{if 0} {/if}

עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 114
x

כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יובל
02/11/2020 10:22
עבדתי בבנק יום אחד בחודש 11.2019, לא התקבל עבורו תשלום או תלוש ונפתח חוב על חודש זה בביטןח לאומי. אחרי שדיברתי עם הבנק בעקבות החוב בביטוח לאומי, השכר עבור אותו יום עבודה יועבר אליי רק ב1.11.20. האם יש אפשרות לתבוע הלנת שכר שנה אחרי ההלנה? האם שווה לפתוח בהליך מול בנק או שמדובר בבזבוז זמן? ואם מדובר רק ביום אחד כמה בערך סכום פיצויים מוערכים? תודה מראש לעוזרים
שלומי
02/11/2020 10:19
אשמח לתשובה של עורך דין לענייני עבודה....
הייתי בראיון עבודה ביום שלישי האחרון עברתי מבחן אמינות ממוחשב.

לאחר המבחן שלחו אותי הבייתה לחכות לתשובה.
לאחר חצי שעה 40 דקות שיצאתי מהמקום מנהל העבודה ביקש צילום רשיון נהיגה מ2 הצדדים בווצאפ.
שלחתי לו צילום ותגובתו הייתה הכל בסדר.
ולהגיע ביום ראשון לתהליך קליטה ולהתחיל ביום שני עבודה.

הגעתי למפעל היום בבוקר עברתי תהליך קליטה קצין בטיחות,הנהלת חשבונות,תביעת אצבע בשעון ההחתמות,לקיחת מידות נעלים ובגדים במטרה להתחיל את העבודה ביום שני (מחר)
בסיום התהליך מנהל העבודה אמר לי אני יעדכן אותך באיזה שעה להגיע דובר על 4:00 4:30 בבוקר
בשעה 16:30 שלחתי לו הודעה מכיוון שלא ענה לשיחה רגילה ותשובתו הייתה שהחליטו בסוף לא לגייס נהגים.
ניסיתי להבין מה הסיבה

והוא אמר שהמנכל עבר שוב על המבחן שעשיתי והחליט שפתאום לא מתאים לו המבחן.

האם זה חוקי ומה אוכל לעשות במקרה כזה?
תמיר
02/11/2020 08:16
פניתי למקום העבודה שלי וביקשתי את תלושי השכר שלי מהשנים 2014עד 2016 חשבת השכר של החברה אמרה לי שהחליפו מערכת ואין להם את תלושי השכר שלי ממה שאני הבנתי הם מחוייבים על פי חוק לשמור אותם 7 שנים אחורה. בנוסף בהתחלה אמרו לי שהפקידו לי פנסיה למגדל ואחרי שיחות עם מגדל אמרו לי שלא הפקידו שם כלום. אחרי זה התנצלה ואמרה ששיךמו לי את הפנסיה ביחד עם השכר שלחו לי 106 ושלחו לי דוח חזותי של אותם השנים. אני לא מבין כל כך בנושא ואשמח להמלצות (אני יודע שאני צריך עורך דין לדיני עבודה אבל מנסה פה בכל זאת) תודה מראש לעונים
י. מ.
01/11/2020 19:00
אם לא שילמתי לעובדת משק בית פנסיה מ2008, ועד יולי 2011 (מחוסר ידיעה), ומאז שולמה לה פנסיה מסודרת, מה צריך לעשות ?
ר.ע
01/11/2020 16:23
הבוס שלי פיטר אותי בספטמבר אחרי 4.5 חודשי עבודה. הייתה בינינו מחלוקת בנוגע לטיפול בנושא מסוים בעבודה ומאז הוא שינה את היחס אליי. עד עכשיו לא קיבלתי את המשכורת האחרונה (שהייתה אמורה להיכנס ב-10.10.2020) ואת גמר החשבון. הוא מתיש אותי בהתכתבויות כבר למעלה מחודש ומאשים אותי בדיווחי שעות כוזבים (שאותם הוא כמובן אישר חודש בחודשו), עבודה ללא אישור ועוד. ב'טיוטת' התלוש האחרון שנשלחה לאישורי הוא הוריד לי כ-14 ימי עבודה רטרואקטיבית על החודשים הקודמים בגין הטיעונים שפורטו לעיל. הוא גם התנה את אישור התלוש והתשלום בהצהרה שלי שלא אתבע אותו בהמשך.

בנוסף, עד היום לא הופרשו ההפרשות הסוציאליות בפועל על כל 5 חודשי העבודה (למרות שהן כן נוכו בתלושים).
מה ניתן לעשות בנדון? האם רלוונטי לתביעות קטנות או רק לבי"ד לעבודה? האם יש אפשרות לפיצוי בגין הלנת שכר ועוגמת נפש?
תודה מראש
עידן
01/11/2020 16:21
היי, שאלה בנוגע לתשלומים שעות נוספות וגם ברמה השבועית....
אם נגיד עבדתי בשבוע 7 ימים 8 שעות מיום ראשון עד יום חמישי + 3 שעות נוספות סהכ ב5 ימים האלה,
ביום שישי ושבת עבדתי 8 שעות + שעה נוספת.
כלומר עברתי את ה42 שעות שבועיות שצריך...
כמה אחוזים מהמשכורת השעתית מגיע לי עבור יום שישי ויום שבת? וגם עבור השעות הנוספות...
תודה
רחלי
01/11/2020 16:10
שלום לכולם,
אשמח לייעוץ, אימי עברה אירוע מוחי והגישה אישור רפואי מרופא תעסוקתי על "אי כשירותה לעבודה", הגשנו את המכתב למעסיק וזה דורש ממנה מכתב התפטרות והוא ייסב לה את התפטרות כדין פיטורין,
אך בלי המכתב ההתפטרות הנ"ל, הוא לא מוכן לפטר אותה, על מנת שתקבל את זכויותיה ומעכב את הפיטורים שלה.
שביקשתי ממנו שיפרט לי איפה זה רשום בחוק אפנה אותי לסעיף 6לחוק פיצויי פיטורים ששם גם לא רשום שהיא מחוייבת להגיש לו מכתב התפטרות על מנת שיפטר אותה ... אשמח לעזרה בנדון האם זה חוקי, והאם מכתב התפטרות שהוא דורש לא יפגע בזכויות שלה בעתיד, ואיפה זה רשום?
א.ו.
01/11/2020 15:05
התגלת אצלי בעיה בלב (לא בעקבות עבודה). יצאתי לחופשת מחלה מעבודתי כמ״מ בגן ילדים פרטי, ובהמשך הוציאו אותנו לחל״ת.
בעיית הלב בלתי הפיכה. אני שנתיים מגיל פרישה.
איך אשמור על הפנסיה שלא תפגע?
האם זכאית לנכות/תשלום מב.ל?
האם ניתן לגשת לרופא תעסוקתי כשהוצאנו לחל״ת ובגלל שאני מ״מ ופחתו הילדים? או שעל ההנהלה להפסיק את החל״ת ותוך שאני בחופשת מחלה אוכל לגשת לרופא תעסוקתי?
אשמח לתשובות
תודה
חיה
01/11/2020 13:56
עבדתי כ3 שנים אצל זכיין דואר ישראל.. מסתמן שהוא הוריד ממני תשלום לפנסיה אך לא העביר לאף קופה לא ממני ולא ממנו ..
חוץ מלבקש ממנו שיעביר ..עם מי ניתן לדבר בקשר לזה ?
תודה לעונים
נסיעות
יעל
01/11/2020 12:30
שלום אם עובד גלובלי עבד עד ה17/9 עקב יציאה לחלת...האם מגיע לו נסיעות מלא על אותו החודש?
רן חרמש
01/11/2020 11:44
האם יכול וועד חדש באגודה עות'מנית לשנות תנאי חברות
רן חרמש | 29/10/2020 19:30
אני חבר בארגון עובדים שמעמדו המשפטי של אגודה עות'מאנית. כל גמלאי המוסד היו והינם חברי הארגון. נושא זה מוסדר בתקנון האגודה:

"חבר שפרש לפנסיה נשאר חבר בארגון".

בנוסף, קובע התקנון זכויות זהות לכל חברי הארגון:

"זכויות החברים הן שוות ובלתי מוגבלות".

למרות האמור, במהלך עשרות שנים לא היתה לגמלאים נציגות מוסדרת בועד האגודה והם לא השתתפו בבחירות למוסדותיה.

לאחרונה התארגנו הגמלאים בוועד גמלאים, שנבחר בנוהל חשאי ודמוקראטי ונבחרו לגמלאים חמישה נציגים.

ועד הגמלאים פנה ליו"ר הוועד, שנבחר לאחרונה, ובקשו לשנות את התקנון כך שיוסדר נושא ייצוגם בוועד הארגון.

יו"ר הוועד ניסח תקנון חדש, שאושר ע"י הוועד ועתיד להיות מובא לאישור אספת החברים. בתקנון החדש מותנית חהחברות של הגמלאים בתשלום דמי חבר, מה שלא היה נהוג בעבר. השלכות שינוי זה הן שכל גמלאי חבר אגודה שלא ישלם את מסי האגודה, לא יהיה חבר אגודה.

נציג הגמלאים הציע, בין השאר, שנוהל התשלום יחול רק על גמלאים חדשים. יו"ר הוועד דחה הצעה זו. ולכן, אם יאומץ הנוסח החדש של התקנון, רבים מהגמלאים ימצאו עצמם מוצאים מהאגודה.

חשוב להזכיר את בג"צ בר-אילן (בג"ץ 1181/03, אוניברסיטת בר-אילן נ' בית הדין הארצי לעבודה ואח';) שקבע שמחובתו של ארגון עובדים להבטיח את זכויות הגמלאים ואף אסור לו לנהל מו"מ על פגיעה בזכויותיהם. התנאי היחיד לחובה זו הוא שהגמלאים יהיו חברי הארגון.

בנוסף, חשוב לציין שמדובר במוסד שבו נהוגה פנסיה צוברת, כך שתנאי הפנסיה של הגמלאים נקבעים במועד יציאתם לפנסיה ומתנהלים באמצעות קרן פנסיה ולא ישירות ע"י המעסיק (כמו במוסדות פנסיה תקציבית).

האם חוקי לנסח תקנון חדש ולגרום באמצעותו לסילוקם של חברים נוכחיים מהארגון?
יצחק
29/09/2020 21:47
אשתי עובדת על משכורת של 8000
והיא ילדה בינואר
חישבו לה בביטוח לאומי את שלושת החודשים האחרונים
שזה יוצא שאחד החודשים היא קיבלה קצת כי זה היה חודש החגים
האם אפשר לערער על החישוב ?
חני
01/11/2020 08:48
האם החישוב הוא רק לפי 3 חודשים אחרונים?
גם אני כנל
עובדת שעתית ויוצא לי חודש חגים לחישוב ,
האם יש התחשבות או ממוצע של חצי שנה אחורה ?
איציק
31/10/2020 21:04
אני מקבל הבטחת הכנסה כשבעה חודשים החל ממרץ 2020... האם אני זכאי להשלמת הכנסה ?הסטטוס שלי גרוש בן 61
הרעה תנאים
31/10/2020 14:32
לא מזמן התפטרתי מעבודתי עקב הרעת תנאים מוחשית שהייתה.
אני אספר קצת נפצעתי בעבודה ואם הזמן לא יכולתי להמשיך לתפקד בתור מלקטת אז ביקשתי לרדת ולעשות רק שיחות טלפונים.
באותה תקופה הייתי איתי עוד בחורה שנפצעה.
אציין ואומר שאני והמנהל היינו ביחסים לא טובים וכל הזמן חיפש אותי על קטנות, היה עוקב אחרי בהפסקות, עוקב אחרי שהייתי מביאה דברים להזמנה, עוקב אחרי אם הייתי הולכת לבית וכל הזמן היינו רבים.
שהוא ראה שהורידו אותי לקופות הוא לא קיבל את זה ואמר שאני ממשיכה ללקט למרות הפציעה והצליעה שלי שטענתי מולו שאני יביא אישור רפואי נאמר לי: "אם את מביאה אישור את מפוטרת" אני רק אציין פה שהשניה שנפצעה המשיכה לעבוד רגיל בקופות ופניתי למנהל ואמרתי לו למה אתה מאשר לה הוא טען היא צולעת ואני מחליט שהיא נשארת זה החלטה שלי.
לאחר זמן הוחלט גם שמי שמנהלת שיחות תבוא בשעה 9 ככה הוא אמר לי בשיחה אישית שאני יגיע למשמרת ב9 ואני נשארת עד הסוף.
שהגעתי ב9 ראיתי שהשניה שעושה איתי שיחות נמצאת שאלתי אותה מתי הגעת והיא אמרה ב7 אמרתי לה המנהל עידכן על שינוי היא אמרה לי שאין דבר כזה ולא קיים.
באותו יום לא נגמרה המשמרת והוא החליט ךשחררר רק אותי מוקדם למרות שבחוזה כתוב 8 שעות עבודה.
ובעקבות תקופה ארוכה של ריבים והשפלות והתנהגות כזאת מצידו החלטתי להתפטר השאלה שלי היא כזאת האם אני יכולה לפנות הלאה לגבי כל ההתנהלות שנוצרה, בנוסף אציין שאני בתביעת עבודה עקב פציעה וקרע בברך שנוצר.
אשמח לתשובה.
אנונימי
31/10/2020 14:18
החליטו במקום העבודה שלי על שינוי אופן נתינת הבונוס ובמקום לקבל בונוס חודשי אוספים את כל הסכום ומצרפים אותו למשכורת האחרונה של השנה .
הם מבקשים מהעובדים לחתום על חוזה חדש שבו העובד מסכים שיותר לא יקבל בונוס חודשי אלא בונוס שנתי שגם בו התנאים השתנו .
דבר זה אומר שכעת המשכורת החודשית ברוטו ונטו תהיה נמוכה ממה שהייתה עד כה.
אם העובד מתפטר בחודש 8 למשל הוא לא יקבל באופן יחסי את הבונוס אלא רק מי שיישאר לעבוד עד חודש 12.
האם מדובר בהרעת תנאים?
אם אני לא אסכים לחתום על החוזה החדש מה יכולים לעשות לי?
נירית
31/10/2020 11:24
לאחר שעבדתי בחברה כמעט 3 חודשים, זומנתי במפתיע לשימוע לפני פיטורים על רקע ביצועים לא טובים לכאורה. ההזמנה ניתנה בהתראה של פחות מיומיים.

במעמד ההזמנה, ציינתי בפני המנהל (שלא היה מנהלי הישיר) שעד לאחרונה כלל לא שותפו איתי נתוני ביצועים (של תוצריי או של תוצרי אחרים להשוואה), מעולם לא הוגדרו לי יעדים או מדדים, והמנהל הישיר מעולם לא העלה בפניי חוסר שביעות רצון.

גם מכתב ההזמנה לשימוע לא פירט את הטענה. בקשתי, שבשימוע יוצגו המספרים המהווים בסיס לטענה, נענתה ב"אני לא חושב שהם יוצגו לך". גם בקשתי לצרף לשימוע את המנהל הישיר, שהיה מצוי יותר בפרטים, נדחתה.
ואכן, בשימוע לא הוצגו מספרים, וכך נאלצתי להתגונן בפני טענה כללית ומעורפלת.

יומיים לאחר השימוע נשלח אליי מכתב סיום העסקה לאלתר, תוך תשלום חלף הודעה מוקדמת. נוסף על אותה טענה, נטענו בו דברים שקריים ולא מבוססים שכלל לא הוזכרו בשימוע או בהזמנה לו.

החל ממועד ההזמנה לשימוע ועד למועד הפיטורים הייתי מושעית מעבודתי, דבר שגרם אי נעימות רבה מול קולגות עקב שיבוש תהליכי עבודה משותפים.

ראיתי פסיקות בהן נפסקו פיצויים בגין:
1. מכתב הזמנה לשימוע שלא היה מפורט דיו (סע"ש (ת"א) 20587-11-13, סע"ש 37124-04-15)
2. שימוע בהתראה קצרה מדי (ס"ע 54360-01-11)
3. הוספת טענות חדשות במכתב הפיטורים עצמו (ע"ע 27600-10-11 )
4. פיטורי בזק כאשר הסבירות למצוא עבודה חלופית נמוכה (סע"ש 43128-01-16 עוסק בגיל, אני מתכוונת למצב המשק).

שאלתי:
בהינתן שעבדתי בחברה רק 3 חודשים, מהם סיכוייה של תביעה המתבססת על פסיקות אלו?
אפרת
29/10/2020 22:01
שלום רציתי לדעת האם במקרה שאני מתפטרת לצורך טיפול בילד ובנוסף עוברת דירה למרחק של למעלה מ 40ק"מ האם אהיה זכאית לדמי אבטלה ללא המתנת 90 ימים?
יעקב ב.
29/10/2020 18:59
עובד קיבל מכתב פיטורים שחתומה עליו "הנהלת החברה" ויש חתימה בעט בצורת חצי עיגול, לא נאמר לו מי חתם עליו, וכששאל את מי שמסר לו את המכתב, הוא ענה: "לא רלוונטי".

האם זה תקין? כיצד נכון מצד העובד לנהוג במצב כזה?
היריונית
29/10/2020 07:31
שלום לכולם, הבנתי שאני אמורה להודיע למעסיק בחודש החמישי על ההיריון, אך הרבה אמרו לי שיש להודיע בשבוע 18 בכלל וזה יוצא לפני החודש החמישי
מה מהם הוא הנכון?
תודה לעונים
אודיה אליהו
28/10/2020 23:33
שלום וברכה. עברתי עכשיו לעמותה חדשה של גנים במוכר שאינו רשמי, והם טוענים שעל ותק הם מוסיפים כל שנה 20₪... מבחינתם זה חוקי. מה דעתכם? יש חוק שאומר מה המינימום להוספה על ותק במוסדות המוכר שאינו רשמי?
מרדכי
28/10/2020 15:06
עבדתי בפברואר ללא תלוש
עדיין לא קיבלתי את השכר עברו כבר 8 חודשים לאחרונה גם הפסיקה לענות לי
אייל
28/10/2020 14:32
שלום
אני אמור לעבוד בין 7 ל 16
מחתים כניסה 7 מחתים יציאה 16
האם קיימת בעיה חוקית,
שאשאר במתחם העבודה עד נאמר 17
( ללא תשלום, כמובן ) כאמור "יצאתי" ב 16 ?
ועל "אחריותי ".....
תודה
יוליה
27/10/2020 15:29
שלום רב, בתאריך 27.10 בעלי קיבל זימון לשימוע שאמור להתקיים בתאריך 1.11. ביקשו ממנו ללכת הביתה. אחרי כמה שעות קיבל הודעה ממנהלת שעד השימוע הוא אמור לעבוד רגיל. האם זה חוקי? ואם לא מה הצעדים שלו?
תודה
אילנית
26/10/2020 20:45
דרושים לעבודה קלה מהבית בקלדנות ועבודות כתיבה, לא נדרש ניסיון, לפרטים שלחו לי וואצפ 054-5699972 מאיה
עדי
26/10/2020 17:26
שלום,

ילדתי במאי ואשמח לעזרה להבין מה הזכאות שלי לקבלת דמי אבטלה -

1. לפני הלידה עבדתי גם שכירה במספר מקומות וגם עצמאית

2. 6 שבועות לאחר הלידה בן זוגי יצא לחופשת לידה, ואני חזרתי לעבוד בעסק העצמאי

3. מבין מקומות העבודה בהן הייתי שכירה -
א. באחד אני חוזרת לעבוד באמצע נובמבר במשרה חלקית, כמו לפני הלידה

ב. בשני אני לוקחת חל״ת (ביוזמתי) עד מאי. שאר העובדים יחזרו מחל״ת (בעקבות הקורונה) בימים הקרובים.

ג. בשלישי אני לא חוזרת לעבוד כרגע כוון ששם הוצאו העובדים לחל"ת החל מ30.6.20 (בזמן שאני הייתי בחופשת לידה)

עד כה לא התעסקתי כלל עם עניין דמי האבטלה. אשמח להבין האם ולמה אני זכאית, בעקבות השינויים בהיקף העבודה ובעקבות המדיניות הקשורה בקורונה.

תודה רבה,
עדי
ליאל
26/10/2020 13:13
מקרה שקרה אחרי שעות העבודה (העובדת חתמה כרטיס יציאה) העובדת יצאה פיזית עם האוטו משער העבודה, כשלפתע ממול הגיע רכב שלא נתן לה לסיים את היציאה ונעמד לה באמצע הדרך (העברה מצולמת במצלמת דרך) העובדת הרימה אמברקס ולא הייתה מוכנה לנסוע אחורה.

הגיעה המנהלת של המקום, התחילה לצעוק על העובדת, שתזוז אחורה כל זה שהיא ממש מתרעמת על העובדת, העובדת נסעה אחורה הרגישה מושפלת שככה נהגו בה. בשום שלב לא נאמר לעובדת לא להגיע לעבודה יום למחרת, היא הגיע היום בבוקר לעבודה ולא נצנו לה להיכנס בשער, השומר אמר שיש הוראה מה מנהלת לא להכניס את העובדת.

העובדת נסעה הביתה ואחרי כ-40 דקות קיבלה הזמנה לשימוע. האם תקין ואיך להמשיך.
איילת
26/10/2020 12:51
פוטרתי מעבודתי, וב13/11 זה יום העבודה האחרון שלי. כתבתי למנהל שלי שבוע שעבר שארצה לפדות את ימי החופשה שצברתי עם תום העסקתי, והוא ענה לי היום ש"את ימי החופש תוכלי לנצל באמצעות ניצולם בתקופת העבודה שנותרה לך", או במילים אחרות - שהוא לא מתכוון לאפשר לי לקבל עבורם כסף, אלא רק לבחור בין לנצל אותם לחופש לבין שילכו לאיבוד.

אני הבנתי מקריאה קצרה בנושא שהחוק מחייב אותו לאפשר לי שלא לנצלם לחופש וכן לקבל עבורם כסף. האם אני צודקת ותשובתו בעצם לא חוקית או שהוא צודק ויש לו את האפשרות להחליט עבורי?
תודה!
חלי
26/10/2020 12:10
שלום.
אני בת 38, אם חד הורית לילדה בת 11, ובהריון מתרומת זרע, בחודש השלישי.
ביטוח לאומי מאפשרים לנכה יולדת חד הורית, לקבל קצבה של 3,100 ₪ כדמי לידה, למשך 3 חודשים.
בטופס הבקשה הם דורשים לצרף ״מסמך מהרופא המטפל בו כתוב כי נבצר ממך לטפל בילד בשל נכותך״.
מיותר לציין כי מסמך כזה עלול לפתוח מליון בעיות של הנכה מול רשויות הרווחה, שכן הוא מסמך רפואי שלמעשה מציג אי מסוגלות הורית.

האם תהיה לי דרך להגיש את הבקשה ללא מסמך כזה?
ואם לא, האם ביטוח לאומי באמת מכריח נשים נכות חד הוריות להביא מסמך שמוכיח כי הן אינן מסוגלות לטפל בילד, על מנת לקבל 9,000 ₪?

ניתן לראות את הבקשה באתר ביטוח לאומי תחת ״דמי לידה לנכה יולדת״.
תהילה
26/10/2020 12:04
שלום,

שאלה לגבי הפרשות לפנסיה מהמעסיקה.

עבדתי במשך 14 חודשים עד שיצאתי לחופשת לידה, בחודש ספטמבר האחרון התפטרתי מעבודתי לצורך טיפול בילדה (סה"כ 19 חודשי עבודה).

לא הייתה ברשותי פנסיה פעילה ולכן ההפרשות לפנסיה החלו רק לאחר 6 חודשים.

בתלוש המשכורת נראה כי ירד החלק שלי של ההפרשה לפנסיה במשך כל אותם חודשים, אך בחשבון הפנסיה הופרשו רק על 3 חודשים וזהו.

כשפניתי למעסיקה היא טענה שבגלל הקורונה לא יכלה להפריש את הפנסיה, אך נשמע כי זה תירוץ במיוחד כאשר ההפרשות לא בוצעו עוד מלפני שהתחילה הקורונה.

מה עלי לעשות?
יוליה
26/10/2020 12:00
היי
כותבת בשביל חברה, שחזרה לעבודה אחרי חל"ד בחודש מרץ 2020,ורוצה לבחון את האפשרות ליציאה לחופשת לידה מוקדמת בחודש ינואר-דצמבר

1.ממתי יכולה לצאת לחל"ד מוקדם ועדיין להיות זכאית לתשלום עבור חופשת לידה מלאה, 15 שבועות? בהנחה ומוגדר שנדרשים 10 חודשי עבודה בשנה האחרונה וחזרה לעבוד ב1.3

2. האם למעסיק יש אפשרות למנוע יציאה לחופשה מוקדמת החל משבוע 32? או שזו החלטה של האישה בלבד?

3. במידה ומתפטרים במהלך חופשת לידה, כאשר גרים מרחק של מעל 40 קילומטר ממקום העבודה- מדובר בהתפטרות כדין פיטוריו? זכאות לאבטלה מהיום הראשון?

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים:
פורום
פייסבוק
ייעוץ אישי
אנחנו כאן בשבילך!
לכל עובדת ועובד יש זכויות לפי חוק. פגעו בזכויות שלך? רוצה לבדוק מה קובע החוק?
כתבות והודעות בפורום
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!