עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 132
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אבי
15/07/2020 08:52
שלום רב,
בחודש הקודם ביצעתי 9 ימי מילואים שכללו שישי שבת

קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שמפרט את הסכום שהועבר למעסיק
והוא זהה ל 7 ימי עבודה אצל המעסיק

לא קיבלתי הפרשים בטענה שאני שכיר במשכורת חודשית והכסף מביטוח לאומי מכסה בדיוק את ימי העבודה שהחסרתי
יצא שכאילו הייתי במילואים בשישי שבת לחינם

האם תקין?
תודה רבה
שמוליק
שמוליק
14/07/2020 17:25
הוצאתי לחלת ב1.4,אני עובד במקום זה 4 שנים,במידה ולא אוחזר לעבודה האם אני זכאי לפיצויים ואם כן באיזה מתכונת ?האם חודש לשנה כפול 4 שנות עבודתי ? תודה.
אילנה
14/07/2020 13:18
שלום בת 65 עובדת כסייעת בגן .כבר כמה שנים והייתי מקבלת כ12 שקל ליום עבודה כנסיעות.מזה כחודשים נותנים לי כ6 שקלים האים זה נכון? הם טוענים שאני קשישה .
איריס
14/07/2020 10:31
היי אני בהליכי פרידה כרגע,פרידה ולא גירושין כי לא היינו נשואים. יש לנו ילדה בת 1.5 שעד עכשיו ישבתי איתה בבית ומעכשיו רוצה להכניס אותה לגן ולהתחיל לעבוד. השאלה שלי היא מה הם הזכויות שלי במקום עבודה חדש לגבי חיסורים כי הילדה חולה? האם יש מספר ימים קבוע שעליו לא יעשו בעיות?
גרציאן
14/07/2020 10:04
שלום רב,
התחלתי קורס שאורכו כשבועיים. חתמתי חוזה שמחייב אותי לסיים קורס והתחייבות לשנה של עבודה.
עזבתי מרצוני לאחר 4 ימי קורס, עקב אי התאמה.
החברה שלחה לי התראה לפני תביעה, אם לא אשלם 8000 שח בגין עזיבת קורס.
האם הם יכולים לדרוש ממני את כל הסכום הזה?
אשמח לעזרה
תודה רבה מראש.
נח
14/07/2020 00:40
לא עבדתי במשך חודש עקב נקע.
הבאתי למשרד החינוך טופס של תאונת עבודה.
מי הגורמים שאמורים לפצות על כך?

1. משרד החינוך (המעסיק)?
2. המועצה האזורית שבתחומה בית הספר?
3. ביטוח לאומי?
רפי
13/07/2020 22:42
שלום רב ,
עבדתי בעסק פרטי כ 10 שנים חלק עיקרי מהשכר משולם במזומן המעביד מחייב על כך ולא מוכן לשלם אחרת.
פוטרתי מעבודתי ועכשיו ברצוני לקבל את מלוא זכוייתילפי מה ששולם לי בפועל.
מדובר על סכום מוערך של כ 5000 שח בחודש שלא דווחו כפול 10 שנים כך שמדובר על לא מעט כסף.
האם אני חשוף לתביעה ? מה עליי לעשות ? אשמח לייכוץ
ז.א
13/07/2020 20:38
שלום לכולם,

הרחיקו אותי מהעבודה למשך שבוע ו-3 ימים כיוון שפגשתי את דודה שלי שפגשה חולה מאומת. לפי הנחיית משרד הבריאות אני רשאית להמשיך בשגרת חיים שלי כרגיל כי לא אני זאת שפגשה בחולה מאומת אך מנגד יש את המפעל שבו אני עובדת והוא לא רוצה לקחת סיכונים (זה מה שנאמר לי) ואמר לי לא להגיע לעבוד עד שדודה שלי מסיימת בידוד. איך זה הולך מבחינת תשלום?

הם מחויבים עדיין לשלם לי על הימים? זה לא יום מחלה וזה לא יום חופש...

אני גם עובדת רק חודש וחצי במפעל משמע שלא צברתי את כל זה.

*אני חתומה על חוזה של משרה מלאה.
עוז
13/07/2020 20:36
אני עובד בחברת היי טק ולקחתי רכב ליסינג מהחברה. בעבור הרכב החברה מנקה מהברוטו שלי סכום חודשי לא מבוטל ואני גם משלם שווי מס ולא מגיע לי החזר נסיעות. מצד שני את הדלק ועלויות האחזקה האחרות החברה משלמת.

התחייבתי ל 3 שנים ובחוזה נאמר: "העובד יחוייב וישא במלוא-הסכומים אשר יהיה על החברה לשלם לחברת החכרת הרכב כקנס בגין החזרת הרכב לפני תום תקופת ההשכרה אשר נקבעה לגביו, במקרה בו העובד יבקש להפסיק את השימוש ברכב מיוזמתו"

בעקבות הקורונה החלטתי להחזיר את הרכב לאחר כחצי שנת שימוש. הקנס שעלי לשלם הוא 9000 ש"ח. אין לי שום טענות בנוגע לגובה הקנס או לחובה שלי לשלם אותו.

המעסיק מקזז לי את הקנס מהנטו. ביררתי בכמה חברות ובכולם הסתבר לי שהקנס יורד מהברוטו.
יש חוק בנוגע לזה? אם אני מבין נכון החברה רק רואה את עצמה כמתווכת ביני לבין חברת הליסינג. מצד שני שילמתי תשלום חודשי מהברוטו.

תודה רבה!
מרים
13/07/2020 20:35
השאלה בשביל חברה.
4 שנים עבדה בשביל מישהי,
ליפני שבוע היה מצב שהפנו אותה לבית חולים והיא היית מאושפזת מספר ימים
והיית צריכה לבטל עבודה לימים האלה.
ותוך כדי שהיא דיברה עם המעסיקה שלה התחיל ריב על כך שהיא חייבת להגיע ועל כך שהיא לא יכלה להגיע בגלל שהיא מאושפזת אז המעסיקה פיטרה אותה ולא עונה לה יותר על ההודעות.

•על היום האחרון שעבדה המעסיקה לא מוכנה לשלם לה כי לטענתה היא לא עבדה כמו שצריך.
•לא מוכנה לשלם פיצויי פיטורים.
•המעסיקה הפסיקה לשלם על ביטוחים והעובדת לא יודעת מתי היא הפסיקה לשלם על הביטוחים (ביטוח לאומי, ביטוח עבודה).

אשמח לעצות
עדי
13/07/2020 14:34
אם התפטרתי ונתתי מכתב התפטרות האם אני זכאית לקבל מהמעסיק מכתב על משך העבודה שלי באותה חברה? הוא יכול לא לתת לי בגלל שהתפטרתי?
קלי
13/07/2020 13:59
בעבודה שלי חלק מהעובדים עובדים מהמשרד וחלק מהבית (בעקבות הקרונה).

לאחרונה התחילו לחייב את העובדים שבסיכון להגיע למשרד אחת לשבוע - מאחר שלא עומדים במכסה המינימלית של העובדים במשרד.

אני מטופלת בטיפולי פוריות ואמורה לעשות בדיקת הריון השבוע (אמן חיובי).

הבנתי שהריון בשליש הראשון והשני מוגדר להריון בסיכון בתקופה זו.

האם המעסיק אכן יכול לחייב אותי להגיע למשרד? הרי אם אני בסיכון- מי יתן את הדין אם חלילה יקרה משהו?
חייבת לציין שאמרו שעובדים בסיכון שלא יגיעו לעבודה אחת לשבוע לא תינתן להם האפשרות לעבוד יותר מהבית.. (זה חוקי בכלל?!)

תודה מראש
יערה צרויה
13/07/2020 11:46
אני עובדת כמלקטת הזמנות בסופר מזה כשבעה חודשים. הובטח למלקטים שאחרי שלושה חודשי עבודה מקבלים בונוס המשכורת המחושב על פי הגעה לעבודה ואיכות ליקוט. אחרי בדיקה מעמיקה הבנתי שאני עומדת בדרישות וזכאית לקבל בונוס. אומנם לא קיבלתי אפילו פעם אחת. ניתן לתבוע את המעסיק ?
מעיין
13/07/2020 10:34
הייי מאמי אנחנו עושות שיחות וידאו סקס ומצלמות סקס חמות ולוהטות בוואצפ מאמי, מראות לך הכל ועושות הכל, שלח לנו הודעה בוואצפ:

054-8307207 קארין

050-7291168 מאיה

054-8310836 אמילי
ריקי
12/07/2020 16:53
ביום 11/09/19התחלתי עבודה חדשה כמפעילת חוגי טבע בגני ילדים. עם תחילת העבודה נתבקשתי לחתום על הסכם עבודה ובו 2 סעיפים בעייתיים:
1. התחייבות לעבודה במשך שנתיים ואם לא אמלא שנתיים אחוייב בקנס בעבור הכשרה מקצועית בסך 10,000 ש"ח. ההכשרה שעברתי כוללת צפייה בעובדת אחרת ושעת הנחייה שבועית עימה.
2. חובת הודעה על הפסקת עבודה עד ליום 31/05.
לאחר החזרה מחל"ת הקורונה ודרישת התו הסגול לעבודה מול הילדים רק עם מסכה, גיליתי שהעבודה עם מסכה למשך שעות רבות תוך דיבור ושירה (אימוץ רב של הקול) מאוד מקשים עלי ואני סובלת מכאבי גרון וסחרחורות. האם אני רשאית להתפטר מבלי להיות מחויבת בקנסות כלשהם?
גל חיים אזולאי
12/07/2020 14:35
רציתי לברר האם מחשיבים מעסיקים קודמים לצורך חישוב גובה הזכאות לדמי אבטלה. הוותק שלי כעו"ס הוא 11 שנים אך אם אני מצרף את העבודות הקודמות שלי יש לי רצף של 17 שנות עבודה.
במשרה הנוכחית אני פחות משנה ומקבל כל חודש באופן חלקי ע"פ 8 ימי הבראה שנתיים.
מיכל
12/07/2020 10:47
שאלה עבור עורך דין מומחה בדיני עבודה -

עובדת שנתיים לפי חוזה שנחתם בשנה הראשונה בכתב ובשנה השניה בע"פ. בשנה השניה תנאי ההעסקה היו לפי החוזה הראשון למעט סכום השכר (העלאה) ופעם בשבוע ניתנה לי הרשות לצאת לטיפולים רפואיים שעה קודם. שאלתי היא האם כשאנו יושבים בקרוב לסגור לעוד שנה ואנחנו לא מגיעים להסכמה (חייבת לצאת לטיפולים ורואה כבר שזו הולכת להיות בעיה) האם הדבר יחשב כפיטורין ואקבל את הפיצויים שלי.

תודה לעונים
אורה ק.
12/07/2020 10:44
שלום רב,
אשמח לתשובה:
עובדת שהגיעה כמחליפה לחל״ד במשרה זמנית עד לתאריך מסוים ויצאה תוך כדי העסקתה כמחליפה, לשמירת הריון וחופשת לידה. לאחר הלידה היא חזרה לעבודה, במסגרת 60 ימי ההגנה של ההריון.

כעת היא עוברת טיפולי פוריות. האם מותר לסיים את העסקתה לאחר 60 ימי ההגנה ( שאמורים להסתיים בקרוב), או שעליהם להמשיך את העסקתה למרות שמשך תקופת ההגנה שלה הסתיימה?

תודה
דן
12/07/2020 10:38
כרגע אני בחלת. אם אני מוצא עכשיו עבודה חדשה עם משכורת יותר גבוהה מהעבודה הקודמת, ומתפטר מהעבודה הזאת (החדשה) אהיה זכאי לדמי אבטלה עד יוני 2021 ?? או שהזכות הזאת מבוטלת, בגלל שיצאתי מחלת, לעבודה חדשה ??
עמיר
12/07/2020 10:26
האם ניתן לחייב עובד בתחום השמירה והאבטחה להיות כונן בבית ולצאת לכל קריאה מהבית לאזעקה או התרעה בגדר אלקטרונית, כאשר ידוע מראש שישנם ממוצע של 8 התראות לפחות במשמרת ולקרוא לזה כוננות כאשר ידוע מראש למעביד שהעובד יזעק כאמור?
ר.פ
12/07/2020 07:12
שלום

אני עובדת בגן פרטי המעסיק אמר לי שישלם שכר גלובלי

כמה זה שכר גלובלי בחוק כמה שעות צריכים לעבוד
האם השכר גלובלי זה כולל שעות נוספות

מה החוק אומר על השעות נוספות צריכם לשלם בנפרד

ימי חופשה בנפרד צריכים לשלם בנפרד
הבראה בנפרד

מה החוק אומר

מה אדיף שכר גלובלי או שכר שעתי
כי הרבה מעסיקים משלמים שכר גלובלי בתוך זה את חופשה ואת הבראה

בתודה מראש

ר.פ
אור
11/07/2020 22:49
שלום,
הוצאתי לחלת ב 15.3 וב 15.6 החזירו אותי לעבודה.
עבדתי עד ה 7.7 והודיעו לי שמחזירים אותי לחלת שוב.
חשוב לציין כי מקום העבודה עובד כרגיל
האם אקבל דמי אבטלה? האם זה בסדר להוציא אותי לחלת בשנית?
האם אני יכולה להתפטר בגין מפוטר במצב כזה?
מאיה
11/07/2020 21:34
בעיקבות החמרת המצב מעסיק מבקש לקצץ בשעות עבודה במהלך השבוע ולהוסחף יום עבודה בשישי (שלא בהסכם שעות שלי) וכל זה גוזל ממני 10 שעות עבודה חודשיות. אני עובדת כ150 שעות חודשיות ומ3הל שכר מינימום. פירוש המהלך הפסד של 300 ש''ח ממשכורת של 4500.
במהלך חל''ת בחודשים מרץ, אפריל, מאי דמי 5בטלה שקיבלתי היום 4000.
לאור הנתונים האלה הצעתי למעסיק לשלוח אותי שוב לחל''ת, אפילו לחודש ימים, כהמשך חל''ת קורונה.
האם זה אפשרי חלוקי לעשות מהלך כזה?
תודה
יעל
10/07/2020 18:15
עבדתי במלון שנתיים ויצאתי לחלת עקב הקורונה, המלון חזר לעבוד אבל לא החזיר אותי לעבודה, בינתיים מצאתי עבודה אחרת, מה עלי לעשות? האם מגיע לי פיצויי פיטורין?

טלםון: 0524717336
אפרת
10/07/2020 17:26
שלום רב, בעלי פוטר מחברה לארגון תערוכות. מהמשכורת הסופית הפחיתה המעבידה 5000 שח על עמלות שניתנו לו, בטענה שהתערוכה שעליה ניתנו עמלות המכירה לא תתקיים. האם זה חוקי? האם מותר למעביד לקחת בחזרה עמלות שניתנו עבור מכירות שבוצעו?
החזר על בדיקת ...
10/07/2020 14:19
שלום לכולם!
עליתי לארץ לא מזמן ולצערי רק עכשיו גיליתי שמגיע לי החזר על הבדיקות הריון שאני עושה (40 שעות). האם אני יכולה לדרוש ממעסחק לשלם לי על הבדיקה שעשיתי בחודש אפריל? בכלל הוא אמר לי לא לחזור לעבודה אחרי בדיקה בגלל שזאת הייתה תקופת הסגר (כאילו פחד שאני נוסעת לקופת חולים)....
אודה לעזרה בנושא הזה,
תודה מראש!
כהן
10/07/2020 13:54
שלום!
ב-27.1.20 פוטרתי לאלתר. התעקשתי על פיטורין לאחר שימוע ועל פיטורין בכתב.
שאלתי היא האם כיום לאחר המצב החדש והוראות שעה יש לי זכאות לדמי אבטלה או למענק הסתגלות למרות שעברתי את גיל 67?
מה הם התנאים המזכים לכך?
תודה רבה
לוי אמיר
10/07/2020 00:37
שלום רב,
ב15.3 יצאתי לחלת בעקבות משבר הקורונה עד ל30.6 כולל.
בעקבות התארכות החלת החלטתי להתפטר ומצאתי עבודה חדשה שאותה התחלתי ב1.7.
בחודש יוני לא עבדתי בכלל וקיבלתי דמי אבטלה.
מכיון שנותרו לי ימי חופשה אצל המעסיק הוא פדה לי אותם בכסף ולכן קיבלתי לחשבון הבנק ב10.7 תשלום עבור אותם ימים.
האם פדיון ימי החופשה פוגע בזכות שלי לקבלת דמי אבטלה לחודש יוני?
אודה לתשובה
יסמין
09/07/2020 22:49
קיבלתי אישור מרופא תעסוקתי על הפסקת עבודה שלא יכולה לעבוד בכלל. עקב דיכאון.קיבלתי את כל הזכויות מביטוח לאומי ובפנסיה.
היום שנתיים אחרי הבראתי הכל עבר
האישור היה לצמיתות ונמסר לי שאני יכולה להביא היום אישור מהרופא תעסוקתי שאני יכולה לעבוד כמו בעבר
האם המעסיק חייב לקבל אותי או לא?
ליאורה
09/07/2020 21:13
השאלה לגבי צעירים שחזרו מחול בקורונה. לא עובדים. מהן הזכויות?
שאלה נוספת לגבי חיילת משוחררת שנה- מהן זכויותיה,? אינה עובדת

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!