עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 140
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

חנית
29/05/2020 02:22
היי,

האם אחרי חלת אפשר להתפטר ולקבל את הזכויות כמו מפוטר.

כגון לשכת התעסוקה/ ביטוח לאומי ולא לחכות 90 יום.

יש לי בעיה לחזור לפני התאריך, החלת יחסית אצלי התחיל מאוחר 1/5/20 ובעיקרון לא הסתיים.

ביקשו ממני אם אני רוצה לחזור, המנהל הבין שאני לא יכולה ואפשר לסיים את החלת.

לאחר יומיים פנו אלי מכח אדם ,פתאום בקשו שאחזור 1/6.

אני אם חד הורית במשרה 75 ומקבלת השלמה מביטוח לאומי בגלל שהפחתי את שעות העבודה עקב גידול ילדה.

בנוסף אני בטיפולי פוריות עוד לפני הקורונה.

בעבודה כח אדם אמר שידבר עם המנהל,בינתיים אין להם תשובה,כאילו מושכים אותי כמה ימים וסביר להניח ומאמינה יום ראשון.

ביקשתי שלא ישאירו אותי באויר.

אני  רוצה לדעת אם אני יכולה לקבל את הזכויות כמו מפוטר במידה והם מחריכים אותי לחזור.

( אני הבנתי באותו היום בערב שהלחץ שלהם להחזיר אותי שהם יקבלו כסף להחזיר עובד,

ולא כי איכפת להם שאני אעבוד באמת).

הילדה שלי נאלצתי לפני לחתום על טופס עזיבה במעון( מסובס) עקב אי יציבות זמנית עם הכסף( עוד לפני שהודיעו לי שהם רוצים שאחזור)

וגם טיפולי פוריות( איני יכולה לדחות עקב גילי)

(אני הסברתי שאני יכולה אחרי סיום החלת.)
עמית
27/05/2020 19:02
שלום רב, בחוזה העסקה שלי ישנו סעיף שאם אני עוזבת לפני תום שנה וחצי עלי לשלם קנס עזיבה של כ 6000 שח.

שבאתי לחתום על החוזה ושאלתי על מה הקנס, הסבירו לי שהם הולכים להשקיע משאבים רבים בהכשרתי, מהמילה "הכשרה" יצאתי מנקודת הנחה שאני הולכת לעבור הכשרה מסודרת/ קורס כלשהו.

לאחר שהתחלתי לעבוד הופתעתי לגלות שההכשרה הרבה כללה: חודש וחצי - חודשיים של למידה עצמית בבית, ועוד איזה יום בקושי עם גורם חוץ שהעביר לנו "הכשרה" דיי דלה ומאוד קצרה במשך אותה למידה עצמית קבעו לי מספר פעמים לשבת עם מישהי מהחברה על המצגות שלמדתי בבית ועד היום יש הרבה חומר שלא סיימנו והרבה שאלות שנשארו פחות מה"הכשרה" שלי (היא הייתה בהריון ולכן ביטלה / קיצרה חלק ניכר מהמפגשים). כל שאר הזמן הוסיפו לי עובדת שהייתה בין תפקידים שתחפוף אותי במשך חודש, וזה היה בגלל שהתלוננתי שאני זקוקה לעוד הכשרה, ואני לא מרגישה שהכשירו למקצוע המדובר כמו שטענו טרם חתימת החוזה. (רצוי לציין שהיא לא גורם מכשיר, היא הייתה קולגה מהצוות שלי). .

לתחושתי לא היה שום בהכשרה מסודרת באמת שמצדיקה כנס יציאה, לא ע"י גורם חוץ ולא ע"י החברה אלה מעיין "זרימה" / חפיפה / אלתור..

אני כן אוסיף שלאחר (בערך) 7 חודשים כל הצוות עבר סדנת הכשרה של יומיים שקשור למקצוע,אבל זה היה לכולם ולא רק אלי ישירות מן הסתם, וקשה לי לאמין שאפשר להגיד שזה חלק מההכשרה שלי לתפקיד שכן כבר עבדתי מספר רב של חודשים באופן עצמאי לפני ההכשרה הזאת.

הבנתי מהכתבה פה בנושא שעל מנת שסעיף זה יהיה חוקי (קנס),על המעסיק להעביר הכשרה מסודרת ומוכחת, קורס/ סמינר. האם לאור האמור לעיל יש לי עילה לא לשלם את הקנס במידה ואני עוזבת לפני תום השנה וחצי? קשה להבין מהחוק מה הפרמטרים.

אני באופן אישי מרגישה דיי מרומה, שכן אם הייתי יודעת שהבדיחה הזאת שהם קוראים לה הכשרה, היא ההכשרה לא הייתי חותמת על סעיף זה , בטח שלא לשנה וחצי, אני באמת ציפיתי לקורס והכשרה מסודרת.
אני
28/05/2020 16:35
שלום רב

אני עובדת בביהס שבו השנה הבאה יחלף מעסיק בשל החלטת מועצה. הבנתי שאוכל לקבל את מלוא הפיצויים שלי. איך אוכל לדעת את הסכום. אם זה שווה להרגע??
שלומי
28/05/2020 14:26
עבדתי במקום עבודה במשך 2 וחצי עד עכשיו רק העריכו לי את החלת במשך שלוש חודשים מצאתי עבודה ושהודעתי למנהל שלי עלזה הוא אמר שהוא רוצה להחזיר אותי לעבודה בראשון ל6 עם עדיין אני יכול לעזוב ולקבל פיצויים דין מתפטר כמו מפוטר
קרן מליח
28/05/2020 09:02
היי,רציתי לדעת אם מגיע לי פיצויים
אני עובדת בחברת R2m כבר שלוש שנים
כרגע בתקופת הקורונה
אמורים לקבל דמי אבטלה עד יוני.
המסעדה לא יודעת אם חוזרים או לא
יכול להיות שביולי ואני במצב כלכלי לא טוב
מגיע לי פיצויים?
קרן מליח 0527755242
שעת הנקה
27/05/2020 15:05
שלום
אם חזרתי לעבודה אחרי חמישה חודשים וכמה ימים כמה זמן שעת הנקה מגיע לי ?
תודה
הערכתי את החופשה בשסיל להישאר עם הילד
עופרי
27/05/2020 14:32
יש לי שלושה חודשי מחלה לאחר ניתוח בעמוד השדרה, הגשתי אותם למעסיק אך מה הנוהל הלאה- האם עליו לתת לי משכורת בתקופה הזאת? האם עליי לקבל קצבה/דמי אבטלה מביטוח לאומי? איך בעצם אני אמורה להשתכר בתקופת השיקום מהניתוח.

במידה והמעסיק מחויב להמשיך לתת לי משכורת - מה אני אמורה לעשות במצב שזה פחות רלוונטי כי אני מלצרית וככל הנראה בגלל אופי העבודה הוא לא יסכים לזה?

מלצרית כבר 3 שנים בעבודה בסופשים (רק חמישי-שבת) ועובדת על טיפים בלבד.
יהודית
27/05/2020 12:24
הי
רציתי לשאול עובדת שעוד לא עברו 4 חודשים מתום חופשת הלידה , והיא שוב בהריון, האם היא זכאית לשעת הנקה או שההריון "מבטל" את הזכאות?
סיגל
27/05/2020 11:14
המעסיק הודיע על הפחתת שכר באופן גורף לככל העובדים בשל הקורונה עד סוף מאי בלית ברירה אישרתי. עכשיו הוא עדכן הפחתת שכר עד סוף השנה ואני ממש לא בטוחה שהפעם זה באופן גורף אלא נקודתי(חלק מהעובדים הוא הוציא לחלת ואת אלו שבחלת הוא מחזיר באופן נקודתי ולכן אני חושדת שגם הפחתת השכר היא נקודתית). האם מותר לו להפחית שכר לעובדת שנמצאת בטיפולי פוריות עד סוף השנה? אם זה נקודתי?
אהרן
27/05/2020 08:45
אני עוזב את העבודה ואני רוצה את כל הדוחות נוכחות בשנה שעברה האם המעסיק יכול לסרב?
שירה
27/05/2020 01:18
בעוד כחודש היתי אמורה להיות שנה במקום עבודתי. בחודשיים וחצי האחרונים היתי בחל"ת. אתמול קיבלתי זימון לשימוע לקראת פיטורין. ידוע לי שחל"ת אינו מזכה ברצף וותק העבודה. האם בכל זאת מגיעים לי דמי הודעה מוקדמת, פיצויי פיטורין ודמי הבראה?
יובל שגב
26/05/2020 20:14
שלום לכולם, אני עובד עירייה חדש ואישתי היא מורה בשנת שבתון וכלל לא עובדת אך מקבלת משכורת מקרן של המורים, האם מגיע לי דמי מעונות? אישתי לא מקבלת מעונות...
גננת בחל"ת
26/05/2020 18:26
לפני תקופת הקורונה עבדתי בגן פרטי כגננת, בעקבות הקורונה הוצאתי לחל"ת על ידי המעסיק. בחודש מאי המעסיקה פתחה את הגן אך החליטה להשאיר אותי בחל"ת ללא הסכמתי. שאלתי היא האם זה חוקי להשאיר אותי בחל"ת ללא הסכמתי, עד מתי יכולה המעסיקה להשאיר אותי במצב זה.
אם אני מתפטרת האם אמי יכולה לחתום אבטלה ?
אני עובדת שעות בימים ושעות קבועות ואין בינינו חוזה עבודה. תודה רבה
מור
26/05/2020 17:54
בעקבות משבר הקורונה, יצאתי לחל״ת של חודשיים והודיעו לי כי מקום העבודה שלי נסגר ומפטרים את כולם.
חזרתי ל 30 ימים של הודעה מוקדמת, עבדתי מס׳ ימים וכרגע אני נמצאת בבית בימי מחלה.

נשארו עוד קצת יותר משבועיים לעבודה, ואני כבר בשבוע 33. בגלל שלא אחזור לשם לעבודה (כי פוטרתי)

האם כבר עדיף לי לצאת לחל״ד מוקדם?

במידה ועכשיו אני יוצאת לחל״ד, אני לא מגישה אבטלה בביטוח לאומי, אך לאחר חופשת הלידה שמגיעה לי עפ״י חוק אני יכולה לדרוש דמי אבטלה?

האם דמי הלידה שלי יחושבו לפי המשכורות שהיו לפני משבר הקורונה ולא לפי דמי האבטלה של החל״ת?

אשמח לכל עצה.

אני מאוד מבולבלת מהמצב המסובך אליו נקלעתי.
תודה רבה
הגר
26/05/2020 13:13
התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש בחודש החמישי להריון, עבדתי כחודש וחצי ואז החלה תקופת הקורונה (בחודש מרץ).

שבוע הבא, אחרי כמעט 3 חודשים בבית מחזירים את כולם לעבודה.

כיום אני כבר בחודש שמיני, לחזור לעבודה כרגע לא בא בחשבון, קשה - כבד וכו.

מה עלי לעשות על מנת לשמר את מקום העבודה ולחזור לשם לאחר חופשת הלידה? מה עלי לבקש או להוכיח
אילו זכויות יש לי אם בכלל (עם וותק של חודש וחצי )?
הם יכולים הרי לפטר אותי .

תודה מראש.
קרין
26/05/2020 13:37
עצם זה שקיבלו אותך בחודש חמישי זה מראה עליהם בתור מעסיקים המון ולטובה, הייתי מתאמצת ונשארת עד הלידה או לפחות עד שבוע 33 שאפשר לצאת לחלד מוקדמת ועפ חוק מותר לך.

מה שכן קחי בחשבון שאין לך הרבה וותק וזה אומר שלא תוכלי להאריך את החלד שלך בהרבה.
רותם
26/05/2020 13:14
שאלה בדיני עבודה בנוגע לקבלת תשלום בגין אחזקת רכב:
אשתי זכאית לקבלת החזרים בגין אחזקת רכב כחלק מתנאי עבודתה.
הרכב רשום על שם אבי, שנתן לי את הרכב במתנה.
מאז שקיבלתי את הרכב, הוא היה בשימושי ובשימוש אשתי בלבד.

יתרה מכך, אבי חתם על תצהיר בפני עו״ד בו הוא מאשר כי הרכב נמצא בבעלותי הבלעדית.

לאחר שמכרנו את הרכב וקנינו רכב חדש, רשמנו את הרכב החדש על שמי, ואשתי הלכה לעדכן את מספר הרכב הרשום במקום עבודתה.

לאחר העדכון, נאמר לאשתי כי היא נדרשת להחזיר את הכסף שקיבלה (תקופה של כ-4 חודשים אחורה), מכיוון שהרכב הקודם (של אבי), לא היה על שמי או על שמה, ולכן לכאורה היא לא הייתה זכאית לתשלום אחזקת רכב.
אציין, כי הרכב שהיה רשום במערכת עד לשינוי לעיל, היה רכב בבעלותה של אשתי, אשר נמכר בחודש נובמבר האחרון.

כלומר, מחודש נובמבר ועד חודש מרץ, הרכב שהיה רשום בעבודה של אשתי היה רכב שכבר לא בבעלותה, אולם מתקופה זו היא המשיכה להגיע לעבודתה עם הרכב שלי (שהיה רשום על שם אבי).

שאלתי היא - האם הגשת תצהיר, בו אבי מאשר שמתקופה x עד תקופה y הרכב היה בבעלותי ושימושי הבלעדי, לא יכול לענות על דרישת הדין לפיו על מנת לקבל תשלום אחזקת רכב יש צורך שהרכב יהיה על שמי?

תודה רבה
התפטרות
מוריה
26/05/2020 09:07
היי, אני אחרי חופשת לידה הוציאו אותי לחלת, מקום עבודתי היה באלעד כאשר רשמנו חוזה ולאחר מכן עבר לרמת גן , בעקבות כך הייתי צריכה ליסוע עד רמת גן עד הלידה,ועכשיו אני רוצה לדעת מה עלי לעשות כדי להתפטר ולקבל פיצויים ,עקב בלגן שיש בחברה שדורשים ממני להיות מתאמת פגישות לעסקים במקום מה שעשיתי תמיד מתאמת פגישות ללקוחות פרטיים וישלמו לי אותו מחיר למרות שזה עבודה יותר קשה ומאתגרת בלי לעלות במשכורת. ז"א לא שנות את מחיר החוזה ועבוד עבודה יותר קשה לא כמו שסוכם בתחילת העבודה.
עמית
26/05/2020 00:47
שלום,
אני מועסקת בשכר גלובלי. עפ״י ההסכם אני מועסקת 6 ימים בשבוע, כשאני בוחרת בכל שבוע מתי יהיה יום החופש שלי.
השבוע ביום שישי- חג השבועות אני לא מועסקת כי הסניף בו אני עובדת סגור.
האם זכותי לקבל יום חופש נוסף השבוע בלי קשר ליום חופש בחג(יום שישי) או שבגלל שאני מראש מקבלת יום חופש בשישי אני לא זכאית ליום חופש נוסף?
עמית
26/05/2020 00:55
מוסיפה שאני מקבלת שכר על יום החופש בשישי (חג)
כחלק מהמשכורת הגלובלית.
הדר
26/05/2020 00:48
הי,

הוצאתי לחל"ת בתחילת הקורונה.
כרגע המעסיק הציע לי לחזור בתנאים ירודים מאד, ובמשכורת נמוכה בהרבה,
בינתיים לא מוכן להתפשר.
בנוסף, בשבוע האחרון גיליתי שאני בהריון,
אציין שלא דיווחתי על כך למעסיק.
מהן האפשרויות העומדות בפני?

תודה רבה!
חנה
25/05/2020 17:45
האם ישנה אפשרות להאריך את חופשת הלידה ולקבל תשלום
רחל
25/05/2020 17:27
לאחר 4 חודשים מחופשת לידה חזרתי לעבוד מתכונת ערב בעבודה בגלל שלא הייתה לי איפשרות לעבוד בוקר כי לתינוקת שלי אין מסגרת.
אחרי 3 חודשים המעסיק שלי החליט שלא ניתן יותר להמשיך ערב וכי אני חייבת לעבוד בוקר למרות שאמרתי כבר בהתחלה שאני יכולה רק ערב
המעסיק לא מוכן לתת לי מכתב האם אני יכולה להתפטר ועדיין לקבל פיצויים ודמי אבטלה מביטוח לאומי?
ואשמח לדעת מה הן הזכויות שלי?
חמודי איכלאס
25/05/2020 14:15
שלום, אני אובד בהרקבת מעליות בענף הבניה וקורה שאני צריך לעבוד רחוק מבית שלי רציתי לדעת מי משלם לי על זמן נסיעה לפעמים זה יותר משעה.
אינה
25/05/2020 14:11
אשמח להתיעצות מעו''ד לדיני עבודה מומחה לענייני קורונה...

אני באמצע חל"ת והיום פיטרו אותי. השאלות:

1) האם חייבים לשלם לי שכר עבודה עבור חודש הודעה מראש? (למרות שאני עכשיו מקבלת דמי אבטלה עבור חל"ת)

2) אמרו לי לחתום על מסמך שאני מאשרת פיטורים באמצע חל"ת. מה זה אומר? מה יהיה אם לא אחתום?

תודה
שחר
25/05/2020 14:05
אני בת 18 ועבדתי במשך שנתיים באותו מקום. לפני ארבעה חודשים הבוס כעס עליי ופשוט לא הביא לי משמרות ולא יצר איתי קשר.

בימים אלו הגעתי למקום העבודה לבקש את הפיצויים שמגיעים לי אך המנהל חשבונות טען שלא מגיע לי כלום. לאחר בירור הבנתי שמקום העבודה היה אמור להפריש לי כסף לקופת הפיצויים והוא לא עשה את זה.

כרגע אני במצב שאני אמורה לקבל פיצויים מאותו מקום אך הם טוענים שלא מגיע לי כלום ושאני לא אקבל שום דבר מהם.

אשמח לקבל תשובה למה כדי לי לעשות עכשיו...

תודה לכל מי שיענה!
ש.ע
25/05/2020 14:02
היי

האם חוקי לפטר עובד שנמצא במחלה וסיים את ימי המחלה הצבורים שלו ?

כלומר לא יכול לעבוד,יש טפסים מהרופא שנותן ימי מחלה אבל בפועל אין ימי מחלה לניצול.

אציין שסיבת הפיטורים הייתה "התייעלות" של החברה

תודה
אילן
25/05/2020 01:33
דרושים עובדים לעבודה קלה מהבית בהקלדה, לפרטים שלחו וואצפ למספר 054-3914652 אילן או לפלאפון 050-9557487 Avodameabait@walla.co.il
מור
24/05/2020 22:05
ערב טוב,

עמוד הפייסבוק שלכם מעולה והאתר לא בתוכן חשוב. קראתי כל הערב ועדיין יש לי שאלה:

בתום חופשת הלידה שלי בתשלום התפטרתי לצורך גידול הקטנה והישארות איתה בבית.
עד כאן ידוע לי שאיני זכאית לדמי אבטלה ויש תקופת המתנה של 90 יום.

התייצבתי ללשכת התעסוקה פעם ראשונה על מנת להירשם ושבועיים לאחר מכן פרצה הקורונה מה שמנע ממני להגיע ללשכה כדי לחתום כי הם לא קיבלו קהל.
למיטב הבנתי הייתי אמורה לקבל תשלום אבטלה על הימים האלה או שאני טועה? הריי לא התייצבתי לחתום בלשכה בגלל שהיו סגורים לא כי לא רציתי להגיע לחתום.

באתר של ביטוח לאומי רשום שלא אושר לי תשלום אבטלה על חודשי מרץ ואפריל.
אפשר קצת הסבר על כל הבלאגן הזה? חדשה בתחום
אליקו
24/05/2020 22:01
ערב טוב
אני בתאונת עבודה כבר שנה
ורוצה לחזור לעבודה
המעסיק שלי רוצה להחתים אותי על חוזה עבודה שאפילו לא קרוב למה שהיה לי בעבודה
ובעבר לא היה לי חוזה אבל יש תלושיי שכר.
ואני לא מסכים לכל השינויים שזה תלוש נמוך והעבודה היתה בצוות הדרישה היא לעבוד לבד.
הוא אמר לי ניפגש אצל הרואה חשבון תקבל מה שמגיע לך...
מה התהליך מפה מה הזכויות שלי
שרי
24/05/2020 21:56
שלום,
פוטרתי היום בעקבות הקרנולה, באמצע חודש חמישי, מנסה להבין מה הזכויות שלי הלאה.
(התחלתי לעבוד שם בפברואר, אח״כ הוציאו אותי לחודש חל״ת, אז להבנתי אין להם בעיה לפטר אותי)
במידה ואני חותמת דמי אבטלה עד הלידה, האם אני זכאית למענק לידה?
האם יש לי טעם להגיע לשימוע? או לוותר על הזכות הזאת?
גפן
24/05/2020 17:29
שלום
אני נכה ומקבל קצבת נכות כללית מלאה מביטוח לאומי. אני מתכנן בעתיד לעבור להולנד לצורך לימודים. ידוע לי שלמדינת ישראל יש אמנת ביטוח לאומי עם הולנד, מה שמאפשר לי לקבל את הקצבה בזמן מגורים בהולנד. מה שאני רוצה לדעת זה מה קורה אם אני יוצא מהולנד למדינה שהיא לא ישראל ואין איתה אמנה דומה - נגיד יפן, לצורך הדוגמא. בהנחה שאני ממשיך לקיים מרכז חיים בהולנד (מדינת אמנה) לרבות דירה, חשבון בנק לימודים, זוגיות, עבודה וכדומה - האם יש מגבלה על משך השהות במדינה אחרת, ואם כן כמה זמן? והאם יש חלוקה למדינות שאפשר ואי אפשר? נגיד אוסטרליה כן וארצות הברית לא? אשמח אם מישהו יוכל להסביר לי עוד על הסוגיה.
תודה מראש
שרית
24/05/2020 15:49
שלום
קיבלתי מכתב פיטורין והודעה מוקדמת של 30 יום.
בזמן עבודתי של ה-30 יום הוצאתי אישור מחלה על 5 ימים.
המעביד אמר שאצטרך להשלים מעבר לימי ההודעה המוקדמת עוד 5 ימי עבודה.
האם זה חוקי? האם ימי מחלה לא תופסים המקרה הזה? האם אצטרך לעבוד מעבר לתאריך הסיום שרשום במכתב הפיטורין?
תודה.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!