פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 189
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אבטלה
מאיר
24/06/2019 12:19
האם יש בחוק שמעל גיל 50 יש להתייצב בלשכה לקבלת דמי אבטלה רק פעם בחודש ולא בכל שבוע?
אני
24/06/2019 11:07
שלום רב,

מה מספר שעות נוספות מקסימלי שעובד יכול לבצע בחודש קלנדרי?

תודה
שולמן
24/06/2019 09:54
הרואה חשבון שלי לא מאפשר לי יציאה לחופשת לידה בתאריך לידה משוער שזה יוצא שבוע לפני תאריך הלידה ממש הוא חישב לי את השבוע כימי מחלה כך שהחודש האחרון יחשב לי לדמי לידה האם אני רשאית לצאת לחופשת לידה או שאני חייבת לנצל ימי מחלה עד הלידה
בברור מול ביטוח לאומי הבנתי שאני זכאית לצאת לפני הלידה ללא אישור שמירת הריון 45 יום קודם הלידה
אשמח לקבל מידע מדויק על החוק מאחר והרואה חשבון מסרב להאמין לדברי ביטוח לאומי ולא מוכן לברר בעצמו את מה שהוא לא יודע
קלי
24/06/2019 09:35
אני עובדת בעבודה מסויימת מעל 10 שנים. עבדתי עבודת ערב ומכיוון שבמהלך השנים ילדתי היה לי קשה לעבוד ערב ובשנה האחרונה ביקשתי לסיים את עבודתי.

בחודש פברואר השנה עשיתי חפיפה למחליפה שבסוף פברואר אני אמורה לעזוב.המנהל שלי לא נתן לי מכתב פיטורין (היה הסכם שהוא יפטר אותי כדי שאקבל אבטלה) אז עדיין נשארתי במשרה.

באמצע חודש מרץ כשאני עובדת רק שעות בוקר גילתי שאני בהריון והמנהל יודע .

היום, סוף חודש יוני המחליפה שהייתה לי הודיעה למנהל שלא מתאים לה אופי העבודה והיא רוצה לעזוב. בגלל שאני נמצאת בעבודה ללא תפקיד מוגדר המנהל ביקש ממני לחזור לעבוד שעות ערב. אמרתי לו שאין מצב שאחזור לעבוד ערב אז הוא אמר לי אז אין לך מה לעשות ואת צריכה לעזוב .

אין לי הסכם כתוב איתו על שום דבר מהתהליך. מותר לו לגרום לי לעזוב? כשהוא יודע בוודאות שאני לא אוכל לעבוד ערב . כשאמרתי לו מה עם ההריון והחוק הוא ענה לי הנה אני אומר לך לעבוד ערב אבל לך זה לא מתאים.
ק.ל
24/06/2019 09:29
היי יעוץ בנוגע לביטוח לאומי הבטחת הכנסה,
אני תושבת חוזרת לישראל אחרי 3 שנים, שחזרתי לארץ הדירה ששכרתי בחו״ל נשארה עומדת עם הרהיטים והדייר (במקרה ישראלי) ובן זוגו רכשו מימני את הרהיטים בתשלומים, מדובר על כ1000$ ומאחר ואני לא בעלת חשבון בחול הם מעבירים לי בפייפל כסף.

ששלחתי את התביעה לביטוח לאומי נדרשתי להצהיר על מקור הכנסות מסיטי בנק (פייפל) איך אני עושה זאת? בנוסף, ביטוח לאומי דורש מימני אישור על מס רכוש, איך מוציאים ומה זה אומר? (לפי הטופס שלהם יש לי נכס דבר שלא היה ולא נברא ואין לי מושג מאיפה הם המציאו את זה)

יש לציין בחיי לא פניתי לביטוח לאומי בבקשה לעזרה כזאת או אחרת, במשך שהיה בחול שילמתי את דמי ביטוח לאומי ואני מרגישה שכרגע פשוט שמים לי רגליים ואיקס גדול.
תודה.
אלי
24/06/2019 08:07
היי

אני עובד במפעל עובד שעתי במשך 12 שנים צברתי 150 ימי חופש
ו 90 ימי מחלה

הבנתי שאם מפטרים אותי את הימי מחלה אני לא מקבל בכסף
מה לגבי ימי החופש איך ישלמו לי את ה 150 ימים?

בתודה אלי
מיכאל
24/06/2019 00:49
הנני מקבל תשלום בגין שעות עבודה גלובליות חוקי לחלוטין והוא בשורה נפרדת בתלוש השכר .
שאלתי היא מהם מרכיבי השכר שאיתם מחשבים את תעריף השעה הבסיסית ?
כאשר השעות הנוספות הגלובליות מחושבות אצלי לפי 125% מערך השעה .
אחד המרכיבים הינו גמול ניהול שהוא קבוע בשכרי והוא פנסיוני. העם הוא נכלל בחישוב ערך השעה הבסיסי ?
תודה
אנונימית2019
23/06/2019 22:23
שלום רב, לפני כחודש וחצי חזרתי לעבודה מיד כשהסתיימה לי החופשת לידה ולאחר יומיים יצאתי לימי מחלה.
כבר חודש וחצי אני בבית ושקלתי להתפטר, אך בגלל שאני לא בטוחה מה עליי לעשות אני רוצה להאריך את החופשת לידה ללא תשלום (חל"ת).
הוותק שלי בעבודה מעל 3 שנים והתינוק שלי בן 5 חודשים, האם ניתן לבקש מהמעסיק להאריך לי את החופשת לידה?
או בגלל שכבר חזרתי לעבודה לא ניתן להתחרט?
לא מצליחה למצוא באינטרנט שום דבר בנושא, אולי מישהו יוכל לעזור לי?
עידית
23/06/2019 19:18
אני בחופשת מחלה ארוכה מאוד עקב התמודדות פתאומית עם משבר רפואי.

אני עובדת. בגן ילדים. ואני הגננת המובילה.ומקבלת תוספת של 16 שעות בחודש עבור מנהלה ( הזמנת חומרים ואוכל טיפול במחליפות וכו).

לאורך השבועות. האחרונים מתוך רצון שלי לא להרגיש שאני מאבדת את מקומי בגן שהשכר לא יפגע. אמרתי שאנסה לעשות לעשות למען הגן. המנהלת טוענת שזה אומר שהתחייבתי להמשיך לטפל בכל ענייני המנהלה מהבית. ( ואם לא ילקחו השעות ממני).

מה גם שלאורך כל התקופה אם חסרה גננת היא אומרת שזה מתפקידי למצוא מחליפה מהבית

האם חוקי. מה לעשות
סימון
23/06/2019 15:20
שואל עבור חבר
החל עבודה בשכר מסויים
כשנתיים וחצי עבד במשרה מלאה
לפני כחודשיים העבירו אותו ממקום העבודה למקום אחר(שאין אליו תחבצ) בשכר נמוך יותר והיקף משרה משמעותית נמוך יותר (2 משמרות בשבוע)
אין ברצונו להתפטר, הוא רוצה לחזור למשרה שהיתה או לחלופין לקבל את מלוא הפיצויים שמגיע לו. כיצד עליו לפעול?
לירן
23/06/2019 19:17
על פניו נשמע כי השינוי בתנאים מהווה הרעה משמעותית. בנסיבות כאלו, הוא רשאי להודיע על התפטרות בדין מפוטר, ולדרוש את מלוא התנאים כאילו פוטר.
איגור
23/06/2019 07:53
שלום רב
התחלתי לעבוד בעבודה ביולי 2015. ללא הסכם. רק בדצמבר 2017 נתנו לי הסכם לחתום ודרשתי שיכלול סעיף 14. שכר שלי התעדכן כמה פעמים במהלך העסקה. לפני כמה חודשים הבעלים מכרו חצי חברה לגוף אחר ואני פוטרתי. כמובן שיש לי את כל הפיצויים של הקופה. אבל אני מנסה לברר הם מגיעה לי השלמה לפיצויים על התקופה שלא הייתי חתום על סעיף 14. לפי מנהל חשבונות בגלל צו הרחבה על ביטוח פנסיוני סעיף 14 חל אוטומטית. התיעצתי עם ידידה רואת חשבון מגיע לי השלמה.
אשמח להבהרה בנושא.
תודה
שוקי
23/06/2019 19:12
אני כרגע עובד שנתיים במקום עבוד שמתעסק במכירות טלפוניות ואני מתפטר מיוזמתי מכיוון שאני מתחיל לימודים לתואר במקרה שלי ספציפי בשנה הראשונה הלימודים הם יומיומים ..המעסיק שלי אינו מוכן להתפשר איתי מבחינת שעות וזה בסדר לגמרי
השאלה שלי היא מה מגיע לי בוודאות על פי חוק ברגע שאני מסיים תהליך עבודה
פיצויים,דמי הבראה,ימי חופשה וכו.. אודה לכל תשובה שלכם בנושא
(אגב המעסיק שלי משום מה לא הפריש לי לפנסיה במהלך כל השנתיים האחרונות למעט 3400 שקלים .. הממוצע שכר שלי הוא 7k)
תודה רבה!
שלמה
23/06/2019 17:20
מה דינה של עובדת שמועסקת בקביעות בעבודת ערב במרפאה בקהילה, ומועד העסקתה חל בערב חג. המרפאה סגורה בערב החג מכיוון שהיא פתוחה עד 13. האם השעות ייספרו כחלק מהחג כלומר שתקבל את שכרה בלא שתעבוד, או שתצטרך לעבוד במקום שעות הערב המועד אחר או שיילקחו ממנה כשעות חופשה
טלי
23/06/2019 15:22
היי.

אשמח לעזרה קטנה.

התחלתי ב28.6 לעבוד בבית קפה. לא החתימו אותי על טופס 101 למרות שביקשתי מס' פעמים. את התלוש של שני ימי העבודה ביוני קיבלתי רק היום.

לפי מה שהבנתי, ברגע שאין טופס 101 אין אפשרות להנפיק תלוש משכורת. אז איך בכל זאת קיבלתי תלוש? האם זה חוקי שמישהו אחר חותם על טופס 101 במקומי? או שבכלל אין קשר בין טופס 101 לבין התלוש? אשמח לעזרה.

תודה
מיטל
23/06/2019 07:53
היי, אח שלי עובד בעבודה פיזית קשה מאוד והרבה שעות ביום, כנראה מתוך לחץ ועייפות מצטברים הוא איבד את המפתח לרכב של העבודה (לאחר שנעל את הרכב-הרכב נעול, משער שנפל לו מהכיס) האם זו עילה לפיטורין? האם ניתן לפטר אותו במיידי? או שחייב לערוך לו שימוע לפני כן... אציין שהוא עובד מסור וחרוץ לפעמים מתחיל לעבוד ב03:30 לפנות בוקר ומסיים לעבוד ב19:00 בערב עבודה פיזית לא פשוטה אך אוהב את עבודתו .. אשמח לתשובות מקצועיות בלבד!! תודה רבה
יוליה
23/06/2019 07:52
הי,
אני רוצה למכור משחק קופסא שהמצאתי דרך אתר בסגנון אטסי/מרמלדה או אפילו דרך הפייסבוק.

כיום אני שכירה וגם מתכננת להשאר כזו. ז"א רוצה לממש את הרעיון שלי ולמכור אותו לעולם אבל לא בונה על יותר מדי הכנסות או השקעה בסיפור הזה.

1. האם אני חייבת לפתוח תיק במס הכנסה כעצמאית? עוסק פטור? או שאפשר סתם לדווח איכשהו על הכנסה נוספת בתיאום מס?
2. ענייני ביטוח - האם אני חשופה לתביעות אם נגיד יש איזה רכיב במשחק שמישהו קנה ונפצע ממנו? נגיד קוביה שילד בבית בלע? מה אני צריכה לעשות כדי לבטח את עצמי למקרים כאלה?
3. עוד הבטים משפטיים שלא חשבתי עליהם?
ממש חדשה בעולם זה.

תודה!
ליה
23/06/2019 07:51
שלום רב, חברתי עבדה כסייעת בגן ילדים במשך כשנה וחצי ( לפני כן עבדה בעבודה משרדית במשך מס' שנים). לאחר שחזרה יום אחד מהעבודה התחילו לה כאבים חזקים (כמה שעות לאחר העבודה) איבחנו לה שתי פריצות דיסק ומאז כבר שלושה חודשים מרותקת לבית עקב כאבים.
היא מגישה כעת דמי פגיעה מעבודה. חלק מהרופאים המומחים כתבו לה כי מקור הפגיעה לא ידוע מכיוון שהכאבים התחילו לאחר שעות העבודה.

כיצד אפשר להוכיח שהכאבים הם כן כתוצאה מהעבודה? היא לא יודעת מה לעשות בגלל מה שהרופאים המומחים רשמו (ואציין כי פריצות הדיסק לגמרי בגלל העבודה שלה).
אשמח לכל עצה משפטית של עורך דין מטעמכם!
תודה רבה!
מתי
22/06/2019 12:14
שלום, בימי חמישי אני עובד בבוקר עד שעות הצהריים 7-13

ולאחר מכן חוזר לעבוד בחמישי בלילה בשעה 22 עד 8 בבוקר למחרת (שישי).

איך אני צריך לחשב את השכר? האם זה נחשב לשעות נוספות באותו יום? או שזה נחשב לשישי (משמרת לילה).
אנונימי
20/06/2019 11:02
שלום רב,
התחלתי תהליך בעבודה חדשה, תהליך המיון כלל ראיון אישי+ מבחנים פסיכוטכניים+ המלצות, לאחר שקיבלתי תשובה שהתקבלתי לעבודה , קיבלתי שיחה לאחר כמה ימים שכרגע המשרה מוקפאת, ולא יודעים אם תיהיה רלוונטית, האם ניתן לעשות משהו במצב כזה.
תודה
הייתי
21/06/2019 01:43
באותו חרא כמו שאתה נבלות פעם הבאה אל תהיה נחמד מידי
אורלי
21/06/2019 01:31
בעלי עובד כאיש אחזקה וחשמלאי מקצועי,אהוב ואהוד על הסובבים אותו ועל ההנהלה. במקום העבודה שלו כל איש אחזקה עובד פעם בשבוע משמרת ערב ופעם בחודש ביום שישי. מנהל האחזקה החליט להתעמר בו ובמשך שבועיים רצופים דרש ממנו לעבוד משמרת ערב בכל יום ופעמיים ימי שישי רצופים כעונש על כך שלא חזר לטפל בתקלה שצצה לאחר שסיים משמרת והיה כבר בדרכו הביתה שבדר"כ נהוג במקרים כאלה להיעזר בעובדים שנמצאים במקום.
כאשר בעלי עדכן את מנהל האחזקה שבאחד הימים יש לו פגישה חשובה בשעות אחה"צ ולא יוכל לעבוד משמרת ערב,אמר לו שייקח חופש.
האם מנהל האחזקה רשאי לדרוש מבעלי לעבוד משמרת ערב וימי שישי ברצף דבר הנוגד את ההתנהלות הקבועה במקום?
תודה רבה
נוי
20/06/2019 13:48
אני עובדת במקום עבודה 4 וחצי שנים, אחרי חצי שנה, קצת יותר התחלתי ללמוד והמשמרות שלי היו רק בסופש, שישי ושבת בוקר.
אחרי תקופה סגרו את המקום בשישי בוקר ונשארתי עם משמרת שבת בוקר, זו הייתה משמרת קבועה שלי לא הייתי צריכה להגיש אותה רק אם חלו ביטולים ושינויים הייתי אומרת. סוג של משמרת קבע.
בגלל הלימודים שלי חלק מההסכם הלא כתוב היה שפעמיים בשנה, כל תקופת מבחנים אני עובדת לפי מבחנים, יוצא פעם, פעמיים בחודש ולא כל החודש. (יש הוכחה לכך שזה מה שקורא 4 שנים בתלושי משכורת).
לפני חודש התחלתי את תקופת המבחנים שלי ולא הגשתי שתי משמרות רצוץ ועוד משמרת עם שינוי בתוכה( המנהל ידע שאני נכנסת לתקופה ועוד איחל בהצלחה).
*עד עכשיו הקדמה עכשיו החלק החשוב*

לאחר השבועיים הגשתי את המשמרת שבת שלי ולא קיבלתי אותה. שביררתי למה אמרו לי שלא ידעו אם אני אעבוד למרות שהודעתי בזמן של ההגשת משמרות על כך. במשך השבוע ניסיתי להיפגש עם המנהל לדבר איתו ולברר אפילו הגעתי לעבודה והוא היה עסוק.
שבוע לאחר מכן הגשתי שוב את המשמרת ולא קיבלתי אותה.
כאשר דיברתי עם המנהל שלי בטלפון הוא אמר שיש שינוי גישה בעבודה ומעכשיו הוא לא יכול להבטיח לי שאני אקבל משמרות רק אם מישהו אחר לא יגיש.
אציין שבזמן שאני יודעת שאני עובדת מבטלת עבודות אחרות ולא קובעת כלום לסופשים בגלל העבודה.
לי מרגיש וגם בשיחה על המנהל אמרתי את זה שהם מפטרים אותי פשוט בשביל לא להגיד את מפוטרת ופיצויים מחזיקים אותי באוויר שזו כאילו בחירה שלי מה לעשות אם להישאר או לא.

אחרי כל הסיפור שלי,
האם יש על פי חוק הרעת תנאים ועילה לדרוש פיצויים על כך שיפטרו אותי?

תודה רבה!!
שירן
20/06/2019 13:28
היי, שואלת בשביל חברה,

היא עובדת כמנהלת חשבון בחברה פרטית,

פנו אליה לפני שבועיים בבקשה לעשות תפקיד נוסף של מזכירה שעזבה. בעל פה נאמר לה לפני כן שבמידה והיא תידרש לכך זה יהיה בתוספת תשלום. היא ביקשה את התוספת אך נענתה שלא הובטחה תוספת ולכן סירבה לעשות את התפקיד.

כיום קיבלה זימון לשימוע ורשום שיש ירידה משמעותית בהיקף העבודה בהנהלת חשבונות.

נאמר לה שהיא לא בהכרח עוזבת.

ככל הנראה יגידו שאין מספיק עבודה בהנהלת חשבונות ויתנו את הישארותה בכך שתעשה את תפקיד המזכירות ללא תוספת שכר.

בנוסף, היא בהריון.

מה החוק אומר? האם ניתן לפטר אותה? היא תיהיה חייבת לקחת את התפקיד הנוסף? או שיכולה לסרב והם לא יוכלו לפטר אותה בגלל ההריון?
יגור
20/06/2019 13:26
היי, מעוניין לשאול בנוגע לדיני עבודה וימי חופשה.

הימי חופש שלי מחושב כולל עמלות ממוצעות- לקחתי חודש שעבר 3 ימי חופש ושולם לי כ350 ש"ח לכל אחד מהם

בנוסף כחלק מהתנאים בעבודה שלי הובטח שישולמו 4 ימי חופשה נוספים מהמעסיק לכבוד החתונה - כחלק מהתנאי עובדים.
על הארבעה ימי חתונה נכנס לי זיכוי של 800 ש"ח.

למה החישוב שווי ימים שונה ? זה חוקי ?
ציפיתי לסכום אחר לגמרי... פי 2 יותר גבוה.
איילה
20/06/2019 13:22
בתלוש השכר שלי ראיתי שהחזר הוצאות הנסיעה שלי הן 10 שח ליום. כששאלתי מדוע? נעניתי שמכיוון שברב קו ניתן לנסוע שעה וחצי במחיר של נסיעה אחת, בסכום של 5 שח, זה הסכום שמשולם לי , או שבאפשרותי לבחור לקבל החזר של 0.65 שח לק"מ. אודה להסבר מה החוק קובע. האם המעסיק יכול לשלם לי לפי רב קו או לפי נסיעה באוטובוס? מה לגבי תשלום החזר לפי ק"מ? לא מכירה החזר כזה.

אודה להבהרה
חני
20/06/2019 13:21
כמה זמן אני יכולה להאריך חופשת לידה מסיום 15 השבועות שבתשלום, מבלי שהמעביד יכול לפטר אותי?
תהילה
20/06/2019 13:16
שאלה - עובד עונתי (עונה במקרה זה =9 חודשי עבודה בשנה) שעבד כך 3 שנים אצל מעסיק אחד ובכל שנה חודש חוזה ההעסקה שלו (לא באופן אוטומטי אלא על ידי חתימת חוזה חדש בכל פעם) ובכל שנה הוצא לחל"ת עד לתחילת העונה הבאה. האם עובד כזה זכאי לפיצויי פיטורין באם בוחר שלא לחתום על חוזה חדש?

תודה מראש
נופר
20/06/2019 13:16
אחת לתמיד קצת סדר בעניין:)

האם לאחר תקופת עבודה מעל לשנה והתפטרות מטעם העובד, הוא זכאי לקבל פיצויים מהמעסיק?

כמו כן, האם זכאי לדמי הבראה? (עובד כשנה וחצי וטרם קיבל)

ושאלה אחרונה....זה חוקי "למשוך" אותו עם מבחינת משכורת אחרונה שכוללת את כל הימי חופש, מחלה וכו'...

אשמח לקבל תשובות מבוססות חוקית ע"מ שתהיה אסמכתא כלשהי.

תודה רבה
נורית בר
20/06/2019 10:45
שלום
אני נורית בת 61 עובדת 19 שנה כפקידה בחברת ליסינג
כבר זמן רב שאני סובלת מלחץ עומס מטורף בעבודה\ חרדה
מבקשת לדעת מה זכויותי לצמצום משרה.?לאחרונה ניגרם לי נזק בקיבה דלקת ,,זה עדיין בבדיקות גסטרו וכו איך פונה לרופא תעסוקתי ? אם רופא תעסוקתי יאשר הפחתת אחוזי משרה האם השכר החודשי יפגע או רק הזכויות הפנסיוניות ?
תודה מראש
נורית בר
אורי
19/06/2019 23:31
האם זה תקין (חוקי) עבור מעסיק לבקש עובדים שיחתמו על טופס ויתור על יום עבודה (שבוע של 5 ימים במקום 6 ימים)
ולכאורה תמורת ויתור על היום הזה העובד יקבל העלאה בשכר ( רק של 3 ימי הסופ''ש ימי ד'-ה'-ו')?

האם תקין/ חוקי לאותו מעסיק
להעלות שכר רק לחלק מהעובדים באותה מחלקה ( עובדים שחתמו על הטופס הנ''ל) ולחלק אחר של העובדים לא להעלות ולהשאיר את משכורתם כפי שהייתה, משום התנגדותם לחתום על טופס ויתור על יום עבודה בשבוע והעלאת המשכורת ( לכאורה) בתמורתו?
איליה
19/06/2019 21:10
שלום,
‏במפעל בו אני עובד חוקקו חוקים חדשים. אני עובד במפעל מתכות שבו יש עובדים אדמיניסטרטיביים ועובדי תיפעול.
‏חוקים שהם חוקקו הם רק לעובדי התיפעול
1. הם דורשים לבדוק את התיקים שלנו ביציאה כאשר הם מתירים לנו לצאת רק מיציאה אחת מהשלושה.
2. עכשיו אם רוצים לצאת באמצע היום , מכל סיבה, אחרי שמעבירים כרטיס, ‏אני צריך להביא פתק מהמנהל שמאשר לי לצאת משטח המפעל ממש כמו בבית ספר או בית סוהר, ‏דבר שלוקח זמן מהזמן הפרטי שלי ותרתור מיותר. אסור לנו לצאת ללא הפתק.
‏האם השינויים האלו מותרים על פי החוק ? והאם זה תקין שהם רק לעובדי התפעול ? כאילו חלקו את המפעל לעובדים לבנים ושחורים
‏האם אני יכול לעשות משהו נגד זה ?
תודה רבה על העזרה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!