פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 356
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

נתי
24/01/2018 16:32
שלום לכולם,
עברתי על תלושי משכורת שלי וראיתי שבחודש מאי 2014 קיבלתי תלוש של הפרשי שכר מהעבודה שעזבתי במהלך 2013. העניין הוא כזה, מתוך 6000 שקל ברוטו מס הכנסה לקח 1600₪.. בשנים שעבדתי הייתי חייל משוחרר שזכאי ל4 נקודות זיכוי. יכול להיות שחישבו לי את מס ההכנסה לפי נקודות הזיכוי המגיעות לי ב2014 ולא ב2012-13?
תודה על כל תשובה.
עורך דין
24/01/2018 18:13
שלום נתי

במקרים של חשש מפני אי סדרים בשכר מומלץ לפנות עם תלושי השכר לבדיקה יסודית אצל חשבת שכר או יועץ מס. אלה יוכלו לערוך תחשיב הכולל את גובה ההפרשות לך למס הכנסה ולסייע לך לקבל החזרים אם אכן מגיע לך.

בהצלחה
מורן
23/01/2018 21:06
ערב טוב, התפטרתי מהעבודה לאחר שנה וחודש מכיוון שעברתי לעיר אחרת שהמרחק הוא מעל 40 ק"מ אך במכתב ההתפטרות לא ציינתי את הסיבה אך ציינתי זאת בעל פה אל מול המעסיק.
המכתב הוגש ב8.11 בהתראה של חודש כמו שסוכם עם המעסיק ונכתב במכתב . וב9.12 הפסקתי לעבוד שם באופן רשמי והחל מה10.12 התחלתי לעבוד במקום החדש (בעיר הרחוקה מעל 40 קמ)
המעסיק טוען שלא מגיעים לי פיצויים . האם זה נכון?
תודה לעונים
עורך דין
24/01/2018 18:11
שלום מורן

אכן מעבר דירה לעיר אחרת במרחק שעולה על 40 ק"מ אינו מהווה סיבה לתשלום פיצויי פיטורין.

בהצלחה
אביבית
23/01/2018 21:34
אני לא נוהגת לעלות פוסטים כאלו אבל כנראה שניהיה פה תופעה מגעילה מי אתם מעסיקים שבמשך חודש וחצי אני מגיעה אליכם לראיונות ואפילו לא חוזרים מי אתם אותם מעסיקים שהצד החזק שלכם הוא דיבורים אבל במעשים לא כל כך איך הגיוני שאני טורחת נוסעת כדי להגיע אליכם לראיונות ואפילו לא טורחים לחזור אלי אולי בגלל שאני נשואה אני באמת לא יודעת אבל מה שאני כן יודעת זה שאנחנו חיים במדינה פח שלעבוד בה ולהצליח נהיה חלום רחוקק מאוד ולמה ?? אולי בגלל שאני נשואה ואולי חושבת להביא ילדים וגם אם אני לא חושבת על זה מי אתם שתכנסו לנו לרחם ?? לנשואות שבנינו לא מגיע לעבוד אולי לא שאלו אותי את זה בראיון אם אני מנסה או משהו כי כולם יודעים שזה אסור לפי החוק שבטעות לא תבוא אחת ותקליט אתכם ואז בוא נראה אתכם מדברים אבל בנינו והכי תאכלס זה הרי ברור כשמש שלא חוזרים בגלל זה וסתם כי ציפור לחשה לי.

אתם יודעים מה אולי זה לא בגלל זה אבל כמו שאני טרחתי ועוד כמה אנשים שטורחים להגיע אליכם לראיון הגיע הזמן שגם אתם תטרחו זה בסך הכל להרים את הטלפון זה לא יוריד מכבודכם.
בתאל
24/01/2018 12:30
לא רק לנשואות אחותי אני רווקה כל יום נוסעת לראיון עבודה במקום אחר לא חוזרים אליי אם כן או לא והכי יפה שבראיון עבודה היא כלכך התרשמה ממני שאמרה לי "אני יצור אתך קשר לגבי תחילת עבודה התרשמתי ממך תיהי בטוחה שכאן זה המקום שלך רק אל תדפקי לי ברז ותמצאי עבודה אחרת"
לאחר המשפט הקסם הזה לא חזרה אליי כבר שבוע.
ענת
24/01/2018 10:36
אני לא מאמינה למנהל הישיר שלי, ולא רוצה לקבל הערכת עובד, כי זה לא משנה גם כך יש הפליה במחלקה שלי, ובמיוחד שאני אישה מבוגרת לפני פנסיה, ועושה את העבודה שלי על הצד הטוב שיש, רק שאני לא מאמינה למנהל שלי, האם אני זכאית לא לגשת לפגישה אתו פגישה הערכת עובד. תודה
אבשי
24/01/2018 10:18
אני בגיל 63 עדין מחייבים אותי לעבוד יום שישי, אני עובד 5 ימים בשבוע , בזמנו קיבלתי מכתב ממנהלת כוח אדם שאני לא חייב לעבוד ימי שישי, על כן אבקש לדעת אם אני יכול לסרב לעבוד ימי שישי , נוסיף בזאת שלוש בנות במחלקה שלי, אין עובדות ימי שישי קבוע .
דני
24/01/2018 07:03
כבר למעלה מחודשים שאני רודפת אחרי המעסיק שלי שיעביר אליי את הסכם ההעסקה שלי חתום ע"י החברה (אני כבר חתמתי).
בכל פעם שאני פונה אליו הוא דוחה אותי ומבקש ממני להפסיק ללחוץ עליו.
השבוע (וזאת לאחר חודשיים וחצי שהעברתי למעסיק את הסכם ההעסקה למעסיק) הוא צועק עליי מול כל העובדים שאני אמתין לפגישה עימו בנושא ההסכם.
מברור עם עובדי החברה ( שעובדים עם המעסיק כבר שנים רבות)מסתבר כי המעסיק לא העביר לאף עובד בעבר הסכם חתום ובאם המעביק יחתום לי על ההסכם אני אעזה "היסטוריה" בחברה.
בנוסף, גם את האישור לחברת הביטוח עם פרטי המעסיק לצורך הפרשת כספי הפיצויים הצלחתי להשיג מהמעסיק "בדם" וזאת לאחר צעקות והשפלות ואף כעס עליי שאני מלחיצה אותו וכעס שרק לאחר חודשיים וחצי בחברה החלטתי באיזו חברת ביטוח אני רוצה שתהיה קופת הגמל שלי. עניתי לו שלפי חוק בשלושה חודשים הראשונים המעסיק לא אמור להפריש את כספי הפיצויים ולכן עד מועד הפרזת הפיצויים יש באפשרותי להתלבט כמה שארצה!
גם בנושא זה יש עובדים בחברה שכבר למעלה מ8 חודשים עדין לא הפרישו להם כספים לקופת גמל ע"י המעסיק.
ברצוני לדעת מה אני אמורה ויכולה לעשות בנושא?
המעסיק שלי הוא אחד קר רוח, מזלזל בזולת פוגע וצועק על העובדים בחברה באופן יום יומי!

אני ממש מרגישה חסרת אונים!
מה אני אמורה לעשות???
אנה
24/01/2018 01:20
שלום רב,
אני עובדת בשכר שעתי בחוזה של חצי משרה.
לפני 5 חודשים ביקשה ממני המנהלת בעל פה להישאר משרה מלאה של 8 שעות ביום. לטענתה היא לא יכולה לשנות את החוזה שלי.
במהלך החודשים הבחנתי שאני מקבלת ימי חופש ומחלה של חצי משרה בלבד, וכן לא מקבלת תשלום שעות נוספות על ימים בהם עבדתי מעל 9, 10 ו-11 שעות ביום.
לפני חודש ביקשתי העלאה במשכורת או תנאים סוציאליים של משרה מלאה. המנהלת אמרה שאכן מגיע לי, אבל השבוע אמרה לי שהיא לא יכולה להעלות לי את השכר השעתי ומעכשיו שעות נוספות מעבר לחצי משרה לא מאושרות כלל.

האם יש לי עילה לתביעה עבור שעות נוספות יומיות/תנאים סוציאליים/הרעת תנאים?
יש לציין שאין לי שום דבר בכתב - הכול התנהל בעל פה.
תודה מראש!
נגה
23/01/2018 22:58
שלום
אני עובדת 7 שעות ביום.במשרד אדריכלות.הבוס שלי טוען שלא מגיעה לי שעת הורות.האם זה נכון?
סער
23/01/2018 15:30
שלום,
אני עובד דרך חברת קבלן באבטחה, בין היתר אני גם סטודנט.
החברה מודעת לימי הלימודים שלי ובכל זאת נקבעה סדנאת תשאול בחודש מרץ בימים שאני לומד בהם.
נאמר לי שאם לא אעבור את הסדנא לא אוכל להמשיך לעבוד, לאחר בקשה להתחשב בי נאמר לי: "אתה קובע את סדרי העדיפויות שלך....
אתה צריך להכניס למכלול השיקולים שלך שאי מעבר הסדנא שווה ערך לאי מעבר רענון" (משמע - שאני לא יכול להמשיך לעבוד)
וגם: "הסדנא נקבעה מראש ולכן קיבלתם את ההודעה מספיק זמן לפני על מנת להתארגן.

היא מתקיימת בימי ראשון עקב עניינים של לוגיסטיקה ותפעול...."

האם זה חוקי? יש לי מה לעשות בנוגע לעניין? (מעבר לדרישה לעבור לאתר אחר)
עורך דין
23/01/2018 20:41
שלום סער

לא נראה שיש פסול בהתנהלות המעסיק.

בהצלחה
אנונימית
23/01/2018 16:07
היי,
התפטרתי מעבודה לפני כחצי שנה, ועדיין לא קיבלתי מהמעסיק את הטפסים...לאחר בירור עם הנה"ח שלו הסתבר שהטפסים אצלו (אצל המעסיק).
לאחר חתימה שלו על מה שצריך (במידה ובכלל חתם...)
האם ההנה"ח שלו אמורה לטפל בנושא לאחר שהכל חתום?
עורך דין
23/01/2018 20:32
שלום לך

מי ישלח לך את הטפסים.... אין לדעת. זאת חובה של המעסיק. פני אליו בכמתב דרישה וצייני כי אי העברת הטפסים לרשותך גורמת לך נזק ממשי.

בהצלחה
מירי
23/01/2018 20:00
שלום לפני כחודשיים עברנו לעבוד בקומת מרתף,ממוקמת בתוך חניון, אשר נכנסים אליו רכבים בעיקר בשעות הבוקר. מאז אני סובלת מכאבי ראש, קשי נשימה,אין לי אסתמה פניתי לרופאה תעסוקתית, כרגע אני עורכת בדיקות. הרופאה שלחה מכתב לחברה שהם צריכים להביא אישור מגהותן וממפקח עבודה.
עם הזמן קשה לי לעבוד במשרה מלאה מה שפוגע בי בהכנסה והכניס את המעסיקים שלי למתקפה בטענה שאני תופסת מקום של משרה מלאה ואני לא עובדת כך לאחרונה. האם החברה צריכה לדאוג לי למקום עבודה ראוי ,האם הם צריכים לשלם לי על הזמן שאני יוצאת לבדיקות בשל המצב, האם הם צריכים לשלם לי משכורת רגילה?
עורך דין
23/01/2018 20:31
שלום מירי

אם לא תקבלי אישור של רופא תעסוקתי שקובע הגבלות בנושא, לא תוכלי לבוא בטענות למעסיק, כל עוד לא יוכח כי מקום העבודה מסכן את בריאותך.

בהצלחה
ג.ס
23/01/2018 14:12
שלום רב,
הציגו לי חוזה חדש בעבודה. כיום אני עובדת לפי שעות והחוזה המקורי שלי היה חוזה זמני (הביאו אותי להחליף מקום של מישהי, ואז יצרו עוד תפקיד כזה עבורי – זה היה לפני 14 חודשים). עכשיו רוצים להחליף לחוזה גלובלי (שזה לא באינטרס שלי, מכיוון שלאותן שעות אני מרוויחה כעת יותר). גם בחוזה החדש כתוב שהסכום שמציעים כולל הבראה (מותר דבר כזה?).
שאלות נוספות שלי הן: שכעובדת שעתית, אני זכאית לימי חופש, מחלה, פנסיה, והבראה ע"פ חוק, נכון (זה לא איזו "הטבה" שנתנו לי, נכון?)? אם כן, אז אין לי כל אינטרס לחתום... האם הם יכולים להגיד לי "תחתמי או תפוטרי"?
שאלה אחרונה: כותבים שזה מה-1.1.2018 – האם זה אומר שהותק שלי יאופס או שאין דבר כזה?
תודה מראש!
יונתן
23/01/2018 14:11
שאלה אני לקראת חתימת חוזה עבודה.

בחוזה ישנו סעיף שלדעתי לא חוקי:

"העובד מתחייב כי משך 24 חודשים לאחר תום העסקתו בחברת XXXXX לא יעסוק במישרין או בעקיפין בכל עסק או עיסוק בתחום שווק של רכיבים אופטיים, אלקטרואופטיים, מע. אופטיות כפי שוהגדרו בנספח א, באופן הפוגע בצורה ישירה ומובהקת באינטרסים של חברת XXXX, או בכל עיסוק המתחרה ישירות בחברת XXXX.

נכון אין לי סיבה לחשוש מסעיף זה כי הוא פשוט לא חוקי בשל חוק חופש העיסוק?

כלומר אני לא חשוף לתביעות בגלל אי קיום סעיף זה.

תודה לעונים
רותם
23/01/2018 14:10
שלום לכולם,
אשמח לעצה.

תחילת חודש שעבר התחלתי לעבוד אצל בחור ששיווק את עצמו כהפקות תפאורה, מה שכמעט נכון... העבודה אכן הייתה הקמת תפאורה אך לא חברה בבעלותו אלה הוא מתפקד כחברת כ"א.

לאחר שלושה שבועות החלטתי כי זה לא ממש מתאים לי ועזבתי. ב10.1 הייתי צריך לקבל משכורת אך היא לא הגיעה. ביקשתי לראות את התלוש ולקבל את שכרי. התלוש נשלח אליי בצילום וואטסאפ והמעסיק ציין שהכסף מחכה לי במעטפה אך ביקשתי שיועבר לי לחשבון שצויין בטופס 101. מאז לא ניתן להשיג את המעסיק והוא מתעלם מהודעות.

מה ביכולתי לעשות?
והאם הדבר נחשב להלנת שכר?
מוריס
23/01/2018 12:01
שלום,

במהלך השירות הצבאי, צברתי גמולי השתלמות א' ו-ב'. באופן כללי, האם אני זכאי "לגרור" את הזכאות הזאת למשרה במגזר הציבורי (נניח תפקיד בדירוג מח"ר)?

האם יש לשים לב לדיוקים או "אותיות קטנות" מסוימות?
תודה!
לירז
21/01/2018 17:29
האם יש אלימות בין עובדות (אחת העובדות תקפה את השניה בקללות יריקות ועוד) והמפקחת טוענת שאי אפשר לפטר או להרחיק במיידי.

זה לא פעם ראשונה שזה קורה רק שהפעם זה היה מלוווה בצרחות קללות ויריקות מטורפות.

כעובדת במקום מסודר העובדות לא צריכות לקבל הגנה מסויימת מהמעסיקים?
עורך דין
23/01/2018 10:50
שלום לירז

מקרי אלימות אינם מקובלים בכלל ובמקום העבודה בפרט. האם הגשת תלונה במשטרה לאחר האירוע/ים? האם פנית אל המעסיק בכתב? בכל מקרה מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
שלומי
22/01/2018 09:55
שלום
שאלה לגבי הפרשות להגדלת שכר בחופש לידה...
במהלך הזמן שאשתי הייתה בחופשת לידה עלה לה השכר לפי חוזה שסוכם בעת תחלית עבודה,

כמובן שקבלנו את תשלום חופשת הלידה לפי השכר הנמוך שהיה לפני הלידה, האם אנחנו זכאים לקבל את ההפרש מביטוח לאומי / מעסיק על החודשים שעלה השכר שלה ?

קבלנו מהמעסיק ומביטוח לאומי תשובה שלילית.

תודה מראש
עורך דין
23/01/2018 10:43
שלום שלומי

יכול בהחלט להיות שמגיע לאשתך לקבל הפרשי דמי לידה. תמצא באתר זה סקירה נרחבת בנושא קבלת הפרשי דמי לידה - מומלץ לקרוא אותה.

בהצלחה
גיאguy
22/01/2018 12:09
אם אני מתפטר מהעבודה ביגלל שאני הולך לילמוד לימודי בוקר
האם מגיע לי פצויי פיתורים מלאים/ חלקי
עורך דין
23/01/2018 10:42
שלום גיא

במצב כזה אין זכות לקבל פיצויים מלאים בהתפטרות.

בהצלחה
ספיר
22/01/2018 13:26
כשרופא תעסוקתי נותן אישור רפואי לתקופה ממושכת מסויימת, ימין אלו יורדים מימי המחלה שהצטברו אצל המעסיק?
עורך דין
23/01/2018 10:20
שלום ספיר

כמובן, ככל שיש ברשותך ימי מחלה צבורים.

בהצלחה
ורה
22/01/2018 13:45
שלום,
פוטרתי מתפקידי ואעזוב בסוף ינואר.
אני בת 64 ועובדת ברצף חצי משרה בארבע שנים האחרונות.
שאלתי אין לי פנסיה ואני חיה מק.זקנה והמשכורת הקטנה.
אני מחפשת עבודה כבר חודש ולא נראה לי שזה הולך להיות קל בגילי. האם אני זכאית לדמי אבטלה בנוסף
לק. זיקנה?
או בכלל מה התנאים לקבלת דמי אבטלה תוך כדי חיפוש עבודה.
תודה מראש
ורה
עורך דין
23/01/2018 10:20
שלום ורה

אין אפשרות לקבל כפל קצבאות מהמוסד לביטוח לאומי. אני מקווה ומאחל שתמצאי עבודה שתתאים לדרישות שלך בהקדם האפשרי.

בהצלחה
אנדרי
22/01/2018 14:26
קיבלתי את כל הטפסים הרלוונטים ממקום עבודה הקודם שלי והגשתי לחברת ביטוח. חשוב לציין שהיו לי פיצויים בשתי קופות נפרדות אבל של אותה חברת ביטוח. באחת הם קיבלו טפסים ותוך שבוע, הכסף כבר היה אצלי בחשבון. ובשניה הם קיבלו טפסים ושום דבר. חיכיתי 3 שבועות התקשרתי אליהם, הם התחילו להגיד שחסרים לי טפסים, חסרים לי פרטים בטופס. אך ברגע שאמרתי שזה נשמע לי תמוה כי שלחתי בדיוק את אותם טפסים לקופה השניה והם תוך שבוע העבירו לי את הכסף. הם ענו: טוב אז כל הפרטים תקינים רק תשלח עוד פעם צילום ת"ז כי לא רואים כל כך טוב.

כך עשיתי באותו רגע, וווידאתי שהכל התקבל. היום אחרי שבוע אני מתקשר אליהם שוב פעם (השיחה מוקלטת אצלי) ושואל מה בנוגע לפניה שלי. הנציגה אומרת שהיא רואה שיש הכל והכל תקין והיא לא יודעת למה זה לוקח כל כך הרבה זמן והיא תנסה לזרז את זה. מה שעוד חשוב לציין שהם מבטיחים טיפול בטווח של 14 ימי עסקים.

אז שאלתי אותה מה ההשלכות במידה והם עוברים 14 ימי עסקים בטיפול. אז הנציגה נתנה תשובה מהממת, היא אמרה: "כלום, זה סתם בשבילנו. לכל חברה יש את התקלות שלה ואם זה לא יקרה לך אז יקרה למישהו אחר"...

מה עליי לעשות עם זה?
עורך דין
23/01/2018 10:16
שלום אנדרי

לצערך ולצערם של עובדים רבים, חברות הביטוח בישראל עובדות לאט. מאד לאט. צריך בעיקר להתעסר בסבלנות ולהפקיד להתנהל מול חברת הביטוח בכתב בלבד. ברוב המקרים כספי הפיצויים משתחררים בסופו של דבר. לא מהר כמו שהיינו רוצים אבל משתחררים.

בהצלחה
טלי
22/01/2018 14:30
המעסיק טוען שעזבתי מספר פעמים במהלך העבודה מבלי להחתים יציאה. אולם הבר אינו נכון. כל היציאות לוו באישור הממונה הישיר שלי ובידיעתו . רוצים לקזז לי שעות אלו ולהכניס מכתב לתיק האישי.

לידיעתי השעות כבר קוזזו למרות שמעולםמלא בדקתי זאת וגם לא נתנו לי תאריכים ספציפים כדי שאבדוק.

שנית הממונה הישיר טוען שלא ידע על היציאות וזה שקר הוא אישר אותן בעל פה מולי.

איך נכון להתמודד במצב זה?

תודה רבה
עורך דין
23/01/2018 10:02
שלום טלי

אם נהלי העבודה קובעים שבעזיבת מקום העבודה יש להחתים יציאה, עליך לפעול לפי הנהלים.

בהצלחה
חנית
22/01/2018 23:34
אני עובדת מזה כ4 שנים בחנות כלשהי, לאחר תקרית הוזמנתי לשימוע בדיוק בתחילת חופשת מחלה.

בתום החופשה הודעתי כי אינני מתכוונת להגיע לשימוע, העדפתי להיות מפוטרת ואין טעם להגיע לשימוע מבחינתי. כמו כן על מנת שלא יהיה ספק אם התפטרתי, ציינתי שאני מצפה להיות משובצת לעבוד.

בפועל לא שובצתי לעבוד, לא קיבלתי תאריך לשימוע, ולא קיבלתי מכתב פיטורים.

הייתי רוצה לקבל מכתב פיטורים ואיתו את פיצויי הפיטורים, מבלי להגיע לבית משפט ולהתעכב, שגם הגעה לבית משפט לא תאפשר לי לקבל דמי אבטלה במלואם מטעם הפיטורים, עד שאמצא מקום עבודה אחר לטעמי.

כיצד להתנהל מול המעסיק בכדי לקבל זאת ? האם יש דרך טובה יותר מאשר לבקש מכתב פיטורים בתור התרעה לפני התפטרות בדין מפוטר ותביעה? בדרך הזו יתכן בהחלט שירצו לשחק משחקים ולהמשיך להעסיק אותי.

שאלה נוספת, הבנתי שבעבודה במשמרות בשכר שעתי, הפיצויים מחושבים לפי השכר האחרון. החודש קיבלתי רק מספר ימי מחלה ומאז לא שובצתי לעבוד. אם אפוטר בחודש הבא הפיצויים יחושבו לפי החודש הזה?
תודה מראש
עורך דין
23/01/2018 09:47
שלום חנית

האם בוצע לך שימוע? היית בקשר עם המעסיק אחרי שקיבלת זימון לשימוע? המצב לא ממש ברור.

נסי להסביר יותר.
אלכסי
22/01/2018 23:36
שלום לכולם!
עם בחודשי הקיץ המעביד החליט(עדיין לא הודיע) על תוספת משכורת 13.
אני הודעתי על התפטרות בחודש נובבר שאעזוב בפברואר.
בסוף דצמבר הוא הוסיף לכל העובדים חוץ ממני משכורת 13.
אני אפילו לא יודע מה לשאול,פשוט תגידו מה יש לכם הגיד.. חוקית אני מניח זה חוקי..או שאני טועה?
עורך דין
23/01/2018 09:34
שלום אלכסי

על פניו זאת אתה אמור לקבל את משכורת 13 אם אלה תנאי חוזה העבודה שלך. כמובן שרצוי לקרוא את החוזה ולהתייעץ עם עורך דין באופן פרטי לפני קבלת החלטה כלשהי.

בהצלחה
א.ב
22/01/2018 09:54
שלום רב,
עד חודש שעבר עבדתי במשרד הביטחון. בסופו של אותו חודש סיימתי את תפקידי שם ומסרתי לידי האחראית את תג העובד.

בתחילת החודש ראיתי כי העבירו לי שכר של 800 ש"ח, מה שלא משקף את המשכורת שלי בכלל. יצרתי עימם קשר ונאמר לי שמשום שהתג לא הוחזר בזמן, לא התאפשרה התחלה של טופס טיולים לגביי.

מתחילת החודש ועד כה לא קיבלתי את כספי. נמסר לי כי "ישתדלו לעשות זאת החודש".

האם מדובר בהלנת שכר? האם ביכולתם למנוע העברת משכורת בשל תג שלא הגיע לידיהם (שלא באשמתי)?
שלי
22/01/2018 09:53
בוקר טוב, שאלה בנוגע לעובדת בהריון. אם עובדת יוצאת לחופשת לידה לפני שצברה וותק של שנה אצל אותו מעסיק, אך לפני שהתחילה לעבוד אצל המעסיק הנוכחי, עבדה אצל מעסיק אחר במשך שנה. השאלה היא לכמה זמן היא יכולה להאריך את חופשת הלידה? (כולל חופשת לידה ללא תשלום) והאם תקבל את המקסימום תשלום עבור דמי לידה? תודה רבה לכל העונים!
אנדרי
22/01/2018 09:50
קיבלתי את כל הטפסים הרלוונטים ממקום עבודה הקודם שלי והגשתי לחברת ביטוח. חשוב לציין שהיו לי פיצויים בשתי קופות נפרדות אבל של אותה חברת ביטוח. באחת הם קיבלו טפסים ותוך שבוע, הכסף כבר היה אצלי בחשבון. ובשניה הם קיבלו טפסים ושום דבר. חיכיתי 3 שבועות התקשרתי אליהם, הם התחילו להגיד שחסרים לי טפסים, חסרים לי פרטים בטופס. אך ברגע שאמרתי שזה נשמע לי תמוה כי שלחתי בדיוק את אותם טפסים לקופה השניה והם תוך שבוע העבירו לי את הכסף. הם ענו: טוב אז כל הפרטים תקינים רק תשלח עוד פעם צילום ת"ז כי לא רואים כל כך טוב.

כך עשיתי באותו רגע, וווידאתי שהכל התקבל. היום אחרי שבוע אני מתקשר אליהם שוב פעם (השיחה מוקלטת אצלי) ושואל מה בנוגע לפניה שלי. הנציגה אומרת שהיא רואה שיש הכל והכל תקין והיא לא יודעת למה זה לוקח כל כך הרבה זמן והיא תנסה לזרז את זה. מה שעוד חשוב לציין שהם מבטיחים טיפול בטווח של 14 ימי עסקים. אז שאלתי אותה מה ההשלכות במידה והם עוברים 14 ימי עסקים בטיפול. אז הנציגה נתנה תשובה מהממת, היא אמרה: "כלום, זה סתם בשבילנו. לכל חברה יש את התקלות שלה ואם זה לא יקרה לך אז יקרה למישהו אחר"...

מה עליי לעשות עם זה?
אלון
22/01/2018 07:36
האם ביטול בונוס שנתי בסך 6000 שח שקיבלתי במשך 8 שנים רצוף כל סוף שנה יכול להחשב כהרעת תנאים וקבלת פיצויים ?
אשמח לתשובה
תודה. מראש אלון
נדב
22/01/2018 00:42
היי חברים! יש לי התלבטויות ואני בטוח שהעצות שאקבל כאן יהיו מאד מועילות, במיוחד אשמח לשמוע אנשי HR ומגייסים.

אני כרגע סטודנט למדעי המחשב בפתוחה שנה ראשנה. אני שואף לעשות אפיק מעבר לאוניברסיטת תל אביב. למרות שכרגע הציונים שלי טובים, אני לוקח בחשבון אופציה סבירה מאד שממוצע הציונים שלי לא יספיק (נדרש ממוצע 87). להמשיך בפתוחה זאת גם אפשרות, אמנם בעדיפות נמוכה בהרבה, בשל הזמן הצפוי לסיום התואר. לכן התרחיש הסביר ביותר הוא שאסיים את התואר באחת מהמכללות הבאות: HIT, האקדמית תל אביב יפו, או במכללה למנהל. אני לא יודע מה יותר עדיף, וכאן אני זקוק לעזרתכם.
הגעתי ליום הפתוח של המכללה למנהל, והשוויתי בין תכני הקורסים שלהם לבין תכני הקורסים המקבילים להם שאני עושה בפתוחה וראיתי פער גדול מאד ברמת הקורסים. עדיין לא ביצעתי השוואות נוספות מול מכללות אחרות, אבל האם אלו פערים אופייניים בין מכללות לאוניברסיטאות? הרמה במכללות נמוכה באופן כזה משמעותי מהרמה באוניברסיטאות?
אשמח לקבל עצות באיזה מסלול עלי להמשיך וגם לשמוע את חוות דעתכם על המכללות שהזכרתי.
דילמה נוספת שעומדת בפני היא בפן הקרייריסטי
הייתי רוצה לעבוד במשרת סטודנט תוך כדי הלימודים בכדי שאוכל להתמקצע, ולקבל ניסיון תעסוקתי בהייטק. מצד שני, כרגע אני עובד כעצמאי בהיקף של חצי- שליש משרה בתחום שונה לגמרי שמניב לי הכנסה גבוהה בהרבה מההכנסה הצפויה לי ממשרת סטודנט.
משיקולים כלכליים אני כמובן נשאר בעבודה הזאת, אך אני לא רואה את עצמי מגשים את השאיפות הקרייריסטיות שלי שם, ולכן מתכוון להישאר באותה עבודה עד שאוכל להתמודד למשרה רצינית יותר ומתגמלת יותר ממשרת סטודנט, אך קיים בי חשש שהיעדר ניסיון תעסוקתי בהייטק במשרות סטודנט יקשו עלי לקבל משרות נחשקות יותר. אשמח מאד לשמוע בעצותיכם ובדעתכם
פריידי
22/01/2018 00:37
קבלו אותי לאיזו משרה (כמעט. יש עוד שלב אחרון אבל הוא ייעשה אחרי חתימה על החוזה...) ואני מתלבטת אם ללכת על זה ולכן רוצה להתייעץ אתכם, תודה מראש :)
אז ככה:

העבודה בתל אביב - אני גרה בירושלים ולא יכולה לעבור למרכז, מוכנה לעבוד במרכז (יש גם רכבת באופק) אבל מאמינה שכשיהיה לי ילד זה יקשה עליי מאוד (כרגע ללא).

*אני צריכה להתחייב ל4 שנים (אם אני עוזבת ב4 שנים האלה ללא סיבה חוקית אז צריכה להחזיר בין 24K-60K, מצד שני ישנה איזו פרצה שאוכל לנצל אם מאוד ארצה לעזוב).

מכשירים אותי לסביבת עבודה שפחות מעניינת בעולם ההייטק - COBOL וקצת SQL ואם לא ירצו אותי אחרי 4 שנים של הכשרה (השנה הראשונה היא הכשרה בעיקר וההמשך זה יותר השתלבות בעבודה) אז אני בעצם חוזרת לחיפוש העבודה, 3 שנים אחרי סיום התואר - בלי ניסיון מעניין.

ב2 השנים הראשונות השכר לא משהו, ב2 השנים אחר כך הוא הרבה יותר סביר ואחרי 4 שנים אמור להיות סבבה.

*אין לי ככ אלטרנטיבה, מחפשת כבר בערך שנה ולא חוזרים אליי כמעט.

אז ההתלבטות שלי היא המרחק (בעיקר אחרי לידה שמקווה שתקרה בשנה הקרובה) ביחס לשכר והסיכון בלהשקיע את 4 השנים האלה לעומת הסיכוי שהם ירצו להמשיך אתי (ושאני ארצה) לאורך שנים.

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ