פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1294
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

תמי1968
01/05/2013 17:58
שלום,
האם סעיף שבו מצוין על מתן הודעה מוקדמת (הדדית) על פיטורים (או התפטרות) של 60 יום היא חוקית- (החוזה אינו לתקופה קצובה)
האם חובה על המעסיק לשלם אש"ל (אוכל) לעובד בשטח עירוני (כל היום מחוץ למשרד?)
העבודה כוללת שעות כוננות -המעסיק מסרב לשלם על שעות אלה נסיעות ואחזקת רכב(הרכב אינו של החברה-רכב פרטי) חוקי?
אלמירה חן
01/05/2013 23:01
תמי שלום
האם בהסכם כל אחד מצדדים חייב לתת 60 יום הודעה מוקדמת - זה מקובל
לגבי אשל - אין חובה למעסיק לשלם אשל לעובד
לגבי נסיעות - מעסיק חייב לשלם בנוסף
בהצלחה
אור
01/05/2013 19:17
האם עובד שהתפטר בשל העתקת מקום מגוריה של בת זוגתו, צריך לפרט בפני המעסיק מהי הסיבה שבת זוגתו העתיקה את מקום מגוריה? כמו למשל - לימודים / עבודה.

תודה
אלמירה חן
01/05/2013 22:54
אור שלום
כן חייבים
יש לנו באתר
עובד מעביד - פיצוי פיטורים
זה יכול לתת לך תשובה מלאה
בהצלחה
מאור
28/04/2013 21:35
האם שעות נוספות כנסות לאחוז משרה? במידה ולא האם כאשר
לעתים יוצא לי גם להיות עובד לילה (מי שעובד לפחות שעתיים בין 22:00 ל6:00) ואז יום עבודה לפי חוק הוא רק 7 שעות. אז אחוז המשרה שלי קטן?
אלמירה חן
28/04/2013 23:11
מאור שלום
שעות נוספות לא נכנסות ל% משרה ושעות נוספות בלילה מחושבים אחרי 7 שעות, אבל אז אתה מקבל שעות נוספות

בהצלחה
מאור
01/05/2013 18:52
אז בעצם אני "מפסיד" אחוז משרה על עבודת לילה ואם אני עובד פחות ימים אבל בכל יום אני עובד יותר שעות?
אלמירה חן
01/05/2013 22:52
מאור שלום
אבל משעה 7 אתה מקבל שעות נוספות

בהצלחה
אריק
01/05/2013 19:45
מה אתה רוצה? משלמים לך עוד לא מעט כסף עבור כל שעת עבודה נוספת. אין הגיון בכך שעובד ירוויח פעמיים. לכן משלמים שעות נוספות ואין שינוי באחוז המשרה.
שי
01/05/2013 19:57
אני חייל משוחרר בן 21 והתקבלתי לעבודה בסלקום בשירות טכני בטלפון. כשהתקבלתי חתמתי על חוזה לשנה שאומר שאם אני מתפטר אני חייב לשלם להם 2500 שח פיצוי.

אחרי חודש של קורס הגעתי למענה טלפוני ולפני שעשיתי את המבחן המסכם אמרתי להם שאני לא בטוח שאני רוצה להישאר, דיברו איתי בסוף שיכנעו אותי לעשות את המבחן ועברתי אותו.

לאחר כשלושה שבועות במענה שבהם לא הייתי מרוצה מהעבודה, לא רציתי להישאר שם יותר והודעתי שאני רוצה להתפטר. החתימו אותי על כל מיני טפסים שאני משלם להם את ה2500 מהמשכורת האחרונה. השאלה שלי אם זה חוקי שייקחו לי את הסכום הנ"ל ואם יש אפשרות שהסכום ישאר אצלי ולא יקחו לי אותו?
אלמירה חן
01/05/2013 22:51
שי שלום
ממש לא.....
זאת עבירה על חוק
בהצלחה
חן
01/05/2013 13:30
אם אני רוצה להתפטר לאחר חופש לידה כשבפועל עבדתי רק 9 חודשים בחברה לפני הלידה.. האם יש לי זכות להתפטר ולקבל פיצויי פיטורין??
אלמירה חן
01/05/2013 14:21
חן שלום
עבדת 9 חודשים ו3 חודשים את זכאית לותק ותנאים סוציאלים
אז יוצא לך 1שנת עבודה
בהצלחה ומזל טוב
חן
01/05/2013 15:40
תודה רבה על העזרה וההכוונה. המשך יום נעים
קרן
01/05/2013 14:09
שלום,
אני עובדת במשמרות בחברה שפועלת 24/7 ועובדים גם בחגים.
לפני חודש שברתי את הרגל וקיבלתי חופשת מחלה לחודש וחצי ומתוכם היו לי 32 ימים של דמי מחלה לנצל.
נדהמתי לגלות במשכורת שנתנו לי סכום נמוך אפילו ממה שאני מקבלת כל חודש.
השאלה היא האם הם חייבים לשלם לי גם על הימים של החגים?(כי אם הייתי עובדת, הייתי עובדת בחגים) כמה ימים הם מחוייבים לשלם לי (אם אני עובדת במשמרות 4-5 ימים בשבוע) ?
תודה.
אלמירה חן
01/05/2013 14:30
קרן שלום
חישוב של ימי מחלה מחושבים משכר יסוד
תפקססי לי תלושים ואני אבדוק לך חישוב מחלה שלך
המון בריאות
קרן
01/05/2013 15:20
תודה רבה על תשובתך המהירה.
לצערי אין ברשותי פקס לכן שלחתי לך במייל.
תודה רבה.
אירית
01/05/2013 15:20
אני מקבלת החזר נסיעות על פי חישוב הבא : לדברי מנהלת החשבונות החברה זכאית לשלם החזר נסיעות לפי מחיר אוטובוס גם אם יש אוטובוס אחד, פעם ביום שנכנס ליישוב שבו אני מתגוררת . האם זה ייתכן הרי אני זקוקה לנסיעה בשעות אחרות לחלוטין מאשר הפעם ביום הזאת שהאוטובוס נכנס ליישוב בשעה 8:12 . אז מה עושים ?
הרי כדי להגיע אני צריכה לנסוע בנסיעה בין עירונית בשני קווים . אך בעצם רוצים לשלם לי רק לפי קו בודד שמגיע פעם ביום בשעה לא ראלית?
מה עושים
תודה
א.
עובד שכיר
29/04/2013 12:53
אני עובד חברה גדולה בערך כ-10 חודשים השבוע הודיעו לי שיש לי שיחת שימוע ועד שהשיחה הזו לא תתבצע איני משובץ לעבודה למרות שאני מופיע בסידור עבודה. החברה מחויבת אליי ל-5 משמרות בשבוע וגם אני מחויב אליהם ל-5. השאלה שלי האם זה אפשרי שיעשו לי ככה? והאם אני מקבל תשלום על הימים שאני בבית?
אלמירה חן
29/04/2013 13:05
שלום
אם בזמן שימוע ביקשו ממך לא לעבוד
אז מעסיק חייב לשלם לך ימי שימוע
אם תפוטר אחרי שימוע אתה זכאי גם לפיצויים למרות שלא עבדת שנה מלאה
בהצלחה
עובד שכיר
29/04/2013 13:07
במהלך המשמרת שלי אתמול המעסיק שלח אותי לבית באמצע המשמרת וקבע לי שיחת שימוע רק ביום רביעי הקרוב..השאלה מה קורה בימים שאני בבית?
אלמירה חן
01/05/2013 14:49
שלום רב
אתה חייב לקבל תשלום בימי המתנה עד שימוע
בהצלחה
שרי ברוך
01/05/2013 13:30
רציתי לדעת בבקשה אם יש לי 13 ימי מחלה מהעבודה והרופא החליט שאני צריך חודש חופשת מחלה, האם אני זכאי לקבל תשלום עבור כל החודש? תודה מראש על הייעוץ והאפשרות לקבל מענה מהיר בפורום שלכם.
אלמירה חן
01/05/2013 14:28
שרי שלום
מעביד חייב לשלם לך כל יתרת מחלה ולתת לך מכתבלבטוח לאומי ובטוח לאומי אשלם הפרשי מחלה
המון בריאות
עדי
01/05/2013 11:28
אם הגעתי לעבודה ויצאתי כי לא הרגשתי טוב והרופאה הכלילה גם את היום הזה כמחלה , זה נכלל כיום הראשון ? בנוסף יש לי שאלה נוספת מחלת ילדים שאומרים שמגיע 8 ימים בשנה זה מהיום הראשון ?? או לפי חישוב חוק ימי מחלה ??
אלמירה חן
01/05/2013 13:03
עדי שלום
כן וימי מחלת הילד משלמים גם לפי חוק
יום 1 ללא תשלום
בהצלחה
שני
01/05/2013 11:09
אני ממלצרת שלושה חודשים בבית קפה. הייתי חולה שבוע. האם מגיעים לי ימי מחלה כקבוע בחוק למרות שאני עובדת במשמרות?
אלמירה חן
01/05/2013 13:01
שני שלום
עובד זכאי ל1.5 יום מחלה לחודש בגין משרה מלאה
וגם משלמים ימי מחלה רק בימים שאת רשומה בסידור עבודה
בהצלחה
יעל
01/05/2013 09:40
שלום אני עובדת במקום קבוע,שכר ע"פ שעות,האם מנקים את ימי המחלה משנה לשנה אם אתה לא משתמש בהם,או שנצברים לאורך שנים,תודה
אלמירה חן
01/05/2013 12:59
יעל שלום
מעסיק חייב להעביר עד 90 יום זכאות ימי מחלה. לא יותר
בהצלחה
שיר
30/04/2013 18:08
אני עובדת 5 ימים בשבוע משרה מלאה ואני חתומה לעבוד 10 חודשים. לכמה ימי חופשה אני זכאי והאם אני מקבלת עליהם תשלום מלא?
אלמירה חן
01/05/2013 12:57
שיר שלום
את זכאית לחודש 0.83 ימי חופשה למשרה מלאה כפול חודשי עבודה שלך
בהצלחה
תמר
30/04/2013 18:07
שלום וערב נעים,

אני התחלתי במקום עבודה חדש במהלך חודש ספטמבר האחרון. בתחילת פברואר 2013 הבוס עשה לי שיחה משהו בסגנון "אנחנו לא כ"כ מרוצים מהתפקוד שלך יש לך שבועיים להוכיח את עצמך..." יש לציין הוא לא ממש נתן לי לדבר רק אמר את מה שיש לו להגיד ובזה נגמרה השיחה.

זו השיחה הראשונה שבה הוא אומר לי משהו על כך שהם לא מרוצים ממני. יש לציין שבשיחה זו הוא ככל הנראה עדיין לא ידע שאני בהריון (הייתי אז באמצע חודש שלישי ועוד לא סיפרתי לו).

כעבור שבועיים לאחר שווידאתי כי ההיריון שלי תקין, הייתי אז בתחילת חודש רביעי, הודעתי לו על כך. אולם עוד באותו יום אחה"צ הוא זימן אותי לשיחה ואמר לי שלמרות שאני בהריון אני מפוטרת ואמשיך לעבוד אצלם רק עד סוף החודש, עד סוף פברואר.

רציתי לברר האם אלו היו פיטורים כחוק? בסה"כ עבדתי שם חצי שנה (מספטמבר עד סוף פברואר). יש לציין שמאז אני כמעט לא עובדת בגלל המצב שלי (אף אחד לא מוכן להעסיק אישה בהריון). והמצב הכלכלי שלנו ממש גרוע (יש לי ילד בן שנתיים).
אלמירה חן
01/05/2013 12:55
תמר שלום
ממש לא, מעסיק לא יכול לפטר אותך ללא אישור של משרד ת.מ.ת
פני בהקדם למשרד ת.מ.ת למחלקה שמטפלת במיוחד בנשים בהריון
הם ישמרו על כל זכויות שלך
בהצלחה ומזל טוב
דומיניק
30/04/2013 11:29
בוקר טוב לכולם ותודה על הזכות לקבל יעוץ בדיני עבודה בפורום המעולה הזה.

אישתי ואנכי צריכים היינו לעבור דירה בגלל משרה של מורה שאישתי קבלה דרך המעסיק שלה, משרד החינוך. בגלל מעבר הדירה נוצר מצב שאני עברתי לגור מעל 50 קילומטר ממקום עבודתי. אנחנו גרים בבית החדש 6 וחצי חודשים. אני רוצה לבדוק האם בגלל מעבר הדירה ולמרות שעברו כבר 6 חודשים, יש לי זכות להתפטר מהעבודה ולקבל פיצויים?
עורך דין רונן ...
01/05/2013 09:29
אין בעיה עם השישה חודשים הבעיה שלך שנושא הפיצויים לרגל מעבר דירה מגיעים למי שעובר עקב נישואין ולא עקב שיבוץ בעבודה של בן הזוג
דניאלה
30/04/2013 18:02
כן.

גם אני התפטרתי מהעבודה אחרי 6 חודשים מאז שעברתי עם בעלי להתגורר בעיר אחרת, בגלל העבודה שלו. חיכינו לראות שהוא מתאקלם בעבודה שלו והכל בסדר ואז התפטרתי וקיבלתי פיצויים מהמעסיק שלי, בגלל שמקום העבודה הפך להיות במרחק של כמעט 100 ק"מ מהבית שלי אחרי המעבר.
עורך דין רונן ...
01/05/2013 10:22
התפטרות לרגל העתקת מגורים
8. לענין חוק זה יראו כפיטורים התפטרות של עובד עקב העתקת מקום מגוריו –
(1) לרגל נישואיו – לישוב בישראל בו היה גר בן-זוגו, בתנאים שנקבעו בתקנות באישור ועדת העבודה של הכנסת;
(תיקון מס' 14) תשמ"ח-1988
(2) לישוב חקלאי – מישוב שאינו חקלאי, או לישוב באזור פיתוח מישוב שאינו באזור פיתוח, בתנאים שנקבעו בתקנות באישור ועדת העבודה של הכנסת; לענין פסקה זו "ישוב חקלאי" או "ישוב באזור פיתוח" – ישוב שנמנה עם סוגי ישובים שנקבעו בתקנות באישור ועדת העבודה של הכנסת כישובים חקלאיים או ישובים באזור פיתוח, הכל לפי הענין;
(3) מחמת סיבות אחרות שנקבעו בתקנות, באישור ועדת העבודה של הכנסת מסיבות המצדיקות את העתקת מקום  מגוריו של העובד.

בקיצור יצא לך טוב ששילמו לך
בבית המשפט לא בטוח שהיית מקבלת את הפיצויים
זיו
01/05/2013 10:23
עד כמה שהבנתי החוק מלפני כמה שנים האוסר על חברות כוח האדם להעסיק עובד דרכם מעל 9 חודשים עדיין בתוקף. אבל מה ? חברות כוח האדם מצאו כנראה פתרון הם מעסיקים עובדים כמוני למשל דרך חברה שלישית שנקראת נון מיקור חוץ . אותה הגברת בשינוי אדרת. ממשיכים לקבל מינימום ללא כול תנאים סוציאלים למעט פנסיה וזאת ללא הגבלת זמן .

בעוד שישנם עובדים אחרים שעושים את אותה עבודה ומקבלים שכר טוב יותר ותנאים סוציאלים די טובים. וזאת רק כי הם שייכים למפעל ולא לאותה חברת כוח אדם ״ מחופשת זו . האם יהיה נכון לעובד כמוני לאחר שנה וחצי לבוא ולדרוש מהמפעל המעסיק לקלוט אותי לשורתיו או לפטר אותי עם כול מה שמשתמע מכך , העיקר לא להמשיך ולנצל אותי ?
עורך דין רונן ...
01/05/2013 11:50
נשמע מעניין
תעביר לי את כל תלושי השכר שלך ל 03-6092211
מעיין
01/05/2013 10:26
בעלי עובד בחברה לאנרגיה סולארית מזה כשנה (וכמה חודשים בודדים).את העסק ניהלו שני שותפים, ולפני כחודשיים עזב אחד מהם. השותף שנשאר לקח את המושכות וכרגע הוא מוביל את החברה בעצמו. אציין כי לפני כחצי שנה לערך, המשכורות החלו להתעכב ולא קיבלנו אותן בזמן. האיחור היה ב3-4 ימים, כך במשך 4 חודשים לערך. כמו כן, לאחר ששותף אחד עזב, המשכורת האחרונה (של חודש מרץ) מתעכבת עד יום זה, למעלה מעשרים יום! ובעלי לא קיבל תלוש משכורת.

בעלי פנה לבעל העסק ודרש את כספו אך הוא בתגובה אומר שפשוט אין לו כסף. בעלי המשיך להגיע לעבודה כי עליו להמשיך ולכלכל את הבית (מפרנס יחיד). בקרוב נגיע ל-10/5 ומשכורת נוספת כנראה לא תשולם.

אשמח לקבל עצה ולשמוע את דעתכם במקצועית בנושא.
עורך דין רונן ...
01/05/2013 11:48
סוג של בעיה
צריך לתבוע את החברה ומאחר שהחברה היא חדלת פירעון לפרק אותה ולתבוע את הכסף מהביטוח הלאומי
הילה י
30/04/2013 10:58
אני עובדת בחנות בגדים ברשת אמריקאן איגל בנצרת והתבקשתי לנסוע ליום הדרכה הממוקם במשרדים של החברה, בקריית שדה התעופה. נאמר לי שאת שעות העבודה ירשמו לי באופן ידני ולא אגיע להדפיס כרטיס נוכחות בסניף.. כלומר את שעות הנסיעות לא ישלמו לי. האם זה חוקי? האם עלי לקבל את זמן הנסיעות, שכן מדובר בנסיעה של שעתיים וחצי לכיוון?
עורך דין רונן ...
01/05/2013 09:56
שירשמו באופן ידני החל מהשעה שהיית צריכה להיות בסניף בנצרת
גם על הנסיעה הם אמורים לשלם
אלמירה חן
30/04/2013 17:30
הילה שלום
כן, את זכאית לשעות נוספות גם

בהצלחה
אסתר
30/04/2013 16:24
היי

יש לי שאלה לגבי הזכות שלי לקבל מכתב פיטורים מהמעסיק אחרי שהוא פיטר אותי מן הסתם...

לפני שבועיים וחצי התקשר אליי המנהל הודיע לי על הפסקת עבודה הוא ביקש לשלוח לי במייל תמכתב פיטורים גם דרך פקס קודם השאלה היא עם זה חוקי ???

השאלה השניה היא הוא דיבר איתי במקביל הטלפון לראות עם זה הגיע בשיחה אמרתי לו שזה לא הגיע כי זו זו האמת לא הגיע הוא דיווח לי במקביל ששולח לי בדואר רשום מן הסתם דואר רשום אמור להגיע עד שבוע לא הגיע שום מכתב רשום היום הודעתי לו שאני צריכה תמכתב בהקדם אפשרי הוא מנסה להפיל עלי תאשמה שזה כן הגיע אליי במייל.

אני מסבירה שלא הגיע הוא מנסה להתחמק ממהעברת מכתב פיטורים מן הסתם גם לא שלח בדואר רשום אפילו טוען שקראתי תמייל הוא רוצה כאילו לנסות אותי ולהוציא אותי שקרנית.

מה עושים במקרה כזה רשמתי לו שאני המזל שלי מכירה את הזכויות שלי ואני יודעת מה מגיע לי. מה שכן, בנתיים זה מונע ממני לחתום בלשכה או לקבל דמי אבטלה מה עושים בקשר לזה? איך אפשר לאלץ אותו לתת לי מכתב פיטורים בלי סיפורים?
עורך דין רונן ...
01/05/2013 09:52
לא הבנתי
כל עוד לא פוטרת את עדין עובדת
צריך לתבוע אותו
התביעות נעות בן שלושה חודשי שכר לשבעה חודשים ו
אלמירה חן
30/04/2013 17:39
עובד ותיק פוטר בטלפון ללא שימוע - האם פיצויים בגין פיטורים שלא כדין?

אסתר צירפתי לך פסק דין.....כדי לך לקרוא

פיטורים בטלפון לאחר 15 שנה – 15,000 שקלים בגין פיטורים שלא כדין ובחוסר תום לב. בית הדין ... של העובד". אי לכך, בית הדין פסק לזכות התובע פיצוי כספי כולל בגובה 15,000 ₪.
אלמירה חן
30/04/2013 17:24
אסתר שלום
ממש לא
כדי לך להגיש תביעה
זאת עבירה מאוד חמורה
בהצלחה
רוויטל
30/04/2013 18:20
היינו אני ושותף בעסק משותף, העסקנו עובדת, לצערי עקב ריב בין השותפים סגרתי את העסק ופיטרתי את העובדת, עקב המצב לא שילמתי לה את המשכורות שאני חייב לה ולא נתתי לה תלושי שכר כי הייתי בחובות ולא היה לי מאיפה לשלם, הבטחתי לעובדת שכשאמכור את הציוד של העסק אשלם לה.

בנתיים עברה כבר שנה והיא מאיימת שתתבע אותי כי נגמרה לה הסבלנות לחכות, כמו כן היא טוענת שזה פלילי להלין שכר ושיש על כך ריבית מצטברת על שנה שלא שילמתי לה, האם היא צודקת?
עורך דין רונן ...
01/05/2013 09:19
היא צודקת אם כי הלנת שכר מתיישנת בתוך שלושה חודשים אם אין נסיבות מיוחדות
דנה
29/04/2013 09:47
בוקר טוב
אני עובדת משמרות שעתית כל חודש בסביבות 20 ימי עבודה אך יש חודשים שעבדתי בהם פחות או יותר ימים לדוגמא חודש שעבר עבדתי 13 ימים. בתלושי המשכורת שלי כתוב מידי חודש כי אני עובדת 22 ימים ושמונה שעות כל יום. שוב למרות שזה לא נכון.
אני בהריון מתקדם והחודש רובו אני בחופשת מחלה שחלקה הקטן בתשלום. חודש הבא אני יוצאת לחופשת לידה. האם העובדה שימי העבודה והשעות בתלוש אינן נכונות יכול להשפיע לי על גובה דמי הלידה? האם ביטוח לאומי שם דגש לכמות ימי העבודה החודשיים או רק לשכר?
תודה
אלמירה חן
29/04/2013 11:02
דנה שלום
יכול להיות שזה רשום בתקן ולא בימי עבודה בפועל??
מעסיק חייב לרשום בתלוש ימי עבודה ושעות עבודה בפועל
וגם בדוח חייב להיות רשומים ימי עבודה
וזה כן משפיע לחישוב דמי לידה
בהצלחה
המשך
01/05/2013 00:01
האם יש לי זכות לבקש ממנו שישנה את הימים בתלוש?
אשמח לדעת איך זה משפיע על דמי החידה
תודה
מירב
30/04/2013 16:32
במהלך תקופת העסקה שונו התנאים ואופי המשרה כמו כן השכר ללא כל הסכמת העובד בעקבות כך נעשתה פניה למעסיק כי מדובר בהרעת תנאים. אחרי הפניה נוהל מו"מ בין הצדדים והיה אמור להחתם הסכם העסקה חדש עם תנאים שמקובלים על ידי שני הצדדים וככה במשך חודשיים המעסיק דחה את החתימה פעם אחר פעם עד שבסוף החליט לערוך לעובד שימוע - כשהרוב על דברים שהתרחשו בעבר עוד לפני הכוונה לחתום על הסכם וחלק גם על דברים שהתרחשו אחכ . בסופו של דבר העובד פוטר !

האם הדבר נחשב לפיטורין שאינם כדין? הרי משכו את עובד חודש אחרי חודש בטענה שהוא יקבל הסכם לחתימה ובסוף לא רק שהוא לא מקבל הסכם כזה הוא מפוטר ! האם יש עילה לתבוע בטענה של פיטורין שאינם כדין ואם כן, מה גובה הפיצוי שאפשר לדרוש?
אלמירה חן
30/04/2013 17:33
מירב שלום
כל משכתב וכפי כשכתבת
כדי להגיש תביעה לבית דין לעבודה
בהצלחה
הילה
30/04/2013 15:27
עבדתי במקום עבודתי כ9 חודשים וכשמלאו לי 9 חודשים יצאתי לחופשת לידה כרגע אני עדין בחופשת לידה והחודש היה לי שנה בעבודה עכשיו עבודתי היתה בתל אביב ואני עברתי לאחרהלידה לקריות בצפון השאלה שלי היא בעצם אם אני יתפטר גם עקב הטיפול בתינוק וגם עקב מעבר הדירה מהרכז לצפון אם מגיע לי פיצויים למרות שהחופשת לידה חופפת לשנת עבודה שלי
אלמירה חן
30/04/2013 17:27
הילה שלום
עבדת 9 חודשים + 14 שבועות חופשת לידה (שמזכה אותך לתנאים סוציאליים + ותק מקצועי)
עקב כך יש לך ותק של שנה 1 ואת בתוך שנה מיום לידה יכולה להתפטר כדין פיטורים ולקבל כל זכויות שלך כולל תשלום פיצויים
בהצלחה ומזל טוב
י מ
30/04/2013 11:30
שעות העבודה במקום העבודה שלי הם 8-17, עקב היותי אמא לקטנטנים וגרה רחוק המנהלת שלי אישרה לי לעבוד 7-16, כיוון שאופי העבודה שלי לא מחוייב לשעות ספציפיות וכך זה היה מהיום שבו התחלתי לעבוד לפני כ- 3 שנים.

כעת החליטו לכתוב קוד אתי, שמשום מה כולל שעות עבודה שיתחילו לא לפני 7 וחצי. ז"א שאם אני לא אוכל להשאר, מעכשיו תרד לי חצי שעה כל יום.

מבחינתי זו הרעת תנאים כי אין לי אפשרות להשאר השאלה אם גם מבחינה חוקית זו הרעת תנאי עבודה?

(בחוזה קבלה לעבודה לא היה כתוב את השעות הספציפיות אלא רק את הכמות).
אלמירה חן
30/04/2013 15:15
שלום רב,
קודם כל כן,
החוזה הכי טוב שלך זה תלושי שכר ודוחות נוכחות
רק את צריכה לפנות למעסיק בכתב ולבקש להמשיך לעבוד באותם שעות
בהצלחה
קרן
30/04/2013 09:06
שלום,
אני עובדת בסופר כמעט 3 שנים,
אתמול אחד העובדים נכנס בי בטעות עם עגלת סחורה בין הגב לבטן, ופצע אותי, זה גרם לי לדימום קל מהנרתיק ולכאבים,
הלכתי למיון, והשתחררתי לאחר כמה שעות טובות, עם המצלה לשכב ולעקוב אחרי תנועות העובר, יש לציין שאני בשבוע 23,
הבוס שלי אומר לי אין בעיה תישארי בבית, אבל את חייבת למצוא לעצמך מחליפה, ואם את לא מוצאת תגיעי בעצמך,
הוא ועוד אחראי אחד הלכו לבדוק במצלמות של העסק איזה סדר גודל מכה קיבלתי כי לא האמינו לי בכלל, עכשיו במקום לשכב במיטה ולעקוב אחרי התנועות עובר אני שוכבת ובלחץ עם הפלא' מנסה למצוא מחליפה.
אלמירה חן
30/04/2013 14:57
קרן שלום רב,
מאוד ממליצה לך לפנות למשרד ת.מ.ת
יש להם מחלקה מיוחדת לנשים בהריון והם מאוד שומרים על זכיות של נשים בהריון
אין לך מה להיות לחוצה חוק עומד לזכותך
בהצלחה ומזל טוב
חני
30/04/2013 09:46
איזה ביזיון
רעות
30/04/2013 07:14
שלום,
עבדתי משך 5שנים פעמיים בשבוע כל פעם שעה תמורת 60שח לשעה. סהכ משכורת לחודש-600שח. בגלל שזה לא יומיום אלא רק פעמים בשבוע, האם גובה הפיצויים יחושב כמשכורת אחרונה כפול מספר השנים שעבדתי, או אחרת?
עד כה קבלתי פיצוי של 1800 שח,
אלמירה חן
30/04/2013 14:53
רעות שלום
חישוב פיצויים = 186 שעות זאת משרה מלאה
60 ₪ לשעה כפול 186 שעות * % משרה ממוצע של 12 חודשים
= תשלום פיצויים שלך
בהצלחה
הילה
30/04/2013 10:06
אני עובדת במילוי מקום כ4 חודשים ומסיימת את החוזה בעוד חודש ואני בהריון, האמת מקום העבודה יכול לפטר אותי למרות שאני בהריון?
אלמירה חן
30/04/2013 14:46
הילה שלום
תפני למשרד ת.מ.ת יש להם מחלקה מיוחדת שמטפלת אך ורק בנשים בהריון ושומרת על זכויות שלהם

בהצלחה ומזל טוב
שמואל
30/04/2013 14:27
שלום אני עובד 5 ימים בשבוע, מרבע לשמונה עד ארבע וחצי. אני מקבל שכר גלובלי כל חודש. 2 שאלות. 1. אם אני עובד מעבר לארבע וחצי על פי ביקוש של המעביד, האם מגיע לי עוד כסף או שזה לא כי השכר גלובלי. 2. איך מחשבים הורדת שכר בגין יום מחלה אחד, כאשר השכר הואגלובלי. תודה!
אלמירה חן
30/04/2013 14:45
שמואל שלום
לא קיים מושג שכר גלובלי
עובד אחרי 8.36 שעות ליום זכאי לתשלום שעות נוספות
ימי מחלה מחושב שכר בסיס לחלק ל21.6 ימי עבודה
= תשלום ליום
1 יום מחלה = ללא תשלום
2-3 לפי 50% ליום 4 לפי 100%

בהצלחה
חיים
30/04/2013 10:57
אני מטפל סיעודי באימא שעברה אירוע מוחי, אני מטפל בה 24 שעות ביממה כל יום , ובגלל מצבה והיכולות הפיזיים שלי אין לי מחליף לביצוע עבודה טיפולית זו, מעבר לכך אימא סמכה עלי שרק אני הבצע עבודה טיפולית זו ולא אדם זר, ולכן הטיפול הוא במסגרת הבית ולא בית אבות סיעודי,
אני עובד אתה דרך חברת כוח אדם, וזכי לדמי חופשה, אבל בגלל המצב המיוחד שאינני יכול לצאת לחופש ומעבר לכך ביתי הוא גם מקום עבודתי וגם מקום המנוח והחופש שלי.

השאלה היא האם אני יכול לדרוש תשלום עבור ימי החופש שלי מבלי לצאת לחופש [פדיון כספי עבור אותם ימים שנצברו]?
אלמירה חן
30/04/2013 14:42
חיים שלום
חוק מחייב עובד לצאת לחופשה ולא לקבל תשלום בגין ימי חופשה
זה נשמר זכותך (בתנאי שמעסיק לא מחייב לנצל ימי חופשה עד תקרה של שנתיים)
ותוכל לקבל תשלום עזיבת מקום עבודה בתור פדיון חופשה

בהצלחה רבה
פיטורין
קארין
30/04/2013 11:54
לא עשיתי צבא עקב אמא חולה ובת יחידה , לכן קיבלתי פטור מהמדינה האם מגיע לי לחתום בלשכה?
אלמירה חן
30/04/2013 14:14
קארין שלום
זאת שאלה לזכאות באתר בטוח לאומי ולא דיני עבודה
בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ