פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 921
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

?????????
12/10/2014 13:21
למרות שאני משתשמשת לעתים ברכבי לעניני עבודה,לעומת זאת פקידות שעובדות 15 שנה ויושבות במשרד כל היום מקבלות אחזקה,האם יש תקנות מסודרות בשלטון הצבורי לגבי אחזקת רכב?
עורך דין
12/10/2014 15:29
שלום לך

עליך להגיע לסיכום בנושא אחזקת רכב מול המעסיק והנושא תלוי לחלוטין בחוזה העבודה שלך.
אנונימית
10/10/2014 18:50
שלום
אני עובדת משרה מלאה מ8 וחצי עד 17 ללא יום שישי.
והמעסיק שילם לי רק על יום 1 עבור יום חג ראש השנה.
האם הוא צריך היה לשלם לי 2 ימי חג במשכורת?
צריך לפנות אליו?
תודה רבה.
עורך דין
12/10/2014 12:21
שלום לך

אם לא עבדת בערב החג וביום שלמחרת החג, לא מגיע לך תשלום עבור ראש השנה. אם כן עברת, הרי שמגיע לך תשלום עבור 2 ימי עבודה.
פ.כ
09/10/2014 14:18
רציתי לדעת שלושה דברים ואשמח לתשובות על שאלות אלו:

1.שעות התקן שלי בעבודה הן 186 שעות בחודש ובחודש הזה עשיתי 170 שעות. היו כמה ימים החודש שעבדתי יותר מ-10 שעות. המעסיק שלי לא שילם לי על השעות נוספות האלה.
האם מותר לו לעשות את זה?

2.לקחתי יומיים חופש , המעסיק רשם לי בדוח נוכחות חופשה: 8:17 ושעות חוסר 17 דקות. הגיוני שהוא מחסיר לי מהימי חופשה שלי? (ויש לי עוד ימי חופשה שמגיע לי..)

3. בעבודה שלי אנחנו חייבים לעבוד ערב חג משעה 08:00 עד 13:00 או אפילו לפני -תלוי בעבודה -בשעה 13:00 המקום נסגר ובכל זאת המעסיק שלי מוריד לי שעתיים מהשעות נוספות שלי. האם זה חוקי לעשות דבר כזה?

תודה וחג שמח
עורך דין
12/10/2014 12:13
שלום פ.כ

התשובות לשאלותיך הנן:

1. לא. חובה לשלם לעובד עבור עבודה בשעות נוספות.
2. השאלה בנוש אימי חופשה לא ממש ברורה.
3. לא הבנתי איך ניתן להוריד שעות נוספות אם לא עבדת שעות נוספות.
יקי
09/10/2014 13:21
שלום

אני עובד שכיר בחברה פרטית במשך 5 וחצי שנים. נמאס לי ואין לי לאן להתקדם בחברה. אני רוצה להתפטר ולמצוא עבודה אחרת ומתתגרת יותר. לא מבין בנושא של זכויות עובדים ולכן אשמח לדעת מה מגיע לי אם אני מתפטר מהעבודה? תודה מראש על הייעוץ וחג סוכות שמח לכולם
עורך דין
12/10/2014 12:11
שלום יקי

עובד שמתפטר מעבודתו מרצונו החופשי זכאי בעת גמר חשבון לפדיון ימי חופשה, תשלום דמי הבראה ושחרור הכספים שנצברו בקרן הפנסיה לטובת פיצויים. כמו כן, יש לבחון את חוזה העבודה שלך ולוודא כי לך זכויות נוספות במסגרתו.

בהצלחה וחג שמח
שוש
08/10/2014 14:39
שלום, אני בת 57 . האם כדאי לי לפרוש לפני הגיעי לגיל 59 ממשרד החינוך? כיצד מחושבים אחוזי הפנסיה?

תודה
עורך דין
12/10/2014 12:08
שלום שוש

לפני פרישה מוקדמת מומלץ לפנות לקבלת יעוץ פנסיוני אישי, ולבחון את הנושא לעומק בכפוף למצבך האישי בעבודה. קשה מאד לתת יעוץ בנושא על גבי הפורום ובחוסר מידע.
שוש
08/10/2014 14:37
בעלי נפטר בגיל 57. עבד בחברה פרטית היו לו ביטוחי חיים .עם מוטבים.אני שאירתו.
האם אני לא צריכה לקבל את הפנסיה שלו?
תודה
עורך דין
12/10/2014 12:06
שלום שוש

ראשית הרשי לי להביע את תנחומי על פטירתו של בעלך.

התשובה לשאלתך חיובית: את אכן זכאית לכספי הפנסיה של בעלך ואני ממליץ לך לפנות לקבלת יעוץ וליווי משפטי לצורך מיצוי זכויותיך באם אינך מתמצאת בנושאים אלה.
יוליה
12/10/2014 11:36
שלום ,
בהסכם עבודה שלי עם מעסיק סגרתי 16 ימי חופשה בשנה החל משנה הראשונה שהתחלתי לעבודה בחברה. האם זה אומר שצבירה של ימי חופשה בתלוש המשכורת שלי ברמת חודש בודד היא 16 ימי עבודה חלקי 12 חודשים = 1.33 ימים בחודש. אני עובדת 5 ימים , חישוב שכר בחודש הוא גלובלי.
תודה מראש
נדיבה
04/10/2014 13:23
אני בת 64 ומקבלת קצבת זיקנה. אני אמורה להתחיל לעבוד משרה חלקית ואקבל כ- 3,000 ש"ח לחודש. האם יהיה עלי לשלם מס הכנסה מהמשכורת שאקבל ? תודה
מריאנה
12/10/2014 09:05
שלום רב ומועדים לשמחה,

לאחר עבודה של שנה ו-3 חודשים בחברה בה זכיתי ליחס מחפיר והתעמרות מצד הממונים, החלטתי להתפטר.

יש לציין כי עבדתי במקום זה ללא חוזה כתוב. זוהי עבודתי הראשונה לאחר סיום לימודים אקדמיים.

אשמח לדעת מהן זכויותיי במקרה זה, בייחוד בכל הקשור לתשלום פיצויים ולקבלת דמי אבטלה.
תודה, מריאנה
מילואימניק
12/10/2014 09:03
ברצוני לערער על חישוב שכר התגמולים עבור שירות המילואים שביצעתי במבצע צוק איתן. החודשים שעבדתי לפני המבצע אינם משקפים בפועל את המגיע לי וכאן אסביר מדוע. יתכן שבחודשים שקדמו למבצע לא עבדתי 9 שעות עבודה, משרה מלאה, בשל היותי סטודנטית, אך כל יום במהלך המבצע הוא 24 שעות, המינימום הוא להתייחס לשהותי שם כיום עבודה של 9 שעות כקבוע בחוק.

בשל היותי עובדת בשכר שעתי, איני מקבלת זכויות שזכאי להם עובד גלובאלי, כדוגמת ימי חופש במהלך השנה (רק בסיכום השנה). לכן אין זה הוגן ששכרי יחושב כגלובאלי כאשר בפועל הוא פיר שעה. בנוסף, החישוב מתעלם מהתעריף השעתי. אין זה הגיוני שהחישוב יהיה עיוור ולא יבחין בין מקבל שכר שעתי של 25 ₪ לשכר שעתי של 40 ₪.

חשוב לי להגיד, התשלום מזלזל בי ובתרומי ופוגע במוטיבציה שלי לשרת. אני חלק מקבוצה גדולה של סטודנטים, אשר רובנו עובדים לפי שכר שעתי ואין זה הוגן שזכויותינו ירמסו, אי אפשר לצפות כמה שעות עובד שעתי יעבוד בחודש ולכן יש להתייחס אליו כאשר הוא עובד 24 שעות ביממה במילואים, למינימום יום עבודה בישראל.

חישוב השכר הנוכחי:
31 ימים/ 6,312 = 203.61 ₪ ליום
203.61/ 9 שעות עבודה = 22.623 ₪ פחות משכר מינימום.
חישוב השכר בהתחשב לשכר השעתי שלי :
31 ימים X 9 שעות יומיות X 40 ₪ לשעה = ₪ 11,160
הפרש של 4,848 ₪ הפגיעה של המילואים בשכר שלי.
מבקשת לתקן את העוולה, לא מגיע לי להשתכר בשכר פחות ממינימום כאשר בפועל אני מרוויחה 40 ₪ לשעה בהתאם לכישורי ולאחר שהוכחתי את עצמי במקום עבודתי. לא מוכנה לספוג את הפגיעה הכלכלית הזאת ואין זה הוגן לאחר ששירתתי בתחושת שליחות כחודש ימים כולל סופי שבוע, אקבל שכר רעב ובאיחור של חודשיים.

האם אפשר לערער בגין מכתב זה?
תודה וחג שמח
חדוה רון
11/10/2014 20:41
בתי, חיילת משוחררת החלה לעבוד בפיצוציה. עם תחילת עבודתה החתים אותה המעביד על כך שאם היא עוזבת לפני תום חצי שנה היא נקנסת ב500 שקלים. לאחר חודשיים החליטה בתי שהעבודה במקום לא נעימה גם בגלל היחס של המעביד וגם בגלל הלקוחות המפוקפקים שמגיעים למקום. המעביד קנס אותה בשכר החודש האחרון כך שבמקום לקבל 700 שקלים, קיבלה שכר של 200 שקלים. האם זה חוקי? האם ניתן להחתים עובד שמחפש עבודה על מסמך כזה? אשמח מאד לכל מידע בנושא.
עורך דין
12/10/2014 08:49
שלום חדוה

על מנת לתת תשובה ודאית לשאלתך יש צורך לקרוא בעיון את המסמך / חוזה העבודה של בתך מול המעסיק. על פניו, ניכוי סכום כזה מהשכר אינו עושה הגיון.

חג שמח
טל
14/09/2014 08:28
שלום רב
שתי שאלות לי אליכם:
1. בעלי סיים לעבוד כסו שף במסעדה לאחר 8 חודשים. נדמה לי שכיום כול עובד שמתפטר זכאי לפיצויים אך אני מניחה שרק מעל שנה?
כמו כן, מהן זכויותיו במסגרת גמר חשבון מלבד פירעון ימי חופש?

2. בחוזה העסקה במקום עבודתו החדש נרשם: "בתמורה לביצוע התחייבויותיך לעיל ולהלן תשלם לך המסעדה סך נטו של 8500 ₪ לחודש עבודה כולל הבראה ונסיעות (להלן: השכר).
נדמה לי כי אין זה חוקי לכלול את ההבראה והנסיעות בשכר, אלא בתוספת לשכר. האם?
ועוד, נרשם כי "אינך זכאי לצבירת ימי חופש. צבירת ימי חופש מעבר לדין תביא למחיקתם ולא תהיה זכאי לפדיון בגינם".
איני מבינה, מצד אחד רשום שאינו זכאי לצבירה. מצד שני, שצבירה מעבר לדין תביא למחיקתם. ז"א שזה לא שאינו זכאי לצבירה בכלל? מהו מספר ימי החופש המותרים לצבירה על פי דין?

תודה רבה
טל
עורך דין
14/09/2014 10:12
שלום טל

לדעתי כדאי להעביר את החוזה החדש של בעלך לעורך דין על מנת שיבדוק אותו. יש כמה סעיפים בעיתיים על פניו ולפי דבריך. עובד שמתפטר לאחר 8 חודשים אינו זכאי לקבל פיצויי פיטורים אלא רק את חלקו בכספים המופרשים לצורך פיצויים.
טל
11/10/2014 08:55
השאלה האם בעלי זכאי גם לכספי הפיצויים וגם לכספי הפנסיה שהופרשו בקרן הפנסיה או רק לכספי הפנסיה שהופרשו אליה?
שקד
12/10/2014 07:58
בעלך זכאי לכל מה שנצבר בקופת הפנסיה,שזה אומר גם רכיב הפנסיה וגם רכיב הפיצויים שהופרשו לו, לרוב, עובדים שרוצים לפדות את מה שנצבר בקופת הפנסיה משלמים 30% קנס על משיכה מוקדמת של רכיב הפנסיה, רכיב הפיצויים פטור מקנסות אם יש לך את טופס 161 א׳. בהצלחה.
זואי
11/10/2014 10:24
אחרי כמה שעטת מקבלים 125 אחוז. אחרי השעה ה8 או ה9 על פי חוק המדינה?
נהג אוטובוס צי...
11/10/2014 10:00
אני עובד כנהג אוטובוס בתחבורה ציבורית כאשר לפי החוק אני זכאי לחצי שעת מנוחה לאחר כל ארבע שעות נהיגה רצופות, המעסיק טוען שגם עשר דקות הפסקה הם מבחינתו מנוחה חוקית מפני שהיא שוברת רצף נהיגה. כתוצאה מכך בימים שיש עומס של נוסעים מעל מאה נהגים עובדים שעות נהיגה רבות ברציפות כאשר כל שעתיים או שלוש יש להם עשר דקות מנוחה . רציתי לדעת אם המעסיק צודק או שכל ארבע שעות נהיגה רצופות הוא מחוייב לתת לנהג חצי שעת מנוחה בלי קשר לזה שהוא נח באמצע עשר דקות.
דוד
11/10/2014 08:09
עבדתי כסוכן מכירות כ-14 שנים ופוטרתי לאחרונה. מבקש לדעת האם בחישוב כספי הפיצויים וההפרשות לביטוח מנהלים יש לקחת בחשבון את העמלות שקבלתי מהמכירות חודש בחודשו .שכר הבסיס היה קבוע והעמלות השתנו בהתאם למכירות .
מאבטח
11/10/2014 07:40
אני עובד במקום בו האבטחה היא גם בשבת, האחמש החליט להעיף אותי במהלך מהמשמרת, יש הסעות רק בסיום המשמרת ומכיוון שיום שבת אין באפקרותי להגיע הביתה.
המעסיק לא משלם לי על השעות שאחכה להסעה.
צריך לשלם לי עד שתהיה לי האםשרות לחזור הביתה?
אני זכאי להחזר על מונית?
מתדלקת
10/10/2014 19:34
היי, כרגע סיימתי את שלושת ימי המחלה שלי והשאלה שלי היא כזאת האם המעסיק מחוייב לשלם לי עבוד דמי מחלה למרות שבשלושת הימים האלה לא הייתי אמורה לעבוד בכלל?
מתדלקת
10/10/2014 19:53
ועוד שאלה רק לידע כללי האם כאשר אני מתפטרת או מפטרים אותי האם פודים לי את הימי מחלה כמו ימי חופש?
דן
10/10/2014 16:19
לאחר פיטורין הופיע לי השורה הבאה בתלוש משכורת,
הפרדת מעביד חודשית לקופת גמל: 420.0 שכר לקופ״ג: 4,198.00
זה אומר שזה כסף שלי בקופת גמל? איך אני יכול לקבל אותו?
עולמית
09/10/2014 09:15
אני בת 64 ומקבלת קצבת זיקנה. אני אמורה להתחיל לעבוד משרה חלקית ואקבל כ- 3,000 ש"ח לחודש. האם יהיה עלי לשלם מס הכנסה וביטוח לאומי מהמשכורת שאקבל ? תודה
הילה
07/10/2014 19:25
שלום רב
אני עובדת מזה שמונה חודשים בשכר גלובלי על בסיס 186 שעות , אך עם זאת מחתימה כרטיס נוכחות בכל יום. החודש המעסיק החליט שהוא מקזז לי שישה חודשים אחורה בבת אחת על כל השעות החסרות במצטבר .
1. האם זה חוקי? האם שעות החוסר לא אמורות לרדת חודש אחורה ולא 6 חודשים בבת אחת?
2. הוא אינו משלם לי שעות נוספות ,אך "קיזז אותן" משעות החוסר בסה"כ (חישב לפי שעה רגילה), האם זה חוקי?
עורך דין
08/10/2014 08:28
שלום הילה

באופן כללי, מותר למעסיק לקזז משכרך שעות שבהן לא עבדת. מצד שני, אסור למעסיק שלא לשלם לך שכר עבור שעות נוספות. אני ממליץ לך לפנות לעורך דין ולקבל יעוץ פרטני בעניינך.
הילה
08/10/2014 09:55
האם מותר לו לנכות סכום שעולה על רבע מהשכר החודשי?
עורך דין
08/10/2014 09:58
בהחלט שלא! חוק הגנת השכר קובע כי אסור למעסיק לנכות סכומי כסף כלשהם משכרו של העובד ללא הסכמה מפורשת של העובד.
רני
08/10/2014 07:10
שלום, נודע לי היום במקום עבודתי שבמידה ועבדתי 3 שעות ליום העבודה מורידים לי יום חופש.
השכר שלי הוא גלובלי.
יש כיסוי משפטי לנושא זה?
עורך דין
08/10/2014 08:27
בוקר טוב רני

לא ממש הבנתי מתי ומדוע מורידים לך יום חופש, אבל בכל מקרה, אסור למעסיק להוריד יום חופש אם לא היית בחופש.
משה
07/10/2014 04:45
שלום.
אני מעוניין לעבודד במקום עבודה, שהתנאי לעבוד בו הוא בעצם לוותר אל הזכויות שמגיעות לכל עובד שכיר.
אם זה הזכות לתבוע פיצויים, או אם זה הזכות לימי חופשה/מחלה וכו'.
המשכורת מתבצעת ע"פ העבודה בפועל ברוטו, כשהנטו שנשאר הוא בעצם לאחר ניכוי מס הכנסה + מס בריאות (הרגיל שיורד בתלוש משכורת רגיל) וכו'
העבודה היא מתבצעת דרך חתימה על טופס 101.

אני מבחינתי מוכן ורוצה לעבוד במקום עבודה זה, למרות שאני מוותר על הזכויות המגיעות לי, ואין לי בעיה לחתום על הוויתור למעסיק.
האם זה אפשרי? או שהמעסיק לא יכול לעשות זאת למרות שאני (העובד) מעוניין?
תודה!
משה.
משה
08/10/2014 05:10
ואם אני בכל זאת מעוניין? היות והמשכורת גבוהה - זה עדיף לי, וזה אפשר לומר האופציה היחידה שעומדת בפניי.
והעבוד הוא מקום עבודה מסודר , אך מסיבה מסויימת אני צריך (ורוצה ) לוותר על התנאים שלי. הכיצד?
עורך דין
07/10/2014 18:45
שלום משה

רבים מתוך חוקי העבודה הנם חוקים קוגנטיים, שלא ניתן להתנות עליהם גם לא בהסכמה. העובדה שהמעסיק מנסה להחתים אותך על חוזה מקפח שכזה בעייתית ביורת ואני ממליץ לך שלא לחתום ולא לעבוד עבור מעסיק כזה, שאינו מכבד את החוק ואת העובדים שלו.
שולי
06/10/2014 21:03
האם אי הקפדה על נהלי החברה כגון: נוהל הופעה, פתיחת וסגירת סניף יכולים לפגוע בבונוס מכירות? האם הדבר חוקי?
עורך דין
07/10/2014 18:40
שלום שולי

התשובה לשאלתך תלויה בדבר אחד עיקרי: חוזה העבודה שלך. שם צריכה להמצא התשובה ולכן חשוב לקרוא ולהבין את החוזה על מנת לענות. בהצלחה וחג שמח
שולי
07/10/2014 23:12
אין חוזה עבודה. יש הודעה בדבר תנאי עבודה. הדבר היחיד שמתקשר לנושא ומצויין בו, שהבונוס הם זכות החברה לתגמל את עובדיה ולה האפשרות לשנותם מעת לעת.  
שרית
06/10/2014 23:50
שלום, אני מועסקת בחברה פרטית קטנה בתפקיד מזכירות החל משנת 2010.מעולם לא נחתם עימי חוזה העסקה בכתב. בשנת 2011 קיבלתי תוספת שכר. משנת 2012 כל בקשותיי להעלאת שכר נענו בשלילה. לפני כשנה באמצעות מנהלת משא"נ (לא עובדת כעת בחברה) סוכם עם המנכל, כי במקום העלאת שכר,אסיים את עבודתי בכל יום כשעה מוקדם יותר.היום קיבלתי מכתב מהמנכל הדורש שאחזור לעבוד שעה יותר וכי הורדת השעה הייתה זמנית וכי אני נדרשת לכבד את חוזה העסקה (שלא קיים) ולחזור ולעבוד עוד שעה ביום. ניתנה לי התראה של כמה ימים. מה עלי לעשות?כיצד עלי לנהוג בינתיים? אין לי חוזה העסקה חתום. מעולם לא נמסר לי שמדובר במשהו זמני. אין לי בעייה לעבוד עוד שעה ביום אבל לקבל תשלום כספי על כך. תודה.
עורך דין
07/10/2014 18:42
שלום שרית

נתחיל מזה שהמעסיק שלך עובר על החוק בכף שלא נתן לך חוזה עבודה מסודר במועד תחילת העסקתך אצלו. ולגבי שאלתך, יתכן מאד שהמדובר על הרעת תנאי עבודה שתאפשר לך להתפטר בדין מפוטרת. בכל מקרה ולפני הכל, אני מציע לך לפנות לשיחה אישית עם עורך דין על מנת להבין את המצב לאשורו.

חג שמח
ליאור
06/10/2014 16:53
אני עובד בלילה ואז אני עובד למחרת מוקדם בבוקר (לא קבוע).
מה החוק לגבי הפרש השעות בהן מותר לא לעבוד בין משמרת למשמרת?
האם יש מספר שעות שאני חייב לנוח בין משמרת למשמרת?
עורך דין
07/10/2014 18:39
שלום ליאור

סעיף 21 לחוק שעות עבודה ומנוחה קובע כי צריך להיות הפרש של 8 שעות לפחות בין יום עבודה אחד לזה שאחריו וכך גם לגבי משמרות. בין משמרת אחת לזאת שבאה אחריה העובד צריך לקבל 8 שעות מנוחה.
חני
07/10/2014 07:06
הבוס שלי כהרגל סוגר את המשרד בפסח ובסוכות.
עקב כך אין לי ימי חופש. הודעתי לבוס שבכל מקרה אני יוצאת לחופש. אציין גם כי לחופשה שנתית לא יצאתי עקב כך.
הוא אמר שאין לי ימי חופשה והוא לא מוכן לתת לי ימי חופש על חשבון ימי חופשה עתידיים הסכמתי וביקשתי שיוריד לי מהשכר.
כעת הוא לא מסכים בכלל שאצא לחופש בסוכות. קבעתי כבר דברים לחופש והודעתי שבכל מקרה אני לא מגיעה. הבוס איים ואמר שאם אצא דלא אחזור. מה עליי לעשות?
עורך דין
07/10/2014 18:18
שלום חני

בתחילת שאלתך כתבת כי העסק סגור בסוכות ובפסח ולאחר מכן ציינת כי המעסיק ביטל את הסכמתו לאפש רלך לצאת לחופשה... לכן לא ממש הצלחתי להבין אותך. אנא נסי להסביר את עצמך שוב ואשמח לענות.
מיכל הרשברג
07/10/2014 08:23
שלום רב,
בחודש אוגוסט הייתי חולה ומקום העבודה שלי נתן לי שווי של 100% מהיום הראשון.
בחודש ספטמבר הייתי חולה גם כן, הבוס שלי החליט לתת לפי לחוק כלומר יום ראשון ללא תשלום וכן הלאה.
כמו כן הם רצו שיורידו לנו רטרו בהתאם לחוק.

האם זה חוקי לעשות את זה?

הורידו לי החודש במשכורת שווי של 2.5 ימים גם על חודש ספטמבר וגם על חודש אוגוסט.

יש לציין שאני לא עובדת שעתית אלא גלובלית.
עורך דין
07/10/2014 18:16
שלום מיכל

אם התשלום המלא עבור יום המחלה הראשון ארע פעם אחת, יתכן והמדובר היה בטעות ולא ב"נוהג" ולכן המעסיק יכול לתקן את הטעות ולפעול לתשלום דמי מחלה לפ החוק.
התפטרות
אפרת
07/10/2014 08:26
שלום,
המעסיק שלי לא העביר את תשלומי הפיצויים וביטוח המנהלים עבורי (ועבור כל עובדי החברה) כבר מספר חודשים. אמנם הנושא מצוי בהסדר של החברה מול הקופות, אך בפועל קיים פער של למעלה חצי שנה בהפרשות.
אני מעוניינת לסיים את עבודתי בארגון וחתמתי על חוזה בארגון אחר.
ברשותי מסמך שמבטיח את זכויותיי כאילו פוטרתי, גם אם אני בחרתי לסיים את עבודתי.
האם עליי לרשום במכתב ההתפטרות שהסיבה להתפטרות היא אי העברת התשלומים? האם כדאי להסתיר את העובדה שאני מתחילה לעבוד במקום אחר?
יש לציין כי החברה לא מעבירה את כספי הפיצויים לעובדים שהתפטרו עד כה, בתואנות שונות, ולכן חשוב לי לבצע כל מהלך בצורה נכונה.
בתודה מראש.
עורך דין
07/10/2014 18:15
שלום אפרת

לאור העובדה שאת לסיים את עבודתך בארגון ולאור העובדה כי קיימים פיגורים משמעותיים בהעברת התשלומים לקרנות הפנסיה, הייתי מציע לך לפנו לקבלת ייעוץ משפטי על מנת לוודא כי מלוא זכויותיך יתממשו.

בהצלחה וחג שמח
מזרחי לירון
07/10/2014 12:01
אני עובד בחברה פרטית בשכר חודשי גלובלי האם בערב חג זכותו של המעביד להוריד לי יום חופש בגלל שהמפעל לא עובד וביום שאין עבודה מבקש להישאר בבית ומוריד יום חופש.
עורך דין
07/10/2014 18:13
שלום לירון

המעסיק בהחלט יכוללהודיע לעובדים על חופשה מאולצת בערב החג, אך המדובר על חצי יום עבודה וחצי יום חופשה בהתאם, ולא יום חופש מלא.
מוטי
24/09/2014 00:46
שלום,אני עובד במקום עבודה כבר 8 שנים והבוס שלי אף פעם לא נתן לי דמי הבראה,והוא לא נתן לי את כל ימי החופשה שמגיעים לי,והוא לא נתן לי תלושי משכורת,חוץ ממספר פעמים קטן שהוא נתן לי תלושי משכורת כשביקשתי ממנו כי הייתי צריך למשהו,פעם ראיתי בתלושי משכורת שלי שהוא שהוא עשה קומבינה עם הרואה חשבון שלו שהוא כאילו נותן לי דמי הבראה,היה רשום שם שהוא כל חודש נותן לי דמי הבראה,אם אני זוכר נכון זה היה 500 שקל כל חודש,מה שכמובן לא נכון,והוא והרואה חשבון שלו פשוט עשו דבר לא חוקי,או יכול להיות שהבוס שלי אמר לרואה חשבון שהוא נתן לי או ייתן לי את הכסף,ובקשר לימי חופשה הוא נתן לי רק ימי חופשה כשביקשתי ממנו,אבל הוא לא דאג לתת לי את כל ימי החופשה שמגיעים לי,או לשלם לי על הימים שלא ניצלתי,השאלה שלי היא שאם אני אגיד לו שאני רוצה שהוא ייתן לי את דמי ההבראה והוא יגיד לי שהוא כבר נתן לי,והוא יראה לי את התלושי משכורת שרשום שם שהוא נתן לי את דמי ההבראה,האם אני יכול להוכיח שהוא לא נתן לי את דמי ההבראה,למרות שלי נראה שאין בזה הגיון שאני לא אוכל להוכיח,כי אם אני לא אוכל להוכיח אז הרבה בוסים היו עושים את הקומבינה הזאת וצוחקים כל הדרך אל הבנק כמו הבוס שלי,ובקשר לימי חופשה האם אני יכול לדעת מה כמות ימי החופשה שלא ניצלתי כל השנים ושהוא ייתן לי אותם על הימים האלה,אם הממשלה היתה בודקת אם הבוסים נותנים את דמי ההבראה והימי חופשה בזה שהבוסים היו מחוייבים לתת לעובדים דפים ושהעובדים יחתמו שהם קיבלו את דמי ההבראה והימי חופשה או תשלום במקום ימי החופשה אז הבוסים לא היו עושים את מה שהבוס שלי עושה,ובנוסף למה שהוא עושה הוא משלם לי משכורת נמוכה ,בתודה מראש.
עורך דין
27/09/2014 20:01
שלום מוטי

משטאלתך עולה מסכת של הפרת זכויות מצד מעסיקך. לאור עובדה זאת אני ממליץ לך להקדים ולפנות אל עורך דין שייצג אותך וידאג לכך שתקבל את המגיע לך. 8 שנים הן תקופה ארוכה מאד, ולצערך חלה התיישנות על חלק מהזכויות שלך. המלצתי לפנות לקבלת ייעוץ משפטי ללא דיחוי נוסף!

שנה טובה ושבוע מוצלח

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ