עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 128
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

מ.ע
10/08/2020 09:43
יש לי שאלה אני חזרתי לפני 7 חודשים לעבודה
עבדתי שכירה בשני מקומות האחד חיוני והשני לא. יצאה בעייה שבמקום החיוני לא מרשים לי לעבוד במקום השני ובזה אני כול חודש מפסידה 3500 ש שזה בשבילי כסף עוזר לי הרבה אני עם תינוק גרה בשכירות בעלי מרויח 6500 ואני מהעבודה החיונית 5000 ומשירה 70% מה אני יכולה לעשות לגבי זה למי לפנות הבנק רודף ואף אחד אין לא סבלנות אפילו לא מתחשבים במצב .
דור
09/08/2020 12:30
שלום לכולם,
אני עובדת במסעדה מסויימת כבר תשעה חודשים. במהלך תשעת החודשים הללו קודמתי לאחמ"שית ולפיכך העלו לי את השכר וסיכמנו על שכר גלובלי יומי, כלומר- לא משנה לכמה שעות אני מגיעה באותו היום השכר שלי הוא אותו השכר.
המקום בו אני עובדת לא נפגע במהלך הקורונה, לפחות לא מבחינה כספית (הרי אני סופרת קופה ורואה את הסכום היומי שנכנס לעסק), להפך- ההרגשה היא שהעבודה אפילו גדלה עקב התחלה של משלוחים שהמסעדה מספקת.
נוצר מצב שהמעסיקים שלי החליטו שמעכשיו עד לתקופה לא מוגבלת, האחמשים בינינו יקבלו בין משמרת אחת לשתיים של אחמ"ש ובשאר המשמרות נשובץ בתור קופאי/טבח על שכר מופחת בהרבה !! (הבדל של כמעט עשרה שקלים לשעה).
יותר מזה, הם החליטו על קפסולות בעבודה(על מנת למנוע בידוד של כל חברי הצוות) ואנו מוכרחים לעבוד בכל יום שיבחרו (כולל שישי שבת) ואם לא נסכים לכך לא נשובץ בכלל לעבודה עד שהתקופה הזו תגמר (מי יודע מתי). כלומר, זה שהסכמתי לעבוד בכל יום ובכל שעה בשבוע למעט יום שישי לא הספיק למעסיקים שלי.
היום נוכחתי לדעת שלאחר ששהיתי בבידוד בתקופה האחרונה, פורסם סידור העבודה כאשר אני משובצת אך ורק בתור קופאית (משמרת קצרה שיכולים להגיד לך ללכת מתי שכבר לא צריכים אותך) ועוד 2 משמרות סטנד ביי (על אותו עיקרון של קופאית רק ששם יכולים לקרוא לך מהבית בכל שלב ובמידה ולא קראו בזבזת יום שלם בזמינות לעבודה).
רציתי לדעת אם למרות הוותק המועט (פחות משנה) אני זכאית להתפטר כדין מפוטר ולקבל פיצוי ואם בטיפול עורך דין יגיעו לי פיצויים נוספים.
ההרגשה היא שמנצלים את זה שאנשים מחפשים לעבוד בכל מחיר ושעכשיו הם יכולים לשלם פחות.

אשמח למענה, ובמידה וטיפול עורך דין יכול לעזור, אשמח לקדם תהליכים עם עורך דין שמתמחה בעניין.
רפי
10/08/2020 09:37
בוקר טוב

התפטרות בדין מפוטר לא תיתן לך אפשרות לקבל פיצויי פיטורים אם עבדת פחות משנה. הלכה למעשה, גם אם היו מפטרים אותך מהעבודה לא היית זכאית לקבל פיצויים ולו בגלל העובדה שעבדת פחות משנה מלאה.
אדל
10/08/2020 09:34
עובד שבעקבות תאונת דרכים, לא נמצא בעבודה מעל 30 ימים. במהלך כל 30 הימים, חוזר מדי שבוע לבדיקות רפואיות.
שולח למעסיק את כל המסמכים הרפואיים בדבר התאונה.
ורושם למעסיק שזה בסדר מצידו לא לקבל משכורת (ממקום של אי נעימות מהמעסיק בגלל תקופת הזמן הארוכה של אישור המחלה)

האם חוקית למעסיק מותר שלא לשלם לעובד ימי מחלה ולא לעמוד על זכויות במקרה המתואר?

תודה
דיאנה
10/08/2020 09:30
אמא שלי התקשרה לפני כמה ימים לביטוח לאומי כדי לברר בנוגע לפרטים שרשומים אצלם בנוגע למענק קורונה, וגילתה באופן *מחריד* שיש אישה שהתחזתה לאמא שלי באמצעות תעודת הזהות שלה (אותה האישה השתמשה בת.ז של אמא שלי והשתמשה בה כדי לעבוד)
אותה האישה עבדה בשלוש חברות ניקיון בין השנים 2018 עד מאי 2020!

היא עבדה במקביל לשנות העבודה של אמא שלי ובאופן הזוי גם יצאה לחל״ת בסמוך למועד היציאה לחלת של אמא שלי.

גם באתר של ביטוח לאומי מצויינים מקומות העבודה שהאישה הזו עבדה.

פתחנו תיק במשטרה, אבל מה עושים מעבר לזה ? אילו הליכים ?
סבטה
10/08/2020 09:29
שלום, אשמח לדעת אם יש מה לעשות במקר כזה:

אני עובדת בניקיון משרד פעם בשבוע כבר 7.5 שנים. בחודש אפריל לא הגעתי בכלל ולא הודעתי למעסיק, כי חשבתי שזה ברור למה אני לא מגיעה (היה סגר). גם היא לא התקשרה אליי לשאול למה אני לא מגיעה, א חשבתי שזה ברור. סיכמנו להבא שאם אני לא מגיעה - להודיע לה מראש, אחרת תפטר אותי.

אני עובדת פעם בשבוע ביום רביעי, מרוויחה 70 ש"ח ביום. התשכורת שלי זה 70 ש"ח כפול מס' ימי רביעי שהיו באותו החודש.

ביולי היו 5 ימי רביעי. לא פספסתי אף אחד מהם. זה אומר הייתי אמורה להרוויח 350 ש"ח. במקום זה הרווחתי 230 ש"ח.

אין כרטיס נוכחות או מצלמות אבטחה, ככה שאני לא יכולה להוכיח שאכן עבדתי.

המעסיקה שלי על דעת עצמה החליטה שעבדתי 3 ימים, ולא 5.

לא יודעת למה היא החליטה כך, אבל זה שקר.

מכאן שאני עומדת להיות מפוטרת על לא עוול בכפי (עבדתי), וגם קיבלתי 120 ש"ח פחות, וגם היא מאשימה אותי שלא הודעתי לה שאני לא מגיעה. הגעתי ועבדתי, אז לא היה לי מה להודיע. בנוסף, מאז שהתחלתי לעבוד אצלה - כבר 7.5 שנים היא אף פעם לא שילמה לי פנסיה (אין לי קרן פנסיה, ואף פעם לא הוסקתי במקום אחר).

אני לא מתכוונת להגיע לשימוע, כי פשוט אין לי כוחות נפשיים.

יש מה לעשות?
נסטיה
10/08/2020 09:27
בוקר טוב,

לפני כחודשיים פוטרתי (בצורה מלוכלכת אבל זה לנושא אחר), לאחרונה עשיתי סדר הביטוחים וגיליתי שלאורך עבודה של חצי שנה אצל המעסיק האחרון לא הופקדו לי כספים לקרן הפנסיה, למרות שהייתה פעילה בזמנו.
כעת יוצא שבגלל המחדל שלהם אין לי קרן פעילה, ולכן למעשה זכויותיי ייפגעו אצל המעסיק הבא.
שאלתי את מנהלת החשבונות אצל המעסיק הנ"ל על הנושא, והיא ביקשה להעביר לה טופס שיש רציפות פנסיונית להפקדות, שלחתי לה לפני כשבוע אך מאז היא שותקת ולא עונה לי.

בגדול לא רציתי להתעסק עם תביעה נגד המעסיק רק בגלל הפיטורים, אבל כעת גם הנושא הזה צף, ומתחזק אצלי החשש שזכויות נוספות שלי כנראה נרמסו אצלו.

כיצד כדאי לי לפעול מנקודה זו? יש אפשרות לתביעה משפטית במקרה כזה?

תודה.
מיכל זינגר
10/08/2020 09:05
שלום, לאחר כמעט שלוש שנים של עבודה , המעסיקה פיטרה אותי עם הודעה מראש של שלושה ימים. בנוסף, לא הפרישה לי פנסיה ופיצויים במשך כחצי שנה בערך. אשמח לדעת מה אוכל לעשות והאם יש מישהו שיוכל לעזור לי בשלבים הבאים תודה
ליאור
09/08/2020 12:12
אני עובדת במוקד עירוני עובדת קבועה
יש לי נוגדנים למחלה אוטואימונית וקרחות בראש
אסור לי לעבוד לילה לפי הרופא רמטולוג
שכנראה יפנה לרופא תעסוקתי.
האם עבודתי במוקד תיפגע בשל איסור למשמרות לילה?
האם אפגע אם אפנה לרופא תעסוקתי
או שבמוקד יצטרכו לקבל את ההגבלה החדשה שלי?
תודה
עדן
06/08/2020 15:22
היי,

עבדתי תקופה של 8 חודשים כמלצרית במסעדה.

פוטרתי עקב הקורונה בתחילת חודש מרץ והחזירו אותי לעבודה בסוף מאי.

המעסיק דרש ממני לשלם 348 ש״ח על תקופת החל״ת (כפי שטוען ששילם).

התפטרתי 3 שבועות אחרי שנודע לי על כך, והמעסיק דורש ממני עכשיו 792 ש״ח בטענה שהייתי צריכה לשלם לו עד ה15.7. (כנראה ריבית?)

יש לציין שבביטוח לאומי עד לפני יומיים נחשבתי עדיין בחל״ת כי הטופס חזרה לעבודה שמילאתי לא התעדכן להם, לא יודעת אם יש לזה משמעות נגד המעסיק.

יש לי מה לעשות בנידון? יש לו זכות לדרוש ממני סכום כזה?
חן
06/08/2020 15:20
מה אומר החוק לגבי מדידת חום במקום עבודה?

מדובר על מד חום דיגיטלי ללא מגע שלפעמים מכוונים למעל כף היד ולפעמים למצח.

האם הם יכולים להכריח בדיקה במצח ולא לכיוון כף היד?
תודה מראש
ביגוד
משיח ענת
06/08/2020 07:23
שלום רב, פוטרתי בעקבות משבר הקורונה וסיימתי לעבוד בדיוק לאחר 8 שנים, בשנתיים האחרונות קיבלתי ביגוד, האם על המעסיק לשלם לי ביגוד גם השנה?
תודה רבה מראש
משיח ענת
שירה
05/08/2020 15:19
הוכרתי כנפגעת עבודה
התלושים לחישוב השכר שלי הם 3-4-5
עכשיו קיבלתי מענק בתלוש מענק קורונה
בביטוח לאומי מוכנים לחשב אותו כמענק שנתי לחלק אותו ל12
אני ביקשתי שבגלל שזה מענק ספציפי לתקופה מסויימת יחלקו אותו לחודשים הרלוונטיים
בביטוח לאומי לא מוכנים
יש מה לעשות ?
אנקרי נחמה
05/08/2020 14:10
בני עובד באתו מקום עבודה כ 8 שנים.
בזמנו נערך חוזה בינו לבינם שאם הוא מתפטר
לא יקבל פיצויים . כרגע מערכת יחסי העבודה עכורים. בני סובל הם לא מעונינים לפטרו על מנת לא לשלם פיצויים. האם ישנה איזה פירצה בחוק שהוא יקבל את הפיצויים או לפחות חלק ממנו .
תודה על מתן תשובה
.
מרדכי חניה
05/08/2020 12:47
שלום,
רציתי לשאול, במקרה שהוצאתי לחל"ת והתחלתי לקבל דמי אבטלה ולאחר שלשה חודשים פוטרתי, האם אמשיך לקבל את דמי האבטלה,
ואם כן האם אצטרך לבצע פעולה בביטוח לאומי בשביל כך?
תודה.
לאה
05/08/2020 09:26
שלום, רציתי להתייעץ.
אני בחורה חרדית, בהריון.
אני עובדת בעבודה כשנה, בתחילה היו מאוד מרוצים ממני, מהרגע שהודעתי שאני בהריון היחס כלפי השתנה.
בתחילת הקורונה, הוציאו (מהמחלקה) רק אותי לחל"ת.
וכשחזרתי הושיבו אותי יחד עם צוות המחלקה, לאחר זמן הייתי צריכה להיות בבידוד בעקבות חסיפה לחולה קורונה בתחבורה הציבורית.
כשחזרתי מהבידוד, הוציאו אותי מבניין המשרדים, ואמרו לי לשבת בקראוון מבודד מחוץ לבניין. כאילו אני מצורעת.
לאחר שבועיים, אמרו לי ללכת הביתה, ושישלמו לי על זה..
כך ישבתי חודש וקצת בבית.
בחודש האחרון אני אמורה כבר ללדת, ובקשו ממני לצאת לחל"ת שוב ושאני יכולה לקבל אבטלה עד 6/21.. - לא הסכמתי כי אני מפסידה הפרש שכר חודשי ופיצויים והפרשות.
כעת החזירו אותי לעבודה, למקום המבודד, כי לא היה להם ברירה, אך היחס ממש לא נעים, ז"א התעלמות ממני.
הבהרה, החברה היא חברה גדולה, וכל ההתנהלות הזו היא רק מולי, כולם ממשיכים לעבוד כרגיל.
שאלתי, האם מריח מהסיפור ריק של אפליה(או שרק נדמה לי)?
ומה אני צריכה לעשות כעת על מנת שיהיה לי הוכחות לסיפור זה?
עדן
04/08/2020 21:58
שלום רב,
אני נמצאת בחודש השישי להריון ושוקלת להתפטר מהעבודה בה אני עובדת כ5 חודשים (עם חל"ת של חודשיים בתקופת הקורונה). סיבת ההתפטרות היא חוסר סיפוק מהמשכורת והתנאים.

אם אתפטר עכשיו, כשתגיע הלידה אהיה זכאית לדמי חופשת לידה מלאים (כרגע זכאית לדמי לידה מלאים)?
פרי
04/08/2020 20:33
עבדתי במקום עבודה במשך שנתיים. במהלך הזמן שעברתי שם נכנסתי להריון וילדתי במרץ 2019. בסוף דצמבר 2018 התבשרתי שאני צריכה להיכנס לשמירת הריון ולהפסיק את עבודתי באופן מיידי. המשכורת האחרונה שקיבלתי הייתה עבור חודש דצמבר 2018. בינואר 2019 החליטה המעסיקה שלי לתת לי בונוס בגובה חודש עבודה, אותו היא הפקידה בסוף חודש ינואר 2019. היום (4.8.20), שנה ו-7 חודשים לאחר הפקדת הבונוס היא פנתה אליי ואמרה שרואה החשבון שלה בטעות הפקיד לי את הבונוס בחשבון הבנק שלי פעמיים (בתאריך 31.1.19 ובתאריך 6.2.19) ושהיא רוצה שאשיב לה את הסכום המלא. חשוב לציין כי לא ידעתי עד כה על ההפקדה הכפולה ואם רואה החשבון שלה לא היה מבצע ביקורת, לא היא ולא אני הינו שמות לב לטעות הנ״ל. כעת איני יודעת מה לעשות - אין לי את הסכום הזה להחזיר לה ואני לא רוצה להסתבך איתה. אשמח לעצה כיצד לפעול כי אני אובדת עצות. תודה רבה!
זוהר
04/08/2020 13:56
היי
יש לי שאלה
אני עובדת שעתית (לפי שעה) במקום עבודה שנחשב מגזר ציבורי
לא נותנים לי שעת הנקה מכיוון שבחודש אני לא מגיעה למשרה מלאה מהסיבות כשמקום העבודה סגור בחגים זה לא נחשב לי כשמקום העבודה נסגר מוקדם אז יש לי חוסר בשעות וכדומה
אם לפי חוק מגיע לי שעת הנקה בכל זאת? כי בחוזה עבודה שלי רשום שאני מועסקת במשרה מלאה.
מור
04/08/2020 11:22
שלום, אשמח לדעת לגבי התפטרות בזמן חופשת לידה.
אם אני מתפטרת האם זה נחשב מבחינת זכותיי כאילו פוטרתי? (פיצויים)
תודה רבה
יגואר
04/08/2020 10:43
ב23.03.2017 התחלתי לעבוד בחברה קטנה ופרטית וסיימתי ב 20.02.2017 , (המעסיק לא היה מה"נחמדים ביותר".....)
בסיום ההתחשבנות המעסיק לא שילם דמי הבראה (אני יודע ש"חסר" חודש) חשוב לציין שקיבלתי מכתב פיטורים.
האם הוא אמור לשלם את דמי ההבראה ("לפנים משורת הדין") או שהחוק היבש הוא הקובע?
תודה לעונים
עופרי
04/08/2020 09:43
דרושים עובדים לעבודה מהבית בקלדנות וכתיבה מהירה, לא צריך ניסיון, לפניות שלחו לנו וואצפ 054-5699972 עופרי
ליבי
04/08/2020 07:39
אם עבדתי במקום עבודה חדש במשך 3 חודשים, ואז יצאתי לשמירה וחופשת לידה, האם מגיע לי פנסייה? הכוונה אם השמירה והחופשה נחשבים כוותק (לא הייתה לי קרן פנסיה פעילה, מה שאומר שרק אחרי חצי שנה מתחילים להפקיד) מתחילת העבודה עד היום שזה סוף החופשת לידה אני בטוטאל 9 חודשים שם.

בנוסף, אני מתפטרת לטובת גידול הילד, במידה וכן מגיעה לי פנסייה, עד מתי הקרן פעילה? אני צריכה עצמאית להפקיד לשם?
אושרית
03/08/2020 23:13
התפטרתי אחרי חלת בחודש מרץ.
עד היום לא קיבלתי את הפיצוים שלי והעברת הקופות על שמי. במשכורת יולי משלמים דמי הבראה. האם מגיע לי על שנה או עד מרץ?
עינת
03/08/2020 21:31
שלום, אני עובדת באותה עבודה כמעט 11 שנה ורוצה להתפטר לצורך לימודים. האם מגיע לי פיצויים?
גורי
03/08/2020 19:04
שלום
איך מגישים תביעה לבית המשפט לדיני עבודה
תמר
03/08/2020 11:11
שלום :
יש לי שאלה לגבי הפנסיה שלי ומה אני אמורה לעשות, בשביל שיפרישו לי את כל הפנסיה ממקום עבודה שעזבתי.
עבדתי במשך חצי שנה במשרד (מחודש ספטמבר 2019עד חודש מרץ 2020) בתלושי המשכורת שלי נתן לראות שהמעסיק הוריד פנסיה , אך לא הפריש לי את הסכומים לתוך הפנסיה/קרן (החתמתי את המעסיק שלי על טפסים לעשות לי הפרשה לפנסיה) . אני התפטרתי משם וכבר כמעט חמישה חודשים אני רודפת אחרי המעסיק שלי שיפריש לי את הפנסיה, (כמעט פעם פעמים בשבוע עם הודעות לגבי הפנסיה שלי )אך כל פעם יש תרוץ חדש למה היא לא יכולה לעשות את זה.

לפני כמה ימים היא שלחה לי תמונת מסך שהיא עשתה העברה כספית( של סכום מסוים לא כל הסכום שהיא חייבת לי) לקרן שלי אבל בחברת פנסיה שלי אמרו לי אי אפשר לשייך את זה לקרן בגלל שהסכום שהיא הפרישה לא תואם את רשימת הפיזור.

המעסיק שלי אומר לי שחודש הבא הוא יפריש לי את שאר הכסף.

תודה לכל מי שעונה.
אביבה
03/08/2020 11:10
בזמן שהייתי בחל"ת קיבלתי דמי אבטלה (למיטב ידיעתי הופרש מהם לביטוח לאומי). בנוסף לכך על שני החודשים ששהיתי בהם בחל"ת הורידו לי ממקום העבודה 348 שח על כל חודש. לא ברור לי למה שילמתי ביטוח לאומי פעמיים ועוד כל כך הרבה, האם חוקי שהמעסיק ניכה לי את הסכום הזה?
איילה
02/08/2020 14:26
שלום

אני עובדת בעבודה שעתית כ10 חודשים. בחוזה שנשלח אליי רשום שסיום העבודה הוא ב1/7/20 ובמידה ויהיו קייטנות תיתכן הארכה בחוזה. בפועל המשכתי לעבוד בקייטנה ומסיימת ב9/8/20 לא נשלח לי חוזה חדש או משהו כזה. ב1/9/20 אני אמורה לחזור ולעבוד שנה נוספת. אני בהריון ורציתי לדעת מה הזכויות שלי לגבי קבלת שכר על חודש אוגוסט מה9/8 עד 1/9. הבתי ספר סגורים ולכן אין עבודה אך השאלה אם זה נחשב חל"ת או פיטורין ועל זה הם צריכים לקבל אישור מהתמ"ת או בגלל שהיה חוזה עם תאריך סיום זה אומר שאין לי אפשרות לקבל שכר על הזמן הזה?

בנוסף הרבה ילדים נכנסו לבידוד בגלל הקורונה ורוצים להוריד עובדים שלא יעבדו השבוע האם מותר להם להגיד לי שבמקום עבודה עד ה9/8 אני יפסיק לעבוד היום? (אין חוזה שאומר עד איזה יום בדיוק יש קייטנה אלא מזכיר קייטנה באופן כללי) תודה
טניה
02/08/2020 14:07
חופשת הלידה שלי (3.5 חודשים) הסתיימה באמצע יולי, אז הודעתי למנהל שלי שרוצה להאריך את החופשה עד 1/10. כעת ב-26/7 הודעתי לו על התפטרותי. האם גמר חשבון יעשה עד 1/10 או חודש מיום הגשת המכתב ?
ציינתי במכתב שלא אחזור לעבודה ב-1/10 אבל המכתב עצמו מתאריך 26/7. כמובן שלא התכוונתי להתפטר חודשיים מראש ולשבת בבית ללא אבטחה / שכר, המעסיק כעת מנסה לנצל את הניסוח השגוי שלי.

אודה מאוד על עזרה
אורלי סגל
02/08/2020 13:52
שלום רב,

אישה מבוגרת שעובדת בסופר קיבלה הודעה אתמול שנחשפה לחולה קורונה וצריכה להישאר בבידוד ביתי, האישה דיברה עם משרד הבריאות במוקד ואמרו לה בפירוש שצריכה להיכנס לבידוד למרות שחבשה מסכה, בעל הרשת אמר שהיא מחויבת להגיע מחר לעבודה למרות הוראות משרד הבריאות שהיא קיבלה בטלפון במידה ולא תגיע המעסיק יזמן אותה לשימוע לפני פיטורים.

אשמח בבקשה לייעוץ איך אפשר להתנהל בנושא.

המעסיק נשען על טופס שאומר שמי שחבש מסכה וקיבל את ההודעה זה לא תקף לגביו.

תודה מראש

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!