכדומה
צריך מעביד להכניס את הכסף ביום שלפני
עו"ד אורנה שמריהו
11/08/2014 07:14
על פי חוק על המעסיק לשלם שכר עבודה עד ה - 9 לחודש ולא ב - 10 לחודש.
דנה
11/08/2014 02:50
שלום,עובדת כשכירה אצל מעסיק פרטי במיבצע צוק איתן נעדרתי כמה ימים מכיוון שיש לי ילדה בת 4 ולא היה לה סידור עקב סגירת הקייטנות המעביד שלי ביקש שאביא אישור מהגן שהילדה לא היתה בגן האם זה הגיוני הרי זה ידוע שהקייטנות בעירי אשדוד היו סגורות רצייתי לדעת אם זה סתם התחמקות או שזה הפרצדורה כדי לקבל פיצוי כספי עקב מבצע צוק איתן. מחכה לתשובה תודה
עו"ד אורנה שמריהו
11/08/2014 07:13
לטעמי התחמקות. היה ופיקוד העורף הורה על סגירת קייטנות, עליו לשלם לך בגין ימי העבודה בהם נעדרת.
אורטל
11/08/2014 02:55
שלום,
אני עובדת כקופאית ברשת גדולה.
לפני שבועיים נאמר לי ע"י סגן החנות בזמן שהיה עלינו לסגור שעלינו להשאיר את החנות פועלת עוד כשעה.
כששאלתי למה, אמר לי שישנם עובדים שעליהם להשלים שעות כדי לקבל משכורת ראויה.
לאחר כשבועיים שוב נאמר לי בזמן הסגירה שהחנות תיפתח לעוד כחצי שעה.
שוב שאלתי למה, הסגן צעק עליי ואמר כי אלו הם שיקוליו בלבד.
בשני המקרים לא נעשתה הודעה מראש.
האם מותר לו לעשות כך ע"פ החוק?
תודה.
עו"ד אורנה שמריהו
11/08/2014 07:12
אינך מחויבת בהתראה קצרה לעבוד שעות נוספות. על המעסיק ליתן לך התראה קודם לכן, על מנת שתוכלי להתארגן.

שנית - הנך ראויה לעבוד בסביבת עבודה נעימה ולא כוחנית!!!
ילנה
07/08/2014 14:31
נשארתי עם הילד הקטן שלי בבית בזמן הלחימה עקב סגירת הגנים (גרה באשדוד). מכיוון שאין מישהו אחר שיבצע את עבודה שלי הבאתי את המחשב מעבודה ועבדתי מהבית בשעות הערב והלילה וכמובן הייתי זמינה לכל השיחות בכל שעות היום. העבודה הזאת כמובן באה על חשבון הזמן עם הילד שדורש המון תשומת לב ועל חשבון הבית. את כמות השעות שיצאה בסוף החודש הגשתי כשעות נוספות (שנרשמו בעקבות המלצתו של מנהלי הישיר) להנהלת חשבונות. מנכל החברה לא ראה בעין יפה את הגשת השעות כי מבחינתו עבודתי מהבית הינה "לויאליות לארגון" ו"לעשות מעבר למה שצריך". יש לציין כי אני עבודת בחברה יותר משנתיים ואף זכיתי בעלאת משכורת על הערכת עבדותי. כמו כן, ביצעתי את כל העבודות המוטלות עלי ועל כך ביקשתי תגמול. בפועל השעות אשר עבדתי בבית נכנסו למערכת השעות כשעות רגילות וישולם לי ההפרש לסה"כ שעות התקן. כפי שידוע גם ללא עבדתי מהבית היתי מקבלת את אותה המשכורת עקב ההסכם הקיבוצי החדש בעקבות צוק איתן. לצערי נתנו לי להבין כי ללא עבדתי מהבית היו מפטרים אותי באמתלה אחרת. האם החברה לא חייבת לשלם לי על השעות שעבדתי מהבית? החברה מקבלת החזר על היעדרותי וגם מקבלת את העבודה. מרוויחה פעמיים.
חני
10/08/2014 22:40
ברור שצריך לשלם לך משכורת על עבודה מהבית - אן זה משנה מאיפה העובד מבצע את עבודתו כל עוד זה בהסכמה של המעסיק, הוא צריך לקבל כסף על כך. חוצפה.
מתכנת
08/08/2014 04:32
בחוזה שלי יש סעיף שעות נוספות המקביל ל28 שעות נוספות
בחודש, אולם לעיתים אני עושה יותר מכך (40-50 שעות בחודש)
בחוזה בנוסף יש סעיף שאוסר עליי לקבל שעות נוספות אם אעשה יותר שעות ממה שמסוכם בחוזה.

אני עובד קבלן אצל מעסיק אחר ממעסיקי (outsourcing)
אולם יש במקום העבודה שעון נוכחות שאותו אני מחתים בכניסה ויציאה

האם עדיין ניתן לתבוע גמול שעות נוספות מעבר למסוכם
בחוזה (יש לציין כי היני מתכנת זוטר, ואינני בתפקידי הנהלה)
שביט
10/08/2014 22:38
בהחלט מתכנת יקר.

למרות שלא קראתי את החוזה עבודה שלך, אני מאמין ויודע שחוזה עבודה לא יכול לסתור את האמור בחוק, שם נקבע כי אם העובד יעבוד מעבר למסגרת שעות מסויימת, הוא יקבל תשלום עבור שעות נוספות.

לפי מה שאתה אומר יש לך תשלום קבוע עבור 28 שעות נוספות, ולפיכך בחודשים שאתה עובד יותר מ-28 שעות בחודש מגיע לך תשלום מעבר למה שכתוב בחוזה, לפי כמות השעות הנוספות שעבדת.

אם הייתי אתה הייתי הולך עם החוזה לעורך דין.
רועי
10/08/2014 16:55
שלום,

אני עובד כ- 8 חודשים בחברה קטנה שהחליטה להוריד לי את היקף המשרה ממשרה מלאה לחצי משרה (14.05.2014)
עקב כך התפטרתי מעבודתי (ב- 28.5.2014) ותאריך הפסקת העבודה היה ב- 12.06.2014

1. עם התפטרותי הבנתי שכלל לא הופרשה לי פנסיה (לא החלק שלי ולא החלק של המעסיק)

2. היו לי כ- 6 ימי חופשה שלא ניצלתי. המעסיק שילם לי עבורם לפי 3 ימים בטענה שהתשלום הוא לפי היקף המשרה ביום העזיבה. הסברתי לו שאני עוזב עקב הרעת התנאים והוא לא מוכן לשלם לי לפי ימים מלאים.

3. האם אני זכאי לפיצויי פיטורין עקב הרעת תנאים גם אם לא עבדתי שנה שלמה?

המון תודה!
מעריך מאוד!
עו''ד אריק שלו
10/08/2014 18:12
הזכאות להפרשות פנסיוניות הינה לאחר חצי שנה במידה ולא הייתה קופת פנסיה פעילה קודם לכן.
כמו כן, חובה על המעסיק לפדות ימי חופשה שנצברו ולא נוצלו.
הזכאות לפיצויי פיטורים הינה לאחר שנת עבודה.
תומר
10/08/2014 17:00
שלום.

במידה ואני מחליט לתבוע מעסיק על פיטורין שנעשו ללא כדין עקב חוסר שימוע, איך ניתן להוכיח שאכן לא התבצע שימוע כחוק? המעסיק יכול באותה מידה לטעון כי ערך שימוע...
אציין כי עברה כשנה מאז שפוטרתי...

תודה.
עורך דין
10/08/2014 17:13
היי תומר

החוק מחייב את המעסיק לנהל רישום מדוייק של הליך השימוע, אם וכאשר התקיים ולכן תמיד ניתן יהיה לבקש ממנו לקבל עותק מהרישום כאמור. בכל מקרה, לפני שתקבל החלטה סופית לגבי הגשת תביעה נגד המעסיק, הייתי ממליץ לך לפנות לעורך דין ולהתייעץ איתו בנושא.

בהצלחה!
תמיר
10/08/2014 15:31
שלום
אני מעסיק בקרוב ל 40 עובדים את השכר שלהם אני מפקיד לכל עובד בחשבון הבנק בתאריך 9 לחודש לכל המאוחר 10 לחודש
עד איזה תאריך אני מחויב להגיש תלוש שכר?
עורך דין
10/08/2014 17:07
שלום תמיר

לעובד המקבל משכורת חודשית יש להעביר את תלוש המשכורת עד ה-9 לחודש, לפי תיקון 24 לחוק הגנת השכר, ממש כמו המועד האחרון לתשלום השכר. הקפד לבצע את העברת הכסף לחשבון הבנק של העובד עד ה-9 לחודש, שכן כך מורה החוק.
ענבל
10/08/2014 11:03
אני אופטומטריסטית, עובדת 5-6 ימים בשבוע 6 שעות כל משמרת (היות ואני עובדת קניון ומוגבלת לשעות פתיחת הקניון זו היקף משרה מקסימלי שניתן לעבוד באופטומטרייה) עובדת שעות, שנה תשיעית אצל המעסיק,עד עכשיו חושבו ימי החופשה שלי לפי 5 ימים בשבוע ומס שנות הוותק ז"א שצברתי בכל חודש 1.4 ימי חופשה. לפני מס חודשים הוחלפה חשבת השכר של החברה שמחשבת את ימי החופשה באופן יחסי למשרה מלאה (180 שעות בחודש-היקף משרה שלא קיים באופטומטרייה )והורידה את צבירת ימי החופשה שלי ל0.75 ימי חופשה בחודש. האם תקין?
בחוק ראיתי התייחסות למס ימי עבודה בשנה ולוותק' לא ראיתי שום איזכור לחישוב מס השעות . האם תקין?
תודה
ענבל
דולי - חשבת שכר
10/08/2014 17:03
היי ענבל

אני מציעה לך בחום לפנות עם תלושי המשכורת שלך אל חשבת שכר, רואה חשבון או עורך דין לדיני עבודה על מנת לבדוק את הנושא לעומק, ולוודא כי לא נעשתה פגיעה בזכויות שלך לפי חוקי העבודה. קשה מאד לתת חוות דעת ללט בחינה מדוקדקת וקפדנית של תלושי השכר.

בברכה, דולי
חשבת שכר
ליאור
10/08/2014 17:00
פיטרו אותי ממקום עבודתי

1. פיטרו אותי ממקום עבודתי. אני עובד במוסד סיעודי .

2. פיטרו אותי, כי אני רוצה להתפרנס בכבוד במקצוע שלי – עבודה סוציאלית .

3. פיטרו אותי, כי ניסיתי להקים יחד עם חברי וההסתדרות ועד עובדים.

4. פיטרו אותי מהרגע להרגע. ככה באמצע המשמרת. בצהרי תשעה באב- בלי יראת שמים. בלי שלום מכובד, העובדים, הדיירים והמשפחות- שאיתם עבדתי שלוש שנים. "רגע חכו לפחות שאסיים את יום העבודה שלי", ביקשתי. לא, צא עכשיו ! אמרה ההנהלה. בסוף אישרו לי 15 דקות: לעלות לחדרי, להגיד שלום חטוף למי שראיתי בקומות, לפנות את הציוד האישי שלי שחלקו נשאר במעון, להחזיר את המפתחות, להחתים שעון ולצאת ממקום העבודה שלי. כל זה כמובן בליווי צמוד צמוד, כמעט משטרתי, של ההנהלה.

5. במקום העבודה שלי, עובדות בכבוד ומסירות, בעיקר נשים וגם גברים, יהודיות, ערביות ילידות הארץ יוצאות ברית המועצות לשעבר כבר 25 שנה עם אותו שכר מינימום של 23.6 ₪

6. במקום העבודה שלי עובדות ועובדים קשה 8 שעות...16 שעות ...19 שעות ואפילו 24 שעות ברציפות שבתות וחגים עם אותו הבסיס של משכורת מינימום. אין לאן ללכת ואין לאן להתקדם.

7. במקום העבודה שלי משלמים עובדים 13% (!) דמי ניהול לסוכן הביטוח מדושן עונג על הפנסיה - מאות שקלים בחודש על שכר מינימום. בסוף מקבלים פנסיית בושה לעבודה מסורה.

8. פיטרו אותי ממקום עבודתי, למען יראו וייראו, מי שינסה להקים ועד עובדים יסיים יפוטר תוך מספר דקות.

9.ביום רביעי הקרוב נפגש בבית הדין לעבודה בבקשת ההסתדרות לבטל את מכתב הפיטורין שלי על רקע התארגנות לזכויות העובדים והקמת ועד במעון .

10. פיטרו אותי ממקום העבודה שאני אוהב. על אף זאת אני אחזור. עם כל הזכויות החוקיות לעובדים – פנסיה וועד עובדים יציג .

שיהיה לנו לחם, עבודה ושלום
שכר
קרולין
09/07/2014 13:35
שלום.אני תושבת יבנה ויש לי תינוקת בת שנה והיא לא הלכה לגן היום ואתמול כי אין גנים ואין קייטנות בעיר בכלל בגלל המצב. האם על פי חוק המעסיק שלי מחוייב לשלם לי על היומיים האילו?הרי אני בבית לא מבחירה
RE: שכר
קרולין
10/08/2014 16:45
פשוט המעסיק שלי טוען שהתשובה לא מספקת אותו.ולא מוכיחה שהוא צריך לשלם לי
RE: שכר
עו"ד אריק שלו
09/07/2014 13:51
שלום,

כל עוד אין הנחיה אחרת מהממשלה עובד אינו זכאי לקבל שכר גם אם הוא מתגורר באזור ששוכן תחת מתקפת טילים.
RE: RE: שכר
קרולין
09/07/2014 14:10
אבל הגני ילדים סגורים היום אין פתרון אחר.לכן נאלצתי להישאר בבית,ודרך אגב בעלי הוא איש צבא שככה הוא בכלל לא נמצא בבית כל היום אני היחידה שיכולה להישאר בבית. זה לא בסדר המצב מאלץ אותי להישאר בבית ובנוסף אני גם לא יקבל על זה שכר?
עו''ד אריק שלו
09/07/2014 15:13
שלום,

אם גני הילדים סגורים אזי את זכאית לשכר.
קרולין
10/08/2014 16:44
שלום. בהמשך לתשובתך האחרונה על זכאותי לשכר. על סמך מה אתה אומר לי שמגיע לי שכר?האם קיים חוק שמחייב את המעסיק שלי לשלם לי?
ויטלי
09/08/2014 04:07
המעסיק לא שילם לי משכורת מלאה של חודש 07 (יולי) עקב שאני לא הגשתי צו תשלום מילואים. מה ניתן לעשות הכשו?
דוד אבו
10/08/2014 16:36
גם לי היתה בעיה דומה מול המעסיק ובדקתי ומצאתי באתר הביטוח הלאומי את התשובות הבאות:

ביטוח הלאומי משלם למשרתים במילואים במבצע "צוק איתן" או לבנות זוגם מקדמה על חשבון תגמולי המילואים המגיעים להם על פי החוק.

כדי לקבל את המקדמה יש להגיש בקשה לסניף הביטוח הלאומי בטופס "בקשה לתשלום מקדמה על חשבון תגמולי מילואים (בל/509)".

את הבקשה אפשר להגיש בכל אחד מסניפי הביטוח הלאומי ברחבי הארץ או לשלוח בפקס לסניף הקרוב למקום המגורים.

מקווה שזה יעזור לך ויטלי!

בהצלחה
אלברט
10/08/2014 10:18
המעסיק חייב לשלם לך משכורת אם היית במילואים ובמוסד לביטוח לאומי פרסמו אפילו מידע שלפיו הם יתנו מקדמות למעסיקים על חשבון ימי מילואים על מנת לאפשר להם להעביר תשלומים לעובדים שיצאו לצו 8 בתקופת צוק איתן. אם יש לך בעיה, תפנה אל המוסד לביטוח לאומי או למשרד התמ"ת.

הם בטח יעזרו לך
עדי
10/08/2014 15:36
שלום רב, החל מינואר 2014 עבדתי בחברה לעבודות עפר השייכת לערבים. ניהלתי את המשרד ביד רמה והשקעתי את נישמתי בעבודה. לצערי, אם התחלת מבצע צוק איתן כאשר המצב המדיני הסלים התעצבן עליי אח של הבוס העובד בחברה בשל חשבונית זיכוי שלא הוצאתי מאחר והבקשה לא תאמה את הספרים הכספיים. אחיו של הבוס הגיע למשרד, זרק עליי את מסך המחשב ואיים עליי שאם לא אעזוב מיד את המשרד הוא "יישב עליי במאסר עולם". כל זאת בנוכחותו של הבוס שלי ועובדים נוספים. הם מיד הרחיקו אותו ממנו, נאלצתי להיות סגורה בחדרי כשעה וחצי עד שהוא עזב את המשרד. הבוס שלי ניגש אליי, התנצל, ושלח אותי לביתי להירגע והבטיח שתוך מס' ימים יסדר את העניין ואני אנוח מהסיטואציה בבית ואמשיך לקבל את כל מה שמגיע לי. מתוך פחד ורצון לסיים הכל על הצד הטוב ביותר לא הגשתי תלונה במשטרה על תקיפה ואיום ברצח. כעבור מס' ימים ב- 13/07/2014 שלח לי הבוס הודעת סמס בה כתב במפורש שאתחיל לחפש מקום עבודה חדש, הוא אינו רוצה למצוא את אחיו בכלא, ושהייתי ואשאר גדולה. עד היום לא קיבלתי מכתב פיטורין. אני אם חד הורית המגדלת 2 ילדים ואי קבלת מכתב הפיטורין מעכב אותי מלקבל את זכויותיי. כעת, התקשרתי מס' פעמים לבוס לבקש את משכורתי הבוס שלי אמר כי אין בכוונתו לשלם לי אותה שכן עבדתי רק יומיים בחודש יולי. בנוסף ציין כי "גילה" שאישתו נתנה לי הלוואה פרטית וכי הוא מתכוון לקזז לי את ההלוואה מהשכר שאמור להגיע לי. אציין כי את ההלוואה נתנה לי אישתו לצורך קניית רכב, כשלושה שבועות לפני הפיטורין ןסוכם כי תוריד לי אותה מהשכר החל מחודש אוגוסט קצת קצת. אין שום מסמך או אסמכתא בגין ההלוואה ו/או תנאי ההחזר. כמו כן, את הרכב הישן שלי העברתי על שם החברה בה עבדתי. אני אדם ישר ואין בכוונתי להכחיש כסף שקיבלתי על אף שאין שום אסמכתא המוכיחה זאת ועל אף שיש באפשרותי לטעון שהעברת הבעלות של רכבי על שם החברה הינה ההוכחה לתמורה שקיבלו. אך יחד עם זאת אין לי אפשרות שהבוס יקזז לי את מלוא שכרי. מה הדין של כל זה? האם הודעת פיטורין בסמס קבילה? האם בשל העובדה שעדיין לא הומצא לי מכתב פיטורין אני עדיין נחשבת לעובדת בחברה? שלא נדבר על זה שלא נעשה לי שימוע בכלל? וכל זה מבלי להתייחס לפיצוי המגיע לי כתוצאה מהאלימות הפיזית והנפשית אותה חויתי שם. אודה להתייחסות מלאה ורחבה. אין לי אפשרות לשכור שירותי עו"ד.
מגי
10/08/2014 15:58
בושה וחרפה של התנהגות! למה את מחכה? תפני לעורך דין שייצג אותך ותתבעי אותם לתשלום פיצויים. אלה פיטורים שלא כדין ועוד 1001 הפרות של החוק. מיד לקחת עורך דין ותדעי שרוב עורכי הדין בדיני עבודה עובדים על אחוזים בדרך כלל + תשלום סימלי בהתחלת התביעה.
רזיאל
10/08/2014 11:05
אני עובד כשנה במפעל ייצור,המעסיק שלי לא סיפק לי בגדי עבודה ונעלי בטיחות,הנעליים איתן הגעתי לעבודה מתחילות להיות לא נוחות,פניתי למעסיק לפני כחודש וביקשתי ממנו נעלי בטיחות,נכון להיום עדיין לא קיבלתי. במידה ואני מגיע לעבודה עם נעליים שאינן מוגדרות כנעלי בטיחות ואני נפגע בכף הרגל (חלילה),האם אני מכוסה מבחינת הביטוח?
מוני
10/08/2014 15:55
אם הודעת למעסיק שהנעליים שלך לא תקינות והוא לא מתן לך נעליים חדשות ובטיחותיות, זאת בעיה של המעסיק כי הוא מחוייב לכך לפי תקנות הבטיחות בעבודה - בכל מקרה, תעביר עוד בקשה ואל תקח סיכון של פגיעה. תדרג לקבל נעליים חדשות ואל תיקח סיכון של פציעה.
חופית אביטבול
10/08/2014 09:24
בעלי עובד כנהג חלוקה בחלקי חילוף לרכב, המספקים בכל הארץ בינייהם כפרים ערבים, (יש לציין שהכפרים המדוברים כבר היו בחדשות כמקומות שחוו הפגנות ואירועי אלימות בתקופה זו).
בעלי לא מסוגל להיכנס לבצע שם חלוקה ומכריחים אותו בעבודה לבחור לחלק או לנסוע הביתה.
אני מציינת שחבר אחר מהעבודה שנכנס לאחד הכפרים בשבוע שעבר , הוריד סחורה לאחד הלקוחות וברח משם ברבע ששמע מישהו מדבר בטלפון כשהוא אומר את המילה יהוד יהוד.
מה בעלי יכול לעשות במקרה כזה ?
אני אודה לתשובה מהירה
אוסקר
10/08/2014 15:37
בעלך חייב לדבר עם המעסיק על הבטחון שלו בעבודה. או שיצמידו לו אבטחה או שישנו לו את הנתיב עבודה. לא ניתן לסכן חיי אדם בגלל עבודה ומצד שני, אם בעלך עושה את זה כבר שנים ולא אמר כלום אז הוא בבעיה. בכל מקרה מומלץ לדבר עם המעסיק על תנאי העבודה האלה.
שני
10/08/2014 10:02
אני עובדת כמדריכה בבתי ספר,. סיימתי את עבודתי בחודש יוני (סוף שנת הלימודים) וקיבלתי מכתב פיטורין. עבדתי רק 10 חודשים.
האם מגיע לי דמי הבראה? והאם חייבים לשלם משהו נוסף היות ופוטרתי כאשר אני בהריון?
הסיבה לפיטורין- סוף שנת לימודים.
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 15:20
פיטורים בזמן ההריון הינם פיטורים שמנוגדים בתכלית האיסור לחוקי העבודה.
צרי קשר עם משרדנו לצורך ייעוץ פרטני והכוונה בהתאם.
רויטל
10/08/2014 11:56
לפני כחודשיים התפטרתי מעבודתי עקב מעבר דירה למקום המרוחק יותר מ 40 ק"מ ממקום מגוריי הקודם.
התחלתי לחתום בלישכה והעברתי את הטפסים המקובלים לביטוח לאומי אך אלו שללו את תביעת דמי האבטלה שלי בטענה שבמידה והייתי אמא לילד עד גיל 7 זה אכן 40 ק"מ ובמקרה ואני רווקה (ואני אכן) המרחק אמור להיות 60 ק"מ,
עד כמה שידוע לי המרחק בין הערים עומד על 55 ק"מ אך באחד האתרים מופיע שהמרחק הוא 63 ק"מ, ביטוח לאומי כרגע שללו לי את תביעת דמי האבטלה בטענה שאני לא עומדת בתנאים לקבלה (חשוב לציין שאני עדיין חותמת בלישכה כבר מעל חודש), האם יש מקום לערעור בנושא?
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 15:18
רויטל שלום,
אכן הטענה של המוסד לביטוח לאומי לגיטימית.
באם אין המרחק עולה על 60 ק"ם, לדידי אין טעם לערעור.
שמעון
10/08/2014 14:01
שלום רב,
התחלתי לעבוד במשרה חדשה במשך 3 חודשים,
עקב מצב בריאותי שתקף אותי כחודש וקצת אני מבקר במיון וקופת חולים,

מה הם זכויותי ? ומה הם חובותיי ?
מה סך גודל המשכורת שלי אם ובכלל ?
תודה מראש,
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 15:15
המעסיק מחויב בתשלום רק במידה ויש לזכות העובד ימי מחלה צבורים.
במידה והחל"ת עולה על 30 ימים, יש לבדוק באם אפשר לקבל קצבה מאת המוסד לביטוח הלאומי.
דפנה
10/08/2014 12:15
אם מודיעים לעובד בתחילת עבודתו שהעבודה מיועדת לחצי שנה בלבד. יש לשלם לו בכל זאת תשלום הודעה מוקדמת ?

אם מודיעים לעובד שבועיים מראש שהוא עומד להיות מפוטר,
עדיין יש לשלם לו תשלום הודעה מוקדמת ?
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 15:11
התשובה היא כן.
יש ליתן לעובד הודעה מוקדמת בהתאם לחוק.
מאור
10/08/2014 10:15
שלום
התפטרתי לפני כחצי שנה מהעבודה, ומאז לא שולמו לי הימי חופש שנותרו לי.
כשדיברתי עם המעסיק הוא לא היה מוכן לעזור ומאז הוא לא עונה אם אני מתקשר אליו מהמספר שלי.
מה ניתן לעשות?
עורך דין
10/08/2014 14:44
שלום מאור

אתה יכול להגיש תביעה לבית הדין לעבודה או לחילופין לפנות לעורך דין שיכתוב מכתב למעסיק בדרישה לקבלת הכספים שמגיעים לך.
פלונית
10/08/2014 14:13
שלום וצהריים טובים לכם

רצית להתייעץ: במידה והתפטרתי עקב שינוי בהיקף שעות העבודה (רוצה להפחית) האם אני זכאית לאחר ותק מעל 4 שנים לפיצויים? האם מעסיק לא חייב לשלם פיצויים במקרה של התפטרות מצד העובד?
עורך דין
10/08/2014 14:24
פלונית

עובד שמתפטר אינו זכאי לקבל פיצויי פיטורים - אם לא הסכימו לשנות את תנאי העבודה שלך והחלטת להתפטר, המעסיק אינו חייב לשלם לך פיצויים.
לי
08/08/2014 13:53
שלום רב עברתי ת.ד והיתי ב60 ימי מחלה (ניצלתי בעבודה הכל לכן לא היה מגיע לי תשלום עבור דמי המחלה) מכיוון שהמעביד לא היה חייב לשלם לי לא ליופשה ולא דמי מחלה, לא קיבלתי תלוש ,ועכשיו אחרי 8 חודשים נאמר לי שכבר לא ניתן לקבל אחורה...האם זה נכון שלא חייבים להוציא תלוש או שהיו חייבים להוציא ופשוט לא לשלם.

תודה מראש
משה
10/08/2014 12:30
אם אין משכורת על מה בדיוק יוציאו לך תלוש משכורת?
דיקלה
10/08/2014 11:34
שלום, אני עבדתי בחברה חמש שנים, התפטרתי מהעבודה בחודש יוני לאחר חופשת הלידה בטענה לטיפול בבני,מהעבודה אמר לי השבוע שהם כדי לשחרר לי את הפיצויים הם צריכים שאני אחתום על טופס 161א מה זה הטופס הזה? האם זה באמת אמור לעקב את קבלת הפיצויים, תוך כמה זמן אני אמורה לקבל את הפיצויים אם התפטרתי בחודש יוני
יונתן
08/08/2014 00:34
אני עובד בגינון ואנחנו נפגשים במחסן כל בוקר בשעה קבועה מעמיסים ציוד ומשם נוסעים לעבודות השונות, המעסיק שלי לא רוצה לשלם לי על זמן הנסיעה מהמחסן לשטח העבודה. האם הוא חייב לשלם? אם כן האם יש משהו בחוק שאפשר להראות למעסיק?
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 09:57
שלום,

לכאורה נראה כי מדובר בעבודה לכל דבר שכן התחלת כבר בהעמסת הציוד ולכן נראה שעל המעסיק לשלם בעבור זה.
אני
09/08/2014 13:09
שלום רב,
אני עובדת כמלצרית מזה כשנה. בד"כ הייתי עובדת כשלוש משמרות בשבוע+ סטנד ביי. בחודשיים האחרונים, החליט המנהל, להוריד לי את כמות המשמרות למשמרת אחת+סטנד ביי. הוא אינו הודיע לי לפני כן, וגיליתי זאת רק בפרסום המשמרות. כששאלתי אותו מדוע אני מקבלת רק משמרת בשבוע, הוא אמר שתמיד הייתי עובדת ככה. נוסף על כך, המשמרת בשבוע שאני מקבלת, היא משמרת סגירה (הכי פחות רווחית). האם יש לי אפשרות לתבוע את מקום העבודה? האם יש טעם בכלל או שמדובר בסכום קטן? (יש לציין שברגע שהבנתי שהוא לא מתכוון לשנות לי את כמות המשמרות, התחלתי לחפש מקומות אחרים אך כולם מלאים מכיוון שכולם כבר התארגנו לקראת הקיץ שבד"כ יש בו הרבה עבודה, ככה שנשארתי קירחת משני הכיוונים).
תודה רבה
מרינה
10/08/2014 09:55
קשים החיים של המלצריות.. בטח אין לך הסכם עבודה - גם לי אין. ואם מנהל המשמרת לא אוהב אותך ומעדיף מלצריות אחרות, אז תקבלי רק משמרות מחורבנות ואין לך הרבה מה לעשות. אני במקומך הייתי מתחילה לחפש עבודה במקום אחר. זה הייתרון שלנו בתחום הזה. יש המון ביקוש למלצריות.
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 09:56
שלום,
הדבר כמובן אינו חוקי. את יכולה לנסות ולהתפטר בדין מפוטר.
לייעוץ מעמיק יותר באפשרותך לפנות למספר המופיע מטה.
אנה
07/08/2014 13:44
בחברה צמצומים, אני אמורה לקבל הודעת פיטורים. צברתי 24 ימי חופשה.
האם יכולים לחייב אותי לנצל את הימים של החופשה בתקופת הודעה מוקדמת (חודש ימים במקרה שלי)
או אין חפיפה בין ימי הודעה מוקדמת לימי חופשה ומעסיק לאחר תום תקופת חייב לשלם לי פדיון ימי חופשה? תודה.
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 09:55
שלום,

לכאורה המעסיק אינו רשאי להכריח אותך.
עם זאת יש לבחון פרטים נוספים.
תומר
07/08/2014 14:10
במידה ופוטרתי ללא שימוע ממקום עבודתי לפני שנה, האם עדיין אוכל לתבוע, האם יש תקופת התיישנות לכך, וכיצד מוכיחים פיטורין שנעשו ללא שימוע?.

תודה!
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 09:53
שלום,
אכן, ניתן עדיין לתבוע, העילה מתיישנת לאחר 7 שנים.

אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
מתן
08/08/2014 16:36
אני עובד בקניון וביום שישי אנחנו מסייממים לעבוד ב 16:00.
לפי דרישת הנהלת הקניון אנחנו אמורים ליפתוח במוצאי שבת ב 21:00 (השבת יוצאת ב 20:11) המנהל שלי דורש שנפתח כבר ב20:30 . השאלה שלי זה מה זמן על פי חוק שאמור להיות לי אחרי יצאת שבת ועד לפתחית החנות ? ( אני ידעתי על שעה אני רוצה ליבדוק שהמהנל שלי לא עובר על החוק )
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 09:52
שלום,

החוק לא מגדיר שעות מסוימות בהן יש לפתוח לאחר צאת שבת. הדבר בא לידי ביטוי בנהלים פנימיים של מקום עבודתך.
מדריכת פסיכומטרי
08/08/2014 01:41
שלום.
אני עובדת כמדריכת פסיכומטרי וכחלק מעדכון ספרי הלימוד ובניית קורס חדש (בחברה הנוכחית) אנו נדרשים להכין מערכי שיעור בטרם העברתם בכיתה. הדבר גוזל שעות ארוכות של הכנה בבית ואנו לא מתוגמלים על כך. האם זה חוקי? האם יש דרך לאלץ את החברה לשלם על שעות אלה?
המון תודה על העזרה :)
איילת
10/08/2014 09:46
אני עובדת כמדריכת פסיכומטרי באיד המכונים היותר מוכרים. גם אני מבלה לא מעט בהכנה מהבית ובביצוע לא מעט מטלות מהבית. המעסיק משלם לי על כל שעה ושעה שאני עובדת וכך קובע החוק בעניין. אני מעבירה דיווח שעות מסודר למעסיק באמצעות דוא"ל ומקבלת שכר בהתאם.
לרם
10/08/2014 00:58
הסיפור הוא כזה
לפני מספר ימים ישבתי בסניף חיכיתי שחבר יסיים לעבוד
בשעת הסגירה ביקש המנהל שאצא מהסניף כי אני מפריע ל"סוגרים", בקשתו נענתה בחיוב יצאתי מהסניף והלכתי לרכב שלי שהחנה בחניון ממול הסניף.
אחד העובדים שיצא להפסקה קצרצרה של כ5 דקות, שוחח איתי.
המנהל הגיע ואמר לי "לא הנת מה שביקשתי ?", תלך מכאן".
אמרתי לו שהוא ביקש שאצא מהסניף ושיצאתי לרכב בלי להפריע לאף אחד, השיב לי "לא! תיקח את הרכב ותיסע לאן שאתה רוצה רק אל תהיה כאן" אמרתי לו שאין לי לאן ללכת כרגע ושאני מחכה שחבר שלי יסיים את המשמרת כי אני הולך אליו, הוא ענה לי שלא מעניין אותו ושהוא רוצה שאני אלך משם.
אמרתי לו "ברצינות, אני לא מפריע לאף אחד שאני ברכב עם עצמי". אמר שזה לא מעניין אותו ושיש לי שיחת אזהרה לפני פיטורים - הייתי המום, חשוב לציין שלא עבדתי באותו יום ושבאתי מהבית.
בנוסך אמרתי לו שאני מבקש שאחד מהנציגים של אותה החברה יהיה נוכח בשיחה, השיב ואמר שאין דבר כזה אך ורק בשיחת פיטורים.

בנוסף, הלך ואמר לשאר העובדים שלא ידברו איתי ומי שמדבר איתי כל המשמרות של אותו השבוע נמחקות

השאלה שלי היא כזו-
האם הוא יכל לגרש אותי ממקום שהוא לא שייך לחברה?
האם הוא יכל ככה "להסיט" את העובדים שלא ידברו איתי?
והאם הוא יכל לעשות לי שיחת אזהרה על מקרה שלא הייתי במשמרת ? ובנוסף האם זו זכותי לבקש שעוד נציג מהחברה יהיה נוכח בשיחה ?

תודה!
עו"ד אריק שלו
10/08/2014 09:29
שלום,

המעסיק אינו יכול לגרש אותך משטח ציבורי.
בכדי שפיטוריך יהיו כדין על המעסיק לעשות לך שימוע טרם פיטוריך.
אנא פנה לייצוג משפטי - משרדנו עומד לרשותך.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ