עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 141
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

תמר
24/05/2020 15:31
שלום אני נמצאת בתהליך לפני שימוע/פיטורים בעבודה שעבדתי 3 שנים בגלל הרעת תנאים ,מצאתי עבודה נוספת ואני כרגע בתקופת נסיון של שבוע ללא ידיעת המעסיק ואצלו אני בחופש מחלה כדי להחליט האם אני ממשיכה בעבודה החדשה הוא חוזרת לעבודה הישנה , במידה ואני מתפטרת האם מגיעים לי פיצויים והאם אין בעיה בכך שאני מנסה להשתלב/למצוא עבודה חדשה ?
ריקי
24/05/2020 12:57
שלום, עובדת במכירת מחשבים כ 7 שנים. משמרות של 8 ש' (הפסקה של 20 דק' במסגרת ה8 ש')
ויום שישי 6ש'. בימי הקורונה עבדתי מהבית את אותן שעות. לפני כמה ימים חזרתי למקום העבודה. אבל ביקשו ממני לעבוד 10ש'.מאחר שיש לי אישור רפואי שאיני יכולה לעבוד יותר מ8ש' התווכחו איתי אבל התרצו ואני עובדת 8ש', אך החליטו להוריד לי את הפסקת האוכל!! בימים שלפני הקורונה היתה מנקה ועכשיו דורשים ממני לנקות את המקום! נאמר לי שאם לא מתאים לי אני יכולה להתפטר כדין מפוטר! מה זה אומר? והנ"ל האם זה הרעת תנאים?? תודה. שבוע טוב.
אנונימית
24/05/2020 11:54
הפונדקאית שלנו בהריון. קיבלנו את ההודעה שיש דופק שבועיים לפני משבר הקורונה ולכן לא הוצאתי הודעה מסודרת למעסיק. יצאתי לחל"ת ב- 1/4.

החל"ת מסתיים ב- 30/5. השבוע עדכנו אותנו שניתן לחזור אך אין אפשרות להתחייב להיקף המשרה בגלל שאני עובדת שעתית וזאת חברת פרויקטים ויעוץ. שיתפתי את המנהלת לגבי ההריון.

נתנה לי את האפשרות להחליט האם להישאר בחל"ת או לחזור ולקחת סיכון שהיקף המשרה יהיה נמוך. מבחינה כלכלית אני זקוקה כרגע לכל שקל בשל עלויות הפונדקאות. כמה שאלות: אם אני חוזרת לחלקיות משרה האם יפגעו דמי הלידה? אם אשלב עבודה נוספת בשעות הערב האם יתחשבו בזה בחישוב דמי הלידה שלי?

אם אשאר בחל"ת עד הלידה כמעט 7 חודשים האם דמי הלידה יפגעו ( אני עובדת בארגון מ 07/2018) חשוב לי לציין שאני מבינה שהארגון נקלע למציאות הזאת ושאכן הענף נפגע, אני רוצה לשמור על מקום העבודה ועל הקשר הטוב שיש לי שם. אשמח לכל הכוונה כיצד כדאי לי לפעול. תודה
סיגל
24/05/2020 10:50
הוצאתי לחל"ת בעקבות הקורונה ולאחר חודשיים בבית הוחזרתי לעבודה. לפני היציאה לחל"ת קיבלנו מכתב אשר אמר כי מקום העבודה ינסה לצמצם את המוצאים לחל"ת וכי העובדים אשר נשארו יקבלו 20% פחות במשכורת - בפועל 90% מעובדי המשרד הוצאו לחל"ת. לאחר חודשיים התבקשתי לחזור לעבודה ולא נאמר לי כלום על קיזוז בשכר - לאחר שהתחלתי לעבוד נודע לי משיחות משטבח כי אנו צפוןיים להורדה של 20% בשכר עד למועד לא ידוע. האם אני יכולה כעת להודיע כי איני מעוניינת להמשיך העבודה והיפטורים יהיו בדיו מפוטר ?
מיה
24/05/2020 09:48
לאחר כמעט שנתיים בעבודה, הודיעו לי שלא אמרתי לאן להפריש השתלמות וגמל, רק היתה הפרשה לפנסיה. הגיוני דבר כזה? לחכות שנתיים? יש לי מה לעשות עם זה? הדבר היחיד שהם אמרו לי שכל חודש אני יכולה להפריש כפול בשביל לפצות על השנתיים שעברו. ומה מצד המעסיק?

בנוסף, בחופשת לידה והיום חמישה חודשים אחרי אני בנימוס בתלוש משכורת, זאת אומרת אני חייבת כסף לעבודה, על הפרשות ועוד כמה דברים שלא מובנים לי.
מינוס של כמעט 7000.
הגיוני?
אשמח לעזרה
מירי
24/05/2020 04:21
פוטרתי לאחר חל"ת,עקב צמצומים במשרד. כרגע עובדת את החודש של ההודעה מראש, ( עד 12 ביוני )אם יש בזכותי לא לעבוד עד התאריך הנקוב , ולקבל את התשלום עד סופו ?
אנדי
23/05/2020 19:48
שלום,
אני לקראת חתימה חוזה עבודה מול מעסיק ,
בהסכם שנשלח אלי אין התייחסות לסעיף 14 לחוק הפיצויים ואין התייחסות לאחוז ההפרשה לפנסיה
מה שנאמר בסעיף הפנסיוני הוא:
"13.1החברה תבטח את העובד בקרן פנסיה מקיפה, ביטוח מנהלים או בתוכנית משולבת, על פי
האמור בצו הרחבה בענף התעשייה לביטוח פנסיוני מקיף בתעשייה משנת 2006 ,וצו הרחבה
בדבר הגדלות ההפרשות לביטוח פנסיוני במשק משנת 2016"
13.2 הכספים שיופקדו בחברת הביטוח/קרן הפנסיה על ידי החברה בגין פיצויי פיטורים )לרבות ריבית
ותשואה( יבואו במקום פיצויי הפיטורים, וזאת בהתאם לצווי ההרחבה המפורטים בסעיף 1.13
לעיל."
עלי לציין שהשכר שניתן לי פחות מהשכר הממוצע במשק שעומד כיום על סכום של 10500 שח (נכון לינואר 2020)
איך עלי להתייחס לנושאים הנ"ל
אודה לתשובה מהירה
אנדי
גילה
22/05/2020 22:34
שלום.
בינואר 2016 סיימתי את עבודתי באוניברסיטה הפתוחה,שם הועסקתי דרך חברת כ"א.
היום (מעל 4 שנים אחרי סיום העבודה) קיבלתי דרישה מחברת כ"א בזו הלשון :
מבדיקה אשר נערכה בספרי החברה עולה כי הינך חב/ה לחברתנו סכום של 178.97 ₪ וזאת בגין תשלום שכר אחרון ביתר, מזמן העסקתך דרכנו באוניברסיטה הפתוחה - מוקד בתאריך 5/1/2016.
הינך מתבקש/ת לפרוע את חובך הנ"ל תוך 30 יום ממועד קבלת מכתבנו זה.
האם זה חוקי ?אגב זוהי הפעם הראשונה שפנו אליי בנושא זה ובכלל, מאז עזבתי את האוניברסיטה.
אודה לתשובה.
רון שלמון
22/05/2020 06:09
שלום,
האם ניתן לפטר עובד בחל"ת בטענת משבר הקורנה ולהביא תחתיו עובד חדש?
במקביל.
יוסף
21/05/2020 22:56
האם עובדת יכולה לטעון שהיא מתפטרת לטובת הילד אבל אני כמעסיק יודע שהיא מתפטרת מסיבה אחרת?
האם יש תקדים לכך שיכולה לטעון שבכל מקרה זה לטובת הילד? (אמנם לא התחילה עבודה אחרת)
עובדת
21/05/2020 21:18
הוחזרתי לעבודה אחרי 6 שבועות בחל״ת ואז חודש אחרי שחזרתי לעבוד קיבלתי הודעת פיטורין, האם אהיה זכאית לדמי אבטלה למרות שקיבלתי דמי אבטלה בזמן החל״ת?
ר.פ
21/05/2020 20:21
המעסיקה מבקשת ממני מכתב על שאין לי תביעות נגדה האם אני חייבת להביא לה
ברוך
21/05/2020 20:20
אני עובד ברשות מקומית שעתיים ביום בשעות הבוקר שהם 25% משרה בתפקיד מסויים, ולאחר מכן 6 שעות 75% משרה בתפקיד אחר באותה רשות ובאותו המשרד משעה 17:00 עד השעה 23:00 ומקבל תוספת של 20% בגין משמרת שנייה השאלה היא האם אני זכאי בגין השעה השישית שהיא בין 22:00 ל - 23:00 לתוספת משמרת שלישית 50%. התחלתי לעבוד בשנת 1995 לפני התיקון לחוק ב 2009 האומר שצריך מינימום שעתיים עבודה במשמרת שלישית.
אסתי
21/05/2020 15:10
בהריון, מחר נכנסת לשבוע 34 בעזרת ה'.

הרופאה הביאה לי הפניה לרופא תעסוקתי בעקבות רגליים נפוחות, ורידים בכפות הרגליים וכאבי גב, אני עובדת במעון בתינוקיה.

ב18/05 הרופאה נתנה לי 13 ימי מחלה עד לסוף החודש.
ביום רביעי יש לי תור לרופא תעסוקתי.

השאלה שלי היא ממתי מתחילים לספור 30 ימי מחלה מהתור אצל הרופאה או מהתור לרופא תעסוקתי? ואיך זה הולך כל התהליך?
דניאלה
21/05/2020 10:50
אני עובדת כוח אדם כבר שלוש שנים

מקבלת תשלום גלובלי (זאת השנה השלישית שלי),

החוזה הוא ל5 שנים עם אופציה להארכה כל שנה

חוזה פשוט שני דפים חברה לא כל-כך התאמצה לכתוב חוזה נורמלי .

עקב הקורונה יצאתי לחל״ת ועכשיו קבלתי הודעה מכתב פיטורים .

סיבות פיטורים לא נובע מחוסר מקצועיות או משמעת

כוח אדם לא קבל חוזים מול תעשיה אווירת אז כוח אדם החליט שהוא מפטר את כל הצוות (5 אנשים )

מה החוק אומר? אני חתומה בחוזה של שנה. יכול לפטר לפני תום החוזה כי לכוח אדם אין לו חוזה מול חברה שמעסיקה אותי ?
איילת
21/05/2020 10:48
היי

בחברה שאני עובדת היו ערב הקורונה 60 עובדים בדיוק. למרות הקורונה, בודדים המשיכו לעבוד. הרוב הוצאו לחל"ת. בשבועיים האחרונים בערך 15 עובדים חזרו לעבודה בהיקף משרה מצומצמת יותר, אבל חזרו. אני עדיין בחל"ת והיום בבוקר הודיעו לי בטלפון ובדוא"ל שאני מוזמנת לשימוע לפני פיטורים - נכתב שהשימוע יתקיים באמצעות ZOOM ולא במשרדי החברה. שלחו לי במייל מסמך מהחברה עם הסיבות לשימוע, כאשר הנושא נסוב סביב צמצומים בשל נזקי הקורונה.

רציתי להבין האם זה חוקי לערוך שימוע לעובדת לפני פיטורים באמצעות ZOOM והאם העובדה שאנשים עובדים במשרדי החברה לא מחייבת את המעסיק לזמן אותי לשימוע, אם כך בחר, במשרדי החברה?
רחל
20/05/2020 20:45
ברצוני לברר האם זה חוקי שבעל העסק שהוציא לח"לת עובד ,וכבר פתח את העסקיכול לחייב את העובד להישאר בחל"ת עד חצי שנה .
איילת
20/05/2020 19:28
התפטרתי מהעבודה שלי ..עבדתי שנה ושמונה חודשים .. לאחר מכן התחלתי מקום חדש ופיטרו אותי אחרי שבוע ..האם אני זכאית לדמי אבטלה ?
מורן
20/05/2020 13:39
במידה ומקום עבודה עובר על חוקי עבודת נשים

1.לא מחזיר עובדת לעבודה לאחר חל"ד, כחודשיים לאחר שביקשה

2. כשבסוף מציע שיבוץ הוא כולל משמרת אחרי צהריים, למרות שלפני הלידה עבדה רק בוקר ומעכשיו החזרה לעבודה כולה בעבודה אחה"צ.

איזה סעד קיים לעובדת?
רון
20/05/2020 12:09
אישתי עובדת למעלה משנתיים, במשרד.

יש לה מחלה כרונית מוכרת וידועה למנהלה, אשר מגבילה את יכולתה להתנייד, ונושא הנגשת המשרד עלה פעמים רבות במהלך עבודתה, אולם לא נעשה דבר עד לתחילת סגר הקורונה, והמעסיק הסתפק בהבטחות לטיפול בנושא "כשיתאפשר".

עם תחילת הסגר, אישתי הוצאה לחל"ת ונקראה לחזור לעבודה בתחילת השבוע הנוכחי.

בשיחה עם מנהלה, לפני החזרה לעבודה, בתשובה לשאלתה, ענה המנהל הישיר שלה שאכן בוצעו שיפוצים במשרד ושלא תדאג, כי "יהיה בסדר".

ביום ראשון אישתי חזרה למשרד, ואז גלתה שהשינויים שבוצעו למעשה הרעו את התנאים ובפועל אין לה אפשרות פיזית להגיע לעמדתה, או לצאת ממנה ולכל צורך ועניין מצב הנגישות במשרד הורע עוד יותר משהיה.

תשובת המנהל שלה כשפנתה אליו היתה שהיא מתלוננת סתם ושבכל מקרה תמיד לאנשים יש תלונות (!)
לאחר מפגש עם מנהלו הישיר של מנהלה, והמשך ההתעמרות מצד שני המנהלים, אשתי הודיעה להם שאין בכוונתה להמשיך לעבוד שם, בשל איבוד אמון מוחלט במערכת ובהנהלה.

שאלותי הן:

1. האם ניתן לטעון כי לא חזרה אחרי החל"ת, על אף שבבוקר החזרה "גיהצה" אצבע? והאם יש יתרון כלשהו למי שלא חזר מחל"ת, על פני דיווח על חזרה ואז התפטרות?

2. האם לגיטימי מצד המעסיק, במצב שכזה, באם ההנהלה תחליט להיות לעומתית, לדרוש את 30 ימי ההתראה מראש, ומה האפשרויות שלנו, בהתחשב במגבלת התנועה שנוצרה?
שילה
20/05/2020 10:00
עובדת משרה מלאה - בהיקף 100%.

המנהלת מורידה אותי ל 6 שעות ואומרת לי .לפי הצורך אם אין עבודה לא יכולה לתת לך 8 שעות.אבל להביא חדשות ולתת להם בין8 ל7 שעות זה בסדר. השאלה שלי אם לפי תלוש משכורת זה כמו חוזה ? כי היא אומרת אף אחד לא קבע לך 8 שעות עובדת 4.וחצי שנים ובא להם לקצץ עדיף לתת לחדשה שכר מינימום מאשר לי.
לולו
20/05/2020 09:49
איך עובד דמי חופשת לידה אם מקבלים דמי אבטלה?
אני בחודש 6 בהריון - מצפה ללדת בעזרת השם בסוף אוגוסט. שמו אותי על חל"ת בסוף מרץ ורק קיבלו אישור לשים אותי על חל"ת למשך חודשיים. עכשיו התקופה תסתיים, ואין להם כסף לשלם לי את המשכורת אז האפשריות הן לחזור במשרה מלאה בשכר ממש ממש נמוך (33% ממה שאמורה לקבל) או פטירה. בגלל שאני מקבלת יותר מזה מדמי אבטלה, לא שווה לי לעבוד משרה מלאה לקבל גרושים אז בא לי שיפתרו אותי.

אם עבדתי יותר משנתיים שם, בחודשיים האחרונים הייתי בחל"ת ואז אני אהיה בכלל בלי עבודה ומקבלת דמי אבטלה, איך נחשב הדמי חופשת הריון? לפי התלושים ממרץ ולפני זה?

המון תודה!
חנה
20/05/2020 09:48
בעקבות הקורונה לא חזרתי לעבודתי בגן ילדים כסייעת הודעתי להם על כך שלפי הוראות משרד הבריאות חל איסור על חזרה לעבודה כשיש מחלות כרוניות, הודעתי למעסיק על כך כמובן ולא התנגד, אבל הוספתי לו עוד דבר והודעי שאני בהריון ושאני אבקש שמירת הריון בע"ה (הריון בסיכון גבוה). כל זה התקבל ואמר שהוא מעדיף שאקבל שמירה כי זה לא הוא שמשלם על כך. התפתח דבר נוסף שכנראה הגן עומד להסגר ושלחו לי הזמנה לשימוע ביום ראשון הקרוב בזום.

השאלה שלי היא כך, האם אפשר לפטר אותי לאחר שהם יודעים שאני בהריון, הבנתי שהחוקים סביב זה ממש מסובכים ושאם כבר הם צריכים לקבל אישור מיוחד ממשרד התמ"ת כדי לפטר עובדות בהריון (אגב הגננת גם בהריון והיא גם הגישה שמירה).

עכשיו לא בטוח בכלל שהשמירה תתקבל ע"י ביטוח לאומי, ואם לא אז אין לי שום משכורת ואהיה זכאית לקבל פיצויים על זה שהגן נסגר, הבנתי שלאישה הריונית זה פיצויים כפולים
איציק
19/05/2020 23:37
היי ערב טוב, יש לי שאלה קטנה..
בעקבות הקורונה מזמנים עובד (בן 60 פלוס) לשימוע.. במידה ומחליטים לפטר אותו האם ניתן לעשות משהו? הבנתי שיש כל מיני תקדימים לנושא ובמידה והוא מפוטר החברה חייבת להוכיח שהוא עושה נזק לחברה (חובת ההוכחה עליה)
האם ניתן לעשות משהו בזמן השימוע?

אודה לתשובות
רותם
19/05/2020 23:35
שאלה- מקרה בו עובד הוצא לחל"ת לפני חודשיים. המנהלת הישירה התקשרה ושאלה האם העובד יכול לבוא לעזור יומיים מבלי לחזור מחלת אלא לקבל ימי חופשה לאחר מכן.

האם זה חוקי מה שמקום העבודה עושה? האם זה חוקי מה שהעובד עושה? ומה קורה במידה והעובד אכן מגיע- הביטוח תופס במקרה של תאונה למשל?
משה
19/05/2020 22:10
אשמח לדעת אם זה תקין.
תודה לעונים
מיקי
19/05/2020 18:05
עובדת שעתי 7 שנים הדרכות בבתי ספר כשבתי הספר הופסקו קיבלתי חלת חוזה העבודה שלי עד 1.7.2020 לפני מספר ימים קיבלתי עוד מכתב להמשך חלת עד סיום החוזה שלי למרות שהקורסים מתקיימים.
כך הם נמנעים מלתת לי פיצויים וכל מה שמגיע לי מהפסקת העבודה .
האם זה חוקי ומה ניתן לעשות אם לא??
עובד ניקיון
19/05/2020 17:51
שלום,
אני עובד ניקיון מזה כשנתיים במלון ובעקבות מחלת הקורונה, ב15.3, הוצאתי לחל"ת.
המעסיק שלי דחה את מתן אישור החל"ת הדרוש לשם קבלת דמי האבטלה עד היום (19.5). כלומר במשך למעלה מחודשיים לא קיבלתי את דמי האבטלה (וייקח כנראה עוד זמן עד שיאשרו את התביעה ואקבל אותם) רק בגלל שהוא לא נתן לי את הטופס.
האם מגיע לי פיצוי כלשהו על כך ?
אני רוצה לציין שהוא לא סרב לשלוח לי את הטופס פשוט כל פעם הוא נתן לי תירוץ אחר מדוע זה מתעכב - הכול מתועד בשיחות הוואטסאפ - אני שולח לו תזכורת והוא עונה לי "כבר שולח" וככה זה נמשך ממרץ ועד היום.

תודה מראש
אירינה
19/05/2020 16:59
שלום רב
אני חולת טרשת נפוצה כ10 שנים.יש לי מגבלה רפואית.יש לי 55% נכות רפואית ואי כושר עבודה 74%.אני עובדת במקום עבודה יותר מ11 שנה.עד גילוי מחלה עבדתי במשרה מלאה ואחר כך ירדתי לחצי משרה.בתחילת משבר קרונה הוציאו אותי לחופשה ללא תשלום והיום 19.05 קיבלתי הזמנה לשימוע לפני פיטורים עקב משבר קרונה.
מה זכויות שלי בנושא זה?מה אומר חוק לגבי פיטורים אנשים נכים?
תודה
זהבית
19/05/2020 14:14
עובדת שכירה שואלת האם יכולה לעבוד אצל מעסיק אחר בתקופת חלד מוארך (11 שבועות הנוספים לחל"ד )

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!