פורטל זכויות העובדים צ'אט לייעוץ משפטי בווטסאפ
עורכי דין מנוסים בדיני עבודה מנהלים את הפורום הגדול בישראל לזכויות עובדים ודיני עבודה...
פורום זכויות עובדים ודיני עבודה Work Rights | עמוד 272
x

ייעוץ אישי בצ'אט בוט המתקדם שלנו
כלים לחיפוש עבודה

פורום זכויות עובדים ודיני עבודה

דרגו אותנו:
| דירוגך () בוצע בהצלחה
 (375) דירוגים | דירוג ממוצע (5)
5 stars - based on 375 reviews

נושא
מחבר
תאריך ושעה

יהודה
13/09/2018 12:47
במקום עבודתי אני שכיר במשרה חלקית, שעות העבודה שלי נעות בין 4 שעות ביום עד 6 בערך. את התשלום על החגים הם מתנים בעבודה יום לפני ויום אחרי של מינימום 5 שעות. אני עבדתי באותם ימים כ7 שעות, כמה אני אמור לקבל על החג לפי החוק?
חנה
13/09/2018 11:39
בעלי עובד כ-5 שנים באותו מקום עבודה, לפני כשלוש שנים הוצע לו לעשות רישיון ג' ובתמורה לכך יקבל העלאה בשכר ומשאית צמודה.

ההבטחה ניתנה בע"פ ולא בחוזה עבודה מסודר, בפועל השכר לא השתנה כלל (הרישיון ניתן לו ב11.3.16 כלומר לפני שנתיים וחצי)

הוא יזם שיחה עם המנהל והמנכ"ל ונאמר לו שכרגע לא תהיה העלאה על אף ההבטחה שניתנה.

כרגע הוא מעוניין להגיש מכתב התפטרות לפי החוק.

האם ניתן לציין במכתב שעוזב עקב הרעת תנאים, למרות שההבטחה ניתנה בע"פ?

האם במקרה הנ"ל ניתן לקבל פיצויי פיטורין?
שירלי
13/09/2018 11:37
שלום

אם בחוזה עבודה כתוב שההפרשות הסוציאליות תהיינה על 85 אחוז מהשכר, אבל בסעיף אחר כתוב שקרן ההשתלמות תשולם עד התקרה הקבועה בחוק לפי צו מס הכנסה, מה אפשר להבין מזה? מה קורה במידה ו 85 האחוזים גבוהים מהקבוע בחוק עד לתקרת מס ההכנסה?

האם זהו ניסוח מטעה? האם קרן ההשתלמות איננה נחשבת כהפרשה סוציאלית? אם כן, מדוע מתייחסים בחוזה לנושא ב 2 נקודות שונות בסעיפים שונים שעלולים ואכן מתנגשים? האם ייתכן כי יש כאן כוונה להטעות?

אשמח לתשובות מעורכי דין המתמחים בחוזים או בדיני העסקה/ עובד - מעביד.

תודה רבה.
ענת
13/09/2018 11:35
שלום, לפני כשנה התחלתי לעבוד בתפקיד נוסף לתפקיד שלי במקום העבודה (בו אני עובדת 3 שנים). לא נחתם חוזה על כך אך נאמר בעל פה כי אם החודש הראשון מסתדר אמשיך לעבוד בתפקיד, בתלושי המשכורת מופיעה תוספת השכר לתפקיד זה. היום, ללא שום התראה מוקדמת קיבלתי מכתב מהמעביד כי עקב חזרתו של העובד הקודם בתפקיד זה מחופשה ללא מחלה הוא ישוב למלא את תפקידו, כלומר איתי סיימו ועקב כך לא אקבל כמובן את תוספת השכר.
האם זה נחשב לפיטורים? אני ממשיכה לעבוד בתפקיד בו התחלתי.
האם יכולים ללא הודעה מוקדמת וללא סיבה מוצדקת מצידי 'לפטר' אותי מהתפקיד?
מיותר לציין שבשום שלב לא נאמר לי כי התפקיד הוא עד שהעובד חוזר, למרות שידעו שהוא חוזר לעבוד בספטמבר (עכשיו) כבר במאי.
תודה מראש!
יסמין
13/09/2018 11:24
היי,

אני לקראת לידה ועובדת במקום עבודה מעל לשנה,
אני מעוניינת לעזוב את מקום העבודה ולקבל דמי אבטלה כמה שיותר מוקדם בסמוך לסיום חופשת הלידה שבתשלום.

מתי ובאיזה אופן ניתן להודיע על התפטרות לצורך קבלת דמי אבטלה בזמן המוקדם ביותר?

האם ניתן להתפטר מיד לאחר הלידה, כך ש תקופת ההמתנה של 90 יום תיספר / תחושב ממועד זה? במידה ולא מתי כן מומלץ להתפטר לצורך כך?

תודה !
יוהנה
13/09/2018 11:23
1. הורידו לי מס מתלוש שהוא למעשה ב-0 כי אני בחל"ד ורק נעשה לי שם חישוב לצורך הפרשה לפנסיה. למה מורידים מס? הרי כבר הורידו לי מס מהדמי לידה וגם אין לי הכנסה מהעבודה.

2. לא רק שהורידו לי מס, גם הורידו לי 47% מס כי לא עשיתי תיאום. מן הסתם שלא עשיתי כי אני עדיין בחל"ד. ברגע שאעשה האם יוחזר לי הכסף?

3. כולם קיבלו מתנת חג ורק אני לא. למיטב ידיעתי זה לא תקין, נכון?
רן
13/09/2018 11:20
שלום.
אני עובד במקום העבודה שלי כבר יותר מ-15 שנה.
היקף המשרה שמוגדר לי כ-100% משרה הוא 4 ימי עבודה בשבוע, 8 ש"ע בכל יום. (כאשר אני עובד יותר מהמכסה הזאת אני מקבל תגמול על שעות נוספות).
בתלוש השכר כתוב שהמכסה השנתית היא 13 ימי חופשה אבל אני לא יודע על מה זה מבוסס ואיך זה מחושב.

השאלה שלי: מה מכסת ימי החופשה המגיעים לי בשנה ע"פ החוק בהתבסס על הוותק והיקף המשרה שלי?

*כל המחשבונים שמצאתי ברשת מבססים חישוב לפי 5 או 6 ימי עבודה בשבוע.

תודה.
קרן
13/09/2018 11:15
אני עובדת שכירה כסייעת בגני עירייה כ- 4 שנים בתחילת שנת העבודה קיבלתי הודעת וואצאפ להתחיל בנתיים בגן מסויים.

היום בשיחה עם האחראית מסרה כי נאמר לי בעל פה לא ללכת לעבודה בנתיים (דבר שלא היה ולא נברא) ולכן לא ישלמו לי על 9 הימים בהם עבדתי! כמו כן אמרו שאין להם שיבוץ בשבילי ואין להם מה לעשות איתי.

ההתנהלות שלהם נכונה ? מותר להם לנהוג כך כלפיי? לא לשלם לי על ימי שעבדתי ולא לשבץ אותי לעבודה?
ניב
12/09/2018 16:56
רציתי לשאול - התחלתי לעבוד בחברה במשרה מלאה ובתחילת הדרך הם החתימו אותי על חוזה העסקה, בחוזה יש כמה סעיפים שהם סותרים את החוקים של המדינה כמו למשל:

הם לא מוכנים לשלם לי על הימים שהתחלתי לעבוד לפני 7 בבוקר כי המשמרת מתחילה בשעה 7 (למרות שהם אמרו לי להתחיל לפני שעה 7), לפי החוזה כתוב שאסור לי לעבוד מעל 11 שעות ביום אך בפועל יש ימים שאני עובד אפילו מעל 13 שעות והמנהל בסוף החודש מאשר את התשלום על השעות האלה, פעם אחת קרה נזק לרכב של העבודה שאני חתום עליו (הנזק לא קרה באשמתי) והם הורידו לי את ההשתתפות העצמית 1,900 ש"ח מהמשכורת ויצא שקיבלתי מתחת למינימום,

רציתי לדעת אם החוזה הזה קביל בבית משפט? אם אחרי שאני יחליף עבודה אני יכול לדרוש את מה שמגיע לי לפי החוק?
עורך דין
13/09/2018 09:05
בוקר טוב ניב

אתה מציין בשאלתך כמה וכמה נקודות בעיתיות לכאורה שעולות מתוך חוזה העבודה שלך. מצד שני, בלתי אפשרי לחוות דעה מקצועית לגבי חוזה עבודה של עובד מבלי לעיין בחוזה ולקרוא אותו בקפדנות. אם תרצה לשמוע חוות דעת מקצועית, תצטרך לפנות לקבלת ייעוץ משפטי פרטני.

בהצלחה
הדס
12/09/2018 16:57
במקום העבודה שלי עבדתי 3.5 שעות נוספות (ביום שישי) חשבת השכר הזינה לי כתשלום שעות רגילות מאחר ובאותו השבוע היה יום מחלה אחד (שיש לציין שהוא היה רצף מחלה כך שעליו קיבלתי כבר תשלום מלא).

האם זה תקין לשלם לי את אותן השעות כשעות רגילות בגלל היום מחלה?

תודה
עורך דין
13/09/2018 09:03
שלום הדס

אם עבדת שעות נוספות חייבים לשלם לך עבור שעות נוספות בכל מקרה. שימי לב שעבודה ביום שישי אין משמועתה עבודה בשעות נוספות בהכרח.

בהצלחה
פנסיה
12/09/2018 17:18
שלום האם לאחר כ 3 שנים שלא הופרשו לי כסף לפנסיה מבחינת המעסיק . ועזבתי עם מכתב פיטורין שמציין את העובדה שלא הופרש לי פנסיה האם שווה לתבוע ? אין שבית הדין לא מתייחס לדברים כאלה
עורך דין
13/09/2018 08:51
בוקר טוב

כמובן ששווה לתבוע - המדובר על סכומי כסף גבוהים מאד שמגיעים לך לפי חוק וסכומים אלה צוברים ריבית לאורך השנים. מומלץ בחום לפנות להתייעצות עם עורך דין ולא לעבור על המקרה בשתיקה!

בהצלחה
אלעד
12/09/2018 16:52
גייסתי שני עובדים לעבודה חד פעמית בהבטחה על שכר ב 10 לחודש העוקב
באמצע המשמרת החליטו השניים לעזוב והפקירו אותי בשטח לסיים את העבודה בעצמי דבר שהוביל לאריכות העבודה, פציעתי ובעקבות כך הייתי חייב לגייס עובדים אחרים דבר שהגדיל את ההוצאות שלי
לאחר בירור מסתבר ששניהם פסולי עבודה לפי דברי אימם הם שיקרו בעניין גילם ובמצבם הבריאותי
עכשיו הם מבקשים תשלום האם אני יכול למנוע את שכרם?

אשמח לתשובה מקצועית
שלמה
12/09/2018 16:51
שאלה בנוגע לפדיון ימי חופש בסיום עבודה: כמה כסף אמורים לשלם עבור כל יום חופש? ולסיפור בהרחבה:

סיימתי עבודה בסוף אוגוסט, בשכר גלובלי, ופדיתי כ-15 ימי חופש שנשארו לי.
ישנן 3 דרכים שונות לחשב ערך ימי החופש שלי:
1. כל יום חופש שווה 1/22 מהשכר (מספר ימי העבודה בחודש אוגוסט, שבו סיימתי לעבוד)

2. כל יום שווה 1/21 מהשכר (ימים בספטמבר)

3. נוסח החוק שמצאתי בנושא הוא:
"
חדל עובד לעבוד לפני שניתנה לו החופשה המגיעה לו עד ליום שבו חדל לעבוד, ישלם המעסיק פדיון חופשה בסכום השווה לדמי החופשה שהיו משתלמים לעובד אילו יצא לחופשה ביום שבו חדל לעבוד"

ומהנוסח הזה אפשר להסיק שמגיעה לי משכורת על כל ספטמבר, כי אם הייתי ממשיך לעבוד ולוקח את ימי החופש כרגיל, 15 ימי חופש היו מספיקים לי לכל החודש.

מה מהשיטות שלעיל נכון? האם יש שיטה נוספת לחשב את שווי הימים?

תודה רבה ושנה טובה!
עינב
12/09/2018 16:42
עבדתי במקום מסוים, עד שהמקום חתם לי על אישור עבודה אני כבר התפטרתי.

כרגע אין שום זכר למשכורת שלי.

תגובת המעסיק שלי שעד שאין טופס אישור עבודה חתום הוא לא יכול להוציא לי טופס 101 ומשכורת.

האם אני יכולה לתבוע על הלנת שכר או שידחו אותי בבית המשפט בגלל האישור עבודה? אם אני תובעת, האם אני צריכה לשכור עורך דין?
עופר
12/09/2018 16:41
שאלה עבור עורך דין מומחה בדיני עבודה בלבד:

עובד שכיר מעל 12 שנים.

בכל תקופת עבודתו היה העובד מבוטח בקופת גמל.
המעביד הפריש לקופ"ג 8.33% + 5% (+ 5% ע"ח עובד).
לאחרונה העובד התפטר מיוזמתו.

בהנחה שהעובד אינו חתום על סעיף 14 לחוק פיצוי פיטורים, מה דינם של כספי הפיצויים בקופה, לאור צו ההרחבה לפנסיה חובה, במקרה של התפטרות כאמור?

1. האם ההסדר הפנסיוני שנקבע בצו ההרחבה (המאמץ את סעיף 14) חל גם על קופ"ג שההפרשות אליהן התחילו טרם צו ההרחבה?

2. האם העובד רשאי למשוך את כספי הפיצויים שהופרשו לקופ"ג?

3. האם המעביד רשאי שלא לשחרר לעובד את הכספים (למשל אינו נותן מכתב שחרור וטופס 161)?
אוסנת
12/09/2018 16:40
ככול הנראה מחר עומדים להודיע לי על פיטוריי לאחר שנתיים באותו מקום עבודה. והמון זמן עבר מאז הפעם האחרונה שהייתי בהליך כזה, ומכיוון שמתחילת ההליך ההתנהלותם כלפיי לא הייתה תקינה בעליל, על מה אני צריכה לשים דגש ולשים לב שהם מתנהלים איתי באופן תקין? מה כול הדברים שאני צריכה לוודא בסוף הגמר חשבון שאני מקבלת מהם באופן מלא? (פיצויים, ימי חופש שנצברו, דמי הבראה, פנסיה וכ'ו...)
ועוד כמה שאלות נוספות-
מגיע לי חודש ימים של התראה מוקדמת, האם החודש הזה מתחיל מאותו היום של הודעת הפיטורים, ומסתיים לאחר חודש?
האם הם רשאים להשתמש בימי החופשה שצברתי לטובת אותו החודש של ההתראה המוקדמת? (למיטב הבנתי הם לא רשאים, ואת ימי החופשה אני מקבלת בתשלום בסוף הגמר חשבון איתם).
אם ובמידה הם מחליטים לא לדרוש ממני לעבוד במהלך החודש של ההתראה המוקדמת, על כמה ימים הם מחוייבים על פי חוק לשלם לי?
*חייבת לציין שבסוף השיחת שימוע מנהלת כ"א אמרה לי שהיא תתקשר אליי ותגיד לי מהי ההחלטה שהתקבלה- עניין כשלעצמו לא תקין (להודיע לעובד בטלפון על פיטוריו), ואני מתלבטת איך עליי לנהוג.
תודה
שירלי
12/09/2018 16:36
שלום
אני עובדת בתור שיננית באיזו מרפאה כמעט שנה וחצי לפני שנה וחצי ביקשו ממני לעבוד בתור שיננית מחליפה זה אומר שאם היה יום שיננית אחרת לא היית יכולה להגיע היו מתקשרים אלי ואם הייתי פנויה באותו יום הייתי הולכת ככה שהם הציעו לי שהסכום לכל מטופל זה 30₪ו 15₪פלואוריד ואו שהיו נותנים לי באותו יום מזומן או בצ"ק זה אומר שהציעו לי לא לעבוד עם תלוש כי אני לא קבוע אחרי זמן מה היביאו מנהלת חדשה היא אמרה לי כי מחירים שהם מקבלים מקופת חולים ירד אז במקום 30₪ לפציינט הם כבר משלים 25₪ עבור מטופל ו8₪ פלואוריד הסכמתי עם התנאים כי ראיתי שהיא צודקת איך שכל חודש הייתי מגיע ל1200₪או 1500₪ ממקום הזה
כעבור כמה חודשים הם העבירו אותי כשיננית קבוע באותו רגע הציעתי להם לעבוד עם תלושים והם הסכימו עבדתי כמה חודשים עם תלוש אך מהתחלה הם אמרו לי שהכל כולל סכום שאני מקבלת זה אומר שהנסיעות ודמי הבראה כלול בתשלום שאני מקבלת עבור מטופל
כעבור כמה שבועות שוב החליפו המנהל,עם מנהל החדש היו לי קשרים טובים והפציינטים גם מרוצים ממני
אחרי שלושה חודשים הודעתי למנהל שמגיע לי פנסיה כי אני עובדת גם במקומות אחרים ולפי החוק עם עובדים בעוד מקומות זה מגיע אחרי 3חודשים לאחר שיחתנו הוא אמר שמוכן לשלם לי פנסיה אבל בתנאי שהוריד לי מהמשכורת הוא חישב ואמר אחרי כל ההודעות לביטוח מעביד ומי"ם וכו'" הוא מרוויח ממני 60₪ לשעה שעם זה הוא צריך לשלם למזכירות ומים וחשמל
מאוד כעסתי ואמרתי שאני אתבע אותו לפצועים ואגיד לאיבוד השינניות לכתוב לו מכתב עד שהוא שמע את זה הוא אמר שהוא רוצה להעסיק אותי ואין חיוב לערב את איגוד השינניות ואם אני רוצה לעזוב הוא משלם לי פיצויים ביום הראשון שאפילו עבדתי כמחליפה וללא תלוש
אני רוצה להשאר במקום ואין לי כל יום עבודה אך גם קשה לי שהוא רוצה להוריד לי מהמשכורת.

השאלה מה אפשר לעשות עם המצב הזה
האם יש צורך בתביעה הערת העבודה ואם כן כמה זה שווה לעשות את זה?

תודה
מור
12/09/2018 16:34
שלום,
יש לי שאלה אני עובדת בגלדריה כבר שלוש וחצי שנים.
עבדתי בתקופת הצבא והשתחררתי לא מזמן והיום אני בת 21.
המעסיק שלי לא פתח לי קופת פנסיה ואני רוצה לבקש ממנו שאפתח לי.
רציתי לדעת האם המעסיק חייב לי פנסיה מגיל 20? והאם הוא חייב לשלם לי פנסיה גם אם אני חיילת בשירות חובה? ושאלה אחרונה האם אני יכולה לבקש רטרו מגיל 20.
תודה רבה לעוזרים וחג שמח!
ניב
12/09/2018 16:33
היי שבת שלום רציתי לשאול - התחלתי לעבוד בחברה במשרה מלאה ובתחילת הדרך הם החתימו אותי על חוזה העסקה, בחוזה יש כמה סעיפים שהם סותרים את החוקים של המדינה כמו למשל
הם לא מוכנים לשלם לי על הימים שהתחלתי לעבוד לפני 7 בבוקר כי המשמרת מתחילה בשעה 7 (למרות שהם אמרו לי להתחיל לפני שעה 7),
לפי החוזה כתוב שאסור לי לעבוד מעל 11 שעות ביום אך בפועל יש ימים שאני עובד אפילו מעל 13 שעות והמנהל בסוף החודש מאשר את התשלום על השעות האלה,
פעם אחת קרה נזק לרכב של העבודה שאני חתום עליו (הנזק לא קרה באשמתי) והם הורידו לי את ההשתתפות העצמית 1,900 ש"ח מהמשכורת ויצא שקיבלתי מתחת למינימום,
רציתי לדעת אם החוזה הזה כביל בבית משפט? אם אחרי שאני יחליף עבודה אני יכול לדרוש את מה שמגיע לי לפי החוק?
אנה
12/09/2018 16:17
היי,
אני עובדת כמלצרית במסעדה. המעסיק אומר שהמדינה לוקחת 17% מע"מ מהטיפים שמשולמים באשראי, כי לטענתו זה נרשם בקופה. בקופה כאשר מישהו משלם טיפ באשראי זה נרשם תחת קטגוריה "פריט טיפ". הוא עושה סחיטה רגשית ולפעמים בהתאם לביצועים של המלצר מוריד 17אחוז ולפעמים לא. בסך הכל מדובר בעשרות אלפי שקלים בשנה. האם זה חוקי? כמו כן כשהוא לא מוריד 17 אחוז, הוא בצורה פיקטיבית כותב בתלוש ששילם הבראה או ימי חופשה, שזה בעצם נלקח מהכספים של ה17 אחוז שהוא לא הוריד.
ה.מ
12/09/2018 16:09
אני עובדת ברשות מקומית שמסרבת לתת לי לעבוד לפי הוראות רופא תעסוקתי ומאז הגשת מכתבו של הרופא התעסוקתי אני עוברת "שיימינג" בפרהסיה, פגיעה במעמדי המיקצועי אלימות מילולית וכו'.
הוועד לא מתפקד כשפניתי לעזרת ההסתדרות לה אני משלמת מזה עשרות שנים מסתבר שההסתדרות חושבת שתפקידה הוא לפשר, מלבד העובדה שלאורך כל חודש אוגוסט הם היו בחופשה והם לא מבטיחים לקבל אותי לפגישה בחודש אוקטובר בגלל החגים.
כשפניתי למשרד עורכי דין שמתמחים בדיני עבודה הם מבקשים 1400 ש"ח לפגישה ראשונית סכום שלצערי אין ביכולתי לשלם.
שאלתי היא איך אני יכולה להוציא צו מניעה כנגד המעסיק ולתבוע על התעמרות?
אלי
12/09/2018 13:23
לפני 10 חודשים הייתי בשיחה עם מנהל המפעל בשביל לשפר את תנאי העסקה שלי באותו זמן עבדתי בתור מלגזן במחלקת לוגיסטיקה בשכר של 30 שקל לשעה בלי קרן השתלמות ( בקרוב אני עובד במפעל 11 שנים ) המנהל הציע שאני יעבור לעבוד כמפעיל מכונה ויקבל תוספת של 2 שקל לשעתי ואחרי 6 חודשים בתפקיד אני אתחיל לקבל קרן השתלמות ואחרי 8 חודשים בתפקיד יהיה בדיקה איך ההתקדמות לי

כרגע המצב שכבר המנהל מפעל כבר לא בתפקיד
אני לא מצליח בתור מפעיל מכונה גם מסיבה שלי שאני לא יודע כול כך טוב אנגלית וזה מקשה עלי ( הם ידעו שאני חלש באנגלית ואמרו שזה לא בעיה )
לא קיבלתי מספי זמן חניכה על המכונה חודש וחצי חניכה ואז ישר לעבוד לבד ( דבר שגרם להרבה תיסכולים אצלי כי לא תמיד הצלחתי להפעיל את המכונה כמו שצריך )

כרגע אני רוצה לעשות שיחה עם המנהל של המחלקה שאני עובד בה שיחזיר אותי ללוגיסטיקה אבל אני לא יודע מה יהיה איך הוא יקבל את זה ?
לא הייתה שיחת משוב עם מנהל מפעל אם הם יתכחשו לזה שהיה בשיחה שאם אני לא מצליח כמפעיל מכונה אז אני חוזר למחלקת לוגיסטיקה בתור מלגזן ?
מה אני יכול לעשות (אם יתנו את זה שאם אני לא נשאר בתור מפעיל מכונה אז מפטרים אותי ) ?

בתודה על העזרה
אלי
שושי
12/09/2018 11:35
שלום רב,

קיבלתי עכשיו בספטמבר משכורת עבור חודש אוגוסט ובתלוש מופיע 767- (משכורת)
כששאלתי את המעסיק למה הוריד אמר שזה בגלל שבחודש הקודם שילם לי יותר מידי בטעות (בדיוק קיבלתי העלאה במשכורת אז עשה טעות עם החישוב).
רק כשהוא שילם את המשכורת עכשיו הוא שם לב (גם אני לא שמתי לב עד שאמר לי על זה כששאלתי אותו).
האם זה חוקי שהוא פשוט החזיר לעצמו את הכסף?
גל
10/09/2018 12:32
שלום
עובד שהתחיל לעבוד במקום עבודה חדש ואין לו חודש אפילו בעבודה בערב החג אימו נפטרה.
יש חג לכן הקבורה תהיה רק ביום רביעי לאחר החג.
האם בכל זאת מגיע לו ימי אבל? הרי אין לו גם ימי חופש לקחת
מה נהוג לעשות במקרה כזה?
תודה
עורך דין
12/09/2018 11:32
שלום גל

הזכאות לתשלום עבור 7 ימי אבל הנה לעובד בעל ותק של 3 חודשים במקום העבודה לכל הפחות.

שנה טובה
לירון
10/09/2018 14:57
מעוניין לקבל יעוץ ראשוני על הפעלת פוליסת א.כ.י
מה עלי לעשות מול חברת הביטוח או מול מוסד הביטוח הלאומי?
עורך דין
12/09/2018 11:31
שלום לירון

ניתן לקבל ייעוץ משפטי מעורך דין המתמחה בנושא של אובדן כושר עבודה בטלפון 050-8086484

שנה טובה
עובד
10/09/2018 20:14
שלום לכולם,
אשתי שכירה בחברה, ועבודתה מבוססת על נסיעות מרובות אשר היא מבצעת ברכבה הפרטי (כ-1000 ק״מ בחודש). עבור כך היא מקבלת החזר של כ-1 ש״ח לק׳״מ (ברוטו). האם מישהו יכול לענות לשאלות הבאות?
1. האם קיימת חובה חוקית להחזיר הוצאות אחזקה לרכב לעובד, או שזה משהו שנקבע במו״מ?
2. מהו הסכום הסביר לדרוש מהמעסיק באם מדובר בחובה?

תודה!
עורך דין
12/09/2018 11:29
שלום לך

1. אין כל חובה חוקית להחזיר הוצאות רכב והכל נתון למשא ומתן בין העובדת למעסיק. המינימום שעל המעסיק לשלם הוא החזר הוצאות נסיעה לפי חוק.

2. תשובה 1 עונה לשאלה זאת למעשה... אין סביר או לא סביר. הכל פתוח למשא ומתן בין העובדת למעסיק ומן הראוי לעדכן את הסכומים כך שהעובדת לא תפסיד בכל מקרה (דלק, ביטוח, רישוי, בלאי, טיפולים וכו)

שנה טובה
ויסוצקי אילנה
11/09/2018 14:40
כמה עלי לשלם לעוזרת עבור שנת העבודה עובדת 2 פעמים בשבוע לפי שעה מקבלת 55 שח לשעה
כמה דמי הבראה?
כמה דמי חופשה?
וכמה פיצויים?
עורך דין
12/09/2018 11:26
שלום אלנה

התשלום וצבירת הזכויות תלויים בהיקף המשרה של העובדת. עשי חישוב של כמה שעות היא עובדת בחודש וחשבי מה אחזו המשרה שלה (משרה מלאה = 42 שעות בשבוע). כך תוכלי לחשב את צבירת הזכויות שלה.

בהצלחה ושנה טובה
דליה
12/09/2018 11:07
המעביד שילם את כל ה90 ימי מחלה המגיעים לעובד
העובד תובע את ביטוח לאומי בנכות כללית זמנית
כמה ביטוח לאומילאומי משלם בהנחה והתביעה תתקבל
עורך דין
12/09/2018 11:23
שלום דליה

התשלום מביטוח לאומי משתנה בהתאם להכנסה שלך ולהיקף הנכות שהוכרה. מומלץ לפנות למוקד המידע הטלפוני של המוסד לביטוח לאומי בשאלות אלה. חייגי 6050*

שנה טובה וגמר חתימה טובה
מעיין
12/09/2018 10:00
שלום התפטרתי מהעבודה אחרי 6 שנים ואני בימי הודעה מוקדמת 30 ימים .
אם שלושה ימים לפני סיום ימי ההודעה המוקדמת קיבלתי 21 ימי מחלה מהרופא עקב בעיות גב ודלקות בכתפיים ואיני יכולה לעבוד האם המעסיק חייב לשלם לי את כל ימי המחלה?! והאם זה נספר בימי הודעה מוקדמת?!
עורך דין
12/09/2018 11:21
שלום מעיין

ימי מחלה הנם חלק מימי ההודעה המוקדמת והמעסיק צריך לשלם עבורם לפי החוק.

איחולי בריאות ושנה טובה
בנימין
12/09/2018 00:19
היי
רציתי לשאול מהם זכויות עובדים נכים ברשויות המקומיות, לאחר שקיבלו קביעות ?? מי אחראי ברשות לזכויותיהם ? ומי במשרד הפנים לאכיפת החוק ??
עורך דין
12/09/2018 08:44
בוקר טוב בנימין

מומלץ לפנות לשיחה עם נציגי ועד העובדים ברשות המקומית על מנת להבין אילו זכויות מיוחדות מגיעות לך.

שנה טובה וגמר חתימה טובה

: עבור אל עמוד
פורטל זכויות העובדים © המידע באתר ניתן באופן תיאורטי ואינו מהווה תחליף לקבלת יעוץ משפטי של עורך דין מנוסה!