פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 930
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

תמר
11/09/2014 16:17
האם עובד גלובלי בבית , שהמעביד החליט על דעת עצמו לא לשלם לו את מלוא השכר כיוון שהיה בחופש בחו"ל , למרות שעשה את כל העבודה לפני נסיעתו , ושהוסבר לו שהעבודה היא גלובלית ולכן הוא לא יכול לפגוע בשכר, האם זה נחשב כפיטורין.?
שמואל
12/09/2014 10:27
פיצויי פיטורין תמר 01/01/1970 02:00
האם עובד גלובלי בבית , שהמעביד החליט על דעת עצמו לא לשלם לו את מלוא השכר כיוון שהיה בחופש בחו"ל , למרות שעשה את כל העבודה לפני נסיעתו , ושהוסבר לו שהעבודה היא גלובלית ולכן הוא לא יכול לפגוע בשכר, האם זה נחשב כפיטורין.?
עבדתי 11 חודשיו פלוס 19 יום אם אני זכאי לפיצויים
משכורת
rachel
12/09/2014 09:53
אני עובדת בגן פרטי ומקבלת משכורת גלובלית. חודש אוגוסט הגן עובד 8 ימים. הם אני צריכה לקבל משכורת על כל החודש או רק על ה 8 ימים?? בנוסף עבדתי 10 ימים נוספים לקייטנה. האם אני צריכה לקבל על כך בנפרד??
שיר
11/09/2014 06:42
שלום, אני עובדת לפי שעה בימים קבועים, שלישי רביעי וחמישי. האם אהיה זכאית לתוספת של דמי חג בימים בהם החג נופל בימים שישי-שבת? תודה!
תשובה
12/09/2014 09:39
רשום בחוק שחגים שנופלים בשבת לא משולמים - כי גם ככה את לא מפסידה על זה.
זיוה
11/09/2014 20:25
עובד יכול לעבוד 6 ימים בשבוע וביום השביעי חייב חופש , האם מותר להעסיק עובד שעובד 8 שעות ביום וגם עושה משמרות כפולות ועדיין לצאת ליום חופש רק ביום השביעי ? האם משמרות כפולות נחשבות ליום עבודה נוסף ? ,מדובר על עובד העושה כפולות כפעמיים עד שלוש פעמים בשבוע
העובד
11/09/2014 19:21
בגלל ריב בעבודה התפתרתי ללא הודעה מוקדמת.
עבדתי בחברה 7 חודשים על בסיס משכורת שעתית.
והשאלה שלי העם המעסיק חייב לשלם לי את הימי חופש שנותרו לי?
שרון
11/09/2014 19:05
שלום הנני עובד במתקן ממשלתי בתור עובד שמירה .
הביאו לידיעתנו כי זכויות עובדי קבלן לשמירה וניקיון במתקן ממשלתי שונו .
לאחר שעיינו בפרוטוקול דרשנו את המגיע לנו .
זה נעשה בשלבים אך יש סעיף אחד שאנו כעובדי קבלן איננו יודעים אם מגיע לנו:
אשמח אם תוכלו לעזור לנו לפתור את הסוגיה .
ישנו סעיף אשר מדבר על סבסוד ארוחת במזנון במקום העבודה .
אצלנו במתקן אין חדר אוכל אך לעובדי המשרד ישנו סבסוד של הארוחות בכרטיס "סיבוס" במסעדות מסביב המתקן .
לנו נאמר כי לא מגיע לנו את הכרטיס ואת הסבסוד כי אינו נמצא במזנון במתקן .
השאלה מה ההגדרה של מזנון במקום העבודה מכיון שהעובדים אכן מקבלים סבסוד והמזנון שלהם הוא המסעדות אשר מכבדות את כרטיס ה"סיבוס" .
האם גם לנו בתור עובדי קבלן מגיע זאת או שאכן המעסיקים צודקים ולא מגיע לנו ?
תודה מראש .
שרון
11/09/2014 18:06
שלום, אני עובדת בחברת שופרסל במשמרות בוקר (מ7 עד 3) וקרו כמה פעמים שהמנהל שלי התקשר אליי לאחר העבודה (בסביבות 4) וביקש שאחזור בשעה 6 בערב לתגבור משמרת ערב, ללא תוספת על שעות נוספות. אני מפחדת להגיד לו שאיני רוצה כי אני מפחדת שזו תהיה עילה לפיטורים. אני בת 50 וקשה לי נורא לעבוד כלכך הרבה שעות ביום, ועוד ללא שכר הולם. מה אני יכולה לעשות?
תודה מראש
ג׳יימס
11/09/2014 17:31
לאחר שאני עובד בחברה כ4 שנים
התבקשתי כולל כל הטכנאים להתקין מכשיר מעקב ברכב החברה
זה לא שאני מרגיש מאוים, זה פוגע בי בכך שכ4שנים אני עובד בחברה ולא התבקש ממני להתקין מכשיר מעקב כשהציגו בפני את תנאי העבודה וזה מציק לי לדעת שכל שניה יהיה עליי מעקב
האם חוקי לדרוש את זה או האם חוקי מבחינתי להגיד שזה לא מה שהתבקש ממני לפני 4 שנים ,שזה הרעה בתנאים והפרטיות למרות שהם אומרים שזה לצורך ייעול וחיסכון
בחוזה רשום שמחזיק הרכב אמור לנהוג לפי נהלי החברה שיכולים להשתנות מעת לעת
פיטורין
לריסה
11/09/2014 13:58
שלום רב. עבדתי בחברת ניקיון 7 שנים. בחודש מאי הידיעו לי בטלפון שאני מפוטרת עקב רשלנות בעבודה. לא הציגו שום הוכחה לרשלנות שלי. עד עכשיו לא קבלתי מהם מכתב פיטורין. לא קבלתי פיצוים ולא דמי הבראה עבור 7 שנים של עבודתי בחברה. מה עלי לעשות? לטלפון הם כבר לא עונים. תודה.
בוקי
11/09/2014 11:18
הייתי במילואים בצוק איתן ואז חודש קיבלתי משכורת אבל ישבתי בבית, כרגע קיבלתי צו נוסף
בעבודה רוצים לפטר אותי אבל אינם יכולים בגלל הצו העתידי.

רציתי לדעת אם מחזירים אותי לעבודה אבל מורידים לי שעות האם זה נקרא "הרעה בתנאים"?

תודה לכם על השירות
עורך דין ארז כהן
11/09/2014 11:21
זו אכן הרעת תנאים והיא כדין פיטורים.
אסור לבצע זאת במהלך התקופה המוגנת בסמוך למילואים.
סקרנית
10/09/2014 10:42
אני עובדת בחברה שפתוחה 24 שעות (מוקד), עובדת כבר שנה וחצי, שכר שעתי/משרה מלאה - 6 ימים בשבוע. אף פעם לא קבלתי דמי חג פה (כזכור לי מהעבודה הקודמת, הייתי מקבלת על חגים).
הבוס טוען שבגלל שזה חברה שפועלת 24 שעות, ולא מחייבים אף אחד לעבוד בחג, מי שלא עובד, לא מקבל על זה שכר, ומי שכן עובד בחג, מקבל 150%. אני חשבתי, אם מי שלא עובד בחג (והחג נופל באמצע בשבוע) הוא מקבל 100% שכר שזה יום עבודה. וגם אם עובדים ערב חג (6 שעות) זה נחשב גם כן יום עבודה 100% שכר. אני הבנתי גם ממה שקראתי שיש 9 ימי חג בשנה שכל עובד זכאי לקבל על זה כסף.
האם יש חוק במדינה שמחייב כל עסק לשלם דמי חג? או שזה לפי בעל העסק? כל מי ששאלתי שעובד אומר לי שהם מקבלים דמי חג. ואם זה באמת חוק, איך אני יכולה להציג את זה בפני הבוס? תודה!
עורך דין
11/09/2014 10:21
שלום לך

אם לא עבדת בערב החג ולא עבדת יום אחרי החג אין לך זכות לקבל תשלום עבור יום החג. ולהפך.
סקרנית
11/09/2014 10:33
אני ציינתי שאני עובדת 6 ימים בשבוע (אני שומרת שבת וחגים) ולכן אני לא עובדת בחגים.
אז לפי נוסח זה, זה אומר שאני זכאית לדמי חג?
רונית
11/09/2014 10:37
אני יסביר לך מה הוא מתכוון-נגיד שהחג ביום שלישי -את צריכה לעבוד יום לפני החג ויום אחרי החג לא לעבוד בחג!!
אם הגעת לעבודה יום לפני החג זה נקרא שתקבלי ואם לא אז לא -החוק מחייב לתת לעובדים שהגיעו לפני (יום שישי לבוא לעבוד אבל בשבת לקבל אם יש בה חג -הבנת??)
סקרנית
11/09/2014 10:47
לפי מה שקראתי בל מיני פורומים, אם חג נופל בשבת, לא מקבלים על זה דמי חג כי במילא זה נופל ביום מנוחה. בכל מקרה, כעובדת משרה מלאה, אני כן זכאית (כי אני כן עובדת כל יום).

האם יש חוק רשום איפשהו שמציין את הפרטים האלה (ממשרד העבודה) שאוכל להראות לבוס?
סקרנית
11/09/2014 10:09
עדיין מחכה לתגובה/תשובה
ענת
11/09/2014 10:30
בעקבות הלנת שכר חלקית-שילמו לנו חצי משכורת והחצי השני לא
ושמועות על בעיות כלכליות שאליהם נקלעה החברה בה אני עובדת,
אני נימצאת במהלך חודשים לפני הלידה-חודש אחרון לפני.
אין עדיין על הכרזה על פשיטה והמעביד מנסה להכחיש את מצבו ,וזאת בעיה כי אינני יודעת לאן פניי מועדות,כרגע העובדים לא מגיעים לעבודה עד קבלת תשובות ומשכורות,חודש הבא נישמע שלא נקבל שוב משכורת,מצד אחד אני לא מוכרזת כמפוטרת בהריון עקב פשיטה ,מצד שני אני לא מגיעה לעבודה כי אין טעם שאגיע לבדי -אני מפסידה ימי עבודה ואין לי ימי מחלה רבים.
מה אני עושה???
אייל
10/09/2014 14:03
שלום לכולם

אשתי עבדה כעובדת שכירה על פי חוזה עבודה קצוב למשך שנה וכך זה נמשך במשך 12 שנים עד שפוטרה בתחילת חודש ספטמבר הנוכחי. רציתי לשאול אתכם האם אשתי זכאית לקבל פיצויי פיטורין ואת כל התנאים הסוציאליים לפי 12 שנות עבודה או לפי שנה אחת בלבד?
עורך דין
11/09/2014 09:47
שלום אייל

אם לא היתה הפסקה של מעל 6 חודשים בין תקופת העסקה אחת לזו שבאה אחריה, הרי שנשמר רצף הזכויות של אשתך במשך 12 שנים מלאות והיא זכאית לקבל את מלוא הזכויות כמו כל עובדת שפוטרה אחרי 12 שנות עבודה רצופות וללא כל קשר לכך שהחוזה שלה היה קצוב בזמן.

בהצלחה
קובי
11/09/2014 09:25
שלום,

האם קיים חוק המחייב את העובד לעבוד מול סוכן הביטוח שהמעסיק קשור אליו?
או במילים אחרות, האם ניתן לעבור לסוכן ביטוח אחר לפי רצון העובד?
(למען הסר ספק - הכוונה לא מעבר בין החברה המבטחת/חוסכת - אלא בין הסוכנים)
הדס
11/09/2014 08:20
שלום. לפני כשנה נתפס לי הגב במהלך העבודה ונאלצתי להיות שבועיים בבית. הגשתי תביעה לביטוח לאומי בגין תאונת עבודה ועד שזו תאושר המעביד שילם לי בגין השבועיים. בדיעבד התביעה נדחתה. האם הסכום ששולם לי מהמעביד יכול להיחשב כתשלום בגין ימי מחלה?
יוסף
10/09/2014 23:22
הי, אני עובד כדייל עגלות (אוסף עגלות בחנייה של סופר)
בטופס 101 חתמתי על 25 ₪ לשעה ונסיעות הלוך ושוב 18.66 היום שולמה המשכרות שלי לפי 23.12 לשעה ולפי חופשי חודשי של 256 האם זה בסדר? המעסיק טוען שזה מה שסוכם ואני התעשקתי שזה לא מה שחתמתי עליו בכניסתי לעבודה.
האם יש לי זכות לדרוש את טופס 101 שלי ואף לתבוע את המעביד על הפרשי השכר ועל עוגמת הנפש?
אציין כי זו עבודה זמנית לחודשיים וזה החודש השני שלי, מבחינתי לעזוב ולקבל את הכסך המגיע לי ואף לתבוע אותו. אחרי התנהגות כזאת אין מה לצפות ואני מרגיש חוסר יציבות ותמיד המחשבה בראשי " אולי לא ישלמו לי על מה שאני עובד?' אציין זו חברה חיצונית, קבן שאינו מבקש ממני להדפיס כרטיס אלא רק שולח סידור ואני מתייצב לפיו בסניף.

והאם במידה ותקרה לי תאונת עבודה יל המעביד לשלם לי רת ימי המחלה למרות שאני ובד רק חודש ? תודה

אשמח אם תענה לי בהקדם שאדע מה לעשות הלאה, תודה
דחוף
א ב
10/09/2014 02:51
שלום. התפטרתי מעבודתי בשל מעבר לקיבוץ. המנהל עשה בעיות ולא רצה לתת לי מכתב פיטורין. אני שלחתי מכתב התראה לאחר התוועצות בעו"ד ובהסתדרות. המנהל בחן את הנושא וביקש שיצרו עימי קשר. נאמר לי ע"י האחראית כי במזכירות המשפטית אמרו כי מגיעים לי הפיצויים וכי בתום חצי שנה אביא אישור מן הקיבוץ על מגוריי שם. שאלתי, מכתב פיטורין לא ניתן לי ולא טופס 161. האם לחכות עד לתום חצי שנה או שהם כבר מחוייבים לתת לי אותו? והאם הכספים ישוחררו מיד או לאחר תום חצי השנה?
RE: דחוף
עו"ד אורנה שמריהו
10/09/2014 08:19
למכתב פיטורים אינך זכאי היות והתפטרת ולא פוטרת. לאחר 6 חודשים תהיה זכאי לתשלום פיצויי פיטורים.
תודה
10/09/2014 23:06
האם עליי לקבל טופס כלשהו ממקום העבודה? מכתב סיום עבודה או מסמך כלשהו על אף התפטרותי?
נועה
10/09/2014 21:13
שלום, אני עובדת בחקלאות כארבעה חודשים ומקבלת שכר לפי שעה. רציתי לדעת מתי המעסיק משלם על חגים. יש הבדל אם אני עובדת בערב חג או לא?
ראש השנה השנה יוצא בחמישי ושישי ואני רוצה לדעת אם אקבל תשלום עבורו.
תודה רבה מראש
יולי
10/09/2014 18:38
היי אם מעסיק טוען שיש הדפסת אצבע בכניסה אך ביציאה אין האם יכול להוריד שעות על כך ?
כאשר אני מדפיסה קבוע ואין דבר כזה...
הודיה
10/09/2014 07:28
שלום, אני תלמידה ובחופש הגדול הלכתי לעבוד בחברת סלקום . הבונוסים שהגיעו לי בגלל שהגעתי לייעדים שלי היו כ25000 שקל . לא הודיעו לי שאם אני בוחרת לעזוב הבונוסים לא יחשבו ! לא הזהירו אותי ולא הזכירו את זה אפילו בראיון עבודה . האם זה חןקי לעשות דבר כזה ?!
עו"ד אורנה שמריהו
10/09/2014 08:15
יש לבחון את הסכם העבודה שנחתם עימך על מנת ליתן תשובה בנושא. היה ואין הסכם אזי תצטרכי להוכיח את זכאותך לבונוס וממה הוא נובע.
הודיה
10/09/2014 17:45
יש לי הודעה שבה שאלתי אותו אם הוא מוריד לי את זה מ 4500 שקל ל 2000 והוא אמר שכן .
מירי
10/09/2014 17:12
שלום,מסיבות שאיני רוצה לפרט אך יש לי הוכחות להכל,לא הצלחתי להגיע לבי"ד לעבודה.יש לי תיק מוכן,המעסיק שלי לשעבר הוא אחי,הצלחתי שבועיים לפני ההתיישנות,להכניס לבית משפט לענייני משפחה,את הנושא.רציתי לדעת אם זה אפשרי מבחינת בית המשפט לענייני משפחה לפסוק על סמך התיק ?התביעה שלי פוצלה לבנתיים,ביקשתי פסק דין הצהרתי,ואח"כ יש אופציה לסעד אופרטיבי.
יוגב
10/09/2014 16:33
שלום,

שמי יוגב ואשמח לברר איתך דבר.

האם עובד שעבד בפועל 11 חודשים ובחודש ה12 קיבל רק תשלום עבור ניצול ימי עבודה ולא שכר על עבודה

זכאי לדמי הבראה כי יש לו 12 תלושים

או שלא כי עבד בפועל רק 11 חודש
יוגב- הסבר השאלה
10/09/2014 17:01
*בחודש 12 מקבל תשלום עבור ימי חופשה שלא ניצל במהלך 11 חודשי עבודה
דינה מ
10/09/2014 14:00
שלום

אני בחופשת לידה ומסיימת אותה בסוף החודש. בהחלטה אחת עם בעלי, הגעתי למסקנה כי אני רוצה להתפטר מהעבודה אחרי 6 וחצי שנים לצורך טיפול בילד. האם במקרה כזה עלי לתת למעסיק הודעה מוקדמת להתפטרות כמו במקרה של התפטרות רגילה? האם המעסיק יועל לאלץ אותי להגיע לעבודה במהלך ימי ההודעה המוקדמת? תודה מראש לעונים!
עורך דין
10/09/2014 15:49
שלום דינה

עליך לתת למעסיק הודעה מוקדמת בכל מקרה בעת התפטרות. אם הוא יחליט שעליך להגיע לעבודה תצטרכי לעשות כן, או לא להגיע ולוותר על התשלום בגין ימים אלה. לשיקולך.
שירן
10/09/2014 14:57
רציתי לשאול שאלה ואני לא ממש יודעת למי או לאן לפנות אני מקווה שכאן יוכלו לעזור לי.
לפני חצי שנה בערך עבדתי במקום עבודה של אוכל קפה וכ'ו..
עבדתי במשך שנה וחצי שנתיים בערך, העבודה שם לא רצופה זה עבודה של אירועים גדולים.
כל אירוע זה משהו שונה אבל אני אפרט רק על אירוע אחד.
במשך כל האירוע הזה עבודה ביום בערך 15 שעות (שכחתי להזכיר שרוב העובדים צעירים בגילאי 15-18) וככה כל השבועיים , כל יום 15 שעות, ואין החלפות, משמרות וכאלה, עובדים רצוף.
בסוף האירוע אנחנו אמורים לקבל את הכסף במזומן אך מאז ומתמיד אחרי כל אירוע תמיד חסר כסף ותמיד מתעכבים עם המשכורת, באמת שאני לא זוכרת מתי קיבלתי שם תכסף בזמן ובדיוק כמה שאני צריכה לקבל.
אני כבר עזבתי את המקום, אבל אחי הקטן עובד שם ושוב, גם לו עושים את אותן הבעיות עם הכסף וככה לכל העובדים.
השאלה שלי אם אפשר באמת לתבוע על הדברים האלה?
א.כ
10/09/2014 14:45
האם מעסיק יכול לשלול ממני את הזכות לעבוד במקום עבודה אחר שלא ע''ח שעות העבודה כאשר אין שום פגיעה במעסיק?
או אפילו למנוע ממני קידום בגלל זה? לדוגמא פקיד ביום ומוכר פיצה בלילה
שירה
08/09/2014 22:10
היי שאלה לי אלך,
אני בחודש שמיני להריון ובחודש אוקטובר אאלץ לעזוב באמצע חודש לטובת חופשת לידה.
ביקשתי בצורה יפה מהמעביד לפדות לי את ימי החופשה החודש כדי שיחשב לי לדמי הלידה מכיוון שחודש הבא זה לא יחשב -והוא נותן זאת לחופשת החגים לשאר העובדים-מתי שהוא מחליט.
האם זה נכון שהוא לא חייב לתת לי?
יש משהו שניתן לעשות?
אני רוצה זאת לתלוש .תודה
עורך דין
09/09/2014 19:31
שלום שירה

המעסיק אינו חייב לפדות לך את ימי החופשה. אני מציע לך לפנות אליו שוב, להסביר את המצב ולבקש ממנו ללכת לקראתך. זיכרי כי הוא אינו חייב לעשות כן.

בהצלחה ולידה קלה!
שירה
10/09/2014 14:35
תצליחו
מיכאל
10/09/2014 10:51
יצאתי לפנסיית נכות מקבל קיצבה ממבטחים.
במפעל בו עבדתי מתנים את קבלת הפיצויים במכתב של ויתור יחסי עובד מעביד ."מה המשמעות"?
מה אני הולך להפסיד מכך אם אוותר על יחסי עובד מעביד?
חשבת שכר
10/09/2014 13:53
מיכאל

ויתור על יחסי עובד מעביד כמוהו כהתפטרות שלך מהעבודה על כל המשתמע מכך. אני ממליצה לך לפנות לקבלת יעוץ משפטי לפני שתקבל החלטות כלשהן.
תהילה
10/09/2014 10:31
אני עובדת בחברה כבר 4 שנים . יצא והחשבת שכר חישבה לי את דמי ההבראה וגילתה שלא שולם לי שנה אחת דמי הבראה . סך מסתכם 2400 ש"ח . סיכמתי עם הבוס שלי שילם לי את זה ב 2 תשלומים . עכשיו במשכורת הנוכחית הוא מתחמק לשלם על מנת שאני ישכח . כיצד עלי לפעול בנושא זה .

אשמח לתשובה
חשבת שכר
10/09/2014 13:52
תהילה

עליך לפנות אל המעסיק בכתב, ולדרוש לקבל את דמי ההבראה שלא שולמו לך. אם לא ישולמו, תוכלי לתבוע את המעסיק בבית הדין לעבודה. יש חוק המחייב את המעסיק לשלם דמי הבראה ולא ניתן להתחמק מכך.
אביעד דהן
10/09/2014 13:07
אני עבדתי כ- 3 שנים ברשת קו אופ במעלה אדומים.
בתאריך 12/8/14 עזבתי את העבודה עקב גיוסי לצבא.
שאלתי היא? האם מגיע לי מתנה לחג המתקיים חודש לפני החגים?
לתשובתם אודה.
אביעד
חשבת שכר
10/09/2014 13:50
אביעד

רק עובדים זכאים לקבל מתנה לחג - אם עזבת את העבודה זה מכבר, אינך זכאי לקבלת מתנת חג.
מרית
10/09/2014 09:43
עובדת כח אדם בעירית ירושלים, בעיריה החליטו שיותר לא מעסיקים יותר עובדי כח אדם ולכן החליטו לפטר את עובדי כח אדם אני הייתי בהריון ולכן לא יכלו לפטר אותי
(למרות שעשו לי שימוע בהריון שגם זה לא חוקי)
עכשיו אני חזרתי מחופשת לידה והודיע לי שאני עוברת לתפקיד אחר פחות טוב ממה שהיה לי האם זה חוקי לעשות זה?
עורך דין
10/09/2014 11:55
שלום מרית

זה בהחלט אסור. אין לפגוע במתכונת עבודתך לאחר החזרה מחופשת הלידה. המלצתי לך, להקדים ולפנות אל עורך דין אשר יסייע לך בהגנה על הזכויות שלך!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ