התחלתי לעבוד במקום עבודה ב01.07.2013. לפני מספר חודשים יצאתי לחופשת לידה בת 15 שבועות והחלטתי לא לחזור ולהישאר לטפל בילדתי כאשר חופשת הלידה הסתיימה ב02.07.2018. יש לציין שהודעתי חודש מראש שאין בכוונתי לחזור ואני נשארת לטפל בילדה. אני יודעת שאני זכאית לקבל פיצויי פיטורים ועד היום לא קיבלתי מהמעסיק את הפיצויים. המעסיק טוען שהדבר מתעכב מאחר והתשלום לפנסיה בעבור היומיים של חודש יולי 2018 מתבצע רק בחודש אוגוסט ולכן עד שיעודכן בחברת הביטוח כל התשלומים הוא לא יכול לשלם לי את חלקו (המעסיק לא הפריש את מלוא האחוזים בשנות עבודתי ולכן חלק מהכספים נמצאים בחברת הביטוח ואת הפער הוא צריך להשלים לי במזומן). יש לציין כי אני עובדת שעתית על בסיס משתנה (כל חודש כמות שונה של שעות) וכן התעריף השעתי עלה משמעותית בשנתיים האחרונות. האם טענותיו נכונות בנוגע לתשלום הפנסיה שניתן להפריש רק בחודש לאחר מכן? או שמא המעסיק יכל להפריש מראש את התשלומים עבור החודשים בהם שהיתי בחופשת לידה? פשוט קראתי שתשלום הפיצויים מהמעסיק צריך להתבצע תוך 15 יום מהמועד בו הפסיקו יחסי עובד ומעביד (משמע 15 יום מה02.07.2018). בשורה התחתונה, האם יש כאן הלנת פיצויי פיטורים ואני זכאית לקבל בגינם דמי הלנת פיצויי פיטורים?
אודה לכם על תשובה מפורטת כדי להבין טוב יותר . תודה רבה!