פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 219
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

עדי
11/02/2019 12:56
במסגרת ראיון עבודה לפני כשלוש שנים, נאמר שתקבל החזרי נסיעות בגובה חופשי-חודשי עירוני (גרה ועובדת באותה העיר) ואכן כך היה עד לפני כחודשיים.

לפני כחודשיים עברה ניתוח ועבדה רק 7 ימים.
בתלוש קיבלה נסיעות עבור 7 ימים בלבד.

בחודש ינואר שבה לעבודה ועבדה 20 יום אך ראתה אתמול בתלוש ששוב לא שולם לה על פי חופשי-חודשי אלא לפי ימי עבודה.

החברה פנתה למעסיק וביקשה שבמידה וממשיכים ההחזרים לפי ימי העבודה, היא רוצה לקבל, כמו כל שאר העובדים, החזרי נסיעות גם עבור נסיעות שנדרשות מעצם תפקידה (לדואר, לעו"ד וכדו')

המעסיק כעת מבקש ממנה לעבוד לפי הכלל הבא:
אם עבדת פחות מ10 ימים ישולם לפי יום
אם עבדת מעל 10 ימים ישולם לפי חופשי חודשי.

לא נתן מענה כלל לתשלומים עבור נסיעות מתוקף תפקידה בארגון.

האם הדבר חוקי?
מוחמד
11/02/2019 12:51
שלום רב,

אשמח לעזרתכם בשאלה בנוגע ל]גיע שלי אחרי תאונת עבודה שעברתי ביום רביעי האחרון,
בינתיים יש לי עשרה ימי מחלה שקיבלתי בהמלצה מהמיון, רופא המשפחה אמר שנתעדכן בהמשך אם אצטרך עוד ימים.. השאלה שלי היא האם אני זכאי לתשלום על ימי המחלה מביטוח לאומי, או שזה ירד מימי המחלה שלי בעבודה? ..ולמי בעצם אני אמור לפנות?..
תודה רבה
שרית
10/02/2019 12:59
שלום לכולם, אני בחודש החמישי להיריון שלי.
החלטתי לעזוב את מקום העבודה שלי כי התקבלתי למקום אחר. אני עובדת במקום הנוכחי 5 חודשים וחצי.
אני יודעת שכדי לקבל דמי לידה צריך לעבוד ברצף לפחות 10 חודשים מתוך 14 חודשים.
האם זה מחייב לעבוד עבור אותו מעסיק בכל התקופה או שמבחינתם (ביטוח לאומי) זה לא רלוונטי והעיקר שמופרשים אליהם דמי ביטוח לאומי ?
ואם התחלתי לעבוד באמצע חודש וירד לי ביטוח לאומי יחסי, האם גם החודש הזה תופס מבחינת הספירה של 10 חודשים ?

אשמח למי שיוכל לעזור כי זה היריון שני שלי ובהיריון הראשון עבדתי במקום אחר במשך תקופה ארוכה ואז התפטרתי כדי לגדל את הבן שלי אז לא עלתה לי הסוגייה הזאת.

תודה
עורך דין
11/02/2019 12:39
שלום שרית

אין כל חובה שהעבודה תהיה אצל ועבור אותו מעסיק ויכולים להיות אין סוף מעסיקים. העיקר לעבוד ברצף לפי הוראות החוק.

בהצלחה
מירי
10/02/2019 12:57
היי

אני עובדת במקום עבודה קצת יותר מ3 שנים .
ילדתי ב12.10 ואני רוצה להתפטר לצורך גידול הילדה (סיימתי את חופשת הלידה בסוף ינואר ועדיין לא חזרתי לעבודה)

יש לי כמה שאלות :

1. האם אני צריכה לתת ימי הודעה מוקדמת ?

2. האם אני יכולה להתפטר לטובת עבודה שיותר קרובה אלי או עבודה עם פחות שעות ועדיין אקבל את הפיצויים?

3. האם יש זמן המתנה שאני צריכה לחכות בין העבודות או שאני יכולה להתחיל בעבודה החדשה באופן מידי?

תודה
עורך דין
11/02/2019 12:37
שלום מירי

אם ילדת באוקטובר 2018 ויש לך וותק של שלוש שנים, את עדין בחופשת לידה לפי החוק (חצי שנה למי שעבדה שמה ומעלה לפני שיצאה לחופשת הלידה). לא מדובר על הזכות לקבל תשלום, אלא על הזכות להיעדר מהעבודה.
אז בתשובה לשאלות:

1. כן, אבל זה חופף ממילא ליתרת חופשת הלידה שלה.
2. כן יכולה.
3. אין דרישה כזאת, אז לא חייבת.

בהצלחה
אורנית
10/02/2019 12:54
בוקר טוב.
אני עובדת בחברה שנותנת שרות למעסיקים.
המעסיקים הם עצמם נרשמו לשירות. התפקיד שלי בעצם להתקשר ולהזכיר להם לשלם .
עפ״י נוהל החברה יש ליצור קשר 3 פעמים ביום ובמידה ואין מענה לשלוח מייל.
המעסיקים (אלו שנרשמו לשירות) מצד שני טוענים שזאת הטרדה ומבקשים לא ליצור קשר טלפוני אלא במייל.
האם באמת יש כאן סעיף של הטרדה ?
עורך דין
11/02/2019 12:36
שלום אורנית

לשאלתך אין כל קשר לדיני עבודה ובכל מקרה, אם מישהו אומר כי את מטרידה אותו, את בבעיה. הפסיקי את ההטרדות.

בהצלחה
ליליה
10/02/2019 12:48
היי, יש לי שאלה בשביל חבר בנושא דיני עבודה.

1. במקום העבודה שלו לא שילמו לו על יום עבודה שהוא עבד, חסר בתלוש משכורת אותו יום עבודה, אבל בשעון נוכחות ובסידור עבודה יש את השעות עבודה שלו. הוא כבר כמה חודשים שולח מיילים למחלקת שכר אך עדיין היום לא שולם לו כסף על אותו יום.

2. הוא עזב את העבודה אך לא חתם על עזיבה, ובכל זאת ביקש לפדות את ה7 ימי חופש שצבר. וגם את זה, אחרי כמה מיילים במשך חודשיים, הוא לא קיבל. ושוב, מנפנפים אותו מכל כיוון.

מה אפשר לעשות שיגרום להם להביא לו מה שמגיע לו? מעבר לכך, לא חתמו איתו על חוזה עבודה כשהוא עבד שם שישה חודשים, ולא החתימו עזיבה כשהוא התפטר.
עורך דין
11/02/2019 12:35
שלום ליליה

זה בדיוק הזמן לפנות לעורך דין ולהוציא מכתב התראה למעסיק. יכול מאד להיות כי ישנן זכויות נוספות שלא משולמות לעובד, ולכן חשוב כאמור לפנות לעורך דין ולבדוק את הנושא לעומקו.

בהצלחה
דקלה
10/02/2019 12:47
שלום,

שאלה בנוגע לדיני עבודה.

הינני מועסקת במשרת סטודנט במשרד ממשלתי מעל שנה, לפני שבוע בדיוק זומנתי לשיחה אצל הממונה עליי שבה הודיעו לי על פיטורין.

ללא שימוע או הודעה מוקדמת.

הבוקר קמתי וקיבלתי מייל בנוגע ל"שימוע"- על אף ששיחת הפיטורין כבר הייתה.

האם יש משהו לעשות בנידון? במידה וכן, כמה בערך הינם הפיצויים על הליך פיטורין לא כהלכה?

המשכורת שלי שם הייתה סביב 1500 שח לחודש ולכן אני תוהה אם בכלל שווה להתאמץ.

תודה
עורך דין
11/02/2019 12:33
שלום דקלה

על פניו, המעסיק יכול לפטר במקום ולשלם בגמר חשבון חלף הודעה מוקדמת. בנוגע לשימוע, ישנם גם מקרים שאין חובה לקיים שימוע וישנם גם מקרים חריגים שבהם ניתן לקיים שימוע לאחר ההודעה על הפיטורים.

בכל מקרה, מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
ש.כ
10/02/2019 12:45
אני בשבוע 25
ברוך השם חזרתי לעבודה אחרי שלושה חודשים קשים בבית .
יש לי היפראמזיס .
ופה מתחילה הבעיה מהרגע הראשון שחזרתי הבוס שלי לקח אותי לשיחה והבהיר שאם זה היה חוקי הוא היה מפטר אותי כי אחרי שלא הייתי שלושה חודשים הוא הביא את הבת שלו לעבוד במקומי ואיך לו צורך בי
ושהוא כבר לא יכול לבנות עליי בעבודה כי הוא מבין שאני עלולה שוב להעדר בי סוף
מאז עבר חודש שאני בעבודה שבו פשוט מתעלמים ממני ( עובדת במשרד קטן שמורכב מהבוס שלי הבן והבת שלו ואני ההיפראמזיס שהעיזה להיכנס להריון)
בחודש הזה לקחו לי כל תפקיד אפשרי באופן עקרוני אני יושבת 5 שעות ולא עושה כלום
השבוע היה השיא גם העבירו אותי לשולחן שאין בו מחשב
חשוב להבהיר שהעבודה היא נטו מחשב .
היום שהייתי צריכה לשלוח מייל ללקוח השתמשתי במחשב של אחד מהם כמובן שביקשתי רשות לפני ומצאתי טופס שהם קיבלו במייל של בקשה שהם הגישו למשרד התמת לפטר אותי
הלב נפל לי תחתונים
גם ככה אחרי שלושה חודשים בבית נכנסנו לחובות וגם ככה הכל חנוק ולחוץ עכשיו גם פיטורים מרחפים לי מעל הראש .
פליז תעזרו לי לדעת מה החוק אומר
מה אני יכולה לעשות
ומה מגיע לי במקרה שכן יצליחו לפטר אותי
בנוסף רודפת שיחתמו לי על הטפסים של ביטוח לאומי
לגבי השלושה חודשים שהייתי בבית ( הרופא נתן לי שמירה לשלושה חודשים הראשונים והקשים שעברתי
שבהם הייתי מקבלת עירוי על בסיס יומי והייתי מאושפזת מספר פעמים)
עורך דין
11/02/2019 12:32
שלום לך

התיאור שבפנייתך מרתיח. המדובר על התנהלות לא חוקית בעליל ואני מקווה שהתחלת לאסוף ראיות, להקליט ולתעד ברישומים כל דבר שניתן. ממליץ לך בחום לפנות למספר הטלפון שמופיע בראש עמוד זה ולתאם פגישה אישית עם אחד מעורכי הדין של פורטל זכויות העובדים.

בהצלחה
טניה
10/02/2019 12:44
שלום לכולם,

שאלה בקשר לחל"ת.

התחלתי לעבוד ב1.12.2016, ילדתי ב05.10.2018.
החופשת לידה (26 שבועות) תסתיים בתחילת אפריל ואני רוצה לצאת לחל"ת. השאלה שלי כמה חל"ת אני יכולה לקחת? לפי חוק רשום רבע מהוותק אך לא יותר משנה.

אז מה הוותק שלי? ממתי יצאתי לחופשת לידה, או וותק שיהיה באפריל בסיום חל"ד?

תודה.
עורך דין
11/02/2019 12:30
שלום טניה

לפי הנתונים שבפנייתך, יש לך ותק של מעל שנתיים (15 שבועות של חל"ד נכללות) אז תוכלי לקחת חל"ת של כחצי שנה.

בהצלחה
הדסה
10/02/2019 12:04
בחברה שבה אני עובדת מקבלים בונוס פעמיים בשנה בהתאם לעמידה ביעדים - מעין משכורת 13 שמחולקת לשניים (מעוגן בחוזה). ביוני שעבר ילדתי, ויצאתי לחלד, אחרי שהסתיים ניצלתי את ימי החופשה שצברתי במיוחד לכך, סך הכל נעדרתי חצי שנה, חזרתי לעבודה בסוף דצמבר. אני עומדת בכל הקריטריונים לקבלת הבונוס, שאמור להיכנס במשכורת ינואר, אבל החברה טוענת שמכיוון שבתקופה הזו הייתי בחופשת לידה אני לא זכאית לו. הבונוס מחושב לפי יעדים ארוכי טווח, שהתקיימו במלואם בתקופה של החלד. נראה לי לא סביר שאפגע בגלל החלד, שכן זה תשלום שנתי. אני יודעת שמתנות חג למשל אמורות לקבל גם בחלד, מה הדין לגבי בונוס? אודה להתיחסויות.
עורך דין
11/02/2019 12:29
שלום הדסה

לפי העולה משאלתך ומהדבירם שכתבת על פניו המדובר באפליה אסורה בניגוד לחוק שוויון הזדמנויות בעבודה עקב הריון או חופשת לידה.

מוטב לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני בנושא.

בהצלחה
רינת
10/02/2019 12:02
שאלה לגבי תחום ביטוח לאומי אם מישהו פה מבין בתחום, לחברה נשללה הבטחת הכנסה כי לא התייצבה בזמן התייצבות שלה בין 8-14 לחודש היתה חולה בחלק מהימים יש אישור מחלה רצתה לבוא להתייצב ב 15 לחודש ובלשכת עבודה יצאו לשביתה עד היום בשביתה , האם יש אופציה לקבל את הקצבה חזרה? או צריך להגיד מחדש? או שאין סיכוי לקבל אותה יותר בכלל? תודה לעונים.
עורך דין
11/02/2019 12:27
שלום רינת

אם הסיבה לאי התייצבות בלשכה הנה מחלה ויש אישור מחלה מרופא, אין כל סיבה שלא יתחשבו בחברתך.

בהצלחה
בוריס
10/02/2019 12:00
בעקבות החוק החדש לקיצור שעות עבודה קוצר אצלנו יום חמישי בחצי שעה, כך שההסעות של העבודה במקום לצאת ב 5 יוצאות ב 4 וחצי.
לכל עובדי החברה מועדכן אוטומטית השלמה ל 9 שעות עבודה, פרט לסטודנטים שהינם עובדים שעתיים, שעדיין מחוייבים לעבוד את ה9 שעות של חמישי שנרשם להם חיסור של חצי שעה כל חודש.

ובעצם הסטודנטים נפגעים לא רק בשכר, אלא גם באי עמידה בתקן שעות עבודה ובכך נפגעות גם ההפרשות השונות.
עורך דין
11/02/2019 12:26
שלום בוריס

התנהלות המעסיק אינה תקינה במקרה המתואר.

בהצלחה
אהרן
11/02/2019 10:58
מעסיק של שילם משכורת כלל במשך כמה חודשים לפני כשבע שנים, האם והיכן ניתן לתבוע את המשכורות שלא שולמו (ביטוח לאומי וכדו')
ענת
11/02/2019 10:47
היי, לא מוצאת על זה מידע.
האם אם הילדים חולים ברצף זה אחר זה מבלי שהספקתי לשוב לעבודה. האם בכל ילד ספירת ימי המחלה מתחילה מחדש (כלומר, יום ראשון אני סופגת את יום המחלה, יום שני 50% וכן הלאה..) או שממשיכים בספירה אחת בלבד שלא עברתי 8 ימים?
אוריה
11/02/2019 08:02
היי, עבדתי בבחירות מטעם המפלגה של ראש העיר שלנו. לא שילמו לנו את הכסף עד עכשיו. היום אמרו לנו להגיע ונקבל סכום של 600 ברוטו.

מה שכמובן לא כתוב בחוזה שחתמתי על סך של 71 שח לשעה ועבדתי 9.5 שעות.

הם אמרו שבגלל שהיו הרבה עובדים מחלקים את כמו האנשים בשעות? זה חוקי?

אשמח לדעת מה ניתן לעשות, אנחנו קבוצה של עובדים שזועמים גם בעקבות העיכוב הנוראי בשכר וגם כי בסוף לא מקבלים את שמגיע לנו.
נופר
11/02/2019 08:00
היי,

יצאתי לחופשת לידה ב9.11 ועפ"י חוק יכולה לחזור עד ה1.4.

ביקשתי למשוך חודש בלבד מעבר למה שמותר בחוק, ושוחחתי עם נציגת משאבי האנוש (היא חדשה לגמרי בתפקיד) מהחברה בה אני עובדת.

היא המליצה לי לשוחח עם המנהל הישיר שלי כדי שיאשר לי הארכה והוא כמובן אישר.

אממה, כשמסרתי את תאריך החזרה במאי קיבלתי מייל חזרה שלא מאושר (עקב וותק קצר).

לא ע"י המנהל אלא ע"י משאבי האנוש.

הבהרתי כי שוחחתי עם הנציגה וכמובן שיש אישור מהמנהל הישיר - אך לא עזר דבר ונאמר לי שאם ברצוני להאריך יותר מהמותר בחוק - עלי להגיש מכתב פיטורים!

זו לא הכוונה שלי בכלל, אני עובדת בחברה מאד גדולה ומוכרת, בעלת מוניטין גדול ולא ציפיתי לתגובה שכזו.

מה עפ"י חוק ניתן לעשות? לא רוצה לעשות בלאגן כמובן, אבל מאד צריכה את החודש הזה...
ש.מ
11/02/2019 07:58
שלום, סליחה על האורך. אשמח מאוד לעזרה!
אני 7 חודשים אחרי לידה. לפני שילדתי עזבתי את עבודתי כמנהלת מחקר, עבודה במשרה מלאה, ברובה מהבית ובזמנים גמישים אותם קבעתי לעצמי. חודשיים אחרי שילדתי שוחחתי עם המנהל שלי כדי לסכם מתי ואיך אני חוזרת לעבוד והוא יידע אותי שהתפקיד אותו עזבתי לא קיים עוד (המחקר נגמר ואין בו עוד צורך). הוא הציע לי מספר תפקידים ומתוכם סיכמנו שבינואר, בתום 6 חודשים של חל"ד+חל"ת אחזור לעבוד כעוזרת מחקר- עבודה מהבית בזמנים גמישים גם כן, אולם בחצי משרה. שבוע לפני החזרה המיועדת, כשרציתי לסגור איתו את הפרטים האחרונים הוא עדכן אותי (והפתיע אותי לגמרי) שהמחקר הזה נכון לעכשיו לא מתחיל מכל מיני סיבות ולכן גם התפקיד הזה לא קיים והציע מספר אפשרויות אחרות, שהן הרבה פחות טובות מבחינתי, וכוללות עבודה מבית החולים ולא מהבית ושכר נמוך יותר. אחרי הבנה שלא משתלם לי לחזור לעבודה בתנאים האלה ומכיוון שברצוני להשאר בבית כדי לגדל את בתי וכדי להתרכז בכתיבת התזה ללימודים סיכמנו שלא אחזור לעבודה והחלטתי שאני מעדיפה לחתום אבטלה. סיכמנו זאת בידידות רבה, תוך הסכמה שאם יהיה בהמשך משהו חדש על הפרק ידבר איתי.
כדי לחתום אבטלה ולקבל את כל הזכויות, הבנתי שעדיף שהוא יפטר אותי ולא שאני אתפטר ומבירור עם ביטוח לאומי הבנתי שיש תנאים מסוימים בהם הוא יכול לפטר אותי. מה שמתאים במצב שלי הוא שהוא יכתוב מכתב בו יכתוב כי התפקיד בו עבדתי לא קיים עוד וכי אין לו תפקיד דומה בתנאים דומים להציע לי. ביקשתי שיכתוב מכתב כזה והוא הסכים ואכן שלח לי אותו. אולם אחרי מספר ימים שלח לי הודעה שרואת החשבון טוענת כי לא ניתן לפטר אותי וכי כנראה אצטרך להתפטר בעצמי. השאלה היא האם אני אכן צודקת והוא יכול לפטר אותי ואם כן מה החוק אומר ואיך אכן ניתן לעשות זאת ומה אני מפסידה במידה ואני מתפטרת ולא הוא מפטר אותי? מבחינת פיצויים, אבטלה וזמן המתנה לאבטלה.

אשמח לכל עזרה וייעוץ. תודה רבה.
קארין
11/02/2019 07:09
בוקר טוב,

עבדתי בחודש האחרון דרך חברת כוח אדם במפעל.
המשכורת של החודש לא נכנסה ובבירור מול הנהלת החשבונות של החברת כוח אדם לטענתם, חלה טעות אנוש וטעות בהקלדה של פרטי החשבון.

נאמר לי שהכתב שלי לא היה להם מובן (למרות שהעברתי להם גם צילום של פרטי חשבון בוואטסאפ)

הובטח לי שהמשכורת תכנס היום וכל עוד זה לא קרה, אשמח לדעת מה יהיה הצעד הבא שלי? (גם רדפתי אחריהם שיחתימו אותי על טופס 101 וחוזה העסקה, גם בחוזה העסקה שקיבלתי לא מופיע שכר שעתי, בראיון נאמר לי משהו אחד כאשר בתלוש מופיע משהו אחר ועוד ועוד)
אוליה
11/02/2019 07:04
שלום,
במידה ובתלוש השכר שלי ישנן טעויות חוזרות במשך כמה חודשים, הבעיה טופלה אבל נמשכה מס חודשים במהלכם כל חודש החזירו את הטעויות בחודש העוקב. יש פה עילה לתביעה? במידה והעובד עדיין עובד ואינו מעוניין לעזוב, מדובר בחברת outsourcing. כנראה שהתשובה שלילית אבל בכל מקרה אשמח לתשובה

בנוסף, בנושא אחר לחלוטין, תביעת ביטוח חובה על הפסד ימי עבודה (מדובר בשבוע והפניה לפיוזתרפיה), עד כמה עו"ד יכול לעזור?

תודה רבה
מיכל
11/02/2019 03:50
שלום,
לפני 4 חודשים עברתי תאונה שקרתה בבית שבעקבותיה נותחתי ואני ולא עובדת כ 4 חודשים.
יש לציין כי אני עובדת באותה החברה כ 26 שנה.
פניתי לחברת הביטוח מנהלים/פנסיה ותבעתי אובדן כושר עבודה.
רצתי לדעת האם יש איסור חוקי שבזמן שאני מקבלת קצבת אובדן כושר עבודה מחברת הביטוח המעסיק יפיק לי תלוש שכר וישלם לי בגין ימי מחלה/ מענק או בונוס (לא מדובר בשכר בגין ימי עבודה).
תודה.
הילה
10/02/2019 20:44
עובד שמועסק אצל קבלן 11 חודשים, ועבר תאונה עם רכב חברה בגלל בעיה מכאנית ברכב - בלמים לא פעלו, הרכב הושבת, וכעת המעסיק רוצה להחתים אותו על כתב התחייבות לרכב החדש שקיבל, שאחד מסעיפיו הוא לשלם השתתפות עצמית בכל מקרה של תאונה, העובד מסרב לחתום, והמעסיק רוצה לפטר אותו בשל כך, האם זה חוקי?

יש לציין, שהעובד לא היה חתום מלכתחילה על מסמך כזה, וגם לא אף אחד מהעובדים אצל המעסיק.
אתי
10/02/2019 20:43
אשמח לעזרה בתחום דיני עבודה בזמן שמירת הריון-
בהוראת רופא תעסוקתי יצאתי לשמירה בגלל אופי העבודה שלי (לא בגלל מצב רפואי בשלב זה) . המעסיק רוצה שאעבוד חלקית מהבית . האם זה יפגע בי בקבלת הגמלה(שעדיין לא אושרה ע"י בט"ל)? האם אני יכולה להגיד למעסיק שאעבוד בחינם? מה עליי לעשות?
מילנה
10/02/2019 20:42
עובד שעתי שעובד 5 ימים בשבוע.
3 ימים 7.5 שעות ויומיים 4 שעות
הגיש 10 ימי מחלה למעסיק (לא כולל שישי שבת).
ביום הראשון לא קיבל, ביום השני והשלישי 50%, 4 ימים אחריו קיבל 100% ולאחר מכן עוד 3 ימים מחצית מהסכום הנדרש.

האם מקצצים בתשלום ימי מחלה לעובד שעובד כל השבוע כי פעמיים בשבוע הוא יוצא מוקדם??
חשוב לציין שעובד אצל המעסיק כמעט 3 שנים ולאחרונה התחיל לצאת פעמיים בשבוע מוקדם
תודה
ברכה
10/02/2019 20:41
דיני עבודה-

אני חתומה על חוזה גלובלי + שעות נוספות, ולכן רושמת את השעות שלי. הבוסית משלמת גם זמני נסיעה למשרד / לפגישות (הכל נכנס לשנות שלי)

יש לי נסיעת עבודה, ואני מנסה להבין איך אני מזינה את השעות עבודה שלי ביום של הטיסה.

יוצאת במוצאי שבת בחצות, טיסה של 16 שעות.

אשמח לעצת המומחים
צחי
10/02/2019 20:39
שלום. בת זוגתי עשתה בייביסיטר לשני ילדים קטנים פעמיים במהלך השבוע שעבר. הסיכום היה שהתשלום יבוצע בעשירי לחודש. ביום שישי האחרון חברתי הייתה אמורה להגיע ב16:00 למשמרת נוספת נוסף אך בסביבות השעה 12 בצהריים חברתי הודיעה לה שלא תוכל להגיע כי אינה חשה בטוב.
האמא טוענת שלא מצאה מישהו אחר בזמן כל כך קצר שתבוא לעבוד במקום חברתי ונאלצה להודיעה למעסיקה שתשאר בבית כי לא מצאה מחליפה.

האמא חסמה את חברתי מהפייסבוק ומהוואטסאפ וטענה שלא תשלם לה עבור היומיים שעבדה, האמא אינה עונה לשיחות טלפון.

מהן זכויותיה של חברתי לגבי התשלום עבור 2 המשמרות שעבדה? איך מביאים את הכסף?

תודה רבה
יפעת
10/02/2019 20:38
שלום יש לי שאלה בנוגע לתלוש שכר... מקווה שזה הפורום המתאים. בתלוש יש נקודות זיכוי עד עכשיו קיבלתי 9.75 נקודות זיכוי אבל החודש כתוב בתלוש 6.75.. זה גם משנה את הסכום בזיכוי האישי.
אפשר בבקשה לקבל הסבר מה זה אומר נקודות זיכוי והאם זה קריטי?
ושאלה נוספת הנתונים המצטברים כאילו התאפסו ובתלוש של חודש ינואר כאילו זה התלוש הראשון שלי במקום העבודה.. האם זה הגיוני? תודה.
לילוש
10/02/2019 19:53
אני עובדת במשרה מלאה, ויצא לי שמספר פעמים הבדיקות נעשו על היום החופשי השבועי כי הרופאה עבדה ביום הזה.

האם צריך לשלם את הפרשי השעות גם על ימים חופשיים?

אציין שאני עובדת במעון, ואם אצא פתאום באמצע היום זה עלול לפגוע בתפקוד התקין של הכיתה..

מה עלי לעשות? לקחת את הבדיקות על ימי עבודה רגילים או שהמעסיק חייב לשלם לי על אותן שעות?
שלומי
10/02/2019 13:34
היי
בפעם השניה בתוך חצי שנה עוקלה משכורתי , השאלי שלי לאן הכסך הזה הולך ? האם הוא נשמר בצד לפרק זמן ואז מוחזר אלי , או שהולך לטובת הנושה שעיקל ואז זה מקוזז מחשבון החוב ?
אתי
10/02/2019 13:27
שאלה

הודעתי למעסיקה שלי שיש לי תור לרופא נשים שלי ב-15:00, והיא אמרה לי לצאת מהעבודה באחת, שעתיים לפני התור שלי, וכשדרשתי הסבר למה היא מבקשת שאני יצא באחת שהתור שלי בשלוש היא אמרה לי שזה בעיה שלי ושהיא כל הזמן אמרה לי לכוון לשם זאת אומרת לקבוע את הבדיקות שלי לזמן ההפסקה או ליום החופשי שלי, אני עובדת בפעוטון.

מותר לה לעשות את זה?
זה לא פגיעה בעובד?

אני בהריון בשבוע 36 ויש לי 40 שעות שמגיעות לי מבחינת החוק לבדיקות הריון. יש לציין שהפסדתי כבר חלק מהשעות בדיקות שלי בגללה מכיוון שהיא אמרה לי לקבוע את הבדיקות ליום חופשי שלי וכך עשיתי, ולאחר בירור הבנתי שאת השעות האלה אני אמורה לקבל רק עם יצאתי לבדיקות במהלך העבודה או לאחר העבודה.
לימור
10/02/2019 13:05
היי שואלת,בשביל חברה לעבודה היא בת 21 עשתה שירות לאומי שנה סיימה בגיל 19 ויודעת יש שנה פטור מביטוח לאומי כי היא משוחררת אחרי השנה הזאת שבה היא עבדה גם היא נשארה בבית בלי עבודה בערך 8 חודשים, התקשרה לביטוח לאומי נאמר לה שאין לה פרטים והיא צריכה לפתוח תיק ולהצהיר על החודשים שלא עבדה מה עושים במקרה כזה? האם ללכת לפתוח תיק או אם ככה נאמר עדיף לא להצהיר ולא לשלם רק מוסיפה שהיא לא חתמה אבטלה ב8 חודשים האלו .
מה עליה לעשות בדיוק וכמה היא תשלם לפי הגיל שלה ומה עליה להביא ואם יש צימצום חוב מחוסר ידע ??
אשמח למענה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!