פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 170
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רותם
01/12/2019 16:54
אתמול כשהגעתי למשמרת ראיתי שסידור העבודה פורסם בלעדיי (כשיש לי 3 משמרות כתובות בחוזה).

לא נאמר לי כלום לפני ולא הועלתה כלפי כל טענה (להפך, הגדלתי ראש במשרה הזאת ועד כה היו כלפי רק תודות), וכששאלתי פתאום המנהל "נזכר" שיש לי שימוע ביום ראשון (הכל בוואטסאפ).

מיותר לציין שזאת עוגמת נפש רצינית לבוא למשמרת ולראות שהחליטו לפטר אותך בלי להגיד לך אפילו (כי המשמעות של לפרסם סידור בלעדייך היא ברורה), כשבעצם ה"בלב פתוח ובנפש חפצה" לגבי השימוע לא תקף פה.

בהתנהלות גועלית כזאת עוד לא נתקלתי, הקטע ההזוי שזה גם בלי סיבה כי היחסים שלי עם אותו מנהל היו תקינים.

אני מרגיש שהדבר לא נעשה בתום לב, בתחילת עבודתי בחברה הבנתי שכל העובדים (אנחנו שישה) חוץ מאחד עובדים רק חודש.

שאלתי את המנהל אם זאת מדיניות לפטר עובדים מהר והוא אמר שממש לא ושפשוט "אנשים לא יכלו להגיע למשמרות " (שזה קריטי כי זאת חברת שמירה).

הייתי שמח לדעת אם יש קייס לתביעה או שבגלל שפורמלית הוא כן זימן אותי לשימוע (בוואטסאפ זה נחשב בכלל או שצריך מכתב?)

אז הוא כביכול פעל לפי חוק?
אלכס
01/12/2019 14:43
שלום לכולם! לפני כחודשיים הייתי צריך לעבור מיקום עבודה. התקבלתי למקום חדש והם אף שלחו לי חוזה במייל ( לא חתום) שבו היה מצוין את תאריך תחילת העבודה.עזבתי את המקום עבודה הקודם ובאתי לשם בתאריך שסוכם. חצי שעה לאחר שבאתי נאמר לי שהם לא מקבלים אותו והתקבשתי לעזוב את המקום. לאחר דין ודברים איתם בהודעות לא הוסבר לי הסיבה לכך אך הובטח לשלם על אותו היום ( ההודעות נשמרו אצלי). בפעולה גם אותו יום עצמו לא שולם יפניות הבאות הם פשוט ביננו. השאלה האם אפשר לתבוע אותם על עוגמת נפש או משהו ( הרי עזבתי עבודה והפכתי להיות מובטל בגללם ומעבר לזה האם יש אפשרות לתבוע אותם על הלנת שכר? הבטיחו לו מפורשות תשלום ליום אחד ולא שילמו. תודה מראש
סילביה
01/12/2019 14:42
היי
רוצה לברר
אני עובדת בשתי עבודות - כאשר בבוקר העבודה העיקרית שלי (משעה 8 עד שעה 17- 9 שעות) ומשעה 6 עד 9 (3 שעות) העבודה השניה (ואת העבודה השנייה התחלתי לפני חודש)
אני תושבת נתיבות - הדרום וביומיים שהיתה הסלמה בדרום גם נאמר כי אין לפתוח מקומות עבודה לא חיוניים מה שגרר מצב שלא הלכתי גם לעבודה של הבוקר הראשונה וגם לעבודה של הערב השנייה לפי הנחיית פיקוד העורף.

במצב שכזה כמה אני אמורה לקבל בשכר והאם התשלום הוא אחד לשתי העבודות ביחד או לכל עבודה בנפרד.
כמה אמורים באופן כללי לשלם על כל יום שנעדרתי מהעבודה לפי הנחיית פיקוד העורף והוראתם ?
פועה
01/12/2019 14:25
שלום
השלמתי כבר לימודים לגמול השתלמות א'
ולאחרונה סיימתי לימודי תואר ראשון , האם לימודי התואר יכולים להיות מוכרים לגמול השתלמות ב'

בברכה
פועה
עמית
01/12/2019 12:55
חייבת עזרה בנוגע לפיצויי פיטורין - תודה לעונים

עבדתי סה''כ שנה וקודמתי למנהלת ---10 חודשים כמנהלת חנות שכר גלובלי 8500 לחודש)

פוטרתי במאי האחרון מהחנות בשל ''התייעלות החנות''

כמה שאלות :

1) איך מחשבים כאן את פיצויי הפיטורין ?

2) המעסיק פתח את הקופה פנסיה רק לאחר שנה של העסקה האם זה חוקי? אני הייתי בת 21 חיילת משוחררת
אידה
01/12/2019 13:41
פיטרו את אמא שלי עשו לה שימוע בעל פה ולא החתימו אותה על כלום הודיעו לה בעל פה על פיטורין ונתנו לי שבועים הודעה מוקדמת בעל פה אחרי זה שלחו לה בםקס מכתב התפטרות ולא נתנו לה מהמכתב שבועים הודעה מוקדמת .ולגבי ימי לחימה אנו גרים חצי קילומטר קו אוירי מעזה והם אומרים שלא מגיע לה תשלום על הימי לחימה כי היא עובדת קבלן.גנבו לה שעות עבודה
עידו
01/12/2019 09:28
שלום, קוראים לי עידו ועבדתי בחברת שמירה בסופי שבוע *בלבד*.
בהפרשות הפנסיה שלי אני רואה שהשכר המבוטח מכסה את כל שעות העבודה, אבל בהפרשות להשתלמות אני רואה שהשכר המבוטח הוא סכום מאוד קטן, כנראה שהוא לא כולל שעות שבת.
רציתי לדעת האם הדבר תקין?
(ייתכן שמדובר בהסכם קיבוצי בתחום שמירה ואבטחה אבל לא ברור לי למה שהשכר המבוטח יהיה שונה עבור השתלמות בהסכם קיבוצי)
אורנה
30/11/2019 18:21
משרד שלנו עבר מקום למתחם זמני לתקופת שיפוצים שצפויים להימשך שנה לפחות. במתחם החדש (הזמני) התנאים הרבה יותר גרועים מהמשרד הישן : צפוף מאוד, החלונות לא נפתחים, אין אוורור מתאים, אין ארוחות מסובסדות בקפטריה, בעיות חניה וכו'. אין מספיק עמדות עבודה לכולם, לכן המעסיק החליט שחלק מהעובדים יחלקו את העמדה שלהם עם עובדים אחרים ויעשו רוטציה ביניהם כאשר אחד עובד במשרד - השני עובד מהבית ולהפך.
אני תוהה האם המצב נחשב להרעת תנאים של העובדים המצדיק התפטרות בתנאיי פיטורים?
דגן
28/11/2019 15:18
צריך עזרה בלמלא כל מה שצריך לביטוח לאומי ולקבל את הכסף שלי בהקדם האפשרי. אני אחרי תאונת עבודה. המעסיק ממלא לי טופס 250 ועדיין לא יודע עם ממלא לי טופס 211. כרגע אין לי כסף מיותר לשלם לעורך דין ואני די תקוע בבית בהרצליה בגלל כאבים מעצבנים ברגל. אני לא נייד. בבקשה תעזרו לי כי אני לא מבין בזה הרבה ומרוב טיפשות לא לקחתי תפרטים של הרוכב הפוגע ואין עדים.
יעל
28/11/2019 14:16
התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש בנובמבר 2019, 100% משרה, 160 שעות בחודש.
מכיוון שה 1.11.19 יצא על יום שישי, הם חתמו איתי על חוזה העסקה החל מה3.11.19.
בכל מקרה יצא שהחודש עבדתי 160 שעות שבועיות (4 שבועות, 8 שעות כל יום), אבל למרות זאת קיבלתי רק 93% מהשכר.
הם בתגובה אומרים שאין להם אישור העסקה בימי שישי, ושתמיד החודש הראשון הוא בעייתי עבור העובד, בהמשך זה יהיה שכר גלובלי, רגיל.
האם יש לי משהו לעשות לגבי זה? זה חוקי?
תהילה
28/11/2019 13:39
אמא שלי קופאית בסופר, קיבלה במשך השבוע שטר מזוייף של 200 שח , שסימנה אותו עם הטוש לא שמה לב לצבע כי היה חלש...
רצו להחתים אותה על טופס שירד מהמשכורת שלה 200 שח והיא לא הסכימה אז אמרו לה שמפטרים אותה אבל היא לא תקבל מכתב פיטורין ולא פיצויים. נשמע לי לא תקין בעליל! עזרתכם?
מנשה
28/11/2019 12:30
שלום , אני מקבל שכר גלובלי עבור שעות עבודה נורמטיביות(בוקר עד אחר צהרים) . ביום מסוים הייתי בחופש ונקראתי לטפל בבעיה . על כן הגעתי לעבודה באותו יום ועבדתי מ-20:00 עד 24:00 .
רציתי לשאול האם השכר עבור שעות אלה הוא 100 אחוז או יותר ? כיון שלמעשה גם נקראתי מהחופש שלי וגם נאלצתי לעבוד בשעות שאינן שעות עבודה בכלל .
טענו שכיון שאני הייתי ביום חופש - זה לא נחשב לשעות נוספות ועלי להוריד מספר שעות החופש כך שהשעות הללו פלוס השעות שעבדתי באותו יום ישלימו ליום עבודה (אני מבין שאת השעות חופשה שקיזזתי בעתיד יחזירו) . אני חשבתי שיום החופש יישאר כפי שהיה ושיתנו לי שעות נוספות אך מעל 100 אחוז . אודה תשובתכם
אילנה שגב
28/11/2019 10:31
האם בעל נכות שלא זיכתה בגמלה הטוען להחמרה,יכול לקבל קצבה על נכות מביטוח לאומי,לאחר הוכחת החמרה דרך ועדה,מאחר והיה עצמאי ללא פנסיה וזכאי מזה שנתיים לקצבת זקנה.
נועה
26/11/2019 11:23
הרקע: עובדת כשנה במפעל 12 שעות 4/5 פעמים בשבוע.

הדבר החל להקשות עליי יש לי בת משפחה חולה, (+בעיה רפואית בקרסול שמקשה עליי עמידה כלכך הרבה זמן)

התחלתי להחסיר מעבודה חלק עם חופשת מחלה וחלק ללא אישור בכלל.

זימנו אותי לשיחה בה המנהל שאל אם אני מעדיפה שיפטרו אותי והשבתי שכן.

1. במידה ואני מתפטרת באופן יזום האם מגיע לי פיצויים?

2. אני עובדת שם שנה, כמה זמן אני צריכה להתריע מראש?

3. האם ברגע שאני מגישה את טופס ההתפטרות, (במידה והם דורשים ממני את הזמן ההודעה מראש) אני יכולה להוציא עליו מחלה?
ח.ו
26/11/2019 11:15
טרם הלידה עבדתי במשרה של 7 וחצי שעות מ 7:30-15. כעת בתום חופשת הלידה המעסיק רוצה להעביר אותי למחלקה הכוללת עבודה פעם בשבוע בסניף אחר בצפון ובנוסף שני פיצולים מ 15-17:30 נאמר לי כי בימים אלה אתחיל שעה מאוחר יותר כדי לא לפגוע בזכויותי, האם מותר לו? האם הדבר לא נחשב הרעת תנאים? האם מותר לי לסרב היות ואני עם תאומים בני שנה ושמונה ותינוקת בת חודשיים ואין לי מי שיוציא מהגנים בימים של פיצול? במידה ואתפטר בגלל הפיצולים האם אוכל לחתום אבטלה ללא המתנה של 90 יום?
תודה לעונים
עינב
26/11/2019 11:14
בוקר טוב

מחר נגמרת לי חופשת הלידה בתשלום.

לפני הלידה עבדתי במשך כ9 חודשים בחנות בה העבודה היא במשמרות 9-15:30 ו15:00-20:30
כולל ימי שישי (3/1 שלושה כן אחד לא בחודש).
להבנתי אני זכאית לדמי אבטלה מהיום הראשון

השאלה האם אני צריכה להביא מהמעסיק מסמך כלשהו? וכמה זמן אני צריכה להודיע מראש על זה שאין בכוונתי לחזור למשרה טרם הלידה.

(המעסיק לא יצר איתי קשר לאורך כל תקופת חופשת הלידה, ואני חוששת שלא יסכימו לתת לי מכתב)

תודה
לירון
26/11/2019 11:13
היי, אשמח להתייעץ...

1. מתי צריך להודיע למעסיק על התפטרות לטובת גידול ילד? חופשת הלידה צפויה להסתיים ב-14.12, אבל הודעתי להם מראש שאני לוקחת חופשה של חצי שנה. בסוף החלטתי להתפטר, כמה זמן מראש אני מחוייבת להודיע?

2. אם יש לי 2 מקומות עבודה ואני מתפטרת מאחד כדי להיות יותר עם הילד, מה בנוגע לפיצויי פיטורין ממקום העבודה ממנו התפטרתי? יש זכאות לחתום אבטלה במקרה כזה?

תודה רבה
חן
26/11/2019 11:01
התפטרתי לטובת גידול הילד לאחר חזרתי לעבודה והמעסיק ויתר על ההודעה מראש.

האם משמע הדבר ניתוק יחסי עובד מעביד מיידית? (יום העבודה האחרון בפועל?)

כמו כן, ביקשתי שיוציאו לי הודעה בכתב שהם מוותרים על ההודעה מראש. האם יש חובה מצידם להוציא הודעה שכזו? בתוך כמה זמן?

ממתי נספרים ה-15 יום לתשלום הפרש הפיצויים?
רבקה
26/11/2019 10:59
שאלה : קיבלתי פיצויים מהעבודה על התפטרות לטובת גידול הילד איך אני יודעת כמה באמת אני זכאית ואיך אני בודקת אם כללו בתוך את הדמי הבראה ?? או שאני פשוט צריכה לסמוך על המעביד שנתן לי את הפיצויים הנכונים לי
אירה
26/11/2019 07:57
שלום רב,
אני אבודה וממש זקוקה לעזרה של עורך דין שנלחם למען האמת. אני בהריון בחודש שמיני. עובדת בחברה יותר מחצי שנה עם חוזה פתוח ללא זמן קצוב. לפני שבועיים קיבלתי בלי שום רקע מכתב זימון לשימוע ויום וחצי לאחר מכן בשימוע אמרו לי ששוקלים לפטר אותי עקב קיצוצים בחברה. כמה ימים לאחר מכן קיבלתי מכתב פיטורים עם תאריך סופי של סיום העסקה בעוד חודש. במקביל נשלחו מסמכים למשרד התמת ע"מ לקבל היתר. כלומר נכון לתאריך קבלת מכתב פיטורים לא היה בידיו של מעסיק היתר לפטר אותי. מתאריך סיום העסקה אהיה סה"כ חודש וחצי לפני הלידה וברור שלא אוכל למצוא עבודה ולפרנס את המשפחה.
קיבלתי המלצה לעורכת דין לדיני עבודה אבל היא רק על ייעוץ דרשה 1000 ש"ח. אני צריכה שיגידו לי האם המקרה שלי אבוד או שיש על מה לדבר כהתחלה בלי לשלם סכומים גדולים מכיוון שעוד שבועיים נשארת בלי עבודה וכל שקל חשוב לי. אני מחפשת מישהי/ו שמוכן לעזור לי להלחם על הצדק ולא ידרוש ממני סכומים מטורפים רק על הייעוץ. אני צריכה לדעת האם יש על מה להילחם או לוותר? האם מקרה שלי אבוד?
לצורך העניין במחלקה שלי ישנן עוד 2 בנות במקצוע שלית ויום לפני קבלת מכתב שימוע מנהלת הגיעה למשרד ושאלה אותי מה תאריך לידה משוער והאם תכננתי לקחת חופשי מחלה מרוכזים לפני. מה שיכול להעיד על כך ששיקול שלה היה לפטר אותי דווקא בגלל שאני חודשיים לפני לידה ואם היא תפטר מישהי אחרת תישאר עם עובדת אחת במקום שתיים (כי אני אהיה בחופשת לידה חצי שנה). האם זאת הוכחה מספיק טובה על כך שהשקול שלה לפיטורים היו הריון וחופשת לידה שלי?

אודה על כל עזרה!
רינה
25/11/2019 15:10
אני עובדת מזה 9 חודשים בחברת מילגם, בחודש האחרון התחלתי ללמוד, זה לא יותר מידי פוגם בעבודה מדובר בפעמיים בשבוע לימודי ערב- במקום לצאת ב17 מהעבודה אני נאלצת לצאת ב16.

בהתחלה הראש צוות אמר כי לא נראה לו שתהיה בעיה, אכן יצאתי בהתחלה בשעה המדוברת, אחרי פעמיים הוא עידכן אותי כי יהיה חייב להעביר את הבקשה הלאה, כיוון שהוא לא יכול להיות הגורם המאשר היחידי, ההנהלה הבכירה לא אישרה את היציאה ללימודים, הוא לקח אותי לשיחה והוביל אותה לכדי כך שאני אגיש מכתב התפטרות, אני מתעקשת שאם באמת זה פוגם בעבודה שיסיימו את העסקתי הם..הוא טוען שאסור לו לפטר על דבר כזה, ביקשתי לראות את החוזה שלי אני כבר שבוע ממתינה, מהיום והלאה אם אצא זה יהיה לא באישור, מה עליי לעשות?
סופיה
25/11/2019 14:39
שלום,

אני עובדת שכירה במשמרות ומקום העבודה שלי נחשב מקום בילוי ופועל בשבת. משמרת שבת אורכת 9 וחצי שעות ואנחנו מקבלים 150% לאורך כל המשמרת. רציתי לשאול האם זה חוקי שלא משלמים לנו שעות נוספות על השעה וחצי האחרונות של המשמרת (כי זה מעבר לשמונה שעות)?

תודה רבה למראש לעונים
ש.ב
25/11/2019 11:28
אשמח לקבל ייעוץ

אני בת 23 עבדתי תקופה של 11 חודשים ברשת רולדין.
עזבתי לפני כחודשיים עקב בעיות בעסק - איחור תשלום משכורת, בעיות עם העובדים וכו׳ עקב שהעסק נכנס לחובות כספיים ולמעשה נקלע לקשיים רציניים.

היום אחרי חודשיים שעזבתי עדיין לא קיבלתי את התלושים של החודשים האחרונים בהם עבדתי (אוגוסט וספטמבר ) בעל העסק טוען ומספר לי סיפורים כבר חודשיים שהחליפו את הנהלת החשבונות וזה יקח זמן . בנוסף לתלושים לא קיבלתי תשלום על החופשים שמגיע לי על פי החוק ולא מומשו אף פעם .( בתלוש של חודש יולי כתוב שמגיע לי 6 ימי חופש ולא שומש שום יום.)

כמו כן גם לא שילמו לי על פנסיה אף פעם שעל פי החוק מחודש שלישי אם יש לך קרן פנסיה המעביד צריך לשלם לי . התעקשתי במהלך כל התקופה שעבדתי (11 חודשים ) שישלמו לי על פנסייה . אך זה לא קרה.

בעל העסק הוא גם עורך דין , אני כל יום שולחת לו הודעות מתקשרת כדי לדעת מתי אני אקבל את התלושים שלי והשכר כי אני זקוקה לכסף , בנוסף הגעתי לסניף לדרוש את כל מה שמגיע לי וכל פעם אני מקבלת את אותו משפט עד סוף החודש תקבלי את כל מה שמגיע לך.

אני סטודנטית וצריכה לשלם שכר דירה , אוכל וכו׳ ואין לי את האפשרות כרגע עקב הכסף שהוא חייב לי עוד לפני חודשיים .

אני אשמח בבקשה לקבל ייעוץ מה לעשות בנושא , לטפל בהקדם האפשרי .
אסף
25/11/2019 10:51
לחמי יש פנסיה 6250 ש"ח, לחמתי 2250 ש"ח. במרץ אמור להיכנס לחמי גם קצבת זקנה.

חמי מעוניין לעבוד אך לא יודע האם לאחר תיאום מס יהיה לו שווה.

בהנחה שיקבל שכר מינימום 5300 ש"ח ולאחר תיאום מס ובהתחשב בנתונים הנ"ל האם יוכל לשמור את רוב שכרו? או שמא תיאום מס יגרור הורדה כה משמעותית שלא יהיה שווה לו לצאת לעבודה?
אלכסנדרה
25/11/2019 10:27
אני לאחר תאונת דרכים כאשר עבדתי משמרות בוקר/צהריים/לילה .

לאחר התאונה איני יכולה לעבוד לילות - ישנו אישור רפואי - רופא תעסוקתי .
האים ישנו סיכון בזה שיפטרו אותי עקב אי יכולתי לעבוד לילות ? למרות שמנסים כל שבוע לשבץ אותי במשמרת לילה.
והאם מפטרים אותי ישנו משהו שמגן עלי?
שני
24/11/2019 14:12
אני עובדת בבית חולים, ובחוזה העבודה שלי לא צויין שאעבוד משמרות. אלא משמונה עד ארבע. לאחר מכן הוסיפו לי משמרות של ערבים משלוש עד אחת עשרה ושישי שבת פעם בחודש. הסכמתי. לא רציתי לעורר סערה וכמו כן שאר החבר'ה שעובדים איתי הסכימו. כעת מבקשים מאיתנו לעבוד גם לילות. אנחנו אנשי משפחה ואנחנו לא מעוניינים. גם אם זה בית חולים שכביכול חלק מן התפקדים בו דורשים עבודה בלילות. מעולם בתצפקידנו כטכנאי מחשבים- לא ביקשו מאיתנו ומאז הקמת בית החולים לעבוד לילות
רונית
24/11/2019 10:04
בחור צעיר עובד בעסק מזה כשנתיים כעובד במשרה חלקית לפי דרישת בעל העסק, לעיתים ביטלו לו יום עבודה באותו בוקר ולפעמים הקפיצו אותו לעבודה בדקה האחרונה. הוא גילה שבבחירות האחרונות הוא לא קיבל שכר. הבוס טען כי כנראה שמנהלת החשבונות טעתה ורשמה לו את אותו היום כיום חופש. בתלוש של החודש האחרון נרשם לו יום בחירות לפי התעריף השעתי הרגיל. בבדיקה שערך גילה כי בבחירות הקודמות גם חושב לו יום הבחירות לפי שכר שעתי רגיל. הבחור הוציא מקופת העסק דוחות שעות מהחודשיים האחרונים ומצא כי בחודש האחרון נרשמו לו 14 ימי עבודה כשבפועל הוא עבד 16 יום. הוא מעוניין להפסיק לעבוד שם. כיצד עליו לפעול על מנת לקבל פיצויי פיטורין ודמי אבטלה וכמובן את כל מה שמגיע לו. אציין כי כעבור שנה וחצי מתחילת העבודה הוא הבין שהיו אמורים להפריש לו פנסיה החל מהחודש השביעי לעבודה. הוא הפנה תשומת ליבו של בעל העסק והוא הפריש סכום מסוים מיום שהעובד ביקש זאת ולא רטרואקטיבית החל מהחודש השביעי. תודה על עצתכם ועל עזרתכם.
ענבל
24/11/2019 10:02
שמי ענבל ומנכלי"ת החברה שאני עובדת בה מתעללת בי מידי יום. היא רושמת עלי שקרים בכל יום במיילים לחו"ל והורסת את שמי הטוב. בשנים שאני עובדת שם היא חיבלה לי ב2 קידומים, כמה פעמים שהוצעו לי תפקידים בחברה והיא חיבלה בהם בכך ש"שכחה" להעביר את אישורה. בנוסף, יש העלאה שנתית לכל העובדים והיא מחבלת בהעלאה שלי והצליחה במשך 3 שנים למנוע את זה. בנוסף לכל, אם אני לוקחת יום חופש או מחלה, היא שולחת את כל מי שהיא יכולה להתקשר, לסמס ולשאול שאלות עבודה על דברים שכלל לא דחופים. ואם זה לא מסתדר לה היא מגנה אותי בגינויים אישיים על הופעתי החיצונית. בכל יום אני לא מצליחה לעשות את משימותיי בעבודה בגלל שהיא דורשת הוכחות לטעויות בעבודה שלי, שבסופו של דבר מתבררות כשקר ממנה, ועד שאני מוכיחה אחת, היא ממציאה עוד 10 דברים שדורשת תשובה מיידית עליהם. בגלל היחס המחפיר שלה, אני בסטרס יומיומי, שפוגע לי בכל אספקט בחיי היומיום שלי. וחיי לא קלים, יש לי הורים שחולים בסרטן ובכל הזמן הפנוי שלי אני מטפלת בהם. כל ימי החופש שאני מקבלת הוא עבור לקחת הוריי לטיפולים בבתי החולים. התלוננתי למשאבי האנוש בחו"ל כבר 4 פעמים (אין נציגות בארץ) וצודדו בי. בזמן שהתחננו בפניי שלא אגיש תלונה רשמית עליה, אלא זה יטופל בצורה נכונה בכך שיאמרו לה שתפסיק להתעמר בי. אמרו לה כבר 6 פעמים. זה מחזיק לשבוע בדיוק והיא מתחילה מחדש בהתעמרות שלה בי. אני מציינת שאינני מעוניינת להתפטר (בגלל בעיות כלכליות), והיא מצידה כנראה לא מצליחה. ואני עוברת טרור יומיומי בעבודה. בבקשה תאמרו לי מה לעשות.
סאשה
24/11/2019 10:01
שלום רב

בעלי עובד בחברה גדולה בתור עובד קבלן. יש להם את רוב ההטבות כמו לעובדי החברה. לאחרונה הוחלט להעבירם להיות עובדי חברה. אז אמרו שהם יקבלו פיצויים כנדרש ויעברו להיות עובדי חברה.

כעבור חודשיים זה לא בוצע, כי כניראה רוצים להעבירם כמו שהם לעובדי חברה, ללא פיטורין בעצם וללא פיצויים. האם זה חוקי? הנציג של החברה אמר בעצמו שמחפש פירצה בחוק להעבירם לעובדי חברה כדי שישמרו על הותק שלהם, אבל אז לא יקבלו פיצויים.

לנו זה לא מתאים, כי בנינו על הפיצויים כתוספת להון עצמי לקניית דירה בחודש הקרוב. כיצד נוכל לבדוק שלא עובדים עליהם ולוקחים להם את מה שמגיע להם?
תודה.
שלום גל
22/11/2019 15:53
חתמתי על מכתב פיטורים בטעות המנהל החליט לפטר אותי והוא נתן לי מכתב לא תקין ואין חתימה של החברה בא אני עובד הוא ציין לאחר שנערך שימוע החל מתאריך 26.11.19 שניספרו לפי תקופת החודשים שעבדתי עבדתי כ 8 חודשים.אם אין חתימה של החברה ותחילת עבודה האם אני יכול לסרב אחרי שחתמתי ולא הייתה לי שום כוונה וחתמתי מרוב לחץ ובילבול גם אמרו לי שאין אפשרות לקבל דמי אבטלה כי זה מכתב שהוא הקליד הוא בעצמו וחתם ולא על שם החברה.
ב.ב
21/11/2019 18:40
היי חברים רציתי לשתף אותכם בעוול שנעשה לי לפני חודשיים בערך התחלתי לעבוד במוקד זכיינות של הוט בראשון לציון לאחר שבשבועיים הראשונים באמת הלך לי והצלחתי לסגור עסקאות עם לקוחות החלטתי לעזוב כי ראיתי שהעבודה אינטנסיבית מדי בשבילי והמנהלת הייתה לוחצת הודעתי על עזיבתי הייתי אמורה לקבל את השכר שעבדתי תמורתו העבירו לי את המשכורת היה חסר לי 600₪ שהמנהלת הבטיחה שתעביר לי אחרי החגים ואחרי דיברתי איתה אמרה שיעבירו לי בחודש הבא שנפרדו דרכנו היא הציעה לי שאחבר לקוחות מהצד (אחרי שעזבתי) ועל כל לקוח אקבל 400 שח אני בתמימותי הסכמתי וחיברתי לקוחה הובטח לי 1000 ₪ שמגיע לי!!! שאקבל במשכורת הגיע העשירי ובלי שום התראה וללא ידיעתי החליטו לקזז לי את כל המשכורת של 1000 ₪ בטענה שהייתה לקוחה שהצטרפה והחליטה להתנתק חשוב לי לציין שכשהתחלתי את עבודתן המנהלת ציינה בפני שקורה שלקוחות מתנתקים וצריך להיות סובלנית ולא קרה כלום ואין צורך שירד המצב רוח כי היא לא מקזזת על זה לאחר שהבנתי שבעשירי את המשכורת שמגיע לי לא אקבל הגעתי למשרד ושם ניסו להשתיק אותי הכניסו אותי לחדר ישיבות הטיחו בי מילים מאוד קשות עד שגרמו לי כבר לבכות צרחו עלי בחוצפה עד שהזמנתי משטרה לצערי הרב השוטר אמר שבעניין זה אני צריכה לפנות לעורך דין אני כותבת את זה שלא תיפגעו כמוני ותיפלו ברשת שלהם זה פשוט חוצפה לנצל ילדה בת 19 וחצי חשוב לי לציין כי יש עוד בחורות שעבדו איתי ועזבו וגם להם עשו בעיות עם הכסף רציתי לדעת מה אני יכולה לעשות מבחינת משפטית

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!