עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 154
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

א.ר
23/03/2020 11:51
שלום

בנובמבר האחרון התחלתי עבודה חדשה. מהיום שהודיעו שאין מסגרות, גנים ובתי ספר( בגלל הקורונה)

נאלצתי להשאר בבית עם הילדים.(3,6)
במקום העבודה אמרו שזה לא מעניין אותם שאין סידור לילדים ושהמקום ממשיך לפעול כרגיל. אך לא היה לי ברירה כי אין מי שיהיה עם הילדים.

היום בעלת הבית שלחה לי מסרון שהיא מזמינה אותי לשימוע.

האם חוקי?
אורטל
23/03/2020 11:34
היי..
אני עובדת במקום עבודה 1 כבר 9 שנים,ולאותה חברה יש כמה חברות בת.
לפני 5 חודשים התקדמתי למסלול אחר ואני מקבלת 2 תלושי שכר מאותו מעסיק שאני מוגדרת כמשרה וחצי.יש לי 2 מנהלות בתחומים שונים תחת אותו מעסיק
ביקשתי שיניסו לעשות לי תלוש 1 מאשר 2 וזה נענה בשלילה.
היום עשיתי שיחת וועידה עם 2 המנהלות שלי שהן מבשרות לי שאני יורדת למשרה של 100%,ואני חייבת לבחור בין אלו משרות אני נשארת
כי זה לא חוקי לעבוד משרה וחצי. שוב אני מזכירה זה 2 תלושים שונים .
לא החזרתי תשובה כי מרגיש לי שיש משהו לא טוב.
ששאלתי למה רק אחרי 5 חודשי עבודה נזכר הבוס שזה לא חוקי,לא באמת קיבלתי תשובה מדוייקת.

האם זה הרעת תנאים? (השיחה שלי מוקלטת)
מה עלי לעשות?
תודה רבה
ליהיא
23/03/2020 11:34
שלום וברכה.
קיימת לי שאלה בעניין דיני עבודה.
עבדתי במקום עבודה שנה ושלושה חודשים מספטמבר 2018 עד פבואר האחרון כולל. יצאתי במהלך השנה ושלושה חודשים לתקופה של חודשיים- חלת.
בעלת העסק מכרה את העסק ופיטרה את העובדות.
היא לא הפרישה לי פנסיה במהלך כל הזמן הזה ורק עכשיו בהליך הגמר חשבון הדברים בוצעו בצורה רטרואקטיבית שבעה חודשים אחורה ממאי האחרון.
היא טוענת שהפיצויים שמגיעים לי הם מחודש מאי מהזמן בו החלה להפריש פנסיה ולטענתי היא צריכה להשלים לי החל מהיום הראשון שעבדתי משמע- תשעה חודשיים פחות חודשיים יציאה לחלת - השלמה של שבעה חודשים. מה הדין בעניין. תודה על הסיוע
אנונימי
23/03/2020 08:10
האם מותר למעסיק להקפיץ עובד ביום החופש שלו בלי התראה מוקדמת? לדוגמא בסידור עבודה שנערך שבוע לפני נקבע שאני עובד ביום ראשון שלישי ושישי, המעסיק מודיע לצוות כי השבוע יצטרך להקפיץ עובדים בשעת הצורך בימי החופש שלהם בשל מחסור בעובדים והקפצת העובדים היא לשיקול דעתו בלבד. השאלה שלי היא האם מותר לו לחייב לבוא לעבודה ביום החופש בלי התראה מוקדמת והאם אני חייב להסכים? (אם אני לא יסכים הוא כנראה יאיים בפיטורים).
מוטי
22/03/2020 09:07
שלום.

פוטרתי ממקום עבודתי שבו עבדתי למעלה משנה ולאחר 11 יום התחלתי לעבוד במקום עבודה חדש אולם, בגלל מגפת וירוס הקורונה עבודתי במקום החדש הופסקה לאלתר שלזכותי בסה"כ 4 ימי עבודה.

נרשמתי לאתר של לשכת התעסוקה לאחר מכן, הגשתי תביעה לדמי אבטלה באתר של ביטוח לאומי (באיזור אישי) בו ציינתי את פרטיו של המעסיק הראשון וצרפתי תלושי שכר, טופס 1514 ואת מכתב הפיטורין אולם, את פרטיו של המעסיק השני לא ציינתי כלל שכן, אין לי כל מכתב פיטורין או טופס בו הוא מאשר כי אני יוצא לחל"ת, ולמעשה רק מלאתי טופס 101 (באתר של ביטוח לאומי יש לצרף טפסים רלוונטיים עבור כל מעסיק).

חשוב לי לציין, כי בתאריך בו נרשמתי לאתר של לשכת התעסוקה כבר לא הייתי מועסק במקום העבודה החדש (עבודתי שם הופסקה לאלתר) וכמו כן, זה מצוין גם בתביעה שהגשתי באתר של ביטוח לאומי.

רציתי לדעת אם העובדה שלא ציינתי את פרטיו של המעסיק החדש בתביעה מהווה בעיה במידה ומאוחר יותר יגיע דיווח לביטוח לאומי על 4 ימי העבודה שעבדתי החודש? והאם זה עלול לבטל את זכאותי לדמי אבטלה מביטוח לאומי?

אודה לתשובתכם.
עדי
19/03/2020 14:59
היי,
מותר לבוס שלי להכריח אותי לחתום את הימי חופש שלי והימי מחלה בזמן הזה?
הוא נתן לי אפשרות של עבודה מהבית אבל אין לי מחשב ואין לי איך לעבוד מהבית. הסברתי לו הכול והוא אמר שזה או לעבוד מהבית או לחתום חופש על חשבוני. ביקשתי ממנו לצאת לחלת שאני לפחות אוכל לחתום אבטלה אבל הוא מסרב גם לזה. מה אני יכולה לעשות חוץ מלחתום חופש?
שון
19/03/2020 14:19
שלום, אני עובד כשליח פיצה, האם מותר למעסיק להגיד לי לא להגיע למשמרות בעקבות זה שאני לא רוצה לעלות על קטנוע מסויים בגלל שהוא לא מתוחזק כמו שצריך? והאם הוא יכול להגיד לא לבוא למשמרות והוא לא מפטר אותי. פשוט משאיר אותי בלי עבודה כרגע. יש וותק של מעל שנה. הוא טוען שאין לי מה לעשות בעבודה אם אני לא עולה על הקטנוע הזה, ואם אני רוצה אני יכול לקחת את הרגליים וללכת.
גל
19/03/2020 14:06
שלום,

1. האם ניתן להגיש תביעות כרגע או עקב המצב אין אפשרות כזאת?

2. ביציאה לחלת אין הפרשות לפנסיה, מה קורה אם מעסיק לא הפריש לפנסיה לפני למרות שהיה צריך ולכן כביכול 'הפנסיה לא פעילה'?

האם בתקופת החלת במידה וקורה משהו ניתן לתבוע את המעסיק למרות שהחתים במכתב שבתקופת החלת הוא לא יישא באחריות עקב פגיעה בזכויות הפנסיה בעקבות הפסקת התשלומים?

הרי אם הוא היה מפריש ברצף לפני כפי שהיה צריך, אז הזכויות לא היו נפגעות כי יש ריסק ששומר על הזכויות. יהיה ניתן לתבוע אותו למרות הסעיף שנחתם על מנת לקבל דמי אבטלה?

תודה רבה.
איתי
19/03/2020 14:05
צהריים טובים.

אמש הוצאתי ימי מחלה על אתמול והיום.
המעסיק שלי כרגע טוען כי קיימות הנחיות חדשות ולא בטוח שהימי מחלה תקפים.

האם אתם מכירים הנחיות כאלה?
לא יודע אם רלוונטי אך אני עובד קבלן,כשנה ו9 חודשים.

אני חלק מקבוצה של כ10 אנשים,לא כולם מועסקים על ידי אותו קבלן.

אשמח מעבר לתשובה לפנייה אישית של עורך דין - יש פה עוד אלמנטים שהמעסיק עושה הנראים לי כעבירה על החוק:

לא מסכים להוציא אותנו לחלת.

אנחנו כרגע בחופשה עד אחרי פסח על סמך ימי חופשה עתידיים ללא הסכמתנו.

ניתן להיכנס למינוס ימים עד 10 כל דבר מעבר יירד משכרנו.

הודיעו לנו שלשום ב1 בלילה לא לבוא עד אחרי פסח.

וכעת גם ימי המחלה...

תודה מראש
רון
19/03/2020 10:24
שלום,

אני מעסיק של 10 עובדים ונתתי לעובדים לבחור אם לצאת לחל״ת או לנצל ימי חופשה עד לאחר הפסח. 7 עובדים בחרו לצאת לחל״ת ושלושה בחרו לנצל את ימי החופשה עד לאחר הפסח.

הבעיה היא שנאמר לי על ידי אחת העובדות ששלושת העובדים שבחרו לנצל את ימי החופשה הצהירו כי הם הולכים להוציא ימי מחלה עד חופשת הפסח.

מה אני אמור לעשות עם המצב, האם אני יכול להימנע מלכבד זאת ולנכות להם במקום את ימי החופשה או שאני מחוייב לנכות את ימי המחלה ?
אינה
19/03/2020 09:51
שלום,

אני עובדת שכירה בתור מאבטחת במשרד ממשלתי.

בעקבות משבר הקורונה המנהלים שלנו הודיעו לי ולשאר המאבטחים שהחל מיום רביעי (18.3) אנחנו נשארים בבית כי המשרדים שלנו סגורים. קיבלנו הכל בהבנה רבה. טרם הוגדר לנו אם אנחנו יוצאים לחל"ת ואם כן מה זה דורש מאיתנו, בטענה שגם להם עוד לא הועבר מידע נוסף.

השאלה שלי היא כזאת- במקרה ורק במהלך השבוע הבא יודיעו לנו אם מדובר בחלת או לא, אנחנו נהיה זכאים לקבל דמי אבטלה החל מהיום הראשון בו ישבנו בבית, כלומר מה-18.3, או מהיום בו יודיעו לנו רשמית ונמלא טפסים מתאימים?
סופי
19/03/2020 09:50
אני מודעת ששאלות מהסוג הזה בטח חוזרות על עצמן אבל ממש אודה מכל הלב למי שיעזור לי גם השכר דירה שלי לחודש וכנראה גם לחודש הבא עומד על הפרק...

בשנה וחצי האחרונות עבדתי עד אוקטובור במקום עבודה (סה"כ הייתי שם כ-18 חודשים) ואז התפטרתי ממנו עקב מעבר מקום מגורים, התפטורת שדינה כפיטורין, ולאחר מכן עבדתי במקום אחר 4 חודשים עד סוף נובמבר, ומאז לא עובדת

רוצה להגיש בקשה לדמי אבטלה-בחיים לא עשיתי זאת ככה שאני לא באמת יודעת מה עושים - האם ל-12 תלושים שמבקשים לצרף את התלושים של המקום עבודה הראשון או השני?

מכתב על הפסקת עבודה מהמעסיק המציין את סיבת הפסקת העבודה - מכתב התפטרות ששלחתי תופס?

אודה המון ומקרב לב לעוזרים!
פאבל
19/03/2020 09:46
שלום

לפני כחצי שנה פוטרתי ממקום עבודה בו עבדתי מספר שנים וחתמתי אבטלה כ3 חודשים והתחלתי בפברואר האחרון מקום עבודה חדש.

כמו רובנו הוציאו אותי לחל״ת בתאריך ה15.3 אחרי פחות מחודשיים עבודה.

מציין כי אני כבר רשום בשירות התעסוקה וגם בביטוח לאומי ובאינטרנט זה לא נותן לי לפתוח תביעה אבטלה נוספת.

השאלה שלי איזה מסמכים נוספים אני אמור לצרף ובאיזה אופן להגיש אותם?

תודה לעונים
עומר
19/03/2020 09:41
בחודש שעבר סיימתי, לבקשתי, העסקתי בחברה שבה עבדתי שלוש שנים ושלושה חודשים (מאז דצמבר 2016).

כבר לפני כשנה שמתי לב שצבירת ימי המחלה, החופשה וההבראה בתלושי השכר מתאפסת באופן ארעי מדי כמה חודשים, לעיתים עד לכדי חוסר וביקשתי מספר פעמים מהמעסיק לתקן זאת.

תחילה נאמר לי שהנושא בבדיקה, לאחר מכן שיש טעויות ברישום הנוכחות ועליי לציין בעצמי את ימי החופשה שניצלתי,

כשהסכמנו שחסרים ימי החופשה ביקשה מנהלת השכר שאחכה לתחילת 2020 כי זה מקל על הנהלת החשבונות

ובשבועות האחרונים לעבודתי בחברה, בתקופת ההודעה המוקדמת שהייתה ארוכה במיחד לבקשתו, חזר בו המעסיק והחליט שסך הימים שוב בבדיקה.

בתלוש השכר האחרון שלי צוינו 5 ימי חופש צבורים (לעומת 17 שמגיעים לי) ומנוצלים באותו החודש למרות שלא החסרתי בפברואר ימי עבודה כלל.

כעת הוא טוען שלא מגיעים לי ימי חופשה מכיוון שפדה אותם בעבור ערבי חג וימי חול המועד במהלך השנים, למיטב ידיעתי עבדתי בחגים למעט בימים שהחברה לא פעלה והמשרד היה סגור.

כשביקשתי לראות פירוט תאריכים קיבלתי צילום דף לבן ועליו בכתב יד תאריכים שגויים ולידם הכיתוב "חופשה" או "מחלה".

בנוסף, מסתבר שהפרשות המעסיק עבורי לפנסיה ופיצויים נעשו ע"פ שכר ברוטו נמוך מזה שצוין בחוזה העסקתי,

את הפרש השכר קיבלתי באופן קבוע ברכיב "פיצוי שווי", מכיוון שההמעסיק גילם עלות שווי שימוש ברכב מבלי שצוין בחוזה ומבלי שהבנתי שמפחית מסך ההפרשות לקופה.

כך גם בשנים הבאות להעסקתי לאחר העלאה בשכר, שהמעסיק כעת באורך פלא לא זוכר את שסיכמנו (כמובן ולצערי בע"פ).

אשמח להבין מה האפשרויות שלי ואם העימות ישתלם, בפרט לאור שמלבד השכר הקודם שצוין בחוזה וימי החופשה שצוינו ו"נוצלו" בסיום העסקתי, יש מחלוקת בע"פ על הסכומים.

תודה רבה!
נועה
19/03/2020 09:30
בעקבות המצב הוציאו במשרד חלק מהעובדים. לחל"ת וחלק השאירו אבל עם קיצוץ רוחבי של.20% מהמשכורת. באותו היקף משרה כמובן. זה אמור להיות זמני לחודשיים הקרובים.
האם זה חוקי? יש חוזה עם הסכום המקורי, כמובן.
אני יכולה להתפטר עקב. הרעת תנאים / לבקש לצאת לחל"ת אבל אז זה נחשב כהתפטרות ולא מבטיחים לי את מקומי בחזרה
ויקטוריה
19/03/2020 09:28
שלום רב לכולם, בן זוגי עובד בבנייה (אנו עולים חדשים) וכמובן אין שם שום סיכוי לציית את הנחיות של משרד הבריאות. אין שם כלום אפילו שירותים טובים כדי לרחוץ ידיים. אני דואגת בו מאוד, חוץ מזה הוא מרגיש קצת כאב בגרון ושיעול... המעסיק שלו אומר שאם העבודה הזו לא מתאימה לבן זוגי הוא יכול להתפטר, אך הוא עובד טוב כבר שנה שם! המעסיק רק מחפש את הכסף אך לא יכול להבטיח את התנאים המובטחים במצב הנוכחי. האם המעסיק באמת יכול לפטור את בן זוגי? האים זה חוקי אפילו מצד של מעסיק לכתוב המלצות לבן זוגי על שינוי עבודה? לאין לפנות כדי להתלונן על המעסיק והתנהגותו? ניסינו היום לערוך פגישה עם רופא און-ליין, אך המערכת עמוסה, רק חיכינו שעות ולא הצלחנו לדבר עם הרופא כדי לבקש את הטופס כדי להשתמש בימי מחלה...תעזרו לנו בבקשה... מה לעשות?
איציק
19/03/2020 09:27
שלום,

לפני כחודש חתמתי על חוזה כניסה לעבודה ב-18.3 (היום). אתמול הודיעו לי שבעקבות הקורונה העבודה כרגע תידחה \ תתבטל, ורק אחרי פסח יחזירו לי תשובה.

עליי לציין שלאחר שחתמתי על החוזה עימם, קיבלתי הצעה עם שכר הרבה יותר גבוה ממקום אחר, (הכל מתועד בשיחות כולל הצעת השכר) אך וויתרתי עליו כי מבחינתי לא היה מתאים להפר חוזה.

ובנוסף בזמן זה עצרתי את כל החיפושים והפניות ממקומות עבודה אחרים.

לפי דברים שקראתי פה, אין לי הרבה מה לעשות לגבי דחיית העבודה. אבל אם ויודעו לי (רק אחרי פסח) על ביטול העבודה לגמרי, ובהתחשב שוויתרתי על עבודה עם שכר יותר גבוה, יש לי איך לפתור את זה? או עילה לתביעה?
עדן
19/03/2020 09:27
אני בחופשת מחלה כבר חודש בערך (לפני משבר הקורונה בארץ) המנהלת שלי מתעקשת שאני אגיע לשימוע כי המצב לא מאפשר לדחות אותו הסברתי לה שאני בחופשת מחלה היא מאיימת שתבצע לי בכל מקרה את השימוע והיא רואה בזה וויתור מצידי למרות שהסברתי שאני לא מוותרת על שימוע אני בחופשת מחלה!
היום היא החליטה שהיא מקצרת לי את המחלה וממחר מדווחת עלי חלת למרות שהחופשת מחלה שלי עד סוף החודש.. האם זה חוקי?
נטע
19/03/2020 09:25
בוקר טוב, אנחנו מעסיקים עובדת במשק בית כ-12 שנים, פעם בשבוע. מקפידים לשלם את כל הקבוע בחוק ביטוח לאומי, פנסיה וכ'ו.
בעקבות הקורונה, מעוניינים לבקש ממנה לא להגיע עד חלוף הזעם. איך נכון להתנהל איתה? להוציא לחל"ת בכדי שתוכל לחתום בהמשך ולקבל דמי אבטלה?
בעז
19/03/2020 00:19
בשל הקורונה, חברה זעירה (פחות מ 10 עובדים) הוציאה את מרבית עובדיה לחל"ת לחודשיים. חלק מהעובדים שותפים בחברה (באחוזי בעלות בחברה - 5 - 50 אחוז). האם יש באפשרותם לקבל אבטלה?
איידל
18/03/2020 22:18
שלום וברכה!
האם המעסיק יכול לכפות עלי יציאה לחל"ת?
או שאני יכולה לבקש לפדות את ימי החופשה במקום לצאת לחל"ת?
סמדר חיון
18/03/2020 14:59
אאני זכינית של מפעל הפיס.והוציאו אותי לחל"ת. מגיע
לי תגמול מביטוח לאומי.
טפסים
סיגל
18/03/2020 13:48
היי, איזה טופס אני צריכה לקחת מהבוס? עסק קטן של מזנון בבית ספר ? תודה
זילברשטיין מרדכי
18/03/2020 09:40
שלום אני אמור לצאת לפנסיה בחודש מאי הקרוב. יש לזכותי 90 ימי מחלה. רציתי לדעת אם המעסיק אמור לפצות אותי בעבור ימי מחלה כאשר אני יוצא לפנסיה.
מוריה
17/03/2020 21:35
בתי בת ה 17 עבדה בחודש פברואר וקיבלה על כך תשלום בצ'ק. היא היתה שכירה למשך חודש אחד בחברה פרטית.

ביום ראשון בלילה הפקידה את הצ'ק והיום קיבלה הודעה שהצ'ק בוטל.

מה החוקיות של העניין ואיך עלינו להתנהל?

סביר שישתמש בתירוץ הקורונה למרות שמדובר בסכום של 680 שח.

אציין שהוא לא נתן לה תלוש שכר ולא החתים אותה על טופס 101.

תודה מראש
נועם
17/03/2020 21:17
היי

אני אחות, בתחילת חודש שמיני.

אני עובדת בקהילה , והיום מאחר ולא היה סינון כמצופה בכניסה הגיעו זוג חשוד.

אחרי הפינוי והמשטרה- כי הפרו את הבידוד עד הגעת מדא נותרתי ללא פתרון.

אין למקום העבודה שלי דרך להגן עליי במינימום.

אני אחרי תאונת דרכים לפני פחות משבוע שבה נפגעתי כהולכת רגל ואין לי מספיק ימי מחלה ( אחות חדשה..)

השאלה שלי המשמעויות:

במידה ואצא לחלת? אני מבינה שזה לא יפגע בדמי לידה?

במידה ואגיש שמירת הריון אני מודעת שלא בטוח שיאשרו.

במידה ולא יאשרו זה גם יפגע לי בדמי לידה?
מירי
17/03/2020 21:03
היי,

אני כבר חודש וחצי בבית (מתאריך 2.2, לא ניצלתי ימי מחלה) עקב סימפיזיוליזיס חמור. אני כבר בחודש שמיני, הגשתי לביטוח לאומי טפסים לשמירת הריון עם אישור מאורטופד + רופא נשים + רופא תעסוקתי שקבע שאני לא כשירה לעבוד.

ביטוח לאומי דחו את התביעה בטענה שהמצב שאני נמצאת בו לא מוגדר בחוק כמצריך שמירה.

בפועל אני לא מתפקדת, בקושי הולכת ויש לי את כל האישורים.

מין הסתם לא קיבלתי משכורת עבור חודש פברואר.
פניתי כבר לרופא הנשים שלי והוא מבחינתו בודק מה אפשר לעשות כי המצב שלי אכן מחייב שמירה.

החברה שאני עובדת בה יצאה לחל"ת
השאלה היא, האם אני יכולה או כדאי לי לתבוע תשלום עבור החלת?

גם בעלי בזמן חל"ת.
תאריך הלידה המשוער שלי הוא 27/4
אשמח להכוונה וייעוץ.
תודה
מרים
17/03/2020 15:37
מה הזכויות ומה החסרונות כשיש בידי מסמך רפואי המאשר שעלי להיות בחופשת מחלה למעלה מחודש?
אופיר
17/03/2020 15:17
היי, מתקשה למצוא תשובה פה. יודעת ששאלו עשרות שאלות על ענייני החל"ת, אבל עוד לא ראיתי מענה שיכול לעזור לי.
אני עובדת בחדר בריחה שכרגע סגור למבקרים בעקבות המצב. הבוס שלי לא יכול לתת לי מכתב רשמי שאומר לתקופה של כמה זמן המקום יהיה סגור כיוון שהמצב מבחינתו מאוד דינאמי והוא עוד מקווה שיוכל לפתוח במהלך חופשת הפסח.
האם כדי להגיש טופס חל"ת אני חייבת אישור שאומר שתקופת החל"ת היא מעל 30 יום? או שיש הקלות בנושא שלמרות שלא ניתן לי טופס כזה אוכל להגיש לבקשה לאבטלה במידה ואכן נגיע למצב שהמקום סגור מעל 30 יום?
במידה ואין מה לעשות עד שממציאים טופס כזה, האם אני יכולה להגיש בקשה לאבטלה רטרואקטיבית כשנדע כמה זמן בפועל לא אעבוד?
שיר
17/03/2020 14:06
שלום,

איך מבצעים חישוב בנוגע להלנת שכר עבור מספר חודשים?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!