היי חברים! יש לי התלבטויות ואני בטוח שהעצות שאקבל כאן יהיו מאד מועילות, במיוחד אשמח לשמוע אנשי HR ומגייסים.
אני כרגע סטודנט למדעי המחשב בפתוחה שנה ראשנה. אני שואף לעשות אפיק מעבר לאוניברסיטת תל אביב. למרות שכרגע הציונים שלי טובים, אני לוקח בחשבון אופציה סבירה מאד שממוצע הציונים שלי לא יספיק (נדרש ממוצע 87). להמשיך בפתוחה זאת גם אפשרות, אמנם בעדיפות נמוכה בהרבה, בשל הזמן הצפוי לסיום התואר. לכן התרחיש הסביר ביותר הוא שאסיים את התואר באחת מהמכללות הבאות: HIT, האקדמית תל אביב יפו, או במכללה למנהל. אני לא יודע מה יותר עדיף, וכאן אני זקוק לעזרתכם.
הגעתי ליום הפתוח של המכללה למנהל, והשוויתי בין תכני הקורסים שלהם לבין תכני הקורסים המקבילים להם שאני עושה בפתוחה וראיתי פער גדול מאד ברמת הקורסים. עדיין לא ביצעתי השוואות נוספות מול מכללות אחרות, אבל האם אלו פערים אופייניים בין מכללות לאוניברסיטאות? הרמה במכללות נמוכה באופן כזה משמעותי מהרמה באוניברסיטאות?
אשמח לקבל עצות באיזה מסלול עלי להמשיך וגם לשמוע את חוות דעתכם על המכללות שהזכרתי.
דילמה נוספת שעומדת בפני היא בפן הקרייריסטי
הייתי רוצה לעבוד במשרת סטודנט תוך כדי הלימודים בכדי שאוכל להתמקצע, ולקבל ניסיון תעסוקתי בהייטק. מצד שני, כרגע אני עובד כעצמאי בהיקף של חצי- שליש
משרה בתחום שונה לגמרי שמניב לי הכנסה גבוהה בהרבה מההכנסה הצפויה לי ממשרת סטודנט.
משיקולים כלכליים אני כמובן נשאר בעבודה הזאת, אך אני לא רואה את עצמי מגשים את השאיפות הקרייריסטיות שלי שם, ולכן מתכוון להישאר באותה עבודה עד שאוכל להתמודד למשרה רצינית יותר ומתגמלת יותר ממשרת סטודנט, אך קיים בי חשש שהיעדר ניסיון תעסוקתי בהייטק במשרות סטודנט יקשו עלי לקבל משרות נחשקות יותר. אשמח מאד לשמוע בעצותיכם ובדעתכם