עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 156
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יהודית
11/03/2020 19:47
אני עובדת 4 חודשים במשרד, נאמר לי מספר פעמים שאין לי אפשרות לקחת שום יום חופש, גם אם הילד חולה אין לי אפשרות להחסיר יום. היום ממש התינוק שלי היה צריך אותי והודעתי למעסיקה שאקח כמה ימים של חופש להיות איתו. דקה אחרי קיבלתי הודעה שאני מפוטרת מהעבודה ויש לי 4 ימי התרעה מראש. אני חייבת להגיע ברביעי חמישי ראשון ושני. אפשר להוציא ימי מחלה על ימים אלו? אני באמת חייבת להגיע ב4 ימים אלו לעבודה?
גבי
11/03/2020 15:00
הצהרת בריאות בנושא נגיף הקורונה

אני ______________, ת.ז ________________, מצהיר בחתימתי זו כי:
1. לא אני ולא בני משפחתי חזרנו ב-14 הימים האחרונים מאחת או יותר מהמדינות המפורסמות באתר משרד הבריאות.
2. על פי הנחיות משרד הבריאות, המתעדכנות מידי יום באתר משרד הבריאות, אינני נדרש לבידוד ביתי.
על החתום: _________________

האם אני חייב להצהיר על בני משפחתי שלא גרים איתי?
שחף
11/03/2020 10:25
היי
לפני 3 חודשים התחלתי לעבוד ברשת של מלונות, המלון הספציפי שעבדתי בו נפתח בזמן שעדיין משפצים אותו וחלק ממנו לא בנוי ולא גמור עדיין אך התחלנו לקבל אורחים.
כעבור חודש אמרו לנו שמקצצים בשעות בגלל אחוזי תפוסה נמוכים ולמרות שהבטיחו לנו 4-5 משמרות בשבוע, קיבלנו 2-3. לפני יומיים, הודיעו לנו מעכשיו לעכשיו שהמלון נסגר בגלל המצב בארץ ובעולם עם הקורונה והמלון נסגר באותו ערב, אני אישית הגעתי למשמרת ערב ושחררו אותי אחרי 4 שעות ממש לפני שסגרו את המלון.
לא אמרו לנו (צוות הקבלה) מה הולך לקרות איתנו, האם ישבצו אותנו במלונות האחרים של הרשת (שגם בהם יש קיצוצים מאותה סיבה), וגם לא פיטרו אותנו.

ניסינו ליצור קשר עם המנהלים שלנו אבל לא קיבלנו תשובה. נשארנו תלויים באוויר ללא עבודה נכון לעכשיו.

אשמח לדעת מה מגיע לנו מבחינת החוק ומה אנחנו יכולים לעשות במצב כזה למרות התפשטות נגיף הקורונה והמצב של כולם בארץ.
תודה מראש.
אנאל
11/03/2020 10:23
היי,
התחלתי עבודה חדשה מלפני חודשיים.
לא החתימו אותי על חוזה עדיין ונתנו לי ציפיות שכר מסוימות. לבסוף מתברר שאין תקציבים ונתנו לי שכר מינימום. בחודש השני- החודש, לא קיבלתי שכר כי ייתכן שהם לא העבירו אותו בזמן (עברו חמישה ימים ממתי שהייתי אמורה לקבל שכר)
אשמח לדעת האם זו הלנת שכר ואיך ניתן לפעול מולם? ואם אין לי חוזה איך זה משפיע..
אגב הודעתי השבוע על פיטורים.
תודה
בר
11/03/2020 09:52
בן זוגי עובד בחברת אבטחה כמאבטח,
לפני שבועיים פחות או יותר הוא סיים משמרת ולא עידכן באפליקציה שהוא סיים.
אמרו לו שאם לא מחתימים 3 פעמים עולים לועדת משמעת.
שמהיום אין יותר תיקונים בשכר למי שלא מחתים יציאה.

היום, כעבור שבועיים הוא לא החתים שוב בפעם השניה יציאה(כניסה היא עדכן)
הוא קיבל הודעה בניסוח הנל:
לידיעתך היום לא בוצע יציאה, לא התקבל תשלום על היום״

אשמח לדעת האם זה חוקי?
עובד
11/03/2020 09:41
עובד הגיש את השעות שלו באיחור של יום, (בדרך כלל המנהלים מתקשרים כשזה קורה ומזכירים)
אז התלוש שכר שלו התקבל כ1,400₪, שמתוכם 1,000₪ ירד על מס.

אחרי שהבינו שנפלה טעות, הפקידו לו עוד 4,000₪ בטענה שזה ״המקסימום שהוא יכול לקבל כ״מקדמה״ ואת שאר המשכורת יקבל כחלק מהתלוש של חודש הבא. האם חוקי? יש עילה לתביעה במקרה שהם לא מוכנים להפקיד את כל הסכום עוד החודש?
תודה מראש
שבעב
דרנש
10/03/2020 22:21
ישבתי שבעה
האם אני מקבלת שכר ?
אירנה
10/03/2020 12:40
שלום לכולם,
אני עבדתי בחברת היי טק במשך שנה ושלושה חודשים. לפני כשלושה שבועות טסתי לחופשת סקי באיטליה. לאחר שחזרתי מחופשה והגעתי לעבודה ,ביקשו ממני להמשיך לעבוד מהבית כחשש מוירוס קורונה.

כאשר חזרתי למשרד אחרי שבוע חופש ושבועיים של בידוד (בידוד רשמי נכנס לתוקף רק בשבוע האחרון,שבוע הראשון זה קרה בהחלטה של המעסיק) הודיעו לי על הפיטורים. כששאלתי מה הסיבה נאמר לי שהיו צריכים לפטר עובדים עקב קיצוצים בחברה. האם זה חוקי לפטר עובד שלא נמצא במשרד במשך הרבה זמן עקב הבידוד?

שלא היה לו הזדמנות להוכיח את עצמו ואת המקום העבודה שלו בזמן שהתקבלה החלטה של הקיצוצים. בנוסף נשלח אליי רק זימון לשיחת שימוע בלי הודעה מפורטת עם סיבות של הפיטורים (סיבות נאמרו רק בעל פה)
תודה רבה מראש!
מזי
10/03/2020 12:39
בעלי עבר תאונת דרכים שהיא גם תאונת עבודה ונקבע לו 42% נכות קבועה. לאחר שנתיים ללא עבודה הראל מציעים 90000 שקל בלבד - האם זה הגיוני?
זהבית
10/03/2020 09:56
שלום,
פוטרתי בחודש נובמבר האחרון ממקום עבודתי לאחר עבודה של שנה ושלושה חודשים.
אני בהתכתבות עם המעסיק שלי אחת לשבועיים מאז תום תקופת ההעסקה שלי לגבי תשלום הפיצויים המגיע לי (הסכום חושב ע"י חברה שהיא חשבת שכר בצורה מדוייקת והמעסיק שלי יודע מהו) אבל נראה שהוא מתחמק כל הזמן וטוען ש"העניין בטיפול". זה נכון שעכשיו הסכום גדל בגלל שעברו יותר מ-15 יום?
אשמח לדעת מה זכויותיי בעניין זה?
תודה,
זהבית.
אפי
09/03/2020 11:20
המעסיק שלי רוצה להוציא אותי לחל"ת כפוי עד שימצא לי עבודה, השאלה אם אני יסכים אבל אח"כ ארצה להתפטר לדוג' אחרי שבועיים אם זה ייחשב כפיטורין מצד המעסיק שמחייב אותו בהודעה מוקדמת חודש מראש (ואם כן אז ממתי מחושב החודש מראש מתחילת החל"ת או ממתי שהודעתי שאני רוצה להתפטר) וכן אם מגיע לי פיצויים. כדין מפוטר.
תודה!
דנה
09/03/2020 10:57
עובדת 18 שנים בחוזה קיבוצי בתפקיד מסוים במסגרתו יש לי כך וכך הטבות( תפקיד שטח).

ב 8 שנים אחרונות עברתי תפקיד (לתקיד משרדי) כל ההטבות נשמרו ולא שינו לי שום דבר בהגדרות תפקיד.
ילדתי לפני 8 חודשים (יולי) .לפני חודשיים "חזרתי" לעבודה כשבעצם מנצלת ימי חופשה שנגמרים עוד שבועיים ואז חוזרת בפועל.

הפעם הוסבר לי כי יעבירו אותי לחוזה אישי כי התקיד כבר לא מאפשר קיבוצי.

2 דברים שמפריעים לי:

1. 8 שעות עבודה כעת מול מה שהיה לי בקיבוצי שעות גלובליות (לרב 8 אבל היו גם פחות).

2. שעתיים הנקה ביום כלומר 6 שעות עבודה עד גיל שנה. יהפכו להיות שעה ביום עד 4 חודשים מהחזרה כשבעצם עברו כבר חודשיים..

האם מותר להם לשנות לי ככה בעת החזרה ? ומה אם אסרב?

**אני לא מעוניינת להתפטר...

תודה
נועה
09/03/2020 10:55
שלום,

אני עובדת במשך שלושה חודשים בחנות טבע מאז הקמתה, כשהתחלתי סוכם איתי על משמרות קבועות ואני כרגע בשבוע 10+ , באיזשהו שלב התחילו הבחילות והגעתי למצב שמרוב בחילות קשות הקאות וחולשה לא הייתי מסוגלת לעבוד, סיפרתי למנהלת ואף צירפתי אישור מחלה מרופא כי היא פשוט לא הבינה ולאורך כל השבועיים האלו ניסתה שוב ושוב לבקש ממני להגיע בכל זאת למשמרת פה, להחליף שם, לבוא רק לכמה שעות, כמעט על בסיס יום יומי עד שכבר הייתי במצב כלכך לא נוח, היא לא הרפתה ממני.

אחרי שבועיים חזרתי לעבודה, עדיין עם בחילות קשות אבל מתפקדת, מאז המנהלת מתעמרת בי וקיצצה לי משמעותית את המשמרות הקבועות שלי. שבוע אחרי שחזרתי איחרתי להגיש את המשמרות ביום (על אף שהן קבועות אבל היא דורשת לשלוח לה) והיא בתגובה אמרה לי '' לא הגשת בזמן אז את לא משובצת בשבוע הבא'', היא העדיפה להביא עובדות מסניפים אחרים ולא לשבץ אותי זאת למרות שבשבועיים שבאמת לא יכולתי לעבוד היא לא הרפתה ממני לרגע.

מאז היחסים בינינו גרועים, היא קיצצה לי משמעותית במשמרות ואני חייבת את הכסף הזה, קשה לי מאוד למצוא עבודה שמתאימה לי כי אני סטודנטית ואמא וכרגע לא יודעת איך לפעול, אני ממש לא רוצה להשאר שם אבל גם לא יכולה להרשות לעצמי לעזוב בלי שמצאתי עבודה אחרת ואני תוהה לעצמי אם היא יכולה ככה פשוט להוריד לי משמרות ע''מ לגרום לי לעזוב מעצמי, מה אפשר לעשות במצב הזה?

תודה על הסיוע
יוליה
09/03/2020 10:54
אני עצמאית.

יצאתי לשמירת הריון בסוף נובמבר 2019 עקב סרטן השד.

אני מקבלת קצבת שמירת הריון + שירותים מיוחדים מביטוח לאומי החל מדצמבר 2019.

הגשתי תביעה גם לקצבת נכות ולא קיבלתי כי ההכנסה המדווחת שלי הייתה גבוהה מדי (17,000).

עכשיו אני רוצה לדווח על הקטנת הכנסות ולהגיש מחדש את התביעה לקצבת נכות היות ואני כבר 3 חודשים לא עובדת.

השאלה שלי: האם זה יפגע לי בדמי הלידה שאני צריכה לקבל אם אדווח על הקטנת הכנסות ? (אמורה ללדת באפריל 2020).

תודה!
תבור
09/03/2020 10:25
בוקר טוב עורך דין נכבד,

עבדתי בעבודה האחרונה כמעט שנתיים (שנה ו10 חודשים) השכר בעבודה מורכב מבסיס + עמלות.

לפני חודש הבוס החליט שמי שאיחר / החסיר 3 פעמים בחודש עמלת המכירות יורדת ב1%
זאת אומרת במקום לקבל 7% מסך המכירות קיבלתי 6% מסך המכירות דבר שהשפיע לי מאוד על המשכורת (כ-1000 שקלים פחות), הבוס טען עוד בשיחה שמי שלא מעוניין יכול ללכת, יומיים לאחר מכן הודעתי שאני לא ממשיך בעבודה והתפטרתי בשל הרעת תנאים, היום כחודש לאחר מכן שמתי לב שלא קיבלתי את הכסף חזרה.

מה ניתן לעשות?
אירית
09/03/2020 10:19
עובדת שחזרה מחו"ל היתה בעבודה ואחרי יומיים מהמועד שחזרה החליטו שגם מי שחזר מגרמניה צריך להכנס לבידוד. היא הספיקה להיות בעבודה, ראינו אותה, אכלנו ושתינו איתה בהפסקות. אחרי יומיים יצאה לבידוד בגלל הרחבת הצו של משרד הבריאות. היום מהבוקר יש שמועות בחברה שמצאנו אצלה קורונה והיא חולה. רציתי לדעת מה זה אומר לגבי ומה זה אומר לגבי יתר העובדים במקום העבודה, בהנחה שהשמועות לא משקרות והיא בהם חלתה בקורונה והיתה כאן חשופה אלינו?
שירלי
09/03/2020 09:34
אני אמורה לחזור מחופשת לידה ב15.3.20. אני רוצה להאריך בעוד שבועיים, עקב מצב בריאותי, ובכפוף לאישור מחלה (כלומר, לנצל ימי מחלה).

אני אם יחידנית והתאומים נכנסים למעון מוכר תמ"ת ב15.3.20 ואני מגישה בקשה לקבלת דרגה לסבסוד.

יש לי כמה שאלות:

1. כמה חודשי עבודה או תלושי שכר צריך עד שמקבלים דרגה?

2. האם אני נחשבת מבחינת התמ"ת שחזרתי לעבודה ב15.3.20 למרות חופשת המחלה?

מישהי כתבה לי שאני צריכה לחזור ליום עבודה אחד לפני יציאה לחופשת מחלה בכדי שייחשב שחזרתי לעבודה. איפה אפשר למצוא מידע כתוב על כך?

תודה מראש
אביה
09/03/2020 09:33
אני עובדת במקום עבודה כשנה וחצי רשת מסודרת וכו׳ אני חודש 8

נניח ונגמרו לי הימי מחלה שלי מהתחלה בלי קשר להריון
יש חופש מחלה מיוחד של תקופת הריון או משהו?

נפלתי האם המעסיק ישלם לי את חופשת המחלה הזו במידה ונגמר לי הימי חופשה אין לי מושג איך זה הולך אני מנהריה ונפלתי בסופה שהייתה מה עלי לעשות הייתי בבית חולים בבדיקות לאחר הנפילה שם המולץ על שבוע מנוחה...

והאם הטופס של בית חולים תופס כחופש מחלה או שחופש זה רק מהקופה.
עדי
09/03/2020 09:11
שלום לכם

אני עובדת בחברה גדולה שנותנת שירות למאות אנשים ביום. חלק מהשירות פרונטלי, כאשר אני צריכה לפגוש קהל במקום העבודה, אנשים שהגיעו מכל מיני מקומות ואין לי מושג מי הם. ברור לכל מי שקורא כמה זה יכול להיות מלחיץ בגלל מגפת הקורונה. הווירוס הזה עובר במגע בין אנשים ואם משהו משתעל חו"ח זה כבר ממש קיצוני. אני לא חושבת שאפשר לדרוש מעובדת שכירה להגיע לעבודה בתנאים כאלה. לא מצאתי שום הנחיות רשמיות של דיני העבודה למקרים כאלה ואני חסרת אונים ומתה מפחד... אם לא אמצע פיתרון חוקי אני אתפטר מהעבודה. מה עושים בימים של מגפה וסיטואציה כזאת מבחינה חוקית?
שרית
09/03/2020 08:10
שלום ובוקר טוב

אני נמצאת בבידוד לפי הצו של משרד הבריאות לאחר שחזרתי מסיני אתמול, ממש אחרי שהכניסו את מצרים לרשימת המדינות שהחוזרים מהן צריכים בידוד בגלל חשד להדבקות בקורונה. בשיחה שקיימתי עם המעסיק אתמול המעסיק ביקש שאני אעבוד מהבית. הבנתי שהבידוד הוא על חשבון ימי מחלה, ולכן רציתי להבין האם באמת אפשר לדרוש ממני לעבוד מהבית והאם אני חייבת להסכים לכך. אשמח לשמוע דעה מלומדת של עורך דין בנושא.

רק בריאות לכולנו.

שרית
יאן
08/03/2020 18:17
שלום!
אני עובד בביטחון אל על באירופה ובעקבות המצב הנוכחי עם וירוס הקורונה, לי ולמאות עובדי ביטחון נוספים אין עבודה, משמע אין הכנסה.
כולנו חיים במדינות בהן אנו עובדים ומשלמים מידי חודש שכר דירה, תחבורה ציבורית וכו' לכן זקוקים להכנסה באופן שוטף.
בנוסף, ויזת השהייה שניתנה לנו במסגרת העבודה, איננה מאפשרת לנו לעבוד בעבודה אחרת.
בחוזה שלנו קיים הסעיף הזה.
האם יש איזה שהיא תקנה של משרד התעסוקה או גוף ממשלתי כלשהו שאומר שבמקרים כאלה מגיע לנו שכר, או לפחות דמי מחיה?
תודה!
גל
08/03/2020 18:05
חתמתי חוזה עבודה לשנה, לאחר שיחת שימוע אצל המעסיק שלא שיבץ אותי בסידור עבודה בהמשך השבוע הסקתי שזה נגמר ביקש ממני להישאר עד סוף המשמרת . העדפתי שלא, לא הרגשתי טוב כמובן שזה מגובה באישור רופא אך המעסיק טען שהם אני לא מסיים את המשמרת זה נחשב שהודעתי על התפטרות אמרתי לו שהמילים אני מתפטר לא יצאו מהפה שלי. במקרה כזה אפשר לקנוס אותי?
אופיר
08/03/2020 18:04
היי לכולם,

לאחר ניתוח עיניים קומסטי - ראשית אתן רקע קצר ולאחר מכן אשמח לשמוע מה אומר החוק בנוגע לכך.

בחודש שעבר עשיתי ניתוח לייזר בעיניים בהנחייה שעשרה ימים אני צריכה לנוח בבית ולא לחזור לעבודה (עובדת עם מחשב).

ביום שחזרתי מהמחלה נאמר לי שלא ישלמו לי ימי מחלה על הימים הללו כיוון שזהו ניתוח "קוסמטי" ולא מחויבים לשלם עליו (לא אמרו כלום כשאישרו לי לצאת לניתוח), באו לקראתי ובסוף החליטו כן לשלם לי על הניתוח אך אצלי בחברה משלמים לפי חוק, כלומר- אין תשלום על היום הראשון.

בפועל, הורידו לי גם את שישי ושבת כימי מחלה בטענה ש"ככה זה לפי החוק". אני לא אמורה לעבוד בימי שישי ושבת, זה יום שבתון שלנו. לפי מה שקראתי אמורים לא להוריד לי על זה אך אני רוצה לדעת בוודאות לפני שאני באה בטענות.

חשוב לי לציין שמאוד הוגנים כאן ולא מחפשים לעקוץ או משהו, לפעמים יש אי הבנות אבל חשוב לי לדעת מה באמת אומר החוק. בכל זאת, ימי מחלה זה כסף שמגיע לי בדרך כזו או אחרת.

ואם כבר בחוקים עסקינן, באמת ממש באו לקראתי כששילמו לי ימי מחלה על הניתוח עיניים קוסמטי שעשיתי?

תודה רבה!
חיים
08/03/2020 18:03
שלום וברכה
כאשר אשה מקבלת דמי לידה, האם הסכום כולל את סעיף 'החזר הוצאות' שיש לה בתלוש?
רחלי
08/03/2020 17:58
שלום

בגלל חזרה מחו"ל נכנסתי לבידוד בית לפי הצו של משרד הבריאות. אין לי ימי מחלה או יותר נכון, היו לי 2 ימי מחלה, ויש לי 14 יום בידוד. מי ישלם לי על הימים האלה אם המעסיק משלם רק על 2 ימי מחלה? מה החוק קובע לגבי מי שנכנס לבידוד בגלל וירוס קורונה בעל כורחו...?
א.ל
08/03/2020 17:38
המנהלת של בעלי מתעללת בו כבר זמן רב.

לא הייתה לנו ברירה, והוא עבד אצלה כמה חודשים בסבל רב.

כל יום קם לעבודה בתחושה שהוא רוצה למות. פשוט ככה.

רק היום הבנתי, כמה זה לא שווה את זה. שום סכום כסף שבעולם.

עכשיו היא ממשיכה בהודעות נאצה, כאשר בעלי בתקופת מחלה יומיים.

היא שולחת עובדים לשלוח לו הודעות כגון - "להביא לך ולאשתך סיר מרק חם הביתה?"
בעלי שתה, לא הייתי בבית, ולצערי הוא ענה דברים מפגרים, שאם הייתי לידו לא הייתי נותנת לו להגיב בחיים.

המנהלת מבקשת מעובדים לשלוח הודעות לבעלי, שהיה המנהל שלהם עד לפני יום בדיוק על מנת להתגרות בו ולגרום לו לכתוב הודעות שיפילו אותו, מסירה אותו מכל הקבוצות בווטסאפ.

לאחד העובדים, בעלי ענה לצערי אתמול הודעה בסגנון - " אתה כלבלב שלה, אני אחזור לעבודה ואעמיד אותך במקומך".

אני מציינת שוב, הוא שתה, הוא בן אדם כל כך טוב ובחיים לא היה כותב את זה אם לא מתוך שכרות רעה.

הוא על סף התאבדות. בעלי רוצה להתאבד. בעלי סובל סבל קשה מאד.

אני לא יודעת מה לעשות במצב כזה. המעסיקה שלו מיליארדרית, יש לה המון כסף. רצינו להגיש תלונה במשטרה, אבל ברור לנו שאם נעשה את זה היא תטה את הכף עלינו בגלל ההודעות ששלח בחוסר אחריותו המשווע, שאין לי ספק שישלם עליו, אבל אני לא יודעת - איך מתקדמים מכאן? מה עושים ולמי פונים? ההטרדות לא מפסיקות להגיע הן מעובדים והן ממנה.
רני
08/03/2020 17:08
מקרה היפותטי והלוואי ולא יקרה לעולם:

אדם נדבר בנגיף הקורונה במסגרת עבודתו, בין עם מקולגה במקום העבודה ובין עם בעת ביקור אצל לקוחות (טכנאי לדוגמא) או שהייה בחו"ל במסגרת העבודה.

מצבו של אותו אדם החמיר, הוא לא הצליח להתגבר על המחלה ונפטר בגללה.

השאלה האם אותו אדם יוכר כנפגע תאונת עבודה של ידי המוסד לביטוח לאומי ומאחר ולא קרה [ושלא יקרה] מקרה כזה, אשמח להבין מכם איך המוסד לביטוח לאומי יבדוק מקרה כזה והאם זה עונה להגדרה החוקית של פגיעת עבודה כפי שעולה מחוק הביטוח הלאומי?
חגית לוי
08/03/2020 15:41
נרשמתי לקורס במרכז לימודים מסויים .
לאחר יותר מחודש נכנסתי לשמירת הריון ולא יכולתי להמשיך את הקורס.
כחלק מהתקנון שנשלח אלי במייל ועליו גם חתמתי ,כתוב שכל מי שמבטלת לאחר חודש איננה זכאית להחזר כספי בגין התשלום עבור הקורס.
בשיחה עם מרכז הלימודים , הם פותחים קורס נוסף לאחר הפסח והזמינו אותי להצטרף מתחילת הקורס היות ושילמתי ונבצר ממני להגיע בגלל שמירת ההריון .
כיום , החלטתי שאינני מעוניינת בקורס , ואני מבקשת החזר כספי באופן יחסי.
האם מבחינה חוקית אני זכאית להחזר כספי ?
תודה . חגית
עדן
08/03/2020 14:43
היי, אני בת 25 נשואה+2
סובלת מעניין רפואי מתמשך כבר כמה שנים שבעקבותיו עברתי ניתוחים ויש לי עוד לעבור... העניין הרפואי מונע ממני את היכולת לעבוד, אי אפשר לשבת ולעמוד בזמן ההתפרצות או לאחר ניתוח וממש שם אותי במצב של ״מגבלה״, בגלל המצב אני כבר כמה שנים לא עובדת וחושבת שאולי מגיע לי משהו מביטוח לאומי (לא מבינה בזה כדי להגיד מה בדיוק מגיע לי) אבל אני רוצה ביחד עם כל החומר הרפואי שלי ובליווי עורך דין שמתמחה בתחום לעשות את זה בצורה מסודרת.... יש כאן מישהו שמלווה בתהליך כזה? או מישהו שיכול לכוון אותי אם זו הדרך לעשות את הפרוצדורה הזו?
אריאל
08/03/2020 14:42
צהריםי טובים עורך דין נכבד,

התחלתי לעבוד בחנות תחפושות לפני כ3 שבועות.
כל יום בערב הייתי צריכה לשאול מתי לבוא ביום למחרת וככה המשמרות עבדו. כל בוקר הבעלים היה עובר בחנות ומביא לי מפתחות לפתוח אותה ולפעמים גם נותן לי לחכות שם יותר משעה שהוא לא היה מוכן לשלם עליה. לפני יום הבחירות אחרי משמרת שאלתי אותו מתי לבוא והוא נעלם. הוא חסם אותי בוואטספ, חסם אותי בטלפון ואי אפשר ליצור איתו קשר בכלל. אמא שלי התקשרה אליו והתנהלה שיחה הזויה- הוא לא דיבר יפה, טען שהברזתי לעבודה ושהפרתי תנאי חוזה שלא חתמתי על שום דבר! הוא חייב לי כמה אלפי שקלים על העבודה. קבענו שב1 לחודש אקבל את השכר. יש לציין כי לא הוחתמתי על טופס 101. אני אובדת עצות, מפחדת ללכת לחנות ולהתעמת איתו.

מה לעשות?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!