פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 137
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

רובי
28/07/2020 07:44
השנה המעסיק החליט להוציא את כל העובדים לשתי חופשות מרוכזות - אחת בקפסולות באוגוסט (חצי מהעובדים בכל פעם) והשניה בחול המועד סוכות.

אין לי יתרת ימי חופש ומאחר ומדובר בעשרה ימים אני לא מוכנה להיכנס למינוס בימי החופש (בעיקר בגלל שאם אני מתפטרת או מפטרים אותי אהיה חייבת אלפי שקלים למעסיק).

הם גם מתכננים לאפס את ימי החופש ב3-4 חודשים, מה שאומר קיזוז של בין 2-3 ימים מהמשכורת בכל חודש.

הצעתי פיתרון חלופי - לעבוד במהלך החופשות המרוכזות ולהתחייב לצאת ליום חופש בכל חודש במשך שנה, ככה שלא אצבור ימים, אך המעסיק לא מעוניין לגלות גמישות.
אני יודעת שלפי החוק לא ניתן להכניס עובד למינוס בימי חופש ללא הסכמתו, אך האם ניתן לפטר על דבר כזה?

נאמר לי על ידי מחלקת משאבי אנוש שבית דין לעבודה יאשר את זה, בגלל משבר הקורונה, אפילו שזה לא חוקי.
חשוב לציין שחופשות מרוכזות לא היו נהוגות במקום העבודה עד עכשיו, ואף שאלתי לגבי זה כשהתחלתי לעבוד לפני חצי שנה, זה קורה לראשונה בגלל משבר הקורונה.

תודה מראש לעוזרים!
מאשה
28/07/2020 07:42
התפטרתי מהעבודה מעכשיו לעכשיו (סירבתי לתת עוד חודש) ועבדתי יותר משנה וחצי במשרד עורכי דין.
עפ״י תלושי המשכורת שלי - לא שולם לי שום דבר חוץ מאשר שכר מינימום (לא צבירה עבור פיצויים, פנסיה, ביטוח מנהלים - כלום).

1. הבנתי שפיצויים לא מגיעים לי?

2. אבטלה רק אחרי 3 חודשים?

3. ימי חופשה 7 במספר - הם לא אמורים להמיר אותם לכסף?

4. מה לגבי הפנסיה שלא שולמה לי? (ומאיזה חודש היו אמורים להתחיל להפריש לי בהתחשב שלא עבדתי שנתיים לפני כן?)

5. מה הם דמי הבראה וכמה היו אמורים לשלם אם עבדתי שם שנה ושבעה חודשים?

6. אם לא כאן, אז לאן לפנות לעזרה וייעוץ בסיסי שניתן לקבל ללא תשלום?

תודה מראש
יעקב
28/07/2020 07:41
היי,
אבא שלי היה בזמן חל"ת ואז ביקשו שיחזור לעבודה לפני כחודש. הוא בקבוצת סיכון אז הוצאנו מחלה כדי שלא יחזור, באזשהו שלב המעסיק הודיע שהוא לא היה בעבודה אפילו יום אחד ולכן הוא נמצא עדיין בחלת כדי בעצם לא לשלם לו את ימי המחלה.

עכשיו המעסיק יצר איתי קשר וטוען שלמרות שהוא בחלת החברה משלמת עליו ביטוח לאומי וכו.

ועל אבא שלי או להתפטר או לבוא לעבודה למרות שהוא עדיין במחלה.

האם באמת המעסיק משלם משהו על העובד כשהוא בחלת?

האם הוא יכול בכלל לפטר את אבא שלי? או חלילה לטעון שאבא שלי לא בא לעבודה ויהיה כדין מפוטר?

אנחנו היינו מעוניינים שהוא יפטר את אבא שלי כדי שיקבל אבטלה כי הוא בקבוצת סיכון גבוהה ואינו יכול לחזור לעבודה.

אשמח לעזרתכם בנושא, תודה.
ענת
28/07/2020 07:14
אני עובדת כרוקחת אחראית במוסד רפואי פרטי. התפקיד שלי הוא לפקח על קיום הוראות הרוקח המחוזי של משרד הבריאות. יש משהו שלא מקפידים עליו (אפרט בפרטי) . התרעות רבות לבעלי המקום לא עוזרות. אם תגיע ביקורת עלולים להאשים אותי ממשרד הבריאות שאיני מבצעת את תפקידי. אני חוששת שאם אדווח למשרד הבריאות יפטרו אותי או יתנכלו לי. האם החוק מגן עלי? האם יש כאן עו"ד לעיניני תעסוקה שיסכים לעזור לי להבין בפני מה אני עומדת? תודה
אלכס
28/07/2020 07:14
בוקר טוב לכולם שאלה לי אליכם: עבדתי בחברה מסויימת שהמשכורת הייתה בנוייה בצורה מסויימת. בסיס ותוספות על כל מיני דברים. 'כמובן בחוזה עבודה זה לא היה רשום רק הבסיסי.
היינו ממלאים שם דו"ח מגישים סוף החודש ולפי זה מקבלים משכורת.
חודש האחרון סיימתי את עבודתי שם הגשתי להם תדוח ועשיתי חישוב שמגיע לי x כסף בפועל קיבלתי כמובן לפי חישוב שלי ב סכום נכבד פחות. שפניתי לבעל בית לברר למה הסכום הזה הוא טוען שהוא עשה חישוב ושזה מה שמגיע לי. אמרתי לו שאני מעוניין שנשב ויסביר לי איך הוא הגיע לחישוב הזה כי אולי אני טעיתי אבל להיות בטוחים שנינו. הוא לא מעוניין להסביר להפגש וטוען שזה מה שיש.
מה ניתן לעשות בנידון?
ויקטוריה
27/07/2020 19:15
שלום לכולם,

האם זו חובתו של המעסיק בעת קליטת עובד לעבודה לשאול לגבי קיומם של קרן פנסיה וביטוח או שהחובה חלה על העובד מיוזמתו לדווח על קיומה של קרן פנסיה?

לצורך העיניין העובד לא בקיא בעיניי פנסיות בכלל ונראה שהמעסיק ניצל זאת. לא שאל אותו בתחילת העבודה ולא שילם לו פנסיה וכעת אומר שהאחריות היא על העובד לדווח ולא המעסיק צריך לשאול, מי הצודק?

תודה רבה מראש
יהונתן
27/07/2020 15:03
עובד קבלן שהתחיל לעבוד בחודש 6 בשנת 2019.

אחרי שנה במקום העבודה דמי ההבראה לא נכנסו בטענה שהמעסיק משלם את דמי ההבראה פעם בשנה בחודש ה-5 ו״פספסתי״ את התשלום בחודש מכיוון שהתחלתי לעבוד חודש אחרי, ואני אקבל את דמי ההבראה בחודש ה5 בעוד שנה, זה תקין? ומה קורה לדמי הבראה שאני זכאי להם במידה ואני לא ממשיך לעבוד באותה העבודה עד החודש ה5 בשנה הבאה?

תודה
עודד
27/07/2020 13:19
היי,
שאלה בנוגע לפנסיה..
התחלתי לעבוד אצל מעסיק ב 17.1.20 עד ה14.3 שהתחילה הקורונה והוציאו אותנו לחל''ת . בתחילת מאי חזרתי למסעדה ואני עובד עד עכשיו.
מבחינת ההפקדה של הפנסיה הם טוענים שההפקדה היא רק לאחר 6 חודשים ואני מבין שאם הקופה שלי הייתה פעילה לפני כן מהמעסיק הקודם אז הם מחוייבים לבעביר לי את ההפקדות של הפנסיה לאחר 3 חודשים.
השאלה שלי האם זה שבאמצע עבדתי בסופר מפסיק את הספירה של 3 חודשי העבודה? בנוסף הסופר העביר לי פנסיה מהיום הראשון, ככה שהקופה נשארה פעילה עד שחזרתי למסעדה.
אני צריך לדרוש מהם להעביר לי את הכספים או שבכלל זה לא נספר בגלל שעבדתי בסופר באמצע?
תודה רבה לעונים
דניאלה חורש
26/07/2020 15:58
מגיעים לי 3.75 נקודות זיכוי, אזרחית ישראל+אישה+בעל לא עובד.
בתלוש השכר יש משבצת שבה מצויין זיכוי המס המצטבר השנתי שהוא מכפלה של 219 ש"ח X3.75 נק' X מספר החודש שעבורו הופק התלוש.
עד חודש מרץ 20 הסכום היה תקין, ובאפריל 20 במקום 3285 ש"ח (219X3.75X4) הסכום היה 2914 ש"ח.
הפסדתי 371 ש"ח זיכוי נטו והמעסיק טוען שאין באפשרותו לעשות דבר בנדון ושהחישוב נעשה אוטומטית. ציפיתי שבחודשים הבאים מאי, יוני, זה יתעדכן אך זה לא קרה.

שאלה: מה יכולה להיות הסיבה לכך שלמרות שמצויין בתלוש שלזכותי 3.75 נקודות זיכוי, סכום הזיכוי לא משקף את זה?
אריה בן יהודה
26/07/2020 13:10
שלום לך
אני עובד כמאבטח בחברת מודיעין אזרחי ואני אבטחתי במשך 12 שנה בתחנת משטרה. אחד התנאים בעבודה הזו היא לבצע בוחן כושר כל שלושה חודשים. לפני שנתיים עברתי תאונה שגרם לי לכשול בבוחן כושר והייתי מוכרח לבצע את המבחן שוב תוך 30 יום. אני הזכרתי את החברה שאני צריך לבצע את המבחן שוב אך האחמ"ש שלי דחה את מועד חדש של המבחן בטענה שיש חוסר בכוח אדם. כמעט שנתיים אני עבדתי ללא לבצע בוחן כושר אז הגיע את הוירוס הקורונה. בגלל המצב במדינה בוטל הרכבות וכל במאבטחים ברכבות באזור תל אביב הפסיקו לעבוד במקום ועברו לעבוד בפרויקט המשטרה. יש לציין שמאבטחי הרכבות בגוש דן הם עובדי מודיעין אזרחי. פתאום המנהל סניף קרא לי להגיע לסניף לדון בהמשיך עבודתי בתחנת משטרה. בדיון המנהל סניף הסביר לי שבגלל שלא בוצעתי מבחן כושר לפי הדרישה של המשטרה אני חייב להפסיק לעבוד בפרויקט המשטרה. הוא הציע לי לעבוד בתחום אחר במשך חודש להתאמן ולעבור את הקורס אבטחה חדש. אני ביקשתי לקחת חופש בתשלום במשך חודש על מנת שאני יכול להתאמן כמו שצריך אך הוא דחה את בקשתי ובסוף הגענו להסכמה שאני יכול לקבל שבועיים חופש בתשלום ולאחר מכן עובר לאגף אחר עד שאני מוכן לבצע את הקורס החדש. יש לציין שבמהלך 20 שנה אני מתנדב במשטרה. במשך החופש שלי אני התנדבתי במשטרה ושברתי את הקרסול שלי ולא הייתי מסוגל לעבוד או להתאמן ובסוף השיקום הייתי מוכרח לפי דרישת משרד הבריאות להיכנס לבידוד. בסוף החופש מחלה והבידוד אני יצרתי קשר עם האחמ"ש שלי וביקשתי ממנו לשבץ אותי מחדש באגף שלא דורש ממני לבצע קורס חדש אצל המשטרה. זה היה לפני שבועיים ועדיין לא שיבצו אותי למקום עבודה. לטענתו של האחמ"ש שלי שאין לו עבודה בשביולי. אני חייב לעבוד. לא היה לי הכנסה מ23/5/2020. מה הזכויות שלי בעניין זה?
יוסי
26/07/2020 11:47
אני עובד על בסיס שעתי במסגרת שעות תיגבור בבית ספר דרך הרשות המקומית10 שנים.עד לשנה קיבלתי קיצבת ביגוד כמו כל המשק יחסית לשעות העבודה וכן תשלום מחלה מלא מהשעה הראשונה למחלה
נאמר לי שיותר אני לא זכאי כי מה שקיבלנו זה היה מטוב לב מחלה אני יקבל לפי מה שמקובל במגזר הפרטי ידמי ביגוד אני לא יקבל בגלל שאחוז המשרה קטן האחוז לא השתנה גם שקיבלתי ביגוד אשמח לדעת מה הנוהל לגבי תשלום שבוצע במשך 10 שנים וכעת שונה
חן
26/07/2020 10:42
שלום,
עבדתי 3שנים בחברה , הוצאתי לחל"ת , כעת כשהייתי אמורה לחזור הודיעו לי שאאלץ לחזור בהפחתה של 20 % ,אינני מעוניינת בכך אז שלחתי מכתב התפטרות עם הדגשה כי נאלצתי להתפטר עקב הרעה בתנאים.
כעת שלחו לי מייל כי לא תחול ההפחתה בשכר על משכורתי ובאם בכל זאת לא ארצה לחזור, אינני זכאית לקרן הפיצויים.

בחוזה לא רשום דבר בנוגע לסעיף 14 , רק החלק להלן :
----------------------------------------------
ביטוח פנסיוני
בתום 3 חודשי עבודתו הראשונים של העובד בחברה, תבצע החברה תשלום כספים והפקדתם לביטוח מנהלים לפי בחירת העובד, כדלקמן:
החברה תפריש סך השווה ל-6.5% מהבסיס להפרשות ותנכה 6% נוספים מהבסיס להפרשות, מדי חודש, ותעבירם לביטוח מנהלים, לפי בחירת העובד, על חשבון תגמולים.
בנוסף, תפריש החברה עבור פיצויי פיטורים וזאת לפי השיעור הקבוע בצו ההרחבה הכללי לביטוח פנסיוני במשק, כפי שיהיה מעת לעת.
לבקשת העובד תבטח אותו החברה בביטוח אבדן כושר עבודה, על חשבון העובד, בתעריף מופחת העומד, נכון למועד חתימת הסכם זה, על 0.7%. בחתימתו על הסכם זה מתיר העובד לחברה לנכות את הפרמיה בגין ביטוח כאמור משכרו.
----------------------------

האם אינני זכאית לפיצויי פיטורין ?
שלי
25/07/2020 22:35
הוציאו את בעלי לחלת לאחר כמה זמן המעסיק התחיל להחזיר עובדים בהדרגה
נכון לעכשיו המעסיק החזיר את כל העובדים לעבודה חוץ מבעלי .
במידה ובעלי רוצה לצאת לשוק ולחפש עבודה חדשה מה הוא צריך לציין במייל על מנת שהוא יקבל את כל התנאים בגין מפוטר ולא מתפטר ? והאם יש עוד משהו שניתן לעשות כדי לגבות את עצמו מבחינת המעסיק שיגדיר אותו מפוטר ולא מתפטר
שלא יתבטל לו כל הזכויות שלו בתור עובד
ובמידה ואני מוציא לו את המייל הנ''ל הוא מחוייב לפטר אותו עפי בקשתו במידה ולא מתכוון להחזיר לעבודה ?
שירי
25/07/2020 22:25
לאחר החלטה מרופא תעסוקתי לא להמשיך בעבודה הנוכחית - פסילת מקצוע
מה אני זכאית לקבל מהמעסיק ( עדיין לא פוטרתי במהלך הזמן הזה שהייתי בבית - בעקבות תאונת דרכים )
1- אני צריכה להתפטר / המעסיק מפטר אותי ? 2- אני מקבלת מכתב פיטורים מיום התאונה / היום שקיבלתי החלטה מהרופא תעסוקתי ?
3 - אני זכאית להבראה / תנאים / הטבות כל שהם למשך הזמן שהייתי במחלה ( 4 שנים ) ?
גל
25/07/2020 20:32
שלום רב,
יש לי זכאות של 175 ימי אבטלה. ניצלתי 55 ימים ואז מצאתי עבודה. הודעתי לביטוח לאומי וללשכת העבודה ועבדתי במשך חודש.
מפאת חוסר התאמה החלטתי להתפטר.
האם אהיה זכאי לנצל את יתרת הימים (120 יום) באופן מיידי ולפי גובה דמי האבטלה המקוריים, או שעליי להמתין 90 יום, עקב זה שהתפטרתי ולא פוטרתי?
תודה רבה
רוני
25/07/2020 20:01
שלום רציתי לדעת אם אני עובד בקטיף בחקלאות ולא נאמר לי במפורש שעלי להישאר במטע בזמן ההפסקה אבל בפועל זה מה שקורה. אין לי איך לצאת ולחזור עצמאית האם עדיין לגיטימי שלא ישלמו לי על זמן ההפסקה?
מירי
25/07/2020 02:06
שלום ????
כמה זמן מותר לעובד להיות בחופשת מחלה עקב תאונת עבודה?
ואם העובד בחופשת מחלה קרוב לשנה עקב אותה תאונה, האם המעסיק יכול לפטר אותו בצורה כזאת או אחרת?
מעיין
24/07/2020 13:35
אנחנו עושות שיחות וידאו חמות בוואצפ ומוכרות סרטונים אישיים פרטיים שלנו:

051-5500178 ליטל

054-8307207 מרינה

054-8310836 אמילי

055-2664759 קארין
ארי
24/07/2020 13:22
אם יש לי 7.25 נקודות זכות מכמה סכום בתלוש חודשי אני מתחיל לשלם מס הכנסה
שירן
24/07/2020 11:45
הי אני בחל"ת ואבי נפטר . האם בימי אבל בשבעה העבודה אמורה לשלם לי שכר או אין שום יחסים בכלל ? מקבלת דמי אבטלה מביטוח לאומי (חלת בעקבות הקורונה) תודה
ילנה
24/07/2020 08:20
שלום. אני רציתי להתייעץ בנושא ענייני עבודה ובנושא פיטורים בפרט. המעסיק שלי הוציא אותי לחל"ת ב-15.03.20(אני רק 4 חודשים הייתי מועסקת אצלו), רק לפני חודש אחרי דרישתי (כי הוא מעסיק כבר מישהי במקומי) סגר חשבון איתי, אבל מסרב להביא לי מכתב פיטורים, הוא מוכן להביא לי מכתב רק מתאריך 01.04.20. האם זה חוקי?
אני בעוד חודשיים אמורה ללדת, האם העובדה שהוא לא נותן לי מכתב או נותן לי מכתב פיטורים רטרואקטיבי יכול לפגוע לי בזכויות, בקבלת דמי לידה או אי תשלום דמי אבטלה עבור חל"ת?
תודה
כהן
23/07/2020 22:51
שלום,

אני עובדת בארגון ציבורי ובמסגרת הסכם עבודה קיצובי עשיתי גמול השתלמות ב.
בעקבות מצב הקורונה המעסיק הודיע כי אין עדכוני שכר ולכן לא מכיר בגמול שהגשתי.
האם זה חוקי ותקין?
הנריטה רובין
23/07/2020 16:49
האם יש שימושים בטופס 10 ות.ז. של עובד ?
התחלתי לעבוד במרפאה עבדתי כ-6 שעות.
למחרת התבקשתי למלא טופס 101 + צילום ת.ז.,
פחות מחצי שעה אחרכך התבקשתי ללכת הביתה כי אין עבודה.
בערב בשעה 19:00 יצרתי קשר לדעת מתי להגיע לעבודה,
הוסבר שאין צורך בי כי העובדת הותיקה חזזרה לעבודה, לכן אין צורך בי.

שאלתי אם כך מדוע מילאתי טופס 101 + ת.ז. הוסבר לי שהם חייבים לשלם לי על השעות שההייתי שם, האם לא ניתן
לשלם בלי ת.ז. וטופס 101?
יוסי
23/07/2020 08:20
פוטרתי מהעבודה והייתי אמור לקבל תשלום עבור הודעה מוקדמת ופדיון חופשה.
לפי ההסכם שלי, אני עובד כל יום 9 שעות וביום שישי 6 שעות כשהתשלום לפי שעות העבודה בפועל. בנוסף,קיבלתי עמלות בגובה 1% מהמכירות בסניף אותו ניהלתי.
איך אמור להיות מחושב התשלום עבור ההודעה המוקדמת ופדיון החופשה?!
תודה רבה
ס.מ
23/07/2020 07:19
עברתי לאילת חתמתי חוזה ל 11 חודשים והתחלתי לעבוד באבטחה החוזה הסתיים המשכתי לעבוד עוד חודשיים ובסך הכל שנה וחודש התפטרתי וחזרתי לצפון מעוניין לדעת אם לפי החוק מגיע לי פיצויים מאחד הסיבות שאפרט למטה או מסיבה אחרת

1.מעל שנה במקום עבודה נותן פיצויים לא משנה מה הסיבה להתפטרות

2.החוזה של 11 חודש נגמר ולא חתמתי על חוזה חדש אז זכאי לפיצויים גם אם התפטרתי כי הבנתי יש חוק שאם לא מציעים חוזה חדש אתה נחשב כמפוטר אז שואל אם גם פה זה נכון.

3.התפטרתי וחזרתי לעיירת פיתוח(מעלות) שזה מעל 40 ק"מ אז האם זכאי מהבחינה הזאת לפיצויים.

ואילו טפסים צריך לקחת מהמעסיק בסיום העבודה במקרה שזכאי לפיצויים חוץ מתלוש משכורת אחרון תודה לעוזרים
דודו
22/07/2020 19:30
שלום רב
אשמח לעזרתכם בנושא
פוטרתי לפני השמונה חודשים ממקום העבודה שלי
בפיטורים הביאו לי טפסים להחתים פקיד שומה על מנת שאוכל למשוך את הכספים
מקום העבודה לא היה מוכן להפקיד את ההפרש שמגיע לי לפי סעיף 14 לקופת הפנסיה בטענה שתגמרו יחסי עובד מעביד והם לא יכולים להפקיד לקופה, לכן אני חייב למשוך את ההפרש עם הטפסים שהביאו לי (ללכת לפקיד שומה לקבל פטור ממס ואז הם יפסידו לי את מלוא סכום ההפרש לחשבון)
מכיוון שעברו שמונה חודשים ולא ביצעתי את התהליך הם החליטו לזכות את חשבוני כאילו הפקידו לי משכורת בגובה דמי הפרש הפיצויים אך בניכוי מס
מבחינתי מדובר בהפסד גדול
מה ניתן לעשות והאם מה שהם עשו הינו חוקי?
תודה רבה על עזרתכם
רונאל
21/07/2020 19:03
שאלה בנוגע לשכרי:

בחוזה כתוב לי: (להלן: ״התמריץ״).״

בכל חודשי השכר שלי (עד להוצאה לחל״ת), בכל חודש וחודש מהחודשים שאני מועסק,
קיבלתי תמיד שכר משתנה, זאת אומרת שכאיש מכירות (כך מוגדר בחוזה) אני מקבל שכר לפי עמלות/פרמיות.
בתלושי השכר אגב כתוב: ״בונוס״,לא עמלות או פרמיה או תמריץ, כי אני איש מכירות.

מעוניין לדעת האם לפי נתונים אלה,
יש חובת הפרשה לתנאים סוציאליים גם על חלק זה של הפרמיות/עמלות.

בפועל קיבלתי תנאים סוציאליים רק על שכר היסוד הוא שכר מינימום כקבוע בחוק.

תודה רבה,
רונאל
סלמה
21/07/2020 12:14
שלום, מחר אמורה לחזור לעבודה מחל"ד, מתכוונת לשלוח מכתב התפטרות לצורך טיפול בילד, חייבת בהודעה מוקדמת של חודש, קש ה לי לחזור למקום העבודה כי המנהל מתעמר בי, האם אישור מחלה שהרופא יוציא לי יתפוס אם לא חוזרת בכלל לעבודה? הכוונה שחודש ההודעה המוקדמת אדווח כמחלה בצדק, המצב הנפשי שלי ממש ירוד בשל החזרה לעבודה והרופא נתן לי תרופה נגד דיכאון. כמו כן עכשיו אנו בשביתה העו"סיות וקיבלנו מכתב שימי המחלה לא יחשבו כי אנו בשביתה, האם זה גם תופס כלפיי למרות שלא שבתי והודעתי למעסיק שאני מתכוונת להגיע מחר לעבודה? תודה ויום טוב
מעין
21/07/2020 11:08
שלום. האם אפשרי להוציא לחל"ת בתקופה של החלמה מסרטן (לאחר השתלת מח-עצם)?
המעביד מבקש שאני אבקש לצאת לחל"ת, האם משנה מי מבבקש לצאת לחל"ת?
תודה
ליאור
21/07/2020 09:54
שלום רב,

אני עובד שכיר ברשת הנעלה מזה כשנה וחודש, במסגרת שכר שעתי.

התחלתי את המשרה בתור חייל ולאחר השחרור וחזרתי מחל"ת בגלל קורונה, המשכתי אותה כאזרח.
נתקלתי ביחס מזלזל מהמעסיק שלי במהלך החודש וחצי האחרונים, שהוביל לפגיעה ממשית בהיקף העבודה שלי (בתור חייל הייתי עובד סופי שבוע, כשהשתחררתי עברתי לבערך 35-40 שעות בשבוע למשך חודש, ולאחר מכן הורדתי למשמרת אחת + מוצ"ש שמגיע בערך ל10 שעות בממוצע).

המעסיק שלי טען שזה בגלל שלא מכרתי מספיק, וצימצם בהיקף העבודה שלי באופן מיידי ללא שימוע וללא הסכמה שלי.

האם זו נחשבת הרעת תנאים? ואם כן, מה אני עושה במצב כזה?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!
לייעוץ בווטסאפ