פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
הוספת תגובה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

הוספת תגובה ל - שירות במבצע צוק איתן
אבקש לקבל תגובות לאימייל שלי *

* (אנו לא עושים כל שימוש בכתובת הדוא"ל שלך ולעולם לא נשלח אליך דואר זבל)
תגובה ל:
מחבר
תאריך ושעה
12/10/2014 09:03
ברצוני לערער על חישוב שכר התגמולים עבור שירות המילואים שביצעתי במבצע צוק איתן. החודשים שעבדתי לפני המבצע אינם משקפים בפועל את המגיע לי וכאן אסביר מדוע. יתכן שבחודשים שקדמו למבצע לא עבדתי 9 שעות עבודה, משרה מלאה, בשל היותי סטודנטית, אך כל יום במהלך המבצע הוא 24 שעות, המינימום הוא להתייחס לשהותי שם כיום עבודה של 9 שעות כקבוע בחוק.

בשל היותי עובדת בשכר שעתי, איני מקבלת זכויות שזכאי להם עובד גלובאלי, כדוגמת ימי חופש במהלך השנה (רק בסיכום השנה). לכן אין זה הוגן ששכרי יחושב כגלובאלי כאשר בפועל הוא פיר שעה. בנוסף, החישוב מתעלם מהתעריף השעתי. אין זה הגיוני שהחישוב יהיה עיוור ולא יבחין בין מקבל שכר שעתי של 25 ₪ לשכר שעתי של 40 ₪.

חשוב לי להגיד, התשלום מזלזל בי ובתרומי ופוגע במוטיבציה שלי לשרת. אני חלק מקבוצה גדולה של סטודנטים, אשר רובנו עובדים לפי שכר שעתי ואין זה הוגן שזכויותינו ירמסו, אי אפשר לצפות כמה שעות עובד שעתי יעבוד בחודש ולכן יש להתייחס אליו כאשר הוא עובד 24 שעות ביממה במילואים, למינימום יום עבודה בישראל.

חישוב השכר הנוכחי:
31 ימים/ 6,312 = 203.61 ₪ ליום
203.61/ 9 שעות עבודה = 22.623 ₪ פחות משכר מינימום.
חישוב השכר בהתחשב לשכר השעתי שלי :
31 ימים X 9 שעות יומיות X 40 ₪ לשעה = ₪ 11,160
הפרש של 4,848 ₪ הפגיעה של המילואים בשכר שלי.
מבקשת לתקן את העוולה, לא מגיע לי להשתכר בשכר פחות ממינימום כאשר בפועל אני מרוויחה 40 ₪ לשעה בהתאם לכישורי ולאחר שהוכחתי את עצמי במקום עבודתי. לא מוכנה לספוג את הפגיעה הכלכלית הזאת ואין זה הוגן לאחר ששירתתי בתחושת שליחות כחודש ימים כולל סופי שבוע, אקבל שכר רעב ובאיחור של חודשיים.

האם אפשר לערער בגין מכתב זה?
תודה וחג שמח

פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ