פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 166
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

כרמל
31/12/2019 17:48
שאלה לגבי זכותי לקבל תשלום על ימי שבתון בחגים ובבחירות 2019:

אני עובדת בחברה עם ותק של 3 שנים, במהלכם הייתי סטודנטית. בשנה האחרונה עבדתי בחברה במתכונת של שלושה ימים קבועים בשבוע. בתקופת החגים והבחירות (חודש אוקטובר), עבדתי כ-7 ימים לא קבועים במהלך כל החודש לשם השלמת חובותיי הלימודיות.

ההיעדרות נעשתה באישור המעסיק, עם זאת לא התחייבתי להמשך עבודה לאחר חודש זה.

נאמר לי שלא מגיע לי תשלום עבור ימי השבתון כיוון שלא עבדתי בימים שלפני ואחרי. לי ידוע, שבכל מצב ימי השבתון מחושבים ומשולמים לפי ממוצע של שלושה חודשי עבודה אחרונים.

האם לאור כל העובדות האלו, הגיע לי תשלום עבור ימי השבתון?

תודה מראש.
אביבה
31/12/2019 17:47
הוא נעדר מהעבודה בגין מחלה. כשחזר לעבודה, המציא להם עותק מתעודת המחלה, מאחר והמקור הועבר לסוכן הביטוח, לבדיקה אם יש מקום לתבוע את הביטוח.
היום, חודשיים אחרי, הוא הגיש למקום העבודה את המקור.
במקום העבודה מסרבים לקבל את זה ומסרבים לשלם לו עבור ימי המחלה, בגין האיחור.

יש דברים בגו? מה אפשר לעשות?
דינה
31/12/2019 14:01
עבדתי במקום עבודה, לא שלמו לי כל הזכיות שמגיעות לי כמו - ימי הבראה / חופשה / ימי מחלה (אם אישור מחלה) / פנסיה ועוד.
אני כרגע במעשה ומתן עם המעסיק, אני בקשתי ממנו דמי נסיעות, - המרחק שלי בין העבודה לבית הוא מעל 1000 מטר בהליכה רגלית, המעסיק מתעקש שמחבני ם לפי אוויר - שהמרחק האווירי בין הבית לעבודה זה רק 496 מטר, ורק מ500 מטר מגיע לי דמי נסיעות. אני מנסה להסביר לו שאני לא מגיע עם אליקופטר לעבודה - ואיך זה קשור לאוויר אין לי מושג, אבל הוא מתעקש שהוא צודק, מה עושים??? ומי צודק באמת?
תודה לכם
דינה:-)
דנה
31/12/2019 12:48
שלום רב, לאחר כשנתיים במקום עבודה בשכר חודשי, קיבלתי זימון לשימוע, בו מצוינות הסיבות לזימון. חלק מהן נוגעות לתנאי העבודה הלא סבירים לדעתי במקום, שאני סבורה שאין בכוונת המעסיק לשפר. כלומר, אני לא ממש מעוניינת להמשיך עבודתי במקום בלאו הכי, כי אני לא חושבת שהתנאים הולמים. כמו כן, הצורה שבה נעשו הדברים לא גורמת לי להאמין שיהיה לי נעים להמשיך לעבוד שם בכל אופן, גם אם לא אפוטר. לכן, ביקשתי להקל על שני הצדדים - לוותר על השימוע ולהיפרד 'יפה'.
שאלתי העיקרית היא: במידה והמעסיק ירצה שימוע ויוחלט שלא לפטר אותי, האם אוכל להפסיק עבודתי במקום בכל זאת? שאלות המשך: על פי החוק, האם זה ייחשב כהתפטרות או פיטורין? האם יש השלכות על התקופה העוקבת (תקופת ההודעה המוקדמת)? למשל, האם אהיה חייבת להמשיך עבודתי במקום?
תודה רבה למשיבים!
מרים
30/12/2019 09:40
שלום,
האם ביקורת גניקולוגית לאחר הפלה יכולה להחשב כשעות הריון?
ג'ני
29/12/2019 23:40
האם חוץ מהזכות לעבוד שעה פחות ביום שכפי שאני מבינה מטרת היא ליהיות יותר עם התינוק ולאפשר להורה לחזור לעבודה יותר בקלות (למי שעובד משרה מלאה) יש לי גם זכות להפסקות לשאיבת חלב?
סיון
29/12/2019 17:03
שואלת עבור בעלי

עובד אצל קבלן שנותן שירות למשרד ממשלתי , סבלות ושליחויות .

כרגע במשרה מלאה 9 שעות ביום בשכר שעתי .

הקבלן מתחלף באחר שמצידו משלם שכר גלובלי של x כסף עבור אותם 9 שעות כשאת הדוח שעות הוא מגיש למשרד לטובת התשלום על 7.5 שעות בלבד .

המשרד אישר לקבלן רק 7.5 שעות במשמרת לתשלום כשפועל הוא דורש עובד למשמרת מלאה של 9 שעות.
מה אומר החוק לגבי ביטוח בשעה וחצי הלא מוצהרות כביכול? חוקית היקף המשרה שלי הוא 9 שעות ? או רק 7.5?
מורן
27/12/2019 14:40
שאלה נוספת- אם עבדתי בתוכנית טלויזיה שכבר לא משודרת, מה הזכויות שלי בנוגע לחזרה לעבודה?
אם אין תפקיד באותה שעה ובאותם תנאים, ולא ימצא לי משהו מתאים האם זה נחשב להרעה בתנאים? האם אני אחשב כמפוטרת?

תודה
מורן
27/12/2019 14:37
שלום
אם אני מעוניינת לחזור לעבוד במשרה חלקית ולא מלאה כפי שעבדתי עד ליצאתי לחופשת לידה, האם מבחינה חוקית זה מותר, והאם בשל כך יפגע לי השכר ובכמה? (באופן יחסי)
בנוסף, אני עובדת באותו מקום עבודה במשך 4 וחצי שנים, האם אני יכולה להאריך את חופשת הלידה לשנה ועדיין להבטיח את מקום עבודתי בחזרה?

תודה
סלין
26/12/2019 09:58
עברתי 2 ראיונות במקום עבודה מסויים, לאחר הראיון השני אחרי 3 ימים התקשרו להגיד לי שהתקבלתי ורצו לתאם מועד לחתימת חוזה.
רציתי להיות הוגנת וסיפרתי להם שאני בהריון (שבוע 6)
המנהלת אמרה שהיא צריכה לחשוב על זה והיא תדבר איתי. עברו שבועיים ועדיין לא יצרה קשר.
חשוב לציין כי מדובר במשרה זמנית החלפה לחל״ד ומבחינת הזמנים זה יוצא שהבחורה שאני מחליפה אמורה לחזור לעבודה בדיוק בזמן שאני אמורה ללדת (אולי הפרש של שבועיים שלושה שלא יהיה עובדת בתפקיד)
האם זה הוגן וחוקי שלא קיבלו אותי בגלל ההריון?
יוסי
26/12/2019 01:50
עבדתי בסופר שכונתי כ 10 חודשים ולאחר מכן עזבתי, לאחר מספר חודשים התברר לי שהמעסיק לא קיזז ממשכורתי ולא הפריש לי לקרן הפנסיה ולו שקל אחד.
פניתי אליו לאחר מכן ובדק את תלונתי ואישר לי שאכן הוא טעה ונקב בסכום המגיע לי אך עד היום כמטע 3 שנים לא העביר לי את הכסף.
לאחר כמה חודשים התחלתי לעבוד בעבודה אחרת והיות ולא היה לי קרן פנסיה עדיין אז גם הוא לא הפריש לי .

מה הזכויות שלי ואיך אני מפעיל לחץ שישלמו את המגיע לי בחוק.?
אופק
25/12/2019 11:04
אשמח להתייעצות
התחלתי לעבוד ב 1/1/2019
נערך לי שימוע ב23,12,19
בתאריך ה24,12,19 פוטרתי ובמכתב כתוב שהוא ישלם לי את הימים שמגיע לי
7 ימים לפני השנה , כמה פיצויים מגיע לי גם על השנה וגם מהקרן ? , האם הוא יכול לא לשלם לי. כי זה כמה ימים לפני שנה ?
אורטל
25/12/2019 10:36
היי יש לי שאלה ...
זה נחשב התעמרות בעבודה ,שכרגע בגלל שיש לי בירור בעבודה נתנו לי הנחיה לא לעשות כלום
ושמנהלת שלי אומרת לי ״זה נחמד להגיע לעבודה ולא לעשות כלום ״ עניתי לה שאני לא עושה כלום כי לא נותנים לעשות כלום ,היא ענתה ״יש הרבה עבודה אבל לא רוצים שתעשי ,כי את מדברת כמו שכונה ״(הדבר הכי מגוחך ששמעתי אבל בסדר)
אמרה לקולגה שלה לידי ״מכירה את אלה שמדברים הרבה ולא עושים כלום ״
וזורקת לי כל מיני עקיצות שאני מגיעה לא עושה כלום ומקבלת כסף
האם יש פה התעמרות ?
אפרת
25/12/2019 09:09
היי,
שאלה בתור מעסיקה.
עובדת שתבעה את ביטוח לאומי על תאונת עבודה והתביעה אושרה לה, רוצה להמשיך את התביעה ולדרוש החזר של כל ההוצאות הרפואיות שהיו לה בגין התאונה: רופאים, כירופרקטים, צילומים וכד׳.
האם זה אפשרי? כיצד הנ"ל מתבצע?
אציין כי מדובר בעובדת עמ"י שחיה בארה"ב.
תודה מראש על התשובות.
ריני
24/12/2019 14:54
שלום רב,

רציתי לשאול בנושא ימי חופשה / מחלה.

לפי חוזה העבודה שלי, ימי מחלה משולמים כ 50 אחוז ביום השני והשלישי ו100 אחוז החל מהיום הרביעי.

האם המנהל יכול להוריד לי על יום מחלה, גם יום חופשה?

האם זה נתון לבחירתו אם להוריד לי יום חופשה או תשלום? האם יכול להוריד פעם כך ופעם כך?

תודה רבה
ענבר
24/12/2019 12:23
בוקר טוב.
אני עתידה ללדת קיסרי ב 24.3 ככל הנראה.
ורוצה בתחילת פברואר כבר לצאת עם ימי מחלה (יש לי 90 יום)
כל כמה זמן עלי לבקש מהרופא ימי מחלה?

דבר נוסף, בתם לידע כללי, כשאני אהיה בעזרת השם בחופשת לידה.. על מה אני צריכה לשים לב כאשר אקבל את המשוכרת.. ימי הבראה? איך? מה בדיוק?

דבר אחרון.. מחשבים את ה 3 חודשים האחרונים או את החמישה חודשים האחרונים של המשכורת?
יעל
23/12/2019 15:13
היי

אמא שלי עובדת ברשת קמעונות גדולה.

היא עובדת כבר 4 שנים יש לה קביעות ו100% משרה
נאמר לה שאחרי 3 שנים פותחים לה קרן השתלמות
וזה גם כתוב בהסכם הקיבוצי שלהם

עכשיו היא גילתה שלא פתחו לה למרות שחתמה על המסמכים, ובנוסף נאמר לה שמעל גיל 57 לא פותחים... זה לא רשום בשום מקום...

האם זה חוקי? ומה ניתן לעשות עם זה ...

האם זו אפליה על רקע גיל?
היא בת 61
רועי
24/12/2019 12:03
בענף קמעונאות המזון רוב הזכויות נצברות אחרי 3 שנים. כך צריך לשלם קרן השתלמות ומשכורת 13, תוספת ותק וביגוד לאחר 3 שנים. אין קשר לגיל והם מחויבים לשלם לה. בנסיבות מסוימות ייתכן וגם מדובר באפליה על רגע גיל אך כדאי שיהיה לה אסכמתא לכך. ממומלץ לפנות לעו"ד לבדיקת זכויותיה.
ליאת
24/12/2019 08:59
אני עושה מועדפת בתחנת דלק.
היום במהלך משמרת שעבדתי המנהל התעצבן שהייתי בלי תג שם ושלח אותי לבית כדי להביא את התג שם שלי.
בזמן שהייתי בדרך חזרה מהבית לעבודה, גיליתי מעובדת אחרת שהוא מחפש מישהו שיחליף אותי במשמרת שלי ויגיע במקומי. הוא אמר לעובדת שהייתה בחנות להתקשר אלי ולהודיע לי לא להגיע בזמן שכבר הייתי בדרך לחנות אך לא יכולתי לענות כי הייתי בנהיגה, וכבר הייתי בדרך לעבודה.
כשהגעתי לעבודה ושאלתי את המנהל לפשר הדבר, הוא טען שאני "לא עובדת כמו שצריך" ושיתן לי ללכת לבית לחשוב על הדברים ולדבר על זה יום אחר. (הוא לא אמר לי במפורש שאני מפוטרת או משהו כזה). לאחר מכן הלכתי לבית ויצאתי מקבוצת הוואטסאפ (לא אמרתי לו שאני מתפטרת).
ואז הוא שלח מחדש סידור עבודה של המשך השבוע בקבוצה בוואטסאפ שאני לא משובצת בו (שיבץ עובדים אחרים במשמרות שלי).
הוא אמר לעובדת אחרת שהכוונה שלו לא לפטר אותי אלא לתת לי "שבוע חופש" (?) כדי להרגע ולדבר על הכל
מה הזכויות שלי מבחינה משפטית? יוצא שהוא אמר לי ללכת לבית באמצע משמרת, וכרגע נשארתי בלי העבודה והמשמרות
תודה
אריק
24/12/2019 12:00
כל עוד לא נערך שימוע והמעסיק לא פיטר את העובד, אם הוא בוחר שלא לשבץ את העובד לעבודה - עליו לשלם לו שכר על תקופה זו.
ריטה
23/12/2019 15:09
שלום,

שאלתי את השאלה הזו בעבר, אבל הפעם יש לי יותר תוכן.

עבדתי במקום עבודה בין 30/11/2014 - 5/12/2019

פוטרתי מעבודתי לאחר 5 שנים של עבודה, כאשר הוציאו לי טופס 161 גיליתי שהם קיזזו לי מהוותק כי הארכתי את חופשת לידה הראשונה שלי ל26 שבועות שמגיעים לי בחוק ורשמו את זה תחת סעיף "עבודה לא רציפה", הורידו לי את את התקופה גם מהפרשת גמל למרות שהתלושים שלי יצאו אז בחובה (יש תלושים) ועם שובי לעבודה החזרתי את כל מה שהופרש במהלך החלד, בשכר הראשון.

אחרי שהתייעצתי כאן בפוסט הקודם, נאמר לי שבגלל שפוטרתי עליהם להשלים לי את הפיצויים וכך גם לתקן את רצף העבודה שלי ל5 שנים במקום 4+ שמופיע בט'.

כאשר פניתי למשאבי אנוש הם אמרו שמגיע לי רק 14 יום לכל תקופת חלד במידה וזה לא באותה שנת מס.

ציינו גם שתקופת חלד לא נספרת בוותק ושההפרשות שיצאו בחובה בתלוש אינן הפרשות גמל(למרות שזה מופיע בפירוט התלוש).

אודה לייעוץ, ואולי עורך דין בתחום באזור חיפה/קריות לבדיקה יותר מעמיקה.

תודה לעונים
אורי
24/12/2019 09:05
ריטה

המעסיק שלך מתבלבל בין חל"ד לבין חל"ת ובין חוק עבודת נשים (שרלוונטי לעניין חל"ד) לבין תקנות פיצויי פיטורים (שרלוונטיות לחל"ת).

עכשיו צריך רק לשכנע אותו שהוא מתבלבל...
ורוניקה מ.
24/12/2019 09:01
שלום!

אני מחפשת עורך דין בענייני ביטוח לאומי.

המצב הוא כזה, שברתי את היד ביולי והרופא לא ראה , באוגוסט גם לא ראו ורק ב6.10 גילו שיש לי שבר ללא איחוי ומאז אני מטופלת בתל השומר ונמצאת בחופש מחלה (74 ימים) יש לי חופש מחלה עד היום אבל זה נמשך כי בסוף עושים לי ניתוח ביד.

על כל התקופה הזאת (74 ימים) הם שילמו לי רק 72 ש״ח(!) ואמרו שזה מה שמגיע לי בגלל שהשבר מיולי וזה לא רלוונטי לא משנה מתי אני נמצאת בחופש מחלה.

אני צריכה עורך דין שעובד בענייני ביטוח לאומי וגם אשמח לדעת כמה תעלה לי פגישת יעוץ כי אני לא עובדת כבר שלושה חודשים וזה בעייתי .

תודה רבה!
רחל
23/12/2019 15:28
שאלה לעורך דין בנושא עבודה.
נפגעתי בעבודה תאונת דרכים / תאונת עבודה כתוצאה מכך עברתי ניתוח בברך ושיקום מאוד ארוך ישבתי שנתיים בבית ובשנה הזאת עבדתי חצי משרה באישור של רופא תעסוקתי ללא השלמה מצד המעביד או כל גורם אחר.
בתחילת שנה אני חוזרת למשרה מלאה ורוצה לחזור למקום עבודתי האם המעביד שלי יכול לסרב?
יוסי
23/12/2019 15:23
שלום רב,

בנושא ביטוח לאומי-

בחודש בפרואר השנה קיבלתי מכתב ובו מפורט חוב לביטוח לאומי על 3 חודשים בשנת 2017 שלא עבדתי בהם. שילמתי את החוב, וקיבלתי אישור מביטוח לאומי שהחוב שולם וכן החודשים שבהם לא עבדתי שעליהם שולם החוב מצויינים במכתב במפורש.

בחודש מאי קיבלתי הודעה מביטוח לאומי שיש לי יתרה של כמה מאות שקלים והם מועברים אליי לחשבון (ללא פירוט על מה היתרה)

כעת, בחודש נובמבר קיבלתי מכתב ובו מצויין שוב 3 החודשים של שנת 2017 שלא שילמתי עליהם + קנס.

מבירור מול ביטוח לאומי (שממש לא ברורים), אני מנחש/מסיק שההחזר שקיבלתי בחודש מאי הוא על חודשים אלה (למרות שלא מצויין כלום במכתב ששלחו על היתרה).

לכן, ביטוח לאומי עשו טעות כשהחזירו לי את הכספים. אין לי בעיה לשלם אותם שוב, אבל לשלם קנס על טעות שלהם נשמע לי קצת אבסורד.

ניסיתי להתכתב איתם ולהסביר להם את הבעיה, ושאני מבקש בסך הכל שיבטלו את הקנס, ואז אשלם בשמחה, אבל אני מבין שאין עם מי לדבר.

מה הייתם ממליצים לי לעשות?

בנוסף, מהי הערכאה מתאימה להתנהל מול ביטוח לאומי? האם בית משפט לתביעות קטנות הוא המקום המתאים?

תודה רבה
רינת
23/12/2019 08:49
התפטרתי ממקום העבודה בחודש 7/2019 לאחר 3 שנים, לפני כחודש גיליתי שמקום העבודה הקודם שילם לאימהות שלא הגיעו לעבודה בימי הלחימה . (לפי הסכם הקיבוצי שנחתם 14.8.19)
מנהלת משאבי אנוש דאגה להחתים עובדים ולמלא מסמכים כך העובדים קיבלו תשלום במשכורת עבור ימי לחימה שהיו בחודש 5/2019 מסתכם בתוספת של כ500 שח.
אני פניתי למשאבי אנוש בדרישה לתשלום עבור הימי שמגיעים לי לפי זכות. למרות שאני כבר לא עובדת שם אך בזמן ימי הלחימה הייתי עובדת מן המניין .
התשובה שקיבלתי מהם היא שהם לא מחוייבים וזאת בגלל שאני כבר לא עובדת שלהם.
שאלתי היא האם זה חוקי?
למי לפנות לגבי לתשלום?
חלי
23/12/2019 08:49
אם פיטרו מישהו מהעבודה
הבחור עבד שנה
נתנו לו עד סוף החודש ולא בתפקיד שלו( נתנו לו רק 8 ימים במקום חודש)
הוא חתם על זה שנתנו לו עד סוף החודש
הוא מתבאס שזה לא בתפקיד שלו
האם הוא חייב ללכת לעבוד עד סוף החודש לא בתפקיד שלו?
או שהוא יכול לערער או לא להגיע?
ואם הוא לא ילך האם עדיין ישלמו לבחור פיצויים?
ס.ב
22/12/2019 16:55
אם אני עובד במקום 4 חודשים
ואני רוצה לעזוב

השעות הן לא כמו שהיה בהתחלה מפני שעזבה עובדת (ולא נראה לי שהם מתאמצים לחפש כי כנראה נח להם להשאיר אותי יותר שעות)
וזה "דופק" לי את כל היום
לפעמים זה לעבוד בוקר להיות כשעתיים הבית ואז לחזור עד הערב או למשל להגיע באמצע היום עד הסוף

אם אני מודיע היום (אם זה משנה הם פתוחים עד 9 10 ככה) שאני רוצה לעזוב מתי היום האחרון שאני חייב לעבוד?
ג'ניה
22/12/2019 16:47
אני עובדת בחנות בגדים חודש וחצי. שבועיים מזה אני עבדתי בשבוע אחד 6 משמרות ובשבוע השני 5 משמרות. (משרת העבודה 5-6 משמרות בשבוע)
כבר שלושה שבועות אני עובדת רק 4 משמרות בשבוע למרות שדיברתי עם המנהלת שאמרה אין מה לעשות.
יצא מצב שהמנהלת שמה אותי בסידור עבודה ביום שאני לא יכולה ואמרתי לה על זה מראש כמובן והיא התעלמה מהאילוץ שרשמתי לה. למרות שלא רציתי לפרט כי אין צורך אך עדיין פירטתי כדי שאולי כן תתחשב. נכון לכרגע אין שום תשובה עדיין ממנה (אזכיר לה בהמשך.
עובדת נוספת ששחזרה מחופשה לאחר חודש וחצי. היא על תקן משרת סטודנט (2-3 משמרות בשבוע) כביכול לוקחת לי את המשמרות בנוסף להכל.

*עכשיו השאלה שלי היא:*

היא שמה אותי 4 משמרות השבוע. אני אעבוד 2 משמרות ואז אגיד לה שאני מתפטרת. משמע אני חייבת לה משמרת אחת כי אני עובדת שם חודש. ואז יצא מצב שאני עדיין רשומה בסידור עבודה לעוד משמרת (לאחר שהבאתי לה משמרת כבר).

* כמה זמן להגיד מראש שאני מתפטרת?

* היא יכולה להוריד לי את הסכום כסף שאני עושה באותו היום מהמשכורת אם לא באתי? אחרי שהבאתי לה כבר יום שאני חייבת לה.

ויש עוד כמה דברים בסיפור, רקע על ההתנהלות:

1. אין אפשרות יותר לשעות נוספות או יותר מזה, אין אפשרות לעבוד דקה מעל 6 שעות (משמרת). אלו נהלים מלמעלה שקיבלה המנהלת לפני כמה ימים. בנוסף, שינתה את הסיסמא לסידור עבודה במחשב שרק היא תוכל לגעת בזה. ( לא הייתה לי גישה לפני).

2. יש עובדת אחת שדווקא כן מקבלת מה שהיא רוצה ובאה לעבוד בשעה 8 בבוקר שהחנות נפתחת בשעה 9:30 והולכת בשעה 18 , 19 בערב כל יום. משמע שעות נוספות. ויש עוד עובד שהתחיל ללמוד מחסן בנוסף ועובד כל יום שעות נוספות או מפתיחה עד סגירה. 12 שעות עבודה.

אבל לשאר העובדים אסור לעבוד שעות.

בגלל ששני העובדים עושים שעות נוספות הם פוגעים לי במשמרות כי הם גולשים למשמרת השנייה כל הזמן ובגלל זה אין צורך לעוד עובד.

המנהלת אמרה "את משלימה את החסר כשצריך" (ושוב, אני אמורה לעבוד 5-6 משמרות בשבוע שנותנת לי בכלל 4).

3. לא פעם ולא פעמיים שהגעתי למשמרת ונכנסתי והחתמתי כרגיל ושאני באה לעשות יציאה זה רושם שאינני רשומה בסידור עבודה זאת אומרת שהוציאו אותי בשביל שאם אני אפספס דקה אחרי היציאה מורידים לי חצי שעה מהמשכורת. בגלל האיחור שלא יצאתי בזמן. ככה המערכת עובדת.

4. היא גם מפריע לי לעבודה בזה שהיא מחפשת את הטעויות הכי קטנות (שלא מטפלת כי מסדרת משהו אחר).
אלה
22/12/2019 16:34
היי, שאלה בתחום ענייני עבודה,

עבדתי אצל מעסיק שלא אפשר לי לקבל הפסקות, יש לציין שאני בת 15 ועבדתי משמרות של 8 שעות, בנוסף קיבלתי ממנו 300 שקל פחות ממה שהייתי אמורה.

האם יש לתבוע רק בבית הדין לעבודה או שאפשר גם בבית המשפט לתביעות קטנות?

וכיצד אפשר לחשב את שווי התביעה?
תודה רבה!
רעות
22/12/2019 16:32
תשלומי נסיעות לעובדים -

אם אני משלמת לעובד חופשי חודשי, האם אני מכוסה מבחינה משפטית בתשלום נסיעות? כמובן כי הסכום הלוך חזור מביתו לעבודה לא עולה על סכום של הלוך חזור מביתו באם משתמש בחופשי חודשי.

עובד שנוסע ברכב חברה (רכב מסחרי, משאית) - הלוך לעבודה וחזור לביתו, עם דלקן כך שלא מוציא עוד כסף מכיסו, האם יש לשלם לו הוצאות נסיעות? הטבת רכב? אשמח להסבר בנושא.

תודה מראש!
מירב
22/12/2019 16:18
שמישהו יציל אותי!

בתחילת שנה היה לי שימוע לפני פיטורין בגלל שהבוס לי בקש ממני לרדת לחצי משרה ולא הסכמתי. בשימוע הודעתי על הריוני (הייתי אז בתחילת חודש שלישי) ומשערת שבגלל ההודעה הזאת זה ירד מהפרק כי לא פוטרתי ולא הורעו לי התנאים. (הבוס שלי לא פרט וכמובן שלא אמר שהוא לא מפטר אותי בגלל ההריון. בכלל, הוא לא אדם אמין במיוחד ואי אפשר לדעת מה המניעים מאחורי הדברים שלו).

מאז אני עדין במקום העבודה והיחסים ביננו בלתי נסבלים. יש מתיחות אדירה וחוסר אמון, עד כדי זילזול לעיתים. כל העובדים והעובדות שלצידי אומרים לי שהם לא מבינים איך אני שורדת ומסכימה להמשיך ככה.
מודה - אני לא פראיירית וגם אני עונה כשצריך אבל גם שותקת כשצריך. אין טעם לפתוח שיח בעניין מולו, הוא יכנס בי בחזרה וזה סתם תהיה התנגחות מיותרת.

למעשה - אין לי ברירה עכשיו. כבר בתקופה של השימוע חיפשתי עבודה אחרת וזה לא היה רלוונטי. כרגע אני כאן כי אין ברירה ורוצה את הדמי לידה שלי וחייבת פרנסה. (עובדת כאן מספטמבר 2018 שנה שעברה)

כולם אומרים לי "תנשכי את השפתיים, תעבירו אותה, אוטוטו זה נגמר...".

אבל אני לא שורדת כבר, לא יכולה כבר לקום בבוקר בתחושות האלה, דיכאון אמיתי. לא מוצאת כמעט נחמה או כח ממשהו אחר בעבודה, מעבירה את הימים וזה איום ונורא.

למישהו יש עצה, מה ניתן לעשות? האם יש משהו רשמי שניתן לעשות? הרי היחסים המתוחים האלה הם בעיקר בגלל כל ההתרחשות שהוא עשה לי בתחילת השנה.
אשמח לעזרה בנושא.
ירדן
22/12/2019 09:37
אני עובדת בעבודה שכאשר יש חוסרים בקופה ע"ש המלצר , המלצר מחובתו להשלים ובמדיה והוא לא ישלים את החוסר הוא לא יעלה למשמרת .

ומטעם חוק הגנת השכר זה לא חוקי .

מדוע עושים את זה למלצרים שעובדים כל כך קשה וצריכים לסבול בגלל אורחים שלא משלמים על מה שהם הזמינו , האם העסק לא צריך לספוג את זה? האם העסק לא יודע כי דברים כאלה עלולים להיות , (ממלצרת בלובי בבית מלון לכן קל לאורחים "לברוח" מאמינה שזה מתום לב ושזה מועבב עם בורות שזה שילוב קטלני ) אשמח לעזרה
אי צדק במקום כלשהו מערער על הצדק בכל מקום . ממש מציק לי העיניין

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!