פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 358
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

אלווירה
18/01/2018 20:51
אני עובדת בחנות כלשהי מזה שלושה חודשים. עד כה היו לי 1-3 משמרות בשבוע. לפני שבועיים ביום חמישי המעסיק שלח אותי הביתה מוקדם כשעוד נשארו לי שעות לסיום המשמרת עקב" יותר מידי עובדים בחנות ואין בי צורך".

לאחר כמה שעות הוא גם ביטל לי את המשמרת שלמחרת בהודעה בוואטסאפ.

שאלתי אותו בשבת (יום קביעת הסידור) מה עם משמרות להמשך השבוע והוא ענה שאין. זאת אומרת ששבוע ישבתי בבית.

בשבת האחרונה שוב שאלתי אותו מה עם משמרות, הוא שאל מתי אני זמינה, אמרתי לו שכל השבוע ואז הוא חזר אלי ואמר שגם השבוע אין. שאלתי אם יהיו בעתיד ואני צריכה משהו קצת יותר קונקרטי והוא אמר שכנראה שלא יהיו, ושהוא יתקשר אלי. קבענו ליום ראשון ב14. הוא לא התקשר. ב15 ומשהו הוא שלח לי הודעה שיש עומס ושהוא יתקשר כשיהיה זמן. בערב יום ראשון שלחתי לו הודעה מיוזמתי ושאלתי מה קורה והוא אמר שהוא שם מלא תזכורות וכיבה אותן ושכח. בימי שני, שלישי ורביעי שלחתי לו הודעות ושאלתי מה קורה, ללא מענה.
היום שלחתי לו שזה מתחיל להיות מביך" והוא ענה לי "אכן. אני דחיין כפייתי". עם סמיילי.

הוא לא ערך לי שימוע, הוא לא פיטר אותי, והוא פשוט לא עונה לי.

אני שבועיים בבית לא לכאן ולא לכאן והמצב מעיק עלי מאוד. חוסר הוודאות והפגיעה האישית מאוד חזקים ומאוד משמעותיים, היות ואנחנו חברים שנים רבות.

אז השאלות שלי הן כאלה:

האם הוא מחוייב לשלם לי על השעות של המשמרת בה הוא שלח אותי מוקדם?

האם זו התנהלות תקינה בכללי?

האם יש קייס לתביעה?

והכי חשוב- האם לתבוע באמת ישיג משהו?
בת חן
18/01/2018 20:47
ערב טוב,
שואלת בשביל חברה.
היה לה נייד אישי (עליו שילמה באופן עצמאי והשתמשה בו גם לצרכי עבודה) הנייד נגנב לה . עקב כך מקום עבודתה סיפק לה (מיוזמתו) מכשיר חדש בהשתתפות עצמית של 1400 ש"ח והעבירו גם את התשלום החודשי על הקו אליהם.
לאחרונה הודיעו לה על הפסקת עבודה (פיטורים).
האם עליה להחזיר את המכשיר למעסיק? (היא עדיין משלמת עליו - עשתה פריסת תשלומים) .
האם עליה לשלם משהו למעסיק ע"מ להשאיר את המכשיר אצלה?
תודה:)
אביחי
18/01/2018 09:50
שלום,
שכן שלי שאמור לקבל פיצויים על פי צו בית משפט (לאחר פוטר מעבודתו בלי פיצויים תבע וזכה) עובר לחול.
עורכת הדין שלו מעכבת אצלה את הפיצויים (שלפי פסק הדין נפרסו ל4 תשלומים) על מנת להביא לו את כולם במרוכז. הבעיה היא שהוא עוזב את הארץ לפני שתקופת הזמן הזו תעבור. מה אני צריך לעשות על מנת שכסף הפיצויים יעבור אליי (ייפוי כוח?) כדי שאני אעביר אותו אליו בחול?
עורך דין
18/01/2018 16:03
שלום אביחי

לא ניתן לקבל פיצויים מחברת ביטוח אלא באמצעות עורך הדין המייצג את הנפגע או הנפגע עצמו.

בהצלחה
יניב
18/01/2018 09:54
אישתי נפגעה בעבודה וקרעה את שריר התאומים. הבאנו ב.ל וכו' והיא כרגע בחופשת מחלה ארוכה מאד. הגשנו מסמכים לביטוח לאומי בכדי לקבל הכרה כתאונת עבודה. השאלה שלי היא כזאת: למה ביטוח לאומי מתקשר לאישתי פעמיים בהפרש של שבועיים ושואל אותה איך קרתה תאונת העבודה אותה שאלה כמו בפעם הראשונה איך קרתה התאונת העבודה.

אודה למומחים ולמבינים.

תודה .
עורך דין
18/01/2018 15:55
שלום יניב

במקרים לא מעטים המוסד לביטוח לאומי בודק תביעות של מבוטחים, גם אחרי תאונות עבודה. זה לא מקרה חריג. קצת סבלנות.

תוכל למצוא באתר זה מספר מדריכים בנושא זכויות נפגעי תאונות עבודה. מומלץ לקרוא אותם לאור פגיעתה של אשתך.

בהצלחה והחלמה מהירה
אבי א
18/01/2018 13:34
בית הדין לעבודה זיכה אותי בפיצוי על עוגמת נפש והוצאות בסך של 750 שקל. המעביד משרד החינוך ניכה מסכום 750 השקל מס הכנסה וביטוח לאומי ובריאות בסך של 257.25 שקל. האם הפיצוי שפסק בית הדין אינו פטור מתשלום מס הכנסה וביטוח לאומי והאם הניכוי חוקי ?
תודה
עורך דין
18/01/2018 15:53
שלום אבי

רצוי להתייעץ בנושא זה עם יועץ מס או רואה חשבון.

בהצלחה
התפטרות
בוקסר מטילדה
18/01/2018 13:03
אני בת 67 עובדת בחברה 10 שנים כמנהלת חשבונות, עקב מצב הבריאותי הודעתי על התפטרותי מהחברה ,
לאחר חפיפה לעובד שמחליף אותי נשארו לי עוד 10 ימי עבודה עד לסיום תאריך ההודעה מוקדמת, השאלה האם אני יכולה
לקבל תשלום על 47 ימי מחלה שעומדים לזכותי שלא מימשתי ללא אישור מחלה של רופא , ואם לא לפחות על 10 שנותרו לי לעבוד
אודה לתשובתכם
עורך דין
18/01/2018 15:52
שלום מטילדה

במגזר הפרטי לרוב לא ניתן לפדות ימי מחלה בתמורה לתשלום בסיום יחסי עבודה, אלא אם המעסיק מסכים לכך או שיש הוראה חוזית בנושא זה במסגרת הסכם העבודה שלך.

בהצלחה
תומר
17/01/2018 15:46
שלום רב ותודה מראש על העזרה,
החברה אצלה אני מועסק משלמת שעות נוספות של כל חודש, בחודש העוקב. לדוגמא את השעות הנוספות שעבדתי בחודש ינואר אקבל רק במשכורת פברואר שתיכנס ב-1 במרץ. האם זה חוקי?
עורך דין
18/01/2018 09:16
שלום תומר

לא תקין ולא חוקי. פנה אל המעסיק בכתב בלבד ובקש לתקן את המצב המתואר בשאלתך.

בהצלחה
מירב
17/01/2018 17:44
שלום. אני מעוניינת להתפטר לצורך גידול ילדיי התאומים שנולדו ב26.4.2017. אני מקבלת תשובות מגוונות לגבי זכאותי לפיצויי פיטורין, שכן אני מחויבת לפי חוק לתת הודעה מוקדמת של חודש, ובתום תקופת ההודעה ילדיי יהיו בני יותר מ-9 חודשים. (נכון להיום הם עוד לא בני 9 חודשים).
האם יש קישור לחוק כלשהו שנותן תשובה ברורה?
עורך דין
18/01/2018 09:15
שלום מירב

המועד הקובע הוא מועד ההתפטרות. כל עוד תגישי מכתב התפטרות לפני שימלאו לילדים 9 חודשים תוכלי להנות מהזכויות של עובדת שפוטרה מעבודתה בהתאם להוראות החוק.

בהצלחה
שרקייה עאוני
17/01/2018 20:28
אני עובד חצי משרה 50% -עבודה יחידה ואין לי שום עבודה נוספת האם מגיע לי בתלוש תשלום של 60% משכורת ?
אם כן אפשר לחזור רטרואקטיבית מיום תחילת העבודה
עורך דין
18/01/2018 09:10
שלום לך

השאלה לא ממש ברורה. אם אתה עובד במסגרת של חצי משרה מגיע לך לקבל שכר כפי שסוכם מול המעסיק, גלובלי או שעתי, ובכל מקרה לא פחות מאשר שכר המינימום הקבוע בחוק.

בהצלחה
אסף
17/01/2018 22:35
המעסיק שלי מחשב ערך יום לפי משכורת קובעת + כלל התוספות (הבראה, תוספות קבועות) בחלוקה לימי העבודה בחודש - עד כאן הכל טוב ויפה.
בקיזוז ימי חופש (לפי ערך יומי) אני מקוזז במלוא הערך מהרכיב הקובע לקרנות גמל ולא מחולק לפי שיעור מוכר לקרנות ושיעור תוספות.. כך מופרש לי ערך נמוך לקרנות והמעסיק נהנה מחיסכון עלויות.
האם זה תקין?
עורך דין
18/01/2018 09:09
שלום אסף

המצב שאתה מתאר אינו תקין בהחלט. פנה אל המעסיק בכתב ובקש ממנו לתקן את החישוב בהתאם להוראות החוק.

בהצלחה
דניאל
17/01/2018 13:08
שלום לכולם! הייתה לאמא שלי עובדת זרה דרך משרד של עובדים סיעודיים שטיפלה באמא שלי במשך עשרה חודשים. לצערי אימי נפטרה ועכשיו העובדת דורשת סכומים של דעתי הזויים! (המשרד נתן לה דף עם כל התחשיבים האלו)
קרן פנסיה (עבור חצי שנה) - 1,950 ש"ח
קרן פיצויים (עבור חצי שנה)- 1,800 ש"ח
ימי חופשה (10* 200) 2,000 ש"ח
הודעה מראש- 3,136 ש"ח
משכורת אוקטובר (החודש שאמא שלי נפטרה שהיא עבדה בו 10 ימים)
1,960 ש"ח
סה"כ לתשלום 12,210 ש"ח

בקיצור השאלות שלי הן:

1. מה אני אמורה לשלם לה עפ"י חוק?

2. במידה ויש חישוב אחר ומגיע לה פחות, האם יש כאן משהו שיוכל לעמוד מאחורי זה במידה ואצטרך.

3. במידה ומגיע לה פחות עפ"י חוק, והיא תחליט לתבוע אותי, האם יש מצב שהיא תנצח?

4. עכשיו זה נראה לי הזוי שאני צריכה לשלם לה פיצויים קרן פנסיה וכו'.

וגם אם זה כן מגיע לה, למה אני צריכה לשלם את זה ולא המשרד שדרכו הבאתי אותה??

תודה רבה לכל העונים!
עורך דין
17/01/2018 15:44
שלום דניאל

המקרה מצריך בדיקה של עורך דין - הפנה את אמך למספר הטלפון המופיע בראש עמודי האתר והיא תוכל לשוחח עם עורך דין ולקבוע פגישת ייעוץ על מנת לבדוק את המקרה בצורה מסודרת.

בהצלחה
רפול
17/01/2018 13:35
לעיתים ,בימי ראשון,שהינם יום חופש אצלנו, אנו ,נהגים מתבקשים לעבוד ולהסיע עובדים. חושב שהנהגים זכאים לשכר על זמן הנסיעהה לעבודה וחזרה הביתה ביום חופש ,ולא רק שכר עבור הזמן שהנהג עבד ביום החופש,
לא מצאתי סימוכין בעד או נגד.
עורך דין
17/01/2018 15:43
שלום רפול

שאלתך לא ממש ברורה... אם הנהגים מתבקשים לנסוע ולהסיע אנשים ולא חשוב באיזה יום, המעסיק צריך לשלם להם שכר בכל מקרה.

בהצלחה
רחל
17/01/2018 13:57
היי בעלי עבד בחברה לדלתות, המעסיק היה מאוד מרוצה ממנו ואפילו דיבר על קידום ,
אחרי 11 חודשי עבודה המעסיק התקשר ופיטר אותו בטלפון ללא כל שימוע, או שיחה , את המכתב שלח במייל , שבעלי ביקש כי ישולמו לו דמי הבראה ופיצויים נענה לשלילה, עד היום כחודש וחצי אחרי לא קיבלנו טופס 161 ,
עורך דין
17/01/2018 15:42
שלום רחל

בעלך צריך לפנות לעורך דין ולשקול הגשת תביעה משפטית נגד המעסיק. אסור לפטר בלי שימוע וללא מתן הודעה מוקדמת לעובדת המפוטר. ברוב המקרים בהם עובדים מפוטרים בסמוך לוותק של שנה בעבודה, ניתן לחייב את המעסיק לשלם פיצויי פיטורים.

בהצלחה
מיטל
17/01/2018 13:06
התפטרתי בעקבות הרעה בבריאותי, רופאה תעסוקתית רק המליצה על הפחתה בכמות שעות עבודה שבועית.
במכתב התפטרות ציינתי שהסיבות הן הרעה במצבי הבריאותי והפחתת המשמרות מצידם (מחלקת עלוני פרסום, לא יכולתי להמשיך לעלות במדרגות אז נתנו לי פחות משמרות לימים שאין אזורים עם בניינים ישנים).
בטופס 161 לא אישרו להעביר אלי כספי פיצויים.

עבדתי שם מעל 3 שנים והפרשתי לפנסיה ~שנתיים וחצי, את החלק שלי אישרו לשחרר, לא מצויין בטופס דבר על שחרור הפרשת החלק שלהם לפנסיה.

לא מתעקשת על הפיצויים כי יודעת שאין לי עילה, אבל הפנסיה, האם מחוייבים לשחרר את חלקם בפנסיה לטובתי?
זה תקין?
מאור
17/01/2018 13:05
שלום

אני מקבל שכר "גלובלי" אם אני מחסיר שעות אז יורד לי במשכורת , אם אני צריך לעבוד למשל 5 שעות יותר אז אומרים לי להוריד 5 שעות מיום עבודה אחר האם זה תקין וחוקי? למרות שלפעמים אומרים לי לבוא לעבוד בערב

תודה *אין לי שעות נוספות ויום עבודה 8.5 שעות
שני
17/01/2018 12:56
האם זה חוקי מצד בעל מסעדה להחליט שתשלום הנסיעות מגולם בתוך שכר ההשלמה למלצרים? הכוונה היא, אם מלצר לא מגיע ל35 שח לשעה עם טיפים - הבוס משלים זאת. אבל זה כמעט ולא קורה. וכך יוצא שהמלצרים בעצם משלמים לעצמם את הנסיעות ואין שום תוספת מצד הבעלים.
שאלה
17/01/2018 12:21
אני עובדת מדינה בדרג מנהלי(מזכירה רפואית) אם אני ישלים עכדיו לימוד י גמול ולאחר מכן תואר הגמול ייחשב לי או לא ?
לירון
17/01/2018 11:07
שלום
ילדתי לפני כשנה וחצי וכעת שמעתי שניתן להגיש לביטוח לאומי תביעה להפרשי לידה
במקרה שלי סביר שאקבל היות והיו לו סכומים שקבלתי במהלך השנה שלא חושבו לדמי הלידה,
הבעיה היא שרק כעת נוע לי על עניין זה אבל עברו כבר 12 חושים מהלידה. האם יש סיכוי שאקבל אם אגיש בקשה בשלב זה?
יאנה
17/01/2018 10:25
בוקר טוב,

אולי השאלה לא רלונטית לפורום, אולי כן.

מקום עבודה שסיימתי לפני שנים, לא העביר אלי טופס 161 וכרגע מתחמק טלפונית, מה שכן יש מהם זה אישור על "שחרור כספים ופוליסה על שמי", אך נמסר לי מחב' ביטוח כי ללא 161 לא יהיה ניתן גם בגיל פנסיה למשוך הכספים הללו.

האם נכון? מה עושים?
עמיר
17/01/2018 09:58
שלום לכם

יוצא שאני מאחר לעבודה בגלל תנועה ובעיות בתחבורה הציבורית. לפעמים אני מקדים בעשר דקות ולפעמים מאחר בעשר דקות. המעסיק אמר שינכה לי מהשכר את האיחורים כי חוזר על עצמו ולא מקובל עליו. מה אני יכול לעשות? אילו זכויות יש לי? מה קובעים חוקי העבודה לגבי איחורים כאלה?
לירון
17/01/2018 09:04
במידה ומעביד פעל באופן לא חוקי (בכמה מקרים), והעובד 'ספג' את הנזק בכדי לא להפסיד מקום עבודה עם תנאים לטווח ארוך, האם אחרי 6-8 שנים כשהוא מפוטר, הוא יכול לדרוש את המגיע לו או פיצוי מוגדל כלשהו?

מדובר על הרבה דברים, חלקם קטנים וחלקים גדולים.
מה ההתיישנות?

האם זה שהעובד מפחד לתבוע שלא יפוטר תופס במקרה כזה?

מן הסתם לא נכנסים ראש בראש עם מעביד, בכדי לא להפסיד את העבודה.

תודה
אנג'ל
17/01/2018 09:03
התחלתי עבודה חדשה לפני שבועיים וחצי , משרה מלאה.
לפני יומיים קיבלתי הודעה שהוכרה לי נכות רפואית יותר מ50% בביטוח לאומי ואי כושר 100%, זמנית לשנה.

יש לכם מושג מה הזכויות\ חובות שלי מהעבודה במקרה הזה? אני יכולה לבקש שיפחיתו לי ימי עבודה עקב הנכות (4 ימים במקום 5) כי זה ממש קשה לי, או שהמעביד יכול להעיף אותי על זה? (בראיון קבלה נאמר לי שהמשרה מלאה, אבל לא חתמתי על חוזה, רק טופס 101)?

בנוסף, איך אני ממצא את כך הזכויות שלי מביטוח לאומי? הנחות על דברים שמגיע לי וכו (אני מניחה שיש עורכי דין שמתעסקים בזה, לא יודעת איפה למצוא אותם)
יעל
17/01/2018 08:55
הי,
המעסיק של חברה שילם לה בשכר 12.17 פדיון ימי חופשה (שלא בתום העסקה) כי לא רצה לצבור זכאות גדולה של ימי חופש, כתוצאה מזה היא שילמה הרבה מס הכנסה ואף קפצה מדרגת מס, היא ביקשה שיבוטל תשלום זה והמעביד בשכר ינואר 2018 אכן יבטל תשלום זה. האם היא מפסידה מזה שהביטול יעשה בינואר 18 ולא בדצמבר 17? האם ניתן לבקש שהנושא יתוקן במשכורת דצמבר 17 על אף ששולמה כבר?
תודה רבה
מולי
17/01/2018 08:54
בשנים האחרונות אני שכיר במקום מסויים ומקבל בו משכורת נמוכה.
כעת התקבלתי כשכיר למקום עבודה חדש במשכורת גבוהה יותר.

שאלתי היא: אילו תיאומים עלי לעשות ועם מי?
101 אצל המעסיק הישן? מס הכנסה? ביטוח לאומי?

חשוב לציין כי איני מעוניין לעבוד בשני המקומות במקביל ולכן או שאתפטר מהמקום הראשון, או שאשאר רשום אצלם מבלי לעבוד או לקבל שכר. האם יש הבדל משמעותי?

המון תודה
שלומי
17/01/2018 08:51
שלום,
התחלתי לעבוד בעבודתי הנוכחית בספטמבר 17, ולפני זה עבדתי בעבודה זמניות ואשר קיבלתי עליהם שכר נמוך אשר לא היה חייב במס הכנסה אבל כן בביטוח לאומי ומס בריאות כמובן.
בעבודתי הנוכחית אני מרוויח יותר ושילמתי מס הכנסה ביטוח לאומי ומס בריאות כאילו קיבלתי את משכורתי הנוכחית במשך כל 2017.

אני יודע שאני יכול לעשות החזר מס ולקבל את ההחזר ממס הכנסה, שאלתי היא האם אני זכאי להחזר כלשהו גם מביטוח לאומי או מס בריאות, או שהם לא מחושבים על בסיס שנתי?
תודה מראש.
רעות
17/01/2018 08:39
אשמח לעצה:

אני עובדת באותו מקום עבודה ממאי 2016. כל רגע צריכה ללדת(שבוע 38) הוותק שלי כיום הוא שנה ו8 חודשים. מעבר ל15 שבועות חופשת לידה בתשלום ביטוח לאומי כמה אוכל להאריך חופשה ללא תשלום ? המעסיק טוען ש11 שבועות בלבד.

אני חשבתי שיכולה כרבע מזמן הוותק שלי, כלומר 18 שבועות נוספים ללא תשלום (בנוסף ל15 הראשונים )
בבקשה את עזרתכם.
רחל
17/01/2018 08:36
בבית הדין האזורי לעבודה בירושלים תיק 20806-02-17
בפני כב' הרשמת ערמונית מעודד

בעניין שבין: רחל לאה רוזנבוים, ת.ז. 056569064 ע"י ב"כ עו"ד מיכל עמאר
מינוי לפי חוק הסיוע המשפטי, תשל"ב – 1972.
מרח' יפו 216, בנין שערי העיר, קומה 2, ירושלים
טל': 02-5953324; פקס': 02-6502059 התובעת

- נגד -

1. לילית קוסמטיקה בע"מ
2. סופר פארם בית הכרם בע"מ
שתיהן על ידי ב"כ עו"ד ראובן בילט
ו/או טלילה רוזנבלום ו/או מאיה ה. גיטרמן
מרח' ביל"ו 11, תל אביב
טל'. 03-6851711 פקס'. 03-6857297 הנתבעות

סכום התביעה: 38,979 ₪

כתב תביעה מתוקן

בהתאם להחלטת בית המשפט הנכבד מתכבדת התובעת להגיש את כתב תביעתה המתוקן במסגרתו תבקש מבית הדין שיפסוק את שיעור הפיצוי המגיע לה על התנהלותן של הנתבעות בקשר עם העסקתה של התובעת ההתעמרות בה במסגרת עבודתה אצל הנתבעות וכן האופן המביש בו פוטרה, וכן יפסוק לה את זכויותיה המגיעות לה כעובדת והכל כמפורט בכתב תביעה מתוקן זה.

כללי

1. התובעת מיוצגת על ידי הלשכה לסיוע משפטי.

2. סיפורה האמיתי של תביעה זו הינו פיטורי התובעת בהליך בזק תוך רמיסת זכויותיה של התובעת מחד ואי קיום חובותיהן של הנתבעות כמעסיקות מאידך, לאחר התעללות והשפלה שעברה על ידי עובדות אחרות של הנתבעות, וכשהנתבעות מפרות את חובותיהן כלפי התובעת בשמירה על כבודה ובהגנה עליה, ומוצאות להן "מוצא קל" בפיטורי התובעת מעבודתה שלא כדין, ללא שימוע ומבלי שטרחו לנקוף אצבע כדי למנוע את ההתנהגות המשפילה, ההתעללות וההתנכלות היומיומית שחוותה התובעת במסגרת עבודתה אצלן על ידי עובדות אחרות כאמור.

3. התובעת בת 56, התקבלה לעבודה אצל הנתבעת מס' 1 אשר מבוצעת בפועל בסניפי הנתבעת 2, כמשווקת מוצרי קוסמטיקה ובישום.

4. לתובעת קורות חיים של אשת שיווק, גרפיקאית וגננת וכן למדה פסיכולוגיה בשיטת NLP.

5. ביום 16/1/2017 החלה התובעת את עבודתה אצל הנתבעות באופן שנשלחה להכשרה בת 3 ימים בסניפים שונים של סופר פארם – הנתבעת מס' 2, ולאחר שנחתם עמה הסכם עבודה. הסכם העבודה שנחתם עם התובעת נחתם לאחר שהתרשמו ממנה באופן חיובי ולאחר מספר ראיונות שעברה אצל הנתבעות.

6. מייד יצוין כי לתובעת לא שולם שכר בגין תקופת ההכשרה שנדרשה על ידי הנתבעות או מי מהן.

7. כאשר החלה התובעת את עבודתה אצל הנתבעות בסניף סופר פארם, ואז החלה מנהלת המחלקה איריס מטעמה של הנתבעת 2, שמנעה מן התובעת לבצע את עבודתה בכך שלא איפשרה לה לגשת לקונים או העבירה את הקונים שהגיעו לעובדות אחרות במקום וכן שירתה אותם בעצמה ביחד עם עובדת אחרת שאיננה שייכת לנתבעת 1 – לוסי.

8. במהלך אותו זמן אף צילמה איריס בפלאפון שלה את מכירות התובעת כדי שאת הבונוס בגין מכירות אלה תקבל עובדת אחרת.

9. התנהגות חמורה ביותר של איריס כלפי התובעת אירעה ביום 27/1/2017, והתובעת מתוך רצון טוב ניסתה לדבר עם איריס ואף ללחוץ את ידה לאות חברות בנסיון לגרום לה לחדול מהתנהגותה זו, אך איריס המשיכה בשלה והמשיכה למנוע עבודה מן התובעת.

10. או אז כשחשה התובעת שאיננה יכולה עוד לסבול את ההשפלה הזאת, אמרה התובעת לאיריס כי היא תדווח על התנהגותה לאחראית שעליה הגב' אבישג. בתשובה לכך החלה איריס לקלל את התובעת ולצעוק עליה ולומר שהיא לא נורמלית ואף לשתף קונים בדעתה עליה.

11. התובעת ניסתה לאתר את הגב' אבישג אך זו לא היתה, ולכן פנתה התובעת לגב' שמרית מטעם הנתבעת 2 כדי שתגבה אותה, אך זו בתשובה גם כן צעקה עליה.

12. ביום ראשון שלאחר מכן 29/1/2017, הגיעה התובעת לעבודה ושמרית ואבישג לא היו, ואילו איריס מנהלת המחלקה כן היתה, ושוב התנהגותה חזרה על עצמה ביחד עם העובדת לוסי, כשהן מנסות לגרום לתובעת להתייאש ולעזוב את העבודה.

13. לאחר זמן מה (כשעה) קראו איריס ואבישג לתובעת לטלפון לשיחה עם אבישג שהורתה לתובעת ללכת הביתה ואמרה שהיא תגיע (אבישג) מחר ותטפל בענין.

14. התובעת הבהירה לאבישג בשיחת הטלפון הזאת כי היא פגועה ומבויישת מהתנהגותן של איריס ולוסי וכי היא מבקשת ממנה שתנהל שיחה עם אביבית מטעם הנתבעת 1 – לילית קוסמטיקה, שהיא קיבלה אותה לעבודה, ושיחליטו מה לעשות בעניינה, והתובעת תמתין לתשובתה.

15. יום לאחר מכן, פנתה אל התובעת אהובי מטעם הנתבעת 1 ואמרה לתובעת שהיא מחפשת עבורה סניף אחר לעבוד בו, כך נשלחה התובעת לראיון בסניף תחנה מרכזית אך שם אמרה לה המראיינת שהמוצרים המשווקים מתאימים לצעירות וגילה של המבקשת מבוגר מכדי לשווק מוצרים אלה.

16. כעבור יום התקשרה שוב אהובי לתובעת ואמרה לה בעל פה שלא נמצא עבורה שום סניף.

17. על אף האמור, לא נתקבל שום מכתב פיטורין מסודר מן הנתבעות או מי מהן וזאת עד למכתב שנשלח ביום 19/2/2017 לתובעת וזאת רק לאחר שהתובעת פנתה בכתב לנתבעות במכתב מיום 7/2/2017, ולמעשה הושארה "באויר" במשך כל התקופה הזאת, ללא מכתב פיטורין מסודר, בלא שנערך לה שימוע ואף בלא ששולמה לה משכורתה בזמן ולא נשלח אליה תלוש שכר אלא רק ביחד עם אותו מכתב מיום 19/2/2017 שהגיע כמובן לאחר מכן לידי התובעת.

18. בשל האמור, היתה התובעת מנועה מלהגיש תביעה לקבלת הבטחת הכנסה ואף בעקבות קבלתה לעבודה זו, הפסיקה תהליך שהחלה בו קודם לכן לקבלת הבטחת הכנסה מהמוסד לביטוח לאומי.

19. התובעת ניזוקה גם במובן הזה שלא ידעה היכן היא עומדת ונשארה בבית בהמתנה לתשובת הנתבעות שהגיעה למעשה רק לאחר פניית התובעת אל הנתבעות לקראת סוף חודש פברואר 2017 וכשהתובעת נמצאת בבית כחודש ימים.

20. לסיכום הדברים, הנתבעות שהינן חברות גדולות ורציניות במשק, התנהלו עם התובעת כאחד האחרונים בשוק, ובמקום למנוע את התעמרותן של עובדות הנתבעות בתובעת ולהגן על כבודה של התובעת שנרמס על ידי עובדות אלה, איפשרו הנתבעות את הדבר בכך שהלכה למעשה גיבו את אותן עובדות בהתנהגותן כלפי התובעת, ובמקום לפתור ולהעניק הגנה לתובעת, פיטרו את התובעת באופן מביש ומבזה כפי שאירע.

וכל זאת, גם מבלי שטרחו להודיע לתובעת על פיטוריה כנדרש מהן במסגרת החוק, מבלי ששילמו לתובעת את המגיע לה, ותוך שהן מפרות את חובתן כמעסיקות ובפרט מעסיקות שהן חברות רציניות וגדולות במשק, כלפי התובעת שהיא עובדת קטנה שאין מי שיגן עליה לבד ממעסיקה, וכעת – בית הדין הנכבד.

נזקי התובעת והסכומים הנתבעים

21. בשל התנהלות חמורה זו של הנתבעות כלפי התובעת, יתבקש בית הדין הנכבד לפסוק לתובעת פיצויים בגין נזק ממוני ולא ממוני, עקיף וישיר, אשר נגרם כתוצאה ישירה מהתנהלות הנתבעות כלפי התובעת, וכדלקמן:

א. אי עריכת שימוע ופיטורין ללא מתן הודעה כדין וכן פיצוי בגין אי מסירת הודעה על התחלה וסיום עבודתה של התובעת בהתאם לסעיף 8(א) לחוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א-2001.

התובעת תעמיד את נזקיה בגין התנהלותן זו של הנתבעות בשיעור כולל שיהא שווה ערך לשכר עבודה בגין חודשיים וזאת בין היתר בהינתן העובדה שעבדה בפועל במשך כעשרים ימים ולאחר מכן המתינה בביתה להודעת הנתבעות בגין המשך העסקתה במשך כחודש נוסף, וכן תקופה נוספת המגלמת באופן חלקי את הנזק שנגרם לתובעת כתוצאה מפיטורי הבזק הללו בכך שלא הצליחה למצוא עבודה במשך מספר חודשים לאחר מכן.

מאחר ומשכורתה של התובעת היתה צפויה להיות כ – 5,000 ₪ לחודש, מעמידה התובעת את נזקיה בגין סעיף זה על סך של 10,000 ₪ שם שווי ערך ל – 2 חודשים כאמור.

ב. פיצוי בגין נזק לא ממוני והפגיעה בשמה הטוב של התובעת במסגרת העבודה עצמה כאשר הנתבעות רמסו ברגל גסה את חובתן כמעסיקות להגן ולשמור על כבודה של התובעת ולא מנעו את ההתנכלות השיטתית שסבלה התובעת בעבודתה מעובדות אחרות של הנתבעות במקום, אשר בעקבות הימנעותן של הנתבעות מלהפסיק התנהגות זו, חזר הדבר על עצמו ואף גרם בפועל לכך שהופסקה עבודתה של התובעת על ידי הנתבעות.

התובעת תעמיד את הפיצוי בגין הפרת חובת המעסיק להגן על כבודה והפגיעה בשמה הטוב על סכום של 20,000 ₪.

ג. תשלום עבור ימי ההכשרה שעברה התובעת לבקשת הנתבעות וכחלק מעבודתה בגינם לא שולם לה שכר עבודה כמתחייב בחוק ובדין. 3 ימי הכשרה בהיקף של 8 שעות X 29 ₪ לשעה הינם 232 ₪ ליום ו- 696 ₪ סה"כ.

ד. פיצוי בגין הפרת חובת הנתבעות ו/או מי מהן למסור לתובעת הודעה בדבר תנאי העסקה וזאת בהתאם לחובתה/ן על פי סעיף 1 לחוק הודעה לעובד ולמועמד לעבודה (תנאי עבודה והליכי מיון וקבלה לעבודה), תשס"ב-2002 – הפיצוי הקבוע בדין בענין זה עומד על סכום מקסימלי של 15,000 ₪ אך התובעת תעמיד אותו על פיצוי בסך של 2,500 ₪ לאור תקופת עבודתה אצל הנתבעות.

ה. פיצוי בגין פיטורין ו/או אפליה בעבודה על רקע גיל וזאת בניגוד לסעיף 2 לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה, תשמ"ח – 1988 – התובעת יכולה היתה להשתלב בעבודה בסניף אחר אלמלא גילה שעמד לה לרועץ בסניף הנתבעת מס' 2 בתחנה מרכזית, ואלמלא שהנתבעות נתנו לכך יד, היתה לתובעת עבודה שם.

התובעת תעמיד את נזקיה בגין אפליה זו על סך של 5,000 ₪.

ו. פיצוי בגין אי תשלום בגין ימי חופשה ו/או הפסד ימי חופשה בהתאם לחוק חופשה שנתית, תשי"א – 1951 – לאור המועד בו נשלחה לתובעת הודעת הפיטורין (סוף חודש פברואר 2017) הרי שבפועל עבדה התובעת תקופה של כחודש וחצי ועל כן מגיע לה תשלום בעבור 1.5 ימי חופשה שהם שווי ערך לשכר עבודה של 348 ₪ (יום וחצי).

ז. תשלום הפרשי שכר המגיעים לתובעת בגין כך שנמנע ממנה לסיים את שעות העבודה אליהן הגיעה ביום 29/1/2017 אז נשלחה הביתה לאחר שעת עבודה אחת במקום לעבוד 8 שעות – הינו 7 שעות כפול 29 ₪ לשעה = 203 ₪.

ח. פיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת לפי חוק הודעה מוקדמת לפיטורים ולהתפטרות, תשס"א-2001 – שווה ערך ליום עבודה ובסך של 232 ₪.

לסיכום:

22. לאור האמור מתבקש בית הדין הנכבד לפסוק לתובעת את של 38,979 ₪ תוך חיובן של התובעות בהוצאות ובשכר טרחת עורך דין.

____________________ מיכל עמאר, עו"ד
ב"כ התובעת

ירושלים, היום, יום שני, ז' טבת התשע"ח (25 דצמבר 2
זכיות
חופשת לידה
16/01/2018 23:00
היי , אני התחלתי לעבוד באוגוסט 2017 , נכנסתי להריון , והמשוער שלי כרגע זה סוף מרץ.
מה מגיע לי בתור חוק , כמה ימי לידה ? מה אני צריכה להביא לביטוי לאומי ? אם בכלל.. ואם החלטתי לצאת לחופשת לידה לפני המשוער .. האם זה אפשרי ?
מה החוקים ? לידה ראשונה ..
תודה .
שאלה
16/01/2018 20:56
ערב טוב,
יש לי שאלה, לבעלי נתנו לעשות קורס מתאם חברה, ומעסיק שלחם לו כל יום שעה פחות ממה שהוא היה נוכח בקורס, והם טוענים שזה התשלום הקבוע שלהם ואין לו מה לדרוש, השאלה עם זה חוקי כי עקב זה חסר לו 6 שעות בפועל.
אם זה חוקי לטעון דבר כזה?
ואם אפשר להציג משהו למעסיק כדי להוכיח את טעות שלו?
כריסטין
16/01/2018 20:41
שלום,
השאלה בנושא ענייני עבודה,
עבדתי בחברת הלוואות חברה חדשה יחסית שהייתה פתוחה 4 חודשים כשהגעתי, התחלתי לעבוד שם בתאריך 28 למאי 2017 משרה מלאה. היו לי כמה פעמים(חודשים) שהמעסיק לא הכניס לי את המשכורת בזמן אך בסופו של דבר הוא היה כן מכניס. ואז לקראת המשוכרת של חודש ספטמבר (החודש האחרון שעבדתי שם) בערך בתאריך 30/9/17 המעסיק עשה שיחה לכל הצוות שהוא רוצה להגדיל את העסק וכנראה לעבור למקום אחר, ולכן הוא כרגע סוגר לשבועיים את המקום עבודה ויצור עימנו קשר אם הוא עדיין יצטרך אותנו או שהוא יחליף צוות לגמריי במקום החדש (לטענתו).

הגיע ה10 לאוקטובר והמעסיק לא הכניס לי את המשכורת בזמן ניסיתי להתקשר אליו בפלאפון והוא נעלם לא ענה לשיחות שלי כלל, ובנוסף התברר לי שהוא סגר את המשרד לגמריי והמשרד נשאר ריק וכך גם לא הכניס לאף אחד מהעובדים שכר.

לאחר כמה פעמים שניסיתי לתפוס אותו בפלאפון החלטתי ללכת לבית משפט להגיש נגדו תביעה ב15/10/17 ורשמתי לו בהודעה שאני מגישה כלפיו תביעה בבית משפט, הוא התקשר אלי כשהייתי בבית משפט עצמו ואמר לי "מה קורה מה נשמע" אני אמרתי לו ישירות שאני רוצה את המשכורת שלי והוא התחיל לבלבל את המוח בכל מיני תירוצים בקיצור אמרתי לו שאין בעיה נחכה לדיון בבית משפט ונפתור את זה משפטית אם ככה שהוא לא מוכן להכניס לי את המשכורת . הגשתי נגדו את התביעה יחד עם 2 תלושי שכר אחרונים של חודש יולי ואוגוסט.

אחרי חודש וחצי קיבלתי מכתב מהבית משפט שאני צריכה להחתים אותו על אישור מסירה הבעיה שהוא נעלם לגמריי, לא דיברתי איתו מאז התביעה, ניסיתי ליצור קשר עם חבר'ה שמכירים אותו מהעבודה לשאול אם יש להם מושג איפה המעסיק יכול להיות והאם הוא פתח חברה חדשה ואיפה היא, והם טוענים שאין להם מושג איפה הוא וחלק גם אמרו לי שיש לו חובות גדולים וכל מיני בעיות למינהם.

השאלה שלי היא: ביגלל שאני לא יודעת איפה המעסיק גר או איפה ביכלל לחפש אותו כי הוא ברח (הוא ואשתו התגרשו ומאז הוא לא גר איפה שהם היו גרים ביחד) חשבתי להתקשר אליו בנייד ממספר אחר ולהקליט את כל השיחה במידה ויענה ולהגיד לו שאני קיבלתי מכתב מהבית מישפט ואני צריכה שהוא יחתום לי עליו. או שיש לכם הצעות אחרות מה כדאי לעשות בנידון?
תודה!

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ