פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 216
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

ליאת
19/02/2019 10:50
אני ליאת ועובדת שעתית יצאתי לחופשת מחלה בת 3 ימים.. המעסיק שילם לי לפי החוק... היום הראשון ללא תשלום יום שני +שלישי 50 %
כמה ימים בפועל הוא צריך לנכות לי מהדמי מחלה הצבורים שלי?
האם 3 ימים לפי האישור מחלה למרות שבפועל שילם רק עבור יום אחד מלא. או שרק יום אחד.
שרונה
19/02/2019 10:34
הריון 3, שבוע 22. בהריונות הקודמים לא סבלתי בכלל, ההריון הנוכחי אחרי 8 שנים. סובלת מכל התסימנים משבוע 14 בערך, כל שבוע הכאב מתגבר. שבוע שעבר הייתי אצל האורטופד (לפני שהכרתי את הסימפי) המליץ על שבוע מנוחה, ניצלתי את הזמן למנוחה מוחלטת. היום חזרתי לאורטופד. הוא המליץ לי על שמירת הריון בגלל כאבי גב.
לא הזכיר סימפח, שאני הזכרתי הוא עיקם פרצוף ואמר לי לגשת עם ההמלצה שלו לרופא נשים.
מה הסיכוי שעם ההמלצה שלו יאשרו לי שמירת הריון?
שני
19/02/2019 09:55
שלום,

אני מעוניינת לחתום על חוזה העסקה, אך יש לי חששות לגבי חוקיות החוזה.

כחלק מהחוזה מופיע סעיף לגבי ההכשרה שבגינה קיימת תקופת התחייבות ל24 חודשים.

כתשובה לשאלתי לגבי אופי ההכשרה, נאמר לי כי היא לא קורס מקדים עם שעות הכשרה מוסדרות כלשהן, זוהי תקופת למידה שמטרתה להגיע לעבודה עצמאית ופרודקטיבית.

תקופת ההכשרה מוערכת לסדר גודל של, בלשון הנציגה, "נגיד שבועיים" שבהם לומדים את העבודה,כלומר אין משהו מוגדר שמצביע על תום ההכשרה. נאמר לי כי ניתן לכמת את ההכשרה בשעות אך הם עשו הערכה של תקופה ממוצעת של זמן למידה ומשם נובעים המספרים.

בנוסף נאמר לי כי ללא קשר לאורכה הממשי של ההכשרה, הקנס בגין הפרת תקופת ההתחייבות עומד על 3000 ש"ח, שהם חצי משכר הברוטו החודשי, והוא אינו מדורג (סכום הקנס עומד על 3000 ש"ח ללא קשר למועד הפרת תקופת ההתחייבות).

הפרת תקופת ההתחייבות מוגדרת כהתפטרות ו/ או שהעובד, בלשון החוזה, "יגרום, בכל דרך שהיא, לפיטוריו מהחברה " לפני תום 24 החודשים מתחילת העבודה. העובד, בלשון החוזה, "ישלם לחברה מיד עם דרישתה הראשונה את הוצאות הכשרתך בסך של 3000 ש"ח....העובד נותן הסכמתו לניכוי סכום זה ממשכורתו החודשית ו/או מכל סכום אחר שיגיע לו מהחברה.....וזאת מבלי לגרוע מזכות החברה לגבות סכום זה בכל דרך אחרת" בלי שהנושא יבדק תחילה בבית דין לעבודה.

האם הסעיף חוקי? אם במקרה ואחתום על החוזה כפי שהוא מנוסח ואתפטר \ אפוטר מסיבה כלשהיא במהלך תקופת ההתחייבות אהיה באמת חייבת לשלם להם 3000 ש"ח?

תודה מראש לעונים
מתן
19/02/2019 09:48
היי.

אני עובד שכיר בחברת קרמיקה בירושלים בתור נהג מנוף. לא אמורה להיות עבודה פיזית.

שאין נסיעות עובדים במחסן זה אומר שמרימים קרמיקה ומשקלים כבדים למרות שזה לא רשום בחוזה.

אתמול גיליתי שקיבלתי קילה ואני צריך לעבור ניתוח. זה קרה מהרמות כבדות בעבודה. ברגע שהודעתי למעסיק הוא אמר שרוב הסיכויים שהוא הולך לפטר אותי כי אין לו מה לעשות איתי פה ונהיגה זה לא מספיק צרים גם לעבוד במחסן. השאלה שלי היא כזאת.

א. אם אפשר לתבוע כתאונת עבודה. מה הסיכוי לקבל משהו.

ב. האם בכלל מותר למעסיק לפטר על דבר כזה שהחברה בעצמה גרמה לעובד להפצע

תודה
גלית
19/02/2019 09:45
בוקר טוב לכולם

אני שואלת בשביל חברה, החברה חולה במחלה כרונית אשר מוכרת בביטוח לאומי כנכה כללית ומקבלת אובדן כושר עבודה קבוע בנוסף היא מקבלת 100% אובדן כושר זמני ממבטחים החדשה.

בשנים האחרונות עבדה כעצמאית כעוסק פטור.

לאחרונה קיבלה הצעת עבודה ל50% משרה כשכירה. (משרה זמנית שהיא מעוניינת לנסות כי ייתכן שהקושי הרפואי לא יאפשר לעבוד בה לאורך זמן)

השאלה היא עד כמה זה יכול לפגוע בקצבאות הקיימות, במיוחד מול מבטחים? ועד כמה מבטחים ישתמשו בקלף הזה לרעתה?

תודה
אורי
19/02/2019 09:38
בוקר טוב

חבר קרוב הוא אב חד הורי ועובד במקום עבודה חצי שנה.
10 ימים הילד שלו היה מאושפז בבית חולים והוא לא יכל ללכת לעבודה .הוא הגיש להם את הימי מחלה והטופס אשפוז ,והיום שהתקשר לבשר שמחר הוא חוזר לעבודה אמרו לו שמצאו מישהו אחר במקומו והוא מפוטר כי הוא נעדר לתקופה ארוכה ..
זה תקני ?
עדי
19/02/2019 09:28
שלום,
אודה לעזרתכם בחישוב שעות לשכר בגין יציאה לבדיקות בהריון.
אעזר בדוגמא הבאה:
- אני אמורה לעבוד בכל יום 9 שעות (8 עד 17)
- הייתי בבדיקה משעה 8:00 ועד 10:00 (שעתיים)
- באותו יום נשארתי עד השעה 18:00.
האם המעסיק צריך להחזיר לי שעתיים או רק שעה (שזאת ההשלמה לתקן היומי)
המעסיק טוען שהוא צריך להשלים לתקן היומי ולהחזיר לי רק שעה. אני נשארתי שעה נוספת על מנת להשלים שעות שחסרות לי מימים אחרים ולא להגיע לחוסר בסוף החודש.
אודה לחוות דעתכם.
עובד שיש לו כמ...
18/02/2019 22:12
העבודות נוספות שלי כשכיר, אני עדיין יכול ללכת ולתבוע דמי אבטלה(העבודות כשכיר הם עבודות קשות פיזית לעומת העבודה העצמאי)
רונית כהן
18/02/2019 20:10
אני עובדת כמנהלת חנות כ 20 שנים המעביד ניכה לי כל חודש מהתלוש עבור קרן פנסייה אולם לא פתח לי קופה .נפצעתי בבית עקב כך קיבלצי נכות בשיעור 100% מביטוח לאומי ולתדהמתי גיליתי שהמעביד לא העביר את הכסף כל השנים.האם אני יכולה לתבוע? האם יש התיישנות? עבדתי בביי סנטר כמנהלת חנות
נטלי
18/02/2019 19:53
שלום. פוטרתי מעבודתי והמעסיק מבקש שאחתום על מסמך כתב ויתור סילוק. המעסיק התחיל לשלם לי נסיעות ושעות נוספות רק לאחר שנה וחצי בעבודה.
אני רוצה לדעת בבקשה אם במידה ואני חותמת על המסמך הזה אז לא אוכל בעתיד לדרוש המגיע לי נסיעות ושעות נוספות מהחודש הראשון שעבדתי?
תודה רבה.
יניב
18/02/2019 18:33
שלום
אודה לייעוץ
אני עובד אצל מעסיק החל משנת 2014 זוהי עבודתי הנוספת, אני מבצע תיאום מס כל שנה, בשנת 2015 המעסיק קיבל את תאום המס אך לא קיזז במהלך כל השנה, קיבלתי מכתב ממס הכנסה לגבי שנה זו והם ביקשו ממני לעשות רישום מקוון שבסופו של תהליך נמצאה שומה ע"ס כ-16000 ש"ח, האם בגין טעות זו על המעסיק לשלם לי את סכום השומה שאותה אעביר למס הכנסה ובגינה יקוזז לי כל חודש מהשכר סכום מסויים, במידה והמעסיק מסרב לשלם לי את הסכום מה עליי לעשות
רעות
18/02/2019 14:36
אודה לעזרה בנוגע לביטוח בריאות.
פוליסת בריאות שבוטלה עקב סיום עבודה בחברה ובטעות לא בוטל הרובד המורחב ולכן המשיכו חיובים באשראי רק על המורחב(הבסיסי בוטל).

האם תקין שחברת הביטוח טוענת שבגלל ששמנו לב אחרי 4 שנים הם לא מחזירים את החיובים השגויים?

בנוסף, במידה והיה קורה משהו חלילה, האם בכלל היה אפשרי לממש את הפוליסה- החלק המורחב כאשר אין את הרובד הבסיסי?
תודה רבה!
מוריה
18/02/2019 14:36
אני עובדת במוקד טלפוני המספק שירותים טלפונים לחברות חוץ שונות,
עוד שבועיים חברת החוץ שעבורה עבדתי בשנתיים האחרונות מסיימת את החוזה שלה עם המוקד,
במוקד הציעו לנו לעבור לעבוד עבור חברת חוץ אחרת, שאופי ואינטנסיביות העבודה בה הוא שונה(נמצאת באותו מיקום), או פשוט לעזוב. בחוזה העבודה שעליו אני חתומה כתוב כי: המעביד יהיה רשאי לנייד את העובד בין מספר תפקידים(עובד דלפק,מענה טלפוני,שיווק וכיוצ"ב) הכל בהתאם לצרכי המעביד ובהסכמת העובד .
מצוין שהניוד הוא בהסכמת העובד, האם זה בסדר שלא ניתנת לנו אפשרות לפיטורים וקבלת פיצויים?
בני
18/02/2019 12:46
מה הזכויות של חשמלאי יש אומרים מגיע לי קרן קיבוציים משכורת 13 ועאבל אין כלום מה מגיע לחשמלאי בבניין
מונה
18/02/2019 10:08
שלום,
אני מאזור ואדי ערה ועובדת בשפיים,
הם משלמים לי 13.50 נסיעות על המשמרת וזה הכי לא משתלם, אני מגיעה לשפיים בהסעה שאני משלמת לה 50.
דיברתי עם המנהל הרבה פעמים וזה עדיין לא הסתדר,
השאלה היא,איך אפשר לדעת מה הוא הקו הכי זול שבו אפשר להגיע לשפיים מוואדי ערה? והאם ניתן לבקש ההפרש?
קלרה
18/02/2019 10:07
שאלה בנוגע לטופס 101 - במקרה של עבודה של מספר ימים אצל מעסיק, ואז פיטורין שלא כדין, אפילו לא נחתם חוזה העסקה, כרגע הנושא עומד להיות מוגש כתביעה בבית הדין לעבודה בגין פיטורין שלא כדין ובקשה בתשלום פיצוי עפ''י החוק - האם נדרש מילוי טופס 101 במקרה זה?
או שהנושא כבר ידון בבית המשפט?
תודה
פולינה
18/02/2019 07:59
ילדתי ב 25.11.18
אני זכאית לחופשת לידה של 26 שבועות ( שרק 15 שבועות מתוכם בתשלום ו 11השבועות הנותרים ללא תשלום ).
ישלי שאלה ובבקשה מעוניינת לקבל תשובה מהימנה ממי שיודעת . ( רוצה לוודא שהבנתי נכון )
לגבי צבירת זכויות סוציאליות בתקופת חופשת הלידה .
הבנתי שבמשך 11 השבועות הנותרים ממשיכים לצבור ותק , ימי מחלה והבראה .
עד כמה שהבנתי ימי חופשה לא נצברים .
כמו כן חודשיים ראשונים מסוף תשלום דמי הלידה המעסיק אמור לשלם עבורי דמי ביטוח לאומי .
האם כך ?
תודה
עורך דין
18/02/2019 09:23
שלום פולינה

באתר זה יש מגוון כתבות המסבירות את הזכויות שלך לאורך חודשי ההריון ולאחר הלידה. מומלץ בהחלט לקרוא אותן, שאז "תעשי לעצמך סדר" ותכירי את הזכויות שלך בתקופה זאת.

בהצלחה
מרינה
18/02/2019 08:00
שבוע שעבר ביום חמישי שלחתי למנהלת שלי הודעה בוואטסאפ על זה שאני עוזבת את העבודה. (רוצה לציין שאני עובדת שם כבר שנה וחודש..) היא אמרה לי שאני צריכה להגיש לה מכתב המודיע על ההתפטרותי , ולתת לה חודש..היום אני החלטתי שאני נשארת לעבוד שם בנתיים.

אז רציתי לשאול כל עוד לא הגשתי מכתב התפטרות היא לא יכולה לעשות לי כלום?

ההודעת וואטסאפ ששלחתי לה יכולה לשמש נגדי או שעד שאני לא מגישה מכתב אז לא יכולים לגעת בי, אלא אם הם מחליטים לפטר אותי...

אשמח לתשובות.
עורך דין
18/02/2019 09:22
שלום מרינה

אם לא התפטרת בפועל אין כל בעיה. עדיין ולמען הסדר הטוב, מומלץ להוציא מכתב למעסיקה שלך ולציין ויתרת על המחשבות להתפטר ואת רואה את מקומך במקום העבודה הזה לעוד שנים ארוכות.

בהצלחה
מיה
17/02/2019 09:27
בוקר טוב לעורכי הדין ומנהלי הפורום הנכבדים

מקווה לקבל תשובה מדוייקת למקרה שלי:

אני מקבלת שכר גלובלי, נוצר מצב החודש שבגלל השעות הנוספות (הרבות יחסית) שעשיתי, השכר הגלובלי נמוך ביחס לשכר המינימום לשעה.

נכון, אני חתומה על הסכם העסקה גלובלי אך האם חוקי שבגלל שעות נוספות שנגרמו ע"י אילוצי החברה לא אקבל מינימום לשעה?

תודה.
עורך דין
18/02/2019 09:20
שלום מיה

בכל מקרה, ללא תנאי, השכר השעתי שלך חייב להיות לפחות בגובה השכר המינימום הקבוע במשק ואין שום סיבה בעולם לפיה המעסיק יכול להתנות על הוראות החוק בעניין זה.

בהצלחה
נטלי
15/02/2019 12:41
פוטרתי מעבודתי לפני שבועיים לאחר כמעט שנתיים בעבודה.
המעסיק רוצה שאחתום לו על מסמך שאומר שאני משחררת אותו מכל תביעה מצידי בעתיד ושהוא לא חייב לי כלום יותר
האם זה חורי והאם אני חייבת לחתום? במיוחד עכשיו כשגיליתי שלא שילם לי כמה דברים
עורך דין
18/02/2019 07:28
שלום נטלי

המעסיק לא יכול לכפות עליך לחתום על מסמך כלשהו ובטח שלא יכול להתנות את ביצוע גמר חשבון ותשלום פיצויי הפיטורים בחתימה על מסמך כלשהו.

בהצלחה
גננת
15/02/2019 00:29
לאחרונה נדחה ערעור של 'ארגון גננות מחנכות', ובפסיקה נקבע שהארגון לא יחשב ארגון עובדים. אשמח לדעת מה המשמעות של זה, ביחוד האם ישנה משמעות לגננות שעברו מהסתדרות המורים לארגון גננות מחנכות, והאם ובאיזה תנאי הארגון יכול לקבל מעמד של ארגון עובדים.. תודה !
עורך דין
18/02/2019 07:27
שלום גננת

זה שבית המשפט קבע את שקבע אומר הלכה למעשה שלארגון אין כל משמעות חוקית והוא אינו מייצג את הגננות. מומלץ להתייעץ עם עורך הדין שייצג את הגננות בהליך המשפטי לגבי השלכותיו, שכן הנושא מורכב מכדי לפרוס ולהסביר אותו מעל גבי פורום מקוון.

בהצלחה
בריונית
14/02/2019 20:06
שלום רציתי לברר. כשאני הולכת לבדיקות הריון בתשלום. נניח ולא הגעתי לעבודה. ובאותו יום היתה לי בדיקת הריון והגשתי למעסיק. ( מתוך ה 40 שעות ) ולא משולם לי כי לא הגעתי לעבודה. טוענים שאני צריכה להיות נוכחת לפחות שעה כדי לקבל שכר עבור הבדיקה. האם זה תקין לא לשלם לי?
עורך דין
18/02/2019 07:25
שלום לך

אם לא הגעת לעבודה את יכולה להביא אישור מחלה ואז ירד לך יום מחלה (1) ללא תשלום בכל מקרה.

בהצלחה
אירה
14/02/2019 15:49
קראתי את המשפט הזה בכתבה באתר : "חופשת הלידה מוגבלת לפרק זמן מסוים, שלאחריו את אמנם יכולה לחתום בלשכה ולקבל אבטלה, אבל את מוכרחה להגיע לראיונות העבודה שאליהם את מזומנת"

לא הבנתי איך זה עובד- מי בעצם מזמיןאותי לראיונות עבודה? ביטוח לאומי עצמו בודק מה מתאים לי ואז פונה למעסיקים שיזמנו אותי לראיון?
תודה
עורך דין
18/02/2019 07:24
שלום אירה

התפקיד של לשכת התעסוקה הוא למצוא לך עבודה וכך יפנו אותך לראיונות עבודה אצל מעסיקים שונים ומשונים, מיד לאחר שתתחילי לחתום אבטלה.

בהצלחה
ש.ב
14/02/2019 15:27
היי

אשמח ליעוץ בנושא קצת שונה. אני עובדת במקום עבודה שאהוב עלי במיוחד. אך כבר זמן מה ביחסים לא טובים עם המנהלת שלי (לדעתי בעיקר קשיים בתקשורת שהחמירו מאוד) ומחזיקה את עצמי לא להתפטר. השבוע קיבלתי מכתב הזמנה לשימוע.

מכתב מאוד פוגעני שלא משקף בכלל את העשייה והתרומה שלי למקום במשך מספר שנים. מכתב שנובע בעיר מחוסר ביטחון של המנהלת מולי וחוסר התפוד שלה לגבי נושאים מסוימים.

אין סיכוי לצאת בטוב מכל הסיטואציה ולהפרד בנועם עם מכתב המלצה.

איך בכל זאת עלי לנהוג בשיחה השימוע?

מה עושים כאשר בראיון עבודה מבקשים לדבר עם הממונה הקודם? איך מציגים את הסיטואציה. אם פיטרו אותי אני כבר מתחילה מנקודת מוצא גרועה יותר.
איך הכל זאת ניתן לצלוח ראיון עבודה למרות שתהיה חוות דעת שלילית מהממונה האחרון?

תודה רבה.
עורך דין
18/02/2019 07:22
שלום לך

יש באתר זה כתבה מעניינת שמסבירה איך לקבל מכתב המלצה מהמעסיק, גם באותם מקרים שיחסי העבודה מסתיימים בטונים צורמים. בכל מקרה, ראוי לנסות ולסיים (אם אכן תפוטרי) את יחסי העבודה בצורה מכובדת ומנומסת, מבלי לשרוף גשרים. תמיד אפשר לפנות אל המעסיק לאחר הפיטורים ולבקש מכתב המלצה. הכי הרבה יגידו לך לא.

ומעבר לכך, עובדים רבים (מאד) מתקבלים לעבודה חדשה גם בלי המלצה מהמעסיק האחרון, שכן זה די טבעי שאנשים לא תמיד מתסדרים עם כולם.

בהצלחה
שרון
17/02/2019 20:10
שבוע טוב, אני עובדת במשרה מלאה ועוד חצי משרה מרצה במוסד אקדמי פעם בשבוע כ-3 שעות.

כאשר אצא לחופשת לידה הייתי שמחה לצאת לחופשה במשרה המלאה ואילו להמשיך להגיע לעבודה במוסד האקדמי כמרצה פעם בשבוע לכמה שעות (כמובן רק במידה וארגיש בטוב) שבועיים לאחר הלידה.

האם זה אפשרי לקבל חופשת לידה ממעסיק אחד ואילו ממעסיק שני (מוסד אקדמי) לעבוד כרגיל ?

תודה רבה על תשומת הלב.
עורך דין
18/02/2019 07:20
בוקר טוב שרון

בחופשת הלידה לא ניתן לעבוד כלל. תצטרכי לעזוב את 2 מקומות העבודה.

בהצלחה
יוליה
14/02/2019 13:31
שלום, עבדתי במקום מסויים 5 שנים במשרה מלאה. ובשלב כלשהו התחילה שם בעיה של חוסר עבודה ושחררו אותי מוקדם הביתה או שפשוט היו אומרים שאקח ימי חופש. היו חודשים שביקשתי לפדות ימי חופשה בלי להיות בחופשה כי לא היו לי הרבה שעות ויצא שכר נמוך. בשלב כלשהו התחלתי לחפש עבודה וזה נודע למעסיק אז כעונש היא אמרה שאנצל את כל העשר ימי החופש שלי ולאחר מכן אבוא לשימוע. בשימוע היא אמרה לי שהיא רואה שאיני מעוניינת להשאר במקום וגם היא לא יכולה לספק לי את אותם התנאים של שעות של משרה מלאה. אז היא הודעיה לי שתשלח את מכתב הפיטורים ותלוש שכר בחודש הבא. אבל כשקיבלתי את תלוש השכר ראיתי שהיא לקחה ממני קנס על אי הודעה מוקדמת. ואז ביקשה שאשלח לה מכתב התפטרות בדיעבד. האם כדאי לתבוע בבית דין לעבודה? אין לי שום ראיות למה שהיא אמרה לי בשימוע. מחכה לתשובה, תודה.
עורך דין
18/02/2019 07:19
שלום יוליה

משאלתך לא ממש ברור מתי בדיוק נתת מכתב התפטרות והאם נתת למעסיקה הודעה מוקדמת. מומלץ לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני לצורך קבלת החלטה לגבי האפשרות להגיש תביעה.

בהצלחה
שחר
14/02/2019 12:02
חייב להבין
האם מעסיקים חייבים להחזיר עובדת לאחר חופשת לידה לתפקידה?
או ניתן לתת לה תפקיד אחר ?
עורך דין
17/02/2019 17:31
שלום שחר

חייב בהחלט - לפי חוק.

יש באתר זה מספר כתבות העוסקות בדיוק בנושא זה ומסבירות מה הן חובות המעסיק בכל הנוגע לקליטתה של עובדת בחזרה לתפקידה לאחר תום תקופת הלידה. מומלץ לקרוא בנושא - בתפריט הראשי של האתר תחת "נשים".

בהצלחה
יואנה
14/02/2019 11:39
היי כולם!

הפסקתי לחתום שבועיים ליפני העיצומים של לשכת תעסוקה... ואז עבדתי חודש ולא ניצלתי את כל הימי האבטלה שלי.
רציתי לחזור לחתום כמובטל חוזר אבל אי אפשר בגלל עיצומים.
הזכויות לימי הבטלה שלי עד סוף אפריל ויש לי 68 יום.

מה קורה עם העיצומים נמשכים? האם ישלמו דמי הבטלה רטרו למי שלא יכל לחזור לחתום בגלל זה? מה ניתן לעשות בנתיים?
עורך דין
17/02/2019 17:30
שלום יואנה

סביר שהזכויות שלך לא יתייתרו בשל השביתה אך כרגע אין באמת גורם שיכול לתת תשובות מוסמכות לעשרות אלפי נפגעי השביתה. צריך עוד קצת סבלנות.

בהצלחה
לימור
14/02/2019 11:03
שאלה לגבי שעת הנקה

אני עובדת במקום עבודה כ4 שנים חזרתי מחופשת לידה בדיוק בתום החופשת לידה בתום 3 וחצי חודשים. לפי חוק מגיע לי 4 חודשים שעת הנקה . כרגע אני מקבלת חצי שעה של שעת הנקה ולא שעה . כששאלתי למה לא שעה ענו לי מאחר ומנכים לי חצי שעה הפסקה מגיע לי חצי שעה של הנקה ולא שעה . יש לציין כי זה ההסכם שלי מתחילת העסקה הורדה של חצי שעה הפסקה . האם תקין לשלם חצי שעה של שעת הנקה ולא שעה ?
עורך דין
17/02/2019 17:28
שלום לימור

זה לא נשמע תקין בעליל. המעסיק שלך לא יכול לבחור אם להתנות על הוראות החוק והזכות שלך אינה ניתן לשינוי בהתאם לצרכיו ורצונותיו של המעסיק.

בהצלחה
אמונה
14/02/2019 10:45
יצאתי לשמירת היריון ב25/10 וילדתי ב31/1, ככה שחופשת הלידה שלי מסתיימת באמצע מאי. אני מתכננת לחזור לעבוד בסביבות ספטמבר-אוקטובר, אבל לא מעוניינת לחזור למקום העבודה הקודם שלי. מתי אני יכולה להתפטר לשם גידול הילד ככה שאוכל לקבל את שלושת חודשי האבטלה אחרי שחופשת הלידה תסתיים?

המון תודה!
עורך דין
17/02/2019 17:27
שלום לך

מיד לאחר תום תקופת חופשת הלידה בתשלום את יכולה להגיש מכתב התפטרות ולציין כי את מתפטרת לצורך טיפול בילד.

בהצלחה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!