עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 153
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ציון יקר
27/03/2020 05:08
כיצד הופכים למורה מקצועי במערכת החינוך?
נטלי
25/03/2020 15:14
שלום, שאלה. אנו עובדי מעבדות רפואיות בבי"ח. עקב המצב הוחלט כי נעבוד 3 פעמים בשבוע (במקום 100% משרה של 5 ימים, על שכר חודשי ולא שעתי) על מנת לצמצם חשיפה והדבקה. את הימים שאנו מחסירים יורידו לנו מימי החופש (לא ניתן להשתמש בימי מחלה) והוסכם כי יהיה ניתן להיכנס למינוס ימי חופשה מבלי לפגוע בשכר אבל עד גבול מסויים, ואח"כ זה יירד מהשכר. בהתחשב שאנחנו עובדים *חיוניים* ולא יכולים לצאת לחל"ת, האם זה חוקי? אין החרגה לגבינו?
תודה
סמואל
26/03/2020 19:03
חוקי אבאלה
יובל
26/03/2020 17:23
היי עורכי דין יקרים,

אם אני עובדת במשרד ממשלתי במשרד סטודנט (100-120 שעות חודשיות) וכבר שבועיים שאומרים לי שאני לא חיונית ואין צפי לחזרה לעבודה (אני עובדת בודדה במשרד) ומצד שני לא משחררים לחל"ת.

מצד שלישי אומרים יש פתרון בואי לעבוד במוקד עם מלא אנשים בחדר אלא אם את בקבוצת סיכון ואני אכן כך (אסמטה כרונית).

מה אפשר לעשות? אף אחד לא עונה לי וכשזה קורה אומרים כן אני אברר אני אבדוק או תחכי בסבלנות כל הסטודנטים אצלנו לא יודעים מה יעלה בגורלם

סבבה שאנחנו בעולם אפוקליפטי וכאוטי אבל זה לא הגיוני שמשרד שמשחרר הצהרות על בסיס יום יומי לא יכול לתת מענה לעובדים שלו.

תודה, יובל
מתן
26/03/2020 12:31
לאחרונה התפטרתי ממקום עבודתי, כעת הם דורשים ממני לחתום על טופס "מכתב העדר תביעות" בתמורה לפיצויים שלי (טופס 161). אני מציין שלא היה לי בחוזה סעיף 14, אני מציין גם שהם הפקידו לי את הפיצויים באופן שוטף לקרן פנסיה שלי.

השאלה היא:

במידה ואני לא חותם על הטופס העדר תביעה לבקשתם האם הם יכולים לקחת לי את הכספי פיצויים? מה ההפס שלי בכך שאני לא חותם על הטופס?

בברכה,

מתן
מישל
26/03/2020 12:28
בוקר טוב, יש לי שאלה.

לפני 8 חודשים העסק של אמא שלי עבר להיות על שמי מה שאומר ש-8 חודשים היא עבדה תחתיי. עקב המצב אנחנו לא יכולות לעבוד אז אני פטרתי אותה בתאריך 15.3 ושלחנו בקשה לדמי אבטלה לביטוח לאומי (אמא נרשמה בלשכת תעסוקה) ביטוח לאומי אמרו שהיא לא זכאית לקבל דמי אבטלה כי היא עובדת פחות משנה, אבל לפי ההנחיות אומרים שכרגע גם מי שעובד חצי שנה מקבל דמי אבטלה, אז למה אמא שלי לא זכאית?

בנוסף חוץ ממני שאני בת 20, יש לנו בבית עוד ילדה בת 14 ועוד שני ילדים מתחת לגיל 12. מיותר לציין שגם אבא שלי עובד. הדמי אבטלה האלה היו צריכים לעזור לנו בתקופה הזאת, בבקשה שמישהו יכול לעזור...
שלומית
26/03/2020 04:40
בעלי מועסק במגזר הפרטי במפעל שמוגדר כחיוני.
באם בהמשך יוחלט על סגירת המפעל האם הוא יכול לבחור בין לקחת חל"ת (ואז יקבל 70% מהשכר) או להשתמש בימי חופש ומחלה להגדלת ההכנסה החודשית? (חל"ת עולה יותר למדינה שגם ככה במשבר, אם אני מבינה נכון)
מעיין
26/03/2020 00:36
שואלת עבור חברה-

לפני שהתחיל כל עניין הקורונה הייתה אמורה להתחיל עבודה בחברת סטארט אפ גדולה. תאריך ההתחלה היה אמור להיות ה22/3. לאחר חתימת החוזה התפטרה מחברת הייטק גדולה ומוכרת בה עבדה מספר שנים לצורך התחלת העבודה החדשה. יום לפני תאריך ההתחלה נמסר לה שתאריך ההתחלה נדחה בשבועיים בעקבות המשבר ועכשיו החברה עושה סימנים של חוסר ודאות לגבי התחלת העבודה אם בכלל.

במידה והחברה תחליט לבטל את חוזה ההעסקה מולה- האם זכאית לפיצויים?
כמו כן, 1) לחברה נגרמה אובדן של אופציות שהשתחררו ב1.4 מהחברה הקודמת.

2) שבוע לפני תאריך ההתחלה החברה קיבלה הצעה לחזור לחברה הקודמת בתפקיד חדש, אותה חברה שאלה את המנהל המגייס האם יש חשש שבעקבות המצב החוזה לא ייצא לפועל וחשפה בפניו את דבר ההצעה. נאמר לה מפורשות שאין מה לדאוג והכל מתנהל כרגיל.

3) החברה ויתרה על אותה הצעה וכעת היא אינה על הפרק, מה שעשוי להשאיר אותה מובטלת.
יעל
26/03/2020 00:24
לכל אלה שלא מבינים/ות מדוע עובדות בהריון / טיפולי פוריות מסרבות לצאת לחל"ת. הנה כמה דברים: אסור לשכוח שבחל"ת השכר נפגע באופן ניכר, בעיקר ובעיקר למי שמשתכר שכר נאה.

באתר ביטוח לאומי ישנם מחשבונים בהם מכניסים את שכר ברוטו במשך 6 חודשים אחרונים וניתן לראות כמה דמי אבטלה זכאית העובדת לקבל. לדוגמא: עובדת שמשתכרת מעל 20 ברוטו אפילו לא זכאית לקבל 70% דמי אבטלה. למשל: עובדת שמשתכרת מעל 10 ברוטו , זכאית לקבל רק 50% דמי אבטלה. בל נשכח שמדובר על ברוטו ועל זה יש עוד ניכויים כך שהנטו הרבה יותר נמוך.

זו הסיבה שעובדות רבות המצויות בהריון / טיפולי פוריות מחפשות אלטרנטיבות אחרות כמו שמירת הריון (למי שיש סיבה אמיתית), ניצול ימי מחלה וחופשה (למי שיש יתרה), הקדמת מועד יציאה לחל"ד (אפשרי החל מ7 שבועות לפני מועד הלידה) וכך למעשה העובדות יהיו זכאיות ל100% מהשכר ולכן זה עדיף מבחינה כלכלית על פני יציאה לחל"ת.
בני
25/03/2020 20:28
שלום לכולם!!
תאונות עבודה..
לפני כחודש בערך שברתי שתי שינים קדמיות בתאונת עבודה ,(כמעט שנה אחרי שעברתי טיפול גדול על אותם שינים)..
באותו הרגע התפנתי למרפאת שינים והדביקו זמני עד לפגישת מומחה למחרת!!
למחרת פגשתי את המומחה והוא אמר שאין מה לעשות וצריך לעשות שתלים חדשים !
למחרת התאונה חזרתי לעבודה בידיעה שזה מודבק זמני ועשוי ליפול, ועכשיו כל כמה ימים זה נופל ואני צריך לחזור למרפאה בכדי להדביק פעם פעמים בשבוע !!
השאלה שלי היא מי סופג את הפסד הימים האלה , כי חזרתי לעבודה אבל עדין בתהליכים עם התאונת עבודה !
ת.מ
25/03/2020 20:27
שלום,
אני עובד כמאבטח טיולים, בתאריכים 16 לפברואר עד ה19 לפברואר, הייתי בטיול עם משלחת תגלית. (המשלחת התקיימה עד ה26 לחודש)
ב18 לפברואר בערב סבא שלי נפטר, ביקשתי חילוף מהמנהל שלי, והוא אמר שהחילוף יוכל להגיע רק למחרת בבוקר.
למחרת בבוקר החילוף הגיע בשעה עשר וחצי בבוקר, עד השעה הזאת, אני עבדתי. הייתה לי שעת התייצבות בשמונה ורבע בבוקר, נסיעה באוטובוס עם הקבוצה וסיור בקיסרייה.

הגיע העשירי והמשכורת נכנסה, אך ראיתי שלא נכנסה משכורת על אותו יום של החילוף, שאלתי את המנהלים ואמרו לי שמכיוון שהחילוף היה בקשה שלי, לא מגיע לי שכר על אותו היום, למרות שנדרש ממני להשאר עם הקבוצה עד שהחילוף מגיע.

זה נכון? באמת לא מגיע לי שכר מכיוון שאני ביקשתי חילוף? (אציין שאני עובד במשכורת יומית עד 10 שעות, ולא משכורת שעתית).
רובי
25/03/2020 20:26
אחי ביקש שבועיים מחלה, יש לו עשרות ימים צבורים. המעסיק אמר שזה נחשב שהוא יוצא לחל"ת??
בלי קשר, אחי בטוח שאם הוא לא יצא, בכל מקרה המעסיק יוציא אותו לחל"ת, והוא לא מסכים לזה(יש לו 3 תינוקות והוא חושש להישאר בלי עבודה.) במקרה של חל"ת כפוי הוא זכאי לפיצויי פיטורים?
שמעון
25/03/2020 15:13
לפני שאני מציע לבוס להוציא אותי לחל"ת קורונה, אני רוצה לוודא שאקבל דמי אבטלה:

אני חודשיים וחצי בעבודה
לפני - שלושה חודשים בלימודים
לפני - שירות צבאי

צה"ל נחשב למעסיק בעניין אבטלה? זה נחשב אם היה לי באמצע 3 חודשי לימוד שלא עבדתי בהם?

בוטלו האוטובוסים ומונית עולה 200₪ לכל כיוון אז האפשרות היחידה שלי לעבוד היא אם מישהו ירצה לנסוע לירושלים ויסכים לשמש לי הסעה הלוך-חזור כדי להעזר באישור המעבר שלי, כך שהסיכוי קלוש.
אורן
25/03/2020 14:38
שלום,
אני עובד כשכיר מעל שלוש שנים באותו מקום העבודה. לפני פחות מחודש חתמתי עם המעסיק על הסכם "סיום העסקה בהסכמה הדדית" לאחר שהציע לי אפשרות זו במקום הליך של שימוע ופיטורין. בהתאם להסכם זה לא התקיים שימוע ונכתב בהסכם במפורש כי העסקתי תסתיים בתאריך 30/4 ואף אזכה לחלף הודעה מוקדמת בתאריך זה בגובה של משכורת חודשית אחת.
לתחושתי יתכן שהמעסיק יודיע לי בימים הקרובים על פיטורי/יציאתי לחל"ת לאלתר, וזאת בניגוד להסכם כאמור שנחתם לפני 3 שבועות ויום בלבד. מה זכויותיי במקרה כזה ומה המלצתך לגבי דרך הפעולה שעלי לנקוט. אבהיר כי יש ברשותי רכב חברה.

תודה, אורן
סוניה
25/03/2020 12:41
שלום לכולם,
מנסה לחדד את ההנחיות החדשות שנכנסות לתוקף היום בשעה 20:00 בגלל הקורונה

אם אני מעוניינת לנסוע ברכב פרטי לבן הזוג
וממנו לנסוע לעבודה.

וכך לעשות נסיעות ברכב הפרטי שלי פעם מהבית שלי לעבודה ופעם מהבית שלו לעבודה.

האם מותר?

מבקשת תשובה עניינית בלבד ולא דעות אישיות כי בטופס ההנחיות לא ראיתי שמצוין סעיף לגבי נסיעות של מעל 100 מטר.

הרי זה רדיוס מעל 100 מטר אבל אנחנו לא בדיוק מוגדרים "אורחים" בבתים אחד של השניה.

תודה.
טל
25/03/2020 09:08
בוקר טוב, אשמח לתשובות.

אישה בהריון המעסיק מודע.

במקום לעבוד כרגיל ימים א׳-ה׳, (משכורת גלובלית).
הורידו ל-4 ימים בשבוע א׳-ד׳ ואת ימי חמישי קבוע יום חופש בתשלום על חשבון העובדת.

ונניח שימי החופש נגמרים לעובדת, מתירים להיכנס למינוס בימי החופשה אבל בעתיד שיגמר משבר בקורונה תצטרך להחזיר את הימים האלה, ואם יחליטו לפטר אז יורידו בכסף

האם זה מותר על פי חוק? או נחשב לפגיעה בהיקף משרה?

תודה רבה לעונים ויום מקסים
פלור
25/03/2020 09:07
בוקר טוב לכולם.
צריכה להתייעץ.

אני עובדת כרגע בסופר שבו מחתימים נוכחות עם טביעת אצבע. מאז עניין הקורונה אני נמנעת מלהחתים מסיבות ברורות. אני כמובן רושמת לי את השעות שעבדתי ועורכת מעקב מסודר.
אתמול זה נודע למנהל הגדול (שמעל הישירים שלי) ואמר שאין דבר כזה ושאני יכולה להחתים אצבע או לא להגיע כלל.

היום המנהל הישיר ניגש אליי להגיד לי שאולי יהיו בעיות החודש בשכר שלי בגלל העניין הזה.

מיותר לציין שאפילו למסכות לא דאגו לנו.

לשאלתי, האם יכול מעסיק לחייב עובד לסכן את עצמו בתקופות חירום בשביל שעון נוכחות? והאם יכול מעסיק לעשות בעיות עם השעות בגלל שלא החתמתי אצבע?

שאלה אחרונה, הוא משלם 28.49, שעד כמה שידוע לי זה פחות משכר המינימום. הוא טוען שזה השכר מינימום הנכון. מה הנוהל ומה אני יכולה לעשות המידה והוא לא מעלה לשכר הנכון?

אשמח להארות!
מאיה
25/03/2020 08:51
בעלי עבד במקום כחודש.

בזמן הזה נדרשו ממנו לעשות שעות נוספות מעבר למותר בחוק (יש כמה ימים של 14 ו15 שעות) במשכורת שולם השכר עפ שעות רגילות (לפי 28 ש"ח לשעה), ללא שעות נוספות , וגם הוחסר יום.

בעלי ביקש השלמה מהמעסיק, המעסיק מתחמק, לא עונה ולא מעביר את הכסף.

מה האפשרויות של בעלי במצב זה?

יש לציין שמדובר בהשלמה של כ1000 שח, לא סכום אסטרונומי אבל מן הסתם שאנחנו מעוניינים לקבלו.
אלינור
25/03/2020 08:47
עובדת במקום מסוים כבר 4 שנים. אני בהריון שבוע 24 והבוס צלצל והציע שאצא לחל"ת בגלל המצב. אני חייבת להסכים? מה זה אומר אם לא אסכים? (נעים להגיד בכלל לעבודה שאני לא מסכימה...?!).

מה זה אומר לגבי החופשת לידה? התנאים נשמרים? דמי לידה? מענק לידה? אני יכולה לחתום אבטלה רגיל בזמן הזה? התנאים שלי נשמרים בזמן הזה? הם מחוייבים להחזיר אותי לשם בסוף החופשת לידה? הייתי מעדיפה לעבוד כרגיל כמובן בלי כל הכאב ראש הזה
עודד
25/03/2020 08:46
אם רופא עובד בשגרה במשרה חלקית בבית החולים, ובגלל המצב בית החולים עובד במתכונת חירום, כך שהוא צריך לעבוד במשמרות של 12 שעות בהפרש של 24 שעות מסיום משמרת אחת עד תחילת המשמרת הבאה.

המשכורת שלו תחושב לפי ממוצע שלושת החודשים האחרונים, כלומר משכורת במשרה חלקית למרות שמצטבר הוא עובד כמו משרה מלאה ואפילו יותר.

בנוסף לעבודה בבית החולים הוא עובד בקופות חולים ומחויב גם לקופה. הסיטואציה שבית החולים מציב לא מאפשרת לו לעבוד בקופות. זה גורם להפסדים כספיים עצומים וגם פוגע בהתחייבות שלו מול הקופה.

האם זה חוקי עניין המשכורת לאור מצב החירום?

האם זה חוקי להכריח לעשות משמרות של 12 שעות עם יום מנוחה אחד בלבד?

האם זה חוקי לחייב עובד לעבוד מחוץ לשעות העבודה הרגילות בעוד שזה פוגע בעבודתו השנייה?

מה יקרה אם הוא יחתים כרטיס בבית החולים, ייצא לקופה לכמה שעות ויחזור לבית החולים להמשך המשמרת?
דינה
25/03/2020 07:53
אני עובדת בשתי עבודות. הוציאו אותי לחלת בעבודה אחת. אני בת 64 ולא מקבלת קיצבת זיקנה. האם אני זכאית לקבל תשלום על החלק היחסי של העבודה בה הוצאתי לחלת?
משה
24/03/2020 20:48
מעסיק שבאופן קבוע מאחר תשלומים לפנסיה ודופק את הרצף(ידוע שזה לא חוקי-אבל לא נכנס לזה)
האם יש אופציה שהעובד מקבל את הכסף עם התלוש ומפריש לעצמו מידי חודש?
או האם קיים סוכן כזה שהוא אחראי באופן מוחלט מידי חודש לקבל את הכסף מהמעסיק ולדאוג שלא יהיו עיכובים בתשלומים?

הסיטואציה כזו- המעסיק לא מקפיד לשלם, החברה המבטחת לא מקפידה לדרוש, הסוכן באמצע לא דואג לוודא שהכסף נכנס. בסופו של דבר לעובד מופיע בתלוש שהופרש לו, אך בפועל אין לו מושג שלא נכנס לו כלום לחברת ביטוח ורק כל כמה חודשים יכול לראות את הפיגור הנ"ל.
רחל שיבר
24/03/2020 13:18
שלום וברכה,
אני שכירה בשלוש מקומות עבודה שונים
בגלל משבר הקורונה
מקום א- הוציא אותי לחל"ת ביוזמת המעסיק
מקום ב- מועסקת ומקבלת משכורת
מקום ג- מועסקת, ישנה אפשרות לעבוד או לקחת ימי חופשה על חשבון חופשה שנתית או לצאת לחל"ת ביוזמתי.

במידה ואני לוקחת חל"ת ממקום עבודה ג,
האם לצורך חישוב סך ההכנסה הכללי לצורכי אבטלה יקחו בחשבון את הכנסותי בחודשים קודמים מכל המעסיקים ואז יחשבו את דמי האבטלה ויורידו מדמי האבטלה של המשכורת שקיבלתי ממעסיק ב.
או שלצורך חישוב סך ההכנסה הכללי לצורכי אבטלה יקחו בחשבון רק את הכנסותי ממעסיק א+ ב, ויורידו את המשכורת שקיבלתי ממעסיק ב'
תודה רבה
אנונימי
23/03/2020 23:28
היי אשמח לתשובה
אני ילדתי ב 18/10 יצאתי לחופשת לידה וחזרתי לעבודה בסוף ינואר שהסתיים לי החופשת לידה מביטוח לאומי חזרתי לבקשת המעביד שלי לעבוד מהבית לכמה שעות ביום לא להיקף המשרה שלי כמו שהיתה
עכשיו בגלל הקורונה המעסיק שלי רוצה להוציא אותי לחל"ת
השאלה איך אני אקבל את דמי האבטלה מכיון שבחודשיים האלה השכר שלי זעיר לא כמו שעבדתי במשרה מלאה ...
אשמח לתשובה תודה
אלינור
23/03/2020 18:50
המצב הוא כזה:
לפני מס׳ חודשים קיבלתי אישור לקצבת אבטלה, ניצלתי רק חצי מהתקופה וכרגע בשל הקורונה יצאתי לחלת ואנצל את החצי הנותר
יש סבירות שאקבל שמירת הריון, האם אהיה זכאית לתשלום על ימי השמירה?
עדי
23/03/2020 16:48
חופשת הלידה שלי הסתיימה ביום 23.2... בהסכמת המעסיק הארכתי את חופשת הלידה קצת. המשרד שבו אני עובדת יצא לחל״ת. האם אני יכולה לקבל דמי אבטלה אחרי שהארכתי קצת את חופשת הלידה? תודה
יאיר
23/03/2020 15:39
שלום.

מקום העבודה של אשתי הוציא אותה לחל"ת, אבל במכתב החל"ת כתבו רק 30 יום. ידוע לי כי דמי אבטלה מקבלים רק על חל"ת מעל 30 יום. הצפי שיחזרו לעבודה לאחר 30 יום הוא נמוך, מדובר בענף התיירות.

אם לאחר 30 יום המעסיק ייתן מכתב הארכת חל"ת בתקופה נוספת, האם אז ביטוח לאומי ישלם אבטלה ממועד התחילה המקורי של החל"ת, כי תהיה תקופה מצטברת ארוכה מ-30 יום? או שהספירה תתחיל רק מלאחר 30 יום ממועד התחילה המקורי?

תודה
עומרי
23/03/2020 15:33
היי, שואל בשביל חברה
החברה הוציאה אותה לחל"ת אך היא עדיין יש ממנה דרישה שהיא תמשיך לעבוד.
היא בתפקיד של מנהלת והוציאו אותה לחלת ונאמר לה שאם לא תחתןם יפטרו אותה.
הבעיה היא שהעובדים שלה ממשיכים לעבוד והיא צריכה לנהל אותם אז המנהלים דורשים שהיא תעבוד.
העניין לדעתי לא חוקי, מה היא אמורה לעשות?
על השעות שהיא עובדת כנראה לא ישלמו לה והיא גם בחלת.
חופית
23/03/2020 13:01
באמצע חודש דצמבר 2019 (ועד כיום) אני נמצאת בחופשת מחלה.
אשמח לדעת מהו התהליך והזכויות מבחינת הליך
מול ביטוח לאומי לאור כך שאיני עובדת זמן רב.
בנוסף. במידה ואאושר לשוב לעבודתי ומצב המשק יהיה כפי שהוא היום (החברה בה אני עובדת הוציאה לחל"ת) האם תהיה לי הזכות לחתום בלשכה לאחר שאסיים את חופשת המחלה? תודה רבה!
זולטן
23/03/2020 12:58
שלום ,

ביום חמישי האחרון קיבלתי טופס חלת מהעבודה שלי לתקופה של 30 יום ובנוסף לקחו אותי לשיחה במשאבי אנוש וייעצו לי שבגלל שאני בגיל הסיכון (67) מומלץ שלא אגיע למקום העבודה בתקופה זו.
לאחר כמה ימים המעסיק שלי התקשר אליי ודרש שאחזור למקום העבודה באיומים שאם לא אחזור יתבטלו לי דמי האבטלה מהביטוח לאומי.

האם זה חוקי מציד המעסיק לעשות את זה??
אריה
23/03/2020 11:54
שלום רב, קיבלתי הודעה מהיום למחר מהמעסיק על כך שהוא מוציא אותי לחלת כפוי ל 30 יום ,אני עובד 3.5 שנים בחברה החברה אינה סגרה רת שעריה אלא צמצמה משמעותית את כמות העובדים .
השאלה:
האם זו עילה
לדרוש מהחברה לחזור בה מהוצאתי לחלת כפוי ולספק לי המשך עבודה במשרה מלאה רגילה בה עבדתי לפני הוצאתי לחלת או לאפשר לי להתפטר בדין מפוטר עם כל המשתמע מכך?
(אציין מדובר בנהג אוטובוס בתחבורה ציבורית אשר ממשיכה לתת עבודה לחלק מעובדיה )

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!