פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
שאלה בנושא RE: RE: הרעת תנאים בעבודה - עורכי דין מובילים עונים לשאלות הגולשים בענייני עבודה...
RE: RE: הרעת תנאים בעבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

נושא
מחבר
תאריך ושעה
22/04/2014 15:06
האם יש לי אפשרות לעשות משהו עם עצם העובדה ששעות המשמרות שלי שונו בכוונת זדון ע"י הבוס? מעולם לא נתקלתי בדבר כזה ואני מרגישה שזה ממש לא בסדר.
אני רוצה לפנות לבית הדין לעבודה אך לא יודעת אם באמת יש מה לעשות עם זה ואיך
22/04/2014 14:42
היי, אני עובדת כ11 חודשים במקום העבודה שלי (במשמרות), במשרה מלאה (בין 5 פעמים בשבוע ל7 פעמים בשבוע, ולרוב זה 6).
המשמרות שלי נעות בין כ4-5 שעות למשמרת עד ל11 שעות (לפעמים), והממוצע הוא 6-7 שעות למשמרת. מציינת כי לא מקבלת הפסקה כלשהי מעבר להפסקת סיגריה. (הייתה לי משמרת לפני זמן מה שבה עבדתי כ10 שעות ברצף ולא קיבלתי הפסקה כדי לשבת ולאכול, בנוסף לא הודיעו לי כי אני אמורה לעבוד במשך ככ הרבה שעות באותה משמרת, זה היה בהפתעה.)
במשכורת האחרונה שלי הבחנתי בכך שחסר לי כסף ושעות בתלוש.
כשביקשתי מהבוס לקבל דו"ח שעות מפורט של החודש הזה, קיבלתי אותו רק כעבור מס' ימים, וכשעברתי עליו נדהמתי לגלות כי מכל משמרת קוצץ לי זמן מסויים (בזמן הכניסה ובזמן היציאה), יש משמרות שקוצצו מהן כ20 דקות ויש משמרות שקוצצה מהן גם מעל לשעה שלמה. מכיוון שכל המשמרות של החודש חוץ מ2 בודדות שונו, עולה החשד כי זה נעשה בכוונה ע"י הבוס.
בנוסף, כפי שידוע לי אני אמורה לקבל הפרשה לקרן פנסיה החל מחצי שנת עבודה במקום, ומעולם לא ראיתי בתלוש הפרשה לפנסיה.
נודע לי גם כי הבוס מתכוון כנראה לפטר אותי ממש לפני שאגיע לשנה מלאה במקום.
מה הן זכויותיי בכל המקרים הנ"ל וכיצד אני יכולה\צריכה להוכיח? לאן אני פונה ומה אפשר לעשות עם כל זה? מרגישה כי נרמסו זכויותיי.
22/04/2014 14:54
הנך זכאית לדרוש מאת המעסיק את הפרשי השכר המגיעים לך והפרשה כדין לקופת פנסיה ובאם אין ברירה להגיש תביעה בבית הדין לעבודה.
פיטורים בחודש 11 ללא סיבה מוצדקת מזכים בפיצויי פיטורים.
22/04/2014 15:06
האם יש לי אפשרות לעשות משהו עם עצם העובדה ששעות המשמרות שלי שונו בכוונת זדון ע"י הבוס? מעולם לא נתקלתי בדבר כזה ואני מרגישה שזה ממש לא בסדר.
אני רוצה לפנות לבית הדין לעבודה אך לא יודעת אם באמת יש מה לעשות עם זה ואיך
22/04/2014 15:09
דרך אגב, אם אני מתפטרת ב11 חודשים שלי עקב כל הסיבות שציינתי (פלוס יחס משפיל מצד הבוס), האם אני זכאית לפיצויי פיטורין?

האמור בעמוד זה אינו מהווה תחליף לייעוץ משפטי אישי.
ההסתמכות על המידע באתר באחריות המשתמש בלבד!

מחשבונים לשימוש חופשי:

מחשבון דמי מילואים   מחשבון דמי לידה   מחשבון דמי אבטלה 
  מחשבון דמי הבראה
   מחשבון הלנת שכר   מחשבון פיצויי פיטורין

לאחרונה פורסמה בפורטל זכויות העובדים סקירה מקצועית בנושא:

הכרה בשעות נוספות שהעובד עבד ללא אישור המעסיק

הפורום
הגדול בישראל לדיני עבודה וזכויות עובדים מנוהל על ידי
משרדו של עורך הדין דורון לוין

ניתן לפנות לקבלת ייעוץ משפטי מהיר ויעיל באמצעות הצ'ט בוט של פורטל זכויות העובדים

שאלה בנושא: RE: RE: הרעת תנאים בעבודה - פורום זכויות העובד ודיני עבודה
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ