פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 273
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אורטל
12/09/2018 08:22
היי.
עבדתי כחודש במקום עבודה ולאחר שבישרתי להם שאני בהריון פוטרתי דרך שיחה טלפונית ע"י המנכ"ל.
כיצד עליי לפעול??
עורך דין
12/09/2018 08:43
בוקר טוב אורטל

בחלק העליון של האתר יש מספר טלפון - חייגי לשיחה עם עורך דין - פיטורי עובדת בשל הריון, הגם שנעשו לאחר חודש עבוה אחד, אסורים לפי חוק. עליך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי בהקדם.

שנה טובה וגמר חתימה טובה
אלכס
10/09/2018 11:08
שלום לכולם ושנה טובה.
האם יש זכאות לימי אבל על אח חורג(בן של בעלה החדש של אמא)?
אודה מאוד לתשובה....
שנורקל
10/09/2018 04:39
שלום,
עבדתי במוקד מכירות מ-5/1/15 עד 18/8/16(בכוונה אני רושם תאריכים מדוייקים לצורך תשובה מדוייקת ככל האפשר). עבדתי במשמרות מראשון עד חמישי. ההסכם איתי היה שלוש פעמים בשבוע משמרת בוקר מ 9-15 ופעמיים משמרת ערב מ 15-20 אך יכולתי 'לשחק' עם המשמרות כל שבוע. כאשר מקום העבודה אפשר לנו במשמרות בבוקר למשוך שעות מעבר ל15 וכן במשמרות ערב להגיע לפני 15. כך גם עשיתי בפועל בד"כ.
1. מהי משך תקופת ההעסקה לצורך חישוב דמי ההבראה?
2. איך אני מחשב את דמי ההבראה? לפי שעות העבודה שעבדתי בפועל, היקף המשרה או לפי 6 שעות ליום המוגדרות כמשמרת?
3. היה וזה לפי שעות עבודה בפועל האם החישוב הוא לפי שבוע/חודש?
תודה רבה.
נעם
09/09/2018 09:36
אני עובד שעתי אשר היום החופשי שלי הוא יום ג'
ראש השנה נפל על היום החופשי שלי.
האם אני זכאי לקבל את היום הזה?
סופיה
08/09/2018 21:00
היי שלום ברצוני להתעייץ בדחיפות לגבי בעיה שנוצרה לי במקום העבודה. פוטרתי בסוף חודש יולי והודיעו לי אני אקבל ימי הודעה מוקדמת ואמשיך להגיע לעבודה. במהלך כמה הימים הראשונים של ההודעה מוקדמת הסתסכתי עם מנהלת משאבי האנוש והיא ביקשה ממני לא להגיע לעבודה ושאני אבוא לקחת את המכתב פיטורים בעוד כמה ימים. כשבאתי לקחת את מכתב הפיטורים ראיתי שרשום בו מלא שטויות שהם לא נכונים כמו שתיית אלכוהול במהלך העבודה, עזיבת חדר מדים ללא השגחה, דיבור ויחס מזלזל כלפי המעביד ועוד כמה שטויות ששום דבר מהם לא נכון בכלל! לפני כמה ימים התקשרתי לברר לגבי התשלום של ימי ההודעה המוקדמת שלי והיא לטענתה לאור מה שקרה, לא מוכנה לשלם לי את ימי ההודעה המגיעים לי ואת הכסף שלי! מה עליי לעשות במצב כזה??
י.א
07/09/2018 21:37
האם כינוי כאתיופי קטן ומגעיל מפי עובד אחר
מהווה עילה לתביעת פיצוי ואם כן על איזה סכום מומלץ לתבוע?
והאם תיתכן סיבה גם לתבוע את מקום העבודה?
דיני עבודה
07/09/2018 16:09
אשמח לייעוץ טלפוני... זה 2 דקות
עובד מפעל
06/09/2018 11:46
שלום אני עובד במפעל אלקטרוניקה במשמרות של בוקר ולילה לסירוגין .. שעות עבודה הן-07:00-19:00
ויום שישי 07:00-13:00
האם המעסיק יכול לחייב אותי לעבוד גם במוצאי שבת מ 22:00-07:00??
הריון
שני
06/09/2018 08:06
בוקר טוב

האם הריון מקנה נקודות זכות בעבודה ?

האם בעקבות ההריון השכר אמור לעלות לי?
מענק עבודה
05/09/2018 14:05
האם ניתן לעקל מענק עבודה
פיטורים
אילן
05/09/2018 13:16
עבדתי במשרה מלאה 16 שנה ולאחר מכן הורידו אותי במשרה ל75% היום סוגרים את המשרד. שאלתי האם תחשיב אמור להיות 16 שנה משרה מלאה ובהמשך לחקיות המשרה?
י.ג.
04/09/2018 20:04
שלום,
אני ביקשתי ממעסיקים קודמים שלי דפי נוכחות עבור התקופות שעבדתי. יש מעסיקים שאמרו לי שהם לא יכולים להוציא לי מכיוון שעברה תקופת זמן מאז שסיימתי לעבוד אצלם והם לא יכולים להוציא לי. השאלה שלי האם לפי החוק המעסיק הקודם מחוייב למסור לי את הנ"ל אם אני מבקש? יש משהו שאני יכול לעשות בנידון?
תודה רבה.
נועם
04/09/2018 14:35
התחלתי לעבוד במקום עבודה ב01.07.2013. לפני מספר חודשים יצאתי לחופשת לידה בת 15 שבועות והחלטתי לא לחזור ולהישאר לטפל בילדתי כאשר חופשת הלידה הסתיימה ב02.07.2018. יש לציין שהודעתי חודש מראש שאין בכוונתי לחזור ואני נשארת לטפל בילדה. אני יודעת שאני זכאית לקבל פיצויי פיטורים ועד היום לא קיבלתי מהמעסיק את הפיצויים. המעסיק טוען שהדבר מתעכב מאחר והתשלום לפנסיה בעבור היומיים של חודש יולי 2018 מתבצע רק בחודש אוגוסט ולכן עד שיעודכן בחברת הביטוח כל התשלומים הוא לא יכול לשלם לי את חלקו (המעסיק לא הפריש את מלוא האחוזים בשנות עבודתי ולכן חלק מהכספים נמצאים בחברת הביטוח ואת הפער הוא צריך להשלים לי במזומן). יש לציין כי אני עובדת שעתית על בסיס משתנה (כל חודש כמות שונה של שעות) וכן התעריף השעתי עלה משמעותית בשנתיים האחרונות. האם טענותיו נכונות בנוגע לתשלום הפנסיה שניתן להפריש רק בחודש לאחר מכן? או שמא המעסיק יכל להפריש מראש את התשלומים עבור החודשים בהם שהיתי בחופשת לידה? פשוט קראתי שתשלום הפיצויים מהמעסיק צריך להתבצע תוך 15 יום מהמועד בו הפסיקו יחסי עובד ומעביד (משמע 15 יום מה02.07.2018). בשורה התחתונה, האם יש כאן הלנת פיצויי פיטורים ואני זכאית לקבל בגינם דמי הלנת פיצויי פיטורים?
אודה לכם על תשובה מפורטת כדי להבין טוב יותר . תודה רבה!
קרן יחבס
04/09/2018 13:55
שלום רב,
שמי קרן יחבס ואני זקוק לייעוץ משפטי מול חברת אל על.
פרטי המקרה רבים ואיני מעוניין כרגע לחשוף אותם בפורום זה, אני מתגורר בחו"ל ולכן אין באפשרותי להתקשר, אשמח לקבל כתובת דואר אלקטרוני אליה אשלח את פרטי המקרה.
תודה מראש,
קרן יחבס
מיכל
04/09/2018 13:37
חבר טוב שלי עובד כמדריך טיולים בחברה גדולה.
השכר הוא על יום הדרכה

1. מעולם לא שולם לו דמי הבראה

2. הם מקזזים לו את ימי החופשה בתוך השכר (נגיד השכר ליום 500 שח. אז בתלוש רשום 470+30 שח חופשה)

3. אין צבירת ימי מחלה

4. אין חוזה העסקה

האם כל העניין הזה חוקי?
הוא עובד שם כבר המון שנים!
מורן
04/09/2018 13:06
התפטרתי אחרי סיום חופשת לידה תאומים ( 18 שבועות עפ חוק) ב3/7/18
הגעתי ללשכה לחתום ב20/8/18
שלחתי את כל המסמכים לבטוח לאומי לאבטלה בצירוף מכתב מנמק שיבטלו לי את ה90 ימי המתנה.

ביטוח לאומי היה בחופשה עד אתמול חזרו לפעילות...ואין לדעת מתי יפתחו את המעטפה שלי.

במידה ומאשרים לי בטח אקבל את הכסף מיידית ובמידה ולא....מה קורה לכל הפעמים שאני הולכת לחתום מידיי שבוע( רק באוקטובר ייגמרו ה90 יום) והתחלתי להתייצב בלשכה מאוגוסט...

מישהו יודע לענות לי מניסיון אישי? איך מתנהל ביטוח לאומי במצב הזה?

כל הימים האלה שאני מתרוצצת עם תאומים לחתום יילך לפח?

אשמח להכוונה .תודה:)
בן
04/09/2018 12:52
גננת שעבדה בתור גננת מחליפה בגן אחר ולא קיבלה שכר על הימים האלה 5 חודשים אחורה!

האם אפשרי לגשת לתביעות קטנות? מדובר בסכום של אלף שקל בערך משכורת כל תאריך משכורת מגלה שלא נכנס הכסף שולחת הודעה להנהלת חשבונות ואומרים לה אוי היית טעות בדיווח הנה החודש נזין חודש הבא זה יכנס וככה חוזר חלילה 5 חודשים.

בנוסף האם הם חייבים לשלם מיידי או שהם יכולים להגיד כן ב-10 הבא תקבלי שכר.
דוד
04/09/2018 12:36
היי!

התפטרתי ממקום עבודה לפני חודש וחצי אחרי שנתיים וחצי של העסקה שם (חוזה שנתי מתחדש). החודש, בתלוש האחרון שלי משם, מסתבר שהם גילו שהם עשו טעות במספר ימי החופשה שהזינו לי בינואר (לי לא היה מושג עליה) והורידו לי 1400 שקל על ימי חופשה שניצלתי שלמעשה לא הייתי אמור לקבל. האם זה חוקי? מסתבר שבתלוש האחרון אני נמצא מבחינתם בחוב כלפיהם.
משיחה עם מחלקת כא ושכר מתברר שהם רוצים להוריד את יתרת החוב מהפיצויים שמגיעים לי. מה אתם אומרים?
ועוד משהו מוזר - הם אומרים שאת הפיצויים הם מעבירים לעו"ש שלי ישירות ולא לקרן הפנסיה שלי. א- אני רוצה לשמור לפנסיה ולא לפדות ולקבל לעו"ש אבל הם לא מוכנים.

מה עושים?

תודה רבה
שמואל
04/09/2018 12:35
שאלה למבינים בנושא . הבת שלי עבדה בחברת כ"א 4 שנים , וסיימה לעבוד שם לפני שנתיים . היא קיבלה את כל המסמכים עבור חברת הביטוח שישחררו לה את הכספים המגיעים לה . הבת שלי לא טיפלה בזה , ובינתיים איבדה את כל המסמכים . כעת היא פנתה להנהלת החשבונות בחברה בבקשה לקבל שוב עותקים של המסמכים . אולם הם הודיעו לה שהיא לא מופיעה אצלם כאחת שעבדה בשנים האלה . מה ניתן לעשות ? תודה .
איש מכירות
20/08/2018 11:27
שלום אני עובד משמרות..אשר אורכו של יום עבודה 7.5 ואילו אורכו של שבוע עבודה 41.5
המשמרות הנן
09:00-17:00
או
11:00-19:00
אופי העבודה מתבססת על יעדים ובונוסים..
והמעסיק ציין שאין שעות נוספות..
מקבל משכורת חמש..
(נודע לי, ממכריי שמהשעה ארבע זה תוספת..)
השאלה אם זה נכון?!
עורך דין
23/08/2018 13:30
שלום לך

כל עוד שכרך אינו נמוך משכר המינימום אין כל בעיה חוקית.

בהצלחה
איש מכירות
03/09/2018 20:45
שכרי הוא 5..,השאלה היא אם אני זכאי לשעות נוספות מהשעה ארבע?!,כי כשחושב על זה כבר זמן מה..מרגיש מרומה..
איש מכירות
23/08/2018 10:53
Up..
דנה
03/09/2018 20:29
רציתי לדעת כמה נקודות זיכוי ממס הכנסה מגיעות לי בהיותי אם יחידנית לבת 5. אני עובדת שכירה ובתלוש המשכורת מצוין שיש לי 6.25 נקודות . הסבו את תשומת ליבי שייתכן ומגיעות לי יותר נקודות.
ר.ק
03/09/2018 13:28
:) אני עובדת מעל שנה במשרה מלאה כמנהלת מכירות. העבודה הינה עבודה מהבית 5 ימים בשבוע , בממוצע 10 שעות ביום. חוזה העבודה שלי מכיל שורה אחת בכתב יד אשר מציינת את שעות העבודה שלי נכון לחודש הראשון. סעיף אשר לא רלוונטי לאור הסכם בע"פ, חתימה שלי ושל המעסיק ותאריך.
בתחילת תקופת העסקה שלי בחברה גרתי במרחק של כ-70 ק"מ מהמקום ולצורך הרושם הטוב הייתי מגיעה אחת לשבוע ולעיתים גם יותר, לעבוד במשרדי החברה אם כי בהגדרת התפקיד אני עובדת מהבית. באחת משיחותיי עם המעסיק אמרתי: "אולי מתישהו כשאגור במרכז הארץ ויהיה לי רישיון אגיע לעיתים קרובות יותר".
לפני חצי שנה עברתי למרכז הארץ וכעת המרחק בין עיר מגוריי לבין משרדי החברה הוא כ-45 ק"מ. עדיין אינני בעלת רישיון נהיגה.
באחד מהביקורים שלי במהלך השנה מצא המעסיק לנכון "להתפרץ עליי" בפניי כל העובדים במשרד מאחר והיו אנשים רבים מידי בחלל והרעש הפריע לו (החלל לא מותאם ליותר מ-2 אנשים שעובדים במקביל, בסיטואציה המדוברת היו כ-6 אנשים שמדברים בטלפון כחלק מתפקידם). ולציטוט:"את עובדת מהבית ואין לך למה להגיע לפה עד הודעה חדשה". כבר עברו 3 חודשים ואני לא מגיעה למשרד כי אין לי עמדת עבודה, כי זה מאוד רחוק (שעה וחצי לכל כיוון בתחבורה ציבורית) וכי מאוד נפגעתי מהיחס ולא זכיתי להתנצלות.
בשבוע האחרון המעסיק אמר לי שהיה בינינו הסכם שאנחנו צריכים ליישם וההסכם אומר שאני אתחיל להגיע לפחות פעמיים או שלוש למשרד לצורך עבודה. בתגובה אמרתי לו כי הנסיעות האלו מאוד קשות לי וגוזלות לי זמן יקר מידי וגם פוגעות באיכות העבודה שלי. הוספתי שמאחר ואני לא ניידת ה"הסכם" עליו הוא מדבר אינו יכול להיות ממומש.

מכאן השאלה, האם בסיטואציה הנוכחית מדובר בהרעת תנאים והאם טענותיי נכונות? בתודה מראש.
אנונימית
03/09/2018 11:07
אשמח לעזרה קטנה .

כרגע 35 בשמירת הריון משבוע 20 הפסקתי לעבוד, החתמתי את המעסיק על שמירה ומאז כל קשר נותק לא שולחים תלושי שכר ויותר מזה גיליתי רק שבוע שעבר שהפסיק להפריש פנסיה השתלמות וכו (ביררתי ישירות דרך הקופה).

הוותק שלי 1 שנה ו 8 חודשים בחג פסח האחרון לא נתן לי שי לחג כי הייתי בירח דבש אחרי החתונה ואז חזרתי לתפקיד חדש שאת המקום ניהל מנהל איזור אחר.

השאלה שלי האם אני עדיין זכאית לשי לחג לכבוד ראש השנה? ואם כן איך אני פונה אליו ? ואם אקבל שי לחג איך אדע שזה השי לחג שכל העובדים קיבלו ולא רק אני?!

(הכוונה שלא ינסה לדחוף לי בקבוק יין כדי לצאת ידי חובה ושאר העובדים קיבלו תלושים) מציינת לא בקשר עם אף עובד זו חברה ארצית.
גלי
03/09/2018 11:05
החלטתי להתפטר כי אין אפשרות להאריך לי את החל"ת ועקב נסיבות בריאותיות עלי להשאר עם הבן שלי עוד חודשיים.

הבנתי שעל מנת לקבל פיצויים בגין התפטרות לצורך טיפול בילד יש צורך שיתקיימו יחסי עובד-מעביד במשך שנה.

אני בפועל עבדתי שנה והייתי בחופשה חצי שנה. האם זה תופס?

אילו טפסים אני צריכה להגיש?

האם מקום העבודה יכול לא לקבל את בקשתי?
ג'ני
03/09/2018 10:25
כרגע אני נמצאת בחופשת לידה מה-1.8.18 וברצוני להתפטר לצורך גידול הילד ולקבל אבטלה. רציתי לשאול האם כדאי לי להתפטר עכשיו? כחודשיים לפני סיום חופשת הלידה או שכדאי לחכות לסיום חופשת הלידה?

ההתלבטות נובעת מכך שהייתי רוצה לקבל את דמי האבטלה מייד אחרי חופשת הלידה (ללא המתנה של 90 יום) שעות העבודה הן בערב ומיקום העבודה מאוד רחוק.

מה הסיכוי שיבטלו לי את ימי ההמתנה לאבטלה במקרה כזה? ומה קורה אם אני מגישה בקשה לאבטלה ומציינת את הדברים הללו בזמן חופשת הלידה?
שיר
03/09/2018 10:20
שלום, מישהו שמתעסק בתאונות עבודה?

אם מישהו נפצע במסגרת תאונת עבודה בחו"ל, שהמעסיקים שם ישראלים, ושלחו אותו אחרי שבועיים בחזרה לארץ לבדיקות ובירורים, והחוזה עבודה מוגדר לחודשיים, על איזה תקופה הוא צריך לקבל ימי מחלה / פיצויים ?

תודה מראש!
מיכאל
03/09/2018 10:17
שלום רב,

שאלה בנושא דיני עבודה.
הלכתי לרופא משפחה וקיבלתי 8 ימי מחלה.
מיד אחרי שקיבלתי את ימי המחלה, הודעתי למנהל שלי בשיחה טלפונית על כך.
באותו היום, אחרי כשעתיים, הלכתי לעבודה.
ברצוני לדעת מספר דברים:

1. האם ימי המחלה עדיין בתוקף, כלומר האם עדיין אוכל לממש אותם בימים הבאים למקרה שארגיש שאין באפשרותי להגיע לעבודה?

2. אם אני בוחר ללכת לעבודה בימים הללו, האם אני מבוטח מפני תאונות עבודה ו/או תאונות בדרך אל או מהעבודה?

תודה מראש
א.ס
03/09/2018 10:16
שאלה בדיני עבודה.

פיטורין במקום מהיום להיום.

חברה שלי פיטרו במקום אחרי 7.4 שנות עבודה.

פיטרו אותה בסוף חודש יולי.

באוגוסט קיבלה תלוש ובו הכניסו פידיון חופשות + שכר עבודה לפי ימי עבודה שעבדה באותו חודש (שכר גלובלי). כסף של הודעה מוקדמת (חודש אוגוסט + 3 ימים של חודש יולי) אמורה לקבל ב-10.9.18.

שאלה:

1.איך מחשבים פיצי פיטורין (חלק של מעסיק ולא כסף שיש בביטוח מנהלים)?

2. האים משכורת האחרונה (כסף של הודעה מוקדמת בלבד) נחשבת בחישוב הזה?

תודה מראש
שרי
03/09/2018 10:13
היי,

שאלה:

האם לעובדי משמרות על 100 אחוזי משרה קיים גם שכר מינימים של 5300 ש"ח?

והאם נגזרות הפנסיה והפיצויים למשל חייבים על פי חוק להגזר משכר בסיס זה?

(או באם המעסיק "משלים" שכר לשכר בסיס של 5300 וכל הנגזרות מתבצעות משכר נמוך מהמינימום - האם זה חוקי?)

תודה מראש.
דניס
03/09/2018 10:12
בוקר טוב,

שאלה בעניין עבודה.

ידידה שלי עובדת במלון, המעביד הזמין לה מונית בבוקר, והיא לא הספיקה להגיע והמונית נסעה. כמובן שהיא בכל מקרה אמורה להגיע לעבודה, אז היא שילמה מהכסף שלה. האם המעביד חייב להחזיר לה כסף על המונית שהיא שילמה, או לא?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!