פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 360
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ויקטוריה
14/01/2018 16:48
קיבלתי לפני כשחצי שנה פניה מחברה להחזרי מס שכנראה אמא שלי הפנתה אותם אלי, לאחר שיחה קצרה היא אמרה שאני יכולה לקבל החזר מס די גבוה ואמרה שאני צריכה לשלם 600 שקל על פתיחת תיק..כשסירבתי כי באותו זמן לא היה לי תקציב לזה, היא אמרה שהיא תיצור איתי קשר בעוד חודש.. ואותו סיפור.
ואז הבנתי שהיא הלכה ויצירה קשר עם אמא שלי, וביקשה ממנה לשלם עבורי על הפתיחת תיק, משהו שהיה לחלוטין מנוגד לבקשה שלי לא לפנות לאמא שלי.. אז כמובן שאמא שלי הנחמדה פתחה את הארחק ושילמה, ומשם החברה נעלמה.. לא טלפון, לא מכתב.. כלום.

עכשיו הם יצרו איתי קשר אחרי חצי שנה שחסר להם את המסמכים החתומים שלי..עכשיו כשניסיתי להסביר לנציג שם שאני לא מעוניינת ושהם יחזירו לאמא שלי את הכסף, הוא אמר שהוא לא חייב לי כלום והתיק כבר נפתח.

מה אני יכולה לעשות במצב הזה? זה 600 שקל שהלכו לפח? הם באמת יכולים לפתוח לי תיק בלי הסכם שלי ובלי החתימה שלי?
עורך דין
14/01/2018 19:28
שלום ויקטוריה

לשאלתך אין קשר לדיני עבודה ואת צריכה ויכולה לפנות ולהגיש תביעה כנגד אותה חברה בבית המשפט לתביעות קטנות.

בהצלחה
ל.מ
14/01/2018 16:52
מבולבלת נורא וחייבת לדעת מה עושים. כבר שאלתי לא מעט שאלות בנוגע לחל"ד וחל"ת.. הגיע הרגע ובו אני צריכה לחזור לעבודה.

אני נמצאת במקום עבודה תחת חוזה שאומר כל 11חודשים מפטרים ומחדשים חוזה לאחר חודש. (סייעת רפואית). לפני הלידה עבדתי 36שעות שבועיות א-ו וכך היה כחודש וחצי לפני הלידה, העבירו אותו לעבוד במטה את אותן השעות עד ללידה בפועל.

כיום אני עומדת בפני חזרה ולילד שאיתו עבדתי הורידו את הזכאות לשעות סיוע מ6 שעות ל4 שעות מה שאומר הרעה בתנאים מבחינתי. ושאלתי היא כזו: לכמה זמן ע"פחוק מחוייבים להחזיר אותי לעבודה לאחר חזרתי, והאם לאותן השעות בדיוק?

והאם יכולים לדרוש ממני, על מנת לספק לי את מכסת השעות, להתנייד למקומות אחרים?

(אם עבדתי בבית ספר קרוב לבית יכולים לומר לי עכשיו תעבדי בבי"ס שנמצא במרחק נסיעה ממני)
עורך דין
14/01/2018 19:27
שלום לך

כל מסגרת ההעסקה שאת מתארת אינה מסתדרת עם הוראות החוק. אסור למעסיק להקטין את היקף המשרה שלך בחזרה מחופשת הלידה. מומלץ לפנות לקבל ייעוץ משפטי פרטני בהקדם.

בהצלחה
ס.א
14/01/2018 10:23
אם בזמן האחרון המקום עבודה שלי הנוכחי מנסה לגרום לי להתפטר או מחפש סיבה לפטר אותי
הם פשוט לא שולחיים אליי את ההסעה כבר ולא דואגים לאסוף אותי
הם צועקים עליי בגלל חיסורים ואיחורים באשמתם הנהג של ההסעה לא עונה לי אף פעם כשאני מתקשרת
אליו ממספר אחר הוא מנתק לי בפרצוף
ולא מחזירים לי את הנסיעות במשכורת כשאני דורשת את זה
איתמר
14/01/2018 10:14
עבדתי במקום שנתיים וחצי והתפטרתי.
ביקשתי את הטפסים של 106 וראיתי שלא הפרשו לי פנסיה וכדו' בכלל. המנהל אמר לי שאני אמסור להם לאן מפרישים לי עכשיו והם יעבירו רטרו.

השאלה היא האם יש לי עילה לתביעה או לחכות לראות אם הם באמת מעבירים?

בנוסף בגלל שהם לא פתחו לי קרן פנסיה. מקום עבודה החדש מפריש לי רק אחרי חצי שנה ולא 3 חודשים כי לא היה לי קרן פנסיה פתוחה, האם יש משהו לעשות בנושא הזה?

תודה
יואב
13/01/2018 23:38
שלום אני עובד כנהג משאית 11 שנה לאחרונה המעסיק שלי כפה עלי מנהל עבודה שאינני מסתדר איתו. לפני כחודש נולד לי ילד ברוך ה.
הייתי רוצה לנצל מצב זה ולהתפטר לצורך טיפול בילד. השאלות שלי א. אם זה אפשרי? ב. האם לא אוכל לחפש עבודה אחרת מיד לאחר מכן? ג. האם אוכל לקבל דמי אבטלה? ד. האם במקום העבודה הנוכחי יוכלו להכריח אותי לאחר ההודעה לחנוך נהג אחר?
טל
13/01/2018 13:13
שאלה
האם זה חוקי לא לשלם שעות נוספות על שכר גלובלי?
טל
13/01/2018 13:10
היי
רציתי לברר
אני אחרי 9 שנים במקום העבודה שלי ואני רוצה לעזוב
יש לי שאלה איך מחושב שכר הפיצויים שלי ?
האם אני מוותרת על כסף כלשהוא אם אני עוזבת?
מאיה
13/01/2018 09:34
שבתי לפני כחודשיים מחופשת לידה בת 6 חודשים.
במידה ואני רוצה לעזוב כדי לגדל את ילדיי
מה התנאים שמגיעים לי
אני עובדת באותו מקום למעלה מעשור וחשוב לי לקבל את כל הכסף שמגיע לי ולדעת האם אוכל מיידי לחתום בלישכה
zahav
12/01/2018 19:19
שלום. אני נמצאת בחופשת מחלה המוגדרת תאונת עבודה עקב תאונת דרכים בדרך לעבודה. סובלת מצליפת שוט. רוצה לחזור לעבודה ומפחדת שאם ארגיש לא טוב ואאלץ לנטוש באמצע המשך הישארותי בבית לא תוכר לי כתאונת עבודה. מה הדין? תודה
רני
12/01/2018 16:39
שלום, עבדתי פחות משנה והתפטרתי. האם אני זכאי לקבל את הפרשות המעביד, קרי תגמולים ופיצויים, שנצברו לי בביטוח מנהלים? או שמא אני זכאי רק לתגמולים שהופרשו משכרי?
אסנת
12/01/2018 10:04
שלום רב
אני בת 53 עובדת 8 שנים בחנות לכלי בית העבודה כוללת פירוק סחורה כבדה וסידור בחנות . כמו כן היא כוללת עמידה ממושכת. הרבה פעמים בגלל חוסר עובדים ולחץ גדול אני עובדת משמרת כפולה . בדיקה שיגרתית במחלקת מומי לב בבילינסון התגלה לי לחץ דם גבוה בנוסף יש לי כאבי ראש וסחרחרות. במשך ה8 שני צברתי 80 ימי מחלה . ולמעט חופשות מחלה שלקחתי בגלל הורי. וחופש מחלה שהתאשפזתי בקפלן במחלקת אף אוזן גרון משקדים שהתנפחו. אמא שלי נפטרה מאירוע מוחי. בגלל חוסר עובדים באתי חולה עם חום של 38.5 ועבדתי 9 שעות של אני מרגישה שקשה לי עם הלחץ הזה וקרה שחזרתי הבייתה והתעלפתי. האם זאת עילה לפנות לרופא תעסוקתי . ואיך אני יכולה לעשות את זה
קארין
11/01/2018 23:17
עבדתי במתקן ממשלתי דרך חברת קבלן. אתמול התקשר אליי המנהל שלי מהחברת קבלן להודיע שיש לי שיחה על התפקוד שלי במקום עבודה.
היום הגעתי לשיחה; דבר ראשון, גייסו עובדת נוספת מעבר למה שהתקן דורש.
בשיחה הם טענו טענות הקשורות בהתנהלות שלי בעבודה כמו למשל שהגעתי באיחור להדרכה שבסוף הם גם אמרו לי ללכת ממנה וטענו שבכלל לא הייתי אמורה להגיע.
ועוד ועוד שקרים ודברים שמעולם לא קרו או חצאי דברים.
ההתנצלות שלי והטענות שלי לא באמת הוקשבו והמנהל שלי אמר שיחזיר לי תשובה בהמשך היום.
אף אחד לא חזר אליי וגיליתי שכשיצא סידור עבודה שאני בכלל לא משובצת בו.
התקשרתי למנהל שלי, הוא לא ענה. התקשרתי לקב"ט שלי, הוא הגיב לי תשובות יבשות ביותר והתנער מאחריות. יש לי 10 חודשים בדיוק בעבודה... אני יודעת שההחלטה שלהם הייתה הרבה לפני שהם דיברו איתי בכלל וכל תקופת העסקה שלי הייתה כלפיי מעין התנקלות, יש לי גם איך להוכיח את זה... אשמח לעצה מקצועית ואם יש מה לעשות בעניין.

תודה רבה מראש...
א.ב
11/01/2018 23:16
שלום רב,

הבת שלי (בת 17) עובדת כשנתיים +, במשרה שעתית. הממוצע הינו 24 שעות בחודש (פעמיים בשבוע, כ-6 שעות בכל פעם).
היום לאחר ייעוץ איתנו היא החליטה להתפטר ולעבור לעבוד במקום אחר מהסיבות הבאות:
יחס מעביד, חוסר הבנה (לדוגמא מסבירה שהשבוע היא לא יכולה ביום שלישי בגלל מבחנים שהיא צריכה ללמוד והיא כמובן מודיעה בזמן הצבת משמרות מראש) והקש ששבר את גב הגמל - אי תשלום בזמן.
החודש לדוגמא הובטח שישולם באזור ה -17 לחודש תוך בשקות שהיא תבין שהוא במצוקה כלכלית.

לאחר שהיא שלחה את הודעה על הפיטורין, הוא שואל "מה עם הודעה מראש".
השאלה, האם בסוג משרה שכזו היא מחוייבת בהודעה מראש ואם כן של איזו תקופה (ימים \ שעות) איך זה הולך?
דבר נוסף, האם כשהוא לא עומד בדרישות חוק, יכול לבוא בדרישות?
הרי אם הוא לא משלם משכורת/בזמן וגורם לכך שהיא לא בטוחה ביציבות העבודה כיצד יש דרישה שכזו?
כמו כן, היא קיבלה עכשיו הצעת עבודה שהיא עלולה להפסיק בגלל הצורך להודיע מראש. מה עושים במקרה כזה?

תודה מראש!
יהודית
11/01/2018 23:14
1. עובדת לא מרגישה טוב והלכה לביתה ללא הודעה למעסיק.
האם מותר למעסיק להגיד לה שמחר גם לא תבוא לעבוד??
2. עובדת איחרה לעבודה האם מותר למנהל להגיד לה ללכת לבית?? ויותר לא לעבוד??
3. עובדת לא הגיעה לעבודה, מותר לפטר אותה ללא פיצויים??
4. עובדת שמלווה בהסעה (חינוך מיוחד) כבר כמה שנים.... ואמרו לה היום שממחר לא תגיע יותר לעבודה האם זה מותר?? תודה רבה.
ש.פ
11/01/2018 23:12
יש לי חברה שעובדת כבר 9 שנים במשרד וכבר 8 חודשים לא שילמו לה את הפנסייה למרות שכל פעם כשהיא פונה למעסיקים בנושא אומרים לה שיטפלו בכך וזה לא קורה. בנוסף הובטח לה פתיחת קרן השתלמות במקום העלאת שכר וגם זה לא בוצע. האם היא יכולה להתפטר בטענה של הרעת תנאי עבודה ובכך תהייה זכאית לתשלום פיצויים? האם ניתן לפנות לבית דין לדיני עבודה ללא עורך דין בכדי לקבל ייעוץ? תודה רבה
ריקה
11/01/2018 23:08
שאלה קטנה ופשוטה.
עובד שעובד 48 שעות שבועיות. 8 שעות בכול יום.
האם יהיה נכון לחשב את משמרת היום ה 6 כשעות נספות בלבד. מבלי לשלם עבור יום שבת . תעריף שבת?
אשמח לתשבה מדויקת רק ממי שמכיר את החוק. כי אני חושבת שצריך לשלם תעריף שבת פלוס שעות נוספות.
תודה מראש.
דורין
11/01/2018 23:07
שלום, יש לי שאלה בקשר לתלוש המשכורת והפנסיה.
בתלוש המשכורת שלי כתוב הניכויי החובה, ונטו 6600 .
ובחשבון נכנס 5900 .
מתברר שיש סעיף של מנורה מבטחים.
אני לא מעוניינת שיורידו לי 300 שקל כל פעם.
ועד חודש 12 לא הורידו לי בכלל.
מה אני עושה במצב כזה?
ואיך אני דורשת את הכסף שהצטבר אצלהם?
מאחר ואני עוזבת את הארץ עוד חודשיים.
אביבה
11/01/2018 23:07
ערב טוב אני עובדת במקום עבודה ונותן תחושה שהם לא משלמים לנו על פי חוק..ויש לי כמה שאלות
אם אני עובדת משמרת לילה משעה אחד עשרה בלילה עד שבע בבוקר על פי חוק הם צריכים לשלם לי שבע שעות רגילות ושעה אחת נוספת?
בנוסף, אני עובדת נניח תשע שעות הם צריכים לשלם לנו מהשעה השמינית שעה נוספת?
דורון
11/01/2018 16:34
שלום.
אני עובד באבטחה. ולא משלמים לי לפי חוק 36 שעות מנוחה בשבת/חג. בתענה שזה לא חל בהסכמים המורחבים?
האם זה נכון?
האם החוק כפי שהוא, איננו מעל ההסכמים?
דורון
11/01/2018 16:32
שלום,
הודעתי למעסיק שלי שאני מתפטר.
ונתתי לו התראה של חודש מראש.
והוא חייב אותי לקחת את כל ימים החופשה שצברתי.
אמר שלא אתן לי משמרות. ועל פי החוק אני חייב לנצל את החופשה שלי לפני שאני עוזב.
עקב אי הכרה של החוק אני מעביר את השאלה שלי לכן אחרי שכבר חתמתי על הימי חופשה.
קרן
11/01/2018 14:23
שלום, אני עובדת במשרה חלקית, בעבודה שבה כמות שעות העבודה וכמות ימי העבודה משתנים לעיתים קרובות, אך למרות זאת יש חודשים שבהם אני עובדת בדיוק אותה כמות של ימי עבודה ושל שעות עבודה, אז האם חוקי שלמרות הנתונים הזהים בחודשים האלו, עדיין חישוב שעות העבודה יהיה בכמות שונה מחודש לחודש?
תנאים
שאלה
11/01/2018 14:22
הועסקתי בחברה מאוגוסט 2016, במאי 2017 יצאתי לשמירת הריון עד נובמבר ומשם הומשך לחופשת לידה והמעסיק ציין שהיא עד מאי 2018 לכל היותר (עם הארכה כמובן). עכשיו השאלה היא כזאת, אם אני מגישה מכתב התפטרות, ימי חופשה / מחלה מצטברים בכל הזמן הזה שלא עבדתי בפועל ואוכל לפדות אותם? ואיך ייספר לי הוותק כולל שמירת הריון ו/או חופשה לידה ואוכל לקבל פיצויים כי זה מעל שנה? או נחשב עד הזמן שהועסקתי בפועל?

ועוד שאלה בזמן שהייתי בשמירת הריון האם מגיע לי לקהל מתנה לחג שחולק לכל העובדים?

יש לציין שמאז שנכנסתי להריון היחס של המעסיק שלי אליי מתחת לכל ביקורת.. והוא פשוט יכל להתעלם מכל דבר, אז שואלת אם יש טעם להתעמת

תודה מראש
מישל
11/01/2018 14:21
האם מישהו יכול לענות לי על השאלה הבאה?
אנחנו חברה קטנה שלא מזמן התאגדנו לוועד והיום יש לנו הסכם קיבוצי לאחר חתימה.
ישנם שלושה חברי וועד לאחר ההסכם.
פתאום ביום בהיר החליטו שעוד שני חברי ועד מצטרפים, האם זה חוקי? מה הנהלים והכללים להוספת חברי וועד?
תודה לעוזרים
מ.ח
11/01/2018 14:19
עבדתי כמנהל מדיה חברתית של מסעדה מסוימת, סיכמנו על תשלום של 1,400₪ לאחר חודש העבודה (צקים של ספקים יוצאים על ידם רק ב20), פוטרתי מעבודתי בדצמבר 17 והמסעדה עדיין לא שילמה לי על חודשים ספטמבר ונובמבר, מנהל המסעדה מסבן אותי כבר חודשיים (אחת מהבעלים בחו"ל היא תחזור ותחתום לך על הצ'קים),
יש לציין שכבר חזרו לי צ'קים שלי עקב אי קבלת התשלום בעבור עבודתי, אחד הבעלים לא עונה והשניה טוענת שאיננה מכירה אותי ומפנה חזרה למנהל המסעדה
אני דיי אובד עצות ואשמח לייעוץ..
בתיה
11/01/2018 14:18
צהרים טובים

אני עובדת במקום עבודה מהראשון לדצמבר 2017 (1/12/2017)
היום הודעתי לבוסית שלי שאני מתכננת לעזוב עקב מעבר דירה בסוף החודש (26/1/2018)
אז היא אמרה לי שלא אבוא לעבוד החל מיום ראשון בשבוע הבא (14/1/2018). האם חוקי לעשות דבר כזה ?

מלבד זאת בראיון העבודה דרשתי חופשים ביום שישי והיא אמרה שזה לא כ"כ אפשרי בסוף התפשרנו על שני שישי ושני ראשון בחדש(ז"א שבוע אחד יום חופשי בראשון שבוע אח"כ יום שישי חופשי וכו)

כשהתחלתי לעבוד בפועל היו לה מספר רב של עובדות אז היא דרשה ממני לקחת שני ימים חופשיים בשבוע שני ורביעי לא כפי שקבענו מראש.

מכך נבע שהשכר ירד במאות שקלים לחודש.

אשמח לעזרתכם
תודה מראש.
טלי
11/01/2018 12:39
עובד בחברה פרטית-משפחתית כ 3 שנים אשר מפוטר כדין כולל גמר חשבון ותשלום פיצויים. ללא פוליסת חיסכון פנסיוני(מכל מיני סיבות). האם ניתן להעסיק מחדש ללא המתנה של 6 חודשים? הפיצויים ישולמו מחוץ לתלוש במסמך פנימי בין העובד למעסיק או שיגולמו בתוך התלוש כבונוס. המעסיק לא מקבל על הפיצויים הטבת מס כי הם לא הופרשו לפוליסה. השאלה האם זה חוקי לפטר היום ולהעסיק מחר?
שמחה
11/01/2018 12:22
שלום וברכה. התפטרתי מעבודתי וסיימתי ב-7.12.2017
עדיין לא קיבלתי תלוש שכר ע' 12.17 (שכ"ע כן נכנס לבנק).
פניתי כבר פעמיים במייל למעסיקה מאחר ואני צריכה את התלוש ועדיין לא קיבלתי.
עד מתי היא צריכה להעביר לי את התלוש?
( האם היא יכולה להגיד שהיא שלחה בדואר וזה לא הגיע?)
אודה לכם מאוד על תשובתכם.
לינוי
11/01/2018 11:33
עזרה בשביל חברה שפוטרה:

ביום ראשון שלחו לה מכתב במייל שההעסקה שלה כולל הודעה מוקדמת עד 31.1 (עובדת פחות משנה).

היום המנהלת שלה כתבה לה כך:

למען הסר ספק יש לך 11 ימי הודעה מוקדמת וכל יתר הימים ימי חופשה ולכן סיום העסקה 31.1, כלומר ימי התראה מסתיימים ב 21.1.

מבחינתנו את לא צריכה להמשיך להגיע לעבודה.

ההודעות לא סותרות?

האם היא תקבל שכר על כל חודש ינואר?
אם יש לה ימי מחלה לא מנוצלים כדאי לה להוציא מחלה או שהיא תקבל כסף על זה המשכורת האחרונה על ימים שלא נוצלו?

אודה לעזרה.
רינה
11/01/2018 08:37
מהו שכר המינמינום שאחראי ניקיון צריך לקבל אחרי ההעלאה? פעם היינו מקבלים יותר מעובד רגיל. האם עכשיו אנחנו מקבלים אותו דבר כמו כל עובד או שיש עדיין פער כמו שהיה פעם לפי הצו מ2016?
לנה
10/01/2018 19:01
שלום,
בראש השנה קיבלנו העובדים ואני מתנת חג ממוסדות חינוך השייך לעירית תל אביב מתנה תלוש קניות בויקטורי.
לפני חודש התברר לי שמורידים לי מתלוש המשכורת את הכסף חזרה.
בתלוש נרשם ניכוי שי לחג .
שאלתי עובדים אחרים והתברר לי שכל שנה כל חג מקבלים "מתנה"ומחזירים אותה
אחכ.
זאת הפעם הראשונה בחיים שלי כשכירה כמעט 35 שנה במקומות עבודה ציבוריים פרטיים ועוד.
האם זה חוקי?
תודה לנה
עורך דין
11/01/2018 08:10
שלום לנה

מוזר מאד. לא בטוח שמותר למעסיק לנכות משכרך את שווי המתנה לחג. שווה לפנות לבדיקה פרטנית מול עורך דין ואם תוכלי למצוא עוד עובדים נוספים שיסכימו לכך, מה טוב.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ