עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 137
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

צפון
צפוני
16/06/2020 13:55
שלום .
אחרי משבר הקורונה פוטרתי .
עבדתי כמשמר ברשות העתיקות במשך כמה שנים .
נערך שימוע ואחרי שבועיים קבלתי מכתב פטורין שגם מפרט את זכויותי וגם מסמך מסויים שנדרשתי לחתום עליו כתנאי לקבלת חודשיים של דמי הסתגלות .
המסמך הזה הוא ויתור על תביעות עתידיות כנגד המעסיק.
האם זה חוקי ומה אתם מיעצים לי לעשות ??
אלי
16/06/2020 13:27
אני נמצא כרגע בחופשת מחלה עקב תאונת עבודה, כאבים בגב עקב עבודתי. בנוסף אני עובד בעבודה נוספת פעם בחודש כשעתיים בתפקיד אחר אשר אני יכל לבצע אותו ללא הגבלה, השאלה היא האם על פי החוק אני רשאי לעבוד בעבודה הנוספת?
תפארת
16/06/2020 09:49
עקב הקורונה אנחנו עובדים בקפסולות כך שבשבוע שאני עובדת מהבית אמרו לי בעבודה שאני לא זכאית לשעת הנקה המגיעה לי.
רציתי לשאול האם זה הגיוני כיוון שגם אם אני עובדת מהבית אני עובדת ולא משחקת עם התינוק.
נורית
15/06/2020 14:47
עובדות המקרה:

* א' עובדת בחברה 1, שהיא חברת בת של חברה 2.

* ברשותה של א' מכתב מהנהלת חברת הבת, שאומר שאם החברה נמכרת - היא יכולה לפדות X אופציות, שעומדות לרשותה בעת המכירה.

* ב- 2011 חברה 2 קונה את חברת הבת, וסוגרת אותה.

* עובדי חברת הבת לא מקבלים שום הודעה על המכירה לפני המכירה, אלא רק אחריה, כך שאינם יכולים לממש את האופציות שלהם.

* כשהם שואלים על כך - הם נענים שלא ניתן לממש.

* כנראה כדי לא לנייד עובדים ולשלם להם פדיון אופציות, חברת הבת שנסגרת נשארת כיישות משפטית בלבד ("על הנייר"), והיא "מעסיקה" 2 עובדים - אלה שלא עזבו, או לא ערכו חוזה חדש מול חברת האם (שהציעה לערוך חוזה חדש בתנאים פחותים).

* חברה 2 מפרישה את כל התנאים הסוציאליים עבור העובדים הללו, ומשלמת להם את המשכורות.

* ב- 2020 מחליטה חברה 2 לסגור את היישות המשפטית (חברה 1) לצמיתות.

* היא מודיעה לשני העובדים שנשארו שהם עוברים להיות עובדים של חברת האם - חברה 2, שאין כל שינוי בתנאי העבודה שלהם, ושיש המשכיות של הוותק ושל ההפרשות.

* לעובדת א' הנ"ל יש הסדר ארוחות שונה משל שאר עובדי חברה 2. היא מקבלת 30 שקלים ליום ברוטו כתוספת ארוחות עבור כל יום עבודה. הסכום הזה לא השתנה כבר 14 שנה.

* עובדי חברה 2 מקבלים כרטיס ארוחות שניתן לממש במסעדות שונות. סכום השתתפות חברה 2 בכל ארוחה - 50 שקל (כנראה ברוטו). הסכום הזה כן התעדכן מספר פעמים בין 2011-2020.

* עובדת א' פנתה לחברה 2, וביקשה להשוות את סכום הארוחות שהיא מקבלת, לסכום שמקבלים שאר העובדים. היא סורבה. הוצע לה לקבל כרטיס כמו שאר העובדים, ולנטוש את ההסדר הנוכחי. היא לא יכולה לעשות את זה - כי מסיבות רפואיות היא לא אוכלת בחוץ (קיימים אישורים רפואיים). חברה 2 יודעת את זה.

שאלות:

1. פדיון המניות שלא התבצע - האם מגיע עליו איזשהו פיצוי? עברו 9 שנים מיום מכירת חברת הבת, אבל בתשע השנים הללו עובדת א' עבדה בחברה "פיקטיבית".

2. האם יש להשוות לפי חוק / פסיקה את מחיר החזר הארוחה היומי לעובדת א', לפי ההחזר שמקבלים שאר העובדים, ועדיין להישאר בהסדר הנוכחי - סכום X מס' ימי עבודה בחודש? או שמה שמציע המעביד חוקי ולגיטימי?

תודה לעונים.
רונן
15/06/2020 10:07
באיזה מועד מעביד רשאי לסגור תיבת דוא"ל של עובד שפוטר ?
טלי
15/06/2020 09:28
מנהל שלנו בעבודה צועק על העובדים על בסיס קבוע. היום הוא החליט לקחת את אחת העובדות לשיחה, שם את הטלפון הנייד שלה במטבח, סגר את הדלת והתחיל לאיים עליה ולהגיד לה שעוד פעם היא תעשה משהו שהיא עשתה, הוא יעיף אותה מהעבודה, הוא לא ברמה שלה בכלל, והיא לא יודעת מי הוא בכלל ומה הוא. אני באותו רגע רציתי להזמין לו משטרה.

הבעיה היא שהשותפים בחברה הם מפקדים לשעבר במשטרה ואנחנו עובדים עם אוכלוסיה שממה שנראה הם מקושרים לכל מיני אנשים ומכירים את כולם. הבחורה פחדה להגיש תלונה במשטרה בגלל חשש לאבד את מקום העבודה.

האיום לא היה על חייה, אבל הדרך שבה דברים נעשו כגון: לסגור את הדלת ולהוציא את הנייד מהחדר, לצעוק בצורה כזו, לאיים ככה.. זה הרגיש כמו לעבוד בארגון פשע ולא בחברה שמכבדת את עצמה.

מה דעתכם אפשר לעשות? הבחורה מפחדת שאם תתלונן או תפנה לעוד- שלא יעשה משהו לה או למשפחתה.
בלה
15/06/2020 09:21
היי אשמח לעזרתכם והכוונתכם..
לפני כחצי שנה אמא שלי פוטרה מעבודתה מכיוון שהמעסיק סגר את העסק.
מסתבר לאורך 3 שנים האחרונות המעסיק לא הפריש עבורה פנסיה
וכמו כן היא לא קיבלה את הפיצויים במלואם - ז"א שהמעסיק אינו שילם לה את חלקו
לאחר שהיא פנתה אליו כמה וכמה פעמים הוא טוען כי אין ברשותו את הכסף וכי הוא פשט רגל
חשוב לציין כי מבחינת ביטוח לאומי אין הצהרה שהוא פשט רגל..ולא הכריז על החברה שסגר כפשיטת רגל..
בהתחלה הוא עוד ענה לה לטלפונים והיום לא ניתן להשיג אותו.

חוץ מלפנות ולשכור עורך דין מה עוד ניתן לעשות ?

לא ייתכן שבנאדם כזה ינצל את חוסר הידע וחוסר שליטה בשפה והבנה של העובדים שלו.

אשמח להמלצות והכוונות למי ניתן לפנות ואיזה צעדים צריך לבצע?

ואם יש המלצה לעו"ד שיודע לתת מענה על דברים כאלה אשמח
רבקי
15/06/2020 09:20
הי,
אני במקום עבודה פחות משנה, אני בחל"ת ע"י המעסיק מה24.05 עד ל30.06. הוזמנתי ללפגישת שימוע שבוע שעבר וקבלתי מכתב פיטורים בעקבות משבר הקורונה.

הבוס רוצה שאני יעבוד חודש מהבית.

הבהרתי לו שאם אני יעבוד זה יהיה לאחר שיסתיים חודש החל"ת.

האם אני מחויבת עפ"י חוק לעשות זאת או שיש לי בחירה
(הבנתי ממנו שאני יכולה לקבל את המשכורת ולא לעבוד)
תודה לעונים
רות
14/06/2020 21:33
שלום

שאלתי היא האם אפשר לעשות משהו במקרה והגעתי למקום עבודה הובטח לי משרה מלאה ובפועל אני מקבלת 2.5 משמרות בשבוע ?

עובדת שם מדצמבר 2019 ורוב הזמן לא הייתי מקבלת כמות משמרות של משרה מלאה ומאז הקורונה והחלתים המצב התדרדר.

אילו זכויות יש לי לפי חוקי העבודה?
שמוליק
14/06/2020 16:29
עובד בחברה פרטית,הוצאתי לחל"ת מה 1.4 עד ה 1.6 ואז הארכה עד ל 1.7,האם אוכל לדרוש להיות מפוטר ולקבל פיצויים ? אם כן,מה גובה הפיצוי ?
חיים אדרי
14/06/2020 15:19
מעסיק מבקש חתימה על הודעה מוקדמת של 80 יום מצד שלי , האם הדבר חוקי והאם חייבים להסכים לו?
הילה
14/06/2020 14:18
שלום לכולם אשמח להתייחסות,

במאי 18 עברתי תאונת עבודה נכנס בי רכב מאחורה ובמיון הוגדרה המכה כצליפת שוט.

הפעלתי עו״ד אשר ״עזר״ לי , הגעתי ל2 וועדות רפואה ללא ליווי או הכנה של העו״ד! לצערי לא הכירו בביטוח לאומי בנכות זמנית. עשו לי m.r וגילו כי בעקבות התאונה נוצרה לי פריצת דיסק צווארית מחברת הביטוח של הרכב קיבלתי סכום קטן וחתמתי על מסמכים בפני העו״ד שלי.
רוצה שביטוח לאומי יכיר בי ואוכל לפתוח את התיק.

מיותר לציין שחיי השתנו מקצה לקצה... ביקורים אצל רופאים כל סוגי הכדורים זריקות אסטרואידים, מסזים ורפואה אלטרנטיבית .תנועה מוגבלת ביום יום, היעדרויות מהעבודה בדיקות ועדיין בתהליך שלא מפסיק... לא מאחלת לשונאיי את הכאבים הללו שאני עוברת.

מבקשת את עזרתכם/עצות מה לעשות ואם מישהו מוכן ללות אותי בתהליך
יניב
14/06/2020 09:13
שלום רב
מעסיק חדש אשר שמר על זכות הותק ממעסיק קודם.
האם מתום שנה זכאי העובד לדמי הבראה
או שיכול לקבל גם לאחר מס חודשי עבודה אצל מעסיק חדש בגין שמירת הזכויות?
משה
13/06/2020 19:41
שלום רב
אני בן 66.6 .נמצא בחל''ת עד סוף חודש יוני.סובל ממחלות רקע ונמצא בקבוצת הסיכון.חולה לב איסכמי לאחר התקף לב (לפני כשמונה שנים)44 אחוז נכות כללית ו74 אחוז אי כושר עבודה.יתר לחץ דם.עודף שומן רציני.כל אלו מוגדרות כדרגת סיכון רצינית לקורונה.
ביקשתי מהמעסיק עקב סיום קבלת דמי האבטלה מהחל''ת בסוף יוני שיפטר אותי.המעסיק הינו חברה פרטית.הוא לא הסכים ואמר לי שאם אני רוצה שאתפטר לבד.אני לא מעוניין כי אז אפסיד את הפיצויים של שנים רבות וכמו כן לא אקבל דמי אבטלה שעוזרים לי מאוד.יש לי גם מכתב מרופא המשפחה לגבי מחלות הרקע שלי.
הדבר העיקרי הינו שאני עובד בתור טכנאי רנטגן ולכן כידוע רוב החולים עוברים דרך הרנטגן ולכן אני חושש מאוד.
יש לי אפשרות כמובן לעבור דרך רופא תעסוקתי אך אני לא חושב שבכך מצבי יהיה מתפטר כדין מפוטר ולא בטוח שאוכל להמשיך לקבל דמי אבטלה.
השאלה היא כיצד לפעול כדי לקבל דמי אבטלה ואת הפיצויים כי המעסיק בשום אופן לא מוכן לפטר אותי
תודה רבה מראש
לירון
13/06/2020 14:48
האם אפשר להוציא יום מחלה ולהוריד את
השעות שמגיעות להריון ושלא ירד יום מחלה ?
ורד
13/06/2020 09:05
האם לכבול עובד בחוזה עבודה כמאמן התעמלות שלא יוכל לעבוד כמאמן/יועץ/מנהל בתחום ההתעמלות במשך 12 חודשים מיום עזיבתו את מקום העבודה ובתחום של 10 ק״מ ממקום ההעסקה שהוא למעשה בכל רחבי העיר? האם אין כאן פגיעה בחופש העיסוק? אציין שאת הכשרתה עשתה המאמנת מכספה שלה ועל חשבון זמנה מבלי כל התערבות של המעסיקה
דיאנה
12/06/2020 19:54
שלום, אני עובדת בחברה גדולה דרך כח אדם ונאמר לי עוד בראיון שאהיה מועסקת תקופה של עד 9 חודשים כי מעבר לזה חייבים לקלוט לחברה והם לא מעוניינים. השאלה שלי האם לפי חוק אני יכולה לאחר תקופה זו לעבוד באותה החברה שוב תקופה של 9 חודשים בתפקיד אחר ודרך כח אדם אחר? תודה
רבקה
12/06/2020 09:16
מדובר באחי, בעל 100% נכות רפואית, מכתב התפטרות בדין מפוטר נשלח ב 18/3/2020, עדיין לא קבל את הפיצויים, מתקיים מהבטחת הכנסה בסכ' 2096 ש"ח ועזרת המשפחה. מה עושים?
טניה
11/06/2020 19:02
ב1/6 הייתי בוועדה רפואית עם הבת שלי בביטוח לאומי עם רופא ומזכירה. חלק מהדברים שנאמרו לא נכתבו בפרוטוקול ובנוסף השאלון שבו הרופא אמור למלא כדי לחשב נקודות על מנת לקבוע זכאות ריק לחלוטין וקיבלנו דחייה עקב אי עמידה בקריטריונים.
איך בכלל אפשר לקבוע אם השאלון ריק.
אני מעוניינת להגיש ערעור כל החלטה של ועדה רפואית וצריכה סיוע.
שירה
11/06/2020 15:39
שיחות סקס אירוטיות בוואצפ, אנחנו גם שולחות סרטי סקס פרטיים שלנו שצילמנו בבית, שלחו לנו הודעה אנחנו מחכות:

בר 050-7534732

ספיר 055-9310377
אליס
11/06/2020 12:44
במסמך שמוציא הרופא התעסוקתי מצוין "המלצה : העובד יכול לעבוד 2 שעות ביממה וכו'"
האם המילה "המלצה" מחייבת את המעסיק להסכים לזה ? שכן מדובר בהמלצה לא בהוראה .
אשמח לתשובה .
תודה
ספיר
11/06/2020 11:07
חיפשתי תשובות באתר שלכם אך לא מצאתי.
באוגוסט אסיים חוזה בעבודה בה אני עובדת במצטבר 8 חודשים ואשאר ללא עבודה. מתפטרת בעקבות חוסר הסכמה על תנאים בחוזה חדש.

אני צריכה ללדת בדצמבר ומן הסתם לא אמצא עבודה. כמה חודשים אני יכולה לחתום? האם מגיעים לי דמי לידה למרות שארבעה חודשים אהיה ללא עבודה?
תודה
אירית
11/06/2020 11:00
בודקת זכויות עבור אימי. אובחנה כחולת סרטן. היום המחלה בהפוגה אבל עדיין מקבלת קצבת נכות וכן אובדן כושר עבודה. היום היא בת 62. מצורף מכתב שהיא קיבלה מהמעסיק.
היא עוד לא יודעת האם ומתי היא חוזרת. הנושא עלה שוב על הפרק. כיצד ממשיכים? האם היא מחוייבת לתת תשובה? ושוב אני מציינת,שעדיין מקבלת קצבת נכות ואובדן כושר עבודה.
תודה
אניה
11/06/2020 10:58
שלום.

הייתי רוצה לקרוא אם יש חוק שמסביר את הזכויות של עובד בעת מחלה.

מה הנוהל הודעה למעביד?
האם העובד צריך לחפש מחליף לעצמו?

האם מעביד יכול "לבקש" מהעובד לצאת במצב כזה לעבודה עד שימצא מחליף?

אבל מעניין אותי ממש חוק. לא הגיון.. לא מה שנראה לנו נכון אלא חוק.

תודה!

נ.ב. גם בנוגע למחלה של הילד של העובד
מרים אלקיים
11/06/2020 09:05
היי אני התפטרתי לאחר חופשת לידה אני מקבלת פיצויים עקב גידול הילד....השאלה שלי כזאת??!!
היה מגיע לי קרן השתלמות ולא הודעתי למנהלת אי
פה להפריש את הקרן השתלמות ובגלל זה לא הפרישו עכשיו חודש אחאי שכבר התפטרתי אני יכולה לבוא אליהם שיביאו לי רטרו?? קרן השתלמות?? על כל השנים שעבדתי איתם?? כי לטענתם לא הודעתי להם לאיפה להפריש אז הם מבחינתם ראש קטן לא עדכנו שמגיע לי בכלל לא ידעתי את זה רק עכשיו גיליתי השאלה אם כרגע זה רלוונטי?? לבקש את כל הרטרואקטיבי של כל השנים??? עבדתי במעון בתור מטפלת.
נרקיס
10/06/2020 16:59
שלום

אודה לעזרה בנושא שעות שמגיעים לי עקב בדיקות הריון, הבנתי שמגיעים לי כ 40 שעות לבדיקות. לא יצא לי לפדות אותם גם בגלל המשמעת שלי לעבודה שתמיד תיאמתי מחוץ לשעות העבודה וגם כי יצא לי להיות בחלת עקב הקורונה.

היום פניתי לגברת משאבי אנוש שלי בנושא והיא אמרה, זהו אבוד לך, תגידי תודה שלא הצטרכת.

הבנתי שיכולים להמיר לי את זה לשעות מחלה ואצא מס ימים לפני הלידה. טוענת כי זה לא חוקי,
הסברתי לה שבהריון קודם שלי היתה בחורה אחרת ממשאבי האנוש, והיא עשתה לי את הפרוצדורה הזו?
עדיין אומרת שלא חוקי והיא לא עושה דברים כאלה..
אודה לעזרה בנושא....
נוי
10/06/2020 16:56
שלום

לאחר חופשת לידה ביקשתי לחזור לעבודה שלי (חנות אותה ניהלתי ) אך בעל הבית אמר לי שאם אני רוצה לחזור לנהל אני חייבת לעבוד בדיוק כמו לפני הלידה ( 8-10 שעות ביום ורק בשעות הבוקר).

אם לא, הוא מסכים לקבל אותי בתור עובדת רגילה רק כמה פעמים בשבוע ורק בשעות הערב.. וכמובן להרוויח מינימום (ולא השכר שקיבלתי לפני הלידה בתור מנהלת).

האם זוהי סיבה מוצדקת להתפטרות ואוכל לקבל מיד אבטלה או שמה אצטרך לחכות 3 חודשים כדי לקבל אבטלה?

תודה
סופיה
10/06/2020 13:31
אני עובדת שכירה בקניון, בחורה נכנסה לי לחנות והיא לא לבשה מסכה ולא שמתי לב.

נכנסו אחריה פקחים ואמרו שהחברה הולכת לקבל קנס של 1000₪, אחרי שיחת טלפון עם המנהלות שמעליי (שלא היו מוכנות למסור פרטים ולקחת את הקנס עליהן) הפקח החליט שאני אקבל את הדוח.

רציתי לדעת אם אני האשמה בסיפור, מה אפשר לעשות, האם ניתן לבטל את הדוח? מי אמור בעצם בפועל לשלם אותו? תודה
אביביצ
10/06/2020 13:12
שלום ,
אני עצמאית הגשתי בקשה למענק עבודה לפני הגשת הדוח השנתי ולכן נאמר לי שעדיין לא התקבלה החלטה מסיבה זו, האם ניתן להגיש את הדוח השנתי ולנסות שוב? אציין שניתנה הרץארכה למטרת הגשת הדוח עקב הקורונה ולכן עדיין לא הוגש.
אשמח לדעת מה באפשרותי לעשות.
חיה
10/06/2020 11:48
האם ניתן להוריד מ40 השעות יציאה לבדיקה אצל רופא נשים
למרות שאיני נמצאת במקום העבודה ועובדת מהבית
בשל מגפת הקורונה
בתודה מראש

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!