פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 1005
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יניב
23/04/2014 10:24
אני עובד במיון בחברה פרטית, בו-4 חודשים האחורנים כל משמרותי הומרו למשמרות של 12-13 שעות לילה ושבת, בסך של כ-300+ שעות חודשיות.

אני עובד על בסיס שעתי, עם תוספת מעל החוק של 125% לשעות ערב ו-150% לילה, ולפי חוק 150% לילה.

שמתי לב כי ב-4 תלושי השכר שלי לא קרו 2 דבקים:

1- לא שולמו לי שעות נוספות על שעות שבת או לילה. (175% ו-200% לפי חוק).

2- פדיון ימי החופשה שנעשה על בסיס חודשי, שולם לי עבור שכר של 100% בהיקף של 100% משרה (למרות שאני עובד בהיקף של 1.7 משרות).

שלחתי מכתב להנה"ח ובו דרשתי כי מהיום ואילך, יוכרו השעות ה-8-9 כ-175% ומהשעה ה-10 ואילך כ-200%, וכן החזר רטרו אקטיבי בגין 4 החודשים שקדמו לתקופה בה שונתה צורת עבודתי.

בנוסף, דרשתי כי לפי פסיקת בג"ץ, עובד אשר רוב משמרותיו הינן לילות/שבת, יוכר שכרי בפועל (150%) לצורך פדיון ימי חופשה , ולא כפי שקיבלתי רק על שעות של 100%.

בתגובה: ההנהלה הורתה לקצץ לי החל מחודש הבא את שעות העבודה, ללא יותר מ-8 שעות, כדי להמנע מתשלום זה, ולא ברור לי האם בכלל אקבל החזר עבור בקשתי.

האם זכות המעביד לשנות לעובד את שעות העבודה רק משום שביקש לקבל את תמורתן כפי שמתווה החוק?

תודה.
עו"ד אריק שלו
23/04/2014 10:38
שלום,

לכאורה מדובר בהרעת תנאים. אנא פנה לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
אלי
23/04/2014 10:22
שתי שאלות:

1. האם מקום עבודה שצבר לי ימי חופש מעל המגיע לי על פי חוק (עשה זאת בטעות) חייב לשלם או אותם או יכול להגיד טעיתי ואני משלם על פי חוק בלבד?

2. כאשר עובד שעתי שאין חוזה עם המעביד שמגדיר את היקף המשרה, (ובפועל עובד כ-60 שעות חודשיות בממוצע) עובד ביום מסויים 12 שעות האם זכאי לתשלום עבור שעות נוספות עבור יום זה או רק אם במצטבר עבר בשבוע 42.5 שעות יקבל תשלום?
נ.ל
23/04/2014 10:20
שלום רב ,

עד לפני כמה חודשים עבדתי בחברת הייטק. לפני כמה חודשים הוצע לי לגשת למכרז בתחום המחשוב במשרד ממשלתי .

התפקיד שהוצע במכרז כמו גם דרישות הסף היו מלאי אתגר , והתפקיד המפורט היה נראה נחשק .

לאחר שהתקבלתי לעבודה , כמובן שהתפטרתי ממקום העבודה הישן שלי ,כבר בתחילת העבודה התברר לי כי התפקיד שהוצע במכרז כבר מאוייש , וכי השכר הוא כפי שהובטח במכרז אך התפקיד רחוק מלהיות קרוב למה שמפורט במכרז .

הוסבר לי מפורשות כי לעיתים מוצאים מכרז עם title מסויים רק עם מנת שהשכר יהיה משודרג .

האם בשל העובדה כי ויתרתי על עבודה קודמת והולכתי שולל יש עילה לתביעת פיצוי ?
התפטרות
אורן
23/04/2014 09:43
אני עובד בחברת שמירה כבר שנה וארבעה חודשים ולאחרונה אני מרגיש שלא טוב לי ואני מעוניין לעזוב. אם אני עוזב מיוזמתי אחרי מתן הודעה מוקדמת כמובן,אני עדיין אהיה זכאי לפיצויי פיטורים?
עו"ד אריק שלו
23/04/2014 09:45
שלום,

ברגע שאתה מתפטר לא תהיה זכאי לפיצויי פיטורים אלא לכסף שהופרש עבורך לקופת הפיצויים בכל חודש.
חן ברנשטיין
23/04/2014 08:51
עבדתי שלושה ימים אצל מעביד שלא מוכן לשלם לי כי לטענתו היו אלה ימי התלמדות ועבורן הוא לא מוכן לשלם. מה אני עושה?
עו"ד אריק שלו
23/04/2014 09:19
שלום,

באפשרותך לכתוב מכתב למעסיק בו את דורשת את זכויותיך, אם הדבר לא עוזר ניתן לפנות לבית הדין לדיני עבודה.
גיא
09/04/2014 23:50
שלום יש לי שאלה מקווה שתוכלו לענות לי עליה
אני עובד בחברת הלבשה ובימים אלו מבקשים מכלל העובדים לרכוש נעליים של אותה חברה בהנחה שהחברה נותנת לצורך יצוגיות בחנות רציתי לדעת האם זה חוקי שהמעסיק מבקש מהעובד לרכוש מכספו האישי ביגוד או שהחברה אמורה לספק את מלוא הביגוד הנדרש על פי החברה לצורך יצוגיות כפי שדרשה?
והאם יש עילה לפיטורים שלי כי סירבתי לרכוש את הנעליים מכספי האישי?
עו"ד אריק שלו
13/04/2014 11:29
המעסיק רשאי לבקש מעובד לרכוש נעלי החנות לצורך ייצוגיות, אך יחד עם זאת אין העובד מחויב להסכים לכך.
בכל אופן מוטב להגיע להבנות עם המעסיק.
גיא
22/04/2014 22:41
לאחר שסירבתי לקנות מכספי האישי נעליים
המעסיק אמר לי שאני אוכל לקבל נעליים אבל זה ירד לי מתנת חג של ראש השנה בספטמבר ששאר עובדים בחנות רשאים לקנות מה שירצו האם זה חוקי לעשות את זה?
ובנוסף הוא איים בפיטורים
עו"ד אריק שלו
23/04/2014 08:39
לא אמור להיות קשר בין המתנה לחג לבין קניית הנעליים.
שוש
22/04/2014 21:28
שלום,
לאחרונה התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש כעובדת חודשית. במשכורת הראשונה שקיבלתי ראיתי שקיבלתי סכום נמוך מאשר מה שחישבתי (לדוגמא השכר הוא 5000 ש"ח לחלק מספר ימי העבודה בחודש לדוגמא 22 כפול מספר הימים שעבדתי) כאשר ביררתי את הנושא מול מחלקת שכר נמסר לי שהשכר מחושב בצורה הבאה 5000 לחלק בכל ימי החודש (לדוגמא 31) כפול מספר הימים שעבדתי כולל שישי- שבת- דבר זה מקטין את המשכורת באופן משמעותי מדי חודש בדקתי מול החוזה שלי וגם שפ כתוב כי השכר המשולם הוא עבור 5 ימי עבודה בלבד. השאלה שלי האם זה חוקי והגיוני לחשב את המשכורת כולל ימי שישי-שבת למרות שהם כלל לא ימי עבודה שלי? ובכלל איך מחושב שכר חודשי לעובד שמחתים כרטיס מדי יום וצריך להגיע ל9 שעות יומיות. (אני עובדת במגזר הפרטי אם זה משנה).
תודה
עורך דין ארז כהן
23/04/2014 08:24
החישוב הקלנדרי שתיארת הוא חוקי כל עוד הוא מתבצע באופן עקבי.
דור
22/04/2014 20:28
שלום,אני עובד בחברת אבטחה כשנתיים,בחודש האחרון הגעתי לאתר מסויים שבו אב הבית דורש ממני להתעסק בנושא הניקיון שבלובי,זה אומר מצידי שאני אמור להתקשר למניקות ולהתחיל לנהל את צוות הניקיון ולהפעילו,דבר כזה לא נדרש ממני מעולם בזמן שהותי בחברה,כרגע האב בית לא רוצה אותי באתר כי סירבתי לבקשותיו בנושא הניקיון,האם ישנן הרעת תנאים?,האם אני יכול לדרוש פיטורין או מקום עבודה חלופי?,כמה זמן המעסיק שלי יכול להשאיר אותי ללא עבודה ? אשמח לעזרה
עו"ד אורנה שמריהו
23/04/2014 08:23
אכן מדובר בהרעת תנאים, לאור שינוי מהותי בתפקידך.

מעסיקך, מחויב להעסיקך, והיה ולא, אזי הנך יכול לדרוש מכתב פיטורים ו/או לחילופין תשלום בגין כל הימים בהם הנך יושב בביתך ולא מקבל שכר.
Mazal
23/04/2014 05:56
הגשתי תבעיה שמועד פחות מחודש
ולא צרפתי זכיות שמגעות לי בכתב תביעה קיים
אני רוצה להגיש כתב תביעה מתוקן לפני מועד הדיון
האם זה אפשרי כאשר נשאר לדיון 20 יום? ואם כן מה התהליך והאם אפשר להוריד את הקובץ מהאינטרנט??
עו"ד אורנה שמריהו
23/04/2014 08:21
המלצתי לך, לפנות לעו"ד על מנת לתקן את כתב תביעתך.

משרדי עומד לרשותך.
דנית
22/04/2014 18:17
מזה 4 שנים אני עובדת באבטחה בקניון. הנהלת הקניון החליטה להוריד בשעות של האבטחה במקום 7.5 שעות ביום להוריד ל 7 שעות מכך יוצא שבחודש אני מפסידה 24 שעות בחודש.

רציתי לדעת האם זה חוקי? והאם זה נחשב הרעת תנאי עבודה?
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 19:29
ניכר כי אכן מדובר בהרעת תנאים.
הנך מוזמנת לפנות למשרדנו לצורך קבלת ייעוץ פרטני.
לאה
22/04/2014 16:22
אני מעסיקה עובדים בענף המתכת. רציתי לשאול לכמה זמן הפסקה יומית מגיע להם. תודה.
עו"ד אורנה שמריהו
22/04/2014 17:03
על פי חוק, לאחר 6 שעות עבודה, זכאי עובד להפסקה שהינה בת 45 דקות, שמתוכה 30 דקות באופן רציף.
לאה
22/04/2014 17:45
תודה :)
ירדנה
פיטורים
22/04/2014 16:43
שלום , רציתי לשאול. אני לא עומדת בשעות של חוזה התעסוקה שלי , והמעסיק רוצה לפטר אותי., (אני עובדת שנה וחצי )

האם אני אקבל את כול הפיצוים? כיון ששמעתי שמי שלא עובד בשעות תעסוקה ע'פ חוזה לא מקבל פיצוים למרות שמפטרים אותו
RE: ירדנה
עו"ד אורנה שמריהו
22/04/2014 17:02
הסמכות לשלול פיצויי פיטורים, נתונה לבית הדין לעבודה, אין המעסיק יכול לשלול את פיצויי הפיטורים.
שירה
22/04/2014 15:08
צהריים טובים,
עד לפני סוף מרץ האחרון עבדתי במשרה מלאה. הודעתי למעסיק על התפטרותי עקב התחלת לימודי תואר ראשון. במהלך חודש פברואר בו התחלתי ללמוד הגעתי לעבוד רק יומיים בשבוע. בסוף חודש פברואר סיימתי את עבודתי במקום העבודה. קיבלתי ב1 למרץ משכורת שבמקרה הייתה המשכורת עם הבונוס השנתי כך שלא שמתי לב לפרטי השכר.
היום בצהריים קיבלתי טלפון ממנהלת החשבונות בחברה כי החברה שילמה לי בטעות 1600 שקל יותר במשכורת וכי אני צריכה לשלוח להם צ'ק עם סכום זה.
אם לומר את האמת, נכון לכרגע, המשכורת בוזבזה ואני כרגע לא עובדת. לכן להחזיר את 1600 השקלים זו מעמסה. מה החוק אומר? תודה!
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 15:28
ניתנה תשובה.
שירה
22/04/2014 15:09
צהריים טובים,
עד לפני סוף מרץ האחרון עבדתי במשרה מלאה. הודעתי למעסיק על התפטרותי עקב התחלת לימודי תואר ראשון. במהלך חודש פברואר בו התחלתי ללמוד הגעתי לעבוד רק יומיים בשבוע. בסוף חודש פברואר סיימתי את עבודתי במקום העבודה. קיבלתי ב1 למרץ משכורת שבמקרה הייתה המשכורת עם הבונוס השנתי כך שלא שמתי לב לפרטי השכר.
היום בצהריים קיבלתי טלפון ממנהלת החשבונות בחברה כי החברה שילמה לי בטעות 1600 שקל יותר במשכורת וכי אני צריכה לשלוח להם צ'ק עם סכום זה.
אם לומר את האמת, נכון לכרגע, המשכורת בוזבזה ואני כרגע לא עובדת. לכן להחזיר את 1600 השקלים זו מעמסה. מה החוק אומר? תודה!
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 15:26
כעיקרון, משקיבל העובד הטבה שמקורה בטעות המעסיק, עומדת למעסיק הזכות להשבה.
אך יחד עם זאת, יש לבדוק מה הן ההשלכות של הדבר ובין היתר מה היה מקור הטעות ועד כמה הסתמך העובד על הטעות כאמור.
ליאל
22/04/2014 14:42
היי, אני עובדת כ11 חודשים במקום העבודה שלי (במשמרות), במשרה מלאה (בין 5 פעמים בשבוע ל7 פעמים בשבוע, ולרוב זה 6).
המשמרות שלי נעות בין כ4-5 שעות למשמרת עד ל11 שעות (לפעמים), והממוצע הוא 6-7 שעות למשמרת. מציינת כי לא מקבלת הפסקה כלשהי מעבר להפסקת סיגריה. (הייתה לי משמרת לפני זמן מה שבה עבדתי כ10 שעות ברצף ולא קיבלתי הפסקה כדי לשבת ולאכול, בנוסף לא הודיעו לי כי אני אמורה לעבוד במשך ככ הרבה שעות באותה משמרת, זה היה בהפתעה.)
במשכורת האחרונה שלי הבחנתי בכך שחסר לי כסף ושעות בתלוש.
כשביקשתי מהבוס לקבל דו"ח שעות מפורט של החודש הזה, קיבלתי אותו רק כעבור מס' ימים, וכשעברתי עליו נדהמתי לגלות כי מכל משמרת קוצץ לי זמן מסויים (בזמן הכניסה ובזמן היציאה), יש משמרות שקוצצו מהן כ20 דקות ויש משמרות שקוצצה מהן גם מעל לשעה שלמה. מכיוון שכל המשמרות של החודש חוץ מ2 בודדות שונו, עולה החשד כי זה נעשה בכוונה ע"י הבוס.
בנוסף, כפי שידוע לי אני אמורה לקבל הפרשה לקרן פנסיה החל מחצי שנת עבודה במקום, ומעולם לא ראיתי בתלוש הפרשה לפנסיה.
נודע לי גם כי הבוס מתכוון כנראה לפטר אותי ממש לפני שאגיע לשנה מלאה במקום.
מה הן זכויותיי בכל המקרים הנ"ל וכיצד אני יכולה\צריכה להוכיח? לאן אני פונה ומה אפשר לעשות עם כל זה? מרגישה כי נרמסו זכויותיי.
עורך דין ארז כהן
22/04/2014 14:54
הנך זכאית לדרוש מאת המעסיק את הפרשי השכר המגיעים לך והפרשה כדין לקופת פנסיה ובאם אין ברירה להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.
פיטורים בחודש 11 ללא סיבה מוצדקת מזכים בפיצויי פיטורים.
ליאל
22/04/2014 15:09
דרך אגב, אם אני מתפטרת ב11 חודשים שלי עקב כל הסיבות שציינתי (פלוס יחס משפיל מצד הבוס), האם אני זכאית לפיצויי פיטורין?
ליאל
22/04/2014 15:06
האם יש לי אפשרות לעשות משהו עם עצם העובדה ששעות המשמרות שלי שונו בכוונת זדון ע"י הבוס? מעולם לא נתקלתי בדבר כזה ואני מרגישה שזה ממש לא בסדר.
אני רוצה לפנות לבית הדין לעבודה אך לא יודעת אם באמת יש מה לעשות עם זה ואיך
התפטרות
שלומית
22/04/2014 09:30
השאלה שלי היא כזאת , האם המעסיק יכול לאלץ את העובד להתפטר, האם יש דין בחוק שמאלץ את העובד להתפטר , ולא שהמעסיק פטר
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 13:33
שלום,

המעסיק אינו יכול לאלץ אץ העובד שלו להתפטר.
שלומי
22/04/2014 13:24
לא אין חוק כזה.
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 13:33
נתנה תשובה.
היי
קובי
22/04/2014 13:27
מה הטעם לעבוד אם מעקלים תמשכורת?
RE: היי
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 13:32
שלום,

אנא פנה לייעוץ בעניינים של הוצאה לפועל.
עמית
22/04/2014 11:56
שלום רב,
הייתי חולה במשך 3 ימים, מיום שישי ועד יום ראשון כולל.
ביום ראשון לא הגעתי לעבודה, האם יום זה נחשב ליום הראשון למחלתי או ליום השלישי למחלתי (מבחינת תשלום השכר - 0 אחוז או 50 אחוז בהתאם)?

תודה,
עמית
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 12:00
שלום,

היום השלישי לעבודתך.
טל
22/04/2014 11:10
שלום ,

בתחילת החודש הגעתי לעבודה אך לאחר שעתיים בהם חשתי ברע נאלצתי לצאת מן העבודה .
באותו היום הייתי אצל הרופא וקיבלתי ממנו אישור מחלה על אותו היום ובנוסף עוד ימי מחלה .
האם בחישוב המשכורת מחשיבים גם את השעות עבודה הבודדות שעבדתי וגם את היום מחלה במקביל ?(מאחר והיום הראשון הוא ללא תשלום)
והאם מהיום השני כבר החברה צריכה לשלם 50 % ?
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 11:59
שלום,

לפי חוק הגנת השכר לא ניתן לתת לעובד שכר שהוא גם עבור עבודה וגם עבור יום מחלה.
לכן ימי המחלה יתחילו להספר מהיום בו לא תגיע לעבודה.
דוד
22/04/2014 10:47
שלום,
אני עובד במשרה מלאה במשמרות של 5 ימים בשבוע, שכל משמרת היא 9 שעות.

המשרה מוגדרת לפי שעות ויכול חלק מהמשמרות נופלות גם על שישי שבת.

בחג של הפסח לא עבדתי וזה יצא לי יום מנוחה (הרי אני עובד 5 ימים בשבוע).

המעביד טוען שמכוון שאני עובד שעתי (לפי שעות) לא מגיע לי לקבל תשלום על יום חג הפסח.

האם זה נכון? או שמא כן מגיע לי יום תשלום על החג למרות שזה נופל כביכול על יום מנוחה.

אודה לתשובתך,
דוד
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 10:50
שלום,

אם היית נכול לעבודה או שעבדת יום לפני ואחרי החג אזי מגיע לך תשלום עבור יום החג.
דוד
22/04/2014 10:57
תודה על התשובה.

במידה והמעסיק אינו מעוניין לשלם עבור החג. מה ניתן לעשות? (מבלי לתבוע, שכן איני רוצה לאבד את מקום העבודה)
רונית
22/04/2014 10:24
אני בסוף ההריון ונמצאת מעל חודש ימים בבית. המעביד שלי טוען שלפי החוק אני מחוייבת להיות בשמירה אם זה מעל חודש ולא יכולה להשתמש בימי המחלה והחופש שצברתי. יש לי אישור מחלה מהרופא ומספיק ימי מחלה וחופש. האם זה נכון? האם זה נתון לשיקול דעתו של המעביד?
עו"ד אורנה שמריהו
22/04/2014 10:31
ככל שהנך מציגה אישורי מחלה מרופא משפחה (ולא מרופא נשים, היות והריון אינו מחלה), על המעסיק לשלם לך בגין ימי המחלה.

המעסיק, יכול לבקש שתבדקי אצל רופא תעסוקתי, אך אינו יכול לחייבך בשמירת הריון.
נון
22/04/2014 09:36
ברצוני לברר כיצד נעשה החישוב לגבי עובד שעתי שעבד 3 חודשים במקום עבודה במשרה חלקית ופוטר.
1. פדיון חופשה? או תמורת חופשה?
2. המעביד לא הפריש עבורו לקרן פנסיה מהיום הראשון לעבודתו למרות שיש לו קרן פנסיה ממקום עבודה קודם שהוא ממשיך לשלמה באופן עצמאי. האם צריך לחייב את המעסיק לשלם לעובד שפוטר רטרואקטיבית ?
3. ואיך יחושב לו עניין ההודעה המוקדמת?
לתשובתכם אודה
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 09:42
שלום,

פדיון ימי חופשה, על המעסיק לשם באופן רטרואקטיבי, 3 ימי הודעה מוקדמת.
שלומית
20/04/2014 15:09
לפני כשלוש שנים התחלתי לעבוד במוקד שירות לקוחות

חתמתי על חוזה תעסוקה של משרה מלאה ( 5 ימים בשעבוע , 6 שעות משמרת , ושישי לסירוגין ).

לפני שנה וחצי התחלתי ללמוד באוניברסיטה וסיכמתי מול המנהלת האישית שלי שאעבוד 3פעמים בשבוע ויום שישי קבוע, ועבדתי כך במשך שנה וחצי .

לפני כמה חודשים המנהלת שלי פוטרה וכעת יש לי מנהלת אחרת , כרגע אני לא יכולה לעבוד את ה3 פעמים בשבוע אלא רק בימי שישי עקב הוספת קורסים חדשים .

הודעתי על כך למעביד , הוא טען שעליי להתפטר על פי החוק כיון שאני לא עומדת בחוזה תעסוקה ,אני מחויבית להתפטר , האם זה נכון?

האם המעסיק יכול לאלץ אותי להתפטר?

תודה מראש.
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 08:38
שלום,

המעסיק רשאי לפטר אותך בנסיבות דנן.
שלומית
22/04/2014 09:10
השאלה שלי היא האם המעסיק יכול לאלץ אותי להתפטר , שההתפטרות תבוא ממני ??

תודה .
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 09:34
שלום,
המעסיק אינו רשאי לאלץ אותך להתפטר.
אלון
22/04/2014 01:06
שלום רב,
אני עובד במסעדה חדשה (פועלת מזה כחודשיים). מפאת חוסר הארגון במטבח המסעדה קורה לעתים כי המטבח לא מצליח לעמוד בעומס ההזמנות ולמנות המזון לוקח זמן רב להגיע אל השולחנות. במצבים כאלו אורחים רבים מתייאשים ונוטשים את המסעדה מבלי לקבל את המזון וכמובן מבלי לשלם. אציין שזו מסעדה גדולה ובמשמרת עובדים עד כ-20 מלצרים בו זמנית, כאשר קופת הטיפים היא משותפת ובסוף היום הטיפים מחולקים לפי מספר שעות העבודה של כל מלצר ומלצר.

שאלתי היא האם מותר לבית העסק לקזז מן הטיפים את עלות המזון שלא הוגש ושולם אך הוקלד כהזמנה מהטיפים של המלצרים?
האם "ענישה קולקטיבית" זו היא חוקית?

תודה רבה לעונים.
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 08:48
שלום,

הדבר נוגד את חוק הגנת השכר.
עורך דין ארז כהן
22/04/2014 08:46
אם הטיפים הם למעשה שכר העבודה שלך, הרי שקנס שכזה מהווה ניכוי שלא כדין משכר העבודה.
נפגעת עבודה
20/04/2014 18:45
שלום
אני עובדת משנת 2004 בעירייה במרכז עד שנת 2010 עבדתי ללא חוזה או משהו כסייעת בגן כמחליפה , בשנת 2010
קיבלתי גן קבוע לפי דבריהם ואז עשו חוזה כמו חוזה אישי
שמשנת 2010-2013 פעם חודש ופעם לא .
בשנת 2013 שביקשתי לעבור גן אז החלו צרותי אחד העובדות הממונה לשיבוץ בגנים החלה להתעלל בי ואמרה ברגע שאת לא רוצה להיות בגן הזה את לא תעבדי בעירייה
ואז ביום החופשי שלי שלא עבדתי בגן שלי האשימה אותי בעזרת ההורים שהעבודת יצירה של הילדה נעלמה נזרקה לפח
השאו אותי מהגן עשו לי שימוע לא תקין
4 חודשים השיבו אותי בבית ללא תשובות ובמתח נפשי גדול
עשו לי שימוע אצל המנכ״ל בלי טענה מוצדקת הביאו 15 עובדי עירייה למשרדו לא נתנו לי לדבר לא הביאו לי פרוטוקול והעבירו אותי תפקיד להיות פקחית.
אחרי חודש וחצי נפלתי בזמן בעבודה נפצעתי בקרסול
הייתי שבועיים עם הרקסט מכשיר כזה ואז מרוב שפחדתי שיפטרו אותי חזרתי לעבוד עם כאבים ברגל ביטוח לאומי הכיר בפציעה כתאונת עבודה
הכאבים גוברים ואני רואה שאת תפקיד הפקחית אני כבר לא יכולה לעשות , ברך שמאל שלי עם קרע במיניסקוס
הקרסול ימין פצועה איך ממשיכים?
עורך דין ארז כהן
22/04/2014 08:45
יש לפנות לרופא תעסוקתי שיקבע את כשירותך לעבודתך.
במידת הצורך, ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ פרטני.
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 08:44
שלום,

אנא פני לייעוץ משפטי מעמיק יותר - משרדנו עומד לרשותך.
תומר
20/04/2014 12:50
אני עובד בחברת שליחויות מזון מעל לשנה. לאחרונה החליטה ההנהלה להרחיב את מעגל החלוקה אל תוך כפרים ערביים, גם בשעות החשיכה עד לאחר חצות.

כל השליחים בלי יוצא מן הכלל, מתנגדים למהלך זה והודיעו שלא יסכנו את חייהם. ההנהלה מתכוונת לפטר כל שליח שיסרב לצאת למשלוח בכפרים.

האם המהלך חוקי?
עורך דין ארז כהן
22/04/2014 08:43
נראה כי מדובר בסירוב לגיטימי של העובדים לאור הסכנה שבדבר.
פיטורים מסיבה זו בלבד עלולים להיות פיטורים שלא כדין.
גל
20/04/2014 10:31
שלום רב,
אני שואל בשם אחותה של אישתי.
יש לה תינוק שבחודש מאי יחגוג שנה. היא התכוונה לחזור לעבודה בחודש דצמבר 2013 אך עקב תאונת דרכים שבעלה נפצע קשה מאוד היא האריכה את חופשת הלידה ללא תשלום.
לפני כחודש הודיעו לה שעוד 4 חודשים יפטרו אותה בגלל צימצומים בעבודה.
השאלה - אם היא תתפטר לפני תום גיל שנה של בנה, האם הדבר ייחשב כפיטורים? (היות והיא צופה שהמשכורת שלה במשך 4 חודשים הקרובים תרד כיוון שהיא תצטרך להעדר בגלל המשך הטיפול בבעלה).
תודה רבה על העזרה.
גל
עורך דין ארז כהן
22/04/2014 08:42
זכאות לפיצויי פיטורים בשל התפטרות לצורך טיפול בילד היא עד גיל 9 חודשים.
עם זאת, הודעה מראש על פיטורים בתום התקופה המוגנת הם פיטורים שלא כדין.
ניתן לפנות למשרדנו לייעוץ פרטני.
זוהר
20/04/2014 12:52
שלום,

אני עובד בבית קפה מזה שנה ושלושה חודשים.. לאחר חצי שנת עבודה אולצתי לעזוב לחודשיים שלמים את העבודה ולאחר חודשיים חזרתי.

בתלוש שכר הוותק לא השתנה והחודשיים שלא עבדתי נצברו לי.

עכשיו לאחר שנה וחודש עבודה אני הייתי אמור לקבל הבראה ולא קיבלתי...

הבנתי שבגלל החודשיים שלא עבדתי אני אמור לקבל את ההבראה אחרי שנה ו 3 חודשים...

האם זה נכון ואני אמור לקבל את ההבראה שמגיעה לי אחרי שנה ו 3 חודשים?

והאם בעל העסק מחוייב לפי בקשתי לפדות לי את הימי חופש שנצברו ולא נוצלו על ידי?
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 08:41
שלום,

אכן הטענות לגבי ימי ההבראה נכונות.
המעסיק אינו חייב לפדות לך את ימי החופש בשלב העבודה אלא רק בגמר חשבון בסיום יחסי עובד מעביד.
עדי
20/04/2014 12:51
שלום,
אני מועסק במוסך משנת 2008 , ברעיון העבודה לא צויין לי שנעבוד בתור עובדי שטח, ובאמת כך היה עד ליפני שנה, שבו התחילו לישלוח אותנו לעבודה בכל מקום בארץ , מהצפון ועד הדרום, המקומות שאנו נוסעים לעבודות שטח עוברים את ה40 קמ והזכויות שלנו לפי הבנתי אומרות שמגיע לנו סכום מסויים בשביל ליקנות אוכל בחוץ על חשבון החברה, שאותם אנו לא מקבלים כדרך קבע אלה רק למקומות מסויימים.

האם יש לי איזה זכות להתנגד לצאת לשטח מכיוון שבראיון העבודה אף אחד לא הזכיר את זה שניצא לשטח?

תודה רבה והמשך שבוע טוב
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 08:39
שלום,
בנסיבות מסוימות הדבר יכול להוות הרעה בתנאי העסקה, אנא פנה לייעוץ משפטי - משרדנו עומד לרשותך.
יום חג
אני
20/04/2014 13:26
שלום רב
ברצוני לדעת האם יום חג כמו למשל פסח חג ראשון או שני צריך להיות משולם על ידי המעביד כמו יום עבודה רגיל? או שזה יום חופש?
תודה מראש
עו"ד אריק שלו
22/04/2014 08:38
שלום,

אכן יום החופש אמור להיות משולם כמו יום עבודה רגיל.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ